Wij gaan niet opzij

Agougil mist NAC - PEC Zwolle door oproep voor Marokko O23

Das Phantom

Sabir Agougil mist volgende week zaterdag de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle. De middenvelder is opgeroepen voor het Onder 23 elftal van Marokko. Met zijn leeftijdsgenoten speelt hij twee oefenwedstrijden tegen Egypte O23.

Het is niet de eerste keer dat Agougil zich mag melden in Marokko. Vorig seizoen legde de middenvelder als een trainingsstage af bij de O23-ploeg van het land. Agougil vertrekt maandag en zal in totaal tien dagen onderdeel zijn van de nationale selectie. 

Door de oproep mist Agougil de laatste wedstrijd van NAC voor er een pauze van twee weken is ingelast. Het treffen met PEC Zwolle op zaterdag 19 november moet hij aan zijn neus voorbij laten gaan. 

Bron:
B-Side Rats, NAC
19 Reacties
73   5  
Da Pope

Wat mij betreft een terechte beloning voor zijn ontwikkeling. Ik vind hem dit seizoen een van de weinige echte lichtpuntjes. 


Het is lastig inschatten hoe hij zich verder zal ontwikkelen, maar hij zou de komende jaren een meer dan bruikbare kracht voor je moeten zijn.

10   36  
Ed

Gaat weer nergens over. Je voetbalt voor je club.

22   18  
Wanny

Dan betaalt Marokko zijn salaris voor die periode neem ik aan?

13   41  
Mike Zonneveld

Van harte gefeliciteerd Sabir!

Alleen snap ik eerlijk gezegd niet waarom, in mijn ogen voegt hij echt niets toe aan dit NAC.. (net als de rest).

Maar 100% zeker dat (bijna) ieder individu uit deze selectie het elders wel goed zou doen. Dat is als sinds een jaar of 2012/2013 zo..

73   5  
Da Pope

Wat mij betreft een terechte beloning voor zijn ontwikkeling. Ik vind hem dit seizoen een van de weinige echte lichtpuntjes. 


Het is lastig inschatten hoe hij zich verder zal ontwikkelen, maar hij zou de komende jaren een meer dan bruikbare kracht voor je moeten zijn.

9   2  
Wanny

@ FRED

Zo'n oproep is prachtig, maar het is niet prachtig dat ie daardoor niet actief kan zijn voor zijn werkgever.

Dit moet op elkaar afgestemd zijn.

31   1  
Arie

Mike Zonneveld

Als er iemand is die wél positief opvalt, is hij het wel. Laat meer zien dan Van Schuppen en Banzuzi, die ik in eerste instantie hoger had aangeschreven. Zo'n oproep is een mooie beloning voor die jongen, maar natuurlijk weer net kut getimed voor ons.

28   1  
Breda83

Is de middenvelder dit seizoen die de meeste ontwikkeling heeft doorgemaakt. Als je je als club wil gaan profileren als opleider, waar jonge jongens alle kans krijgen zich te ontwikkelen, dan kun je ze dit soort tripjes niet ontzeggen. Plus, stel dat hij opvalt in deze wedstrijden en een club raakt geïnteresseerd. Uiteindelijk is dat het doel toch, spelers opleiden en verkopen om op die manier financieel stappen te kunnen zetten?

0   3  
The Cosmic Gate

Wat zijn de vergoedingen hiervoor? Het gaat NAC namelijk allemaal zo voor de wind

7   2  
Wanny

@ ARIE

Hij doet het inderdaad wel aardig. Wat ie wel moet leren is om geen postbode te zijn, maar de bal veel sneller naar een medespeler te spelen. Hij houdt het spel vaak op in plaats van het te versnellen.

2   0  
NAC4EVER

Gefeliciteerd!

7   5  
Ome cor

Aha...gelukkig weer een onderwerp om over te kunnen zeiken.
De wedstrijd tegen Heracles is tenslotte pas vanavond.

Normaliter zijn we trots als onze jongens naar een nationale selectie mogen, maar nu is het opeens een megaprobleem.
Alsof Agougil tegen PEC het verschil tussen winnen en verliezen is.

Dat zijn vervanger in die wedstrijd de kans maar aangrijpt om zich te laten zien aan de trainer !

5   3  
Dos

Top en verdiend. Samen met Van der Sande veruit de beste veldspelers.

2   7  
Mo

Samen met banzuzzi in ternationaals pppfffff zijn sterke selecties dan

7   4  
Livingthedream

Ome cor

Stel je niet zo gigantisch aan man. Iedereen gunt Agougil deze kans. Er is 1 reactie die anders is en het is ineens een " gigantisch " probleem. 


BSR-edit: Politiek betrekken lijkt ons overbodig.

5   1  
Arie

Wanny

Als er niemand voor de bal staat met die behoudende schijtinstelling van onze trainer, heeft snel doorspelen ook niet zoveel nut. Deze jongen wil wel voetballen en een aantal anderen ook, alleen de trainer niet.

10   4  
Ivo

@Da Pope

Ik ben het dit keer niet met je eens.

Aanvallend rendement Agougil:
Vorig seizoen: 16 wedstrijden, 0 goals, 0 assists
Dit seizoen: 10 wedstrijden, 0 goals, 1 assist.

Dat is voor iedere middenvelder, met hoeveel verdedigende taken ook, gewoon te weinig. We creëren helemaal niks vanuit het middenveld. Plat, Vet, Agougil, Banzuzi, van Schuppen, het is allemaal ondermaats. Waar is de individuele kwaliteit? Waar zijn de dribbelacties, de splijtende dieptepasses, de vlammende afstandschoten? Ik zie ze niet, het zit er niet in.

Het is typisch hoe we tegenwoordig al blij zijn met middelmaat. Natuurlijk is deze speler nog jong, maar laten we nou niet doen alsof we hiermee ooit in de eredivisie gaan raken. Dat kan niet. Dit soort spelers moeten tegenstanders als Dordt, Helmond, Telstar, hun wil op kunnen leggen. Ook als ze nog maar 19 of 20 zijn.

5   1  
SjorsNac

Goed nieuws voor NAC en hemzelf, ervaring en transferwaarde erbij.

6   2  
RV

Zeer terecht. Als je kijkt tegen Telstar dan was hij continu in beweging, actief, boodt zichzelf aan, etc. Wat een verschil met Vet. Dan kun je zeggen dat is een ander type speler maar dat is ook een centrale middenvelder waarvan je dat verwacht. Gewoon een gebrek aan gretigheid en mentaliteit die ik wel zie bij Agougil en ook bij de onterecht bekritiseerde Banzuzi (wat een meters maakte die wel niet tegen den Bosch).

Als de verdediging niet zo zwak zou zijn zou je in feite ook met Agougil, Banzuzi en Velanas op het middenveld moeten kunnen spelen. De betere ploegen in de KKD (waar wij toe moeten behoren met het budget) hebben die defensief ingestelde nummer 6 niet nodig. Dat werd ook duidelijk toen Haye ineens vooruit kon spelen.

6   1  
Los Pollos Hermanos

Agougil heeft het verdient zegt Pope. Heb jij andere wedstrijden zitten kijken dan mij misschien?

Levert zo makkelijk ballen in. Heeft 0 balvastheid.

Waardeloze passing.

Staat altijd verkeerd bij omschakeling als het eens per wedstrijd zover komt. Altijd verkeerd.

Heeft echt helemaal geen visie of idee wat hij aan het doen is en maakt team echt niet beter.

Gast is niveau NAC. Rechter rijtje KKD. Als dit een international moet zijn dan kan ik met mijn dikke kop ook wel een nac shirt aantrekken.

Agougil heeft het verdient haha. Schei toch asttemblieft uit man.

Laad alle berichten na dit bericht in