Overal waar we komen

Jan Paul van Hecke op proef bij NAC

Eddy W

NAC verwelkomt volgende week een stagiar. De 17-jarige Jan Paul van Hecke mag zijn kunsten komen vertonen bij NAC onder 19.

Van Hecke maakt op dit moment zijn minuten centraal achterin bij VV Goes. Ondanks zijn jonge leeftijd speelt hij nu al in de zondag-hoofdklasse en staat daar prima zijn mannetje, en dat is NAC niet ontgaan. Broer Klaas van Hecke vertelt hoe beide clubs in contact kwamen. "Zij (NAC, red.) hebben vervolgens contact gezocht met Goes. Toen is het balletje gaan rollen." Hoe zijn stage bij NAC er precies uit gaat zien, weet Van Hecke nog niet. "Het is me nog niet helemaal duidelijk. Ik train gewoon twee keer mee en daarna zien we wel. Ik ga er rustig en ontspannen in. Dat heeft meer zin dan dat ik teveel druk om mezelf leg." Van Hecke is bezig aan zijn eerste seizoen in het Zeeuwse Goes. De verdediger, die al eerder stage liep bij Club Brugge, kwam over van JVOZ, de regionale jeugdopleiding waar onder andere ook Daan Klomp zijn eerste stappen zette richting het profvoetbal. "Ik begon het seizoen goed, maar kende een dipje. Nu gaat het weer beter. De intensiteit is heel anders dan in de jeugd. Vroeger won ik alle duels, omdat ik groter en sterker was. Nu sta ik elke week tegen een grote oudere sterke spits." Bij NAC hoopt hij een succesvolle stage af te werken. "Soms ben ik te nonchalant. Mijn sterke punten zijn m'n inspeelpass en passing. Ik ga tegenwoordig veel naar de sportschool om meer kracht en snelheid te kweken. Deze punten zijn heel erg belangrijk voor een verdediger."

 

Bron:
B-Side Rats, PZC
Terug naar overzicht
28 Reacties
1    
Wanny

Noem dan eens een paar namen van 17 jarige verdedigers die bij Kozakken Boys of Dongen wekelijks in het eerste spelen? Dat zullen er niet veel zijn vermoed ik.

Je mag overigens verwachten dat de wat jongere spelers van dat soort clubs wel bij NAC op de radar staan.

0    
Ojee

Zeeuwse NAC ers, kom er naar in.

-2    
Kees 4

Hier heb je dus niks aan

0    
BredaBeatrix

Zeeuwen passen vaak wel bij NAC. Werken hard en klagen weinig. Veel succes Jan Paul!

Hup NAC!

0    
Baosje

aan de reacties van Kees 4 heb je ook niks aan .....

0    
Spion

Waar baseer je dat op Kees 4!?
Ken je hem, heb je hem zien spelen?

0    
Sanseveria

Die Kees 4 is een kenner, dat zie je zo ;-)

Na al die jaren 'oude bekenden' en sprekers met een krasje aan de selectie toevoegen begint zich inmiddels zowel in de jeugdopleiding als regionale scouting eindelijk iets moois af te tekenen!

0    
Sia

Kees 4. Willem 2. Kom op mensen. Is gewoon een kruik.

0    
tripomatic

@Kees 4:

Hebben Kees 1, Kees 2 en Kees 3 dat je verteld toevallig?

On-topic:

Ben benieuwd of deze stage wat gaat worden. Voor het zelfde geld heb je een nieuwe Rob Penders in huis. ;-)

0    
Wreaks Mega

Goed nieuws.

Alle talenten uit de regio die er boven uit steken moeten minimaal een keertje bij NAC op proef zijn geweest. Dan kun je ze buiten hun comfort zone beoordelen, en versterk je de binding met de voetbalclubs in de regio.
Als er dan een speler opstaat waarvan die club inziet dat het een talent is, dan zullen ze eerder geneigd zijn NAC te bellen. Nu gaan de Zeeuwse talenten naar die voetbalschool van de gebroeders de Nooijer die dan weer samenwerken met Feyenoord.

0    
Nac bredaa

Mooi dat NAC eindelijk iets aannde jeugd doet. Uiteindelijk moeten we die plekken die nu door de manchester city huurlingen zijn bezet vervangen. Hopen dat hij een groot talent is en later naast bart meijers staat.

0    
Tinus Plotseling

Zeeuwen zijn leeuwen! ????

0    
Maarten

Misschien iets voor TEC of Rijnsburgse Boys.

0    
Ojee

Ach gut, wat zielig. Afbranden zonder het manneke ooit fezien te hubben.

0    
tripomatic

@Maarten:

Dat doe je goed, zelfs voor je "duimpje omhoog" staat een minnetje! :-D

0    
Schrikbarend

Met ze allen naar Groningen of met 10 man of gaan we zielig doen het is te ver.....kaartje is zowat gratis en omwisselen eigen vervoer ouderwets achter t uitvak

0    
Ki Utsuri

Wat anders, scheidsrechter bekend:
Jochem Kamphuis fluit zaterdag (19:45 uur) het Eredivisie-duel tussen NAC Breda en AZ.

0    
Jennernac

Veldwijk mag vertrekken bij Groningen .
Misschien halen als nieuwe spits voor volgend seizoen?

0    
Dutchbird

Goede zaak, we kunnen wel wat meer supporters en sponsoren uit Zeeland gebruiken. Hoetzee doe je best.

-1    
Los Pollos Hermanos

Over de brug bij Gorinchem of om de hoek in Dongen, lopen veel betere verdedigers rond met dezelfde leeftijd die ook nog eens een klasse hoger spelen. Ik begrijp werkelijk niet waarom NAC daar niet eens gaat kijken.

1    
Wanny

Noem dan eens een paar namen van 17 jarige verdedigers die bij Kozakken Boys of Dongen wekelijks in het eerste spelen? Dat zullen er niet veel zijn vermoed ik.

Je mag overigens verwachten dat de wat jongere spelers van dat soort clubs wel bij NAC op de radar staan.

0    
Castle

Los pollos daar kijkt nac wel maar het probleem is dat ze bij die clubs goed betaald krijgen..mijn maatje speelt ook in de topklasse zijn salaris daar en met zijn werk erbij kan hij niet verdienen bij nac met een amateur contract en weten dat je geen kans bijna krijg.en dat zie je vaker van die jongens om over te stappen je werk huidige club op te geven..en mischien verhuizen of iedere dag uren in de auto te zitten naar je nieuwe club

0    
Hans

De vraag is of dat ook zo is. Ik heb in het verleden veel Baroniespelers gezien die geschikt konden zijn voor NAC , wekelijks uitblonken, maar die 'stonden niet op de radar'. of werden aan het lijntje gehouden en daarna aan de kant gezet. Lijkt me interessant om te horen hoe de scouting nu wetkt.

0    
ome cor

@Kees 4
Wow, gefeliciteerd met jouw briljante inzicht. Doe ons allemaal een plezier en stuur een open sollicitatie naar de stadionstraat om volgend seizoen de grote man bij NAC te worden. Als NAC natuurlijk niet te min voor je is.

1    
Fred

Ik snap ook niet waar Kees 4 dit vandaan haalt .
Ik kan iedereen geruststellen dat dit een groot talent is, heb hem diverse keren zien spelen , en het is niet gek van NAC om hem eens in de keuken te laten kijken .
Om op voorhand spelers al af te branden die je nog nooit hebt gezien is wel triest hoor , je zult het als club toch in je achterland moeten zoeken daar ligt je basis voor talenten .
En geef ze de kost degenen die uit het Zeeuwse komen en het hebben gemaakt , daar schrijf je een boek van vol .
Om er een paar uit de losse pols te noemen van toen en nu : van Vossen , Karelse , Van Hanegem , De Schepper , Pim Bouwman , Danny Blind , de gebroeders de Nooijer , Bart Nieuwkoop , Van Drongelen , zelfs Tom Boere komt van vv Terneuzen .
Nee beste Kees 4 , het is daar een kweekvijver van talent waar NAC jaren heeft zitten slapen , die Van Drongelen had ook bij ons kunnen spelen en die speelt nu Bundesliga .

0    
ome cor

@Fred
En al zou hij niet het grote talent zijn wat in de voetsporen kan treden van zijn bekende Zeeuwse voorgangers.
Die jongen komt voor een stage, hij wordt nergens gepresenteerd als de speler die ons landskampioen gaat maken of iets dergelijks. Kees 4 overdrijft in zijn reactie.

Hij komt stage lopen en dat kan 2 kanten op. Of NAC ziet er niks in, of NAC ziet er wel iets in.
Hopelijk voor hem én voor NAC is het een aanwinst voor de toekomst.
Veel plezier en veel succes JP.

0    
Harrie

Voor degene die denken dat NAC slaapt of in het verleden heeft geslapen met het binnen halen van talentvolle spelers in 1e elftallen in de regio zijn naar mijn mening kortzichtig, slecht geïnformeerd en hebben er geen kijk op.

Welke spelers van Baronie hebben ze laten lopen en hebben een mooie stap gemaakt naar een andere BVO? Ook bij Dongen en Kozakken Boys speelt nu (en de afgelopen jaren) geen enkele speler (die nog in de jeugd mag uitkomen) en een stap hogerop kan.

Deze jongen van Goes is een uitzondering door op deze leeftijd wekelijks in de Hoofdklasse te spelen en doet dit boven verwachting waardoor hij is opgevallen. In de stage kan hij laten zien of hij een aanwinst kan zijn voor NAC (jeugd!!!) en wellicht later meer...

0    
GinnekenGabber

Mooi voor die jongen en voor de club.

En Kees werd gebeukt door dr broer..... O wacht...

0    
Hosternokke

Vele ongefundeerde meningen hier. Even wat feiten.

1. Van Hecke is een neefje van Jan Poortvliet. Geloof me, een echte Zeeuw en voor niemand bang. Jongens met een NAC DNA. Juist goed dat ze deze nu op de radar hebben anders zit Sparta (samenwerkingsverband met JVOZ, en niet Feyenoord!) er weer achteraan.

2. NAC loopt volgens mij de deur plat in Vlissingen bij de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland. Hoeveel Zeeuwen spelen er nu in de NAC Jeugd? Ik denk inmiddels twee handen vol, dus dat is prima op de radar bij de heren jeugdopleiding. Overigens niet meer gerund door dhr. De Nooijers, maar door een raad van bestuur en nieuwe frisse jeugdtrainers (o.a. De jullie bekende Rogier Veenstra, huidig hoofdcoach van v.v. Goes) Jaja zo lopen de lijntjes.

3. NAC laat nog veel potentie onbenut in het Zeeuwse. Ga eens vaker bij Kloetinge kijken (Divisie voetbal jeugd) in plaats van continu concurreren bij JVOZ met Sparta, Feyenoord, PSV en de Vlaamse clubs.

4. Tweede divisie clubs hebben de speler Yorick Dorst van Bruse Boys (1e klasse, oud JVOZ) op de korrel. Waarom zo’n speler niet benaderen voor NAC jo19? Kan daar door ontwikkelen.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja