Wij gaan niet opzij

Brood: ¨Deze wedstrijden moeten we tot een goed einde brengen¨

DeWeesJr

NAC speelt nog drie wedstrijden tot de jaarwisseling en deze moeten tot een goed einde worden gebracht wil NAC kans maken op promotie. Ruud Brood blikt bij NACTV vooruit op deze wedstrijden en spreekt wederom over de ambitie van de Parel van het Zuiden.

Ondanks dat de trainer niet graag de druk opvoert laat de oefenmeester duidelijk weten dat deze wedstrijden gewonnen moeten worden. ¨Je wilt altijd wat druk wegnemen, aan de andere kant wil je ook gewoon erg graag winnen. Deze wedstrijden moeten we tot een goed einde brengen. We moeten zorgen dat de maand december ons gunstig gezind is. We hebben twee thuiswedstrijden waarin we alles moeten geven. Hopelijk sluiten we dan ook aan. 

Daarnaast komt Ruud Brood terug op zijn opmerkingen van vorige week. Er was veel ophef ontstaan over wat nou de ambitie was van NAC. Daarom wil de trainer daar nog even op terugkomen. ¨Het is heel simpel, we willen promoveren. Alleen wil je ook wat druk wegnemen. Maar we zijn nog steeds met hetzelfde doel bezig.¨

Bron:
B-Side Rats, NAC
31 Reacties
55   8  
NAC!!!

Het wordt tijd dat er een eigenaar komt met een plan, visie en toekomst.
Dat is nu net wat ons NAC al jaren niet meer heeft. Men “denkt” elk jaar iets te kunnen doen, maar eigenlijk is het maar wat aanmodderen.

Zolang we dit blijven goedvinden zal de club geen progressie maken en doorgroeien. We staan al jaren stil en clubs als Zwolle en Fortuna, (Emmen), Willem 2 maken wel stappen.

En de supporters vinden het al ok, het lijkt soms 1 groot praat café op de tribunes.
Het is geen verwijt enkel een vaststelling.
Als we niet opletten gaan we nu voor vele jaren in de KKD spelen. En met jaren bedoel ik wel een kleine 5 tot 10 jaar. Met wat putjes vullen door de aandeelhouders kan geen enkele club groeien, goed dat ze het doen maar we schieten er niks mee op.!!

Wanneer komt de verlossing van de grote 3 ?? Tiësto ook niet meer?

12   6  
Badeend

6x het woord "moeten" in dit kleine stukje tekst. Daarnaast vooral "graag willen" maar nergens échte overtuiging. Dat zal allemaal vast liggen aan dat dit een samenvatting van een interview is ofzo - het is vooral typerend voor het voetbal, het team en de organisatie NAC Breda. En dat is treurig.

Kom op hé - druk wegnemen... Je kunt ook overtuiging toevoegen. Of mist de selectie daar kwaliteit en ervaring voor? Als dat het geval is, wat gaat daar dan aan gebeuren?

9   2  
Kipiani

Als je niet weet wat je baas echt wil, welke kant hij op wil en hoe, dan weten de onder bazen het ook niet en doen die vervolgens ook maar wat, met allerlei rare en opspringende effecten welke uiteindelijk geen enkel resultaat hebben. Integendeel.

12   6  
Scheppioni

Het zoveel zeggen van moeten, maakt ons NAC met deze staf veel te stroperig ! Ik sta er niet van te kijken dat het twee benauwde gelijkspelletjes worden en een ternauwernood beker overwinninkje. Merk aan mezelf dat ik steeds minder van ons cluppie aan het verwachten ben, ons NAC is ver weg van haar identiteit helaas !

5   12  
Twan

Iemand toevallig een kaart voor vrijdag van de b side over?

55   8  
NAC!!!

Het wordt tijd dat er een eigenaar komt met een plan, visie en toekomst.
Dat is nu net wat ons NAC al jaren niet meer heeft. Men “denkt” elk jaar iets te kunnen doen, maar eigenlijk is het maar wat aanmodderen.

Zolang we dit blijven goedvinden zal de club geen progressie maken en doorgroeien. We staan al jaren stil en clubs als Zwolle en Fortuna, (Emmen), Willem 2 maken wel stappen.

En de supporters vinden het al ok, het lijkt soms 1 groot praat café op de tribunes.
Het is geen verwijt enkel een vaststelling.
Als we niet opletten gaan we nu voor vele jaren in de KKD spelen. En met jaren bedoel ik wel een kleine 5 tot 10 jaar. Met wat putjes vullen door de aandeelhouders kan geen enkele club groeien, goed dat ze het doen maar we schieten er niks mee op.!!

Wanneer komt de verlossing van de grote 3 ?? Tiësto ook niet meer?

17   5  
Ivo

Brood, zet die gasten nu eens echt op scherp. En wissel degenen die verzaken of lopen te kloten direct. We zitten niet meer bij de F-jes.

Niet meeverdedigen - Wissel
Geen druk zetten/niet jagen - Wissel
Te lang pingelen - Wissel.

Al ben je dan binnen een half uur door je wissels heen, dat maakt me geen zak uit. Laat zien dat je de baas bent en hoe je wil dat er gespeeld wordt.

5   20  
ome cor

@Ivo
Jij maakt er helemaal een amateurclubje van zo.

Ivo: "We zitten niet meer bij de F-jes."
ome cor: Jouw reactie is toch wel alsof het over de D-tjes gaat.

Ivo:"Al ben je dan binnen een half uur door je wissels heen, dat maakt me geen zak uit."
ome cor: Nee jou niet, maar wat doe je dan met de andere spelers die Niet meeverdedigen, geen druk zetten/niet jagen of te lang pingelen ?

Ivo: "Laat zien dat je de baas bent en hoe je wil dat er gespeeld wordt."
ome cor: En als de spelers die er in komen het dan ook niet kunnen brengen ? Wie ga je dan opstellen met je 'direct wisselbeleid' ?

17   5  
Buddha

Nu schuiven we de opmerking over het niet moeten promoveren weg onder t mom van druk wegnemen. Ik vind zo’n opmerking van een trainer voorafgaand aan een belangrijke uitwedstrijd, maar ook het overdreven dollen, lachen, gieren, brullen van de assistent trainer met een speler van Telstar na afloop geen best signaal naar je selectie.

7   2  
Vergane Glorie

Het "moeten" winnen. Ik hoor het RB voor elke wedstrijd zeggen. Maar als Telstar, Eindhoven, dit RodaJC, Almere C al niet te nemen vestingen blijken zeg ik niet verder dromen. Superblij zijn met een periodetitel. Maar wat koop je daarvoor ?
Het is wachten op andere tijden met een andere instelling en een VISIE. Het is nog lang geen team.

10   9  
Erik

Met deze aandeelhouders heeft ons NAC geen toelomst!

Ze moeten weg!

3   11  
Patrick

Zorg jij nou voor een goede opstelling:olij, mashart, riera, rösler, verschueren, i ilic, bousaid, l ilic:dogan:stokkers, van hooijdonk. Maar dat is mijn mening

5   10  
NAC70

RB doet zijn naam eer aan typische Broodtrainer... nu lekker laten zitten en tegen einde seizoen elkaar de hand geven en op maar de vlg trainer. Hij is net wisselvallig in zijn uitspraken als in zijn wisselbeleid...totaal geen lijn en vastigheid in te ontdekken...

@ NAC! Heeft volledig gelijk. Met deze aandeelhouders is het status quo er is geen enkele vooruitgang sterker nog het wordt alleen maar van kwaad tot erger.. 2 keer degraderen in 4 jaar tijd is een fors teken aan de wand..

waar blijft die ene investeerder met een duidelijke voetbalvisie, aankoop en selectie beleid, een uitgewerkt commercieel plan en een groot geel zwart hart?

16   18  
NACRijen

Opnieuw hoor je dat aandeelhouders weg moeten. Maar waarom dan? De aandeelhouders hebben al jaren geen rendement van hun geïnvesteerde geld. Ze doen het dus niet voor eigen gewin, maar om de club overeind te houden. En die willen we weg hebben?

De afgelopen 15 jaar hebben we een aantal jaar op te grote voet geleefd, de tijden van Amoah en bijvoorbeeld Leonardo, zitten nog vers in het geheugen. Het kostte alleen veel te veel geld, waardoor we nu staan waar we staan. Het is overleven, al jarenlang. Toch blijven we komen met zijn allen, ja omdat het een gezellige kroeg is bij NAC. Het gaat toch helemaal niet om het voetbal jongens? Het gaat om ons uitje, niet meer en niet minder. En als je wel voor meer komt, dan zit je 9 van de 10 keer bij NAC verkeerd. Vloekend en tierend thuiskomen, om de dag erna alles vergeten te zijn. De berusting komt steeds sneller om de hoek kijken. Al voetballen we nog 5 of 10 jaar KKD, nee leuk vind ik dat ook niet, maar blijven komen doe ik 100% zeker, en velen (minimaal 10.000) met mij!

Laat de aandeelhouders maar lekker zitten, dan doen wij dat ook en gaan we (voorlopig) niet failliet. Vrijdag weer lekker de werkweek eruit schreeuwen.

7   1  
The Cosmic Gate

NAC en iets moeten .....is geen goede combinatie

15   4  
10diego

De polonaise is gestrand, de critici werden verketterd of werden van de site geweerd. Wat je zag aankomen is uitgekomen: geen visie, geen beleid, geen prestaties.

Kortom: oude wijn in nieuwe zakken. Maar onze “ aandeelhouders is het ook maar overkomen”.



5   3  
Nacman

Ruud weet je wat jij moet doen hard ingrijpen en overwicht houden
Je zat er na de wedstrijd bij telstar als een trainer die het ook niet meer weet.
Indien dat het geval is contract inleveren.

6   2  
Ojee

BSR, is er nog steeds een groep mensen bezig met een plan? Blijft wel oorverdovend stil...?!

7   0  
Ad B uit Roosendaal

Ruud: de scherpte ontbreekt en de inzet van de spelers vind ik helaas is niet maximaal. Het is te slap en zo verlies je 2 punten van Telstar!.

NAC laat veel te veel punten liggen en zo worden de ambities niet gehaald.

Druk naar voren, in een hoog tempo voetballen en waar nodig fysieke kracht gebruiken, als het voetballend onvoldoende lukt.

Weg met de handschoenen aan en shirts met lange mouwen! Dat zegt al wat over de instelling, vóórdat de wedstrijd begint.

12   8  
Dutchbird

Beste @NACRijen,
Ik neem aan dat jij het prima vindt als NAC de komende jaren lekker meedraait bovenin de KKD. Ik niet want de Baronie regio verdient beter!

Spelers en kenners vinden NAC een grote club. Daarmee doelen ze op de grandioze supportersschare en de mooie geschiedenis van onze NOAD Advendo Combinatie. Een club die thuishoort op de grens van het linker- en rechterrijtje in de eredivisie.

Dat is ook haalbaar als je naar de omvang van het achterland kijkt. West-Brabant en Zeeland is een stuk Nederland waar menig eredivisieclub een puntje aan kan zuigen. Niet veel bedrijven met meer dan € 250 miljoen omzet, maar wel veel tussen de € 25 miljoen en € 250 miljoen. Daar werken voetballiefhebbers uit de regio, vaak zelfs NAC supporter. Veel van die bedrijven hebben veel klanten in de regio. Daar moet je op niveau kunnen netwerken met een belangrijke rol voor de Algemeen Directeur die in feite teven Commercieel Directeur is. Maar ook de aandeelhouders horen thuis in die netwerken. Hans van den Dungen en Marco van Dijnsen zijn daarvoor te licht. Maar onze Fries spreekt de taal niet en onze drie machthebbers passen niet in de business cultuur van die netwerken.

Breda Business trok vorige week grote aantallen bezoekers naar Breepark. Niet één, niet twee, maar misschien wel 20 verschillende deelnetwerken waren daar. Geen van Aalst, geen van Weelde, geen Burema. Ik heb wel een wegduikende Fries gezien. Niet iedere dag van begin tot eind, slechts even maar. De kuif voelt zich daar niet thuis want de mensen uit Zundert spreken geen Fries en hij spreekt geen Zunderts.

Als wij het moeten hebben van aandeelhouders die geen toegang hebben tot de lokale netwerken (of in Zuid Afrika verblijven), die bovendien ze dom zijn dat ze een Fries en een Belg aanstellen die niemand kent, dan gaat NAC echt niet doorstoten naar de eredivisie.

Zo zonde. oftewel tis sund.

3   3  
Ons NAC

Ojee,

daar wordt nog hard aan geschaafd. Het komt binnenkort naar buiten. Dat wilden we eerder doen, maar we hebben lang moetebn wachten op verschillende belangrijke informaties. Die info is er nu.

In januari verwacht ik dat we alles naar buiten kunnen brengen.

4   0  
De muzikant

Niet belangrijk Ruud, bijblijven is voldoende toch? En promotie is al helemaal geen noodzaak voor ons clubje heb ik begrepen.........

2   0  
Arie

Laat dat dan eens 90 minuten zien! Vanaf de eerste erop klappen, bij de strot grijpen en niet meer loslaten. Bloed aan de paal, ballen in het net, 2x 5-0 en niks minder.

0   1  
Van "taajlaand

Hoi Dutchbird,

Wat schrijf jij hierboven in eerste instantie een begrijpelijk en eigenlijk waarheid getrouw verhaal.
NAC hoort met alle kansen die er liggen/lagen, niet thuis tussen al het getob op vrijdag met de competitievervalsende "jong teams".

Maar je tweede deel, waarin weer blijkt dat we op commercieel gebied schandalig amateuristisch acteren is te belachelijk voor woorden...

En dat ook al zo lang....

1   0  
Dutchbird

En waar gaat meneer van Taajlaand dan de centjes vandaan halen die nodig zijn om weg te komen en te blijven uit de KKD?

Bij sportieve ambities horen ook commerciële ambities!

3   0  
NACRijen

@Dutchbird

Eens, en ja ik zou graag zien dat we onderaan linker- bovenaan rechter rijtje eredivisie presteren. Of je daarvoor afscheid moet nemen van de aandeelhouders, dat is juist hetgeen ik in twijfel trek.

De mensen die je niet zwaar genoeg bestempeld, die waren juist op Breepark wel aanwezig en hebben hun netwerk wederom zeer netjes toegesproken omtrent NAC. Het netwerk wat overigens zeer goed gebruikt wordt, want er is geen business-unit ongebruikt op dit moment. Alles zit vol, dus daar zit het wel goed mee. Marco van Dijnsen en Hans van den Dungen mogen bij NAC nog parttime werken aan een netwerk en de nieuwe commerciële man staat op het punt van beginnen, laten we deze beste man eerst maar even een kans geven.

Ja, het achterland is groot genoeg, tevens wordt het achterland ten volste benut op dit moment.

Technisch beleid moet beter. Helemaal mee eens. Daar missen we een paar zwaargewichten, dat ziet iedereen. Maar de verkeerde mensen wegsturen, zorgt er niet voor dat dit probleem wordt opgelost.

1   0  
F8Hipster (BSR)

@Ojee ja er nog steeds een groep actief aan de slag met een plan. Ik verwacht dat er hier op korte termijn wat meer over naar buiten gebracht zal worden wat de status hiervan is.

2   0  
Van "taajlaand

Hoi Dutchbird,

Sorry voor mijn onduidelijke text.

Ik bedoel te schrijven dat het het "voetbalbedrijf NAC" op een SCHANDALIG AMATEURISTISCHE manier 'bedreven' wordt.
En dat ook al zo lang, want als je mijn stukjes leest haal ik juist aan dat we een B.V.O. moeten zijn, waarbij ik helaas ook al jaren aanhaal dat er van professionele "organisatie" bij NAC (haast) geen sprake is.

En zéker het niet aanwezig zijn op belangrijke zakelijke gelegenheden van onze belangrijkste commerciële mensen, waarbij kansen te pakken zijn, is te belachelijk voor woorden.
Afschuwelijk zelfs!

Je text, wat helaas de waarheid is, is er een om je als supporter voor te schamen.
En het leven gaat gewoon door bij NAC, terwijl er vele supporters zijn, waaronder dus ook ikzelf, die zich al jarenlang bezorgd maken over het ammateuristische beleid bij NAC.



0   0  
Vergane Glorie

Ik krijg de indruk dat Ruud te lang in Eindhoven heeft gezeten. En daar praat men ook veel maar ook daar blijven de resultaten flink achter. Ook daar komt het helemaal goed.
Wellicht moet Brabant af van het woord Bourgondisch als het om voetbal/ sport draait.
Daar moet gewerkt worden, hard en met een duidelijke visie.

0   0  
den hulk

waarom duuren de blessures altijd zolang bij nac bv kali muhren nu weer de twee spanjaarden

0   3  
Ojee

Okee, dus ik stel gewoon een vraag a.h.v. het verhaal van Dutchbird en dan krijg ik duimpjes naar beneden.
En dan krijg ik antwoord op mijn vraag van iemand die er meer van lijkt te weten en dan krijgt die ook duimpjes naar beneden. Dat is een beetje gek toch? Ik bedoel er wordt geen vervelende mening verkondigd, niemand beledigd, helemaal niks.

1   0  
Henri

Goede analyse/opmerkingen Dutchbird. Alleen raar dat de verantwoordelijken iedere keer weer de plank finaal misslaan en niet in staat zijn om ook maar iets positiefs, doordachts wat ook maar enigszins op visie lijkt op poten te zetten.

Laad alle berichten na dit bericht in