Wij gaan niet opzij

Brood experimenteert verder tijdens oefenwedstrijd

DeWeesJr

NAC won gister overtuigend van KAA Gent. In de oefenwedstrijd hield Brood vast aan Verschueren op back en Van Anholt op het middenveld. Maar niet alleen in verdedigend opzicht is brood aan het experimenteren, ook voorin zet Brood spelers op andere posities.

In de oefenwedstrijd tegen Gent begon Brood met Dogan op rechts en Boussaid op links. Ook El Allouchi kreeg weer een basisplaats, voor hem was een plekje achter de spits (Stokkers) weggelegd. Op het middenveld had verder Van der Gaag ook een basisplaats. Het centrale duo bestond wederom uit Riera en Rösler. Op links was Noblejas wederom afwezig. De linksachter speelde in Almere nog 90 minuten maar is daarvan nog niet hersteld. Zijn vervanger was Mashart. 

Voor Gylermo Misaine en Milan Vanacker was de oefenwedstrijd hun officieuze debuut. De spelers van NAC onder 19 kregen voor het eerst minuten in het eerste elftal van NAC. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
28 Reacties
43   9  
fvf6

Leuk resultaat , maar wel jammer dat bij de eerstvolgende wedstrijd de opstelling m.i. door Brood weer door elkaar gehusseld zal worden , . Ik zie liever dat er aan vaste patronen wordt gewerkt i.p.v. al dat geschuif met spelers. En ik blijf erbij Verschuren hoort op het middenveld

50   23  
Ouwe Spionkop

Waarom midden in competitie experimenteren Brood?
Dit heeft ons tegen Almere al 3 punten gekost. 100% te wijten aan Brood.
Hoog tijd dat onze TD vd Abbeele een hartig woordje gaat praten met Brood. en hem tot de orde roept.
Gewoon in grote lijnen spelen met de opstelling in de 1e periode en geen rare fratsen.
Experimenteren doe je maar in de winterstop!

9   21  
Cool Hand

Brood heeft geconcludeerd dat hij met de huidige voorhoede niet gaat promoveren. Ietsje laat, maar beter laat dan nooit. De grote vraag is: wat is momenteel een beter alternatief? Misschien 4 handige, snelle jongens voorin, met Dogan als de aanvalsleider (niet spits)? Bij wijze van spreken, want zo realistisch klinkt dat ook niet, gezien de spelers die we hebben.

43   9  
fvf6

Leuk resultaat , maar wel jammer dat bij de eerstvolgende wedstrijd de opstelling m.i. door Brood weer door elkaar gehusseld zal worden , . Ik zie liever dat er aan vaste patronen wordt gewerkt i.p.v. al dat geschuif met spelers. En ik blijf erbij Verschuren hoort op het middenveld

18   17  
Baosje

seizoen is zowat halverwege ..en Willem Bever is nog aan het knutselen....

de firma Pruts en co ....

6   14  
ome cor

De pers werd geweerd, maar Yadran kan er toch weer een stukje over schrijven.

36   9  
Ric

Zet een speler (Mounir) op 10 waarvan je weet dat hij hooguit 6 doelpunten maakt op een seizoen.
Koop een speler (Dogan) die er op los scoorde in het vorige seizoen en ga die lekker op een rechtsbuitenpositie uitproberen.
Ga verdomme eerst eens gewoon de poppetjes op posities zetten waar ze thuishoren. Indien er een positie niet optimaal ingevuld is dan zet je daar de beste optie en grijp je in de winterstop in om daar te versterken.
Maar ga nou niet weer met hele elftal lopen schuiven.
Het lijkt het nederlands elftal wel waarin Sneijder, van der Vaart, van Persie en Robben persé allemaal moesten spelen. Dat vervolgens de balans en evenwicht niet klopte daar keek niemand naar.

7   38  
Robbie Rafello

Met name El AL maar ook toch Verschuren lekker op het bankje laten ! Beter met Anholt en vd Gaag controleren op het middenveld. De Mug er voor en Schouten gewoon als back

13   10  
Baosje

Ome Cor

ben blij joh dat Blanco er wat over te melden heeft ...anders had je niets meer te zaniken ..

17   14  
Reflektor

Nu kan brood er niks meer van , kom op jongens , doe me een lol.

13   8  
Kipiani

Zorg dat je snel een grote Baas op het middenveld hebt in dit elftal. Een die kan aansturen, schoppen, power heeft en ten koste van alles wil winnen. Teamplayer.
Al het andere is aanprullen en onmogelijke en kansloze wijzigingen (weer) proberen, hetgeen nog meer punten kost.
Wat is Tom trouwens stil, zit hij er nog......?

40   11  
Tombola Breda

Ik zou ook liever hebben dat Brood vasthoudt aan zoveel mogelijk dezelfde opstelling. Maar hij wordt door blessures en wisselvalligheid van spelers ook min of meer gedwongen om te schuiven. Ga er maar aan staan. Er zijn bepalende spelers die de ene wedstrijd boven zichzelf uitstijgen. Vervolgens spelen ze een wedstrijd later (op dezelfde positie) alsof er een keutel dwars zit. Hoe kom je dan ooit aan de juiste opstelling?

Sommige lijken wel weer heel snel te zijn vergeten dat het huidige elftal op 2 spelers na compleet nieuw is opgebouwd. Dus is het niet logisch dat er nu 14 wedstrijden (+ blessures/schoringen) later alsnog wordt geëxperimenteerd? Die tijd gun ik Brood, al kost het ons het seizoen. Vanuit het bestuur is uitgesproken dat duurzaam promoveren de doelstelling is. Ofwel, promoveren mits de selectie daar klaar voor is. Het probleem is alleen dat door het winnen van de 1e periode iedereen ineens is gaan geloven in directe promotie. Terwijl de selectie daar helemaal niet klaar voor is.

Er wordt gebouwd. Dan hoort een fase als deze erbij. Dan kunnen we onszelf wel heel erg opwinden en uit emotie weer roepen om het vertrek van de 7e trainer in 4 jaar tijd (!!). Maar daar schieten we geen fuck me op. Brood gaat ons terug brengen naar de Ere. Maar accepteer dat dit tijd nodig gaat hebben en met vallen en opstaan zal gaan.

6   21  
Arie

Een trainer die na 8 wedstrijden vol punten de boel omgooit en AL zn punten verspeelt, maar elke week verder blijft knutselen moet je naar de GGZ brengen.

13   24  
Judge M.

Al in de voorbereiding was dit mijn meest logische opstelling:

--------------------------- Olij ----------------------------
Van Anholt - Riera - Monsalve/Rossler - Noblejas
------------------------- Ivan Ilic -------------------------
v/d Gaag ------------------------------------ El Allouchi
------------------------- Dogan ---------------------------
-------------- Stokkers --------- Filipovic --------------

2 controleurs is overkill en voorkomt dat je een tegenstander de wil oplegt. Juist met creatieve spelers als v/d Gaag en El Allouchi, zeker in combinatie met Dogan kun je elke verdediging uit elkaar spelen en goede steekballen kunt geven. Sydney is nog te wisselvallig voor een basisplaats en ook Boussaid lijkt me beter als pinchhitter te gebruiken. Luka Ilic en Verschueren zijn ook op meerdere plaatsen inzetbaar maar maken vanaf de aftrap helaas ook niet het verschil..

Ik heet geen Ruud Brood maar echt hele moeilijke wiskunde lijkt me dit ook niet...

8   12  
Beultje

Verschueren is geen rechts achter,was vorig seizoen al een drama.
EL.A is gewoon niet goed genoeg.
Er moet gewoon een goeie middenvelder bij in de winterstop en een aanspeelbaar en scorende spits...

3   13  
scheppioni

Daar zijn de oefenwedstrijden voor !!
De 4-0 zegt helemaal niets, maar wanneer je Verschueren rechtsback en van anholt blijft posteren, zie ik de donkere wolken echt verdwijnen !
Nee ik had echt vertrouwen in Brood toen hij in maart werd aangesteld, maar die ebt nu toch wel ver weg, dat had ik met vd Gaag trouwens ook, misschien moeten we toch voorlopig maar niet zoveel verwachten van dit NAC, we hebben gelukkig een periode.
Het hoogst haalbare lijkt nu daar in mei 2020 maar in te stunten, want de eerste twee plekken in de ranglijst lijken voor mij althans echt een utopie !
Maar NaCCer blijf je, in allertijden !

1   10  
scheppioni

echt NIET verdwijnen natuurlijk !

5   6  
40jaarNAC

Snap niet veel van het spelletje en ben dan ook geen trainer geworden maar supporter van NAC, wat ik wel snap is dat een timmerman niet kan metselen dus als je de spelers op hun positie laat spelen zoals in de 1e periode zal het vast wel goed komen....denk ik he

35   9  
HupNAC!

Kunnen we svp stoppen met Boussaid de mug te noemen?

1   10  
Nicky

Ik vind de mug inmiddels een compliment. Jongen loopt overal en is niet te pakken voor zijn tegenstanders.. heerlijke voetballer..

Daarnaast is Brood echt niet voor de lol aan het veranderen... eerst wint NAC alles en is het voetbal niet goed. Dan gaat Brood de blessures oplossen en proberen de zwakke plekken te verbeteren (zoals de back positie en het rendement voorin) dan kan het zijn dat dit ook een keer niet goed uit pakt.. zeikers

9   3  
Eljé

Mag je constateren dat ook in geen van de recente wedstrijden waarin de 'missing link' weer meespeelde, werd gewonnen? Tegen Emmen zat Dogan op de bank.

Kan natuurlijk allemaal toeval zijn, maar opvallend en niet zo'n prettig feitje....

10   6  
Tombola Breda

Inderdaad, kappen met Boussaid een 'mug' te noemen. Zeer denigrerend en onverdiend.

Dogan heeft nog maar 3 wedstrijden in de basis gestaan. Verder alleen invalbeurten. Dan zijn 2 doelpunten en 3 assists op zich redelijk toch? Op Almere uit na heeft hij prima spel laten zien. Maar ik ben bang dat hij verzuipt als hij niet een betere aanvoer vanuit de backs gaat krijgen. NAC kan gewoon niet counteren. Alles wordt geprobeerd vanuit opbouw. Dan is een speler als Dogan, die moet renderen als valse tweede spits, verloren. Die moet ballen krijgen, ipv halen/veroveren.

4   7  
BATI

De 1e periode is vooral gewonnen dankzij een flinke portie geluk. Er is op helmond sport na geen tegenstander weggespeeld en in veel wedstrijden was je voetballend de mindere. Alleen je had wat mazzeltjes in de laatste 10 minuten. Dwing je natuurlijk wel af maar je weet dat dat geen seizoen goed gaat.

Dat Brood nu aan het zoeken is is dan ook wel logisch. We hebben een compleet nieuw elftal. Bedenk dat ook eens. Om te promoveren heb je gewoon 70/80 doelpunten nodig. En wij hebben middenvelders die er bij elkaar opgeteld geen 15 gaan maken. Dus ik zou in de winter maar snel een scorende middenvelder ergens vandaan toveren als promotie de doelstelling van dit jaar is.

2   10  
Thebelg

--------------------------- Olij ----------------------------
Van Anholt - Riera - Rössler - --- Noblejas
-----------------------------------------------------------
---v/d Gaag (Verschueren)-----I. Ilic -----
-------------------------------------------------------------
L. Ilic (Bohui)---- Dogan ---------Filipovic (El A)
-----------------------------------------------------------
----------- --- Hooijdonck / Stokkers----------

8   4  
Braze

Prima toch dat de coach alle varianten uitprobeert. Weet hij tenminste wat bij schorsingen, blessures etc. De mogelijkheden zijn.
Brood loopt lang genoeg mee om te weten wat hij doet.
We hebben niet zo,n sterrenselectie dat we alles en overal winnen.
Zoals al gebleken is hebben
N we de inzet en de mogelijkheden van alle selectiespelers nodig.

2   4  
Cool hand

Er is maar 1 De Mug in Breda en die speelde vroeger bij Fortuna aan de Lage Kant. Die kreeg je ook niet te pakken.

5   1  
Henri

Ik vind het voor een zeer ervaren trainer niet pleiten dat hij na een half seizoen nog niet wie hij waar weg zet en met welk systeem hij wil spelen.
Ik snap er eerlijk gezegd geen hout meer van. Een speler die meerdere keren heeft bewezen geen rechtsback te zijn, toch als rechtsback opstellen. Een speler die centraal vorig jaar veel scoorde nu als rechtsbuiten opstellen en en speler die geweldig vrije trappen en strafschoppen kan nemen deze niet door hem, maar door een ander laten nemen. Ik vind het echt onbegrijpelijk allemaal en sta dan ook niet te kijken van de resultaten op dit moment.

4   3  
Henri

Ik heb het al vaker gezegd. Speel als Conte bij Inter 3-5-2. Schept duidelijkheid, houdt spelers (de verdedigers) scherp, zorgt voor een overwicht op het middenveld en ruimte op de vleugels.

1   2  
Kapotgeschrokken

Coolhand - die kregen ze wel te pakken.

Laad alle berichten na dit bericht in