Wij gaan niet opzij

FC Dordrecht-trainer Braga ziet uit naar seizoensopening tegen NAC

Da Pope

Morgen mogen we eindelijk weer om het echie. NAC opent het seizoen 2019/2020 met een uitwedstrijd bij FC Dordrecht. Claudio Braga, de trainer van de Schapenkoppen, kan niet wachten.

Braga ziet uit naar de start van de competitie, maar beseft ook dat er op papier makkelijkere tegenstanders zijn dan NAC: "We beseffen heel goed, dat we openen tegen een team dat wil promoveren. Dat is lastig, maar aan de start heeft iedereen nul punten." Omdat NAC en Dordrecht elkaar zo vroeg in het seizoen treffen, lijkt een stunt van de thuisploeg op voorhand niet onmogelijk. "Dat zou niet verkeerd zijn. Zeker omdat je thuis speelt," zegt Braga.

De verwachtingen zijn hooggespannen in Dordrecht. Veel supporters gaan uit van een plek in het linkerrijtje. Braga snapt de hoop, maar probeert de verwachtingen wat te temperen: "Aan het begin is het heel normaal dat iedereen positief is. Nieuwe start, nieuwe groep, heel veel nieuwe spelers, veel positieve energie. Dat is allemaal prima. Op de training wordt een heel behoorlijk niveau gehaald, dus het is ook wel logisch. We mogen onze nek daar wel voor uitsteken, maar het draait uiteindelijk om de momenten in de wedstrijden. We mogen niet te makkelijk goals incasseren, geen overtredingen in gevaarlijke zones maken, moeten snel de wedstrijd killen. Zo ver zijn we nog niet." 

Bron:
B-Side Rats, RTV Rijnmond
Vorig bericht
Ex-NAC: Poepon keert terug bij Boluspor 4 reacties
Volgend bericht
Monsalve: ''Ik ben van nature een leider'' 18 reacties
19 Reacties
39   4  
Zware Lowietje

@ BREDA 1965

Na 1 verliespot het promotie afschrijven? Jij kijkt nooit naar voetbal of wel?
En een veredeld amateurteam? Welkom in de KKD

13   94  
Breda 1965

Deze moeten wij gewoon winnen,anders doen we niet mee voor promotie.Om eerlijk te zijn,denk ik dat we totaal geen rol van betekenis gaan spelen,met dit veredeld amateurteam.Onze ad moet eens minder hoog van de toren blazen,gebakken luchtverkoper

39   4  
Zware Lowietje

@ BREDA 1965

Na 1 verliespot het promotie afschrijven? Jij kijkt nooit naar voetbal of wel?
En een veredeld amateurteam? Welkom in de KKD

6   16  
NAC... What else

Heb er ook zin in. Vrijdag de 1e wedstrijd voor mij sinds mei, dus ben zeer benieuwd wat deze selectie kan. Helaas heb ik er nog geen uitermate positief gevoel bij dat deze selectie kan strijden om de directe promotieplaatsen. Naar mijn idee te weinig ervaring. Antwoorden van onze TD bij het laatste interview vond ik ook niet bijster sterk, meer wat open deuren intrappen.

Een ander dingetje wat ik wellicht gemist heb maar weet iemand wanneer de seizoenkaarten op de deurmat liggen, bij mijn weten zou dit ruim voor aanvang van de competitie zijn zoals nu nog op de site van NAC te lezen is.

19   0  
seuter

Vanaf en begin erop klappen en Dordrecht op eigen helft vastzetten anders komt het niet goed.
Hoop op een DRIEPUNTER.

13   54  
Los Pollos Hermanos

NAC gaat niet meedoen om het kampioenschap. No fucking way. Daarvoor is het elftal veel te zwak. Zeker voorin, ook nu dogan voor onbepaalde tijd afwezig is, komen we te kort. Het middenveld is ook zwak tot matig. Achterin lijkt het redelijk op orde. Zeker onze keeper heb ik veel vertrouwen in.

Zag vandaag dat top Oss Pieter Langendijk heeft aangetrokken. Was voor ons ook een hele behoorlijke speler geweest. Paar keer in actie gezien en is echt een leuke speler. Waarom pikken wij zo iemand niet op voor een prikkie? Begrijp daar niets van.

Dordrecht uit gaan we verliezen, denk ik. 2-1 of 3-1. Wanneer we hier een punt kunnen pakken in het eerste uitduel denk ik dat we erg blij mogen zijn. Vast nog wel mensen die zich de verliesreeks van een jaar + herinneren in alle uitduels. Die reeks braken we toen uit bij Excelsior, laatste minuut. 1-2. Gekkenhuis.

Afin, we gaan het meemaken. Geniet van de wedstrijd via het switch kanaal, want uitgezonden wordt het ook al niet. Jammer.

13   4  
enaaceebreda

Denk ook dat het een lang en zwaar seizoen gaat worden. Selectie is gewoon te zwak mijn inziens. Hopelijk krijg ik ongelijk, maar ik zie toch bij veel mensen het optimisme dat altijd aanwezig is aan het begin van het seizoen, en eigenlijk nergens op gebaseerd.


Qua aankopen ben ik vooral blij met Olij en Dogan. Verdediging moet zich nog maar eens bewijzen onder druk, als het om het echie gaat.

12   4  
BoerFM-ELEP

Deze gaan we gewoon winnen mannen. De drie punten gaan naar Breda!!!!

2   0  
NAC4Ever

@NAC... WHAT ELSE
Als ik mij niet vergis zouden de seizoenkaarten eind vorige week, begin deze week binnen zijn. Bij mij is dit eind vorige week gebeurd.

19   2  
Den Hoge

Aardige wat mensen hier met een kristallen bol.

Waar kopen jullie die dingen?


0   0  
NAC... What else

@NACFOREVER,
Bedankt voor de info.
Bedrag is eind juni bij me afgeschreven maar nog niets ontvangen. Zal de brievenbus maar in de gaten houden dan. ?

2   4  
Sanseveria

@NAC what else

Volgens mij zouden de seizoenskaarten inmiddels wel allemaal verzonden moeten zijn.

Als er nog andere mensen zijn die hun seizoenskaart niet ontvangen hebben, laat ze hier dan even onder reageren.

Komen er geen andere reacties, dan zou ik NAC maandag even bellen, zodat er nog tijd is om een losse kaart voor de thuiswedstrijd tegen Helmond sport op te sturen of mailen.

2   4  
Los Pollos Hermanos

Ook hier seizoenkaart nog niet binnen.
Udenhout. Maar hier zijn ze over het algemeen allemaal wat trager.

Ja, ik ook.

1   1  
Rem

Seizoenskaartje lekker in de pocket hiero!

3   1  
Ivo

In de KKD zit het dicht bij elkaar. Het kan zo maar zijn dat een club het ene jaar 15e wordt en het jaar erna 5e. Dat geldt ook voor Dordrecht. Dat heeft leuke spelers gehaald en kan na jaren onderin zo maar eens in het linkerrijtje eindigen. Het is wel een hele jonge ploeg en de selectie is niet erg breed. Maar in de 1e wedstrijd is iedereen fit natuurlijk.

De vorm van de dag is vaker bepalend dan in de eredivisie, waar je puur op kwaliteit veel meer punten kan pakken.

Ik steek mijn hand nergens voor in het vuur, ik hoop dat NAC gewoon durft te voetballen en dat dat benepen spel van vorig seizoen verleden tijd is. Tegen RWDM zag je meteen het effect van het inbrengen van Luca Ilic. Die jongen kan een actie maken en dat hebben we hard nodig. Eigenlijk wil je er zo een stuk of 3 op het veld hebben. Is er nog nieuws over Dogan?

1   6  
jvt

We hebben geen geslepen, wedstrijdlezend en overheersend middenveld dat de basis is van je kampioenschap. Het afhaken van Gradje (lees onevenwichtige middenveld) zal straks toch niet het excuus zijn? Waar blijven de echte versterkingen? Er zijn toch meer dan 4.000 extra kaarten verkocht?

Brood bakte er vorig jaar niks van dus dat is ook al geen zekerheidje. Gelukkig beginnen we met een gemakkelijk programma. maar oh oh oh, uit tegen GOA, Cambuur, NEC, Graafschap, MVV, Volendam... Wij komen met een soort jong NAC met spelers die blij zijn mee te mogen doen.

5   5  
jvt

Als er vanuit de ere geen belangstelling is voor El All, Verschueren, Van Anholt, Kali, kortom de jongens die wel nog een doorlopend contract bij NAC hebben, zegt dat in feite alles over de kwaliteit van deze spelers. Voeg daar wat jeugd en amper op enig nivo gespeelde hebbende buitenlanders, die ook nog moeten wennen, aan toe en kijk over 8 potjes waar we staan. Het heeft allemaal niks met een gegarandeerde kampioensploeg te maken.

2   10  
Los Pollos Hermanos

Pas op jvt. Dat mag je hier niet zeggen.

Maar al die positivos staan over 4 weken vooraan te schreeuwen. Niet op de tribune, maar om de kop van Ruud Brood. Zo gaat dat namelijk bij die lui.

Calculeer maar in lieve mensen. Na 5 wedstrijden hebben wij een punt of 6/7. Meer niet.

Gewoon realistisch zijn. Hoef je ook niet allemaal van die rariteiten op dit forum te roepen.

Dordrecht-nac
3-1

4   1  
maikolg

Ik zeg niet dat het geweldig is maar 3-1 verliezen bij Dordrecht is wel heel grim. Ik verwacht niet dat het zó erg is en mocht dit wel zo zijn dan zou ik schrikken. Ik heb de meeste oefenwedstrijden gezien en bepaalde wedstrijden (oa tegen Panathinaikos) zag je dat er echt best wel wat potentie in de selectie zit. Of het er uitkomt is een tweede vraag.

1   0  
Die ne gast

Een paar maanden geleden was iedereen ervan overtuigd dat we minstens 2-3 jaar KKD tegemoet gingen.
Na wat aankopen en wat potjes bier langs de zijlijn van een oefenwedstrijd hoor je het woord ‘promotie’ weer vaak uitgesproken worden.

Toen ik mijn SCC verlengde was dat in het het volle besef dat dit seizoen waarschijnlijk een zeer frustrerende ervaring zou worden en dat zou nog steeds kunnen. Ik heb een SCC omdat ik NAC wil steunen in goede en slechte tijden.
Ik hou mij voorlopig maar aan de gedachte vast dat NAC slecht is, maar dat dat ook betekent dat de meeste andere teams in de KKD nog veel slechter zijn en top 5 en NACompetitie hopelijk nog wel mogelijk is. Over een wedstrijd of 7 weten we beter waar we aan toe zijn en weten we ook hoe leuk of frustrerend de rest van het seizoen gaat zijn: een Twente-scenario (meedoen om promotie) of een Go Ahead Eagles scenario (17e)...

Laad alle berichten na dit bericht in