Wij gaan niet opzij

Brood: “Zorgen dat we bij blijven, zo simpel is het”

Masthow

Met negen punten achterstand op de koploper, die een wedstrijd meer gespeeld heeft, is het voor de ploeg van Ruud Brood morgenavond zaak om te winnen. In gesprek met BN DeStem vertelt Brood dat hij zich niet zo druk maakt over de achterstand. “Zorgen dat we bij blijven, zo simpel is het”, aldus Brood.

Volgens Brood is het belangrijk dat de achterstand overbrugbaar blijft. Zolang dat het geval is, wil hij niet zeggen dat NAC al is afgehaakt in de strijd om het kampioenschap. “Het is te makkelijk om te zeggen: ‘Het kampioenschap is al weg’. Ook in onze doelstelling en ambitie zou dat naar buiten toe een signaal zijn van: ‘We gaan ons dan maar richten op…’ Dat is niet de bedoeling.”

Jong Ajax zal met een sterke ploeg naar Breda afreizen. Een aantal spelers, zoals Ekkelenkamp en Eiting, hebben zelfs al hun debuut in de Champions League gemaakt. Zomeraankopen Pierie en Scherpen, samen voor ongeveer 6,5 miljoen gekocht, zitten waarschijnlijk ook weer bij de selectie, net als Traoré, de topscorer van de Eerste divisie. “Ik denk dat ze op volle oorlogssterkte zijn, omdat ze dit soort wedstrijden als goede weerstand zien voor die jongens. Het wordt een redelijk open wedstrijd. Zij hebben de technische bagage en individuele kwaliteiten. Dat hebben wij ook, zeker voorin.”

NAC zal het morgen in ieder geval zonder de Spanjaarden Monsalve en Noblejas moeten doen. Beiden zijn geblesseerd. Bij Noblejas betekent dat dat Jethro Mashart weer in de basis zal staan. ,,Jethro moet aan de bak. We houden het zo simpel mogelijk voor hem, daar is hij het beste bij gebaat. Tegelijkertijd moet hij geen druk voelen en gewoon lekker voetballen.”

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
16 Reacties
31   4  
Nr. 20

Jong Ajax is gewoon een goede ploeg. Wij zijn ploeg in opbouw en ondanks mindere resultaten hebben ze juist nu onze steun nodig. Of zijn wij inmiddels supporters geworden van het niveau. You only sing when you winning.... juist nu kunnen wij verschil maken.

23   10  
Los Pollos Hermanos

Nee Ruud. Wij hebben niet die technische kwaliteiten. Ook niet voorin. Dichttimmeren, schoppen, slaan en sleuren. Niet gaan voetballen! Hopen op enkele gevaarlijke uitvallen en zo de punten pakken.

Ga asttemblieft niet voetballen tegen dit Ajax, want dan sta je in de rust al voor een kansloze missie.

8   13  
Henk

Inderdaad, NEE RUUD! We hebben veel te weinig kwaliteit in de selectie en er is teveel onrust bij jouzelf!
Misschien redden we het nog als we in de winterstop een echte eredivisie spits aantrekken!

4   1  
NAC76

Was het maar zo simpel Ruud...

Good luck morgen, hup NAC.

31   4  
Nr. 20

Jong Ajax is gewoon een goede ploeg. Wij zijn ploeg in opbouw en ondanks mindere resultaten hebben ze juist nu onze steun nodig. Of zijn wij inmiddels supporters geworden van het niveau. You only sing when you winning.... juist nu kunnen wij verschil maken.

22   7  
Rolf

Ruud, als we nu eens beginnen om de poppetjes op de juist plaats neer te zetten.
Zo moeilijk is dat toch niet !!!!!!!!!!

17   6  
Sjef de gevulde koek

Als ze op volle oorlog sterkte komen wat waarschijnlijk gaat gebeuren weet ik zeker dat we een gruwelijk pak slaag krijgen. Net zoals je al wist van te voren dat je bij Almere niet gaat winnen met dit elftal. Je mist voorin doelpunten en dreiging en onze Spanjaarden. Ook de graafschap en Cambuur verliezen van een sterk jong Ajax die hebben namelijk betere spelers lopen dan bv Feyenoord. Het is gewoon een schande heel dat kut elftal in deze competitie.

21   5  
Otjes

Met Verschueren rechtsback, van Anholt op het middenveld, el al linksbuiten en nog even en Sidney staat centraal te verdedigen, lukt het NIET.

Zet ze nu eens goed neer. Hoe je ook draait of keert, sinds Dogan speelt klopt het niet meer. Nix met Dogan te maken maar het elftal is uit balans

3   1  
EDM

Zijn er ook andere foto's van Brood?

1   16  
RuudBroodIsGeenVerlosser

Snel Joey vd Berg halen en contract geven tot iig einde van het seizoen.

2   5  
Wvb

Jaja ruudje... ben benieuwd hoe je morgen piept, als we met 2-5 verliezen van een goed draaiend ajax

1   2  
Kipiani

Simpel d.w.z. Rinus Gosens uit het graf laten opstaan.
Trouwens Jelle moet en kan Ruud toch ook vertellen wat het effect is van Arno als back.....

1   5  
Ad B uit Roosendaal

Waardeloos, die JONG X teams in de KK Divisie. Pure concurrentievervalsing.

De ene keer een sterke Jong X selectie, de andere keer een zwakkere, al naargelang de omstandigheden van die club.

NAC is voor die teams sowieso een leuke tegenstander.

Schijnbaar heeft Jong Ajax morgen een sterke selectie, maar NAC moet desondanks gewoon winnen. Dan maar gaan tot het echte uiterste gaatje!! De achterstand op Cambuur en De Graafschap mag niet groter worden.

4   2  
Ivo

Vindt het al beter sinds de jong teams geen spelers ouder dan 23 meer mogen opstellen. Maar het zou nog beter zijn als ze een compleet eigen selectie hebben, net als in Duitsland en Spanje. Dus geen spelers van Ajax 1 bij Jong Ajax, en andersom. In Duitsland en Spanje mogen de clubs alleen in de winterstop switchen tussen het eerste en het jong-team, als een echte transfer.

7   0  
Moekes mooiste

@NR. 20 het wordt inderdaad tijd dat we eens vol achter deze ploeg gaan staan. Ik schreeuw iniedergeval vol de longen uit mijn lijf vanavond. Hup nac

0   0  
jackysan

technische bagage voorin met van hooijdonk zeker , ruudje ruudje ruudje toch

0   0  
Tram

Nul keer gewonnen in zes wedstrijden. Dat is kennelijk het niveau. Knap hoor Ruud.

Laad alle berichten na dit bericht in