Wij gaan niet opzij

B-Side Stats: NAC-MVV (1-0)

Benn076

NAC won vanavond met 1-0 van MVV in de eerste ontmoeting van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Voor NAC scoorde Ody Velanas het enige doelpunt. Op naar zaterdag 20:00 uur in Maastricht. Graag jullie scores voor de spelers van vanavond.

B-Side Stats: NAC - MVV (542 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
R. Kortsmit
-
B. Lucassen
-
A. Mac Nulty
-
F. Sanchez
-
E. Banzuzi
-
J. van der Sande
-
O. Velanas
-
C. Martina
-
J. Vet
-
S. Agougil
-
M. Garbett
-
P. Hyballa
-
D. Bakker
-
J. Herrmann
-
A. Omgba
-
M. Garbett
7,7
S. Agougil
6,2
J. Vet
6,8
C. Martina
7,3
O. Velanas
6,6
J. van der Sande
7,7
E. Banzuzi
6,6
F. Sanchez
6,3
A. Mac Nulty
6,7
B. Lucassen
6,9
R. Kortsmit
6,3
A. Omgba
6,1
J. Herrmann
5,4
D. Bakker
6,5
P. Hyballa
6,9
Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Erwin Blank fluit MVV-NAC 19 reacties
Volgend bericht
Liveblog: NAC-MVV 47 reacties
91 Reacties
209   8  
Jemo

Voor een ieder die zegt hoe kut het was en we niet gaan promoveren.. Hebben jullie de rest van de teams gezien? Niemand doet voor elkaar onder en alles is mogelijk. Geloof is stap 1. Hoe we dr komen maakt geen reet uit uit, zolang we dr komen.

138   5  
DenTinus

Mooi dat Danny Bakker weer terug is.

18   130  
Maarten

Na vanavond een stuk minder vertrouwen.

20   115  
iknatuurlijk

Gewonnen maar het spelbeeld zegt genoeg. We gaan natuurlijk nooit promoveren, geen hoge verwachtingen aub

112   5  
Da Pope

Lastige pot. Blij dat je hem uiteindelijk over de streep trekt. In de play-offs telt alleen het resultaat. Je hebt een goede uitgangspositie voor zaterdag. Hopen dat Omarsson tegen die tijd weer fit is.

17   8  
Jezus is hier

Nooit? Jawel vast wel een keer.

62   10  
Wanny

Snap niet goed waarom onze keeper tijd ging rekken, terwijl je de bovenliggende partij was.

1-0 is te weinig

11   82  
steven73

slechte wissels En Banzuzi moet niet de held willen zijn in Breda. Jmmr word nog billen knijpen zaterdag

43   26  
Arie

Gemiddeld genomen speelde iedereen een degelijke pot. Behalve Hermann dat was een dissonant.
Goed uitrusten en zaterdag afmaken.

101   7  
Ettuh

Weinig gecreëerd, vrijwel niets weggegeven. Prima, afmaken in Maastricht. Banzuzi versnelling uit stilstand met bal echt goed voor 18 jarige. Martina echte rots in de branding, Vet nuttige kracht maar niet goed genoeg in balbezit, Garbett en vd Sande top! Omarsson erbij en er staat een prima as waar alles mogelijk mee is. Heb er nog steeds vertrouwen in!

21   16  
Theoden King

Dat wordt billenknijpen zaterdag.

Mvv is thuis meestal een stuk sterker en verliest zelden in De Geusselt.

60   4  
Ratkopf

Ik moet zeggen dat Banzuzi me tijdens zijn rush die eindigde met een puntertje heel
even deed denken aan Orlando Engelaar. Dat lichaam, die versnelling richting de 16, zo
zie ik het graag.

Dit Mvv is tandeloos, jammer dat we de 2-0 niet hebben gemaakt. De reactie van die mvv speler na afloop wedstrijd zei genoeg, ze waren tevreden met de uitslag en hebben er nog vertrouwen in.

Desondanks denk ik dat we die klus wel
gaan klaren als Omarsson weer fit is

14   11  
Tja

Ik heb veel strijd en inzet gezien tegen een ploeg die alleen maar wilde verdedigen. Dat was fijn. Maar alleen vd Sande en Velanas toonden daarnaast ook nog echt spelinzicht. Met slechts twee spelers die dat kunnen heb je vrees ik toch niet veel in de ere te zoeken.

Maar toch, beginnen bij het begin. MVV moet NAC kunnen hebben. Het wordt billenknijpen in Mestreech maar ik denk dat we het redden. En daarna zien we wel.

209   8  
Jemo

Voor een ieder die zegt hoe kut het was en we niet gaan promoveren.. Hebben jullie de rest van de teams gezien? Niemand doet voor elkaar onder en alles is mogelijk. Geloof is stap 1. Hoe we dr komen maakt geen reet uit uit, zolang we dr komen.

34   20  
Nr. 10

Goede sfeer en drie punten, maar wat moeten wij toch met Hermann?? Hij snapt niet hoe hij moet lopen. Kort speelt hem amper aan. Waarom niet Boere? En Sanchez was dramatisch. Hopen dat Omarson snel hersteld is. Ik vond het nog niet overtuigend genoeg. Scorend vermogen moet beter.

60   9  
D'n Klaagmuur

Wat zijn we aanvallend machteloos zo zeg. En waarom die Hermann weer erin en geen Boere? Die Herrmann kan er toch werkelijk waar helemaal geen klote van. Heeft geen idee wat ie doet, hoe ie moet lopen. Kip zonder kop.

Wordt 50/50 zaterdag. Hopen op wat geluk.

39   2  
GB

Er is 1 regel in play- offs: alles is mogelijk 😀

U zijt gegroet!

7   5  
D'n Klaagmuur

@NR 10: 2 zielen 1 gedachte zo te zien ;)

7   4  
Nr. 10

Haha, eens!

132   7  
De beul van etten

Ik begrijp de kritiek op Banzuzi niet. Het nonchalante is eraf, hij zit er steeds vaker tussen, heeft een rush en het lichaam van een beer. Het is een kwestie van tijd voor hij een bepalende speler is.

63   5  
RaraNAC

Ik denk echt dat we met Omarsson met 2-0 hadden gewonnen (of meer).

Ik vond ons leuk spelen en mvv kan echt niks. Helaas gaat het toch nog spannend worden.

En dat de huur speler Hermann de voorkeur krijgt boven eigen speler Boere is mij een raadsel.

34   7  
Ivo

Banzuzi heeft 80 minuten goed gespeeld. De laatste 10 minuten wilde hij te veel met de bal, leed daardoor te vaak balverlies en daardoor kan je in het mes lopen. Je moet een wedstrijd ook kunnen uitspelen zonder rare fratsen. Daar moet hij nog zakelijker in worden.

Qua balbezit en pressing een prima pot van NAC, maar we creëren net te weinig echte kansen. Win je deze met 2 of 3-0 dan is het wel over en sluiten. Nu mag MVV blijven hopen. De opbouw duurt vaak net iets te lang, net wat eerder schieten of die bal geven en we scoren, daar ben ik van overtuigd.

96   11  
Basvz

Ik snap het lage cijfer en de kritiek op di Michele sanchez niet
Vond hem een goede wedstrijd spelen

77   2  
BendeGek

Wanneer worden die kansloze trommels weer eens gewoon verboden in het uitvak? Dat is nog wel de grootste ergernis van de avond.

67   4  
JeePee

Wat een klasbak is die Jort toch. Sleuren als een combi van Graeme Arnold en Glen Salmon in hun beste dagen en dan ook nog zoveel voetbalgogme. Fantastisch.

Mvv was tandeloos, maar nu gewoon maximale focus zaterdag en nog niet verder gaan dromen, vasthouden aan vastigheden. HUP NAC.

91   4  
Italo

Iemand enig idee wat Boere heeft geflikt bij Hyballa? Ik snap werkelijk niet dat Herrmann zoveel toneel krijgt en niet Boere.

24   15  
Petrichor

Lastige pot, maar ik ben niet zo somber gestemd. MVV was duidelijk vooral de boel dicht aan het houden, en kwam er nauwelijks echt aan te pas.

Ik wil toch wel een lans(je) breken voor Hermann. Het is allemaal niet heel gepolijst en hij loopt niet altijd op de juiste plek, maar hij zorgde wel voor veel onrust in de verdediging van MVV. Hij sleurde en beukte erop los, en dat mag wat mij betreft meer gewaardeerd worden. Absoluut geen 8, maar zeker een dikke 6.

Oh, en op tv (woon zelf in Maastricht, dus was allang blij dat ESPN 'm een keer uitzond) moet ik eerlijk bekennen dat die afgekeurde goal van MVV absoluut geen buitenspel leek. Ik was al aan het balen - blijkt dat de VAR aardig blind is. De goal van NAC was iets twijfelachtiger, maar goed. Het mag ook wel eens meezitten.

Zaterdag ben ik erbij in het thuisvak - zin in!

20   15  
Fan uit Zevenbergen

Het is gezellig nu bij ht uitvak ??

Heel het seizoen geen ME bus gezien en nu staan er 6@7 bij de wand van de jumbo !! En voor de wedstrijd met 8 paarden rond lopen ga ook nergens over !!!,

10   13  
RaRa

Omarson had er de eerste tien minuten al twee gemaakt. Best matig gespeeld verder. Niet veel weggegeven, maar ook niet gecreëerd meer. Die v Bommel blijft een linke speler, blijft gevaarlijk.

75   4  
Ouwe spionkop

Iedereen een 10 voor de inzet.
Spelers met beperkte capaciteiten zijn allemaal tot t gaatje gegaan.
Hyballa heeft er een vechtmachine van gemaakt.
We zien wel hoe ver we komen maar met deze inzet kan ik alleen maar heel trots zijn.
Het is weer leuk om naar NAC te gaan!

8   17  
Dreman

Wat mij meer zorgen baart is hoe de
fysieke krachten zich bundelen bij de spelers .Je zag gewoon op een gegeven moment de krachten bij bepaalde spelers eruit vloeien waar bijna nog geen bal fatsoenlijk bij een medespeler kwam .
Het lachwekkende moment was natuurlijk Lucassen die bij de achterlijn over zijn eigen voeten struikelde.

Mocht je verder komen dan zie ik het persoonlijk zwaar in tegen een fysiek sterk Emmen die ook in hoger tempo voetballen ,vooral thuis.

27   13  
Kastanje

Prima sfeertje hoor vandaag. Maar in mijn ogen kan het beter of makkelijker als je op één of andere manier kan zorgen dat je met veel mensen wel een rustig ritme kan aanhouden. Zoveel liedjes gaan zo ontiegelijk snel, dat is niet bij te houden. Ooit had je mensen die dat aanvoelden en op de goede momenten op een rustig ritme tegen dat plexiglas sloegen. Nu staan er mensen juist uit het ritme tegen dat ding te hengsten. Dat werkt echt averechts. Ik heb ook de oplossing niet direct maar misschien kunnen supportersgroepen er eens over nadenken wat daar tegen te doen is..

27   2  
NAC4EVER

Kon beter maar ben niet ontevreden. Vond ons niet goed, maar over 90 minuten wel beter dan MVV.
Vind de uitgangspositie beter dan vorig jaar tegen ADO.
Hopelijk kan Ómarsson zaterdag in ieder geval een gedeelte spelen.

Begrijp niet dat mensen nu promotie uitsluiten. We hebben één wedstrijd achter de rug. Eerst de halve finale proberen te halen en daarvoor vind ik ons aardig op weg.

20   20  
Nr. 20

Agougil man die speelde vandaag verstoppertje en zonder beleving en dat is jammer want kan het wel. Kijk naar Gerbett daat spat energie van af. Sanchez, Velanas en Herman liever niet meer opstellen. Waarom niet Boere brengen. Dat is een spits en toch echt sluwer dan Herman!!

27   3  
RV

Als je dezelfde lijn doortrekt en met dezelfde teamspirit start vrijdag dan maak je binnen 30 minuten een doelpunt en is het ook gedaan. MVV ook niks gecreëerd en gewoon een klasse minder. Wel eens dat je het vandaag af had moeten maken met 1 a 2 doelpunten extra.

Man of the match vandaag voor mij echt Banzuzi, wat een goede speler voor zijn leeftijd. Heb hem weer kunnen betrappen op 1 a 2 keer gevaarlijk balverlies maar als je ziet hoe hij speelt dan moeten de critici toch wel kleur bekennen. Jammer dat er nog niks bekend is over contractverlenging. Ook Garbett wordt met de week beter.

De meerwaarde van Vet vind ik veel te mager voor die positie, maar helaas is er op die positie nu geen betere.

9   37  
Tip

Tsja.... het is nog steeds een dubbeltje op zijn kant. Kan in Maastricht verkeerd aflopen maar dat hoeft niet ! Dat we vandaag 2-0 hadden verdiend vind ik niet. NAC en MVV ontlopen elkaar niet veel. En de 1-0 was een terechte maar uiterst gelukkige penalty. Was totaal geen gevaar. Daarnaast beide elftallen een nippertje buitenspelgoal. Beide ploegen misten hun beste speler. De conclusie van enkele reageerders dat al deze nacompetitie keuken ploegen er geen kloten van kunnen klopt als een bus. Het is voetballend niet om aan te zien. Verschil met Emmen kwalitatief heel erg groot. Maar in de nacompetitie hoeft de beste niet te winnen ! Zaterdag weten we weer meer. Voor de ere moet ,als het er ooit van komt, nog heel veel gebeuren. Men roept hier steeds NEC, NEC promoveerde inderdaad onterecht uiterst gelukkig over de rug van NAC, maar na de promotie is er een ontiegelijke berg geld tegen aan gegooid door 1 man. Omar is onze beste speler, mits fit. Banzuzi ( eigenlijk veruit de beste , nog ietsje te onervaren ) en Velanas ( hoort in de ere) kunnen heel goed voetballen maar je raakt beide kwijt. De rest is keuken materiaal of reserve ere-spelers. Jort misschien ietsje meer.

34   1  
JN

De nieuwsgierigheid naar het sprookje van de B-side zou toch voldoende motivatie moeten zijn voor die jonge honden in het veld om minimaal tot de finale te komen…

50   2  
Volksclub NAC

Omarson werd natuurlijk enorm gemist, maar buiten het ontbreken aan scorend vermogen vond ik het allemaal zo slecht nog niet.
En wat gezegd wordt de andere teams zijn geen van allen heel veel beter…

30   3  
Hedde'um

We hebben ons tekort gedaan. En zeker op die bal in de 5e minuut, die moet er gewoon in.

Verder maakt het spel voor nu totaal niet uit, heel cliché maar zo steken de playoffs nou eenmaal in elkaar, 6 (of 3) finales en je moet winnen. We hebben er 1 daarvan gewonnen. Dat is het enige dat telt. Hopen dat de jongens op tijd kunnen herstellen en door.

Ik pleit er overigens voor om trommels per wet te verbieden, wat ontiegelijk kut zijn die dingen.

46   41  
Bsiderat

Ander onderwerp::

Heel leuk en aardig dat front een spandoekenactie heeft..
Maar dat ze de trappen bezet houden en er niemand langs/onder door laten kan echt niet...
Krijg een steeds grotere hekel te hebben aan heel dat front...


Anti fr0nt76!!!


17 jaar een seizoenskaart en me nog nooit zo geïrriteerd als het laatste seizoen met een paar van die 18 jarige kneusjes die denken dat ze wat zijn op de bside

41   28  
Volksclub NAC

@Bsiderat als je zo loopt te ergeren aan die 18 jarige kneusjes (zoals jij ze noemt) zeg er dan op het moment zelf wat van ipv te komen janken op internet! En dat je 17 jaar een scc hebt maakt jou ook niet meer dan een ander.

22   1  
De staantribune

Zaterdag krijg je meer ruimte en ik denk dat nac altijd wel doelpuntje maakt. Dan moet mvv er al twee maken. Volop vertrouwen in zaterdag!!

26   26  
Volksclub NAC

Of topic gluren bij de buren (ja mensen ik beken dat ik schuldig ben hieraan 😉) waar sommige eindelijk door beginnen te krijgen dat sfeer een supporten niet inhoudt dat je 90 minuten lang vooraf ingestudeerde liedjes blijft zingen los van hoe de wedstrijd verloopt…
Bij clubs waar het echt leeft (als Feyenoord en NAC) kan het spoken in het stadion. Dat is wat andere dan een of andere haan met een microfoon aangevuld met een trommel! Wat ben ik blij dat we die onzin bij NAC niet hebben.

Onderstaand het stukje reacties van Tilbo.com
Caluwe 10
23-05-2023 21:41
He uitvak, ga onze jongens eens daadwerkelijk ondersteunen i.p.v. 90 minuten lang lekker Gregoriaans te lopen zingen.
Heeft het team in de slotfase alle steun nodig hoor je voor de dertigste keer (zoals elke wedstrijd) dat Kingside en Vakkie E gejank. En ja ik was erbij.

Walie
Reply to Caluwe 10
23-05-2023 21:47
Verrekte jankbal de supporters hebben 90 minuten lang de ploeg gesteund die volgende keer gehoorbeschermers op of blijf thuis …


Zen
Reply to Wallie
23-05-2023 21:50
Toch heeft hij wel een puntje…

zelden of nooit wordt er gereageerd op hoe de wedstrijd gaat. Of we nu voor of achter staan, altijd dezelfde riedeltjes.

Is een punt van verbetering.

ftricolores1
Reply to Zen
23-05-2023 22:50
Het lijkt ook meer ‘zingen om het zingen’ te zijn!

Het lijkt daardoor emotieloos en gaat veel over zichzelf i.p.v. team supporten!

32   15  
Negentientwaalf @bsiderat

Ik als front lid heb een jaartje voor op je, heb ik nu gewonnen of meer recht? Lekker belangrijk

Spijtig dat je 2 minuten hebt moeten wachten, en dat dit een dusdanige smet op een mooie avond was dat voor je.

21   33  
D'n Klaagmuur

@ Volksclub: Zout eens op zeg met je gezeik van die kut kruiken hier te plaatsen, alsof ons dat een ene reet zal interesseren. Dat jij je tijd verdoet met op dat soort websites zitten moet je zelf zitten, is al sneu genoeg, maar die rotzooi hoef je hier niet te kopiëren.

18   18  
Volksclub NAC

@klaagmuur je nickname zegt genoeg! Glas halfvol en lekker zeiken

15   25  
D'n Klaagmuur

@Volksclub: Nee lekker na een belangrijke wedstrijd NAC - MVV je bezig gaan houden met Willem 2 en op Tilbo.com gaan zitten. Je bent niet ouder dan 16 mag ik hopen voor je?

16   16  
Volksclub NAC

@Klaagmuur beter kan je idd hier lopen posten over eigen spelers dat ze er geen klote van kunnen en als een kip zonder kop rondlopen..
Hoop voor jou dat je 70+ bent en verzuurd door het leven 😉

17   12  
ßred@

Een 1 voor de security.

Belachelijke rijen waarbij ik binnenste buiten getrokken ben. Pet af blabla. Want wie weet zit er los van mijn kalende kop wel iets onder.

En vervolgens 90 minuten lang een trommel horen die even niet gezien is??

Los van die 1 voor de security krijgt het MVV publiek een lager punt en dus een 0... respectloos in de minuut stilte... kansloos.

12   9  
D'n Klaagmuur

@Volksclub: Ja ik heb het graag bij een topic over de wedstrijd van vanavond ook daadwerkelijk over die wedstrijd. Raar he? Maar hup hup, nu weer snel "gluren bij de buren" jij, zal vast een stuk interessanter zijn.

18   9  
Peter Maas is een baas

Werk aan de winkel voor Maas.

Er moet veel meer creativiteit op het middenveld. Agougil en Vet is veel te weinig.

Wel genoten van de rushes van Garbett en Banzuzi. Ging nog wel het een en ander mis maar wel diepgang.

Kan iemand onderhand eens vragen aan Hyballa waarom Hermann iedere keer mag spelen?

Jezus wat is die slecht

16   33  
Nac

Ik vond Herrmann goed invallen!

Het zou aan mij liggen. Hij was sterk aan de bal en hij viel in bij niet de beste fase van NAC.

17   1  
ennaojseejer

waar in de 1e helft de ruimte aan de rechterflank lag bij MVV, waar Lucassen goed gebruik van maakte, lag de 2e helft de ruimte op de linkerflank bij MVV. Maar niemand kon een fatdsoenlijke bal richring Banzuzi krijgen, die daar herhhaaldelijk liep te zwaaien.
Vet was goed op het middenveld, en Cuco achterin. Zonder die 2 ben je 2 klassen minder.

4   24  
Fred1

Allereerst het eerbetoon in de 61e minuut was indrukwekkend de minuut stilte ook maar jammer dat een paar debielen er doorheen moeten roepen.
Indrukwekkend hoe het commercie team schouder aan schouder elkaar ondersteunde en de eenheid en de emotie uitstraalden die je helaas op het veld niet ziet.
Emotioneel om bij de bijeenkomst te mogen zijn die NAC voor familie, collega’s en voetbalvrienden van Hans heeft geregeld.
Iedereen was aangedaan en iedereen had zijn verhalen, allemaal NOAD mannen zoals Smit en de Haan, wat had ik er graag een paar van dat kaliber op het veld gezien.
Ik vond sommige spelers zeer teleurstellend en weer vervallen in oude gewoontes.
Hoop dat ze eens gaan begrijpen wat doordekken is, wat als team hoog druk zetten is en dat je ruimte op het veld moet maken, jammer van dit postbode voetbal vrijwel zonder schoten op goal, ik denk dat we één corner hebben afgedwongen.
Het houdt helaas niet over.
Vrees dat het niet genoeg is.

19   1  
Fred0

@ Petrichor
Elk lichaamsdeel waar je mee mag scoren telt bij buitenspel, dat die van MVV met z’n voeten niet buitenspel stond maakt niks uit, hoofd en borst waren in buitenspel positie. De afgekeurde goal van NAC klopt alleen als de graslijnen scheef zijn want met pauze op de tv kan je duidelijk zien dat Hermann minder ver bij de volgende graslijn was dan de MVV verdediger, net teruggekeken en vond het dus geen buitenspel.

58   3  
Breda1912

Ik lees hier verschillende berichten over Vet dat hij niet genoeg brengt. Ik persoonlijk vond hem samen met mac nulty een van de beste spelers vandaag die de omschakeling van mvv er vaak snel uithaalde. Mac nulty heeft volgens mij geen enkel luchtduel verloren vandaag. Het zijn geen spelers ala jeffrey van as en demy de zeeuw die het opbouwende vermogen beheersen maar bekijk het eens uit verdedigend perspectief.

Graag zou ik willen dat mensen toch eens anders reageren op banzuzi. Na een rush die mislukt, op een rollertje op doel na een goede actie klinkt er toch regelmatig wat gemor van de tribune terwijl onze vriend garbett toegejuicht word om precies dezelfde momenten/acties. Terwijl hij inprincipe vaak hetzelfde resultaat boekt. Begrijp me niet verkeerd ik vind garbett ook echt een aanwinst voor ons nac maar zie ook wel echt dat er een hele andere banzuzi staat dan aan het begin van het seizoen. Niet altijd alles lukt maar daarom speel je ook voor ons nac lijkt me.

23   11  
Pietjebel

Die herman kan d'r echt niks van

15   11  
Twan

Waarom loopt onze keeper vanaf de 1-0 tijd te trekker?
Stop aub met Kortsmit en Herman!

63   3  
Klundert

Ik had aan het begin van het seizoen niet gedacht dat ik het zou zeggen, maar kan er geen actie ondernomen worden om McNulty over te nemen van Wolfsburg? Dat ventje gaat werkelijk met de week beter spelen en heeft 100% NOAD. Misschien maakt hij als 18/19 jarige nog weleens een foutje maar daar zit nog een partij rek in.

10   2  
Van "taajlaand

Hoi Twan.

Was meer tegen het einde van de wedstrijd.
En de reden kan zijn dat ook hij zag dat het merendeel van de speulers er een bietje doorheen zat.
We weten nog niet of het genoegvzal zijn, maar de winst was oo het laatst belangrijk om te koesteren.
Het was tactisch verre van goed, masr ik heb genoten van de énergie die onze mannen gegeven hebben gisteren.
Waarbij ik verbaasd ben over het loopvermogen en inzet van m.n. V/d Sande en Lucassen.

7   21  
Cees-2

Op de eerste 20 minuten na was het qua niveau een uiterst armoedige vertoning. De technische kwaliteiten van diverse spelers is werkelijk belabberd te noemen. De werklust, daar ligt het niet aan, maar het moge duidelijk zijn dat "dit" NAC, en "dit" MVV, niets en dan ook niets in de Ere te zoeken hebben. Gelukkig is dat ook het geval bij Willem ll, Almere City, enz. Emmen? Vooral Almere City is het voor even kwijt.

V. d. Standen en Garbett ontstegen met momenten de technische malaise. Ook snap ik niet dat Hyballa, als de opbouw bij NAC achterin begon er niet voor zorgde dat er een extra middenvelder aanwezig was. Zo duidelijk dat dat o.a. ook een probleem was. Afspeelpunten aldaar.

12   31  
the fly

Als je echt objectief kijkt naar deze wedstrijd zal je tot de volgende conclusies komen:

Bside: een 10. wat een sfeer. ik heb genoten van jullie.
rest supporters een 8 behalve die ongelooflijke klootzakken die tijdens de minuut stilte hard gingen praten en lachen. Wat een klootzakken.
Korsmit kan er niet veel van, maar misschien zijn we te veel verwent geweest door Olij.
Banzuzi speelde een degelijke wedstrijd en liet vlagen van zijn kracht zien.
vd Sande wordt door zijn enorme inzet op handen gedragen, maar heeft verschrikkelijk veel balverlies.
Velenas heeft er geen zin meer in. Speelde verschrikkelijk slecht en wandelde over het veld. Maar wordt net zoals vd Sande op handen gedragen omdat hij 1x scoort.
Martina eredivisie waardig.
Vet speelt veel beter achter in. Hij werkt hard en pakt veel ballen af, maar leverde ze gisteren vaak in bij MVV.
Garbett is veruit de beste speler, maar gisteren was niet zijn beste pot
Hyballa is gekker dan onze indiaan.

7   3  
Wanny

We hebben wat teveel dezelfde soort spelers op het middenveld. Garbett, Omgba, Agougil, Banzuzi. Het zijn allemaal lopers die de bal het liefst gaan brengen.

Volgend seizoen heb je daar een speler nodig met overzicht, die een speler kan wegsteken en zelf ook nog een goaltje kan maken. Heb je daar dan Omarsson en Sande voor, dan zit je aanvallend prima.

Middenveld dan verder met een verdedigende middenvelder (Vet, Staring), Garbett en die andere 3 jonge gasten kunnen dan uitvechten wie daar als vierde middenvelder bij komt.

34   1  
ANDWHEREYOUGOWEFOLLOW

Benieuwd wat de plannen met McNulty zijn. Zowel gisteren als de wedstrijd tegen Almelo vond ik hem heel sterk spelen. Zat middenin het seizoen in een dipje maar sinds de komst van Hyballa lijkt de weg naar boven ingezet te zijn en is op dit moment een stabiele factor in de verdediging. Lijkt me prima om hem er volgend seizoen ook weer bij te hebben, al dan niet voor op de bank.

Garbett echt een top aankoop waar nac echt nog veel geld voor gaat krijgen over enkele jaren!! Zaterdag afmaken in Maastricht, ik ben erbij!

12   2  
Nonkel Frans

@Wanny: Thom Haye ! Wat missen we die toch he.

37   2  
Dos

Lang geleden dat ik zo op het puntje van mijn stoel heb gezeten in het stadion.
Logisch, want nu gaat het echt ergens om. Vond NAC heel energiek spelen en had geen moment het gevoel dat MVV ging scoren. Sfeer was ook top op alle tribunes.
Indrukwekkende minuut en applaus voor Hans van den Dungen.

7   2  
Wanny

@ NONKEL FRANS

Haye was een topspeler voor ons, maar ook niet het type dat ik bedoel. Ik vind hem meer een kruising tussen de verdedigende middenvelders en Garbett.

Haye is ook geen speler die veel scoort en spelers wegsteekt. Dit seizoen 2 doelpuntjes en 3 assists.

Denk meer aan een speler als Lokhoff, Slot, Sergio.

8   4  
Joop

Voetballende niet goed hardwerkend wel missen een speler die de lijnen uitzet vroeger was dat lokhof of scheurder als je nu naar de eredivisie zou gaan moeten er zeker 4tot 6 andere spelers bij anders ben je weer terug bij af

16   21  
Fred1

Duimpjes omlaag interesseert me niet zo veel maar ik walg er echt van als dit ook in een bericht gebeurt waar we het over DUNGA hebben.
Toont weinig respect.
Dat geeft aan hoe kortzichtig de duimpjes gevers zijn en hoe weinig empathie ze hebben.
Als je met 1-0 van MVV wint terwijl er een paar als een kip zonder kop rondlopen dan mag je ook vooral de zwakke punten niet benoemen.
Ik bekijk het vanuit het voetbal zonder aanziens der persoon en dan benoem ik ook wat ik zie.
Ik zie een terugval in een cruciale fase bij Agougil die weer terug is gevallen op balletje terug en breed en weer aan het verfoeide postbode voetbal doet.
Ik zie dat spelers aanwijzingen van de trainer volledig negeren.
Ik zie te vaak droom momenten bij Banzuzi en niet tijdig meeverdedigen denk ook dat hij zijn positie niet kent, zelfde zie je bij Omgba terug.
Hermann voegt niets toe.
En idd v d Sande werkt zich kapot maar het resultaat is teleurstellend, heel veel balverlies.
Alles zit ook op een kluit het veld breed houden is er niet bij.
De backs knijpen naar binnen en God mag weten waarom want de buitenspelers van de opponent hebben vrij spel en daar komt naast dode spelmomenten het meeste gevaar vanaf.
En ik weet het, natuurlijk zit ik met mijn mening fout en zien ook al die oude coryfeeën fout want tenslotte zitten hier de echte kenners.
En straks is het janken omdat we gisteren het volledig hebben laten liggen tegen een onthutsend zwakke tegenstander.

9   7  
Wanny

@ FRED1

Bij Banzuzi viel me gisteren ook weer een moment op. Het spel lag een hele tijd stil vanwege een blessure van een MVV'er. Een hoop spelers gingen ff wat drinken.

Net op het moment dat Lucassen wil gaan ingooien bedenkt Banzuzi dat ie ook dorst heeft en loopt naar de kant. Waarna ie weer terug moet naar zijn positie aan de andere kant van het veld.

Het is een klein dingetje, maar naar mijn mening wel exemplarisch voor hem. Het lijkt wel alsof ie er niet altijd met zijn hoofd bij is.

Hopelijk kan ie de omslag maken en vraagt ie zich over 5 jaar niet af waar het mis is gegaan met zijn carriere. Want voetballen kan ie best.

8   3  
Bungh

@Wanny

Toevallig gisteren op de tribune hier ook over gehad. Persoonlijk zit ik meer in de hoek Manu Garcia qua type die je echt nodig hebt.
Scorend vermogen, geniale dribbel en inzicht.

Aanvalstrio: vd Sande, Omarsson en (type) Garcia is 100% eredivisie waardig zelfs.

6   5  
Volksclub NAC

@Klaagmuur Als je goed kijkt zie je dat mijn eerste reactie ook over de wedstrijd gaat en dat ik het, in tegendeel tot jouw zure afbraakreactie, wel van de positieve kant bekijk.
Hup en nou lekker doorgaan met azijnzeiken....

Hup NAC, zaterdag met zoveel strijd en hopelijk met Omarsson 3 punten ophalen in Maastricht!!

4   2  
Cool Hand

Keer op keer vlaggen grensrechters bij twijfel niet, nu vlaggen ze 2x wel en wordt 2x een doelpunt afgekeurd. Ik kan het niet bewijzen, maar ik weet vrijwel zeker dat als de grensjes 2x NIET vlaggen, dan keurt de VAR beide doelpunten goed, want het lijnenspel op tv leek nergens op. Buitenspel = buitenspel - of het nu om een millimeter of een meter gaat - gaat in deze gevallen dus niet op. En dat is verontrustend.

9   1  
Peppie&kokkie

Vanuit 🇵🇹 gekeken naar Nac. In eerste plaats wat ben ik trots op deze club en wat een hommage aan Dunga. Wens iedereen een mooie nacompetitie toe!

14   6  
zwampie

fred 1
de waarde van de duimpjes is nihil.
Er zijn supporters bij en als die zien dat een reactie langer is dan 3 regels,deze nog ineens leest en de meute volgt.
Zijn er veel positieve duimpjes klikken ze deze aan en andersom idem.

Agougil vond ik nog wel redelijk sterk beginnen net als de meeste,alleen na een hakf uur kakte het in en vielen veel spelers terug.
Het leek erop omdat de kansen er niet in gingen het vertrouwen weg vloeide.
Ondanks dat ik vond dat de laatste weken meer potentie in agougil en banzuzi zat was het gisteren magertjes en idd met name Banzuzi die vaak net te laat reageerde waardoor hij net niet met zijn actie uitkwam of geen bal had. Beide spelers lijken teveel gericht op het maken van een doelpunt dan in dienst van het elftal te spelen wat ze eerdere weken wel deden. De drang om en keer het middelpunt te zijn lijkt te groot in de afwegingen die ze nu maken. terwijl beide spelers het wel kunnen.
VdSande is een keiharde werker ,technisch en echt balvast kan je niet verlangen van hem,deze kwaliteiten zijn minder maar compenseert zijn harde werken daar veel mee. Hij jaagt de tegenstander wel op wat je bij veel spelers niet ziet waardoor hij ook vaak ter vergeefs dit doet. of allemaal of niet anders zijn vele kilometers voor niks.
Garbet vind ik een prima speler voor ons en ben blij dat hij volgend jaar bij ons te zien is,hier kunnen we nog veel plezier aan bevelen.
Wat we gisteren grotendeels te kort kwamen was het uit gebalanceerde middenveld, Vet had veel ballen,blokte veel maar gaf ook veel onnodige vrije ballen weg en heeft niet de rust en overzicht om steekballen of vaak de vrij staande speler te zien.Jammer.

Overigens moeten we ook niet denken dat we met kop en schouders erboven uit zouden steken en het effe gaan doen. Veel supporters klagen dat je met dit elftal niet na de eredivisie moet, maar wake up daar voetballen we nu ook niet. Op dit moment sta je KKD en daar moet je het met deze spelers in zien te rooien en we zijn ondanks een zwakke start toch aardig ver al gekomen.
Elke club die aan de play offs mee doet heeft zwakke en goede spelers en bij elke club is de dag van de wedstrijd belangrijk, bepalende spelers geblesseerd ja of nee etc.
Het is magertjes de 1-0 maar het houdt ook in dat mvv minimaal moet scoren om verlenging af te dingen.
Laten we met vertrouwen en positieve energie elke wedstrijd aangaan, meer valt er in dit stadium niet meer te veranderen. Als de spelers al geen hoop of vertrouwen hebben is de kans op slagen al verloren voor je begint. Wie had er een half jaar geleden ook gedacht hier nog aan mee te kunnen doen????
HUP NAC

22   3  
Andrzej Frankiewicz

Fred, vind je het slim om mensen te veroordelen omdat ze duimpjes omlaag geven omdat er een gedenkwaardig moment voor Dunga heeft plaatsgevonden en dan zélf over diezelfde duimpjes te beginnen.
Dus omdat jij en passant even wil laten weten dat jij tot de intimi behoort (geldt voor mij ook) hebben de deze reageerders (dus ik ook) geen status. Die hebben (volgens jou) nooit zoals John Smit en Gerard den Haan heel hoog gevoetbald en heeeel veel voetbal know how en dus telt hun (en dus ook mijn) mening niet. Wij hebben er geen verstand van mensen.
Nou, als iemand Banzuzi vanaf de eerste dag affakkelt dan weet ik het wel. Dan zit het met de kennis wel goed.
Iets met een herdershond en een witte stok.

21   5  
Cool Hand

Van der Sande niet balvast??? Dat is juist zijn grootste kwaliteit. Hij gebruikt zijn lichaam heel slim. Als hij de bal aan zijn voet heeft, kom je er niet bij. Omarsson ernaast en je hebt een prima aanvalsduo.

10   10  
D'n Klaagmuur

@Volksclub: Ik reageer gewoon op het feit dat we blijkbaar een of andere kleuter hier hebben zitten die zijn tijd spendeert op Willem 2 websites (ga wat doen met je leven) en discussies over Willem 2 liedjes hier gaat zitten plaatsen.

Wat boeit ons dat hier nou man? Zeker ook zo een die heel de wedstrijd "Schijt aan Willem 2" aan het zingen is? Kan mij die club uit Tilburg wat schelen, hou je lekker met je eigen club bezig.

Hoop écht dat je niet ouder dan 16 bent.

4   3  
Wanny

Van der Sande is idd heel balvast en stiekem ook nog behoorlijk technisch.

Het voornaamste dat er aan ontbreekt is loopsnelheid. Als ie dat had, dan speelde ie gewoon middenmoot eredivisie.

13   1  
Breda83

Hyballa houdt van chaos en troublemakers, spelers die onverwachte dingen doen, de verdediging in verwarring brengen en met veel spelers in de box komen. Dat is de enige reden die ik kan bedenken dat Herrmann er telkens in komt. Die doet maar wat, is daardoor onvoorspelbaar voor zijn tegenstander. Maar ook voor zijn teamgenoten helaas. Boere is wat dat betreft veel voorspelbaarder, van hoe ik hem zie een beetje een "luie" spits. Zal niet net als Jort zijn tegenstanders helemaal afjagen, maar wacht liever ballen af in de punt van de aanval. En dat past niet bij Hyballa. Dus tenzij ze met 3 centrale aanvallers gaan spelen en Boere in de punt zie ik hem geen basisplaats krijgen bij NAC onder Hyballa.

13   0  
scheppioni

Het lijkt op een neerwaartse NAC, zo frivool zoals tegen almere uit lijkt ver weg.
Het cv duo Cuco/Mc Nulty was voor mij het waardevolst gisteren, Agougil was weer idd aan het verstoppen, op naar Maestreech, hopen dat ons NAC het uitduel wel overtuigender kan acteren !

3   12  
van Flieger

Alleen Herrmann een onvoldoende. Dat is ook sneu. Er waren er die het minder deden. Overigens begrijpt niemand wat er aan de hand is met Boere. Wordt net als Plat en Antonia verhalen dus stil gehouden.

3   28  
jvt

Het was triest en niet om aan te gluren. Wat een kwaliteit ontbeert dit NAC. Geen vleugelspelers, geen enkele goede voorzet vanaf de achterlijn, een spits die maar wat loopt te draven en geen goalgetter waar je niet tegenop hoeft te zien. Een Banzuzi volledig afwezig. Een ablletje drie ker overspelen lukt niet, Uittrappen van de keeper die steevast worden ingeleverd.
Jvt zegt het al zo vaak, met tig zwakke broeders verlaag je het nivo van de training, niemand wordt echt beter. Alleen Vet kan jvt bekoren, heeft een goede stijl van lopen maar de rest is KKD of lager nivo. Het is ook ongelofelijk dat een Boere niet speelt, is ie zo slecht dan dat ie geen 4 potjes het vertrouwen kan krijgen? En de trainert, de gehele tijd schreeuwen, dat willen we zien? Wordt er zo slecht gespeeld dan dat je bij iedere inworp al aanwijzingen moet geven. pff. Wat is jvt nog eens geschrokken.

3   7  
Zwampie

Voorop gesteld vind ik vd sande een voetballer die je erbij moet hebben.
Maar tussen balvast en balvast zit nog verschil.
Als je de bal vast kan houden waardoor alles aan kan sluiten en je de bal ook goed af kan leggen of dat je alleen moeilijk van de bal af te zetten bent zit net het verschil wat ik bedoel.
Het ziet er niet echt gesmeerd eruit en heeft met regelmaat balverlies. Maar zoals gezegd compenseert hij heel veel met zijn uitstekende instelling en werklust.

17   4  
Henk

Ik schrik vooral van mensen die zichzelf bijzonder serieus nemen en in derde persoon enkelvoud over zichzelf spreken. Vooral wanneer zo iemand dan de schrijfstijl van een zwakke broeder heeft. Dat vind ik dan weer triest en niet om aan te gluren. Zo zijn we allemaal verschillend denk ik dan.

7   5  
Grote Kerk

Gaat BnDestem nog eens een keer uitzoeken waarom Plat en Boere volledig genegeerd worden door technische staf ??? Of mag dat niet besproken worden ?

17   0  
B56

Veel negativiteit na een overwinning tegen een ploeg die lange tijd tweede heeft gestaan in de KKD. Nou weet ik ook dat wat mvv laatste tijd liet zien belabberd was maar laten we alsjeblieft niet vergeten dat wij bij de start van de 4de periode allemaal de handdoek al in de ring hadden gegooid (bijna dan).

KOP OP! Gewoon met een voorsprong richting Maastricht en afmaken die hap zaterdag!

18   0  
B56

@JVT
Wat een bizar vreemde reactie. Misschien dat jij een totaal andere wedstrijd hebt gezien maar eigenlijk alles wat je hier zegt is onzin. Je ziet aan alles dat dit team voor elkaar wilt werken en dat komt door diezelfde schreeuwende trainer. Misschien zien sommige dingen er niet altijd even flamboynat uit maar dan moet je maar voor ajax worden. En daarnaast, Banzuzi is een speler die vertrouwen en durf moet hebben. 18 jaar en geweldige balcontrole als het even meezit. Juist een jonge als Banzuzi moet je op dit moment steunen die jongens kunnen het verschil gaan maken in deze 6 wedstrijdjes.

11   2  
Dutchbird

Van der Sande en Garbett bulken van de energie. Jammer dat er geen aanspeelpunt van het kaliber Omarsson was. Hopelijk zaterdag hersteld want die speler is ongelooflijk belangrijk voor dit NAC. Verder had Lucassen een aantal mooie rushes in petto.
De wisselwerking tussen Martina en Vet liep nog niet als voor de schorsing van Vet. Banzuzi is heel getalenteerd maar heeft nog moeite met 90 minuten volledige concentratie. Mc Nulty weer heel degelijk. Omgba kwam niet in zijn kracht.
Zaterdag met dezelfde instelling spelen en wat meer geluk dan moet de halve finale haalbaar zijn.

5   6  
Volksclub NAC

Ja Klaagmuur ik zing idd mee met schijt aan Willem 2… en zeg jij er dan ook iets van als dit gezongen wordt? Of ben je gewoon zo’n zielige toetsenbordridder die hier z’n gal komt spugen en IRL niks zegt.
Overigens heeft het jou met je zinvolle leven meer tijd gekost om hier te reageren dan ik op een Willem 2 site heb gekeken 😘

5   9  
Toontje

Als je zegt dat de kans heel klein is of eigenlijk nihil dat NAC promoveert zie ik dat sommigen negatieve duimpjes krijgen
Maar als je er een beetje kijk op hebt is dat gewoon realiteit.

Zaterdag moet ik het eerst nog zien, dat is minder gemakkelijk dan het lijkt. En Emmen is te goed voor onze selectie

Volgend jaar zou het moeten gebeuren maar als er niet veel wordt binnengehaald voor een veel beteree selectie zijn we weer kansloos.

De eerste plaats is dan al voor Groningen die hebben geld genoeg op de bank om mensen aan te trekken ..wij niet.

5   1  
DGC

Manman wat een zielige internetfiguren hier zeg. Voelen zich meer dan andere supporters. Donderstraal lekker op met types als bsiderat en klaagmuur. We kunnen betweters als jullie missen als kiespijn.

Laad alle berichten na dit bericht in