Overal waar we komen

Laatste Avondje NAC in teken van Jacques Visschers

Het laatste avondje NAC van dit seizoen zal in samenwerking met het NAC Museum in het teken staan van de oud-NAC speler Jacques Visschers. Jacques zal gehuldigd worden voor zijn verdiensten voor de club. We nemen het bericht van het NAC Museum rondom deze huldiging voor de volledigheid hieronder een-op-een over.
Ondanks de enorme deceptie van de degradatie hebben de NAC-supporters toch nog iets om naar uit te kijken aanstaande woensdag. We kunnen even terug, en dromen van mooie vervlogen tijden. Op 3 november vorig kalenderjaar stond voor de eerste keer een voor de club legendarische speler in de stadionlampen: Kees Kuijs. Kees Kuijs was een hele grote, maar hij is niet de enige legendarische NAC-speler. Ook deze, verplaatste, wedstrijd dragen we aan een NAC-legende op. Deze keer wordt de eer aan Jacques Visschers gegund. Jacques was een spits. In die rol scoorde hij tussen 1959 en 1971 meer dan 100 doelpunten in ongeveer 330 wedstrijden. Zelfs tot in Malta en Wales staat hij als doelpuntenmaker in de archieven. Die doelpunten scoorde hij allemaal voor NAC, want de centrale aanvaller bleef zijn hele leven de mooiste club van Nederland trouw. Die trouw begon al op jonge leeftijd, want als 7-jarige weigerde hij om naar Baronie te gaan. Hij wilde zo graag bij NAC voetballen dat hij al in een wit shirt begon te spelen terwijl hij er in 1947 eigenlijk nog te jong voor was. Door zijn bijzondere manier van lopen werd hij wel eens Juffertje genoemd, maar heel veel tegenstanders leden door dit juffertje een nederlaag. De technische voetballer was altijd scherp. Toen hij het voetbalshirt voor een burgerpak moest inruilen bleef hij van grote waarde voor NAC en het Nederlandse voetbal. Misschien kunnen we wel stellen dat de clubman meer heeft gedaan voor NAC dan wie dan ook. Hij was bestuurslid technische zaken toen NAC derde eindigde in de eredivisie, hij was elftalleider, seizoenkaarthouder en lid van het Stichting Administratiekantoor van NAC. Verder was hij bestuurslid van de spelersvakbond VVCS, zat hij in diverse commissies van de KNVB, was hij bestuurslid van Stichting Contractspelers Fonds en had hij ook zitting in de tuchtcommissie van de KNVB. Voor zijn bijdrage aan NAC en de Nederlandse voetbalsport werd hij benoemd in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg dus al officiële waardering, maar morgen doen wij dat als Yellow Army in het stadion nog eens over. Ook dit keer zal de aanvoerdersband de beeltenis van de legend dragen, de man is zelf aanwezig om een trofee in ontvangst te nemen en supporters zullen hem (naar wij verwachten) met applaus en spandoeken overladen. Jacques, onze waardering is groot, deze wedstrijd is voor jou! Jacques Visschers is daarom morgen de Legend of the Match.

Bron: B-Side Rats, Het NAC Museum

Terug naar overzicht
27 Reacties
0    
Petros

Gedegen speler...goede instelling..
Jongens die we nu juist missen

0    
F8Hipster

Staat er toch nog een speler op het veld die een applaus verdient.

0    
van Flieger

Visschers zat toch in dat bestuur met van Bavel en vd Hoeven waarbij hij tussen kerst en oud&nieuw NAC icoon en beste speler van de afgelopen 40 jaar, Ton Lokhoff, even moest kaltstellen om vervolgens Cees Lok aan te nemen ? Man man man.

0    
Ouwe Spionkop

Deze echte NAC-man kan morgen op mijn welverdiende applaus rekenen.

0    
Mot van den Eleebba

@ Flieger

1 keer een niet zo'n beste beslissing in zn leven gemaakt en gelijk vallen al die andere 40 jaren in het niet.

jammer man, vind je normaal altijd wel zinnige dingen zeggen.

0    
Kipiani

Sneu. In meerdere opzichten.

0    
Loco Cees

Kan Justin dan z'n ererondje komen terugbrengen!

0    
Dutchbird

Met alle respect voor Jacques Visschers en het NAC museum staat voor mij de laatste wedstrijd in de eredivisie toch echt in het teken van wanbeleid door incompetente bestuurders. Beste heren van Aalst, van Weelde, Burema en Gielen, dan doel ik ook op Hans Smulders maar toch vooral op jullie vier. Als jullie de eigen bedrijven op deze manier hadden geleid waren ze al lang failliet geweest. Bij een voetbalclub zie je de financiële gevolgen van bestuurlijk gepruts pas op lange termijn.

Is het scorebord al gerepareerd?

0    
H'wiel

Geef hem het shirt met nummer 9. Hij zal niet misstaan in het niveau van het huidige NAC.

0    
Pascal

Geweldige vent die Jacques!

0    
Dutchbird

Ik lees net in het artikel over het stoppen van CM als hoofdsponsor:
"Overigens zegt Van Glabbeek desgevraagd nog geen gesprek te hebben gehad hierover met NAC. Een eerder gesprek hierover was in oktober van vorig jaar gepland, maar dat ging toen door de bestuurscrisis bij NAC niet door."

Beste heren van Aalst, van Weelde, Burema en Gielen jullie hebben een klein half jaar gehad om het gesprek met de belangrijkste sponsor opnieuw te plannen. Helemaal niets gedaan!!! Tussen de regels door lees je de irritatie bij van Sambeek over jullie gedrag.

Snap je nu waarom jullie als incompetente ongeïnteresseerde lamballen worden afgedaan? De selectie heeft jullie voorbeeld aardig gevolgd. Dit is erger dan onbehoorlijk bestuur. Wanneer komt jullie volgende lijk uit de kast?

0    
Steefl

Kunnen ze dit niet uitstellen naar volgend seizoen?
Zonde om zoiets te doen voor een wedstrijd die in het teken staat van het vokomen niets.
Slechte timing.

0    
steefl

Ik ga morgen voor het eerst in 30 jaar niet naar NAC terwijl ze thuis spelen en ik geen extreme verplichtingen heb. Voor wie ga ik daar zitten? De supporters hebben het hele seizoen laten zien aan wie het niet ligt. Wij hoeven aan niemand verantwoording af te leggen, of iets te bewijzen. Sterker ik denk dat het beter zou zijn de tribunes leeg te houden tegen pec.

Ik heb geen zin om decors te zijn voor die kansloze sukkels op het veld, er is niets meer te winnen.

Volgend seizoen weer.
HUP NAC

0    
Peer

Hopelijk gaan de NAC-spelers zich nu eens echt schamen bij het zien hoe een echte NAC-er behoort te zijn en hoe dat gewaardeerd wordt bij de supporters.

0    
C'mon NAC

Deze huldiging is puur gekozen om de supporter af te leiden van deze ellendige degradatie. Het bestuur hoopt er hiermee genadig af te komen als we nog eenmaal samenkomen in ons stadion..

0    
Ouwe Spionkop

Reactie hierboven. Je bent een onruststoker. Dit is al maanden terug gepland.

0    
Sanseveria

Niets ten nadele van Jacques, maar ik beslis pas een uur voor de wedstrijd of ik woensdagavond deze wedstrijd bezoek. Dan is de opstelling namelijk meestal bekend. Ik heb geen zin om nog tijd te verspillen aan de slappe hap die zich dit seizoen elke keer weer niet bewezen heeft.

Maar stel nou dat Ruud Brood daarentegen de paar spelers die wel bereid waren ECHT te strijden (Korte, Leigh en vooruit, ook Koch) aanvult met jonge spelers die volgend seizoen waarschijnlijk een kans gaan krijgen, Lundqvist (omdat die echt wel kan voetballen) en Zwarthoed of Karol op doel.

Dan zal ik er zijn. En ze naar voren schreeuwen. Net als dat ook volgend seizoen weer zal gebeuren.

Onvoorwaardelijk.

0    
Braze

Jammer voor Visschers dat hij bij zo,n zaadpot bij zo,n naconwaardig team op moet komen draven.Jaques heeft beter verdiend

0    
Breda

Als dan Sanseveria lijkt me redelijk voorwaardelijk :-)

0    
Ed

Gratis entree morgen neem ik aan incl consumptie!

0    
misterbean

Zelfs de NOS maakt er melding van, maar bsiderats niet?
https://nos.nl/artikel/2284541-nac-fans-halen-grap-uit-bij-eigen-stadion-na-degradatie.html

0    
de Visionair

Morgen maar de bierkaart leegzuipen. De wereld zal nog niet vergaan!

0    
Babosje

Wat een tegenstrijdigheid!
Zo'n held vòòr de wedstrijd en dan de wedstrijd met wat we nu hebben!

0    
Fred1

Je zal bij de meest trieste wedstrijd ever in het zonnetje gezet worden voor een half vol stadion.
De zelfde sukkels staan weer aan de aftrap het is ons zelfs niet gegund om de andere spelers eens aan het werk te zien di3 part noch deel aan dit debacle hebben.
Bijvoorbeeld een vent in de goal in plaats van een clown.

0    
Fritske d'n Olifant

Eens met velen hier dat de huldiging van Jacques Visschers beter had kunnen worden uitgesteld tot de eerste thuiswedstrijd in de kkd. Dit wordt voor geen enkele partij leuk en dat gun je iemand niet die decennia lang alles voor NAC heeft gegeven. Maar als het dan toch moet, laat dan figuren als Van Leer, Karami, Palmer Brown, Kali, Muhren, Rosheuvel, Kastaneer en alle andere verzakers lekker thuis ten faveure van eigen kweek. Lekker fris de wei in zonder druk. Gedegradeerd zijn we toch al.

0    
Arie

SCHANDALIG. Bij een wedstrijd waar je weet dat er veel mensen thuis zullen blijven ga je een oud-speler in het zonnetje zetten. Echt voor schandaal en wie dit bedacht heeft mag wat mij betreft keihard aan de schandpaal.

0    
Bommetje

Allen hierboven.
Jacques is ernstig ziek, daarom kon dit geen uitstel dulden.
Deze man heeft veel betekend voor NAC, respect is op zijn plaats.

Laad alle berichten na dit bericht in