Wij gaan niet opzij

Antonia doet boekje open over zijn herstel en vervolg van het seizoen

Thiestemberg

Tegenover BN DeStem doet Jarchinio Antonia een boekje open over zijn herstel. De buitenspeler traint weer volledig mee en viel tegen Telstar in. Hier is hij uiteraard heel content mee. Toch zijn er ook kritische noten omtrent zijn revalidatieproces. Verder reageert Antonia ook op de tegenvallende resultaten en het sportieve perspectief van zijn team.

Antonia keerde na een klein half jaar blessureleed in Augustus al terug in de selectie. Toen kreeg hij na twee relatief korte invalbeurten weer een terugval. Een terugval waar hij pas afgelopen vrijdag van zou terugkeren. Antonia zelf kan dit verklaren, na zijn terugkeer werd er op het trainingsveld snel opgeschakeld in de intensiteit. "Half-half trainen bestaat niet" werd er gezegd. Kleine felle partijtjes en conditionele prikkels moesten door de net teruggekeerde aanvaller meteen volledig meegedaan worden. 

Antonia was en is het niet met dit beleid eens: "Als je van zo’n lange blessure terugkomt, moet je de groep ingroeien om in twee weken volledig aan te sluiten. Dat had ik niet. Ik ging eigenlijk gelijk de groep in. Dat heeft ervoor gezorgd dat er een aantal blessures bij zijn gekomen." Verder laat de aanvaller optekenen dat hij op enig moment ook zelf naar de fysio is toegestapt om aan te geven dat hij op deze manier "honderd procent" een terugval zou krijgen. 

Nu hij terug is wil Antonia zich echter vooral focussen op NAC omhoog helpen. Hiervoor is echter nog werk aan de winkel. Antonia is van mening dat aanvallers bij NAC uit hun krachten gehaald worden doordat NAC ver op eigen helft staat. Dan is het zelfs met zijn snelheid moeilijk te overbruggen: "Zodra we de bal hadden, moest ik tachtig meter overbruggen om in hun zestien te komen. Dat is niet mijn spel. Ik moet er een beetje tussen staan, halverwege de helft van de tegenstander.”

Tot slot ziet de rappe buitenspeler wel veel potentie in het team. Tegenstanders worden volgens hem groter gemaakt dan ze zijn. Er is genoeg kwaliteit aanwezig binnen het team om te stijgen op de ranglijst. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Volgend bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #142 11 reacties
40 Reacties
161   3  
Ice

Een uitpuilende ziekenboeg keer op keer, Mario Bilate die erg kritisch was op de medische staf, en nu Antonia die hetzelfde zegt, maar dan (in)direct over de technische staf.

Er is structureel echt iets goed mis!

56   1  
Maarten

Het is de laatste jaren vaak een totale volle ziekenboeg. Er wordt al langer getwijfeld aan de medische staf. Antonia bevestigd dit dus in zijn verhaal al moet je het wellicht met een korreltje zout nemen. Dat het opvalt dat spelers vaak, veel en langdurig geblesseerd zijn is wel duidelijk. Ook hierin mag wel eens een onderzoek komen.

161   3  
Ice

Een uitpuilende ziekenboeg keer op keer, Mario Bilate die erg kritisch was op de medische staf, en nu Antonia die hetzelfde zegt, maar dan (in)direct over de technische staf.

Er is structureel echt iets goed mis!

18   93  
Los Pollos Hermanos

Antonia die NAC omhoog gaat helpen. Bijna net zo lachwekkend als onze medische en technische staf. Bijna dan he.

66   13  
Livingthedream

Kunnen we dan ook concluderen dat Molenaar een verschrikkelijke slechte trainer is?

Wisselt niet of kut. Speelt oer en oer saai voetbal. Er zit geen enkele lijn in het spel.

Ik weet dat Molenaar geen geweldige selectie tot zijn beschikking heeft. Maar hoe NAC voetbalt is echt heel ver onder de grens.

20   6  
Spionkop

Het zijn ook vaak spelers die we halen die al een tijdje er uit lagen. Of op de bank. Of een blessure hadden.

Daar kan geen fysio iets aan doen. Gewoon niet meer beginnen aan zulke spelers. Het risico is te groot dat ze een half jaar of langer er uit liggen.

44   3  
Rob

Onkunde in technische staf en medische staf inzake revalidatie. Onprofessioneel

30   2  
Pietjebel

Heel de medische staf buiten gooien en eens met echte profs aan de gang gaan
Al jaren presteren deze grapjassen slecht en heeft voor veel te lange blessures gezorgd

56   1  
VakGBaard

We wisten dit natuurlijk al, maar het blijft schokkend dat onze medische staf zo incapabel is. Goed dat Antonia zich uitspreekt

29   2  
Atleet

Stel nu is gewoon fysio’s aan die zelf ook aan topsport hebben gedaan, dat zal al veel helpen

24   4  
Scheppioni

Qua herstel weer ons NAC he, niet te geloven dit...... het zit dus dieper nog altijd niet goed bij ons NAC ! Om terug te verlangen naar Pietje Nijs ! Verder wat Antonia op het laatst aanhaalt, de spijker op zunne kop, onverklaarbaar dat dit in het begin van het seizoen wel met succes gebeurde en nu totaal verdwenen is..... je proeft gewoon, de chemie tussen trainer en spelers is volledig verdwenen, iets voor in het book off records helaas ! Dit gaat vanzelf niet meer goed komen, werk aan de winkel achter de schermen !!!

69   1  
Ouwe Spionkop

Gewaagde uitspraken van Antonia. Maar ik hou wel van eerlijke spelers.
Hij zegt in feite dat Molenaar eiste dat hij volledig mee trainde terwijl hij daar fysiek niet aan toe was.
Dat is niet niks. Daardoor heeft de blessure ook langer geduurd.
Ook zegt hij dat NAC in opdracht van de trainer veel te behoudend speelt.
Flinke aantijgingen die niet goed zullen vallen bij Molenaar.

10   18  
Kwartbelg

Wat is hij aan het forceren?

16   10  
Wanny

@ OUWE SPIONKOP


je kunt het ook anders lezen. Dat Molenaar heeft gezegd dat je of volledig met de groep mee traint. Of niet. Dus geen jongens bij de groepstrainingen die half meedoen.

Kan ik me ook wel iets bij voorstellen, want halve krachten zorgen ervoor dat er niet volle bak getraind kan worden.

21   26  
Cees-2

Ik hou ook van eerlijke mensen. Antonia is zijn boekje te buiten gegaan. Hij moet over interne zaken zijn mond gesloten houden, zeker naar de buitenwacht toe. Dit interview gaat weer gespeculeerd opleveren, waar alleen Bn Destem weer stiekem bij in zijn vuistje lacht. Het verhaal van Antonia, zal vast, zoals haast altijd twee kanten kennen. Stom dit te doen, hij moet een berisping krijgen, als dit "daadwerkelijk" zijn woorden zijn?

14   15  
Guuske

Anthonia zien we ook niet meer terug in de basis....
Die solliciteert naar contract ontbinding

11   6  
Die ne gast

It takes two to tango. Communicatie gebeurt door twee partijen. De trainer kan iets meer doorvragen naar hoe een speler zich voelt en wat hij denkt aan te kunnen. Een speler moet ook tegen de trainer durven zeggen dat hij nog niet volle bak durft te gaan.
Waarheid zal dus wel in het midden liggen.
En het spelsysteem moet helemaal aangepast worden om meneer Antonia in zijn kracht te kunnen zetten? Als de andere tien spelers het fysiek, technisch en/of tactisch niet aan kunnen om hoog druk te zetten, dan is dat jammer maar helaas geen basisplaats voor Antonia. Het zijn natuurlijk quotes en beetje uit verband en context gehaald, maar hier lijkt weer eens een voetballer te spreken die de oorzaken van slecht presteren vooral buiten zichzelf zoekt. Een spiegel met zelfreflectie is een kado dat ik iedereen gun.
Gelukkig spreekt hij nog wel uit de nodige kwaliteit in de groep te zien en daar heeft hij natuurlijk wel een punt. Wij zijn slecht, maar de andere ploegen in de KKD zijn echt niet heel veel beter.
Waar kunnen we naast een spiegel met zelfreflectie nog een potje zelfvertrouwen krijgen?

16   2  
The Cosmic Gate

Nou NAC=Breda het volgende dossier kondigt zich aan

Gas erop

7   2  
Braze

Was dit de eerste keer dat Antonia geblesseerd was?
Ik dacht dat hij in het rijtje spelers hoort waar NAC patent op heeft, chronisch geblesseerd.

31   0  
Beter de Laat dan nooit

Kan me ook wel vinden in zijn woorden. 5 verdedigers tegen Den Bosch en 3 verdedigend ingestelde middenvelders tegen Telstar. Het is geen Real Madrid waar we tegen moeten spelen. Tegen Roda werd er vooruit verdedigd en lukte het wel.

11   2  
svt076

Dit interview met Antonia bevestigt maar weer eens het vermoeden onder de supporters dat er iets structureel mis gaat bij onze technische staf. Geblesseerde spelers die worden gekocht, oneindig durende blessures, een ziekenboeg van Breda tot Tokyo...

Ik hoop, en mag aannemen dat, de nieuwe TD eens goed kritisch gaat kijken naar het functioneren van deze mensen. En zo nodig een flinke bezem er doorheen haalt. We beginnen aan de top, en selecteren door tot op het veld. Gelukkig hebben we daar nu de beste kans ooit voor, met een compleet nieuwe organisatie en genoeg aflopende contracten in de selectie. Hopen dat de aan te wijzen persoon goede keuzes weet te maken en de parel weer wat glans krijgt, het wordt tijd namelijk!

HUP NAC

17   0  
Ivo

Het is niet de eerste keer dat we dit soort verhalen lezen. Nog niet zo lang geleden vertelde Bilate min of meer hetzelfde. Ik denk ook aan Danny Bakker, die net terugkwam van een blessure, maakte een invalbeurt van 10 minuten, en was meteen weer geblesseerd. Te snel, te veel, en dan kost het allemaal veel meer tijd.

Of hoe Welat Cagro bij de 2e training in de voorbereiding heel zwaar geblesseerd raakte. In een fase waarin je vooral een beetje moet dollen en warmlopen. Eigenlijk moet dat niet kunnen.

En deze week Di Michele Sanchez. Ook weer zwaar geblesseerd op de training. Wat er precies gebeurt is hoor je nooit.

Of onze medische staf adviseert niet goed, of onze trainers zijn eigenwijs en overrulet de medische staf. In dat soort gevallen zou een TD misschien het laatste woord moeten hebben. Maar die hebben we al jaren niet meer.

8   0  
Krenk

Wie is dan de fysio die hiervoor verantwoordelijk voor is?

Dit speelt echt al jaren, met Bilate als meest recente voorbeeld. Het kan ooit een keer tegenzitten in het voetbal, maar met zoveel blessures in de afgelopen jaren bij NAC zou je zeggen dat er structureel iets niet goed is toch?!


18   1  
Molenschot Loco

Tja....das het zelfde dat NAC KAJ ...koopt voor 250.000 euro omdat hij prima speelde bij Eindhoven op links en door NAC op rechts wordt geplaatst...

22   4  
Fred1

Dit is precies waar we het van de week al over hebben gehad en waarom RKC ver bij ons wegloopt.
Deze trainer kan totaal niet inschatten hoe een speler terug in shape is te krijgen.
Het is geen lulkoek wat ik zeg, heb té vaak met dat bijltje gehakt, het is deels mijn werk geweest.
Het is na Hyballa een ramp geweest met de trainers die het gewoon niet weten.
Ik zie hier dat sommigen lachwekkend over Antonia doen, kijk gewoon even naar de man zijn historiek en ga er daarna nog eens lacherig over doen, dat is geen nitwit beste mensen.
Het is jammer om te zeggen maar we hebben wederom een trainer die er niet veel van kan.
En vooral ook een trainer die niet luistert als je de dorpspastoor wil uithangen neem dan ook een keer de biecht af zou ik zeggen.
En nu zal hij ook weer wel zo kleinzielig zijn om Antonia te bestraffen.

5   9  
Bredaaaaa

AntoniA. Ik heb begrip voor je. Kom snel terug in de selectie. Vecht je terug en kijk of je contractverlenging kan krijgen.

16   1  
SjorsNac

Goedzo, een speler met een mening. Gewoon mond open en zeggen wat je ervan vind. Kunnen hem nog goed gebruiken!

10   14  
Tip

Uiteraard bespreek je dit als een grote vent met de technische staf en niet met de krant. Dat weet Antonia ook, hij wil weg , een breuk, zoals meer spelers. Flauwekul dat hij op 1/4 van het veld wil staan. Ik sta het liefst tussen de achterlijn en penalty stip zodat ik de ballen alleen binnen hoef te schuiven. Zo werkt het niet. Je kunt of combinerend eruit komen of met de lange bal maar dan moet er wel aansluiting zijn. Ben je sterker dan je tegenstander dan kun je ze vast zetten op eigen helft. Dit elftal ontbeert helaas kwaliteit. Verder gebeurt precies wat kritische mensen hebben voorspeld. Als het wel had gelopen was het te danken geweest aan TL. Als het niet goed gaat is Molenaar de kop van jut. Waarmee ik niet zeg dat Molenaar de juiste hoofdtrainer is. De man werkt liever en beter in de luwte. Gooi de zaak in de winterstop om. Molhoek hoofdtrainer, Molenaar assistent en Lokhoff lid RvC. Maar misschien zie ik het verkeerd. Maar wat is dan wel een oplossing ?

7   1  
Mo

Jammer met zijn blesures is de enigste met van de zanden die kan voetballen...

12   5  
Scheppioni

Al trek je meestal aan het kortste eind als zo'n uitspraken kloppen, maar in dit lamlendig nac lopen er al te veel plichtmatig mee, goed dat er iemand de knuppel in het hoenderhok gooit !

12   5  
Ome Cor

Als Antonia gezwegen had en was er hier weer een beetje minder te discussiëren....
Eerlijk, dom, open, oncollegiaal...
En uiteraard uit het toetsenbord van Yadran B.

Dat Molenaar geen NAC trainer voor de toekomst is weet toch iedereen al ?
N=B wil alleen dat dit seizoen uitgespeeld wordt en welke clown er voor de groep staat boeit niet... zolang hij maar niet te duur is.

N=B heeft aangegeven naar buiten te treden zodra er nieuws is en kennelijk is dat er nogsteeds niet...ons ongeduld ten spijt.


10   2  
076

Agougil kwam naar 3 wedstrijden schorsing terug en was na 17 minuten in een bekerwedstrijd tegen amateurs overbelast. Overbelast…

Blessures komen overal voor, maar bij NAC raak je overbelast als je NIET speelt. Hoe dan??

3   13  
sam

Een speler van de zoveelste miskopen afgelopen 10 jaar. Niet meer niet minder Houdoe en bedankt vor je inzet afgelopen jaren.

26   3  
Rubenac

Deze jongen is bijna elke week, in zijn vrije tijd bij de 018 of 021op zaterdag bij boeimeer.

Dit zegt mij, dat je toch jezelf graag mengt onder de supporters en echt wel interesse toont!!

4   1  
Fliegervanger

Is Mol nog de bewuste fysio? Succes ermee

7   1  
Bredafun

Helaas te lang geblesseerd geweest, maar ‘n speler die dit nac nodig heeft. Iemand met kennis, techniek en iemand die de jonkies aan kan sturen.
Van zijn snelheid en spelinzicht kunnen ze nog wat leren. N speler die vooruit speelt ipv dat gekloot met tikkie terug.
CHAPEAU voor deze Antonia 👍🏼👍🏼

13   0  
Geelzwartwit

Dit verklaart wel waarom hij afgelopen wedstrijd veel op het middenveld hing en bij de omschakeling niet mee op kwam. Te grote afstanden (voor hem). En het verklaart waarom hij en Kotzebue geen enkele bal diep kregen.

Het kan aan de technische staf liggen of aan de uitvoering van de speelwijze. Bij het laatste is het nog steeds de taak van de technische staf om dat coachend te corrigeren of met goede wissels aan te passen..

Ik speelde vroeger mid mid en mijn god wat heerlijk om haast blind te weten dat je je ballen altijd diep kwijt kan aan Kotzebue en daarna Antonia.
Binnendoor, eroverheen, met een krul naar binnendraaiend. Het maakt niet uit. Kotzebue stond continu in stelling met een zee van ruimte voor zich.
Echter kwam er niet 1 bal diep. Bij alle aanvallen moesten hij en Antonia in de bal komen... (iets wat vd Sande ook continu moet doen.. De ballen ophalen).

En geen speler die hier wat aan doet. Geen coach die hier wat aan doet.
Is dit betaald voetbal? Als je met vleugelspitsen speelt (vooral met snelheid in de benen) dan speel je ballen in basis diep. Alleen al om de tegenstander achter je aan te laten lopen en naar achteren te drukken.

We weten dat vd Sande kan koppen.
Als je met vleugelspelers speelt moet je voorzetten krijgen. Maar nee niet bij NAC... Hoe dan?
Het is toch geen hogere wiskunde of wat?? En dan nog het herstelbeleid bij blessures... Wtf

2   0  
Arie

Los van het blessureverhaal, slaat hij wat mij betreft de spijker op zn kop dat we nu vaak met opstelling en instelling spelen alsof Real Madrid en Bayern Munchen tegenover ons staan, terwijl we het over Telstar, Jong Utrecht en Zwolle hebben. Dat angstige hertjesgedoe is me de grootste doorn in het oog dit en afgelopen seizoenen. Klap er nou eens gewoon 90 minuten op man. Dan gaat het publiek erachter en kunnen we allemaal weer eens plezier beleven aan ons NAC. En dan zal er ongetwijfeld af en toe een zeperd bij zitten. Laat dat dan wel een zeperd zijn waar er een paar over de boarding liggen en bloed, zweet en tranen op de broekjes.

1   4  
Pirke12

Antonia in goede vorm is een absolute meerwaarde voor ons elftal. S6 en hopelijk weer snel wat assists en goals.

Schrijf je nog in bij mijn wk poule

https://links.voetbalpoules.nl/SJG6YofquQFHZ1A5A

2   6  
Noad1976

Antonia is gewoon over the top. Gekocht op basis van naam en rijp voor de schroot. Maar NAC heeft patent erop dit soort mislukkelingen meerjarige contracten aan te bieden zie ook Vet.

4   1  
scheppioni

noadje 76, zet h'm bij rkc neer en is hij niet over de top, gaat om vertrouwen en overtuiging mefkaas !

Laad alle berichten na dit bericht in