Wij gaan niet opzij

'Brood topkandidaat bij ADO Den Haag'

Raskolnikov

Ruud Brood wordt mogelijk de nieuwe trainer van ADO Den Haag. De club uit de Hofstad ontsloeg afgelopen weekend Aleksander Rankovic en ziet volgens De Telegraaf in Brood een ideale vervanger.

Brood werd afgelopen Oudjaarsdag door NAC ontslagen en zit sindsdien zonder club. Hij werd afgelopen zomer al in verband gebracht met ADO Den Haag. Tot een deal kwam het destijds niet, omdat ADO voor Rankovic koos. Mogelijk gaan Brood en ADO nu alsnog met elkaar in zee.

De vraag is of Brood op dit moment in wil stappen bij ADO. Net als eerder bij NAC rommelt het in Den Haag, kun je grote vraagtekens bij de kwaliteit en samenstelling van de selectie zetten en lijkt strijden tegen degradatie het maximaal haalbare. Een nieuwe degradatie staat niet per se goed op je CV, al zal Brood ook nu weer kunnen stellen dat de verantwoordelijkheid voor de problemen grotendeels bij zijn voorgangers ligt. 

ADO heeft aangegeven snel een vervanger voor Rankovic aan te willen stellen. 

Bron:
B-Side Rats, Telegraaf
16 Reacties
82   7  
Breda

Dan zal Gradje Damen ook wel de overstap naar fc Den Haag maken

82   7  
Breda

Dan zal Gradje Damen ook wel de overstap naar fc Den Haag maken

22   6  
Theoden King

Haha, tikkeltje cynisch BSR. Maar het lijkt me ook een ideale klaagklus voor Brood ;)

7   7  
Wanny

Die trainers denken allemaal dat ze het beter kunnen dan de voorganger met hetzelfde materiaal.

Een van de weinige uitzonderingen was Verbeek die NAC afzegde omdat ie er weinig fiducie in had.

20   4  
Zeeuwse Naccer

Ruudje heeft ook geen geluk in de clubs.
Van het slechtste NAC ooit (degradatiejaar Eredivisie), naar het slechtste ADO ooit.


Het gaat je goed Ruud :).

13   2  
Gjoewie

Wanny > Verbeek had er geen fiducie in? Misschien, maar dat niets met de spelersgroep of zo te maken. Verbeek was trainer geweest van Feyenoord en AZ en grote Duitse clubs. Als je dan bij NAC op je bek gaat, dan kun je het echt wel schudden. Ik denk eerder dat de vijfde colonne geen fiducie in Verbeek had. Verbeek is natuurlijk niet echt een sympathieke man te noemen.

Brood is niet bang om tijdens een (sportieve) crisis bij een club in te stappen. Hij toonde lef toen NAC met een slechte selectie en nog minder sfeer en samenhang in de spelersgroep instapte. Die situatie speelt nu ook bij Adoow. Misschien dat de sfeer bij de spelers nog wel aardig is, maar ze hebben eerst twee assistenten en nu de trainer weggepest. Dat heeft zijn weerslag op het technische en bestuurlijke vlak bij de club. Kortom: een ouderwets wespennest. Ook al win je een paar potjes, dan blijft dat altijd weer aan de oppervlakte broeien.

Maar ja, ik gun Brood nog altijd het allerbeste. Ik ben al blij dat Adoow niet bij NAC aanklopt om Steijn los te weken... 8-)

39   2  
sjef de gevulde koek

Toen Ruudje Verschueren de beste rechtsback vond en tegen iedereen stond te verkondigen dat Van Hecke nooit basisspeler zal worden bij NAC omdat hij veel voetballend te kort zou komen ben ik afgehaakt en kan ik hem niet meer serieus nemen. Ik zal hem nog wel een tip geven. Niet doen want Ado gaat er dit jaar heel hard uit wat een kut elftal hebben die zeg. Ook die TD komt over als een malafide keuken verkoper!!

26   2  
Double D

Even off topic, maar over TD's gesproken, hoe zit het eigenlijk met onze zoektocht naar een TD?

6   4  
scheppioni

Zou me verbazen as Ruudje na NAC in een tweede wespennest stapt !?
Ik gun Ruudje het beste, stond in het wereld NAC van begin jaren '90 !
Wat een heerlijk elftal toen .......

7   3  
Janus

Aha Ruud Brood.. werd bij onze aanhang jaren als de perfecte trainer gezien voor NAC. Helaas compleet op het verkeerde moment ingestapt. Jaren van wanbeleid kwamen er tijdens zijn periode uit. Met de slechtste NAC groep ooit had hij er denk ik niet veel meer van kunnen maken dan degradatie.

Maar toch heeft hij het voor zichzelf verpest. Onhandige uitspraken in de media tijdens en na zijn dienstverband, rare opstellingen, het constante wisselen van tactiek, rare wissels en ga zo maar door.

Nee Ruud had met die ploeg degradatie niet kunnen voorkomen, maar hij had genoeg dingen anders kunnen doen om het voor zichzelf makkelijker te maken. Ik neem aan dat hij eerherstel wilt, al vraag ik me af of ADO daarvoor de juiste club is.

5   6  
ome cor

Misschien niet origineel, maar mijn eerste gedachten waren:

- Brood heeft tenminste ervaring met degraderen
-Gradje kan weer bij bvo meetrainen

Maar goed, verder wil ik Ruudje gewoon het allerbeste toe wensen.

12   3  
Willem 4,5

Snap heel goed dat ADO hem wil hebben, Ruud is de uitgelezen trainer om bij een 'moeilijke' club te trainen, dat heeft ie bij NAC bewezen. Hij is een écht warme trainer die een neus voor talent heeft en tactisch heel sterk is. Dat hij bij NAC mislukt is was natuurlijk niet zijn schuld, maar de schuld van de spelers, bestuur, technisch directeur en de koffiejuffrouw.

5   1  
nec nijmegen

De zeer dominante Jol en de eigenwijze Brood?Slechtste combi ooit.

4   1  
fvf6

hahahahaha nou Brood veel sucses daar, als je erin trapt want daar in denhaag is echt niks te halen . Ik zie ook de naam van Verbeek ook voorbij komen, maar ik denk dat die wel zin in utreg heeft

1   1  
Gjoewie

Willem 4,5 > En van Theo Mommers...

N-ie-C > En toch, waarom niet? Twee tegenpolen kunnen toch een klik vormen. Brood is nog niet zo oud, maar hij gaat als voetballer en trainer al net zo lang mee als Jol. Die heeft dan misschien iets grotere clubs getraind, maar hij heeft de laatste jaren niet meer in een actieve functie gewerkt.
Ik vraag me af of er een bestuurslid bij Adoow al eens direct aan Jol gevraagd heeft of hij het niet zelf wil doen? Hij heeft toch zelf altijd zo'n grote bek? Waarop het bestuurslid met een fors aantal krachttermen en andere verwensingen naar de deur gebonjourd wordt. Maar een Haags bestuurslid laat zich niet zo maar aan de kant zetten: Bij Feyedinges hebben ze toch ook Advocaat langs de lijn zitten? Waarop het volume van de krachttermen nog verder opsteekt naar orkaankracht.
Enfin, Jol zal wel weten dat het niet werkt om (nog een keer) een debutant of anderszins lichtgewicht trainer voor de groep te zetten. Hij heeft zelf natuurlijk ook iemand nodig om mee te sparren.
En dan zal Brood toch iemand zijn die ook wel zijn bek zal open trekken wanneer dat nodig is.
Die John van Zweden is trouwens ook zo iemand. Bij Adoow hebben ze geen mobiele telefoons nodig, wat dat betreft...

2   1  
nec nijmegen

@gjoewie; Brood dacht na promotie bij enniessee forse eisen te kunnen stellen maar daar trapten de investeerders niet in.Met de staart tussen de benen naar PSV als assistent.Bij jullie ook geen succes.Ruud is een hele moeilijke man in de omgang. Niet eens zo'n slechte coach maar zijn doorbraak is altijd wel uitgebleven.RKC,NEC,NAC,nu ADO.
Twee eigenheimers,Ruudje en Jol,wordt een fiasco.

3   1  
San Marco

Een ezel stoot zich geen 2 keer, maar in deze wereld blijkbaar wel. Jonge jonge. Wat een keuze vanuit Ado..... wat een armoe. Grad Danen ook weer wat oefenwedstrijden mee laten spelen en centraal opstellen? Vaste patronen inbouwen lukt dan lekker snel....

Laad alle berichten na dit bericht in