Wij gaan niet opzij

'Balard is in Nederland en staat morgen op het veld'

Das Phantom

NAC begint morgen aan het nieuwe seizoen. In Zundert staat de eerste training op de planning. Volgens VI-journalist Joost Blaauwhof staat daar ook een nieuwe speler op het veld. De Australiër Max Balard zou al in Nederland zijn en sluit mogen aan bij de training, meldt hij.

Balard is een 23-jarige verdedigende middenvelder die zowel beschikt over een Frans als Australisch paspoort. Hij speelde al 98 wedstrijden op het hoogste niveau in Australië en werd afgelopen seizoen kampioen met de Central Coast Mariners. 

De middenvelder vertegenwoordigt op Transfermarkt een waarde van 450.000 euro. Omdat zijn contract bij zijn huidige werkgever deze zomer afliep, zou hij transfervrij over kunnen komen naar NAC. Wordt ongetwijfeld vervolgd. 

66 Reacties
18   0  
Keesje

Graham Arnold scout voor Nac in Australië

8   5  
Charpie

Lijkt me een goeie!
Vraag me wel af of dit de meest urgente transfer is op het moment.
Maar misschien komt er nog wel veel meer moois uit de hoge hoed....

15   0  
Dun Henk

Ben benieuwd! Sowieso vind ik het tof om weer een Australiër in ons midden te hebben.

1   12  
Ivo

Tja, iedere nieuwe speler is welkom, maar ik vraag me altijd wel af hoe dit soort transfers van de grond komen. Maas en de Scouts zijn natuurlijk niet in Australië geweest. Dus waar hebben ze deze jongen gezien, gesproken, kennen ze zijn karakter, en de mens achter de speler?

Het lijkt erop alsof Nederlandse spelers niet haalbaar/betaalbaar zijn en dat vind ik bijzonder. Een paar Nederlandse sterkhouders zijn hard nodig. Als de superglue tussen de linies en voor de coaching van de jongere talenten.

8   10  
Rubenac

Als vervanger van Staring lijkt mij?!

18   0  
Keesje

Graham Arnold scout voor Nac in Australië

8   0  
Badeend

Ben benieuwd. Niet de meest noodzakelijke transfer zo lijkt het, met Staring en Oldrup Jensen op de loonlijst - aan de andere kant, met Leemans, Garbett en Omgba heb je op dit moment dus maar 5 middenvelders in je selectie. Waarvan een terug moet komen van een zware blessure en een wellicht nog verkocht wordt. Maar goed, dat weet Peter Maas veel beter dan ik. En wel een mooi profiel.

11   0  
Semsi

Er wordt hier gevraagd om Nederlands sprekende sterkhouders. Wat verstaan we onder een sterkhouder? Iemand die aantoonbaar het niveau Eredivisie aankan? Ik zou er werkelijk geen 5 kunnen noemen die ook beschikbaar en betaalbaar zijn....Gelukkig ben ik ook geen TD of scout.

5   1  
Charpie

Er wordt hier zelfs gevraagd om Nederlandse spelers, niet om Nederlands sprekende.....

5   1  
Charpie

Met zo'n divers elftal ontgaat me ook de meerwaarde van Nederlandstalig heid. Was de voertaal vorig seizoen niet Engels ?

2   8  
Buddha

Veel Nederlands sprekende spelers zijn weg. Cuco, Vet, Van Schuppen, Agougil, Marijnissen. Zolang (nieuwe) buitenlandse jongens presteren is er niks aan de hand.
Sta je met een vreemdeling legioen kansloos op degraderen dan wordt dit vanzelfsprekend wel een issue.

2   16  
Arie

Ken de jongen zn kwaliteiten verder niet, maar dit lijkt me met Oldrup Jensen en Staring niet de meest urgente positie om in te vullen. Een paar fatsoenlijke aanvallers en verdedigers lijkt me prio.

8   4  
JimGoose

Mooi, speler op een belangrijke positie die de hele voorbereiding mee kan doen.
Qua nivo blijft het een gok, maar in de eredivisie ga je het niet redden met Staring en Oldrup Jensen.

11   4  
Henkie

Een groot deel lijkt hier echt vergeten dat we achtste zijn geworden en met enorm veel geluk net niet genoeg weggespeeld zijn door nb excelsior, zo lijkt het.
Ineens zouden Staring enz zelfs voor de eredivisie geschikt zijn..

Fijn dat Maas ziet dat het elftal flink versterkt moet worden.

3   23  
IBIO

Welkom bij vreemdelingenlegioen NAC

8   1  
BasSnelden

Nu ook al op bndestem! Beste speler van kampioen Australië !!
In Eredivisie kom je er niet met alleen aanvallend ingestelde middenvelders. De enige echte verdedigende middenvelder was Javier Vet, de lieveling van hysterische Hyballa…. Op dit level heb je balafpakkers nodig en dat lijkt deze kangaroo

5   3  
Eljé

Inderdaad Henkie. Daarbij, de criteria die voor Haugen gelden, (alleen pieken in the play-offs) gelden blijkbaar niet voor Staring omdat die het allerlaatste doelpunt scoorde...

Anyway, welcome Max!

12   1  
Ouwe Spionkop

Van dit soort spelers zullen we het moeten hebben als je geen miljoenen voor transfers te besteden hebt.
Die jongen is gretig, jong en blijkbaar een groot talent. Hij wil heel graag naar het Europese voetbal.
Lijkt me op voorhand een prima aanwinst.

8   3  
scheppioni

Kijk now we are talking !👍💛🖤⚽️ goeie referenties en op advies van Graham !?! Welkom Max !

8   3  
Mike Zonneveld

@ Ibio

Reageer gewoon niet als je niks zinnigs hebt te zeggen.

11   1  
Fritske d'n Olifant

Welkom bij onze mooie club Max!! Australiërs zijn over het algemeen gasten met een uitstekende sportmentaliteit. Iets was we graag zien in Breda.

Het is wel te merken dat de promotie er goed heeft in gehakt bij een aantal reageerders. Ineens is er niets meer om over te zeiken en dan worden de meest belachelijke dingen erbij gehaald om toch maar te kunnen zeiken. Nu weer over het aantal nationaliteiten in de selectie. Van de spelers die nu nog bij NAC onder contract staan zijn er 11 Nederlands en dan hebben we nog 1 Belg, 1 Tsjech, 1 Slowaak, 1 Nieuw Zeelander (of is het nou Nieuw Zeeuw?) en 1 IJslander. Daar zijn nu een Pool en een Australiër bij gekomen. Vreemdenlingenlegioen! wordt er dan geroepen, vergelijkingen met het Roda van jaren terug zijn al gemaakt. Wat een niveau weer. Het is maar goed dat de vakantie bijna gaat beginnen.

3   1  
Fritske d'n Olifant

@Buddha

Buiten Cuco om zijn de spelers die je noemt het hele seizoen zwaar geblesseerd, uit vorm of gewoon niet goed genoeg geweest. Dus waar heb je het over?

3   1  
Breda vooruit

Zijn er nog mensen in Zundert om te bevestigen dat hij daadwerkelijk op het veld staat.

2   3  
Jurgen1912

Max niet aanwezig maar Joostje Blauwhof zit er vaak naast. Denkt het altijd wel te weten..

6   2  
Francesco

Balard was gisteren pas in NL. Zal vandaag zijn medische keuring hebben en gepresenteerd worden verwacht ik. Joost heeft het gewoon goed gehoord vanuit zijn Beeksche bronnen in dit geval.

3   1  
markenaa

Ik ben wel benieuwd naar wat de de basis 11 + 4 bank van Eredivisie niveau gaat zijn komend seizoen.
Vooral ook naar de technische staf want voor hetzelde geld laten zij zien dat er veel meer uit deze spelers te halen is en ontwikkelen talenten (en ook Omgba) zich komend seizoen enorm door. Afgelopen seizoen werd er vanuit de spelersgroep gezegd dat er zoveel kwaliteit in de selectie zit.. afgelopen seizoen ging de wijzende vinegr ook heel vaal naar de technische staf. Nu hebben een een compleet nieuwe staf met mensen die oog voor talentontwikkeling hebben.

Ik ben benieuwd en laat me graag positief verrassen!

Zo slecht men in de kkd (gezapig en verdedigend) speelde kan zomaar veranderen door de andere staf.

3   1  
MD11MAN

Is cuco eigenlijk al definitief weg?
Op transfermarkt staat dat die nog bij nac speelt aankomend seizoen terwijl contract afloopt.

4   16  
IBIO

@mike Zonneveld
Ik ben nou juist serieus. Ik mis Nederlandse jongens in de ploeg. En daardoor wordt de kans heel groot dat wij als supporters zich niet kunnen identificeren met deze ploeg.
Bredase jongens als Schuppen en Marijnissen zijn weg.
En dan zijn we bijna vergeten dat die debiel van een Karelse er ook nog zit als teammanager.
Zo gaan we er niet in blijven

9   0  
NAC

@IBIO

Er zitten nog behoorlijk wat Nederlandse jongens in de ploeg zoals Kemper, Leemans, Staring, Kortsmit en ook Van de Bergh ook al komt die uit Belgie.

Het is bekend dat Nederlandse jongens in verhouding met de kwaliteit over het algemeen te duur zijn.

Ik kan juist wel genieten van spelers als Janosek, Omarsson, Jensen en Koscelnik .

5   3  
Ivo

Van mij hoeven er echt niet alleen spelers met namen als Kaas de Groot of Henk Stamppot op het veld te staan. Echt niet. Maar ik zou een soort van fundament met Nederlandse sterkhouders wel mooi vinden. Zoals Haye dat was. Of korte tijd van Hecke. Of Olij. Dat soort jongens mogen ook wat kosten. Niks mis mee, want je weet wat ze kunnen en dat ze hun geld waard zijn.

Helaas is het vooral een financieel verhaal, goede spelers uit het Oostblok kunnen in Breda een mooie klapper maken. Nederlandse spelers en hun zaakwaarnemers hebben veel hogere salariseisen. Ik juich voor iedere NAC speler, maar een stukje eigen identiteit zou ik graag houden. Het gaat om een goede balans vinden. Die slaat nu iets te ver door, vind ik.

15   1  
NAC de Parel

Niet kunnen identificeren met de spelersgroep en praten over een vreemdenlingenlegioen, daar kan ik altijd goed om lachen. Laat ik voorop stellen, ik vind het belangrijk dat je iets van Nederlandd sprekende spelers in je selectie hebt, puur ook omdat je een Nederlandse club bent en dat deze spelers weten wie NAC is.

Maar kom op mensen. Bijna iedereen genoot ook van spelers als Sergio, Cristiano, Salmon. Bijna iedereen kon zich identificeren met spelers als Babos, Gudelj, Feher, Petö. Bijna iedereen stond op de banken voor spelers als Angelino en Manu Garcia. En bijna iedereen zag de kwaliteiten en de mentaliteit van spelers als Ünal, Sadiq, Pablo Mari, Ambrose, Riera etc etc.

Het gaat vooral om de mentaliteit die zulke spelers hebben. Geven zij alles voor de club, dan geven de NAC supporters hen een warm welkom.

Want dat gebeurde niet bij Nederlands (sprekende) spelers als een Kali, Rosheuvel, Kastaneer, Vloet etc etc etc...

Als Nederlands (sprekende) spelers niet beschikbaar / (financieel) haalbaar zijn, dan moet je doorschakelen. En dan kunnen we alsnog een mooi team bouwen, dat kei hard werkt!

6   1  
NAC

Max Balard staat morgen op het veld aldus de trainer.

7   0  
Dunsloopkogel

Vind het goed te zien dat er wel spelers gehaald worden die op papier zeker iets toevoegen. In de praktijk is het maar afwachten.
De schreeuw om Nederlandse spelers snap ik heel goed, maar die zijn gewoonweg te duur.
Zelfs een Bredanaar en supporter van onze club eist te veel geld.
Dan is het goed dat Maas gelijk doorschakelt.
Het is graag of niet.

6   0  
Charpie

@ NAC DE PAREL;
Goede analyse!
Het is inderdaad een volstrekt achterhaalde discussie.

3   2  
Die ne gast

Staring is geen Eredivisie-materiaal. Werd een paar maanden geleden zelfs nog uitgefloten door de NAC-achterban vanwege zijn matige en risico-mijdende spel. Staring heeft zich goed herpakt en heel fijn dat hij ons naar de Eredivisie heeft geschoten, maar dat wil niet zeggen dat hij een volwaaridge Eredivisie-speler is geworden. Prima voor de breedte. Je kan hem er eventueel inzetten als je de laatste 20 minuten nog een gelijkspel of overwinning over de streep wil trekken.

Oldrup Jensen was voor de KKD een degelijke speler, maar ook bij hem weet ik niet of hij zich staande gaat houden als alles net een tikkeltje sneller gaat en er tactischer gespeeld gaat worden.
Leemans en Omgba zijn Eredivisiewaardig, maar van Leemans weet je nog niet of hij zijn oude niveau gaat halen (en als hij dat doet, wanneer dat zal zijn) en Omgba gaat waarschijnlijk verkocht worden. Dus zo gek is een extra middenvelder niet.
En zelfs als Staring en Oldrup Jensen basismateriaal zouden zijn, moet je altijd doorselecteren en concurrentie hebben. Dat is topsport.
De referenties en statistieken van Max zijn goed, maar ook van hem weet je niet of hij Eredivisiewaardig is, maar ik heb er (evenals bij de Poolse keeper) wel een goed gevoel bij en ik snap het willen aantrekken van zo'n type speler wel.

1   0  
Thierry14

Omgba niet op de training? Meerdere maar die contracten waren al niet verlengd....

3   0  
NAC

@THIERRY14

Omgba sluit morgen pas aan bij de groep.

3   0  
Ivo

Eens met Die ne gast. Je middenveld is het belangrijkst. Zowel bij verdedigend als aanvallend omschakelen maken zij het verschil. Ik ken Balard niet, hij speelt vooral als verdedigende middenvelder, als stofzuiger. Een nummer 6. Voor de mensen die wel eens Football Manager spelen, een Ball Winning Midfielder zeg maar.

6   0  
Robbus

Fijn dat hij al direct mee kan trainen, wat ook betekend dat een akkoord nadert. Ik vind ook dat er andere posities meer prioriteit heeft, maar als z'n speler beschikbaar komt en hij staat hoog op je lijstje, moet je ook niet treuzelen.

Op basis van de verhalen en statistieken is het een interessante speler en de concurrentie met spelers als Staring, Jensen en Leemans is alleen maar goed.

Ik ben ook van mening dat een Nederlands(e) (sprekende) speler voorkeur moet genieten, maar de vijver waar in gevist wordt, wordt door 7 concurrenten bevist en zelfs de subtop in de eredivisie shopt in dezelfde vijver en een GAE, Sparta, NEC, Heerenveen en Utrecht hebben duidelijk meer te bieden. Met de concurrentie (PEC, Groningen, Willem II, Fortuna, RKC, Almere City en Heracles) is het vaak 50/50 en zal het afhangen van salaris, verhaal, binding, ligging en dat soort zaken. Het kan maar een klein dingetje zijn dat het verschil maakt.

Spelers als Baas, Dahlhaus, Dirksen, Vaessen, Kersten, Smans, Mirani, van Gassel, Lutonda, Reith, Nassoh & Didden zijn allemaal spelers die bij NAC niet misstaan hadden, maar bij een van bovenstaande clubs getekend hebben. NAC is de laatste club die weet dat het eredivisie speelt, dan loop je al achter, ook al heb je je lijstjes al klaar. Daarnaast de concurrentie van al deze clubs, de spelers die daardoor kunnen testen hoe ver ze kunnen gaan qua salaris (eventuele voorbeelden met Seuntjens en Vaessen bij NAC). Dan ben ik blij dat NAC niet toehapt en doorschakelt of nog even wacht.

De kern is Nederlands zat en ik zie daar graag nog wat Oostblok power of Zuid-Amerikaanse grinta bij komen, want dat gaat echt nodig zijn (om maar wat voorbeelden er in te gooien). De echte transfercarrousel komt pas op gang na het EK, dus het gebiedt een beetje geduld te hebben, hoe lastig dat ook is. Van wat wij van de buitenkant kunnen zien lijkt NAC de zaakjes goed op orde te hebben en interessante spelers te scouten / vast te willen leggen, met de nadruk op mentaliteit en power (kijkend naar Bielica en Ballard).

Klein beetje geduld hebben en het Technische hart hun werk laten doen.
Houdoe!

4   0  
Charpie

@ Die ne gast;

Staring heeft eredivisie gespeeld!
Kwam alleen tekort voor Twente; tja dat kan......

5   0  
ome cor

Marijnissen en van Schuppen zijn inderdaad weg, maar als je serieus daarmee de eredivisie in had willen gaan kies je alleen voor de competentie "Bredanaar van geboorte". Lieve, leuke jongens maar helaas geen eredivisie materiaal, daar moet je gewoon eerlijk in zijn.

4   0  
Richting grote markt

Poeh. Je zal maar vitesse supporter zijn.

2   1  
Thierry14

@NAC..... en waarom morgen pas ?
Schoolkamp nog....

4   3  
BREDA 1965

ff wat anders,we hebben echt mooie shirts maar wat hebben wij verschrikkelijk lelijke trainingspakken.Ik kocht altijd een trainingspak maar sinds we bij nike zitten niet meer.

6   5  
Ouwe Spionkop

Cuco Martina heeft op Instagram al z'n NAC foto's verwijderd. Er is helemaal niks meer van NAC op z'n account TD vinden. Wel van al z'n vorige clubs.
Ik denk dat hij boos en teleurgesteld is dat hij geen nieuw contract heeft gekregen.

3   1  
henkietenkie076

Ff wachten op faillissement van Vitesse. Misschien daar nog twee leuke spelers ophalen?

7   2  
Vriendenkliek

@ouwe spionkop

Er heeft nooit wat opgestaan, wat een stemmingmakerij…

3   5  
Schrikbarend

Wat vonden jullie van de presentatie van Ballerd?

3   0  
Babos!

Die presentatie is morgen schrikbarend goed!

2   0  
Tegel

Is die Max een goede voetBallard?
We gaan t morgen zien.

3   2  
Schrikbarend

Nee eerst trainen dan presentatie vreemd...dus geen training van Ballerd bij Nac morgen

3   2  
NAC

@ SCHRIKBAREND

Doe niet zo bijdehand de trainer bevestigd zelf dat hij morgen op het veld staat.

Pfff

5   0  
NAC4Ever

@SCHRIKBAREND
01 juli 2024, 18:34

I.v.m. het regelen van een werkvergunning gebeurt dat wel vaker.

2   1  
Schrikbarend

Waar staat het interview van de trainer dat hij dat bevestigt?

0   0  
NAC

@Schikbarend

https://archive.ph/GHoTX

4   0  
Fritske d'n Olifant

Zijn die nieuwe trainingspakken ook geschikt voor de NAC supporter met een ietwat Bourgondische lichaamsbouw? Ik vraag dit voor een vriend.

3   0  
Charpie

Vriend van de olifant of de olifant zelf ? 😉

3   0  
Molenschot Loco

Aan zijn naam te zien olifant zelf!

4   4  
BP

Zie ik nou die Kaied nog mee rondhuppelen, onvoorstelbaar.
Hopelijk meldt zich snel een club voor hem maar ik betwijfel het ten zeerste.

Hou dan Marijnissen er maar bij, heeft tenminste noad !!!

3   1  
Ouwe Spionkop

@vriendemkliek
Onzin. Z'n halve Insta stond vol met foto's na de promotie
Nogmaals hij heeft ze allemaal verwijderd.

3   0  
DenTinus

@Fritske als je xxl pakt dan kan de man met een goede Bourgondische bierbuik hem aan. Spreek uit ervaring.

9   0  
Badeend

"Staring is geen Eredivisie-materiaal." en een paar regels verder: "Je kan hem er eventueel inzetten als je de laatste 20 minuten nog een gelijkspel of overwinning over de streep wil trekken."

Sorry hoor, maar dan heb je er wat mij betreft echt geen kijk op. Staring gaat menigeen verrassen in de Ere, daar durf ik wel op in te zetten. Heeft het in zich om de komende jaren een van de belangrijkere spelers van NAC te worden.

Puntje van brede selectie blijft wel staan.

3   0  
Matc

Eens met badeend

3   0  
ZNDRT-FanaticZ

@ouwe spionkop
Cuco heeft nooit posts van NAC op z'n insta gehad. Misschien wel op z'n stories, maar die zijn na 24u weg natuurlijk. Verder post hij niets, dus niet zo lopen stoken. We zien vanzelf of er nog een plaats is voor Cuco.

Persoonlijk ben ik van mening dat hij hoogstens als backup er bij gehouden kan worden, maar ik kan me voorstellen dat hij dan nog liever ergens een mooi buitenlands avontuur aan gaat. Cuco kun je natuurlijk niet in de basis zetten in de eredivisie, dat is vragen om tegendoelpunten door zijn gebrek aan (handelings)snelheid.

2   0  
Mike Zonneveld

Eens Badeend, met een goede dosis vertrouwen en wat sterke spelers om zich heen kan Staring van grote waarde worden.

1   0  
Fritske d'n Olifant

Ballard nu ook officieel aangekondigd vanuit NAC. 23 jaar en contract voor 3 jaar getekend. Ik ben heel benieuwd!

Ps, mannen bedankt nog voor de modetips, wordt zeer gewaardeerd.

0   0  
SAMSON

Belangrijke versterking voor de positie van Staring want ik betwijfel of hij dit niveau aankan. Nu minstens nog een spits en een centrale verdediger met klasse en dan begint het erop te lijken.

Laad alle berichten na dit bericht in