Wij gaan niet opzij

B-Side Stats: NAC - FC Emmen (1-3)

Thiestemberg

Na een degelijke start en vroege voorsprong viel NAC gister weer in oude gewoontes. Een niet heel indrukwekkend FC Emmen sneed bij vlagen weer met al het gemak door een schutterende NAC defensie. Ook aan de bal was het zeker niet goed genoeg, het uitvallen van Sejdiu was daarbij nog een (fikse) extra tegenvaller. Ook na de vierde nederlaag in vijf wedstrijden is het weer aan jullie om de spelers te beoordelen.

B-Side Stats: NAC - FC Emmen (377 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
T. Troost
-
Martin Koscelník
-
R. Besselink
-
J. Van den Bergh
-
B. Kemper
-
S. Agougil
-
C. Leemans
-
D. Janosek
-
P. Sejdiu
-
Sigurd Haugen
-
A. Kaied
-
T. Marijnissen
-
R. Kuijpers
-
T. Boere
-
P. Hyballa
-
A. Kaied
3,8
Sigurd Haugen
5,3
P. Sejdiu
5,3
D. Janosek
4,5
C. Leemans
4,8
S. Agougil
4,5
B. Kemper
4,4
J. Van den Bergh
4,7
R. Besselink
3,2
Martin Koscelník
5,1
T. Troost
4,6
P. Hyballa
4,3
T. Boere
4,1
R. Kuijpers
5,0
T. Marijnissen
4,1
Bron:
B-Side Rats
57 Reacties
20   2  
Italo

Staf een 1. Hoe verzin je het om de drie middenvelders tactisch zó weg te zetten? In een middenveld met Agougil, Leemans en Janosek er voor kiezen om Agougil het meest vooruit te schuiven?? Iedereen kwam in hun zwakte ipv sterkte.

Laat Agougil stofzuigen, Leemans voetballen en Janosek de aanvallers ondersteunen. Je kon daarnaast met Kemper centraal spelen en Wernersson als linksback. En keuze voor Kaied was ook geen gelukkige: Aanzet tot actie, dan stilstaan, voorzet geblokt zien worden. En dat een keer of 5.

Ik zet NAC weer een week of wat uit.

8   3  
Beultje

Hyballa moet Lokhoff zijn zeker.
Of heb ik wat gemist?

7   2  
Een ander geluid

Mijn cijfers lagen in lijn met de vorige stemmers. Te veel geblesseerden, het gemis van Martina was echt heel groot. Met hem, vermoed ik, had NAC de punten wel over de streep getrokken tegen een pover Emmen.
Voor mij onbegrijpelijk dat je de geblokte Kemper niet centraal zette en Lucassen op de backpositie. Dat had ons echt al een stuk geholpen. Dus Lokhoff kreeg geen voldoende.

10   1  
scheppioni

Nog geen oktober en nu al NAC moe wanneer je dit gestuntel ziet.....de BSR heeft nog de wens van Hyballa en terecht van de ene kant, want nog altijd liever extreme werklust dan het gezapig gedoe van de laatste twee wedstrijden !! Onze NAC spelers kunnen van een hobby hun werk uitvoeren en op ene jeugdige na die kwaliteit te kort komt, frommelt deze staf en spelers maar wat aan gvd! Totaal geen voetbalgedachte in het spel......ik hunker naar een kerst 1992 scenario !!!😔 weer een enigszins moedeloos weekend, we staan 16de 😬

7   1  
De staantribune

Schade beperken en punten sprokkelen tot spelers als Garbet , Omgba, Omarson terugkomen . Ook te hopen dat er snel wat tactisch inzicht bij onze technische staf toegevoegd gaat worden. Gekke is 7 pnt achter de nummer 2. Met de spelers die terugkomen hopelijk snel de ommekeer

19   5  
EL Nino

Mogen we Maas ook al een punt geven?

7 wedstrijden onderweg 15e. In het jaar dat we zouden moeten promoveren. Iets gaat er niet goed.

Net zoals het spel onder Lokhoff, snel uit de technische staf halen en wat achter de schermen doen. Dit loopt niet goed.

17   4  
Ouwe Spionkop

Beste Ton,
Stel aub Besselink NOOIT meer op.
Doe ons een plezier.
Bedankt namens 19000 supporters.

16   4  
Sjak

1. Patriot was al geblesseerd, was na 5 minuten al te zien, fout medische staf om hem te laten spelen. Nu zijn we hem langer kwijt.
2. Kaied kan het niet op dit niveau en dat gaat hem ook nooit worden. Waarom start je niet met Kuypers.
3. Besselink, waarom stel je die nog op. Prima gast, maar komt zwaar te kort.
4. Kemper, het leek wel of de dozen nog aan zijn schoenen zaten, comedy kapers.
5. Ton Lokhoff, staat als een zak hooi aan de kant, blijf dan zitten, maar ik adviseer hem gewoon te stoppen. Deze clubheld hoort in het NACmuseum, niet op het veld.

Ons elftal is gesloopt door blessures, wat er nu staat is te zwak. We missen creativiteit op het middenveld, hopelijk komt met Garbett dat weer terug.
Troost niet meer wisselen, aan de doelpunten kon hij niets doen, zonder hem was het 1-5 of 1-6 geweest. Zoveel beter dan Kortsmit op alle facetten.

De ellende is nog niet voorbij, het is weer een tussenjaar, typisch NAC!

16   2  
Gman

Wat staat Janosek in hemelsnaam te doen op het middenveld? Staat hele tijd verstoppertje te spelen in de dekking te doen alsof hij de bal wilt, dekt zijn man op 10 meter afstand, of staat 20 meter lege ruimte te 'dekken'. Die kerel doet erg alsof hij heel veel doet.

Waarom de staf met zo'n matige en gehavende defensie niet kiest voor een 5-3-2 variant waarbij Kemper de twee zwakkebroeders achterin ondersteunt.. dan kan wernersson ook minder verdedigende schade aanbrengen.

Besselink is nu toch wel écht duidelijk dat die bizar veel te kort komt. Die kan toch niet hoger in de rangorde dan een jeugdinternational als Mekkaoui staan????
Laat omgba, staring en Garbett maar snel weer terugkeren! En Maas aan de slag! Er moet een fatsoenlijke centrale verdediger bij.


4   10  
EL Nino

Sjak

Vergeet onze slowaakse?? Rechtsback niet. Verdedigen kunnen onze verdedigers niet.

Jan van den Bergh is al helemaal een lachertje!

20   2  
Italo

Staf een 1. Hoe verzin je het om de drie middenvelders tactisch zó weg te zetten? In een middenveld met Agougil, Leemans en Janosek er voor kiezen om Agougil het meest vooruit te schuiven?? Iedereen kwam in hun zwakte ipv sterkte.

Laat Agougil stofzuigen, Leemans voetballen en Janosek de aanvallers ondersteunen. Je kon daarnaast met Kemper centraal spelen en Wernersson als linksback. En keuze voor Kaied was ook geen gelukkige: Aanzet tot actie, dan stilstaan, voorzet geblokt zien worden. En dat een keer of 5.

Ik zet NAC weer een week of wat uit.

11   1  
Gman

En hoe verzint de staf het om agougil -die echt niet megaslecht stond te voetballen- in de tweede helft een tijd rechtsbuiten te zetten toen Boere erin kwam. Die gast moet tussen de linies komen en ballen in zijn voeten hebben.

7   0  
Dos

Scheppioni

Ik hoop met je mee.
Dat is tegelijkertijd weer het voordeel van KKD. Iedereen laat punten liggen dus als je een serie weg kan zetten dan haak je weer aan voor de play offs.

5   1  
Sjak

@EL Nino

Eens, de verdediging laat heel veel ruimte, zonder die ruimte af te dekken. 2 doelpunten waren het gevolg, kijk het tweede doelpunt van Emmen maar eens terug.
Er is zeer middelmatig ingekocht. Dit had je ook in Nederland kunnen vinden.
Het is ook zo dat ze allemaal goed starten, maar na een paar wedstrijden past iedereen zich aan het niveau NAC aan.
Er waren een paar momenten dat ik dacht, is het nu onkunde of luiheid. Ik constateer dat het onbewust onbekwaam is. Een paar spelers kunnen nog wat opbloeien als er iemand naast hun staat die de lijnen uitzet, maar Peter Maas heeft vooral waterdragers gekocht. Omgba en Garbett hebben we keihard nodig!

15   9  
Kabouterprikkeprak

Peter Maas heeft prima werk geleverd. We zijn het er allemaal over eens dat de spelers nu stuk voor stuk kwalitatief beter zijn dan voorgaande seizoenen. Het is (nog) los zand. We hebben een goede smid nodig. Niet nog een crisis door een nieuw ontslag. Wat schieten we op met het ontslag van Maas? Geef de beste man tijd alsjeblieft.

13   1  
Beter de Laat dan nooit

1e goal geen druk op de bal vanuit Janosek. 2e goal steekt Emmen in 1x veld over na vrije trap NAC omdat restverdeging niet op orde is. 3e goal foute inspeelpas van Besselink. Als je dit soort zaken er niet uitkrijgt is het onbegonnen werk.
Om nog maar te zwijgen over het opstellen en het bijna een helft laten staan van een geblesseerde speler. Je zag bij de eerste diepe bal van Troost al dat Patriot niet voluit ging. Daarna vreemd hupje in zijn loop.
Feit dat Kaied , Besselink en Marijnissen speeltijd krijgen zegt overigens ook al genoeg.

3   0  
VOSJE BREDA ˣ ₓ ˣ

Kaied had in de eerste 15 min een mooie actie maar de rest van de wedstrijd haalt hij in mijn ogen heel de snelheid eruit. Krijgt de bal staat stil en wilt dan als in een panna knock-out potje iemand passeren. Iedereen is in de tussentijd weer aangesloten. Daarin ging het in mijn optiek mis.

7   0  
NAC4Ever

Te weinig kansen voor ons gezien en te vaak grote gaten achterin. Dit zal snel beter moeten. Hopelijk komt de nieuwe trainer snel.

8   8  
Ernie

Ik vind het echt schandalig dat mensen hier spelers individueel afkraken. Zoals bijvoorbeeld Besselink. Die jongen had normaal gesproken niet eens gespeeld. En ik vind dat hij het niet eens slecht heeft gedaan. Hij komt in de problemen doordat anderen verzaken.
Wat er op dit moment speelt ligt voor 100% aan de mensen die met Hyballa hebben verlengd. Hij is de oorzaak van alle ellende. De vele blessures, het voetbal zonder idee en het feit dat er totaal geen lijn in het spel zit ligt volledig aan Hyballa.
Wat verlang ik naar een trainer als Ron Jans of Fred Grim. Alleen had zo iemand al vanaf het begin van het seizoen aan de gang moeten zijn. Ik geef het je te doen om er nu nog wat van te maken.
En dan de mensen die zeggen dat de makkelijkste tegenstanders nog moeten komen. Op dit moment is NAC de makkelijkste tegenstander voor iedere ploeg!

8   3  
EL Nino

Kabouter

Maas tijd geven is wat anders dan zeggen dat hij prima werk heeft geleverd. Hoe kan je dat nu zeggen, dan ben je of niet objectief of je hebt geen verstand van voetbal.

Dat we beter materiaal hebben dat is niet moeilijk he! We hadden brandhout met de Masharts, Kotzebues en ga zo maar even door. Maas heeft tonnen uitgegeven aan spelers. Dat het dan beter materiaal is zou iedereen kunnen. Alleen het is niet goed genoeg, niet goed samengesteld en vooral niet volgens de beloofde afspraken sinds de overname.

Troost is niet goed genoeg en onervaren, hij heeft het nagelaten een goede keeper aan te trekken. Er is gezegd het elftal van achter op te bouwen. Gefaald dus.
Die slowaakse rechtsback laat nog niks zien? Is gewoon debet aan de 2e tegengoal zoals Sjak al terecht aangeeft. Een rechtsback moet je zelf op kunnen leiden of hier ergens weg kunnen plukken. Niet voor tonnen een Slowaak die er niet meteen staat.
Jan Van Den Bergh mag je met zijn leeftijd en transfersom van verwachten dat hij leiding geeft en het elftal en zijn jonge verdedigers helpt. Hij kan er echter helemaal niks van, is gewoon niet goed genoeg. Als je iemand op die leeftijd haalt moet die echt een meerwaarde hebben.
Kemper prima om in de breedte erbij te hebben, maar geen jongen die je gaat laten promoveren als bepalende speler.
Leemans komt totaal nog niet uit te verf, we hebben nog geen 1 wedstrijd de strijd op het middenveld gewonnen. Janosek idem beide winnen geen duels, halen de omschakelingen er niet uit en onderscheppen geen ballen. Maas moet zijn technische staf erop wijzen dat deze spelers verkeerd gebruikt worden als dat zo is, hij heeft ze namelijk gescout. We hebben geen breker op het middenveld, verzuimd om deze in te kopen dus. Vet vult dat ook nog niet naar behoren in. Laat ook gewoon zijn man in de diepte weglopen.
Twee aanvallers gehuurd wat we ook niet meer zouden doen. Brengen ook totaal nog niet wat ze moeten brengen.

En dan als toppunt het ontslag van Hyballa. Terwijl al die punten, trainingen en blessures al veel eerder bekend waren. Hij heeft zijn optie gelicht. Hij heeft hem de hele voorbereiding en begin van de competitie laten zitten.

Nee, Maas verdient op dit moment een hele dikke onvoldoende. Dat betekent niet dat hij weg moet. Maar we mogen hem zeker wel beoordelen met de kennis van 7 wedstrijden. 15e kom op zeg.

8   5  
Theoden King

Ik heb Hyballa een 10 gegeven. Sinds de laatste twee wanprestaties kan ik onze Duitse vriend pas echt op waarde schatten.

7   2  
IBIO

Tein Troost, helaas geen voldoende.
Lijkt wel potentie te hebben. Maar moet meters maken.
Lokhoff had ik ook een onvoldoende willen geven. Hoe doe ik dat?

11   0  
MVG

Het wordt met de week slechter... het is te makkelijk om nu bijvoorbeeld een Besselink de schuld te geven... buiten dat er geen fatsoenlijke lijn in het spel te vinden is en ik de keuze voor 433 totaal niet snap... vind ik vooral Leemans en Janosek door de mand vallen...Janosek heeft een goede trap maar is niet in staat om de spits te bedienen en laat constant zijn verdedigende taken liggen... en van een speler van het kaliber Leemans mag je toch ook veel meer verwachten...dat zijn nu de jongens die moeten opstaan als een Martina wegvalt

5   3  
Ivo

Eens met @El Nino.

Dit is een clusterfuck en alle ingredienten voor een rampseizoen zijn aanwezig. Zo snel al. Het ging in de eerste wedstrijd, tegen Dordrecht, al mis, maar degenen die de oefenwedstrijden hebben gezien (o.a. tegen de Turkse club), die zagen het al: er staat geen ingespeeld team en tactisch klopt het niet.

We hebben de voorbereiding verkloot met bierpotjes tegen Zundert en Made en de spelers zijn daarna blijkbaar kapotgetraind. Met alleen conditie kom je er niet, dat is nu wel duidelijk, Mr. Hyperballa-fit.

14   2  
Confuus

Laten we niet de excuses gaan zoeken in blessures het was gewoon ontluisterend.
Er is geen enkele passie en inzet te ontdekken, bij geen enkele speler.
Lokhoff overziet het niet en stelt mensen op waarvan wij met zijn allen eigenlijk al afscheid hadden genomen en nooit meer hoopten te zien.
En hij zet ze ook nog op verkeerde posities.
Er wordt hier terecht opgemerkt dat Janosek veel te traag is, echter hij heeft wel techniek en een goed schot en overzicht, zet hem dan verdomme op 10!
In een 4-3-3 systeem met dan ook nog een aartsluie Agougil naast Janosek dan verlies je elke slag op het middenveld, de alle tegengoals waren illustratief voor dit enorme hiaat in de ploeg.
Leemans in zijn eentje beloopt dat niet.
Met verbazing zie ik aan hoe ze uitverdedigen, in plaats van die bal weg te roeien wil die Besselink hem ook steeds eerst aannemen waardoor de meest hachelijke scrimmages ontstaan.
Die jongen kan werkelijk niks, dat is de slechtste verdediger die ik ooit heb gezien.
Van de Bergh ben ik ook niet echt kapot van maar naast Besselink lijkt het een geweldenaar.
Ik weet niet wat ik van Haugen moet denken ben daar nog niet aan uit maar het lijkt mij geen goaltjesdief.
Dat Kuipers er niet in stond daar begrijp ik niks van is naast Patriot met afstand de beste in de ploeg.
Ik ben zeer ontevreden over Lokhoff het wordt alleen maar slechter en het lijkt of de spelers in luttele weken ook een berg conditie en werklust hebben ingeleverd.
Het is om je kapot te schamen.
Als je naar die bank kijkt dan zie je alleen nog maar oud Naccers zitten, Molhoek, Karelse, Ripson, Lokhoff, Babos, dat kan toch niet, is dit wat NAC is Breda voor ogen had?
Hebben hiervoor bepaalde kleine stromingen binnen de club de City deal geblokkeerd, als dit is wat ze wilden hebben ze geen sportjargon en liefde voor de club maar dan stonden de eigen ego’s voorop.
Heel jammer, ik had gisteren weer gasten bij maar ik schaamde me kapot om ze dit geklungel voor te schotelen, dat kan je goede relaties niet aandoen!
Kortom weekend al naar de kloten voor het begon!

6   1  
Kiko

Ik zou zeggen: haal de druk eraf voor dit seizoen. Even geen verwachtingen meer totdat de selectie fit is. Mik in de 2e seizoenshelft op een periode, meer niet. Je zou met een nieuwe trainer kunnen werken aan een systeem om dan uiteindelijk in de Playoffs te verrassen. Dat is in mijn ogen de enige oplossing. Resultaten op de korte termijn zijn nu niet realistisch en zal het gevoel van crisis alleen maar doen toenemen. Pas op de plaats!

6   4  
Steef

Kemper slechtste man op het veld, wat best knap is. Verloor ieder duel en liep bij 2 doelpunten gewoon weg bij zijn man.
Troost kan het niveau nog niet aan, zonde.
Haugen werkt hard en krijg geen bal.
De rest ook allemaal onvoldoende. Medische staf schandalig.

Wat een diepe teleurstelling weer. Weer een "tussenjaar" totaal kut.
Hoe lang gaat dit nog door.

8   3  
De vlekkenverwijderaar

Hopelijk is nu ook duidelijk dat het niet alleen aan de keeper ligt. Troost keepte niet slecht hoor maar bij de 2e goal van Emmen had ie gewoon moeten uitkomen om die bal weg te rossen, zat er vlakbij en je zag hem twijfelen, kom ik wel of blijf ik staan, echt een fout.
Verder speelt het aantal blessures ons nu parten, we spelen bijna met een 2e elftal Hoe het komt?, vast iemand die het weet. Wel denk ik dat Hyballa voor een gedeelte schuld heeft aan deze blassuregolf, heeft iedereen over de kling gejaagd met zijn manikale manier van trainer, de spelers waren al te moe voor het seizoen begon. Ton L. moet nu ook roeien met de riemen die hij heeft, zelfs Slot zou er niets van kunnen maken op dit moment. Bijna alle goede spelers zitten in de ziekenboeg, we hebben een groot probleem!

5   2  
BasSnelden

Vierde nederlaag…
Tegen Eindhoven naïef.
Tegen Roda zelfmoord.
Tegen vvv weggegooid.
Gisteren heel ongelukkig.

Waarom?
Besselink en Troost helaas individueel de mist in. Achter Cuco normaliter Vet. Allebei blessures.
Op middenveld Agougil sta in de weg. Wel al meer voetbal gezien. Voorin net niet, hoewel Haugen er al snel alleen voor stond. Gemis Patriot, Omarsson en Omgba te hevig.

Zit erg tegen. Dit seizoen ook zwaarste kkd ever, lijkt het. Prijzen lijken nu ver weg maar worden bij de finishlijn uitgedeeld.

Hup nac

8   1  
Gjoewie

Kaied is een wonderlijke speler. De eerste vijf minuten kan hij alles, pingelt alles en iedereen voorbij en vergeet dan een doelpunt te maken. Daarna wordt het steeds minder.
Boy Kemper is de nieuwe Patrick Zwaanswijk, ik heb gisteren twee keer een hartverzakking gehad. Vooral bij die keer dat hij als laatste man een bal moest wegroeien en finaal onder de bal door schopte. Feest der herkenning zullen we maar zeggen.
Koscelnik is geen slechte speler, maar hij moet wel alles met rechts doen. Zo gauw een tegenstander dat in de gaten heeft...
Besselink was gisteren zeker niet de slechtste. Van den Bergh doet me denken aan Adilehou. Als mandekker prima, maar opbouwend zwak. Hij heeft wel een goede pass. Leemans was als aanvoerder niet slecht, alleen kan hij het spel niet snel lezen. Janosek en Agougil vielen niet op. Haugen werkte zich een slag in de rondte, hij was de beste man op het veld. Sejdiu, tja, die was al geblesseerd aan de wedstrijd begonnen.
Boere had al aan het begin van de tweede helft gebracht moeten worden. Als hij voorin loopt te rommelen, dan heeft Kuipers weer wat meer ruimte. Thomas Marijnissen is een ongeleid projectiel. Hij zal vast zijn goaltjes meepikken, maar zo gauw de echte aanvallers hersteld zijn, valt hij weer terug in de pikorde. Al met al was het niet slechter dan tegen Roda, voor het eerst in drie wedstrijden stonden we niet na 10 minuten met 0-2 achter. We hadden zelf met 2-0 voor kunnen staan.
Tein Troost is niet beter dan Kortsmit, hij maakt dezelfde fouten. Hij staat tijdens de wedstrijd veel te ver naar voren, als we tegen Adoow spelen maakt Van der Sande of Veerman nog een goal vanaf 40 meter door over Troost heen te schieten.
Oh, en Makkelie floot een foutloze wedstrijd. Een of twee gele kaarten had hij niet hoeven geven.
Nu wachten op een echte trainer. Iemand die er een team van maakt, die er vaste patroontjes inslijt. NAC heeft potentie, maar speelde gisteren zonder vertrouwen.

7   0  
fvf6

waarom op Hyballa stemmen die was er toch niet bij . Bij deze zou ik ook de discussie willen sluiten welke keeper er in moet staan want na deze wedstrijd is yedereen toch wel duidelijk geworden dat Kortsmit een betere keeper is dan Troost . De eerste en tweede goal had hij kunnen en moeten voorkomen , en zijn uittrappen komen haast nooit goed aan . Daarbij hoop ik dat Garbett snel fit is want dan kan Janosek op de bank plaats nemen . In de voorbereiding dacht ik dat dit een geweldige speler was maar nu na een aantal wedstrijden valt hij zwaar tegen geen steekpass en slordig mee verdedigen van hem brengen andere spelers in de problemen .Haugen zie je de hele wedstrijd door om een diepe bal vragen maar steeds gaat de bal op het middenveld breed of terug terwijl er voor Haugen met zijn snelheid ruimte achter de verdediging lag .Als we nog mee willen doen voor de promotie (wat men eigenlijk al kan vergeten ) moeten er snel duidelijke afspraken worden gemaakt . En zonder Martina achterin straalt de verdeging geen vertrouwen uit .

10   2  
Objectief

Ze hebben Ton Lokhoff er maar niet bij gezet. Hoeft ook niet, had waarschijnlijk 0 punten gekregen😂
Totaal ongeschikt. Straalt niets uit wat overslaat op het team. Verkeerde opstelling en dan ook nog eens de verkeerde spelers erin. En Peter Maas laat het allemaal gebeuren. Wat een fiasco die 2. Ergste van allemaal, ze krijgen er ook nog voor betaald🤔

7   5  
Waarom zo

@scheppione met hyballa erbij hadden we met 10 spelers van onder de 21 gespeeld. die man traint altijd met iedereen op 200% inzet. zelfs een Messi/Ronaldo rendeert niet als hij ook maar 100% traint dag in dag uit. Ik roep al heel lang dat Lokhof alleen op de bank zit omdat hij en zijn omgeving dat g..l vinden. En waar blijft onze directeur n, die zou in moeten grijpen maar die komt alleen in beeld als het hem aanstaat en het hem niet schaadt. bij Phillips kon hij zich versc huilen dat viel niet op achter de rug van 1000 mensen. Maar bij nac is dat anders. er moet weer een reset komen maar nu een goede svp, ds dna met mensen van buiten af en niet alleen maar DNA. helaas city kunnen we niet meer bellen dankzij paar prutsers die op hun laken hebben geschilderd.

5   5  
Geelzwart

Kunnen de kastjes van Jan Boeren niet gewoon teruggeplaatst worden? Baat het niet dan schaadt het niet, en het waren (toevallig?) een paar van de beste jaren van ons NAC (2002-2008)

8   1  
Kvdc

Waar ik mezelf vooral kapot aan erger is het alfa gedrag van Janosek en Patriot. Ze spelen geen bal af, ook niet op de eigen helft. In potentie zijn dit je beste spelers, maar ze lopen zich telkens weer vast, of ze schieten van 30 meter. Patriot komt bijna standaard zijn man voorbij, maar zoekt vervolgens altijd nummer 2 en 3 ook op met als resultaat balverlies. Janosek is alleen maar bezig met hakjes en schieten, maar zoek is de ruimte achter de verdediging met zo’n trap. Hoe vaak zijn de pijlsnelle Kuijpers en Haugen dit seizoen in de diepte gestuurd? Ik denk dat het op èèn hand te tellen is.

Pec en Heracles waren vorig jaar heel gevaarlijk in de diepte, werkte dat niet konden ze ook nog is heel goed voetballen, maar ze voetbalde wel als team en gingen onder in het collectief. Dit mis je gewoon bij ons NAC, waar al jaren lang de beste spelers zich boven de rest stellen.

We hebben een ervaren trainer nodig die Janosek en Patriot in het team belang laten spelen.

6   3  
henk

@Geelzwart
Ik mag hopen dat we niet zo ver afzakken dat ze die charlatan weer binnen laten. Die kastjes zijn voor goedgelovigen die graag geld weggooien.

2   4  
Wanny

Veel mensen die er verstand van hebben hier. Maas hoeft niet ver te kijken voor een nieuwe trainer.

8   4  
Confuus

@ Geelzwart ik roep dat al jaren maar dan krijg je hoongelach over je heen want als domme mensen iets niet begrijpen gaan ze er lacherig en bespottend over doen.
Feit is dat we in de jaren dat die kastjes er stonden succesvol waren daar is geen speld tussen te krijgen.
Zoals je zegt baat het niet dan schaadt het niet, maar ze zijn bij NAC te koppig en te arrogant om er nog maar over na te denken.
Ik erger me ook weer aan het interview met Lokhoff in BN de Stem met zijn schijtlollig doen over Lourdes en wijwater.
Ze trainen veel op standaard situaties en restverdediging zegt hij, ja dat was bij de 1-2 duidelijk te zien hoe goed ze daar op trainen.
Bij een eigen corner krijg je er meteen een binnen, dat is zelden waar te nemen op een voetbalveld.
Maar verdomme je weet dat je vooral met Agougil die nooit zijn taken uitvoert (Hyballa werd gek van dat ventje) en een trage Janosek en dito Leemans niet eens aan verdedigen kunt denken laat staan restverdediging.
Ik denk dat Agougil niet eens weet wat het is die stond bij die tweede goal nog in de 16 van Emmen.
Er komt zovéél onzin uit Lokhoff dat je je bijna niet kunt voorstellen wat voor een goede voetballer hij was.
Ton was ook niet snel maar wel slim en technisch dan begrijp ik niet dat hij niet ziet dat Janosek alleen op 10 van waarde is en dat hij met 4 middenvelders moet spelen.
Er moet met spoed een nieuwe trainer met eigen staf komen want met de Bredase clan maakt ook een nieuwe trainer weinig kans.

12   1  
Ouwe Spionkop

Hoezo heeft Peter Maas uitstekend werk verricht?
We hebben een spits die wel zwoegt maar nooit scoort. Een Tsjechische middenvelder die het helemaal kwijt is.
En het ergste van alles hij heeft geen back up de gehaald voor Martina of vd Bergh. Dat breekt ons nu vooral op. Centraal achterin is het van 4e kals amateur niveau.
Troost viel gister ook door de mand zeg.
Verder ontslaat hij de trainer na een paar wedstrijden. Is dat uitstekend?
Ik heb me al bij neergelegd dat strijd om rechtstreekse promotie langs ons heen gaat dit jaar.
Bij de eerste 8 komen zal zo ook nog een hele klus worden.
Ach nog een tussenjaartje kan er nog wel bij.

5   2  
henk

@Confuus
Leg dan eens aan een dommerik zoals mij uit hoe die kastjes werken. Dat moet eenvoudig zijn voor een groot denker zoals jij.

5   1  
Anders Tegnell

El Nino maakt een aantal goede punten. Het enige wat zijn verhaal onderuit kan halen, is dat de geblesseerden een wereld van verschil maken wanneer ze weer meedoen. Wie weet, misschien met hen erbij hebben we een prima team. Zeg ik enigszins sceptisch. We gaan het zien.

3   1  
NvT

Ondanks alle tegenslag heb ik nog steeds het gevoel dat NAC de goede weg is ingeslagen. Hoewel ik zeker in delen van het verhaal van El Nino mee kan gaan, ben ik ervan overtuigd dat spelers beter gaan renderen op het moment dat er een vast team staat. De affaire PH heeft PM inderdaad niet sterk aangepakt. Aan de andere kant wordt nu wel eerder doorgepakt; hoe lang heeft NAC in het verleden niet blijven doorsukkelen met verkeerde keuzes en mensen. Beter nu door de zure appel heen dan dat het helemaal te laat is.

Wel blijf ik me verwonderen over de rol van Ton Lokhoff. Een man met een geweldig NAC verleden, die wordt geprezen om zijn voetbal knowhow. Zelf merk ik dat zoekende ben in de toegevoegde waarde die hij aan momenteel NAC toevoegd. De vorig jaar door hem aangedragen spelers voegden niet heel veel toe aan het team en ook in de rol van assistent (en nu tijdelijk hoofdtrainer) is er niet direct een enorme positieve impact te merken.

4   3  
Confuus

@ Henk jij bent zeker ook een doemdenker of iemand die denkt dat er nooit iemand op de maan is geweest of zichzelf vastplakt op de A12 waar heel werkend Nederland last van heeft?
Nooit van wichelroedelopers gehoord, nooit van aardstralen of wateraders gehoord?
Nooit geweten op wat voor grond het stadion is gebouwd?
Het gaat er niet om te weten hoe alles werkt het gaat om het resultaat.
Onweerleg had het effect.
Het stond en staat nog steeds bij (ex) spelers thuis, ik heb er zelf ook eentje en ook bij ons heeft het effect.
Ga nu niet alles waar wij met ons gezonde verstand niet bijkunnen in twijfel trekken, want dan heb je een slecht leven man.
Draai het om, bewijs jij maar dat het niet werkt.
Dit zijn typische reacties waardoor wij als geheel waarschijnlijk nooit meer uit de malaise komen omdat we vaak achterlijke ideeën hebben.
Je weet wel geen muziek na een goal, niet in een kring staan op het veld, zgn Bourgondisch en tegendraads, geen teksten op het scorebord.
Allemaal dwaze dingen.
Niks om NAC vooruit te helpen.
Wat snak ik terug naar vroeger dagen toen we nog échte ludieke supporters hadden.

3   1  
Eretribune

Geduld is een schone zaak.
8 geblesseerde spelers, wat wil je dan?
De jonge jongens zijn nog niet rijp voor het eerste, maar Ja je moet er toch 11 opstellen en dan krijg je dit.
Als de geblesseerden terug zijn , komt het goed.
Het seizoen is nog lang.
Ik laat me verrassen wat er in de winterstop nog bijkomt.
Spelers afbranden heeft geen zin.
Daar gaan ze niet beter van spelen, sterker nog , dan verliezen ze het vertrouwen en dan gaat het helemaal mis.
Dus supporters , blijf achter je club staan.
Eens word de hemel stralend blauw.
Fijn weekend allemaal.

2   0  
Grizzlyman

Ik snap het ophemelen van troost niet ..de onervarenheid straalt ervan af. Getuige de 1-2 waarbij hij de bal makkelijk had op kunnen rapen...traag naar de hoeken...ik vind hem niet beter dan Kortsmit...maar misschien gaat dat nog komen?
Verder dood geïrriteerd aan Besselink...elke fout naar een ander toeschuiven en staat continu op de verkeerde plek, die weet echt niet wat hij doet.
Schrijnend dat een slecht Emmen hier zo makkelijk kan winnen...

3   3  
henk

@Confuus
Het is eenvoudig aan te tonen dat er iemand op de maan geweest is. Aardstralen, wichelroedes en wateraders zijn bijgeloof voor mensen die graag geld geven aan charlatans. Die kastjes hebben geen enkel effect, behalve een misschien een placebo effect als je er heel graag in wil geloven. Als ze werkelijk zouden werken dan zou dit eenvoudig aan te tonen moeten zijn. Verder is het vrij absurd om te vragen om aan te tonen dat iets niet werkt. Je kan immers nooit bewijzen dat iets niet bestaat. Er is een reden waarom de verkopers van die kastjes grof geld verdienen, maar dat er nooit eentje is geweest die heeft willen bewijzen dat het werkt. Wel zijn er veel van deze oplichters ontmaskerd. Hoe gaat het overigens met het veebedrijf van Jan Boeren. Je zou verwachten fantastisch dankzij deze kastjes, de realiteit is uiteraard compleet anders.
Als dit de oplossing voor de problemen van NAC zouden moeten zijn, dan is het droevig gesteld en komen we er echt nooit meer uit. Wichelroedes, aardstralen, wateraders, astrologie, numerologie, bioritme, platte aarde, en andere nonsens wordt aangesmeerd aan wanhopigen en mensen met problemen. Het levert veel geld op voor de verkopers, maar de problemen worden er natuurlijk nooit mee opgelost. Ga het maar eens echt dubbelblind testen. Ik durf de weddenschap wel aan dat het dan niet werkt.

1   1  
Badeend

Verdedigend op het middenveld hebben we echt zwaar ondermaats gepresteerd. Ligt misschien aan de tactiek/systeem (4-3-3 slaat helemaal nergens op) maar misschien ook aan de capaciteiten van de individuele spelers. Janosek en Leemans vielen gisteren enorm door de mand, Agougil is op basis van gisteren wel klaar bij NAC maar zie maar eens te presteren tussen dat Circus Renz wat er gisteren stond.

De verdediging... Waar te beginnen? Ze deden echt ALLEMAAL hele rare dingen waarbij eigenlijk Besselink misschien nog de minst slechte was, als je zijn ervaring meeneemt in de beoordeling. Ja hij gaf een aantal hele, hele slechte passes. Maar onze backs daarvan moet je je afvragen of die überhaupt op voetbal zitten. Kemper deed echt ALLES fout gisteren, dat is duidelijk geen back, hopelijk kan hij het als centrale verdediger wel. Maar Koscelnik maakte echt een bizarre fout bij de 1-2, zo opzichtig slecht heb ik het in dertig jaar tijd nog niet gezien bij NAC.

Kaied en Boere voegen helemaal niks toe.

Hoe moet een nieuwe trainer in godsnaam hier nog iets van gaan maken, dat zou echt heel knap zijn.

3   1  
Badeend

Nog even over dat verdedigende middenveld - daar zit echt al heel lang de achilleshiel van NAC, dat is precies waar steeds de gaten vallen. En van daaruit wordt dan geschoten of door gevoetbald. In beide gevallen is het vragen om problemen.

Wat dat betreft was het "mooi" om te zien hoe Emmen dat deed - het blok Vlak/Smeets was precies wat je bij NAC nodig hebt. En al jarenlang niet hebt. Daar is ook ondermaats op ingekocht, maar hopelijk wordt het beter zodra er weer geblesseerden terug komen.

4   0  
Dun Henk

Mijn gevoel van nu ? PFFFFFFFFF!!!
Verdrietig word ik er gewoon van, om mijn cluppie zo verder en verder af te zien glijden.
Ik ga allemaal geen tactische praatjes houden, ik heb, in tegenstelling tot sommigen (denken ze), weinig verstand van voetbal.
Maar als supporter doet mij dit gewoon echt pijn.
Je begint gewoon sterk, een doelpunt, maar er hoeft maar 1 tegenvaller te zijn en hup, ineens lukt er gewoon helemaal niks meer.
Volgende wedstrijd sta ik er gewoon weer, maar het word steeds pijnlijker lijkt het wel.
Eens dan word de hemel stralend blauw, maar voorlopig is hij grijs en grauw.
Ziezo, dat is er uit, sorry jongens.
HUP NAC.

4   0  
Leeuw

Ja Henk, eens kan heel lang duren , voel met je mee!

5   4  
Confuus

Wil je iets bereiken, en dat roepen we al jaren, zal eerst alle oude meuk weg moeten.
En wat doen wij?
We snijden bijna alle rotte plekken weg en de crux zit hem in het woordje bijna, die paar slechte elementen laten we nog zitten en die steken de rest weer opnieuw aan.
Sterker nog, in de technische staf trekken we bijna heel oud NAC aan die precies dezelfde mentaliteit hebben van komen we er vandaag niet dan morgen wel.
Gisteren hebben we kunnen zien op het middenveld welke mentaliteit er in no time is ingeslopen.
Kijk de wedstrijd tegen Eindhoven en die tegen Willem 2 eens terug en kijk dan eens naar de verschillen in strijdlust, werklust, instelling en het uitvoeren van taken.
In no time is alles los zand en dat mag Lokhoff zich persoonlijk aantrekken.

3   0  
Moppernac

Geef ze allemaal een 3voor de moeite, als je punten wil geven.
Ik doe hier niet aan mee, vind dit totale onzin.

2   1  
Ivo

Ondanks dat het een bar slechte wedstrijd was is het ook wel opvallend dat iedereen daar toch weer andere dingen uitpikt. Zo vond ik Koscelnik en Kemper in hun 1-op-1 duels nog wel oke. Sejdiu zorgde voor dreiging, maar Kaied vond ik dan weer helemaal niks. Maar het meest teleurgesteld was ik in het middenveld. Ik heb Leemans, Janosek en Agougil alleen maar achter de feiten aan zien lopen. En ze hebben werkelijk niks gecreëerd. Corners en vrije trappen waren ook slecht. En bij balverlies lag het helemaal open.

5   2  
Ouwe Spionkop

Eens wordt de hemel stralend blauw.....
Ja als ik in de kist lig

2   1  
Arie

Mensen die op basis van deze pot afgeven op Agougil vind ik echt ongelofelijk. Hij en Haugen waren de enigen die een kleine voldoende scoorden. Al is het alleen maar voor arbeid en mentaliteit.

0   0  
Ed

Eerst alle spelers eens fit zien te krijgen. We hebben zowat een heel elftal in de ziekenboeg. Zodra bijna iedereen fit en hersteld is maakt onze nieuwe trainer (uitgaande een met voetbal vernuft) een soepel draaiende machin

0   0  
Ed

Van ! Kortom het komt goed. Schat in rond december. Na competitie vlammen!

2   1  
Grote Kerk

Besselink en Troost kunnen echt niet. Laat die jongens aub in O21 speken. Dat is al lastig genoeg voor hen.

Laad alle berichten na dit bericht in