Wij gaan niet opzij

'Amerikanen willen 20 miljoen investeren en praten met Lokhoff'

Das Phantom

De Amerikaanse partij die NAC wil kopen van de huidige aandeelhouders heeft een budget van ongeveer 20 miljoen euro klaarliggen. Dat meldt BN DeStem deze ochtend. Verder praten ze met Ton Lokhoff over een terugkeer bij de club.

Volgens de krant zal er ongeveer vif miljoen euro overgemaakt worden naar de aandeelhouders als het tot een deal komt. De overige vijftien miljoen euro kan dan worden geínvesteerd in de club. 

De Amerikaanse partij heeft op de achtergrond de gesprekken al gestart met Ton Lokhoff. Voor het icoon zou wederom een functie als technische man. Dat de partijen al met in elkaar in gesprek zijn, zijn ook de geluiden die bij B-Side Rats binnendruppelen. Verder heeft de potentiële koper al gesproken met een bestuurder die algemeen directeur Mattijs Manders moet vervangen, weet de krant.

Niet voor einde jaar

Dat deze partij de aandelen daadwerkelijk overneemt is volgens DeStem nog niet zeker. 'De Grote Drie' zouden de kleine aandeelhouders eind oktober een update geven, maar die hebben nog niks gehoord. Volgens het verkoopproces moeten Wim van Aalst, Rob van Weelde en Paul Burema eerst hun aandelen aanbieden aan de overige aandeelhouders alvorens zij de aandelen mogen aanbieden aan een externe partij. 

Mochten de twintig aandeelhouders het eens worden over de deal, gaat hij ter goedkeuring naar de rvc. Daarna mag Stichting NOAD nog het licht laten schijnen over de koper en het plan. Daarna moet de KNVB nog goedkeuring geven, legt de krant uit. 

In de zomer werd nog verwacht dat de deal nog in het kalenderjaar 2021 afgerond zou worden, maar dat beeld kan volgens de krant in de prullenbak. Daarmee kan de voorzichtige conclusie worden getrokken dat NAC daadwerkelijk in een tussenjaar zit. 

Bron:
B-Side Rats, Bn DeStem
Terug naar overzicht
100 Reacties
149    
Snipes

Kijk dat biedt perspectief. Mits alles uiteraard berust op waarheden, is het fijn om te lezen dat er wel degelijk wordt gekeken naar de identiteit van de club. Want dat doe je als je Ton opnieuw binnen haalt. En dat geld is uiteraard allemaal nog even afwachten. Maar ik heb de afgelopen weken weleens slechter nieuws gelezen over ons clubje.

47    
PatjeR

Dit klinkt bemoedigend.

Ja die Amerikanen willen geld verdienen, maar welkom in de moderne voetballerij. Als ze echt 15 mio willen investeren en bereid zijn met goede bestuurders te werken en clubiconen aan te houden, is dat denk ik het hoogst haalbare voor ons clubke.

Beter dan de 'grote 3' die de boel de afgelopen 5 jaar in een spiraal naar beneden hebben gebracht. Alles beter dan hoe het nu loopt.

149    
Snipes

Kijk dat biedt perspectief. Mits alles uiteraard berust op waarheden, is het fijn om te lezen dat er wel degelijk wordt gekeken naar de identiteit van de club. Want dat doe je als je Ton opnieuw binnen haalt. En dat geld is uiteraard allemaal nog even afwachten. Maar ik heb de afgelopen weken weleens slechter nieuws gelezen over ons clubje.

36    
Krenk

Klinkt als goed nieuws en een mooie combinatie!

Een flinke zak centen in handen van mensen met verstand van voetbal (lees: Ton). Bij NAC is het lang geleden dat er zelfs maar één van deze dingen aanwezig was.

33    
Ouwe Spionkop

De vaak hier vergruisde Blanco heeft toch maar mooi de primeur.
Alhoewel de geruchten natuurlijk al langer de ronde doen.
Vorige week kwam er ineens een tweet van fanzine de Rat dat er 'miljoenen klaarliggen en er een uitstekende TD en AD al klaarstaan.' Die weten dus ook meer.
Ook de clubraad weet meer, maar laat niks los.
Vijf miljoen lijkt me meer dan genoeg nu voor de aandeelhouders. Dus haast maken nu!

14    
Henri

Goed te horen dat ze op de achtergrond bezig zijn informatie in te winnen en lintjes uit te zetten. Alles zal draaien om de kwaliteiten van AD en TD. Hopelijk nemen alle aandeelhouders een coöperatieve houding aan dat snel de laatste stappen kunnen worden gezet. Iedere maand later dan januari kan ook het volgende seizoen al verstoren.

15    
Ed

Nu hopen dat de aandeelhouders de boel niet dwarsbomen.

-14    
Goed nieuws

Goed nieuws!
Daarbij hoorde ik ook dat Tim Gillisen en Ernest Stewart gepolst zijn voor de Algemeen directeur functie. En Greham Arnold voor de functie als hoofdtrainer volgend seizoen.

Ben benieuwd... Eindelijk wat positief nieuws!

15    
Henri

Dat de groep van aandeelhouders zwaar gefrustreerd is over de gang van zaken onder de grote drie is te begrijpen. Ergens geld in steken en niets te vertellen hebben. Respectloos buitenspel gezet zijn. Feit is wel dat zij, net als de supporters overigens, niets hebben ondernomen om het tij proberen te keren. Het was niet bepaald moeilijk om aan te wijzen waar het allemaal uit de klauwen liep onder de "grote" drie. Maar ook deze heren waren erg gelaten. Nu lijken ze hun poot stijf te willen gaan houden door alleen een maximaal verlies van 50% te accepteren. Dit terwijl de aandelen eigenlijk geen drol meer waard zijn. Zo lijkt het erop dat zijn nu over de rug van de club en de supporters wel standvastigheid willen tonen. Nu het te laat is. Had dat 5 jaar eerder gedaan met bijv. een Coöp. NAC dan was ons allen een hoop ellende bespaard gebleven. Zullen de heren nu echt denken dat door de zaak te traineren er bij een eventuele andere koper meer voor hen valt te halen? in hun situatie zeg ik: "Tel je zegeningen!"

-34    
HericEllemons

Je hoopt bij investeerders op een frisse wind, visie, vernieuwing en het einde van de klagende niet betalende ouwe hap. Frisse nieuwe ideeen.

Helaas.

27    
Chris W.M.

Manders heeft op de laatste forumavond aangegeven dat er een akkoord ligt met de kleine aandeelhouders en de grote 3 (op 1 kleine aandeelhouder na) wat de minimale verkoopprijs van de aandeelhouders moet zijn. Dat de kleintjes nog niets gehoord hebben betekend dus dat het final offer onder de afgesproken prijs ligt.

Hopelijk doen beide partijen wat water bij de wijn en komen ze op die minimale prijs uit om het proces nog enigszins wat momentum te laten hebben. Komen ze er niet uit, en moet er met elke aandeelhouder afzonderlijk onderhandeld worden dan kan het nog een lang proces gaan worden.

Lokhoff mag als nieuwe technische man het plan ten uitvoer gaan brengen wat door Manders en Steijn de prullenbak in geschoven is. Eerst zal de organisatie op poten gezet worden, daarna zal pas geïnvesteerd worden in de spelersgroep. Dus het tussenjaar is een zekerheidje, wat in mijn ogen prima is. Laat ze voor de verandering nu eens zaken in de juiste volgorde aanpakken. Met NAC coryfeeën aan het roer.

5    
Becherovka

Je wilt voor de winterstop eigenlijk alles al rond hebben, hoe langer je wacht hoe groter de kans op nog een tussenjaar wordt. Zelf begin ik te rekenen op nog 4 jaar KKD. Het is ongelooflijk pessimistisch, maar zo kan de toekomst me minder tegenvallen.

Een samenwerking met Stewart, Lokhoff en Hellemons zou best wel eens een begin van iets moois kunnen zijn. Enfin, nog even wachten totdat deze soap klaar is.

-29    
Jantje2

Het beste nieuws ,zolang als NAC bestaat, is dat als de “ grote 3” weg zijn bij onze mooie club!! De grote 3 hebben zich altijd maar verscholen achter : wij hebben de club gered! Nee, jullie hebben de club nog verder naar de klote geholpen! De grote 3 hebben zich al die tijd groter gevoeld dan de club! Arrogantie ten top!! Maar niemand is groter dan NAC !! Hoe durven jullie nog geld te eisen voor aandelen die door jullie toedoen weinig tot niks meer waard zijn!! Pak jullie verlies en laat jullie nooit meer zien bij deze mooie club !!

-6    
SjorsNac

Tussenjaar, hou op, ze moeten minimaal voor een kans in de playsoffs gaan en daar hopen op een wonder anders lopen de schulden nog verder op en ben je dat geld aan het gebruiken om gaten te dichten.

Plan klinkt goed maar ik hoop wel dat lokhoff langs de velden gaat staan ipv op kantoor.

Nu doorpakken

53    
[email protected]©

Het gaat niet om het bedrag dat ze in NAC willen pompen, het gaat er om hoe ze dat willen doen. Willen ze alleen Afrikanen opstellen van hun voetbalopleiding in Botswana? Willen ze een springplank zijn voor Amerikaanse voetballers naar Europa? Of willen ze het stadion van nieuwe zwarte stoeltjes voorzien en de jeugdopleiding een impuls geven? Daartussen zitten nog heel veel opties natuurlijk.

Ik vind dat we bij een overname van de club nog altijd kritisch moeten blijven en niet meteen bij het horen van een bedrag van 15 miljoen de polonaise moeten gaan lopen.

21    
Ouwe Spionkop

Als Lokhoff mee wil doen dan reken ik erop dat het goed is voor de club wat er allemaal te gebeuren staat.
Lokhoff weet dit met zn ervaring echt wel in te schatten en laat zich niet nog een keer voor een dood paard spannen.

30    
D'n Reem

Is er ook al een apart potje gereserveerd voor een goede dosis pek en veren die we straks nodig hebben?

22    
nb

Dit zijn gewoon hele positieve berichten.
Ze praten met een icoon, alvorens ze definitief naar buiten komen. Dat wil zeggen dat ze naar mijn mening waarde hechten aan de cultuur van de club.
Tuurlijk zullen er verrassingen gehaald worden, maar joh we leven in 2021, dat gebeurt overal. Zolang er per jaar 1 of 2 spelers doorbreken is het voor mij allemaal prima.

37    
Sia

What have we a soccer club here between Mark and Aa! 💛🖤

12    
Tinus Plotseling

When something is too good to be true it probably is … 🤔

Gratis geld bestaat niet en heb ook geen flauw idee hoe je als Amerikaanse investeerder met NAC geld wil gaan verdienen (rendement halen in investeringstermen).

11    
Chris W.M.

@Tinus Plotseling

Kan maar op 1 manier; het City model. Jonge spelers halen, beter maken, en proberen voor meer te verkopen. Elke andere manier is niet rendabel, daar is NAC en de Nederlandse competitie(s) te klein voor.

28    
Nico

Ik zou maar rap tekenen als ik aandeelhouder zou zijn, want 5 miljoen is veel te veel.Ons NAC is momenteel amper 1 miljoen waard!

-19    
HericEllemons

@chris,

Kan ook zijn dat er meer uitgehaald wordt dan minimum bedrag of dat er wel een akkoord is over de aandelen maar niet over andere ( investeringsaspecten) De adh gaven aan de club in goede handen te willen geven, dat is meer dan een bod op de aandelen?

Het plan van Lokhoff??? Dat is er nooit geweest, anders dan alles wat Haags is of er een link mee heeft wegjagen en b-artiesten vd ouwe hap: karelse, gabriels, cornelisse, brusselers, benaderen voor een baantje waarmee hij steun voor zijn eigen rol wilde binnen halen.

Lokhoff TD? Het is 2021. Behalve rond NAC, daar is een groot aantal mensen in de jaren 80-90 blijven hangen.

20    
D'n Klaagmuur

Alles valt of staat met goed beleid, ook met een nieuwe zak geld. Met slecht beleid kan je heeeeel snel allerlei miljoenen er doorheen rammen, daar weet Theo Mommers alles van.

Ik wacht het rustig af allemaal, de vele miljoenen zeggen niks over de toekomst, daar is ADO een duidelijk voorbeeld van.

26    
1949

Je zou je zuur verdiende centen in NAC gestoken hebben, de club gered hebben van de ondergang en dan nu genoegen moeten nemen met nog geen 50% van de ingezette bedragen én pek en veren over je heen krijgen.
Kan begrijpen dat de aandeelhouders niet staan te juichen en direct ja zullen zeggen. Maar ja degenen die hen nu afkraken moeten zich realiseren dat er al lang geen NAC meer geweest zou zijn zonder de hulp van de aandeelhouders, maar ja 'respect' is een vies woord.

26    
Chris W.M.

@HericEllemons

Fijn dat je nog in sprookjes geloofd. Als de adh echt de club netjes hadden willen achterlaten hadden ze ook ONS NAC wel als serieuze kandidaat gezien. Dit gaat puur om centen.

Lokhoff had een 12 punten plan, om de gehele organisatie naar een hoger plan te tillen. Gebaseerd op zijn ervaringen bij Salzburg, Stuttgart en Wolfsburg. Dat het een goed plan is bewijst het feit dat geïnteresseerde investeerders, die flink wat geld in de club willen pompen, hem het vertrouwen willen gaan geven. Dat doe je niet als het een plan is wat enkel bestaat uit wat oudspelers binnen te halen. Dan zet je er een vertrouweling neer, een Amerikaan met ervaring in voetbal o.i.d.

12    
Wanny

@ [email protected]©

Ik neem aan dat Lokhoff niet zou instappen als hem verteld wordt dat ie allerlei exoten moet gaan opleiden om met winst te verkopen.

Anderzijds kan dat ook onder de pet gehouden worden, zodat Lokhoff binnen gehaald kan worden om goodwill te kweken. En zodra de overgang rond is blijkt het toch anders te zijn.

Je wil graag van het positieve uitgaan, maar als langjarige NAC supporter leer je wel om een gezonde achterdocht te hebben.

4    
Des NAC’s

De eigenaren gaan niet akkoord met de 5mio dus wordt via de media de publieke opinie gemobiliseerd door Tonny naar voren te schuiven. Dit spel gaat nog wel even woekeren

10    
RV

5 miljoen is op basis van de actuele waarde van de club (als ik het gewoon heel even domweg en van een afstand bereken) een behoorlijk bedrag. Corrigeer me als ik het bij het verkeerde eind heeft maar NAC heeft dacht ik een eigen vermogen van 1,1 miljoen en boekte vorig jaar een negatief resultaat van 340.000 euro (dat was denk ik zelfs inclusief transfers a 3 miljoen euro voor van Hecke, Verbruggen en Verschueren) en het jaar daarvoor een klein positief resultaat van 92.000 euro. Dan is 15 miljoen te investeren een behoorlijk bedrag.

Het is inderdaad vervelend voor de huidige aandeelhouders (die alle respect verdienen omdat ze er wel voor gezorgd hebben dat de club overeind bleef.

Als ik dit lees ben ik content dat het supporters collectief geen voeten aan de grond heeft gekregen. Ook de eigen sponsoren uit het West Brabantse roepen wel veel, zijn bereidwillig maar degene die het zouden willen doen niet vermogend genoeg om er een voetbalclub bij te nemen. In ieder geval geen hoger vermogen dan de huidige grote drie. Dan is het dus lood om oud ijzer naar mijn idee.

Tevens positief dat ze blijkbaar bezig zijn om de juiste poppetjes op de juiste plek te zetten. Mensen in ieder geval met affiniteit met NAC. Hoop dat de investering vooral zichzelf richt op investering in het uitbreiden van de sponsorinkomsten en de jeugdopleiding omdat daar het kapitaal mee te verdienen is. Ieder jaar tenminste een van Hecke opleiden bij wijze van. Hellemons levert daar mijns inziens goed werk want alle jeugd die er nu instaat vind ik in potentie goede spelers (zelfs een aantal Oranje internationals) en het is aantrekkelijk om naar te kijken.

-16    
HericEllemons

Chris: „ bewijst“, „ het vertrouwen willen gaan geven“

Obv een bericht van Blanco, dat ze met hem praten.

Mooi, we zijn gered.

6    
Judge M.

Lokhoff terug klinkt hoopgevend. Wellicht op termijn Arnold, Penders en Nemanja Gudelj nog en daar mag het wat oude kliek betreft wel bij blijven als het aan mij ligt..

Een nieuwe koers! HUP NAC!

8    
Dbare

Even oprechte interesse, wat maakt het dat TL als een soort van messias/redder wordt gezien? Ik zie het niet namelijk.

Als ik zijn palmares bekijk word ik daar niet perse wild van ofzo.
Ja hij is lokaal, maar dat waren er meerdere eerder, ja heeft trainerservaring maar alleen bij bescheiden clubs en bij wat grotere was hij alleen assistent.
Liep eerder dit jaar meteen weg toen het ff moeilijk werd.

Hebben we juist niet iemand nodig die zorgt voor een frisse wind en netwerk en inzichten ipv oudgedienden maar weer optrommelen wat in het verleden eigenlijk nooit echt werkte.

4    
Kipiani

Waarom zit Manders er nog en geen a.i. ?

30    
Fred1

Laten we voorop stellen dat Chris WM vaak goed is geïnformeerd.
Laten we ook voorop stellen dat de aandeelhouders ooit NAC hebben gered .
Onderweg zijn ze echter een paar dingen vergeten:
1) Dat ondernemen risico’s meebrengt
2) De juiste mensen aan te trekken
3) verder investeren inplaats van pappen en nat houden
4) vooruit te kijken en te anticiperen
5) De goede mensen binnen te houden
6) Te luisteren naar mensen met verstand van zaken
7) De bezem door het geheel te halen
8) Transparant te zijn
9) De band met MC aan te trekken en te behouden
10) Dankbaarheid en empathie te tonen naar diezelfde parij
11) Te luisteren en te communiceren met de achterban
12) toenadering tot andere sponsoren te zoeken in plaats van afstand te nemen.
Daarnaast moeten ze in gaan zien dat de club met deze prestaties en met verlies aan sponsoren en morrende supporters met de week minder waard gaat worden.
Ooit de club gered maar nu hebben ze de club in gijzeling , ik verbaas me ook over het gebrek aan commercieel inzicht van deze mensen en hun gebrek aan inlevingsvermogen , het is voor mij niet te begrijpen dat deze mensen zakelijk succesvol zijn of zijn geweest.
Ze zijn de laatste jaren bezig geweest met kapitaalvernietiging en hebben de naam van NAC door de modder gehaald ons hele ( broze ) imago is naar de donder gegaan.
En we ondervinden nu dat iets afbreken sneller gaat dan iets opbouwen.
Ik wil afsluiten met het feit dat Lokhoff wel degelijk een goed technisch plan had en ook in gesprek met MC en Wolfsburg was, dat is allemaal door de bovenstaande heren, de RVC en Steijn en Manders vermoord.
Dat deze RVC nog een besluit mag nemen stoort mij enorm in mijn ogen zijn ze de hoofdoorzaak van alle ellende van dit seizoen, het zijn echt nitwits en farrizeers van de eerste orde en met dat gouden aandeel (of heet dat niet stichting NOAD j veeg ik al helemaal mijn achterste af, allemaal niets toevoegend aan de club en de vooruitgang.

-2    
Snollebol

Nou idd DBARE, de loftrompet voor het mogelijk binnenhalen van Ton Lokhoff. Heeft een mooie voetbalcarrière gehad, maar waarop is het idee gestoeld dat dit dé TD zou zijn? Nog niets bewezen. Ieder krijgt van mij het voordeel van de twijfel, laat het hem maar waarmaken dan ben ik de eerste die zijn pet voor hem afneemt. Maar gezien de historie die hij heeft als TD... ik denk dat er betere kandidaten zijn. Neemt niet weg dat ik Ton in een andere functie graag als icoon bij NAC zie. NAC moet zeker zuinig zijn op zijn iconen! Die zijn in het verleden al genoeg schandalig behandeld.
Mr. NAC, die term blijft mij toebedeeld aan Rat Verlegh!

10    
Wanny

@ Dbare

Er moet gewoon een goeie combi komen tussen NAC mensen en goede mensen van buitenaf. En die moeten de middelen en de tijd krijgen om iets neer te zetten.

Waarom zou TL geen behoorlijke TD kunnen zijn voor een club die voorlopig eerst maar eens moet proberen om uit de KKD te komen? Ton heeft in ieder geval kijk op spelers en heeft de jeugd hoog in het vaandel staan. Dat is al heel wat om met simpel boerenverstand een behoorlijke selectie neer te zetten.

Het is niet dat we hem vragen om bij PSG een selectie neer te zetten die de CL moet winnen.

-5    
Nero

Lllekkerrrr manders out manders out manders out eens dan word de hemel stralend blauw

6    
Dbare

@wanny, ik zeg inderdaad ook niet dat hij het niet kan, en hij mag wat mij betreft het ook gaan doen en proberen. Iedereen verdient een kans natuurlijk.

Het is ook meer dat ik mij afvroeg waarom zoveel mensen hem zien als goede td, is dat alleen op basis van sentiment (wat in mijn optiek nooit een reden mag zijn voor zo'n belangrijke functie) of zien andere dingen die ik niet zie (dank voor jouw extra toelichting nog daarop wanny)

0    
scheppioni

Precies Henri !!!
Prima verwoord, dit klinkt als een hoopvol verhaal in de toekomst met Ton terug waar hij hoort !
Je verwoord het ook nog prima in die zin dat dit nog zeker twee jaar in beslag kan nemen, dit NAC zit betreft beleid zeer diep in de shit, dat had beter zeker vijf jaar eerder gemoeten, daar bij 'tel je zegeningen' wat je terecht aanhaalt doen ze echt niet, want dat gezichtsverlies komt voor zo'n welgestelde figuren veel te hard aan !!! Dus wat de stem aanhaalt met zomer 2021 zou al een gods geschenk zijn, maar tis hoop tegen beter weten ! De beste hoop, maar die zal ijdel zijn dat idd een grote verassing zouden zijn dat de grote drie een briljante geel zwarte ingeving samen zouden hebben ! Maar er maar niet te veel op vast pinnen en helaas van 2023 uitgaan, dan valt het altijd mee ! Tis kut al is wat de amerikanen zouden willen meer dan prima !

7    
DunErwt

TIP? TIIIIIIP!!??? TIPPIE!!!

eindelijk komen de Amerikanen en ze nemen Ton Lokhoff mee, je weet wel die je een laffe vent vind omdat hij laf wegliep. (jouw woorden)

Fijne dag doei doeg houdoe kusje

12    
Chris W.M.

@HericEllemons

Dus je denkt dat ik zo zeker van mijn zaak ben omdat het in de krant staat? Prima.

9    
Enkhuizer

Éénmaal wordt de hemel stralend blauw

-8    
Desjaak

Wat zijn we toch afgegleden.
Van het ooit mooie Nac naar een een club die niks meer voorsteld in de kkd.
En tot overmaat van ramp nu ook verkocht word aan een paar Amerikanen die nog ineens weten wat nac is.

R.I.P. NAC

-13    
Tip

@Dunerwt raakt steeds verwarder. Ik heb geschreven dat ik TL geen ideale TD vindt maar wel een geschikte commissaris. En dat hij zo snel opstapte vond ik dubieus. Dat vind ik allemaal nog steeds. Mag het ? Verder is het natuurlijk heel goed nieuws die 20 miljoen maar er zijn nog veel haken en ogen. Gewoon nog even de ontwikkelingen afwachten.

7    
geelzwartwit

15 miljoen is ook wat je zeker nodig gaat hebben om de komende jaren weer terug aan te kunnen haken. Bij promotie gaan de begrotingen sowieso omhoog. Als dit een tussenjaar is en je volgend jaar wil promoveren en na eventuele promotie meteen mee wil blijven doen in de ere is die 15 miljoen minimaal nodig maar ook een bedrag waarop je vooruit kan.

Momenteel draaien ze in de ere met onderstaande begrotingen (per seizoen);

FC Groningen 20 miljoen
sc Heerenveen 16 miljoen
Heracles Almelo 14 miljoen
Willem II 13,5 miljoen
PEC Zwolle 12,7 miljoen
Sparta Rotterdam 11 miljoen
NEC 10 miljoen
Go Ahead Eagles 8,5 miljoen
RKC Waalwijk 8,1 miljoen
sc Cambuur 8 miljoen
Fortuna Sittard 7,5 miljoen

Voetbal is geld en NAC is emotie. Hopelijk komt met het geld een herkenbaar NAC voetbal weer terug en ook de echte voetbal emotie. HUP NAC!

5    
gjoewie

Geelzwartwit > 15 miljoen is alleen de investering. Wordt waarschijnlijk over meerdere seizoenen uitgesmeerd. Zo ontlopen ze het risico dat we zowel Ronaldo als Messi binnenhalen.
Het is dus niet ieder jaar 15 miljoen!
En de omzet heeft niets te maken met de investering!

2    
geelzwartwit

@GJOEWIE

Jep.. 15 miljoen heb je zeker (minimaal) nodig als investering om de komende jaren aan te kunnen haken (niet 15 miljoen in 1 jaar). En jep begrotingen zijn geen investeringen en jep die begrotingen van de clubs die ik noemde zijn per seizoen (dat staat er zelfs tussen haakjes bij vermeld, zoals ook dit tussen haakjes erbij vermeld staat nu).

Allemaal waar

0    
Tip

@Geelzwartwit en @Gjoewie. Als je naar het lijstje van GZW kijkt met ere clubs onder de 10 miljoen begroting dan is het natuurlijk bedroevend wat NAC presteert tegenwoordig. Wij geven ons geld verkeerd uit bv. aan het ene na het andere ontslag van de trainer. Dus 20 miljoen is een goed begin. Dat ze waarschijnlijk voor TL als TD kiezen is logisch, Ton zit er het dichtst op, maar daarom niet de beste keus naar mijn mening. Maar ik hoop dat Ton , als hij het wordt, bewijst een goeie te zijn. Dat is in ieders belang. Als het met Ton niet lukt dan komt er wel iemand anders. Belangrijkste dat we een nieuwe eigenaar krijgen met geld.

8    
L.

Het woord is er dus uit: Een tussenjaar....
Van deze berichten zal de selectie vast beter gaan ballen.

6    
Tip

Overigens hoef je met onze Amerikanen geen medelijden te hebben. Als je een club als NAC voor 6 miljoen in handen krijgt en je hebt geld genoeg te investeren voor the long run, dan krijg je uiteindelijk iets moois terug. Wat ik overigens begrijp uit de verschillende berichten is dat juist de kleine aandeelhouders wat moeilijker doen wat overigens hun goed recht is. Maar dat zal wel bijtrekken, keus hebben ze niet.

1    
Tip

@L. Inderdaad. NAC moet blijven gaan voor nacompetitie. Daarom jammer dat we zonder publiek moeten spelen.

3    
Theoden King

Tsja, een Amerikaanse eigenaar. Dat kan alle kanten op, helaas ook de verkeerde...

6    
Moppernac

Als dit nu echt een tussenjaar is en alles gaat worden wat ze nu zeggen , dat heb ik hier geen probleem mee met een tussenjaar.

5    
Tip

@Theo Den King. Inderdaad het wordt interessant of het impact op de cultuur van NAC zal hebben. Ik heb wat zitten lezen over onze Amerikaanse investeerder. Maar die keilen mensen net zo gemakkelijk buiten als wij een broodje worst naar binnen werken. En ze nemen vervolgens twee jaar later diezelfde mensen weer gewoon aan , sans rancune. Wat dat betreft komen ze bij NAC in een gespreid bedje , wij flikkeren al jaaaaren iedereen buiten. 😎. Ik maak me over die cultuur totaal niet druk. Als er een goeie NAC ploeg staat in de ere, dezelfde lelijke koppen op de tribunes dan komt de sfeer er per direct weer in. Heel die zogenaamde cultuurbescherming is de hobby van een groepje dwaallichten. Een goeie ploeg daar draait het om. Dat bewijst dit seizoen , nu is niemand tevreden met de huidige prestaties. Het is 1 negatief gezeik.

8    
Nonkel Frans

Van Winnetoe naar Lokkie de Cowboy!
We gaan t zien.

"Head them up and move them out Tonny;
Rawhide. Rawhide! "

Hup NAC!

3    
Dun Diëe

Klinkt hartstikke mooi maar:
1. Eerst zien dan geloven (als het allemaal waar is ze ik de toekomst wat beter in)
2. Dan moeten alle aandeelhouders wel akkoord gaan en dat is nog maar de vraag…

10    
Dutchbird

We kennen de werkwijze van Yadran Blanco inmiddels. Die belt wat rond, gooit de informatie in een potje, zet de staafmixer er op en schenkt vervolgens een verhaal dat aannemelijk lijkt. Maar als je er wat dieper induikt raakt het meestal kant nog wal. Zo ook hier want hij vergeet er een heleboel bij te vertellen (of hij heeft te weinig kennis van bedrijfsovernames). In ieder geval zegt hij niets over het volgende:

In de voorbereiding van een due dilligence steekt zo'n kandidaat overnemende partij de nodige centjes en uren van ervaren medewerkers in het raadplegen van deskundigen. Vaak ontvangen die daar een mooi uurtarief voor (€ 250 of zelfs meer) en dan worden ze in een uur of drie aan de telefoon vakkundig "leeggezogen". Al hun kennis van feiten en van de markt wordt vervolgens gebruikt om tijdens de due dilligence heel gerichte vragen te stellen waardoor mogelijk een lijk uit e kast gaat vallen en de overnameprijs (het binding offer) aanzienlijk naar beneden kan.

Het zou dan ook niet vreemd zijn als die Amerikanen deskundigen hebben geraadpleegd zoals Ton Lokhoff, Justin Goetzee en zelfs Eisenga, van den Abbeele en Smulders. Mensen met keennis van de markt en kennis van NAC die misschien wel naar een loszittende touwtje wijzen waar even flink aan getrokken moet worden.

Dergelijke raadplegingen hoeft de geraadpleegde niet geheim te houden. Als Blanco daar wat over verneemt dan maakt hij er van dat dergelijke mensen zijn benaderd. Dat klopt, maar dat wil niet zeggen dat ze zijn benaderd voor een functie na de overname. Dat zou je wel uit zijn verhaal kunnen halen maar het staat er niet keihard.

Dat de andere aandeelhouders nog niets hebben gehoord kan van alles betekenen. Misschien ligt het binding offer onder het afgesproken niveau. Misschien gaat een van de grote drie niet akkoord met dat binding offer. Misschien is de due dilligence nog niet afgerond en ligt er dus nog geen binding offer. Dat laatste is overigens onwaarschijnlijk want partijen komen meestal een korte periode overeen waarin een professionele due dilligence wordt uitgevoerd (minimaal twee tot maximaal vier weken). De verkopende partij gaat doorgaans niet akkoord met verlenging, tenzij zij bepaalde relevante informatie niet tijdig hebben kunnen overleggen in de dataroom. Hoe langer het duurt hoe meer kennis bij de overnemende partij ontstaat, hoe meer lastige vragen op tafel komen, hoe groter de kans op lijken in de kast.

Ik denk dat die Amerikanen een binding offer op tafel hebben gelegd dat niet wordt geaccepteerd. Daar willen de huidige aandeelhouders logischerwijs geen ruchtbaarheid aan geven omdat de pers dan niet langer zal rusten en op zoek gaat naar de reden achter dat veel lagere bod. Dat is dan weer koren op de molen voor de volgende kandidaten in het overnameproces die dat ook zullen vertalen in een (nog) lager bod.

Als een overname door de eerste kandidaat mislukt zien we hoogst zelden dat er dan toch een overname komt door een volgende kandidaat. Meestal gaat het overname-idee dan weer voor een jaar of vijf in de ijskast. Tot de lijken in de kast zijn verdampt (gevriesdroogd) en er een compleet nieuwe prospectus kan worden gemaakt.

Teleurstellend voor veel supporters die in het verhaal van Yadran weer een lichtpuntje zagen dat we in deze sombere tijden zo goed kunnen gebruiken. Ik vrees dat hij ons weer eens het bos heeft ingestuurd.

-8    
Bredaaaa

Hoppa. Lekker nieuws. Nieuwe AD, Ton Lokhoff en 20 miljoen. Nu nog Edje the Count een contract voor het leven geven. Zie je wel dat er goede tijden komen. Hup NAC!

-29    
Ernie

Nu al 1 april?
Waarom in godsnaam met Lokhoff praten?

13    
Ouwe spionkop

@Dutchbird
Ben je wel zo fair als het stuk van Blanco wel klopt je reactie te rectificeren.

-5    
Hont

Laat Ton de kopers maar gauw vertellen dat ze groen licht moeten geven voor het contactaanbiedingen aan Banzuzi en Mekkaoui.

-4    
Ome Cor

Kom met op met die duimpjes omlaag, maar ik vind het een mooie droom.

Lokhoff is een echte man van de club.
Hier ingegroeid en als speler mooie successen behaald.

Als (beginnend) trainer niet geslaagd, maar later als trainer en vooral assistent een mooie carrière gehad.

Als technisch directeur 0 ervaring.
Zijn internationale netwerk heeft nooit iets richting NAC gebracht, nooit tips van Ton bij NAC als proefspeler gezien.

Dus waarom zou een nieuwe eigenaar zoveel geld in de club willen stoppen en dan met een onervaren man in zee gaan ?
Buiten zijn roots in de Breda/Prinsenbeek én in de club is er nog niks wat bevestigt dat hij een goede TD is voor een moeilijke club als NAC.

Daarbij zegt hij heel bewust JA tegen Manders en Steijn en stapt er net zo makkelijk heel snel weer uit als het toch niet helemaal lekker loopt. Is dat niet een beetje onzeker ? In zijn beoogde functie zal hij vaker moeten discussiëren met trainer en AD ? Loopt ie dan ook weg als het 2 tegen 1 is ?

Lokhoff wordt hier enorm bejubeld, maar hij zal zich enorm moeten bewijzen in een hem onbekende rol.
Het enige zekerheidje is dat hij NAC-bloed in de organisatie brengt, maar of dat alleen voldoende is......

0    
Dennekey

Oh oh als dit maar goed gaat ons mooie NAC.

-15    
Stan

Ik ben het met ome Cor eens. Ik zou niet weten wat Lokhoff zou moeten toevoegen. Prima voetballer maar voor de rest niks gepresteerd. Zal een zoethoudertje zijn voor de supporters.

2    
Stadionspeaker

Misschien komt “Alexi Lalas” wel mee 😁, is bij meerdere MLS clubs actief geweest in het bestuur! Echt een held vroeger haha.

-3    
Otjes

Blanco vertelt weer een broodje aap verhaal en iedereen geloofd hem.

Ton Lokhoff gaat echt niet komen met deze investeerder. Geloof er helemaal nix van.

12    
Henri

Alle clubs in de voetbalwereld koesteren hun clubiconen. Alleen bij NAC worden ze afgeserveerd, beschimpt en wat al niet meer. Een man met zo'n staat van dienst moet je altijd in je organisatie gebruiken. Maak gebruik van zijn ervaring, internationale netwerk en zijn visie. Het is echter belangrijk dat een functie iemand ook past als een maatpak. Ton heeft aangegeven graag met zijn voeten in de klei te staan dicht bij de spelers. Laat hem werken in een rol zoals hij dat bij Wolfsburg heeft gedaan, laat hem scouten en eventueel scouts aansturen, laat hem sparren met bepalende mensen in de voetbaltak. Maar laat het communiceren, juridische en financiële aspecten aan een TD over waarmee hij nauw samenwerkt. Zet Ton maar lekker uit de wind, hij hoeft niet zo in de spotlights te staan en presteert dan ook het beste.

3    
NAC!!!

5 miljoen? Dat is veel geld, NAC is op een papiertje en super supporters niets waard.
De grote 3 hebben sinds de overname NAC alleen maar om zeep geholpen, zo diep we gezakt zijn is hun verantwoordelijkheid. Waarschijnlijk goede zakenmannen, maar de ballen verstand van voetbal en van NAC.

Snel tekenen grote 3 en laat het over aan meer bekwame mensen.

Bedankt voor de redding destijds, en veel succes in het zakenleven!

NAC moet NAC terug worden!

9    
a

Heb horen fluisteren dat Ome Cor gevraagd is voor de functies van: algemeen directeur
technisch directeur
kletsmajoor

De eerste twee functies heeft hij nog in beraad, de derde -kletsmajoor- heeft hij met beide handen aangenomen.

5    
NAC4Ever

Klinkt positief,maar ik wacht nog steeds af.

Ik had liever iemand uit de regio.
Maar wanneer deze Amerikaan het wordt, voldoende geld in de club steekt, een goed plan heeft en uitvoert en geen vreemde dingen gaat doen (zoals een kisscam) en dus de clubcultuur aardig met rust laat ben ik tevreden.

7    
NAC4Ever

@OME COR
Ik denk dat je zijn kennis altijd kunt gebruiken.

Over zijn vertrek.
Als je moet samenwerken met iemand die communicatie uit de weg gaat wordt het lastig samen te werken.
(Mits die verhalen kloppen, maar gezien wat ik van uit NAC daarover heb gehoord ga ik daar wel van uit).

6    
Chris W.M.

@Tip

“ Ik heb wat zitten lezen over onze Amerikaanse investeerder “.

Jij weet wie de investeerder is dan? En kom nu niet met Hal Steinbrenner aan, die is het zeker niet.

-8    
ECG

Uit de grapevine:Pierre wordt algemeen directeur en laat Ton als eerste zijn zoon terughalen uit Bologna!

11    
Nonkel Frans

Off topic ........ Cyriel doet het weer !!!

-1    
Tip

@Chris. Nee die niet , al lees je ook daar sappige verhalen over.

Bij NAC krijgen we over alles ruzie. Als je zegt het in TL niet te zien zitten als TD worden een aantal supporters erg boos. En horen in hun gemekker niet meer dat je daarna zegt Ton een perfecte commissaris te vinden.
Wat @Henri voorstelt kan ik me eveneens prima in vinden. Maar bij NAC moet je het wit of zwart vinden. Een tussenweg is er niet.

De verkoop van NAC is doodsimpel. En dat heb ik al enkele malen eerder geschreven. NAC is boekhoudkundig geen zak waard. Daar hoef je geen onderzoek naar te doen. We hebben een opgeklopte 1 miljoen eigen vermogen. Afgelopen seizoen 350.000 verlies en dit seizoen wordt het verlies nog groter. NAC is zogezien zero waard. Dat onderzoek is gewoon voor de bühne en om te onderzoeken welke mensen in welke functies inzetbaar zijn. Manders zal als eerste aangeven aan de nieuwe eigenaar met een behoorlijke regeling te willen vertrekken.

NAC is een bekende naam, heeft historie o.a. middels een pracht museum , gegarandeerd 16000 toeschouwers thuis , er is wisselwerking tussen de tribunes en het veld , er wordt stevig gegeten en gedronken. Geel zwart zijn fameuze kleuren.

Van die ingrediënten kun je iets moois maken als je investeert en dat vol kunt houden.
Vergelijk het met een zeldzame Ferrari die is verworden tot 1 berg roest. Daar betaal je , helaas voor de koper, niet de oud ijzer prijs voor , maar voor het kenteken en het chassisnummer betaal je grof geld. Je moet gaan restaureren voor vele tonnen , misschien een miljoen. Ook NAC moet je voor een stuk restaurereren en gelijktijdig innoveren en vernieuwen voor vele miljoenen. En dus is NAC wel geld waard voor de goeie rijke koper.

Mij zal het worst wezen of de aandeelhouders 3,4,5,of 6 miljoen willen. Het is allemaal maar relatief.

Waar het voortbestaan van NAC gaat afhangen is of die verkoop er gaat komen. Dat is voor ons allemaal belangrijk. De rest is allemaal van ondergeschikt belang.
Komt de verkoop er niet dan stevenen we af op een echte ramp. Vijftien jaar deels wanbeleid deels ongelukkige gebeurtenissen en pech breken ons dan uiteindelijk toch op.

Dus ik hoop en bid dat die verkoop doorgaat. Weet iemand iets beters ?31    
Nicky

Ik zal een een verhaaltje delen...

Sinds enige tijd woon ik op Malta. En ik ga regelmatig even een stukje hardlopen op de boulevard.. Van Swieqi naar the point en terug. Een aantal weken terug wordt ik tijdens het lopen ingehaald door een kerel die blijkbaar een stuk fitter is dan dat ik dat ben... En in ben best fit.. Ik dacht nog even aan te pikken maar die gozer ging wel echt te snel.. Boven aan de rotonde (ja hier is niks vlak) zie ik hem wat stretches doen... Dus ik zeg in het Engels dat hij een very good pace heeft... We doen wat small talk en spreken af samen nog een stukje te doen...

Wanneer hij vraagt waar ik vandaan kom en Breda als antwoord krijgt moet hij lachen... Wat is dat toch met die stad.. De beste man blijkt de fitness trainer te zijn van het Australian National Team... Graham Arnold, is de hoofdcoach en heeft het nog bijna dagelijks over NAC en Breda... Na de wedstrijd de stad in om bij een sponsor achter de bar pils te tappen..

We besluiten een biertje te doen samen. En dan komt het.... De beste man is behoorlijk goed geinformeerd over NAC, maar ook over de Amerikanen. Zonder dat ik iets zeg begint hij over Lokhoff, lokale bestuurders en zelfs over een nieuw stadion.

Het zou zomaar kunnen dat NAC na tientallen jaren een keer goud heeft gevonden.. Het geluk mee heeft... En als Naccer is dat moeilijk te geloven maar wel de hoop die ons kan redden.. De vraag is nu wat is het grotere gevaar.. De overname kandidaat of diegene die deze partij wantrouwen... Ik wens alle partijen heel veel succes... Dit kan zomaar eens erop of eronder zijn voor deze club.. Alles of niks, in de 87ste minuut...

13    
Henri

Interessant verhaal Nicky, is weer eens wat anders om te lezen. Voor welke Bookmaker werk jij daar?

-1    
Tip

@Nicky. Dat het erop of eronder wordt klopt als een bus. En Arnold is al eens gepolst of hij interesse heeft in het hoofdtrainerschap. Dus ik hoop dat je gelijk krijgt.

7    
Tante Cora

Ik lees op het andere forum dat het allemaal met een grote korrel zout moet worden genomen. Dat het luchtfietserij is van Yadran.
Wie te geloven?

5    
Scheppioni

Te mooi om waar te zijn lijkt me Nicky !

-12    
Dabbert

Om met NAC rendement te behalen is alleen mogelijk door nog meer toeschouwers te trekken, dus moet capaciteit stadion omhoog naar 25 à 30.000. Sportief zal NAC dan cl te halen en daar een rol van betekenis in te spelen. Dat kost dus heel wat meer dan 15 miljoen. En die 15 miljoen is dat eenmalig of ieder seizoen? Eenmalig dan is het zo op en zitten we jaar daarna weer zonder NAC kennende.

4    
Leur-1977

Ik hoop het niet, maar is Lokhof straks niet gewoon een tijdelijke oplossing om draagvlak voor de overname te creëren?

0    
Ernie

20 miljoen en Lokhoff is geen garantie voor succes!

5    
Chris W.M.

@ TANTE CORA

Op Twitter hebben ze toegegeven dat ze zelf die bronnen niet hebben, dus trekken zij een andere conclusie omdat ze zelf niets horen.14    
Shane uit de Keen

Amerikaanse inversteerder. Je zou zeggen, neem Earnest Stewart meteen mee. Die is misschien weer aan een club toe in plaats van de Amerikaanse Voetbalbond. Heeft het bij AZ voor zover ik mij kan herinneren prima gedaan en kent onze club.

2    
Nonkel Frans

@Leur1977
Je bedoelt net zoiets als de Seuntjes truc van M&M: we geven die supporters Seuntjes en dan lullen we niet meer over Sydney.
Nee Lokhoff laat zich niet als zoethoudertje gebruiken. Dat had mannetje manders ook zo bedacht maar daar was Lokhoff snel achter.

Dit bericht van BNde Stem is niet zo verrassend. Zie Dutchbird. Als kandidaat koper ga je iedereen af die iets van binnenuit over de organisatie en club weet. Ton heeft een verhaal.

Eerst die koop rondzetten. Het wordt misschien nog strijd tussen de grote en kleine aandeelhouders?
Ik hoop stiekem en weet helemaal niet of dat haalbaar is dat onsnac of project 076 aan en bij schuift. Gedeeld eigendom samen met een dikke amerikaan dat zal wel niet kunnen of moeten we niet willen?
Dan heb je alvast aandelen en kun je je in de toekomst verder inkopen. De amerikanen kunnen zich dan vastleggen voor een lange periode op de jaarlijke exploitatiekosten.
Is dit sowieso een optie vraag ik me af? Weet iemand dit? Feiten ipv meningen op dit punt welkom.

Wordt vervolgd. Of de koop doorgaat - wie het wordt - en of Ton dan een functie krijgt ? Fingers crossed .
BNdeStem sportredactie is in ieder geval voorlopig nog niet werkeloos. Het wordt straks nog vechten om de primeur. Stappen de adh-s met mm als eerste naar Omroep Brabant of naar DeStem om de witte rook te melden?

7    
josopdnbeek

15 miljoen en Lokhoff terug? Ik lig nog te dromen zeker. Dat zou mooi zijn zeg.

Slag om de arm: als iets te mooi klinkt om waar te zijn, zou het dat ook zo maar eens kunnen zijn. We wachten af...

7    
De muzikant

Grappig dat de kenners weer volop aanwezig zijn en over elkaar heen rollen met de "echte" informatie. Koning internet heeft heel het web afgestruind en poneert al zijn kennis hier op het forum die hij heeft vergaard op Twitter University. Dan hebben we ook nog @Tip, die weet wie de investeerder is, maar uit "bescheidenheid" geen namen verklapt. Je naam is veranderd, maar je fantasie beperkt. Ik wacht het gewoon af en lach af en toe hartelijk om de reacties hier.

5    
Ivo

Geloof mij maar dat er bij NAC heel veel animo is om met positief nieuws naar buiten te komen. Om supporters en sponsoren gerust te stellen. Om aan te kondigen dat er betere tijden aankomen.

Maar wat er niet is, is er niet. Als de ene partij waarmee exclusiviteit bereikt was nog in beeld was, dan was het al rond. Ik denk dat de aandeelhouders nu ook weer naar optie 2 tot en met 5 kijken. Of misschien zijn er nieuwe partijen opgestaan.

We weten niks, en ik ga in deze ook niet uit van BN de Stem. Die hebben wel vaker naast de pot gepist.

3    
Dos

Naar het schijnt zorgen de investeerders ervoor dat NAC eindelijk een speler kan aantrekken die jarenlang op de radar heeft gestaan, maar nooit echt haalbaar is geweest : Attila Tököli.
Betere tijden komen eraan!

Verder eens met Ivo.

4    
Wanny

@ DOS

Ik denk dat eindelijk Chikara Fujimoto gaat komen. Met in zijn kielzog die vele Japanse sponsors die waren beloofd door die gladde Max van der Pas die we toen in dienst hadden. Met zijn NAC energie.

1    
Dos

Wanny

Fujimoto, geweldig, hoe kan ik die vergeten :-)

1    
gedoe

eenmalig 15 miljoen is toch heel weinig?

1    
Observer

29 likes voor Nicky die z’n grote duim heeft gebruikt, om daar een mooi verhaal uit te zuigen. Deze site blijft me verbazen hahahahaha

-3    
Tip

@muzikant. Schrijf ik ergens dat ik weet wie NAC gaat overnemen ? Er circuleren verschillende namen en daar valt natuurlijk van alles over te lezen.
Buiten de aandeelhouders zelf weet niemand van de hoed en de rand. Laten we nu maar hopen dat het rond komt..... anders valt er straks hier niks meer te lachen.

3    
Bundy Geeren Noord

manu,ambrose.

-2    
Ome Cor

Als iemand de club voor 5 miljoen wil kopen en er vervolgens 15 miljoen in wil stoppen dan zullen ze toch wel een ervaren directie aanstellen mag ik hopen ?

Ik denk dat die Amerikanen meer van het keihard zaken doen zijn dan van het regeren met geelzwarte bril en Bredaas bloed. Of we moeten graag een besturing van de club willen hebben van mannen als Lokhoff, Van Hooijdonk, Remie, vd Dungen, Karelse en misschien Johan Gabriels wel als perschef. Die jongen kan tenminste schrijven.... Maar daar zullen die Amerikanen hopelijk een flinke stok voor steken.

Blinde sentimenten kunnen een club alleen maar "nacken".

0    
Nicky @ Observer

Zoals de waard is vertouwd hij zijn gasten...

Wie mij kent weet beter.. Een van de weinige die hier gewoon onder zijn eigen naam post.. En likes zullen me een worst zijn.. Doe ermee wat je wil. Maar ga andere beschuldigen van leugens...

1    
Observer

@NICKY of hoe je ook mag heten. Ik geloof idd geen zak van wat je zegt, met al die andere luchtfietser hierzo. De ene weet het nog beter als de andere en jou sprookje rammelt aan te veel kanten.

Maar goed.

De tijd zal het uitwijzen……

1    
Nicky

Dat zeg ik... Zoals de waard is... Kneus.. X

0    
Koen

Allemaal leuk en aardig van die Amerikanen maar weet. De gemiddelde Amerikaan zegt dat wij in soccer (=sucker) spelen. Terwijl het spelletje al ouder is dan de gemiddelde Amerikaanse stad. Dat ten eerste. Ten tweede. Welke Europese voetbal club heeft een Amerikaanse overname eieren opgeleverd?
Ten derde. Het zijn investeerders. En wat willen investeerders? Binnen een vooraf gestelde tijdslimiet een rendement zien. Wat kan er gebeuren als hun inleg of hun rendement niet hetgeen opleveren. Kortom investeerders is geen goede 'overname' kandidaat. Het is een zgn. 'quick-fix'. Een suikeroom of FC Utrecht-oom is beter. Vaak veel beter.
Hoe dan ook het is en blijft mijn clubske.💛🖤💛🖤
Groeten uit 🇨🇦

Laad alle berichten na dit bericht in