Overal waar we komen

Artsen Amphia starten onderzoek naar corona in profvoetbal

Benn076

De komende drie maanden gaan Jan Kluytmans en Peter Joosten, beide medewerkers van het Amphia Ziekenhuis, de ontwikkelingen van het coronavirus in het Nederlandse profvoetbal onderzoeken. Het onderzoek zal worden gedaan bij NAC, RKC Waalwijk en Willem II.

Aan tafel bij het programma Op1 legt arts-microbioloog Kluytmans uit wat zij gaan doen. "We gaan onderzoeken of het trainen en samenzijn leidt tot besmettingen binnen de clubs. Dit zijn prfessionele organisaties. Mensen worden heel goed doorgemeten. Er gaat meer contact komen en we willen kijken of dat verwantoord is." 

De artsen hopen dat er geen besmettingen optreden, maar het onderzoek richt zich op het risico van het overdragen van het virus bij contact. Het onderzoek kan voordelen opleveren voor het profvoetbal, maar ook daarbuiten. "Op het moment dat je merkt dat er samen sportend geen overdracht van het virus is, is dat een heel duidelijk signaal. Dat kun je toepassen op de maatschappij. We volgen de groep drie maanden, om genoeg informatie te vergaren", aldus NAC-clubarts en orthopedisch chirurg Peter Joosten. 

Bron:
B-Side Rats, Op1
Terug naar overzicht
6 Reacties
24    
Marti

Alles wat aan onderzoek word gedaan om het corona te verbannen is mooi mee genomen , ik wens de medische heren dan ook het beste toe in hun onderzoek !

0    
Judge M.

Meten is weten! Veel succes!

2    
hoofdtribune

Heeft degene die dit bericht heeft geschreven, last van een zonnesteek?
Er zitten zoveel typefouten in dat het lijkt of dit met een borrel te veel is opgeschreven.

-11    
Harrie

Altijd goed wanneer er dingen worden uitgezocht en we meer komen te weten. Hierdoor zal er na het onderzoek een betere beslissing genomen kunnen worden. Wat ik wel begrijp, maar zorgwekkend vind, is dat het 3 maanden gaat duren. Dan is het in september afgerond en is de kans dat er eerder (oefen)wedstrijden zijn weer kleiner.

8    
Flieger prins van UT kielegat

Waar is Cees Joosen gebleven als ik vragen mag?

-5    
Molenschot Loco

Harrie dat is dan niet anders... daar hebben alle clubs mee te maken....wat zij gaan doen is reuze belangrijk om te kijken wat het covid 19 virus doet bij direct contact ik vindt het juist Top dat dit bij NAC gebeurt...de voetbalwereld zal het met argus ogen gaan volgen kan ik je verzekeren...

Laad alle berichten na dit bericht in