Wij gaan niet opzij

Bakker duidelijk: "Tegen FC Eindhoven moet het de ommekeer zijn"

BsideBart

Danny Bakker kwam deze zomer als een van de weinige aanwinsten over naar Breda. De geboren Hagenees kent met NAC een teleurstellende seizoenstart. Er werd pas één keer gewonnen in het treffen met Bakkers oude club ADO Den Haag. Uitgerekend deze wedstrijd moest Bakker geblesseerd vanaf de tribune toekijken. Vanavond wil Bakker met NAC gaan voor de ommekeer om toch nog mee te kunnen doen voor de bovenste plekken. In gesprek met BN DeStem laat Bakker zijn licht schijnen op de bewogen seizoenstart.

Het begin van het seizoen valt erg tegen voor Bakker en zijn teamgenoten. De gehaalde centrale verdediger kwam met hoge verwachtingen naar Breda. "Je gaat naar een grote club die thuishoort in de eredivisie. Iedereen weet hoe het vorig jaar is afgelopen, dus wil je een herstart maken en nu wel voor promotie gaan. Dan is het een flinke dreun als je kijkt waar we nu staan: ergens onderaan.” stelt Bakker duidelijk in gesprek met BN De Stem.

Dat het iets te maken heeft met de onrustige voorbereiding en start van het seizoen lijkt duidelijk. Volgens Bakker was het moeilijk een ploeg samen te stellen. De vele wisselingen door blessures, pijntjes en niet fitte spelers hielpen er ook niet in om dit proces te versnellen in de ogen van Bakker. Door deze onrustige start denkt Bakker dat het voor trainer Edwin de Graaf ook lastig is om op deze manier vaste patronen in het elftal te slijpen.

Verdedigend is NAC dit seizoen erg zwak volgens Bakker, NAC kreeg dit seizoen al veertien treffers tegen. "Als wij iets weggeven, is het vaak meteen raak. Emmen krijgt twee, drie kansen en het zijn gelijk twee goals. Het gaat om kleine details: oefenen op voorzetten, betere communicatie, bijvoorbeeld. Daar proberen we aan te werken, maar dat moet wel zo snel mogelijk.”

Bakker blijft zelf ook kritisch op zijn eigen prestaties. Ondanks zijn wisseling van positie van middenvelder naar verdediger is hij nu de belangrijkste pion in de opbouw. Zelf is hij nog niet tevreden. Bakker geeft aan dat het redelijk gaat, maar het nog stukken beter kan. Daarin is de centrumverdediger kritisch op zijn eigen presteren.

Vanavond zal Bakker hoogstwaarschijnlijk, door de schorsing van Rösler, een duo vormen met Moïse Adiléhou. Een goede combinatie lijkt het voor Bakker. Waarin Bakker vindt dat hij de opbouw beter kan verzorgen is Adiléhou in zijn ogen een 'beest' in het uitschakelen van een spits. De combi Bakker/Adiléhou toch de juiste schakel zal zijn, zal moeten blijken als er vanavond om 20:00 uur afgetrapt wordt aan de Aalsterweg in Eindhoven.

Bron:
B-Side Rats, BN De Stem
Terug naar overzicht
27 Reacties
83   11  
Ouwe Spionkop

Weer zo'n wedstrijdje in de totale anonimiteit van het betaalde voetbal.
De doorsnee voetballiefhebber zal er helemaal niks van meekrijgen of op zn hoogst de uitslag zien.
De gemiddelde NAC supporter kan de beelden nergens zien en haalt zn schouders eens op tijdens of na de wedstrijd. Het zal allemaal wel.
We glijden verder en verder af en we vervreemden steeds verder van onze club.
Dodelijk voor de toekomst van een betaald voetbalclub.

17   11  
ome cor

Hadden we vorig jaar een trainer die perse een middenvelder centraal achterin wilde zetten (Malone).... Nu hebben we weer een trainer met dat idee.
Maar ik hoop dat Bakker positief gaat verrassen !

Misschien kan de nieuwe eigenaar ook meteen bepalen dat we op technisch vlak spelers halen voor de positie waarop we mensen nodig hebben en die dan daar ook laten spelen.

Kennelijk is de linksback van jong NAC ook een flapdrol, want die zie ik niet terug in de opstelling nu Mashart en Maria niet spelen....

11   2  
fvf6

Natuurlijk moet vanavond de ommekeer zijn anders gaan de kopjes hangen , en ben je nu al aan een verloren seizoen bezig .
En natuurlijk zegt een speler iedere week het moet beter en we weten dat het anders moet , maar dikwijls komen die woorden niet uit . Laat het deze keer eens de waarheid zijn . COME ON NAC neem de drie punten uit Eindhoven mee en vanaf nu de race naar een promotie plaats inzetten .

15   3  
Wolfmanjack

Het gaat lekker maar het kan beter. Nou ik vind hem zwaar tegenvallen tot nu toe. Angstig en geen diepgang. Waarschijnlijk komt dat ook door zijn medespelers maar het moet ook bij hem echt veel beter.

27   4  
Ivo

Spelers leren al vanaf de vroege jeugd een specialisatie op een bepaalde voorkeurspositie kennen. Ze weten wat ze moeten doen, hoe ze moeten staan en handelen. En NAC gooit die kennis in de prullenbak en zet spelers op wildvreemde posities. Het is niet alleen van nu, maar van de laatste jaren.

Zo is Velanas geen buitenspeler, Kaj de Rooij hoort niet op rechts, Bakker is een middenvelder, Rutten geen linksback en ga zo maar door. Ik vind het echt ergerlijk. Zo verkwansel je de kwaliteit in je selectie. Zorg voor 2 goede spelers voor iedere positie (een selectie van 22 spelers dus) en zet iedereen waar hij thuishoort. Dan ben je al op de helft. Dan weten ze wat ze moeten doen en hoeven ze alleen nog op elkaar ingespeeld te raken.

Wij hadden vorig seizoen al een probleem met de linksbackpositie, o.a. Hendriks en Rutten werden daar uit pure ellende maar weggezet omdat Noblejas, Mashart en Maria het niet trokken. Waarom heb je daar in godsnaam niet in geïnvesteerd?

11   8  
Tip

Mooie woorden. Wat moet deze jonge anders zeggen.

Een bijkomend punt is dat alle keuken ploegen zich verneukelen om een club als NAC Breda zwaar in de zeik te zetten terwijl ze zelf niet zo gek veel te verliezen hebben. Dat is heel lastig ballen voor NAC. Ook bij Eindhoven merkte ik dat afgelopen week weer toen ik een sponsor van eindhoven sprak. Voor hun zijn dit toch nog steeds de topwedstrijden.

In ieder geval moet NAC veel harder gaan voetballen want technisch zijn ze niet (veel) beter dan de andere ploegen. Eerst achter de tent dicht houden. Zo punten gaan halen, vertrouwen tanken en dan een stap hoger. Althans zo denk ik erover.

10   29  
Johnny1912

Ome cor

Kap daar is mee met heletijd die domme praat zeg. Malone heeft in heel zijn carriere op 1 half seizoen uitgezonderd rechtsback en centraal achterin gestaan.

1 half seizoen op het middenveld. Dat Malone bij zijn komst heeft aangegeven op het middenveld te willen spelen is wat anders dan dat hij een middenvelder is.

Kap is een keer met al die onjuistheden verkondigen waar iedereen dan in gaat geloven.

33   5  
Chris W.M.

@Johnny1912

109 wedstrijden als rechtsachter gespeeld, dat klopt. En daarnaast nog 88 wedstrijden als defensieve middenvelder. Als CV slechts 31 wedstrijden. Dus als we het over onjuistheden hebben....

10   6  
Cool hand

Don't let facts get in the way of a good story, Chris.

7   3  
Rubenac

Is of eens?!

83   11  
Ouwe Spionkop

Weer zo'n wedstrijdje in de totale anonimiteit van het betaalde voetbal.
De doorsnee voetballiefhebber zal er helemaal niks van meekrijgen of op zn hoogst de uitslag zien.
De gemiddelde NAC supporter kan de beelden nergens zien en haalt zn schouders eens op tijdens of na de wedstrijd. Het zal allemaal wel.
We glijden verder en verder af en we vervreemden steeds verder van onze club.
Dodelijk voor de toekomst van een betaald voetbalclub.

15   3  
Wanny

@ Ouwe Spionkop

Totdat we kans maken op promotie. Dan staat de regio op zijn kop en staan de viaducten weer vol.

Dat komt ook wel weer.

10   13  
Fan uit Zevenbergen

Is Manders al weg ???

Hoe staat het met de verkoop ???

3 punten vanavond

En Noad 👊👊👊

Hup Nac 💛🖤💛🖤💛🖤💛

6   3  
scheppioni

Toen ik dit las van Bakker wilde ik bijna zegge 'geen woorden maar ........', ik krijg het niet uit mijn strot ! Maar gvd NAC spelers, winnen is een must, WIJ GAAN NIET OPZIJ !
Met Bakker op mashart's plek !!

14   0  
D'n Klaagmuur

Zit op YouTube net een paar oude NAC-Feyenoord wedstrijden te kijken, die we 4-1 en 3-1 wonnen. Als je dat ziet breekt gewoon je NAC hart. Waar is de tijd gebleven dat je vol adrenaline elke twee weken maar het stadion ging, omdat elke wedstrijd ook gewoon een échte wedstrijd was, of het nou Ajax was of Sparta.

Wat zijn we weggezakt en eerlijk is eerlijk, met de huidige eigenaren ging het ook nooit meer wat worden en op een paar naïve idioten na kon iedereen aan zien komen dat dit op een dag ging gebeuren.

Hopelijk is er snel iemand die ons uit deze ellende kan verlossen, want deze situatie is om te janken.

10   0  
Nacbreda1989

Weeral de ommekeer?? Die week ervoor, en ervoor ook al. Laat vanavond die voeten maar is spreken!! Ipv via de media het allemaal mooi vertellen (was vorig jaar ook al).

Come on Nac

3   1  
The Cosmic Gate

Wij weten allemaal wat er gebeurt als dit soort uitspraken gedaan worden 😔

8   6  
DunErwt

In deze donkere tijden van onze club zie je de echte supporters opstaan en de nep supporter elke dag weer weer zeiken. 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

3   0  
Zonderballen

De zoveelste ommekeer. Hoeveel trainers de afgelopen 10 seizoenen ook alweer? Op naar plek 20! Overbruggingsjaartje of 3 erbij dan maar. HupNACeej

11   5  
NAC!!!

Even terugkomend op de wedstrijd tegen Emmen.
Voor de eerste keer hoorde we Manders Rot op klinken, alleen jammer niet iedereen meedeed. Het mag zo wel een gehoord zijn binnen en ver buiten breda dat die flapdrol niet meer gepruimd is binnen de supporters.
Het mag elke week goed hoorbaar zijn van mij!!

Geef ons de winst vandaag jongens 🤞🤞🤞

5   1  
Belgische Naccer

Ik zie weinig verschil tussen Bakker of Rösler.
ZIjn prima bruikbaar in de KKD. Adilehou ernaast en je hebt een prima centrum.

Maar ze moeten wel allemaal werken voor hun geld, want als ze maar halfgas spelen worden ze scheel getikt.

2   0  
Veerse naccer

belangrijk in de opbouw?
pasje terug of naar haye die tot eigen 16 terug moet lopen om de bal op te halen

2   0  
Willem Nac

Allemaal niet zeuren, schouders eronder, lekker 076 radio luisteren of naar ratsports kijken. Het is helaas niet anders, we staan waar we staan. The only way is up! Hup Nac!

2   0  
The Cosmic Gate

Uhhmm meneer Bakker lees je dit even terug en kom je heeeeeel snel met een excuus of weet ik wat ! Wat een drama pot heb je gespeeld

2   0  
Ad B uit Roosendaal

Hou toch op met "grote club, hoort in de eredivisie thuis, etc.....

Voorlopig staan we onderaan op de ranglijst en is de afstand tot de top al groot.

1   0  
Toon

En hoe ging het?

1   0  
NAC4ever

Yesss! Bijna gelukt hoor......

1   0  
Geeren-zuid

Mooie praatjes,wederom door het ijs gezakt bakker, net als velanas!
Praatclub heeft blijkbaar geen zin, neem aan dat deze twee ook uit basis verdwijnen

Laad alle berichten na dit bericht in