Overal waar we komen

BSR interview: Dailon Rocha Livramento na NAC O19 – PEC Zwolle O19

Masthow

NAC Onder 19 is goed begonnen aan de tweede seizoenshelft. De eerste wedstrijd in de Eerste Divisie Hoog werd met 2-0 gewonnen van PEC Zwolle. De doelpunten werden gemaakt door Livramento en Sagov. Met eerstgenoemde spraken wij na afloop van de wedstrijd.

In de eerste seizoenshelft eindigde NAC O19 op een negende plaats. Daardoor speelt de ploeg van Michael Dingsdag nu in de Eerste Divisie Hoog, waarin handhaving veilig moet worden gesteld. In de eerste wedstrijd kreeg NAC meteen een pittige tegenstander, namelijk PEC Zwolle. Ze waren ongeslagen (negen overwinningen, 2 gelijke spelen) in de voorjaarsreeks. Een makkelijke wedstrijd was het dan ook niet, vond ook Dailon Rocha Livramento, de vaste spits van NAC O19. “Ik vond het wel een zware wedstrijd. Jammer dat we in de eerste helft niet alle kansen goed konden afmaken, maar in de tweede helft waren we toch de bovenliggende partij.” Volgens Livramento is de nieuwe competitie er sowieso eentje waarin NAC flink aan de bak moet. “In de Eredivisie willen ze vaak meer voetballen en hier zouden ze gewoon 90 minuten door kunnen rennen en druk zetten. Dus dat is wel anders dan de Eredivisie. Ik vind het in ieder geval fysiek zwaarder.”

Terugspeelbal

Na ruim een uur spelen tekende Livramento voor de openingstreffer. Hij onderschepte een te korte terugspeelbal op de keeper en maakt zo zijn derde competitiegoal van het seizoen. “De goal hing eigenlijk al in de lucht. Ik lette goed op, speelde de keeper uit en tikte hem gewoon in de goal.” Een paar minuten na de openingsgoal kreeg Livramento nog een kans op een tweede goal. Weer onderschepte hij een terugspeelbal, maar hij raakte de bal verkeerd en lobde over.

Afgelopen woensdag scoorde de 18-jarige aanvaller wel twee keer in één wedstrijd. In het bekerduel tegen Excelsior (1-4 winst) scoorde hij de eerste twee doelpunten. Dit jaar staat hij dus al op drie doelpunten. Dat is evenveel als in de hele eerste seizoenshelft. “Ik ben 2020 goed begonnen. Ik heb een moeizame start gehad in de eerste helft van het seizoen, maar ik blijf wel altijd op zoek naar een goal of assist. Zolang het team eigenlijk maar een prestatie levert ben ik al blij, maar eerlijk, als spits wil je zelf ook scoren. Ik denk dat dat ook steeds beter gaat.”

Doelstelling

Afgelopen zomer kwam Livramento over van de amateurs van Excelsior Maasluis. Dit is zijn eerste seizoen bij een BVO en een paar weken terug was zijn eerste officiële trainingskamp. NAC O19 bereidde zich in Lloret de Mar voor op de rest van het seizoen en Livramento had het naar zijn zin in Spanje. “Het was leuk en gezellig, maar er is ook hard getraind. Daar hebben we ook een oefenwedstrijd gespeeld tegen Saudi Arabië onder 23. 5-4 verloren, maar wel mijn doelpuntje meegepikt. Ik denk dat we die week wel goed hebben afgesloten, ondanks die nederlaag.” De ploeg heeft de week in het buitenland vooral gebruikt om even te schakelen. “We zaten er natuurlijk mee dat we de Eredivisie kampioenspoule niet hebben gehaald. We hebben heel snel de knop omgedraaid en we weten wat we willen in deze competitie tweede helft van het seizoen.”

Wat ze willen is natuurlijk handhaving in de A-Junioren Eredivisie. Om dat te halen moet NAC bij de beste zes eindigen in een competitie van tien. Uit de najaarsreeks van de Eredivisie doen zes ploegen mee, waarvan NAC als hoogste eindigde. Dat zou dus betekenen dat NAC de beste ploeg is in de huidige competitie. “Ja, wij met het team zien dat eigenlijk wel zo. Daarom is het onze doelstelling om in de top drie te eindigen. Het is haalbaar, we hebben een goed team. Daar gaan we gewoon vol voor.” Zelf heeft Livramento ook nog wel een doelstelling, al is dat voor een spits niet verrassend. “Zo veel mogelijk goals maken. Resultaat boeken zodat het team volgend jaar ook in de Eredivisie kan spelen. Maar persoonlijk zoveel mogelijk doelpunten maken en mezelf in de kijker spelen.”

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Man of the Match: NAC - Jong AZ 38 reacties
Volgend bericht
Fotoalbum: NAC-Jong AZ (3-1) 4 reacties
Terug naar overzicht
3 Reacties
24    
Martinus

Leuk om te lezen en hulde voor de tijd en energie die jullie ook in dit soort zaken steken!

7    
Rubenac

Top!
Ook derat.nl is vaak aanwezig.
Mooi om te zien.
Ik geniet het meeste van alle oud NAC spelers die er rond hangen.
Alle jeugd van andere clubs , die getraind worden door oud spelers van die club.

3    
Flamingo

Hij heeft ook vijf jaar bij Sparta gespeeld. Daarna is naar excelsior gegaan waar NAC hem weer heeft opgepikt. Dit is dus eigenlijk zijn tweede BVO.

Laad alle berichten na dit bericht in