Overal waar we komen

Koch: ''Het is alles of niets''

Morgen neemt NAC het op tegen Heerenveen. De ploeg van Ruud Brood zal moeten winnen wil het nog aanspraak maken op een mogelijke nacompetitie. Aanvoerder Menno Koch snapt het belang van de wedstrijd van morgen. 
''De laatste kansen die wij nog hebben zullen morgen beslist worden. Als je wint heb je misschien nog kans richting de laatste wedstrijd om de play-offs te halen en als je iets anders doet is het klaar. Het is alles of niets. Dat maakt het weer een belangrijke pot.'' Het is ondertussen twee weken geleden dat NAC een wedstrijd speelde. Dit zorgde dan ook voor een andere voorbereiding op de laatste twee wedstrijden. ''We hebben ons in ieder geval goed kunnen voorbereiden richting Heerenveen. Het is wel anders dan je gewend ben maar we hebben nu wel de tijd gehad om de puntjes op de i te zetten.'' NAC zal niet graag terugkijken op de laatste wedstrijd tegen Feyenoord. Koch was het liefste gelijk doorgegaan in plaats van een lange periode rust. Toch ziet de verdediger ook een voordeel van de lange rustperiode. ''In het begin raak je misschien een beetje in een soort van sleur, maar ik denk ook dat met de manier van trainen het gevoel en de felheid terugkomt. Daarmee heb je in ieder geval weer een strijdend gevoel gecreëerd. Het is nu zaak dat we dat meenemen naar zondag.''

Bron: B-Side Rats, NAC

Vorig bericht
Schaars: "Het is hun laatste kans" 10 reacties
Volgend bericht
El Battah wint met Oranje O15 13 reacties
Terug naar overzicht
88 Reacties
0    
Oud Gastel NAC

Het was vanaf december al alles of niets, Menno!

0    
NAC4Ever

Laat dan nu eindelijk weer eens als ploeg zien dat het alles of niets is!

0    
Sanseveria

Alles of niets spelen, daar is NAC super goed in! Ik verwacht veel van de wedstrijd van morgen!

> Sarcasme modus uit >

0    
samson den haan

Ik heb nog nooit zo'n lillike nageboorte gezien als Menno Koch. Als iemand überhaupt niet begrijpt wat er in Breda gevraagd wordt dan is het dit stuk mongool.

0    
RV

Pittige uitspraak.

0    
Dutchbird

Laat het maar zien Menno.

0    
Dos

Aan de inzet van Koch heeft het in ieder geval nooit gelegen. Kwalitatief komt hij tekort, maar hij verdient het niet om zo afgefakkeld te worden, zoals vaak gebeurde hier. Zelfde geldt voor El Allouchi.

0    
Pedr0

Ach menno als je kapsel maar goed zit na de wedstrijd.

0    
leeuw

Onfatsoenlijke reactie van samson den haan, ga je schamen man!

Zul je zien dat NAC met alles wint bij Heerenveen en Excesior een punt wegsleept bij Heracles (ook kunstgras hé) en dan heeft NAC dus niets.....

0    
samson den haan

Het interessert me geen fuck of het onfatsoenlijk is. Menno moet lekker bij een Eindhovense amateurclub gaan voetballen. Heeft niets van een profvoetballer en al zeker niet van een aanvoerder van NAC.

0    
Pep

Wat een lul

0    
Fred1

Laten we dan heel hard hopen dat jij niet meedoet beste Menno dan neemt de kans op succes met 50 procent toe.
Ik heb echt nog nooit zo’n gemankeerde centrale verdediger gezien, die oom steeds week in week uit dezelfde lompe fouten maakt.
Ik begrijp de frustratie van alle mensen wel hoor, we zijn door dit soort spelers gegeseld, gepijnigd, gefrustreerd, geschoffeerd, besodemieterd en vernederd , ik wil ze echt nooit meer in een NAC shirt zien.
Dus beste Tom, werk aan de winkel op de transferlijst met dit soort weggooiers en weg er mee desnoods gratis.
Hij deed wel zijn best en dat soort onzin daar kopen we niks voor het is een watje en recidivist en daar moeten we rap van af .
Ik hoop dat Brood van Hecke achterin zet vandaag daar worden we zowel verdedigend als opbouwend niet minder van. Laten we in ieder geval met opgeheven hoofd ten onder gaan en niet met een stel werkweigeraars die ons shirt te schande maken.

0    
Voetbalprofessor

Kreeg net een mailtje van Fox met de mededeling: bekijk nu alle hoogtepunten van NAC. Helaas was het bestandje leeg:-(

0    
van Flieger

Reacties als van "samson den haan" zijn een voorbode voor wat er komen gaat zodra de degradatie ook rekenkundig een feit is, zondag 12 mei 2019 om ongeveer 16 uur 22. Want dan gaat de kloake open, dan giert er volume door het online riool, dan breekt er een tsunami aan diarree uit op de sociale mediaas. En dat is best begrijpelijk. Als je zo lomp en arrogant optreedt als RvC en 3 bezitters, dan kun je natuurlijk wel wat verwachten. Uiteraard hopen zij dat de shyte zoals die van samson wordt uitgestort op de spelers, en dat zij verschoond blijven van de toorn des volks. Want daar balen zij van, dat vinden zij zwaar onterecht. Zij willen behandeld worden als redders, e accepteren geen enkele kritiek.

Hun chantage blijft maar doorgaan. Met als risico dat de bom een keer barst.

El Arenal, 27 gr, lunch.

0    
Moppernac

Koch snapt het spelletje van alles of niks en dat zegt hij al maanden.
Alleen het is altijd niks

0    
Sp1

Lijkt me best verwarrend als je elke week zegt een "laatste kans" te willen gaan pakken en elke week blijken je woorden op een slechte mop te zijn.


Menno, ik zal echt niks aanmerken op je tomeloze inzet, maar je hopeloze manier van verdedigen is echt niet waar je het mee red in de eredivisie.
Vond je in je eerste periode bij NAC van toegevoegde waarde maar dit jaar was het echt bar en bar slecht!

Morgen is natuurlijk een lachertje... Maar een minuut of tien na het Friese volkslied is er niemand meer bij NAC die erin geloofd.

0    
D’n opletter

Ach, het jongetje wat elke week iets mag zeggen, doet keurig wat hij geleerd heeft...! ‘A’ zeggen en ‘B’ doen.
En na de wedstrijd keurig zeggen dat ze er alles aan gedaan hebben....!

0    
DunErwt

Je verwacht het niet.............Menno toch!

0    
Jurgen

@voetbalproffesor.

Was er ook een overzicht van dieptepunten en ellende gemaakt?

Dan zou je heel wat Megabytes of usb sticks nodig hebben gehad.

Las deze week het artikel over Koos Waslander (rooie Koos) daar ging ik vroeger voor naar het stadion in de Beatrix straat.

Toen ging de kreet nog op niemand wint er in Breda''

Namen als Koos Waslander, Wanny van Gils, Bob Lashford, Bertus Quaars, Ton van Enenaam, Bob Linchford,Peter Remie enz. onder leiding van Jo Jansen, de man met de baard.
Daar hoor je nooit niets over terwijl hij volgens mij de langstzitten trainer was.

Die mannen hadden NOAD en vraten het gras op, de enige die er nu op vooruit gegaan is dat is de mevrouw die de tenues van de "jongentjes"in de selectie moet wassendaar zal tov de Beatrixtijd weinig tot geen gras of bloed opzitten vlekken invrijven met Vanish voor hardnekkige vlekken zal ze niet meer nodig hebben.......

Laten we maar gaan bouwen aan een KKD selectie, huidige selectie op een paar na de deur wijzen.

en een aantal jongens zoals Lohsi, van Hooijdonk. poolse keeper en nog wat uit de belofte,Zwarthoed nog een jaartje erbij, goed gesprek met MC, dat we voetballers met ballen nodig hebben en geen ballerina's.
Ralph erbij mits hij niet met een megasalaris eis komt.

En alles wat nu veelverdiener is en geen kartrekker is via de zijdeur eruit komop nieuwe technisch directeur deze stappen kun je zonder je klapper doen, je hebt zo 5-7 spelers die die heel graag willen, voor een duidelijk gesprek mmrt MC en trek dan je klapper op.

Al zouden we in de na competitie komen dan kom je nog sterke clubs als bv RKC, Den Bosch, Nek, Sparta tegen dus mocht je de nacompetitie berekeiken dan is handhaving nog geen eitje

Dat aanvullen met wat zwaardere kartrekkers

0    
1 van de 2

Niets

0    
SnooF7

Valse hoop. Heel het seizoen is het niets en deze wedstrijd wordt ook niets.

0    
10Diego

Je zult verdomme in deze situatie elke week voor en na de wedstrijd iets over NAC moeten zeggen. Koch brengt niet wat we hadden gedacht of gehoopt. Is de zoveelste speler die na een zware blessure lang nodig heeft zijn oude nivo te halen. Ik zou hem mede daarom nooit belast hebben met het aanvoerderschap.

Heb meer moeite met Kali, Kastaneer, Karami, Van Leer, Van Anholt en Rosheuvel dan met Koch.

0    
Ron

@ Jürgen

Heel de selectie er uit flikkeren. Ik wil 11 nieuwe namen op het veld zien.
Een nee... Geen Nyzsemski ( Sorry voor de foute spelling).
Onze Poolse keeper is ook geen hoogvlieger. Alle wedstrijden in de voorbereiding gespeeld, maar hij maakt weinig indruk. Is ook gewoon middelmaat, 13 in dozijn keeper.
Een goede keeper tegenwoordig moet aan meerdere eisen voldoen:
Lengte, atletisch, mee kunnen voetballen, en moet heersen in de 16 maar zéker binnen de 5 meter.
Van Leer is alleen atletisch, voor de rest is het kut.
Onze Poolse vriend mist ook het gros van deze eisen.
Ik heb ook mijn vraagtekens bij Jelle. Ik zie de NAC keepers niet beter worden sinds hij de keepers onder zijn hoede heeft.

0    
Mo

Het zal wel weer helemaal niets zijn!

0    
Voetbalprofessor

@Jurgen, voor het bestandje met de dieptepunten hebben ze 103 WeTransfers nodig, dat gaat niet lukken.
Ook leuk... #totaalkutvoetbal
https://speld.nl/2019/05/11/het-geheim-van-nac-breda-totaalkutvoetbal/?fbclid=IwAR1Pg3eU5gsEeF74xyTk1fCSiFL8tUaEMAoNTiH4gl-Pmy1AqzlN9guggHY

0    
Breda

@ professor

Grap is dat ik het nog eens ben ook met de speld. Onder brood is het echt nog veel slechter geworden.

Het geheim van NAC Breda? Totaalkutvoetbal.
11 mei 2019 door Jaap van de Venis

Officieel mag de kurk nog niet op de fles, maar twee speelronden voor het einde van de competitie heeft NAC Breda al bijna degradatie afgedwongen. Wat is het geheim van de gemoedelijke Brabantse club? Totaalkutvoetbal, zeggen kenners. “Er is nog nooit een ploeg geweest die op zoveel fronten kon falen.”

VI-analist Pieter Zwart legde het spel van de Bredanaars onder de loep: “Onder trainer Ruud Brood zijn ze op alle fronten enorm achteruit gegaan. Dat zie je zelden. Hij heeft het in hele korte tijd voor elkaar gekregen om alle vaste patronen te verslijten en dat zie je terug op het veld. Niet alleen onbegrijpelijke looplijnen, maar ook totale wanorde bij dode spelmomenten. Er komt werkelijk niets bij elkaar.”


Met het herkenbare totaalkutvoetbal gaat NAC de wereld over, stelt Zwart. “Over tientalle jaren zal men zich dit nog herinneren. Als je over dertig jaar in Barcelona loopt en het hebt over NAC, dan zal men meteen zeggen ‘Ah, Roed Brot. Totaalkutvoetbal.’”

Kwade tongen beweren dat het iedere trainer wel was gelukt om met dit spelersmateriaal te degraderen, maar dat ligt wat genuanceerder, vindt Zwart. “Natuurlijk zijn de spelers waardeloos. Maar deze ploeg faalt op ieder front. Dat heb ik nog nooit een ploeg zien doen. Helemaal geen druk zetten, geen restverdediging, nooit de vrije man vinden. Echt uniek. En als we naar de statistieken kijken dan zijn die meer dan veelzeggend. 32% van de passes komen aan, ze winnen gemiddeld twee van de dertig duels en komen tot maximaal drie doelpogingen per wedstrijd. Dan kun je toch moeilijk beweren dat dit andere trainers ook zomaar was gelukt. En dat in zulke korte tijd. Ontzettend knap van een trainer om nu al geen enkele chemie meer te hebben met de spelersgroep.”

De grote vraag is nu of NAC deze wanprestaties kan doortrekken naar volgend seizoen. Zwart: “Ze zijn absoluut klaar voor een stapje lagerop. Maar daar moeten ze wat mij betreft opnieuw bewijzen er geen hout van te kunnen. Toch hebben ze dit seizoen indruk gemaakt. De Bredase school zal voor altijd in de geschiedenisboeken terugkomen.”

0    
Nacman

Met dit elftal jonge juffrouwtjes wordt het niks wil bloed zweet en tranen bij de tegenstander zien

0    
Cees

Koch snapt niets, zoals haast de gehele groep. Dat hoef ik niet te onderbouwen, want kijk het seizoen maar terug. Net als Ruud Brood, gewoon je mond houden, binnenkort je wonden likken en wegwezen. Wat een kletspraatjes, denkt men aldaar, dat men met een stel van halvegaren van doen heeft. Kansloze losers, dat is beter gezegd.

0    
Ernie

@FRED
Ik hoop ook iedere keer dat jij niet meedoet om hier een reactie te plaatsen.
Menno is een van de weinige met inzet. Vind jij de rest wel prima dan?

0    
Ernie

Voor de mensen die nu nog denken dat het goed gaat komen.
Maak voor maandag een afspraak bij de huisarts. Misschien kan hij je helpen. Je zal wel doorgestuurd worden naar een oogarts!

0    
Ad B uit Roosendaal

Dat had Menno Koch eerder moeten beseffen
"alles of niets"

0    
Braze

Wat moet een speler anders zeggen. “Ik zie het helemaal niet meer zitten. Ik, blijf thuis,zoek het maar uit”
Koch heeft de pech dat hij als aanvoerder de pers te woord moet staan. Lijkt me alles behalve leuk bij dit NAC.

0    
Ouwe Spionkop

Koch is de slechtste centrale verdediger van de eredivisie. Ik mag toch hopen dat ze hem weten te lozen deze zomer.

0    
Cool hand

NAC totaalkutvoetbal geweldig. So true.

0    
Zwampie

Morgen worden het 3 punten, exvelsior verliest.
Iedereen krijg weer hoop en thuis tegen pec krijgen we een wedstrijd te zien, waarbij men afwachtend en bang speelt en uiteindelijk gelijk speelt, en Excelsior verliest.
Waarbij de appel nog zuurder smaakt, Aangezien we dan ,ondanks een klote seizoen ma 1 punt te kort komen.

En dan is de beker qua eredivisie dit jaar leeg, net zoals wij ons zullen voelen, en nog gefrustreerde zullen zijn omdat we dan wellicht denken het toch nog hadden kunnen halen via de nacompetitie, terwijl we ook weten qua voetbal er totaal geen recht op gehad te hebben.
Thats life.

0    
Geelzwartwit

Proest ?

0    
Pietjebel

Alweer alles of niets

0    
Zwampie

Braze
Voordat je een wedstrijd begint kan ik nog enigzins begrijpen dat je dit een keer zegt.
Maar als je dit ook na de wedstrijd elke keer zegt, dat het nog goed was, of dat je niet begrijpt waaraan het die wedstrijd weer gelegen heeft, mag je ook je spelers of als team bekritiseren en gewoon zeggen dat je slecht gespeeld hebt, om dan nog te proberen je medespelers scherper te krijgen.
Nu is het constant verwijt dat het door de week zo goed gaat, en voor en na de wedstrijd hetzelfde riedeltje.

Dan kom je toch ook niet geloofwaardig over, ook een aanvoerder mag zich een keer laten gaan. Maar ja hoe kan je dit doen als je zelf mede kwalitatief te kort komt.

0    
Tombola Breda

Ik merk dat ik deze stukken met een flinke tegenzin zit te lezen. Het interesseert me eigenlijk geen reet meer. Mijn blik staat al op volgend seizoen in de KKD.

0    
Belgische Naccer

Alles of Niets heb ik dit seizoen alleen op de tribune gezien...

In het veld helaas nog geen enkele seconde!

Morgen anders?

Dat zou op zich al een wonder zijn...

HUP NAC!

It ain't over till its over! GVD

0    
scheppioni

Als leider van de bende van BREDA hoop ik toch die koch volgend seizoen niet meer terug te zien, dat die de non dna naccers maar meenemen en alvast een veteranen elftal bij woenselte gaan beginnen ! Dan kan bij ons NAC v Hecke en Meijers strijden om die plek, lijkt me veeeeel beter ! Weg met een hoop van dit lam zooitje, morgen met koch en co gaat het weer een drama worden en is het klaar ! Opnieuw beginnen, nu met een goed beleid eindelijk eens mag ik hopen !!

0    
Kipiani

Met een goed beleid Schep? Wie dan ?

0    
scheppioni

@ Kipiani
Hoop tegen beter weten in in deze td en ad ! Ik mag toch ergens nog hoop in hebben !

0    
Oldskool

@ jurgen

‘Niemand wint er in Breda’ is van na de Beatrixstraat (waar ik overigens ook hemeltergend slecht voetbal heb gezien). En Bob Linchford??

Je bedoelt John Linford die met GAE scoorde in Breda en vervolgens een knal voor zijn kop kreeg, dwars door het hek bij de spelerstunnel.

Wanny van Gils NOAD??

Ach laten we het er maar op houden dat het verleden nogal eens geromantiseerd wordt.

Wel was NAC rauwer toen. Zeker op de tribunes. Maar dat was ook de tijd.

Dat een Kraaij junior een scheids tegen de grond slaat en er vervolgens tientallen bierflessen het veld op vliegen is niet echt meer iets wat nu snel gebeurd.

0    
DunErwt

Als ik Koch elke keer "alles of niets" hoor zeggen krijgt het een hoog Linda, Roos en Jessica gehalte.
Misschien een leuke opkomst tune?

0    
Ojee

En Bob Latchford, ook.

0    
F3

Eindelijk alles of niets....zucht, ipv erover lullen zou ons camping-elftal het eens moeten laten zien.
Oh nee da's waar ook, daar schort het het hele seizoen al aan.

0    
The Cosmic Gate

Als "onze" charismatisch leider weer zoiets zegt denk ik maar één ding : houdt aub je mond !!
.dit soort uitspraken en gekletst horen we al maanden en het is telkens weer een grote deceptie.
En JA jij alleen kan er niets aan doen, maar als aanvoerder moet je wel opstaan enz en juist dat ...zien we niet
Dat met een handje vol broodvoetballers om je heen, geeft dit dramatisch seizoen, waarvoor dank ....NOT

Maar wij zijn er volgende seizoen gewoon weer, en dat kunnen hoop ik een groot deel van dit zooitje oplichters niet zeggen (hoop ik ook)

0    
Sjef de gevulde koek

Ik kan hier iedereen al vertellen wat het word of eigenlijk wat het al weken is NIETS. Grootste kut seizoen van de laatste 20 jaar. We zijn al weken geleden gedegradeerd morgen komt de bevestiging definitief. Weg met dit kut elftal en hopen op een wonder dat er volgend jaar wel een elftal staat waar voor je na het stadion komt i.p.v. Deze lamlullen. Ohja en kali is ziek zegt genoeg die heeft er geen zin meer in die gaat weer terug na de zandbak let maar op.

0    
Mario

@ Ernie hoe kan je het nog voor zo'n warhoofd opnemen het is een druiloor van de bovenste plank die geen poot kan voetballen en dan ook nog eens Fred aanvallen op zijn juiste beweringen. We zijn wel lekker ver gekomen met zijn harde werken. Ik denk dat de meeste jouw mening niet zullen delen dus spreek voor jezelf en ga lekker mee naar de nieuwe club van Koch FC bal op het dak 7want dat is zijn nivo.

0    
Bredaaaa

Wat is die koch door de mand gevallen. Wat een mismatch voor NAC. Hopelijk kunnen ze hem aan achilles veen verkopen ofzo. Of schenken.

0    
Barry

Koch speelde onder Vreven maar iets van 10 potjes en bakte er weinig van. Aan het begin van dit seizoen werd hij ineens gezien als sterkhouder en werd hij aanvoerder gemaakt. Zo ging het ook met Fernandes. Vreven heeft prima aangevoeld dat dit zou gaan gebeuren. En wij hebben door de komst van Angelino en García en de onverwachte promotie, Smulders meer kwaliteiten toe gedicht dan dat hij heeft. Die heeft er echt geen kijk op.

0    
Tuinzigt

Lees altijd lekker mee en reageer zelden. Toch reageer ik nu een keertje.
Kom al tientallen jaren bij NAC. Altijd was ik trots op de fantastische support vanaf de tribunes

Nu lees ik alle commentaren op Koch. Voetballend helemaal eens dat hij een slecht seizoen draait maar als we het hebben over alles geven dan mogen we zelf ook spiegel kijken.

Begrijp goed dat het veldspel mede bepalend is voor de steun maar we moeten ook eerlijk zijn dat het gros van de supporters na de winterstop de handdoek al heeft gegooid . Fluiten bij thuis wedstrijden, geen volle uitvakken en veel te veel slappe hap richting de club

Als supporters hebben we er niet alles gedaan om de club er in te houden en dat doet nog meer pijn dan de prestaties van die passanten in het veld.

0    
scheppioni

Nou Tuinzigt om telkens maar weer met 19.000 man te komen en eigen woorden van de spelers van ons NAC wordt het zeker wel gewaardeerd zo blijkt, dus niet helemaal met je eens, maar op ene of andere manier steekt de ene NAC speler de andere aan, lijkt wel een lam virus ! Het tempo bv van een koch, kali en e.a. is al het hele seizoen een rollator gehalte, Te Vrede en rosheuvel konden zich de eerste seizoenshelft zich daar nog van onttrekken, maar in 2019 werd het hele team zo op even een stuiptrekking thuis vvv en uit excelsior na ! Dit heeft dan altijd een effect op de NAC supporter, logisch, blijft altijd ook een wisselwerking !

0    
C'mon NAC

Aan het eind van een voetbalseizoen degradeert de slechtste ploeg. NAC is dit seizoen by far de slechtste ploeg. Van een laatste kans of alles of niets is dus helemaal geen sprake.

0    
Voorzitter

Maar wie zouden jullie dan allemaal volgend seizoen
Bij ons clubje in het eerste zien?
Uiteraard wel rekening houdend met het budget
Wat we hebben!! ???

Kom maar los alle Louises van G, ten hagjes etc etc

Voorzitter

0    
Peter

Het voetbal bolwerk uit Breda van weleer,,
De beruchte B-side aan de beatrixstraat , de hoge steile hoofdtribune ...clubs met knikkende knieën naar Breda. Wij uit Tilburg wisten dat we een te chique club waren, en waren onder de indruk van de beleving in 076.

Nu dik 25 jaar later...de wereld op zijn kop. Een verloren 4-0 bekerfinale en nog zijn we trots en leeft en kolkt het bij ons als nooit van te voren. Kinderen in de stad en op scholen ...iedereen is rood wit blauw.

En dan stilletjes hoop ik volgend jaar weer op een kolkende derby. Dan neus ik louter uit nieuwsgierigheid op deze site, deze dag die nog steeds jullie laatste redding kan zijn.
En wat lees ik onthutsend , jullie aanvoerder wordt ronduit belachelijk gemaakt ...van lillekste meens op aarde rot amateur voetballer uit Eindhoven.

Nee daar gaat deze selectie zeker met volle 100% passie en geloof naar Heerenveen toe...niemand die denkt die Koch leest dit toch ook niet op zijn telefoon ???

Het enige wat ik teruglees...is dat Smulders en ook Goetzee nog overal de schuld van krijgen. Zijn deze 2 heren ook debet aan dat jullie alles passie loos en gelaten laten passeren???

Godver NAC het is vandaag jullie laatste kans...vecht vloek en tier ervoor...steun je ploeg nog minimaal 1x. Ik wil volgend jaar opnieuw een derby, maar dan wel een met alles er op en eraan...passie strijd en emotie.....MITS jullie wel de support geven daar waar NAC om bekend staat.

0    
van Flieger

Buiten ontbijt, zumo de naranja uit eigen tuin, verse aardbeien,

Zodra de degradatie een feit is gaat naar aller waarschijnlijkheid de moeder aller scheldpartijen online van start. Een beerput aan verwijten en vingerwijzingen, botte beledigingen en ranzige onredelijkheid. Ja er is woede, ja er is rancune, ja er is intense diepgelaagde haat, en die zoekt een ventiel, een uitlaat.
De spelers zullen de volle laag krijgen, daar voelen Gielen en co zich het meest comfortabel bij. Zodra het over hen gaat reageren zij verbolgen en pissed off. Berry de Kort kan altijd zo gewichtig doen als hij weer komt met zijn "ik zit morgen met de commissarissen". Nog afgezien van het feit dat dit een kromme uitspraak is, zeker voor een academicus, leverde al dat vergaderen met Gielen, van Mierlo etc niks op. Geen zak.
Deze degradatie toont het failliet van ons goeie ouwe NAC. NAC waarden zoals saamhorigheid, fanatisme, bourgondisch en tegendraads, zijn met voeten getreden door de Rotterdamse bezitters en hun vazallen. Er is geen enkel uitzicht op verbetering. Dat maakt het allemaal zo treurig.

Paus- zit het hele team klaar vanmiddag om als een gek te filteren en online gele en rode kaarten uit te delen ? Wat mag wel, wat mag niet ? Geldt er een bepaalde marge in verband met de meest schandalige degradatie sinds decennia?

0    
Tram

Het wordt vandaag helaas weer niks. En volgende week een leeg stadion.

0    
BredaParel

Het is al maanden alles of niets, lambal

0    
ome cor

Altijd maar zeiken hier.
Als Koch zegt "we geloven het wel, Excelsior pakt minimaal één punt en wij degraderen" dan valt iedereen over hem heen
Zegt ie dat het alles of niets is, dan k het ook weer niet goed.

Ook al is het misschien erg cliché, zo'n reactie als van Samson den Haan hier slaat nergens op.
Buiten dat was de echte Samson den Haan iemand die er tot het laatst toe in geloofde, niet zo'n loser die eigen spelers afzeikt op een manier waarbij je ernstig gaat twijfelen aan zijn iq.

Dat Menno de kracht niet heeft om het team bij de hand te nemen en de neerwaartse spiraal om te draaien kun je hem niet verwijten. Met een leider in de verdediging naast hem zou Menno veel meer waarde gehad hebben. Maar dat is niet zijn fout, hooguit zijn tekortkoming.

Maar hij staat er elke wedstrijd weer, zoals de aanvoerder er hoort te staan...bij de pers.
Niet omdat Cees of ene Samson den Haan-wannabe dat leuk of niet leuk vinden, maar omdat hij nu eenmaal aanvoerder is van dit dolende NAC.
Ik denk dat Menno zelf ook andere verwachtingen had bij het team en bij dit seizoen.


Maar als jullie denken betere NACsupporters te zijn omdat je spelers afzeikt, terwijl heel Nederland heeft gezien dat we kwalitatief de minste ploeg zijn.
En dat je degradatie niet verdiend hebt omdat je NACsupporter bent of omdat NAC in jouw ogen de mooiste club is dan wordt het tijd om die geelzwarte bril af te zetten.

NAC is bij handhaving niet opeens gered.
NAC is bij handhaving niet opeens verlost van mindere goden in de selectie.
NAC is bij handhaving niet ineens rijk genoeg om een eredivisiewaardig team samen te stellen
Dus wie nu om handhaving vraagt, vraagt om nog zo'n klote jaar als dit seizoen is geweest.
Hoe lomp ben je dan ?

0    
NnAaCc

Waar kan ik online de wedstrijd zien? Ik heb een fox sports abonnement maar daar zit fox sports 5 niet in...

0    
Tram

Ome Cor, denk je echt dat degradatie nu beter is voor de club dan een miraculeuze ontsnapping? Ik geloof dat degradatie een ramp is omdat we de komende tien jaar geen middelen zullen hebben terug te keren. Aan de andere kant krijg je bij handhaving volgend jaar weer een moeilijk jaar maar heb je kans op een paar nieuwe spelers die iets meer kunnen brengen..

0    
3 Hoefijzers

@ Flieger

citaat:
Zodra de degradatie een feit is gaat naar aller waarschijnlijkheid de moeder aller scheldpartijen online van start. Een beerput aan verwijten en vingerwijzingen, botte beledigingen en ranzige onredelijkheid.

Dus als ik het goed begrijp, zoals jij het hele jaar al doet?

0    
Nachoreca1

Lang verhaal kort; vandaag valt zeer waarschijnlijk het doek. Ik wacht nog even met uitgebreider commentaar want zit me nu al over dat feit op te naaien. Gitzwarte voetbal dag wordt het.

0    
H'wiel

Mooie praatjes weer vooraf..... we weten allemaal waar het NIET toe zal leiden. Laat het eerst maar eens zien voordat je zulke uitspraken doet.

0    
ome cor

@Tram
Als we niet degraderen is de enige winst dat we nog een jaar eredivisie spelen.
Zonder middelen kunnen we volgend jaar ook weer geen elftal opstellen wat boven de streep zal eindigen.
Dan wordt het weer een dramajaar met veel slecht voetbal, weinig strijd en nog minder punten.
NAC zal weer opnieuw moeten opbouwen en daar 2 of 3 seizoenen eerste divisie voor moeten uit trekken.
De huidige aandeelhouders eruit ! Er moet weer een frisse wind gaan waaien, nieuw beleid gemaakt worden en opnieuw aan een selectie gebouwd worden.

@Nachoreca1
Dus voor jou hangt het van 1 speelronde af ? Als NAC vandaag officieel gedegradeerd zou zijn is DIT voor jou een gitzwarte dag ? Volgens mij is het hele seizoen al gitzwart.
Degradatie omdat je de kwalitatief minste bent is het lot van elke nummer 18, elk jaar weer. Als je strijdend ten onder gaat is het nog steeds kut, maar misschien beter te verteren.
Nu was het een jaar zonder strijd, zonder enige passie en met een trainer (MvdG) die het heilige vuur niet kon ontbranden. Vandaag (of woensdag) degraderen we niet op basis van punten, we zijn al veel eerder gedegradeerd op gebrek aan strijd.

@NnAaCc
Foxsport Go

0    
Fred1

Het is precies zoals @ Barry zegt.
Laten we hopen dat dit forum niet de opmaat is voor de gemiddelde NAC supporter want dan ziet het er de komende jaren ook op dat gebied heel triest uit.
Bij sommigen ontbreekt elke realiteitszin en lijkt nog steeds het besef niet aanwezig te zijn dat we aan de rand van de afgrond staan.
Mijn smoel valt echt van verbazing open en ik zit met kromme tenen in mijn schoenen als ik sommige reacties lees waarbij het nog steeds opgenomen wordt voor spelers die willens en wetens de boel naar de kloten hebben geholpen en simpelweg nooit gedaan hebben waarvoor ze dik betaald werden.
Altijd dezelfde riedeltjes vooraf en na een wedstrijd , maar in de wedstrijd zelf zie je er niets van terug.
Als we het over Koch hebben, hoe vaak blijf je ballen door het midden spelen in de voeten van een tegenstander, hoe vaak grijpt hij niet vertwijfeld naar zijn hoofd als daar wéér een tegengoal uit ontstaat?
Vertwijfeld en verontwaardigd om je heen kijken, dramatisch ter aarde storten maar totaal uit het oog verliezend dat je zelf de aanleiding bent.
Maar laten we eerlijk zijn, als je niet kunt voetballen, de souplesse van een telefooncel hebt, het spel niet ziet en geen zelfreflectie hebt dan is werken niet genoeg, dan moet je stellen dat je volledig ongeschikt voor dit beroep bent. Maar goed als er hier mensen zijn die hun bevrediging en voetbalplezier halen uit een kerel die een parodie op voetbal is dan zijn dat waarschijnlijk heel gelukkige mensen die niet zo veel met een club hebben maar voor het “ zielige “ individu gaan. Dat zijn vaak ook de mensen met de grootste mond die de echte supporters belachelijk maken en het niet uitmaakt waar NAC speelt en geen belang bij winst of verlies hebben, ze zijn er weer eens ff uit. Maar dan moet je je wel eens gaan afvragen of je wel op de goede plek zit. En laten we de geschiedenis niet herschrijven, @Barry geeft het ook al aan , Koch heeft om allerlei redenen bij Vreven niet gespeeld, Koch zat daarvoor veelal op de bank bij Utrecht 2 en zijn eerste periode bij NAC was ook niet zo geweldig zoals sommigen willen doen geloven, waren ook maar weinig wedstrijden die hij speelde en er stond iets beter materiaal rond hem, tegen Feijenoord uit liep hij een zware blessure op, overigens door zijn eigen lompigheid, of zijn we vergeten dat hij een van de weinige spelers was die op een brancard met rood van het veld ging?
Die misplaatste adoratie van nietszeggende beperkte voetballers waarvan velen ook nog eens niet de juiste arbeidsethos hebben, ik haat het. Mensen laten we achter NAC blijven staan maar laten we snel afscheid nemen van al deze nietsnutten die onze club naar de afgrond hebben gebracht en totaal niets met de club, de supporters en de collega's op de kantoren die door hun toedoen straks op straat staan ophebben.

0    
Johnny Lammers

https://speld.nl/2019/05/11/het-geheim-van-nac-breda-totaalkutvoetbal/ Zo denkt de rest er over.. en ik vrees dat ze gelijk hebben. Maar toch: kom op jongens! Vanmiddag alles uit de kast halen en vooral heel veel NOAD, NOAD en nog meer NOAD. HUP NAC en op naar een wonder!

0    
Johnny Lammers

Oh voor de duidelijkheid: Ruud Brood valt natuurlijk niets te verwijten.

0    
Cees

Ome Cor,

Koch moet gewoonweg hè-le-maal niets meer zeggen! Simpelweg zijn mond houden. Hij moet ook weten dat na zo’n schandalig seizoen, “elk” commentaar, ook van hem, simpelweg overbodig is. Kletsen dat kunnen ze haast allemaal daar, van links tot rechts. Maar voetballen, ho maar! Dus gewoon mondje dicht. Haast vierendertigkeer hetzelfde riedeltje, we kunnen het wel dromen, maar het is over, Nogmaals Koch, het is over.

0    
ome cor

@Cees
Misschien is het wat lastig voor je om te begrijpen, maar na elke wedstrijd wil Fox Sport de aanvoerders voor de camera hebben. Ik denk niet dat ze die regel gaan aanpassen omdat ene Cees Menno Koch niet zo ziet zitten.
Jij moet het niet zo persoonlijk maken en op de man Menno Koch gaan spelen.
Elke andere NACspeler met de aanvoerdersband om zijn arm had na hetzelfde debacle voor dezelfde camera hetzelfde commentaar gegeven.

En tot slot de gouden tip: je kunt ook besluiten om meteen na de wedstrijd je tv uit te zetten zodat je niet naar Koch hoeft te luisteren. Filmpjes op dit forum hoef je niet verplicht te openen. Dat is helemaal aan jouzelf, Cees.

0    
WW

Als je voor 19000 man mág spelen, stadion als het enigszins kan meelevend, je hebt van je hobby je beroep kunnen maken en je verdient een salaris van 6 cijfers voor de komma, dan moet de motivatie om iedere keer weer de plaggen uit het veld te lopen intrinsiek uit jezelf komen.

Dat welke trainer dan ook 'het heilige vuur' zou moeten doen ontbranden is echt onzin. We zijn niet allemaal Diego Simeone. Sterker: kijk eens naar Adrie Koster bij Willem II. Stereotype droogkloot/bedachtzame professor. Maar ze spelen daar wel hardstikke leuk voetbal. Eric ten Hag zie ik ook nooit stampvoetend of schuimbekkend langs de lijn staan en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het verschil is de ploeg zelf. Als je zo'n Matthijs de Ligt ziet, dan zie je in alles een ventje dat ten koste van alles beter wil worden. Alles uit zijn carrière wil halen. Die baalde oprecht stevig na de 6-2 oorwassing in de Kuip, en hem geloofde je onmiddellijk toen hij na afloop voor de camera's verklaarde dat daar lering uit getrokken moest worden en nooit meer mocht voorkomen. Ze draaien vervolgens een bereseizoen.

De spelers bij ons komen steevast op voorhand met goed ronkende teksten dat het besef er is dat er gepresteerd moét worden. En als we dan weer verloren hebben met zaadvoetbal, weten ze na afloop heel goed maar vooral kalm en bedachtzaam uit te leggen dat we er niet alles aan gedaan hadden.

Dan is het niet raar dat je, zoals ik, er wel klaar mee bent.

En met Hepie & Hepie als directeur en technisch manager (ik weiger mee te gaan in die "de nieuwe kleren van de keizer" idioterie door die Belg met een titel aan te spreken die hij niet heeft) komt het ook niet goed.

Ik werd gisteren bij de Gunners door de inmiddels hoogbejaarde oud penningmeester aangesproken met de vraag wat NAC nou weer had gedaan met de nieuwe directeur. "Die is bij Heerenveen mislukt, en bij NAC halen ze hem binnen" klonk het verontwaardigd verbaasd. Ik haalde mijn schouders op, zuchtte maar eens diep en zei dat ik het ook niet wist. Dubbele agenda bij zo'n oude man: totaal afwezig. Hij zegt wat hij ziet. Wat iedereen die de soep uit zijn ogen haalt kan zien. Maar bij NAC moet iedereen eerst de kans krijgen of nog erger: een "eerlijke" kans. In werkelijk iédere beroepsgroep moet je op basis van prestaties, je cv, kunnen aantonen waarom jij goed gekwalificeerd bent om de baan met verve in te vullen, bij NAC is dat allemaal blijkbaar niet nodig en vindt de goegemeente dat 'mensen een kans moeten krijgen'. Daarmee is NAC eigenlijk een soort sociale werkplaats geworden waar vrolijk op los geëxperimenteerd kan worden. Als we nog eens een controller ofzo nodig hebben, moeten we hem.of haar vragen of hij/zij nog een veterstrikdiploma heeft liggen uit de kleuterschool, dat moet bij NAC volstaan.

Het is juist deze houding, dat alles maar goed vinden en mensen kansen willen geven ook als de voortekenen ronduit slecht zijn, die een nagel in de doodskist van NAC vormen.

Tegelijkertijd zijn we uiterst kritisch naar de verkeerde personen. Van der Gaag kon er echt niet veel aan doen maar kreeg de volle laag. Nu we onder Brood niet substantieel veel meer punten pakken, heeft híj het ongelooflijk genoeg weer gedaan bij sommigen. Geloven we echt nog dat het aan de trainer ligt?? Komop zeg. Probleemoplossen begint bij een goeie analyse, maar dat kunnen we massaal niet. En dus kom je ook nooit tot de goeie oplossing.

Voor wat betreft de aandeelhouders zou ik toch sterk de reikende hand prevaleren boven met pek & veren wegjagen. Want ook al wordt er fors bezuinigd bij degradatie: ze staan wél garant voor tekorten en dat betekent dus dat de club niet failliet gaat. Is die garantie er ook bij nieuwe eigenaren? Ik zou dus graag vers kapitaal bijgestort zien, maar dat moeten ze dan wel toestaan.

En voordat er kapitaal wordt bijgestort: begin maar eens met het dichten van het lek want pompen heeft pas echt zin als je geen water meer maakt: bij ons gaat er afgezien van de huisvesting teveel geld naar niet-voetbalgerelateerde overhead. Begin daar maar eens.

0    
Des NAC's

Het typische weer is dat heel voetbalvolgend Nederland zonder geel-zwarte bril al sinds september ziet dat deze selectie bagger is. Wij zitten na een oprisping meteen in de euforie door die geel zwarte oogkleppen die we op hebben en daarmee houden we zelf steeds deze wurg constructie in stand.

0    
Andre

We zijn onderweg.. 1-5

0    
Van "taajlaand

Ach Tuinzigt en ome cor,

Volgens mij is een ieder hier, net als de spelers, murw, terneergeslagen om alles wat er dit seizoen gebeurd is.
Wat moet je als speler nog zeggen, en wat moeten/mogen we als supporters nog schrijven?
Ik weet het ook niet meer.
Heb geen spanning meer, kijk niet naar vanmiddag uit, (had dat woensdag wel, schandalig dat ik spanning voor de neuzen had, en baalde van hun verlies? Misschien wel, het was zo.....) en de degradatie is gewoon een feit mensen.
Ome Cor heeft het over "losers, die 'eigen spelers' uitfluiten"..Ik heb daar niet aan mee gedaan, maar heb ook dit jaar, op een enkeling na, totaal niets met de 'eigen spelers' gehad.

En ik sta zéker niet alleen.
Ik mis al dagen enkele fanatieke schrijvers hier, ook moe van dit seizoen denk.
Fred1 b.v., zou onder dit topic en de naam Koch compleet uit zijn vel springen, waar is hij?
He ligt niet alleen aan Koch en met sommigen eens, hij staat altijd voor de camera, moet wel, zijn beroep, maar doet het wel.
Dat hij ook een slecht seizoen achter de rug heeft is ook 100% waar.

Verder eens met Scheppioni, (mooie docu trouwens gisteren over Mill, jaren 50...) , wij waren er altijd.
Ik vandaag niet.
Woensdag denk ik wel, maar zal een heel rare wedstrijd en gevoel zijn, kijkend naar een gedegradeerd NAC.
We zijn het i.d.d. nog niet, maar waarom zou er vandaag en woensdag wél ineens wel gesterden en punten gepakt worden.
32 wedstrijden te laat jongens!

0    
Bart

@ WW, ik zal niet zeggen dat Brood een slechte trainer is maar het is toch uiterst merkwaardig dat hij op die El-Aloucchi na elke knuppel heeft laten staan. Na de wedstrijd tegen Feijenoord gooi je heel je reputatie te grabbel als vandaag die Van Leer weer in de goal staat. Rigoureus ruimen was de enige juiste aanpak geweest.
Zouden die jonkies als van Hecke het echt slechter doen dan juffrouw Koch? Ik geloof er geen snars van, slechter kan namelijk niet.
@ Ome Cor heb je weer een paar blikken onzin open getrokken vandaag?

0    
Kipiani

Het probleem Fred, zit maar voor een deel bij Koch.
Het echte probleem is natuurlijk dat wij geen West Brabander aan de absolute top hebben.
Dank aan een Jan Smit of een Riemer van de Velden in andere tijden.
Een door de wol geverfde onafhankelijke ondernemer uit de regio (!) een baas, die de poppen op de goede plaats zet en aanstelt.
En ...ze buiten schopt als ze de zaak bij NAC Breda op de ene of andere manier verkloten.
We hebben een NAC vent nodig, een baas, een mijnheer met de power, tijd, affiniteit, verstand en tact.
Een ondernemer uit een solide familiebedrijf, oog voor resultaat, voor de klanten, sponsoren en supporters en meedogenloos voor de mensen die niet mee willen of kunnen.
Hij zit er bovenop, controleert en weet alles. Laat zich zien !
Laat zich goed en discreet informeren.
Helaas is nu iedere verandering te goede beblokkeerd en parasieteren van Aalst en Co (met hun spaarcenten voor het NAC speeltje en vrijblijvend gokje) met de overal in Breda uitgekotste Gielen rustig verder.
Dat probleem is 100X groter dan Menno Koch en de Club Med app vrienden met hun zaakwaarnemers Fred.

0    
Nachoreca1

@ome cor....ik bedoel meer het feit dat het officiële degraderen voor de deur staat en dat mijn dag verneukt. Maar zal ik voortaan even toestemming vragen of ik mijn mening ca gevoel hier mag neerzetten... wat een gek joh.

0    
Fred1

@ Van “Taajlaand, heb je mij in je onderbewust geskipt, ik sta er vandaag wel degelijk bij hoor , 2x zelfs, je gaat me toch niet over het hoofd zien ha ha??
De laatste tijd is het vooral een herhaling van zetten, oud nieuws en weinig actueels, logisch want veel positiefs valt er niet te melden.
Maar nog ff over Koch, onderdeel van het prof zijn is gewoon voor die camera staan, dat vind ik geen prestatie of een eervolle vermelding waard.
Ik zit wel te wachten op de eerste reporter die eens vraagt of er nog iets anders uit kan komen dan open deuren intrappen.
Ik wacht ook nog steeds op de vraag: Menno maar jij levert zelf per wedstrijd tig ballen bij de tegenpartij in waar steeds een tegengoal uit komt, waarom blijf je dat dan doen? Dan weet je toch wat je fout doet?
Wellicht eens iets voor BSR om vanmiddag zo'n objectieve vraag eens te stellen.
Degenen die de vragen stellen geven ook meestal zelf de tools voor domme antwoorden en pareren dat nooit en nemen het voor zoete koek aan. Ik zou Koch sowieso niet voor de camera vragen, dat is het verhaal van de rode lap voor velen.

0    
Jack Rusell

Krijgt Rosheuvel vandaag al de Gouden Lantaarn? 3x degraderen in 4 jaar met verschillende clubs.

0    
wvb

Menno moet lekker Hans bellen en vragen of hij hem nog bij een of ander club op amateur basis kan stallen want deze jongen is echt slecht!!

0    
scheppioni

@ Andre
Hoeveel bier al achter de kiezen ??
@ Van "Taajlaandeke
Mooie docu, ja ik leef voor mijn dorp en onze stad !
Dit gaat vanmiddag zeer doen, ene klein voordeeltje met vier jaar geleden, toen was de klap harder, maar we hebben het van de week gezien, je moet het afmaken wanneer je de tegenstander hebt liggen en dat zal Fredje beamen, daar is ons NAC het enorm klunzigst in dit seizoen !!

0    
Van "taajlaand

Hoi Fred,

sorry, was nog niet 'helemaal wakker' denk.
(Ik lijk steeds meer op onze selectie.....totaal niet scherp en de reacties, of wedstrijd niet lezen...)

Maar, klopt wat je zegt, "Herhaling van zetten, de bekende antwoorden, of steeds hetzelfde riedeltje".
Zowel op als naast het veld....

Benieuwder naar de titelstrijd, als naar mijn club vandaag.
Schandalig dat ik dat op moet schrijven....

0    
Tram

Excelsior staat al voor

0    
Cees

Ome Cor,

Wat ik bedoel, zoals ik ook duidelijk aangeef, dat “ook” buiten Koch haast iedereen wekelijks maar wat lult. Maar zichtbaar, duidelijk voor iedereen, (o.a Feijenoord thuis) er totaal niets van bakt. Dan heb je uiteindelijk geen recht van spreken meer. Dat Koch zich daar nog voor leent. Hij moet toch beter weten. Je krediet is uiteindelijk op! En wat ik verder doe, bepaal ik zelf. Jij kan een optimist zijn, ik een realist. Wie houdt zich nou voor de gek?

En verders, het gaat je goed, einde discussie!

0    
DunErwt

@bsr
Bedankt voor het verwijderen van mn comment en die andere lekker laten staan
Manmanmanman

Vriendje van jullie? Blijkbaar wel!

0    
Da Pope

@Dun Erwt

Vriend, we zijn de hele dag bezig geweest met die wedstrijd en de degradatie. Stel je eens niet zo aan.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja