Wij gaan niet opzij

B-Side Stats: NAC - Jong PSV (2-1)

Thiestemberg

NAC is 2023 goed begonnen. Na een kinderlijk eenvoudig weggegeven en vooral heel vroege 0-1 wist NAC de schade snel te herstellen. In een weinig enerverende tweede helft trok NAC de wedstrijd degelijk over de streep. Nu is het aan jullie om de mannen van Ton Lokhoff te beoordelen.

B-Side Stats: NAC - Jong PSV (463 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
R. Kortsmit
-
B. Lucassen
-
L. Marijnissen
-
J. Vet
-
A. Mac Nulty
-
R. Ligeon
-
S. Agougil
-
A. Plat
-
O. Velanas
-
J. van der Sande
-
K. De Rooij
-
Ton Lokhoff
-
K. De Rooij
5,9
J. van der Sande
7,9
O. Velanas
6,6
A. Plat
5,5
S. Agougil
6,1
R. Ligeon
5,1
A. Mac Nulty
7,0
J. Vet
6,5
L. Marijnissen
6,2
B. Lucassen
6,9
R. Kortsmit
6,9
Ton Lokhoff
6,6
Bron:
B-Side Rat
Volgend bericht
Liveblog: NAC - Jong PSV 135 reacties
59 Reacties
147   8  
Das Phantom (BSR)

Jort van der Sande met kop en schouders. Wat een knokker. En maar sleuren heel die wedstrijd. Genoten.

55   15  
Beter de Laat dan nooit

Ruben Ligeon had zijn Willem 2 uit vorm duidelijk achtergelaten aan de kersttafel. Voor de rest meer dan tevreden. Verwachtingspatroon bijgesteld en dat kijkt een stuk plezieriger. Vooral Mc Nulty speelt sterk sinds hij op links staat.

Onder het andere onderwerp een aantal zeer onnodige negatieve reacties. Wat me daarbij het meest irriteert dat een overname de Citigroup wordt verheerlijkt. Denk dat we er dan in de stand niet veel beter hadden bijgestaan.

25   3  
Benn076 (BSR)

Het systeem achter de B-Side Stats heeft wat opstartproblemen dit jaar, daarom zijn wissels en de trainer niet meegenomen hierin. Volgende keer zijn ze er weer bij!

147   8  
Das Phantom (BSR)

Jort van der Sande met kop en schouders. Wat een knokker. En maar sleuren heel die wedstrijd. Genoten.

27   78  
Iksnaptnimehr

Waarom staat overal dat macnulty zo goed speelde? Raakte bijna elke bal kwijt. Ligeon een 4.5 terwijl hij 90 minuten de gehele flank heeft gestoomd, in vergelijking met die andere flapdrollen van afgelopen seizoenen een hele verbetering.

19   12  
Scheppioni

Klopt Das Phantom, maar ook zeker mc Nulty gisteren, gisteren zeer van waarde ! Super talent Luc was gisteren wat wisselvallig maar je kunt zien wat zijn voetbalgedachte is, bal als het kan vooruit ! Het laatste kwartier zonder enige ervaring was zeer gewaagd, maar het sleuren van Jort was typisch op zijn NAC's, een waar genot op te zien !! Nu focus nummer 1 meer creeeren van kansen al is het al een meer pluspunt om te zien, veel minder tikkies breed en terug ! 💛🖤🍻

16   5  
NAC4EVER

Was niet super. Maar het bevalt mij dat op het moment we de slotfase met een kleine voorsprong in gaat er word geknokt om de overwinning over de streep te trekken. En dat levert dan ook vaak drie punten op (helaas gaan we de slotfase niet vaak in met een voorsprong).

Aan het begin van dit seizoen vond ik dat ook opvallend.
Hopelijk gaat het spel ook snel beter worden (zoals Roda en de kruiken uit).

We staan dichtbij de play-off plekken.
We hebben nu niet het moeilijkste programma. Hopelijk kunnen we nu een verschilletje maken waar we eind dit seizoen van kunnen profiteren (dan hebben we op papier een lastiger programma).

29   12  
Thiestemberg (BSR)

Er is (terecht) de nodige kritiek geweest maar ook Plat speelde gister een prima pot naar mijn mening, hopelijk kan hij deze lijn doortrekken. Dan kan hij nog best een nuttige speler zijn die andere om zich heen defensief uit de brand kan helpen.

37   46  
Bertus

We praten over jong PSV hé beste mensen dan zou je het laatste kwartier niet tot op je tandvlees moeten gaan eigenlijk.
Lokhoff nam een enorm zelfs onverantwoord risico met de wissels.
Banzuzi moet je niet het elftal in brengen om rust te brengen en de ballen uit de broek te werken om resultaat over de streep te trekken, want hé bereikt het tegenovergestelde.
Gisteren werd het toen hij er in de 74e minuut in kwam niet beter op.
Veel balverlies, geen bal vast kunnen houden en niet één keer hetzelfde shirt aanspelen.
Je brengt het team alleen maar meer in de problemen.
Laten we daar nu eindelijk eens mee stoppen want het is trekken aan een dood paard die je geen stuiver op gaat leveren.
Dat zien de Banzuzi lovers toch onderhand zelf ook wel?
Ik hoor hier mensen over Ligeon maar vergeet even Plat en Agougil niet beste mensen, dat is een ramp verdedigend en vooral Plat is van bedroevend niveau.
Was gisteren ook niet kapot van de Rooij zal blij zijn als Antonia weer fit is.

42   14  
Thiestemberg (BSR)

@Bertus

Een dood paard van zeventien jaar? Dat hij wellicht nog niet klaar is om structureel in de basis te starten kan ik beamen maar zo nu en dan invallen en met zijn fysiek de boel afjagen op het middenveld kan echt geen kwaad.

38   33  
Van Flieger

Dit was geen genieten. Billenknijpen tegen een jong team. Vier doelpogingen en 35% balbezit. Alleen de punten zijn nu belangrijk. En voetbaltechnisch mag de lat natuurlijk wel wat hoger liggen dan JvdS.

58   1  
Ouwe spionkop

Van der Sande wat een werklust.
Vet achterin hield de boel staande. 'n zijn wissel billenknijpen achterin.

20   8  
Theoden King

Met een verwachtingspatroon van 0,0 kijkt het inderdaad een stuk plezieriger en is iedere geslaagde pass een ongekend hoogstandje!

26   6  
Ivo

Jonge spelers moet je brengen als de punten in de tas zitten, zo kunnen zij zonder druk ervaring opdoen. Noodgedwongen moeten zij nu de punten over de streep trekken. En dat heeft al eens verkeerd uitgepakt want onder druk worden fouten gemaakt.

Een jonge speler als Banzuzi helemaal afbranden vind ik niet nodig, normaal gesproken speelt hij voor de O21 en mag hij af en toe invallen. Maar in het NAC van vandaag wordt er ineens veel meer verwacht. Ik hoop dat we volgend seizoen weer een selectie hebben met meer sterkhouders en ervaring waardoor de jeugd weer een normale rol in de selectie krijgt. Als invallers die je kan brengen wanneer het goed uitkomt.

36   9  
PietP

@Thiestemberg
Afjagen? Deed ie dat maar.
Het was weer een matig optreden van Banzuzi, waarbij hij nog bijna persoonlijk verantwoordelijk is voor de 2-2 in de blessuretijd.
Hij lijkt niet bezig te zijn met zijn verdedigende taken en staat structureel op 3 meter van zijn tegenstander.

Overdreven? Kijk de samenvatting er maar op na vanaf minuut 4 wanneer Banzuzi erin is gekomen:
https://www.espn.nl/watch/player/_/id/11442580

Eerste situatie loopt hij maar half mee en is niet bezig met zijn positie bij balverlies waardoor hij eigenlijk niet deelneemt aan het spel.
Tweede situatie staat hij veel te ver van zijn tegenstander, loopt de tegenstander kinderlijk eenvoudig om hem heen waardoor MacNulty uit positie moet komen en twee van Jong PSV vrijkomen in de 16.

Ik ga niet zeggen dat het nooit wat wordt, maar het huidige niveau rechtvaardigt wat mij betreft geen speelminuten.

41   4  
Habe

Vet sterkhouder in de verdediging. Zie hem liever spelen dan Velthuis. Jort 2e helft teveel met scheidsrechter bezig, haalde zichzelf uit de wedstrijd. Verder verbaasd over de gevaarlijke wissels van lokhoff, hadden 2 punten kunnen kosten!!

25   4  
fvf6

Het voetbal was nog niet al te best , moet stukken beter . Wel veel inzet en ze zaten er bovenop behalve de eerste 2 minuten dan . Ook een onbegrijpelijke wissels van Lokhoff door Banzuzi in te brengen . McNulty en Kortsmit waren de grote steunpilaren deze wedstrijd . Hopen dat De Rooy meer geluk heeft met zijn acties en we zien mogelijk een betere tweede helft van de competitie , want winnen blijft leuk ook met minder voetbal .

20   1  
Billy.NAC

Tis nog nie super maar ze knokte er wel voor 💪🏼

18   24  
Tip

Deze reacties en die bij het vorig item lezend barst de opportuniteit weer van deze site. Drie punten tegen jong psv thuis met nog geen veertig procent balbezit. Uiteraard moet je de driepunten koesteren. Maar deze overwinning heeft alleen waarde als er een positief vervolg komt. Eindhoven uit de beker knikkeren voor de moraal. En dan in die twee uitwedstrijden 4 of 6 punten. Maar zo ver is het nog niet. Laten we nu eerst eens rustig afwachten.

29   13  
Dutchbird

Iedereen die Banzuzi afzeikt moet zich afvragen waarom hij wel in het NL team wordt opgesteld. Die jongen kan echt wel voetballen. Ik vraag me alleen af of er al ooit een gespecialiseerde loopcoach (type Luc van Agt ex-PSV) naar hem heeft gekeken. Volgens mij gaat er met zijn manier van lopen veel energie verloren. Met een betere looptechniek zou hij veel explosiever kunnen zijn.

34   6  
Volksclub NAC

Vd Sande! Verder moeten lachen om Ton’s reactie na de wedstrijd dat De Rooij gescoord had, maar eigenlijk ook om te janken dat je ongeveer 2 uur nadat Velanas gescoord heeft nog steeds denkt dat De Rooij het was….

15   52  
Ome Cor

@VOLKSCLUB NAC
Dat zegt alles over het niveau van deze man.

12   8  
Walter

3 punten maar t was echt slecht. Billenknijpen tot het laatste tegen een jeugdploegje. Gelukkig is het programma redelijk makkelijk op papier. Die wedstrijden had zelfs molenaar gewonnen.

31   54  
Fan uit Zevenbergen

Poule

Tom Broere 👍
of liever
Alex Schalk 👎

Zeg het maar !!

Hup NAC

23   0  
Bp

Motm: vd Sande, maar steekt ie niet teveel energie in het trek en sleurwerk waardoor ie voetballende gedeelte vergeet ?? Ook het constant ouwehoeren tegen scheidsrechter was gister irritant, had wel een paar keer gelijk, werd diverse keren (te) hard aangepakt waar de scheids best had kunnen ingrijpen maar praat zich zo wel uit wedstrijd.

23   8  
Ivo

Ja TIP, de opportuniteit barst weer van deze site. Wat is dat nou voor hoogdravend gelul?

Alsof iedereen hier nu denkt dat we even gaan promoveren of zo? Dat het lek boven is? Dat zegt letterlijk niemand. Toch vind je het weer even nodig om met zo'n opmerking iedereen even de maat te nemen.

Hou toch eens op met dat hautaine gestook man. Nergens voor nodig.

12   27  
Tip

Je moet niet zeuren Ivo. Je staat zelf onder ieder item op beide sites een keer of 6 gemiddeld met een mening die ook niet uitblinkt in enige kritische zelf reflectie. Het enige wat ik zeg is dat als we straks 2x verliezen, en dat zou best kunnen, we hopen het niet natuurlijk, de sfeer op de site weer 180 graden andersom is. Daarnaast heb jij niet te bepalen in welke stijl iemand schrijft. Let op je eigen, stijl want zo prettig is die niet.

15   20  
Nr. 20

Wat denken sommige supporters nu hier. Ws nooit opnieuw gevoetbald of op hoog niveau functie in betaald voetbal bekleed.
Een mening mag maar doe nu niet of je boven de rest staat en zelfs de verantwoordelijke mensen.
Bv een scheppioni…buiten prins carnaval (waar we als NAC niet mee geïdentificeerd willen worden) op wel niveau heb je gespeeld? Welke verantwoordelijke functie heb je bekleed in betaald voetbal? Zelfde voor Levien… prima gozer maar met al zijn eisen denk ik maar opmerking niveau Hennie gevoetbald cq in welke periode was jij bij een club in betaald voetbal verantwoordelijk. Nu Bv een Marijnissen minder speelt gaat een scheppioni die al jaren om hem roept al weet tekenen van afbraak van die jongen vertonen…..
Ik denk dat we allemaal voor NAC zijn en NAC het beste toewijzen maar come on. Ken je plek en maak je noet belachelijk door hier op site je als goeroe ( zonder enige ervaring) te presenteren.

5   27  
Ome Cor

Waarom denkt die knaas uit Zevenbergen hier een POLL (geen poule) te moeten houden?
Meld je dan aan bij de redactie van bsr.

20   2  
NAC4EVER

@OME COR
07 januari 2023, 22:49

Waarom zou dat niet mogen?
Iedereen is vrij iets voor te stellen. Of je er aan mee doet zal per persoon verschillen.

9   1  
Vic

Al nieuws over Warmerdam?

10   8  
Scheppioni

@ nr.20
Hahaha wat een zieligerd gij zeg, allemaal randverschijnselen erbij halen wat totaal nergens op slaat en dan melden over afbreken van Luc ....... sneue gast zeg ben de gij ! Ik ben lyrisch over Luc, totaal geen afbraak, maar zeg gewoon eerlijk dat het gisteren wat wisselvallig was, maar juist zijn intentie blijft de blik vooruit, heerlijk zo'n speuler.... weg met dat tikkie breed / terug gedoe !

29   16  
Gampel

Van der Sande krijgt van mij een 10 met een griffel.
Die jongen is de enige, maar dan ook echt de enige binnen dit elftal, die wedstrijd na wedstrijd bewijst de term 'profvoetballer' waardig te zijn.
De rest (zelfs Kortsmit) scoort ook deze wedstrijd weer een diepe onvoldoende. Er zijn er hier die het tonen van inzet belonen met een voldoende terwijl het tonen van inzet gelijk staat aan het goed schrijven van je naam onder een proefwerk. Een één levert dat op.
Super aankoop De Rooy krijgt een 3 omdat hij wederom bewijst niet het verschil te kunnen maken maar steeds verder wegzakt en golden boy Velanas krijgt een half puntje meer vanwege z'n doelpunt. De rest mag een 4- bijschrijven.
Op van der Sande na is heel deze selectie van NAC om van te .... .
Het grootste deel kan amper voetballen en ontstijgt op geen enkele manier het niveau van een goede speler in de 3e of 4e klasse (niet divisie!!!) en dan worden er voldoendes gegeven voor een beetje inzet....!!!???
Wat er nu op het veld staat en waar wij als supporters tevreden mee moeten zijn is NAC onwaardig en een spuug in het gezicht van de trouwe aanhang. N=B heeft nog flink wat werk te verrichten en dat begint met het buitenschoppen van het overgrote deel van de selectie die zichzelf 'prof' durven noemen want met dit soort halfzachte, inzetweigerende, klaplopers wordt het helemaal niets en lopen zelfs de trouwste supporters een keer de deur uit.

14   61  
Noad1976

Een kinderhand is snel gevuld. De bsiderats mannen doen alsof ze Liverpool hebben verslagen met 35 procent balbezit haha

Maar je moet wat doen om Ton Lokhoff en Nac is Breda op te hemelen.

Van de week er weer vanaf want kwaliteitstekort is structureel.

16   17  
Rubenac

Noad doet als of hij supporter is van 020.
Wil alleen maar top spelers zien en kraakt alles af wat minder is dan gakpo en kornuit .

Ajb vent flikker straal een eind op.
Te bang om in het echt jezelf te verwoorden en achter een vpn abonnement jezelf onschendbaar te wanen.

Maar heb al meermaals gezegd dat ik weet wie je bent ……

25   5  
Jezus is hier

Met deze ploeg en in deze fase met een trainerswissel.
Dan moet je blij zijn met elke overwinning.

Maakt niet uit hoe of met wie.
Maakt ook niet uit tegen wie.

Winnen is winnen.

39   0  
D'n Klaagmuur

Jong PSV had tot op heden slechts 1 uitwedstrijd verloren dit seizoen, dus wat dat betreft is het helemaal geen slechte prestatie.

20   5  
Noad1991

@Rubenac, geen aandacht aan NOAD1976 schenken. Dit wilt hij juist. Hij heeft zo’n enorme hekel aan Nac wat niet gezond is, zodra er niemand meer op hem reageert stopt hij vanzelf.

15   4  
Geelzwartwit

Komt Warmerdam nou nog?

13   7  
GREVE I.CH

Heel opvallend na de wedstrijd Ton Lokhoff sprak zijn bewondering
uit over de doelpuntenmakers t.w. v d Sande en de Rooij
Het geeft hun vertrouwen voor de toekomst sprak hij 🤔
Was wel Velanes volgens de interviewer, tjonge tjonge .

8   4  
Nonkel Frans

Laten we zeggen dat Ton, Kaj dat puntje heel erg gunde.

9   36  
Atleet

@gampel,

Als jij de nac spelers gaat vergelijken met spelers uit 3de of 4de klasse dan stop maar met naar voetbal kijken en analiseren.

Want dat slaat kant noch wal …3de of 4de klasse die hebben allemaal 1.over gewicht 2. Die lopen 1rondje rond het veld niet binnen 1minuut en 20 seconden.

Dus stop met praten …,want ik denk dat jij dat ook niet lukt ???

Maar wel beoordelen wat voor niveau ze zijn…,

Man man ….je naam zegt genoeg 😂😂😂

11   18  
steven73

@dasphantom Luccassen duidelijk al wedstrijd na wedstrijd meest waardevolle speler. Prins Harry valt graag en klaagt vaak komt zeker uit Eindhoven.

16   30  
jaja

Het was jong psv. Het was een drama, schande en kut wedstrijd. Een kinderhand idd. Ik zie het ook liever anders maar dit NAC is voetbaltechnisch meer dan failliet. Om te huilen.

Daar zitten dan 16.500 (geen idee waar ze dat getal vandaan halen overigens, blijkbaar tellen de poortjes dubbel) naar te kijken.

Een schande maar ik verwacht dit seizoen weinig verbetering.

21   14  
Rubenac

@noad1991

Je hebt echt gelijk, vind het alleen lastig dat er een parasiet alles onderuit wil halen.

Denigrerend praat over NAC helden , maar zich verstopt.

Zulke mensen verpesten de sfeer , die toch al ver weg is.

19   6  
Joop

Eerste helft was oke tweede helft was een stuk minder lokhof nam wel een zeer groot risico om die jeugdspeler in te brengen en ook banzucci als je met 3 doelpunten voorstaat en je laat ze dan 10 minuten invallen oke maar met deze stand is niet oke zeker lokhof moet beter weten

14   20  
Nachoreca1

Was helaas geveld door een griepje dus kon niet. Aan het schakelprogramma van espn kun je al toetsen hoe goed en interessant we nog zijn.... 3 minuten halen we niet als uitzend tijd...
En hoorde van mijn maten dat het werkelijk nog om te huilen is. Laten we dit seizoen maar rap afschrijven. Wordt niks.

26   17  
Ouwkus

@Atleet

Hoezo alle mensen uit de gampel over 1 kam scheren?
Echt niet netjes dit, wat doe je bij NAC?
Jij zit waarschijnlijk bij je kakvrienden uit de goudkust?
En maar roepen NAC is een volksclub🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️
Echt mensen als jou horen niet bij een club als NAC, omhooggevallen mannetje bah wat kots op kakvolk zoals jou.

11   3  
Martinus

Resultaat prima, eerste helft niet slecht. Maar veel ruimte voor verbetering over de gehele linie.

En een ruime onvoldoende voor de sfeer bij de reacties onder dit onderwerp. Die trend is ook zorgelijk.

36   7  
Fred1

@ Atleet, zeer denigrerend en ongepast wat je daar zegt.
Waarschijnlijk ben jij in een “ gouden wiegje “ geboren vandaar dat je neerkijkt op het arbeidersmilieu van vroeger.
Ik zal je uit je droom helpen de gerardus Majellawijk waar de lange Gampelstraat ( tot half jaren 70 ) een onderdeel van was is altijd een wijk van hardwerkenden en eerlijke mensen geweest.
Veel van deze mensen uit die tijd hebben gezorgd dat hun kinderen een goede opleiding konden volgen zodat ze zich maatschappelijk gesetteld hebben, ik ben er een van.
Dus ook ik voel me ook aangesproken.
Heel veel NAC spelers komen daar vandaan of hun ouders zijn er geboren.
Dus geen enkele reden om daar denigrerend of neerbuigend over te doen.
Ik hoop dat je niet weet wat je zegt.
Excuses zijn zeker op zijn plaats.

5   1  
Gjoewie

Vrijdag speelde Warmerdam de hele thuiswedstrijd van Jong Ajax tegen Eindhoven. Opmerkelijk is dat ex-NACcers Azzagari en Bannis op de bank begonnen bij Eindhoven.
Bij Jong Ajax zaten maar 5 wisselspelers op de bank. Die werden ook allemaal ingebracht.

18   7  
Nachoreca1

@fred1
Idd!! Mijn grootouders en vader uit de stadhouderstraat ...nettere mensen kan ik me haast niet voorstellen. Mijn vader voetbalde ook niet onverdienstelijk bij NAC Breda maar kwam te kort voor het eerste. Zijn maten quaars en bouwmeester (de lange) wel daarentegen. Hoor van hen nog altijd prachtige voeltbalverhalen uit die buurt.

29   13  
Reflektor

Man van de wedstrijd, ton lokhoff !!
Reaktie na de wedstrijd bij espn in 1 woord geweldig en lekker ouderwets ....genieten die man .

4   45  
Nummer 14

Niet dat het mij interesseert maar voor sommigen hier; Joey Slegers naar ADO. Hup NAC!

17   27  
Willem 4,5

Nu Slegers niet komt zijn we inderdaad reddeloos verloren, wat een tegenvaller, wat een ramp!!!,

15   6  
BVV

Ik lees hier toch een aantal reacties bij wie het nog niet echt is doorgedrongen naar wat voor niveau we zijn afgedaald. Het tegen de jonkies van PSV redelijk tot prima. In vergelijking met Almere-thuis een hele verbetering. Naast dat Jort natuurlijk een top wedstrijd speelt geeft hij ook het goede voorbeeld. Wat een jonkies op het middenveld wel: Agougil nog wel redelijk, Omgba voor een debuut prima en helaas Banzuzi met een mindere invalbeurt maar had het idee dat hij uit positie stond (op plek Plat/Vet als tegenhouder). De opstelling beviel me wel. Maar er mist overduidelijk een linkervleugelverdediger die net als Lucassen de gehele linkerflank domineert. Misschien dat Wernersson dat kan.

13   3  
Reflektor

P.s mijn roots liggen ook in de gampel, niets mis mee , altijd gezellig .

17   10  
Tegel

Volendam wint ook van Cambuur... en de top3 eredivisie speelt allemaal gelijk. Kunnen we zeggen dat in heel Nederland het niveau bedroevend is geworden of wat anders?

51   3  
Sjak

De aders van NAC lopen door de hele stad en zijn omgeving.
Laten we als supporters dat koesteren i.p.v. verdeeldheid, dat is er al genoeg.
Dat je voor NAC bent zegt genoeg en zoals ze vroeger bij ons altijd zeejen, het maakt niet uit waar iemand woont en hoeveel geld ze verdienen, ze schijten en piesen allemaal.

Fijne avond, hup NAC

2   31  
Atleet

@fred1

Heerlijk je reactie 😂😂😂

Ik ben verre van een kakkert hoor…loop nog steeds op m’n nike air maxjes hoor!!!

En heb in mijn jeugdjaren genoeg verkeerde dingen gedaan maar na m’n 30ste verstand gekregen en gaan hardlopen …record op halve marathon 1.12 uur.
Ook ben ik gaan traden dus het gaat bij mij al jaren vanzelf.

Dus ik weet best wel wat hoe het conditioneel in elkaar steekt.

Maar als je eigen aangesproken voelt mijn excuses maar om nu de spelers te vergelijken met 3de/4de klasse ….😂😂😂😂😂

Laad alle berichten na dit bericht in