Wij gaan niet opzij

'Anderlecht en NAC om de tafel voor Verbruggen'

Praatpapegaai

De jeugdopleiding van NAC is de laatste jaren vruchtbare grond gebleken. Waar sommige spelers verrassen in het eerste (red. van Hecke, Azzagari en van Hooijdonk) is het aanstormende talent op de jeugdvelden ook een prooi voor scouts van de grotere clubs. Anderlecht heeft zijn zinnen gezet op Verbruggen die gelukkig net een lange verbintenis bij NAC heeft getekent.

Anderlecht lijkt niet de enige club die Verbruggen graag wil aantrekken als we de woorden van Tom van den Abbeele mogen geloven: "Net als bij enkele andere spelers staat ook hij in de belangstelling van enkele clubs.” Verder wil de TD er niets over kwijt om een goede onderhandelingspositie te behouden. 

Waar NAC dus op de hoogte is van interesse blijkt de zaakwaarnemer, Mitchell Drooduin, niet op de hoogte te zijn van de interesse van Anderlecht. "Ik ben daarover niet geïnformeerd door NAC. Bij ons is er niks bekend over Anderlecht, ook niet over een bod.” Dat is opmerkelijk, zeker als er vanuit NAC zelf ook al wordt gesproken over onderhandelingen. Daarnaast geeft de zaakwaarnemer aan dat Verbruggen een langdurige verbintennis heeft getekent om vanuit die positie in de komende 2,5 jaar eerste keeper van NAC te gaan worden. Sterker nog: "Interesse zal er altijd zijn voor een talentvolle keeper, maar wij hebben niet de intentie om te vertrekken.” Aldus Drooduin.

Mocht Verbruggen alsnog vertrekken dan hoeven we ons nog geen zorgen te maken over het feit dat hij voor een appel en een ei de overstap gaat maken. In het contract van de jonge doelman staat geen gelimiteerde transfersom of clausule waardoor NAC in de 'drivers seat' zit. Eveneens is dit het geval bij van Hecke waardoor NAC kan vragen wat ze zelf willen voor de talenten waar van Hecke zeer waarschijnlijk wel een overstap zal gaan maken deze zomer.

Ten Rouwelaar lijkt toch de spil in het web te zijn in de interesse voor Verbruggen. Je kunt hem natuurlijk geen ongelijk geven als hij al met de keeper heeft gewerkt en verantwoordelijk is voor het aantrekken van nieuw talent bij Anderlecht. Van Verbruggen weet hij direct wat hij in huis haalt bij de club uit België. Ten Rouwelaar is niet bereikbaar voor een reactie, waar hij eerder al geen gehoor wist te geven over een toelichting van zijn vertrek bij NAC. Dat verhaal zou pas in een later stadium naar buiten komen via Ten Rouwelaar.  

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
20 Reacties
53   1  
Jf

Verbruggen heeft zelf niet de intentie om te vertrekken dus lekker houden.

53   1  
Jf

Verbruggen heeft zelf niet de intentie om te vertrekken dus lekker houden.

22   1  
Scheids!

Zeggen dat je wilt blijven, geeft alleen aan dat je je eigen onderhandelingspositie daarmee wilt versterken!
NAC heeft gelukkig de troeven in handen, dus keiharde euro’s eisen bij een eventueel overnamegesprek!

31   0  
Chris W.M.

Jullie hebben overigens wel het woordje "eventuele" weggelaten;

,,Over Bart Verbruggen kan en wil ik op dit moment niets kwijt om een eventuele goede onderhandelingspositie niet prijs te geven”

De tekst: "Dat is opmerkelijk, zeker als er vanuit NAC zelf ook al wordt gesproken over onderhandelingen" klopt technisch gezien wel, want het woord onderhandelingen wordt genoemd, maar juist door de toevoeging "eventuele" worden die onderhandelingen juist niet bevestigd. Klein detail, groot verschil.

Denk dat Blanco de komende tijd helemaal niéts bevestigd gaat krijgen vanuit NAC/Van Den Abbeele.

24   4  
NAColdskool

hallo mede Naccers ik heb op youtube een account aangemaakt waar allemaal filmpjes opstaan uit de tijd v/d Beatrixstraat.

Dit is mijn account https://www.youtube.com/channel/UChtwj3s3RmLBeAjLaixU6TQ?view_as=subscriber

Veel kijk plezier!

11   3  
Wanny

Wellicht is NAC meer op zoek naar een transfer dan Bart en zijn entourage. In deze tijd is een paar ton wellicht hard nodig om de club overeind te houden.

4   0  
DunErwt

Glazenbol journalistiek.

8   1  
Badeend

"nieuws" uit de koker van Blanco, die al zijn bronnen op ziet drogen binnen NAC en dus maar wat vage conclusies trekt en nieuws probeert te maken. Niet eens het vermelden waard hier eigenlijk.

2   1  
Ivo

De marktwaarde van spelers daalt momenteel enorm. Dit kan een extra reden zijn om talenten als van Hecke en Verbruggen, met een doorlopend contract, niet te verkopen, maar nog een jaar te houden. Zeker de waarde van van Hecke zal, na nog een goed seizoen, verder stijgen.

https://www.bndestem.nl/nederlands-voetbal/kpmg-marktwaarde-eredivisiespelers-daalt-met-25-procent-frenkie-miljoenen-goedkoper~aee86656/

5   3  
scheppioni

Hij wil graag blijven dus moet in ons voordeel zijn !

9   0  
Kipiani

Als Bart bij NAC blijft staat hij binnen 12 maanden in het eerste.

12   1  
Bakkertje

Ondanks de berichtgeving over van den Abbeele vind ik dit de tweede positieve berichtgeving over Tom. Waar we in het tijdperk Mommers en zelfs recent nog bij Smulders verrassende namen zagen binnenlopen, liepen ze vervolgens voor een appel en een ei naar buiten. De selectie dit jaar had dan misschien best wat miskopen, maar met dit transferbeleid (ook al bij van Hecke) krijgen we eindelijk weer is groene cijfers!! Chapeau

3   2  
ome cor

@Bakkertje
Eens !!!
De man afbranden op wat er mis gaat is makkelijk, maar hij doet ook goede dingen.
Daarbij een perfecte en foutloze te bestaat niet. Zeker niet bij een club als NAC.

2   2  
Jb

Het is gewoon belachelijk...straks weer geen keeper in de goal van nac....als je niet hoef waarom zal je... weer iemand van eigen jeugd verkopen ieder wordt er alltijd beter van behalve nac......het wordt eens tijd om ook wat eigen jeugd te laten groeien bij nac een paar jaartjes bij nac kan ook geen kwaad. Plaats om weer een keeper probleem tekrieeeren hij is nog jong zat en tijd ook

1   3  
Jb

Om te groeien...ik vind wel dat de jeugd dat begin te roepen dat ze binnen een jaar weg gaan als nac niet promoveert....gewoon ..respectloos naar de supporters en naar de club wij als supporters verdienen veel meer en zeker als je zelf als team heb laten liggen ...en dan nog de pech heben door die corona dat de rest of het seizoen al is afgelopen kan nac ook niks aan doen en dan de supporters toch nog een trap na geven om te vertrekken zeg al genoeg dat je een brood voetballer bent en een schijt aan de club en de supporters heb die jaren trouw blijven komen...... wij verdienen veel meer als supporters van nac en zeker deze jaar van de corona

2   0  
ome cor

@JB
Als een club komt voor een speler kun je niet zo maar nee zeggen.
Dan volgt er een gesprek. Wat wil NAC, wat wil de speler en is dat akkoord voor de partij die wil kopen ?

Hoeveel keepers van NAC heb jij in jouw supportersbestaan gezien die ook uit eigen jeugd kwamen ?
Noppert heeft hier lang rondgelopen, maar omdat hij in een klote jaar niet mr perfect bleek is hij afgeweken.
Onze Poolse vriend is goed genoeg, maar zodra hij een fout maakt wordt hij geslachtofferd.
En ook Verbruggen die nu een held voor de toekomst lijkt wordt hier online vermoord zodra hij 1x opgesteld wordt en een offday lijkt te hebben.

Dat is zoals supporters zijn !
Je bent alleen goed als je 24/7, 365/366 dagen per jaar perfect presteert. Anders wordt je vroeg of laat afgezeken door mensen die het allemaal veel beter weten.... online... anoniem....

4   0  
Jb

Dat klopt cor.... maar net als van hecke speelt een paar bekerwedstrijden leuk voetbal daarvoor was het niet meer dan een jeugdspeler maar roept wel ik wil volgde jaar eredivisie spelen als nac niet promoveert terwijl ze zelf een paar wedstrijden gewoon klote gespeelt heben dus zelf deze seizoen heben verspeelt ...dan vind ik dat je alleen al voor de supporters een jaartje langer blijft om te bewijzen dat je eredivisie waardig bent ...en dat je als team alles aan doet om te promoveeren zeker voor ons als supporters

2   1  
geelzwartwit

Bsiderats heeft afgelopen seizoen echt hele andere dingen gezien dan menig NAC supporter. Van Hooijdonk heeft weten te verrassen? Kom op jongens hou eens op met het opkloppen van de redelijke prestaties. Nog even en afgelopen seizoen was geweldig en waren we op zeker gepromoveerd als corona er niet tussen kwam.

2   1  
ome cor

@JB
Ik ben het op zich wel met je eens wat een Van Hecke betreft bijvoorbeeld.
Vorig seizoen gaf niemand er een stuiver voor. Dit seizoen was hij 3e keuze onder Brood, maar daarna kreeg hij speeltijd door omstandigheden en speelde zich in de kijker.

Vanuit NAC oogpunt zou je zeggen: blijf nog een jaar.
Maar JP is na twee seizoenen in Breda niet opeens een oer NACcer. Die jongen wil hogerop en of dat nu via NAC of bijvoorbeeld Excelsior loopt maakt niet uit. Dit is een jongen met potentie, op zoek naar zijn plafond.

NAC is in dit geval gewoon een 'sport' van de ladder die hij aan het beklimmen is.

Geel zwart bloed is alleen voor supporters en geboren NACcers

1   0  
Het avondje NAC @nacoldskool

10.26
Wat een filmpje zeg! De beatrixstraat zou toch hét voorbeeld moeten zijn voor ons als supporters. Kleiner, maar o zo veel meer emotie bij de toeschouwers. Het team er door heen slepen tot het einde. Iets wat nu soms helaas ontbreekt. Wanneer het weer mogelijk is om samen in het stadion te mogen moet dit toch weer ontstaan. Samen voor de club. Het avondje NAC moet herleven.

1   0  
LAW

Als die jongen echt zo talentvol is en er is serieus interesse in Olij waarom hem dan niet het gevecht met Karol aan laten gaan voor eerste keeper.

Kunnen we investeren in andere posities.......

Laad alle berichten na dit bericht in