Wij gaan niet opzij

Niet meer gratis met de bus naar NAC

Bus 076 vertrok afgelopen seizoenen nog van het station Breda richting het Rat Verlegh Stadion voorafgaand aan de thuiswedstrijden van NAC. Op vertoon van een wedstrijdkaart konden supporters hiermee gratis naar het stadion en terug. Dit seizoen komt er een einde aan het gratis busvervoer.
NAC en Arriva zijn het niet eens geworden over de kostenverdeling voor het busvervoer welke de busmaatschappij afgelopen seizoenen op zich heeft genomen. Gezien het relatief lage aantal mensen dat gebruik maakt van de buslijn wil de club deze kosten niet op zich nemen of doorbelasten aan seizoenkaarthouders. Er is wel een mogelijkheid om met korting te reizen naar het stadion. Via de fanshop en Arriva.nl is het mogelijk om een kaartje met 50% korting te bestellen. Dus hup, zaterdag op de fiets of met buslijn 2 vanaf het station. Update: In de comments laat Buschauffeur weten dat de extra bus richting het stadion blijft rijden. Dit wel tegen betaling met de mogelijkheid tot 50% korting bij bestelling vooraf! Update Arriva geeft via Twitter aan dat supporters vanuit heel Brabant voor 3 euro heen en terug kunnen. Meer info via de link in het onderstaande Twitter-bericht.  

Bron: B-Side Rats, NAC

Vorig bericht
De Zwitserse vakantie van Rai Vloet 41 reacties
Volgend bericht
Avondje NAC onder leiding van Gözübüyük 40 reacties
35 Reacties
0   0  
Han Mulders

Blijft vervoer per fiets wel gratis?

0   0  
Joost

Vragen om problemen

0   0  
Ouwe Spionkop

Ze willen voorkomen dat iedereen met de auto komt en dan dit. Er maakte veel mensen gebruik van. Die bussen voor de wedstrijd zaten vaak stampvol.
Arriva en de gemeente hadden hier best aan mee kunnen betalen!

0   0  
"TisniX"

Hoezo, weinig mensen ??
Maak er vanaf het begin gebruik van, vanaf dag 1 afgeladen bussen.

0   0  
Dun Diëe

Er maken te weinig of mensen gebruik van, is een andere manier om te zeggen: de kosten wegen niet op tegen de baten en niemand is bereid water bij de wijn te doen.

0   0  
misterbean

Oh, nu snap ik waarom ze de losse kaartjes voor de thuiswedstrijden 3 euro duurder hebben gemaakt...

0   0  
Negentientwaalf

@ mister bean, leg uit..

0   0  
Van "taajlaand

Tuurlijk, parkeerplaatsen zat!!!

0   0  
Bash Deze gebruiker is een admin

Ik liep voorheen altijd vanuit het station naar het stadion en na de wedstrijd weer terug. Prima wandeling. Tegenwoordig lekker op de fiets (inmiddels woonachtig in Breda). Toch jammer dat de actie gestopt is.

0   0  
Sanseveria

@ misterbean

Inderdaad, zodat je gewoon een seizoenkaart neemt. Die heb je er na 9 wedstrijden in een seizoen al uit.

On topic: vreemd dat de gemeente hier niet in bijspringt. Want ondanks het feit dat de nieuwe coalitie bereikbaarheid als belangrijk onderwerp heeft bestempeld, zorgt het overwicht van de VVD er kennelijk voor dat men de bestemming nog steeds vooral met de auto moet bereiken. Welkom in de 21e eeuw...

0   0  
HupNac!

Ben toch echt vele malen met die bus gegaan en die zat elke x toch echt rammetje vol. Vond het vooral een heel mooi initiatief en zonde dat het nu ophoudt.

Is altijd toch heerlijk als je naar Nord Rhein Westfalen een potje voetbal en een curryworst mee wilt pakken. Daar kun je echt in een heel groot gebied gratis met de trein naar het stadion komen en hoef je dus alleen de trein naar Venlo te betalen. Duisburg, Dusseldorf etc is vervolgens als je je voetbalkaartje laat zien op de dag van de wedstrijd helemaal gratis.

0   0  
Lejad

Fietsen is gezond!Eet meer fiets.

0   0  
nash

Was afgelopen seizoen een groot drama. Heen ging prima en was het een goede oplossing, maar de terugreis vanaf het stadion was het vaak bijna knokken om de bus in te komen dus maak er al tijdje geen gebruik meer van. kinderen tussen deuren klem zien zitten en vanuit NAC werd daar niks aan gedaan. Dan toch maar met de auto.

0   0  
J.ae

Dus de streek en stadsbussen Kun je nu ook niet meer gratis gebruiken vanaf 2uur voor de wedstrijd??? Dit was super ideaal!

0   0  
Buschauffeur

De extra bussen van station naar stadion en terug rijden gewoon. Echter is het helaas niet meer gratis en moet je nu inchecken/betalen of vooraf even kaartje halen met 50% korting.
Het is dus niet alleen lijn 2, ook de extra bussen rijden nog gewoon.

Groet van een buschauffeur, hup NAC!

BSR Edit: Thanks, toegevoegd als update! (Bash)

0   0  
Judge M.

Vooraf kaartjes bestellen dat schiet niet op. Ik bepaal vaak pas op het moment dat ik met de trein in Breda aankom of ik de bus of de benenwagen naar het stadion neem. Vooral terug is dat laatste steeds vaker het geval. Wel zo fijn na dik 2 uur staan op de B-Side.

Toch zonde want het was een mooi initiatief..

0   0  
Han Mulders

Gewoon lekker met de wagen gaan jongens. Eigen muziekje erbij, verwarming lekker aan, lekker de ruimte in je wagen. Na de wedstrijd met nog meer mensen proberen zonder zatte fietsers onder je auto/op je motorkap, na een uurtje file, weer lekker richting moeders de vrouw vanaf p5.
Succes en met de groeten van de mobiliteitsstad Breda!

0   0  
Ouwe Spionkop

Een supporter die er netjes een vraag over stelt op Twitter aan Goetzee krijgt het snauw antwoord: Dat soort zaken lopen via Arriva !
Ik zeg niet dat NAC hier veel aan kan doen maar zo snauw je je supporters niet af. PUNT.
Trouwens complete onzin dat er onvoldoende vraag naar is. De bussen naar het stadion zaten rammetje vol en terug moesten de mensen vaak wachten omdat de bus vol was. Ik heb wel eens paar honderd mensen bij die halte gezien.
Dus we worden gewoon voorgelogen.
Denken ze dat wij kleuters zijn?

0   0  
Babosje

Dat ze nou eens een parkeerplaats verzinnen met meerdere in en uitvoegplaatsen ipv 1!!
Zou zoveel wachttijd en frustraties voorkomen!

0   0  
Harm

Balen.. Het waren niet alleen de bussen vanaf het station naar het stadion. Je kon ook gratis met de bus vanuit omliggende dorpen. Maakte er in de winter regelmatig gebruik vanuit Etten-Leur. Dat word fietsen of een pilske minder en gewoon betalen ?

0   0  
Ouwe Spionkop

@Babosje Inderdaad dat is toch absurd die situatie. Maar ja er wordt gewoon niks aan gedaan.
Gemeente vangt wel bijna miljoen huur van het stadion per jaar maar ze zijn te beroerd daar iets aan te doen.

0   0  
Oosterhout

Kom uit Oosterhout en afgelopen seizoen was de bus steeds behoorlijk vol. Dan gaan wij maar weer met de auto. Jammer.

0   0  
Lamington

Streekbussen dus ook? Lees daar niks over.

0   0  
Ojee

En waarom is dat een snauw antwoord? Volgens mij is dat verwijzen naar de juiste verantwoordelijken, Ouwe Spionkop.

Wel balen dit, dat wel.

0   0  
Kwek

@Ouwe spionkop je hebt het over voorgelogen worden, maar dat doe je zelf!

Er is vanuit Justin keurig gereageerd op twitter, maar niet gesnauwd zoals jij beweerd met een uitroepteken erachter.

#stemmingmaker

0   0  
tripomatic

@Ouwe Spionkop:

"Een supporter die er netjes een vraag over stelt op Twitter aan Goetzee krijgt het snauw antwoord: Dat soort zaken lopen via Arriva !"

Ja ehmmm...... dat soort zaken loopt ook via Arriva.

0   0  
Sanseveria

Dit is echt gewoon een stap terug in de tijd. Waar veel gemeenten juist het gebruik van OV tijdens grote evenementen zoveel mogelijk stimuleren, duwen de gemeente Breda en Arriva je gewoon weer terug de auto in. Mobiliteit staat werkelijk onderaan de prioriteitenlijst in Breda.

Net zoals de hierboven al benoemde Duitse clubs in NRW, heeft juist ook NAC over publieke belangstelling niet te klagen omdat de club naast sfeer ook qua bereikbaarheid erg hoog scoort.

0   0  
Lamington

@de drie hierboven

Als Arriva er met NAC niet aan uit is gekomen, ligt er dus ook een deel bij NAC zelf. Een iets minder kortdoordebocht antwoord had niet misstaan. Zeker niet met het communicatiefiasco genaamd doelstelling in het recente geheugen.

Daarbij: er werd enkel verzocht om wat nieuws te delen door de twitterende supporter. Op normale toon. En NAC heeft vaak genoeg over busvervoer van Arriva van en naar NAC toe bericht, "toen ze nog vrienden waren".

0   0  
Lamington

Sanseveria niet dan in deze..

0   0  
Lamington

En 'doelstelling' is 'rolstoellift'

De doelstelling laten we voor een later tijdstip

:-)

0   0  
Robert

Ik kan niets bedenken, waarom Arriva Nac-supporters gratis zou moeten vervoeren. Of de Gemeente.
Is toch ieders eigen verantwoordelijkheid? Moeten derden ook het bier gaan betalen?

0   0  
misterbean

de Stem:
Concrete cijfers over het aantal gebruikers van de gratis dienst worden niet gegeven. Wel wordt door NAC gesproken van 'relatief lage reizigersaantallen'. Arriva zag juist een gestage groei in het aantal reizigers en had graag doorgegaan met de service. NAC en Arriva hebben erover gesproken om de kosten te delen, maar zijn daarin niet tot overeenstemming gekomen, wat heeft geresulteerd in een gezamenlijk besluit de gratis service te stoppen.
https://www.bndestem.nl/breda/niet-meer-gratis-met-de-bus-naar-nac~aa671270/

En voor alle leukerds met slimme opmerkingen: als je alleenstaande ouder bent en 120 km ver weg woont kun je maar een paar thuiswedstrijden per jaar komen, en dan heb je niets aan een seizoenkaart, snappu?

0   0  
Rinus

Die 100k extra salaris voor Goetzee en Smulders moeten toch ergens van betaald worden ;-)

Zonder gekheid, wiens ‘schuld’ dan ook jammer van dit. Het is toch een verschraling vh service-aanbod van NAC.

0   0  
enmijnsanseveriadan

"Concrete cijfers over het aantal gebruikers van de gratis dienst worden niet gegeven. Wel wordt door NAC gesproken van ‘relatief lage reizigersaantallen’. "

Ze hebben geen cijfers! Het berust allemaal op een kul onderbuikgevoel. De buschauffeur gaf altijd gewoon een knikje dat hij het kaartje of seizoenskaart heeft gezien. werd nik sgeregistreerd.

En idd de bussen zaten vaak ramvol! Met name na de wedstrijd: bussen vol sardientjes!

0   0  
Dutchbird

Dit is gekloot van Goetzee ten top. Arriva wilde wel doorgaan en we hadden een prima balans in de aanvoer van supporters en het gebruik van de beschikbare parkeerruimte voor auto's en fietsen. Dit bericht is nauwelijks gepubliceerd en de gemeente Breda meldt zich met een verscherping van het parkeerbeleid voor fietsen (ook rond het NAC stadion), waardoor je wel drie keer nadenkt alvorens je op het stalen ros stapt om een thuiswedstrijd te bezoeken.

Maar Goetzee wordt nog wel een keer kampioen; helaas in het wegjagen van supporters of in het onnodig werkuren verspillen op het Autotaalglas trainingscentrum in Zundert. Wegwezen!

Laad alle berichten na dit bericht in