Wij gaan niet opzij

Aberdeen stelt beslissing over Leigh door coronacrisis uit

F8Hipster

Aberdeen zal Greg Leigh voorlopig niet van NAC overnemen. De Schotse club is door de coronacrisis in zwaar weer beland en heeft besloten alle contractonderhandelingen voorlopig op te schorten.

De Schotten houden rekening met een schadepost van meer dan vijf miljoen pond en willen daarom tot het einde van de zogeheten shutdown geen nieuwe verplichtingen aangaan. Dat betekent onder meer dat huurling Greg Leigh voorlopig in de wachtkamer zit.

Trainer Derek McInnes: "Op dit moment proberen we waar mogelijk te bezuinigen, zodat de club door deze crisis komt. We nemen daarom een adempauze met contracten en dergelijke. Het zou simpelweg verkeerd zijn om nu te praten over wat we in de toekomst willen. (...) We kunnen geen nieuwe contracten uitdelen totdat we weten wanneer we weer gaan voetballen."

NAC en Aberdeen spraken bij het sluiten van de huurovereenkomst een transferbedrag af. Leigh maakte indruk in Schotland en Aberdeen zou de koopoptie daarom onder normale omstandigheden gelicht hebben. 

Bron:
B-Side Rats, Evening Express
Vorig bericht
NAC komt met NAC4Business 4 reacties
Volgend bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #13 8 reacties
15 Reacties
59   8  
BijnaWeekend!

Gewoon terug naar NAC dan!
Sportief gezien goed nieuws. Financieel gezien wat minder misschien, maar kan me ook niet voorstellen dat Leigh een astronomisch salaris heeft.

59   8  
BijnaWeekend!

Gewoon terug naar NAC dan!
Sportief gezien goed nieuws. Financieel gezien wat minder misschien, maar kan me ook niet voorstellen dat Leigh een astronomisch salaris heeft.

21   8  
LarsW

@bijnaweekend

Dat is geen optie. Leigh wil in Groot Brittannië blijven. En aangezien hij daar opties genoeg zal hebben, komt hij niet terug naar NAC.

9   2  
Wanny

Kun je je misschien nog wel in vergissen, het salaris van Leigh. In de lower leagues in Engeland wordt ook nog wel aardig betaald denk ik.

20   8  
Judge M.

5 miljoen pond.....

Damn, dat is 2.500.000 kilo! ?

5   6  
Djenk076

Ik dacht dat het ook te maken had met Brexit, als het VK uit de EU stapt moeten Engelse spelers ook betaald worden volgens de regels die gelden voor spelers van buiten de EU dat deze minimaal 1.5 keer het gemiddelde salaris moeten verdienen van de eredivisie. I

Volgens dit artikel zou dat dan op 436.000 euro bruto per jaar uitkomen
https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=358077

emand een idee of dit ook voor de KKD geldt?

3   2  
Badeend

Dat geldt zeker ook voor de Eerste Divisie. Aan de andere kant was de overeengekomen afkoopsom misschien wel lager dan zijn marktwaarde nu, nu hij zoveel indruk gemaakt heeft overzees. Tegelijk verandert de hele voetbaleconomie ook dus al met al moet NAC rekening houden met een fikse tegenvaller. Helaas.

6   0  
den hulk

laat hem maar gewoon terugkomen

3   2  
fvf6

@djenk076
Ik denk niet dat NAC meer zal moeten betalen voor Leigh , om dat hij al bij NAC op de loonlijst stond voor dat er van een brexit sprake was . Mogelijk is hij bij andere Engelse clubs ook opgevallen , het zou mooi zijn dat hij een nieuwe club in het VK vindt die een redelijk bedrag voor hem over heeft . Want ik denk dat gezien zijn prive situatie een langer verblijf bij NAC er in zit

11   0  
H.V.M.

Dit hardnekkige Coronavirus zorgt inmiddels voor enorme gezondheids- en financiële problemen.
Uiteraard wordt de voetbalwereld ook keihard geraakt en dus ook NAC.
Spelers gaan minder waarde vertegenwoordigen.
Zelfs de miljardairs, die inmiddels het voetbal, grotendeels naar de knoppen hebben geholpen, zullen niet zomaar honderd miljoen euro en méér voor een speler uit gaan geven en knotsgekke salarissen blijven betalen.
Dáár zijn ze nu wel achter gekomen.
Vooral modale voetballers gaan minder opbrengen én verdienen.
De absurde transferbedragen en bijbehorende salarissen zijn dus voorlopig wel de wereld uit.
Nu het virus nog en we kunnen allemaal opgelucht adem halen.

7   0  
Dutchbird

De financiële voetbalklok wordt minstens 10 jaar teruggedraaid door Corona.

3   1  
Sanseveria

Dat zou dan één van de eerste voordelen zijn Dutchbird ?

Naast het verschijnsel dat de meeste mensen vriendelijker voor elkaar lijken te zijn geworden.

4   5  
Ric

Misschien niet eens slecht dat ze de optie niet omzetten in koop.
De koopsom zal niet heel hoog zijn geweest in dat contract. Gezien zijn goede seizoen kunnen ze er nu misschien wel meer voor krijgen??

3   2  
Belgische Naccer

Als hij indruk heeft gemaakt, komen ze hem vanzelf ophalen. Zo niet, dan mag hij van mij weer op linksbuiten hoor. Prima speler voor NAC

1   1  
Breda

Leuke speler voor NAC, maar -zeker nu- onbetaalbaar. In de UK komen straks massa’s spelers op de markt zonder transfersom, omdat ieder contract opgezegd zal worden om van de salarissen af te zijn.

Zeker als er in augustus niet afgetrapt wordt.

Geen goed nieuws voor NAC. Kut blessure anders was ie in de winter al verkocht.

8   4  
ome cor

Als straks het voetbal weer begint zullen alle clubs hun selectie weer compleet moeten hebben.
Leigh lijkt me dan niet per se een onhaalbare kaart voor Aberdeen. Greg zou er desnoods nog contributie willen betalen als hij maar niet naar het vaste land hoeft.

Leigh kon er werkelijk geen drol van, tot dat de supporters hem spottend gingen aanmoedigen bij elk balcontact.
Dat (en alleen dat) gaf die jongen vleugels, maar verder was ie in z'n hoofd meer bezig met het missen van "thuis" dan dat hij zich kon focussen op voetballen in Breda.
Niveautje Kenny van de Weg.

Laad alle berichten na dit bericht in