Wij gaan niet opzij

BSR TV: Edwin de Graaf na Jong Ajax - NAC (6-3)

Italo

Trainer Edwin de Graaf kijkt logischerwijs teleurgesteld terug op het duel met Jong Ajax. Juist in de week dat de coach eindelijk wat te kiezen had in zijn opstelling, ging het fout. NAC kreeg met 6-3 op de broek. Na afloop spraken we met de trainer over deze harde nederlaag.

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Man of the match: Jong Ajax - NAC (6-3) 44 reacties
Volgend bericht
BSR TV: Nick Olij na Jong Ajax - NAC (6-3) 4 reacties
Terug naar overzicht
79 Reacties
117   6  
Becherovka

Ik heb enorme sympathie voor de jongens die deze interviews afnemen. Zou zelf na zo'n nederlaag het liefst naar huis racen. Dank voor alle inzet BSR.

Hier zal ik het maar bij laten..

117   6  
Becherovka

Ik heb enorme sympathie voor de jongens die deze interviews afnemen. Zou zelf na zo'n nederlaag het liefst naar huis racen. Dank voor alle inzet BSR.

Hier zal ik het maar bij laten..

37   3  
GJ_NAC

Ben niet eens boos, maar zwaar en ontiegelijk teleurgesteld.

19   69  
Ars

Geweldig wat een wedstrijd! En maar 6 doelpunten tegen. Volgende week 5! Come on boys. Lets lose them all!

32   14  
Beest

Mooi .

Zo te horen speelt azzagari voorlopig niet meer. Malone daarvoor in de plaats.

Velanas kan goed voetballen , maar wel op het middenveld. Wel een enorme miet in de duels net als Azzagari en Mashart.

Echt een belediging dat die 2 in nac 1 spelen

25   46  
Nico Naalden

Wie nu nog denkt dat dit bijeengeraapt zooitje amateurvoetballers, met uitzondering van Seuntjes en Haye, de eerstkomende 5 jaar nog gaat promoveren kan beter opgenomen worden in het Pieter Baancentrum. Wat een afgang. Om je kapot te schamen.

119   31  
Atleet

Daar zijn ze weer hoor…de grootste NAC supporters!!!

En maar zeiken …. Nu kunnen ze wel reageren

Schei toch uit klootjes volk.

Zelf nooit iets gepresteerd, ja zeiken en bier zuipen

24   4  
Gilze

Het begint een jaarlijks terugkerend fenomeen te worden bij NAC, waar op papier een kampioensploeg staat, weten ze het toch om de week te verkloten . Als je alleen in thuiswedstrijden kan spelen zoals men verwacht dat je speelt , ga je niet ver komen .
Achterin klopt er geen fluit van , er is daar werkelijk niemand volgens mij die iemand op zn flikker geeft als ie staat te slapen, bij die 5e goal van Ajax staat Mashart als een klein kind te verdedigen, iedereen draait om, doet de handen even achter t hoofd en gaat weer door. En zo lopen er nog wel een aantal rond waarbij als het team goed draait, ze leuk meedoen en zo niet je net zo goed een speler van de amateurs had weg kunnen zetten. Wat stelt dit NAC teleur zeg.

23   42  
Wallie

Ondanks alles prachtig voetbal. Een hele verademing nu Steijn weg is .
Laat me niet lachen.

23   20  
Viking

De Graaf deed een Steijntje een " presterend" team volledig omgooien door " ervaren" jongens en favorietjes op te stellen.

Dit geeft weinig vertrouwen voor de slachtoffers en jongens die op randje in de basis spelen zoals Rosler en Mashert.

Had na vrijdag gewoon gewisseld waar het echt onder de maat was. Ody was daar 1 van bv en de rest laten staan.
Deze nederlaag is grotendeels te wijten aan onze beginnend trainer helaas.

Op naar Emmen.

9   9  
Karel

Hoe was de sfeer in het uitvak?

9   8  
YLLWBLCK

Helaas is het scenario weer precies hetzelfde als alle voorgaande seizoenen. In alle opzichten. De sfeer slaat alweer om intern en extern. Ik vrees dat de man ook weer moet gaan wijken binnen een paar maanden…. As usual…

38   8  
maarten

Ik merk nu dat ik mijn 4e fase zit.
1, boos
2.teleurgesteld
3.gelatenheid
4.desinteresse.

Oorzaak, jarenlang wanbeleid door personen die met zijn zelfverheerlijking blijft aanprullen.


18   8  
Scheppioni

Snel er nu van leren Edje !! Je kunt nu zeker niet meer om Marijnissen heen !!! Als beginnende coach, laat iederen knokken voor een basisplaats !!!! Les 1 !

32   6  
Ivo

Je speelt met een half elftal met lieve jongens die op basis van de gunfactor en lokale afkomst een contractje kregen, of nog niet eens een contract hebben en op amateurbasis spelen. Je speelt daarmee tegen de grootste talenten van NL.

Wat verwachten we dan?

De grote 3 gooiden de handdoek in de ring, en nu hebben we een zeer matige selectie. Dit zal niet de laatste dramatische pot van het seizoen zijn.

17   3  
Steef

Dit hele seizoen gaat niets worden. Af en toe win je een potje omdat er meer kansloze teams zijn.
Triest hoe ver we zijn afgezakt. We blijven achter de club staan, maar dat maar steeds herhalen klinkt steeds holler.

20   7  
Maarten

Azzagari, gewogen en te licht bevonden. 5 wedstrijden onzichtbaar maar gisteren was hij wijf zonder tieten? Althans, dat werd gezongen door het NAC-publiek. Weet ik niet wie ze bedoelden maar zou zomaar Azzagari kunnen zijn. Bilate ook van verre in vorm. Gisteren was het David tegen Goliath en de jonkies van Ajax waren de reuzen. Wat een vernedering. vanaf 25 september mogen de stadions weer vol maar NAC is het enige theather waar ook daar de volle mep in mag zonder de 1,5 meter te hanteren. Voetbal kunnen we het niet meer noemen. de helft bestaat uit cabaretiers.

11   55  
Johnny1912

Absoluut een waardeloze trainer gebleken. Heeft uiteraard de gunfactor van het publiek, net als jongens als Azzagari en Mashart omdat het maar Bredase jongens zijn en De Graaf iemand met een NAC verleden. Maar 1 wedstrijd van de 6 winnen in de Keuken Kampioen Divisie is natuurlijk absoluut onacceptabel. Elke boerelul die doofstom is en nog nooit een potje voetbal heeft gezien kan met NAC wel een puntje of 10 halen in 6 wedstrijden. Vorig jaar hadden we er 18 geloof ik?

We hebben 1 serieuze tegenstander gehad van de 6 en dat is De Graafschap. Maar die verliezen wel weer met 0-3 van Volendam en 2-1 van Jong AZ. Zo serieus was die tegenstander dus niet.

Wat een afgang, bij ESPN trok hij terecht het boetekleed aan. Totaal geen plan.

25   8  
Maarten

@ Johny 1912,

Dagprijs gewonnen voor meest stom lullen van de dag.
Er lag wel degelijk een plan maar er waren teveel spelers die hun afspraken niet nakwamen tot ergernis van Seuntjens.Spelers kan je zo eruit halen wie daarmee bedoeld werden...ASSSAGGGARRiI, sorry moest niesen.

12   11  
Mevr van beuningen

Was te verwachten natuurlijk. Geen complete groep en een onervaren trainer erop zetten.

Echt wat heb Manders onze club naar de klotte geholpen in een jaar tijd.

19   8  
Beter de Laat dan nooit

Aan alle negatieve reactie’s. Het zijn jullie niet realistische verwachtingen die jullie reactie veroorzaken. Dit is de realiteit. Een nog lang niet ingespeelde ploeg, die voor de doelpunten afhankelijk is van een speler.

10   14  
Johnny1912

Maarten

Volgens mij is het de verantwoordelijkheid van de trainer om de spelers op te stellen die ook het plan uit kunnen voeren.

Vd Acker en Kestens worden na een paar redelijke potten geslachtofferd omdat ze maar de makkelijke oplossing zijn om eruit te halen. Azzagari, Velanas en Mashart mogen blijven staan na 5 weken waardeloos presteren.

Dat blijkt al dat De Graaf niet gemaakt is voor het trainersvak en liever de moeilijke keuzes uit de weg gaat om iemand teleur te stellen die slecht speelt en dan maar een jeugdspeler te wisselen omdat die het waarschijnlijk maar makkelijker accepteert omdat die al blij is met alle minuten die hij heeft gemaakt.

8   3  
Maarten

@ JOHNNY 1912,

Op basis van gissen of meningen ga ik niet mee in. Ja Edwin de Graaf is onervaren maar om van de zijkant te beoordelen, wat je trouwens ook niet kan, dat Edwin de makkelijkste weg kiest betreft de opstelling gaat mij echt te ver. Ik denk dat Edwin, nogmaals ik denk, dat Edwin de juiste balans zoekt met ervaring, aanvallend voetbal en uitaard gekoppeld met resultaat. Als je een technisch plan hebt en een aantal loopt te verzaken door alleen al als een juffrouw de duels aan te gaan? En ja, Edwin is eind verantwoordelijk maar de aanvoerder mocht ook wel wat nadrukkelijker aanwezig zijn dan achteraf voor de camera.

10   1  
Jeroen van de Meeberg

Niet te geloven dat je deuls verliest en je laat aftroeven door jongetjes van 18.
Oké het zijn talenten. Maar als je er vol in gaat en er kort zit op geef je ze geen kans om te voetballen.
Wie nu nog gelooft in promotie moet verder dromen.
Mischien een( periodetitel )maar meer zit er niet in denk ik.
Dat zal een seizoen worden om een goed elftal op de been te krijgen en als volwassen kerels hun taken uit te voeren.
En dan volgend seizoen meestrijden om promotie.

30   6  
Wanny

We spelen met Azzagari, Mashart, Rosler, Kestens, Velanas tegen de grootste talenten van Nederland. Dat is een ongelijke strijd.

Dan moet het juist komen van de ervaren jongens. Ik zou zeggen dat die juist niet thuis gaven.

Verder hebben we gewoon al 4 lastige uitwedstrijden gehad. Roda uit winnen we nooit, Graafschap uit ook niet, VVV is ook een van de betere ploegen en tegen Jong Ajax hebben we het altijd moeilijk. We staan er niet geweldig voor, maar nog altijd slechts 4 punten achter een directe promotieplaats.

Dus veel anders dan die jongens supporten kunnen we nu niet doen. Afbranden heeft geen zin, de selectie is wat het is en daar moeten we het mee doen.

14   3  
Johnny1912

Maarten

Kan jij een reden bedenken die De Graaf had om Velanas die duidelijk alleen op het middenveld uit de voeten kan op de flank te laten staan na de wanprestatie van vrijdag? En dan Kestens te slachtofferen die een buitenspeler is en al beslissend te geweest bij een aantal goals en dreigend is geweest?

Ik kan me geen reden bedenken om Azzagari na 5 wedstrijden niet presteren te laten staan en ook nog Velenas op de flank te laten staan en dan Antonia te brengen voor Kestens. Wat zijn plan ook was, als je kiest om Antonia te brengen doe je dat voor Velanas die niet presteert op de flank of voor Azzagari en dan zet je Velanas op die plek.

Niet voor de enige andere buitenspeler in je opstelling die wel elke wedstrijd minimaal een kleine voldoende heeft gehaald. Puur de weg van de minste weerstand kiezen.

8   1  
SjorsNac

Hij had eerder in moeten grijpen dat was een fout maar de vraag is wie ga je dan inbrengen met deze bank. Daarbij kan het natuurlijk gewoon gebeuren dat je verliest maar gaat mij op de manier waarop, zelfs via stream van ratsports was wel duidelijk dat dit echt niet kon. 6 doelpunten tegen mag gewoon niet gebeuren echt verschrikkelijk gewoon. De ranglijst ga ik voorlopig niet meer bekijken want de tranen springen in mn ogen.

Haye is in ieder geval in de winterstop weg lijkt me en geef hem eens ongelijk. Hier valt geen eer te behalen. Zelfde voor Olij.

Hopelijk is de boel voor de volgende transferwindow verkocht aan een rijke partij, dan kunnen meteen een aantal spelers naar de tribune verhuizen.

8   1  
Maarten

@ Johnny 1912,

Geen idee, dat weet alleen Edwin de Graaf. Anderzijds, veel smaken heb je niet he? Dit is het wat we mee moeten doen. Tendens is duidelijk bij de jonkies. Ze kunnen met vlagen leuk ballen maar ook gigantisch door de ondergrens gaan.

4   3  
Ronn

Mi had de graaf het standaard elftal van 2 wedstrijden terug moeten laten spelen! Dan wederom Bilate en Rosler laten invallen!
Nu was er teveel gewisseld in een lopend team met jonge gasten!
Verder nu door naar de volgende wedstrijden en vechten voor de winst en de taken uitvoeren die vooraf zijn gegeven! De verdediging terug met Marjnissen en Bakker!

21   18  
jvt

Jammer dat jvt na al die jaren gelijk heeft gekregen. NAC bestaat feitelijk niet meer. Is gewoon een bedrijf waarvan de kosten voor het management en staf veel hoger zijn dan voor wat op het veld staat. Al sinds het vertrek van onze Ernie is het bergafwaarts gegaan. Wat waren we destijds trots, 3e en met wat voor voetbal, alles beter dan wat we de laatste jaren krijgen voorgeschoteld. Toen zaten er nog echte supporters in het vak. Nu een mix van kinderen en ouders die feestje willen vieren met het excuus naar een "voetbalwedstrijd" te gaan. Met voetbal heeft het beleid van NAC al helemaal niets te maken.

Al maanden staat het aantal seizoenskaarten op dezelfde stand en jvt verwacht dat ook dit aantal niet klopt. Wat een lege plekken. Zoals er zoveel niet klopt. Manders met te grote broek gaat op voorspraak van Steijn strooien met geld en koopt een fragiel supertalent waarin iemand interesse heeft. De kleine Mashart, met alle respect, kreeg destijds een 5-jarig contract van Smulders en werd door Steijn vanwege zijn 'goede ontwikkeling' nog maar eens verlengd. Beste mensen de hele jeugdopleiding van NAC is niks. Alleen de zoontjes van oudvoetballers breken door en de Zeeuw die we amper een paar jaartjes hadden. Maar zichzelf ontwikkelde omdat ie over het hoofd werd gezien. De omhoog gevallen Hellemons werd hier destijds als bouwvakker bestempeld en werd nu een soort TD. Eigen jeugd krijgt ie al niet aangehaakt. De pendelende scout was vooral aan het auto rijden en bleek geen netwerk te hebben of doorslaggevende rol te kunnen spelen. De hulptrainer werd ineens hoofdtrainer omdat de afkoopsom van Steijn betaald moest worden en een salaris bespaard kon worden. Deze te zachte stem hebbende beginnende trainer had eerst eens een paar jaar in de luwte moeten werken als het al een trainer wordt. Het is bezuinigen en bezuinigen.

Beste mensen, een topsportklimaat en goed functionerend bedrijf wordt altijd van bovenaf door topmanagers en ambitieuze RvC geleid. Laten we die niet hebben. Het tigste tussenjaar is het gevolg.
Wie wil deze puinhoop nu kopen, is geen zak waard.

Dan zijn er nog die danken na de winterstop... wordt alles beter. Ja hoor, en de tegenstanders hebben geen blessures, die 'versterken' zich niet, die raken niet meer ingespeeld? Welterusten.

15   7  
The Don

Gooi Manders vandaag nog buiten aub

13   3  
Ivo

Laten we eerlijk zijn, bij jongere spelers zie je vaak wel binnen 3-5 wedstrijden of ze kunnen aanpikken of niet. Rosler is te wisselvallig, Mashart is verdedigend zeer zwak en Azzagari mist de power die je op het middenveld gewoon nodig hebt. Kosiah speelt nog op amateurbasis en zou ik geen contract aanbieden.

Marijnissen zou ik zeker een kans geven (waarom niet, dit seizoen is toch wel een overgangsjaar).
Ook Kotzebue zou ik nog een paar keer in actie willen zien. Die jongen heeft wel fysiek.
Kestens vind ik een twijfelgeval, ook weer zo'n iele jongen. Hij ligt te vaak op de grond.

Maria op linksback is een optie, maar wanneer is hij weer fit? Het duurt allemaal erg lang.
Bakker, Malone, Ligeon, Antonia en Bilate hebben duidelijk nog tijd nodig, zijn nog niet wedstrijdfit en ingespeeld. Hopelijk hebben we vanaf oktober echt een team staan.

Als Haye of Seuntjens geblesseerd raken ziet het er slecht uit.

8   3  
GeelZwartHart

Totaal niet onverwacht, zoals vanaf begin seizoen gezegd: deze selectie is niet des NACs

10   3  
Kipiani

Even bijkomen. We hebben enorm te doen met spelrs met ambitie en kwaliteit, met de sponsoren, maar dit resultaat, deze afgang en positie op de ranglijst is toch echt de resultante van het gebrek aan visie en interesse
van de drie ‘redders’. Hun minachting voor alles wat NAC is en waar het voor staat vertaalde zich in het constant de verkeerde mensen binnenhalen uit verre streken. Dan krijg je dit.
Waarde van de club in de verkoop na DD ?????
Hup NAC. Kom op Ralf.

18   18  
Vreven4President & HyballafurFuhrer

Ach ach we verliezen dik en terecht en de Bredase trollen kruipen weer uit hun schuilplaats om iedereen met de grond gelijk te maken. Zielige mensen die anderen de maat nemen en fouten maken afstraffen.

Het is een repeterend verhaal, met Fred1 voorop. Speelt NAC goed, dan moet Barca vrezen. Speelt NAC dramatisch, dan is iedereen waardeloos enz…
Allemaal te doorzichtig en vooral heel erg sneu. Fijne dag internet-helden 👍
Hopelijk gaan jullie beter om met je naasten.

14   7  
Tip

Ajax 2 zestig procent balbezit en 22 doelpogingen. Die 6-3 was geflatteerd, had zeker dubbele cijfers kunnen worden. Zonder Haye en Seun kunnen we in de keuken niet mee. Een voorbeeld. Ik las vorig jaar dat Azzagari geen kansen kreeg ! Begrijpt men nu pas waarom ? Of snapt men het nog niet ? Etc. Alles gaat afhangen van wie de nieuwe eigenaar wordt ! Uiterst vervelend dat heel Nederland zich om ons kapot zit te lachen en dat een grote groep hier dat nog niet eens in de gaten heeft. O ja , gegarandeerd wordt in de winterstop geroepen en gebruld dat de Graaf op moet zouten. Ga vooral zo voort. Uiteraard krijg ik hier ongelijk. 👍 Dat vind ik niet erg. 👍

15   2  
Normaal

Dat de Graaf niet ingrijpt na 20 min is onbegrijpelijk. Blijkbaar is hij nog zo onervaren dat hij bij God niet weet hoe hiermee om te gaan. En alle ervaren spelers dus ook niet. Dit is ook waarom een keeper nooit aanvoerder mag zijn. Echt beginners fouten. Zijn uitleg na afloop over het plan vind ik wel heel summier. Ajax is gewoon onderschat en na de 0-1 dacht iedereen dat het kat-in-t-bakkie was. Helaas. Het is gewaagd om de vergelijking met NEC - WII te maken, maar als je die zag knokken met 10 man, en de reserves zag meeleven, dan is dat wat er gisteren had moeten gebeuren. Als je vrijdag nog een keer verliest is het crisis. Wen er maar aan NAC = KKD.

22   4  
Ivo

@TIP

De Graaf moet het doen met het materiaal dat hij kreeg. De vorige trainers hadden veel meer te besteden, misschien wel 2x zo veel. De miljoenen van van Hecke zijn ook nog eens verbrast.

Dit keer kan de trainer er niets aan doen, dat zien de meesten ook wel. De Grote 3 gooiden de handdoek in de ring, Manders is onzichtbaar, we hebben geen TD, Lokhoff werd weggepest. Dan krijg je dit.

15   2  
Wanny

Gelukkig is het gisteren niet bij een 3-1 gebleven, maar zijn we flink op onze kloten gegaan. Is meteen een fikse wake up call voor iedereen.

Met jongens als Seuntjens, Haye en Olij in de selectie gaat er echt wel wat gebeuren de komende dagen.

6   13  
Johnny1912

Ivo

Spelerbudget is exact hetzelfde dit is meermaals gecommuniceerd dus wat jij verteld is onzin. Plus de kwaliteit in de selectie is zowat gelijk aan vorig jaar. Misschien zelfs iets beter dit jaar als iedereen fit is.

Maar De Graaf weet het niet in punten om te zetten. Dat lukte alle andere trainers wel. Plus hij moet optreden, daar is hij de trainer voor. Hij laat wanpresteren toe. Mevrouw Azzagari mag na 5 wedstrijden huppelen en geen duel aangaan blijven staan. Slechtste speler van NAC de afgelopen 30 jaar. Nog slechter dan Damcevski en Laspik.

20   6  
Fred1

Zoals ik onder het item met Seuntjens al aangaf, heb dit nooit eerder meegemaakt.
Als je een centraal duo zo ziet schutteren zonder enige vorm van gif in hun flikker, zonder onderling overleg en zonder eer en vechtlust dan moet je als trainer meteen ingrijpen, en dat doet Edwin dus niet.
Dit zag je al bij de eerste wedstrijden , de paniek die Moise veroorzaakt en de onkunde van Rösler.
Ajax wordt bewierookt wellicht deels terecht maar deze twee figuren spanden wel de kroon om ze in een zetel naar de zege te brengen.
Niks doen wat hun deden is nooit maar dan ook nooit een optie!
Tel daarbij op een Mashart die met stront in zijn broek loopt van angst en totaal niet weet wat hij moet doen en tel daarbij ook op een volledig falende Azagari die niet weet wat doordekken, meelopen en kantelen is dan heb je het wel aardig in beeld.
Daarbij vind ik Velanas écht desastreus en begrijp niet waarom Kestens het kind van de rekening werd.
Daarbij , en dat roep ik al twee jaar, Bilate is niet de spits die voor goals gaat zorgen en waar tegenstanders wakker van liggen.
Traag, geen scorend vermogen, geen gogme en weinig inzet.
Kortom in dit team lopen dus minimaal 6 spelers die gewoon dit niveau totaal niet aankunnen, fysiek niet, technisch nie5 en mentaal niet.
Ik ben geen fan van Manders, het is een lul met vingers, maar hij stelt deze dissonanten niet op, dat moeten we de trainer aanrekenen.
Een jonge trainer maakt fouten maar dit waren er wel héél veel in een wedstrijd, dit was ongekend.
Te gek dat Marijnissen in zo'n geval niet in beeld komt dat noemen ze mismanagement.
En helaas ik zei het eerder , fantastische keeper Olij maar zijn reach is tekort waardoor hij met vrije trappen vaak kansloos is.
Dat gaat zich nu ook wreken.
Ik weet het over Olij mag je niks zeggen maar het is een feit, in een team als dit heb je meer aan Kortsmit.

13   0  
Geelzwartwit

Ach ja we hebben onder Stijn Vreven ook eens met 6 - 2 verloren van nota bene Eindhoven. De concurrentie heeft ook verloren of gelijk gespeeld. Het helpt de trainer een paar spelers de komende tijd op de bank te zetten.
Niet dat ik het niet waardeloos vind hoor maar we hebben 3 punten verloren met schrikbarend voetbal waarbij we 2 potten terug nog wonnen met prima voetbal en vooral de talenten het in de wei lieten zien.

Mbt die transfervrije spits halen zou ik me wellicht wat meer richten op een transfervrije linksback

Hup NAC!

12   1  
NAC!!!

Een regelrechte afgang was het.

Maar calculeer zoiets maar vaker in, het zal met ups en downs zijn dit jaar.
Zolang het bovenin de club niet opgelost is rommelt het overal binnen de club.
Het zal pas stabiel zijn na verkoop en duidelijk beleid beste mensen.
Hoe erg ook.
Enig nadeel dat sterkhouders nog gaan lopen bij een transfer periode.
Dus hoe sneller alles geregeld is hoe beter.

Vrijdag starten we weer met een 0-0

13   1  
sjef de gevulde [email protected]

Wat ik gister gezien heb verbaasde me niks. Heb ik ook voor de wedstrijd hier aangegeven. Als je het middenveld van Jong Ajax zag en dan dat van ons en eigenlijk ook voorin dan weet je dat je een kansloze wedstrijd gaat spelen als je niet 100% er in klapt. Wat inderdaad raar is dat ik dit voor de wedstrijd al inzie en de spelers dat blijkbaar niet. Die gaan met de gedachten het veld in van ja jong-ajax die staan nog onder ons. Maar misschien moeten ze zich beter voorbereiden. Taylor en die Rasmussen speelde heel de voorbereiding de pannen van het dak bij Ajax 1. Nee gister is wel weer gebleken dat we gewoon een middelmatig ploegje zijn en als er niet elke week 100% er op geklapt word je dit zeker nog een keer gaat gebeuren. Hopelijk zijn ze wakker geschut. Dan nog 1 ding wat me ook al gruwelijk verbaasd heeft vorig jaar. Met alle respect Mashart, die komt wel zoveel te kort en dan krijgt zo'n jonge een nieuw contract. Die heeft al zoveel kansen gehad en je ziet aan alles dat die het bij de hoofdklasse nog zwaar zal krijgen. Dit krijg je dus als je geen TD heb met verstand en er zo maar wat gedaan word.

6   1  
Malpolon

@Geelzwartwit

Ik moest ook aan die 6-2 tegen Eindhoven denken, alleen was dat nog onder Dijkhuizen. Vreven kwam een paar weken later in de winterstop.

Verder moest ik ook aan het seizoen 1983-84 denken. NAC verloor toen aan het begin van de competitie met 6-4 van Eindhoven en met 6-2 van De Graafschap.

In beide seizoenen promoveerde NAC trouwens via de nacompetitie. Daar houd ik me maar aan vast.

9   3  
Geelzwartwit

Owja wat velen vergeten is dat.

Vorig jaar werd de wedstrijd tegen jong Ajax gezien als 1 van de beste wedstrijden van NAC dat seizoen.
Als je toen een beetje objectief geanalyseerd had en vergelijkt met gisteren zit er niet zoveel verschil.
Het enige verschil is dat de jongetjes van Ajax vorig jaar alle kansen niet afmaakten en ze maar tot de 16 kwamen. NAC liet zich veel meer inzakken en Ajax speelde toen ook frivool met het meeste balbezit. Dat NAC toen aan (volgens mij) 3 counter doelpunten winst kwam verbloemde alles. Nu speelde NAC verder van de goal en is jong Ajax blijkbaar efficient in het laaste gedeelte.

Er kan heel veel lering uit deze pot getrokken worden. En zo slecht bepaalde spelers niet gevonden worden zo werden ze 2 weken terug nog de hemel ingeprezen.

Feit voor mij is wel dat een Mashart en Azzagari de balans nu wel heel erg door laten slaan naar het niveau niet aankunnen. Ik hoop ook dat in de nabespreking de laatste goede wedstrijd van hun naast die van vandaag voorgehouden wordt.
Als het incidentele uitschieters zijn dat je het niveau wel haalt.. Trek (als trainer of speler) je conclusie.

3   6  
den hulk

jong ajax nac espn zenden deze wedstrijd niet uit terwijl manders 7000euro voor wil betalen nu vrijdag is het nac emmen dan zijn ze van espn wel kun je dan de rollen niet omdraien en espn 7000euro laten betalen want we zitten niet meer op een wangedrag van nac te wachten

13   5  
Henk

Ach......., dit is het gevolg van jarenlang WANBELEID.

Het komt i.d.d. pas goed als die grote KUT3 en marionet Manders buitengetrapt zijn.

WAT EEN AMATEURS!

4   7  
Cool hand

Het is een stuk makkelijker voor een beginnende trainer als hij weinig te kiezen heeft. Als hij jeugdspelers MOET laten spelen, heeft hij altijd een geldig excuus. De komende wedstrijden zijn cruciaal voor de Graaf en zijn toekomst als trainer van NAC.

9   0  
Geelzwartwit

@malpolon

Thanks voor de correctie!

De Graaf moet nu heel kritisch naar essentiele posities kijken. Spelers die te wankel in het behalen van een basis niveau zijn moet je heel duidelijk voor ogen hebben.

Ik hoop dat de video analyse met het elftal een hele ochtend in beslag neemt en er harde woorden vallen.

Je bent prof en iedere seconde op het veld moet vanuit een winnaars mentaliteit zijn. Stonden er 11 Seuntjens dan verlies je niks. Simple as that.

10   0  
Ivo

@Johnny1912

Koekoek. Er zijn 13-14 spelers vertrokken, waaronder de dure Immers en Kali, en basisspelers als Schouten, El Allouchi en Van Hooijdonk.

Er zijn 5 spelers voor teruggekomen: Bakker, Seuntjens, Ligeon, Velanas, Antonia.
Alleen Seuntjens zal een "dure jongen" zijn.

Dus waar is al dat geld gebleven? Afkoopsommen tellen niet mee voor het spelersbegroting, he!

13   5  
jvt

Schouten is niet voor niets weg. Die zag de bui al hangen. We hebben geen kwaliteit, wel kwantiteit. Men wil niet meer voor NAC spelen en het spelersbudget is fors ingekrompen.

Mensen worden maar wat beloofd en seizoenkaart verkocht maar er wordt niet geleverd. Alleen pendelende figuren in mooie auto's, hoelang mag dit nog doorgaan?
Bezuinigd op trainer, op TD, op spelers, Penders laten vertrekken die net aangesteld was; management krijgt afkoopsommen, vorstelijke salarissen, auto's. Denk je dat daar iemand inlevert?

Iedereen profiteert maar de supporters moeten door een diep dal. Een mix van trieste, ondeskundige en egoïstische lui daar bij NAC.
Het beste is afstand nemen. Dan hoef je je niet meer te ergeren. Ga naar een leuke amateurclub!

6   0  
Baosje

ik kan er geeneens meet boos om worden...

NAC is één grote slapstick geworden !!
het is gewoon te zielig voor woorden en lachwekkend tegelijk

voor de ouderen onder ons ... Comedy Capers is er helemaal niets bij

voor de rest ..... op naar Emmen thuis


makkie toch ?2   2  
Ter overweging

Het is en was niet best. Hopelijk krijgen we een wat betere reeks die vertrouwen geeft. De achterstand in punten is ondanks al die concurrerende teams die dit jaar moeten promoveren eigenlijk wonderbaarlijk klein.

Dus ook daar zal de achterban niet heel vrolijk zijn. Het verbaasd me dat de achterstand nu niet al bijna onoverbrugbaar is.

5   8  
Wanny

@ jvt

Schouten was zelf een van de slechtste spelers en in zo'n wedstrijd als gisteren zou hij het niet beter doen dan Mashart. Slapjanus, missen we niks aan.

9   8  
sjef de gevulde [email protected]

Leuk dat je daar over begint. Heb je serieus wel eens goed na Schouten gekeken. Als je met iemand de oorlog niet wint is het wel met hem. Zeker z'n laatste wedstrijd tegen Telstar was lachwekkend. Nee dat je nu Schouten als voorbeeld neemt is niet echt sterk van je.

3   8  
Johnny1912

Ivo

Koekerdekoekerdekoek

Jouw reactie bevestigd de mijne. Er is duidelijk uitgesproken dat het spelerbudget hetzelfde is! Ik neem aan dat er niet door zowel De Graaf en Manders wordt gelogen tegen eigen supporters toch???

Er zijn idd 13 spelers vertrokken. Waarvan maar een aantal basisspelers en een aantal die het benoemen en vergelijken met de huidige selectie niet waard zijn zoals maatje Kali.

Nou oke ik zal het doen voor je. Florini-Velanas. Immers-Seuntjens. Schouten-Ligeon. El allouchi-Antonia. Dan hebben we achterin met Bakker nog kwaliteit bijgehad die multifunctioneel is en we vorig jaar niet hadden. Alleen voor Van Hooijdonck geen vervanger.

De selectie is dus helemaal niet slechter dan vorig jaar. Of vond jij Schouten, Venema, Azarkan en Kali wel zulke toppers die ons alle punten hebben bezorgd? Ik niet.

Spelersbudget is gelijkwaardig is ons toegezegd. Dat er niemand voor wordt gehaald dat is de verantwoordelijkheid van het technisch hart, oa Lexie, De Graaf en Hellemons. Dat niemand wilt komen is niet de schuld van het budget he!

En de selectie is zeker gelijkwaardig. Alleen minder punten nu.

11   0  
Ivo

@Johnny

Als je een beetje kan rekenen wordt er nu onder de streep veel minder uitgegeven aan salarissen. Ook voor huurspelers als Venema werd gewoon betaald.

Nu hebben we spelers op amateurbasis in het veld staan.

Dus nee, ik geloof het sprookje niet dat het budget gelijk is gebleven. Ik sta er niks van te kijken als de loonsom van spelers 5 ton lager is dan vorig seizoen.

4   3  
Johnny1912

Ivo

Dat betekent dus dat wij door 2 personen zeker worden voorgelogen. En volgens mij ook Hellemons die het heeft geroepen maar dat weet ik niet zeker.

Dat vind ik een doodzonde, liegen tegen eigen supporters. En dat door je algemeen directeur en trainer.

Van de algemeen directeur zou het niet de eerste keer zijn. Waar zijn de personen met de ultimatum dan? Voor Steijn viel er wat voor te zeggen. Maar een algemeen directeur die zijn eigen supporters meerdere malen voorliegt, dat vind ik pas een reden voor een ultimatum, ook al staat de club te koop!

Ook al is achteraf het budget minder, dan communiceer je dat eerlijk naar je supporters toe als je eerst hebt lopen roepen dat het gelijk is!

4   0  
Wanny

@ Johnny1912

Ik zou er niet teveel van uit gaan dat het spelersbudget zeker gelijk is aan dat van vorig seizoen. Heel hard is ook niet uitgesproken hoeveel dat dan is en hoeveel het vorig seizoen was. De uitspraken die gedaan zijn, hadden de strekking dat het spelersbudget gelijk zou moeten blijven maar dat men nog niet precies wist hoeveel.

Ik sluit ook niet uit dat men hierbij rekent op een paar ton van Bologna waar nog discussie over is. En in hoeverre is al duidelijk dat alle sponsor- en supportersinkomsten die begroot zijn ook daadwerkelijk binnen komen? De grote 3 gaan niet meer bijstorten, dus als de inkomsten tegenvallen, zal er toch ergens gebloed moeten gaan worden.

12   8  
Ouwe spionkop

Met 12.000 seizoenkaarthouders en nog eens 7000 mensen die af toe kaartje kopen wordt door NAC management omgegaan, of het kleuters zijn. Een dikke worst voorhouden die niet meer is dan een knakworstjes.
In de tijd aan de Beatrixstraat zou dit nooit gepikt worden.
Maar de supporters zijn makke schapen geworden die alles maar lijdzaam ondergaan.
Er zijn er zelfs hier die alles maar blijven goedpraten en denken dat het komende wedstrijden wel vanzelf goedkomt.

8   3  
Johnny1912

Wanny

De Graaf heeft letterlijk gezegd: 'Mij is toegezegd dat het spelersbudget niet komt te leiden onder het mislopen van degradatie en we met dezelfde middelen kunnen werken'

Dat vind ik wel degelijk een harde uitspraak dat het gelijk is gebleven. Wordt dan ook je eigen trainer en tevens lid van het technisch hart voorgelogen?

Hellemons heeft later als lid van het technisch hart een flut interview moeten geven waarin ook hij volgens mij zei dat het spelersbudget gelijk is gebleven aan vorig jaar alleen dat hij zo niet kon zeggen hoeveel. Hoezo kan een lid van het technisch hart niet zeggen hoeveel??

Ik vind deze hele zaak stinken. Als achteraf blijkt dat het niet klopt wat je hebt toegezegd naar je trainer en supporters vind ik dat je dat moet communiceren.

2   2  
Johnny1912

Mislopen van promotie uiteraard mijn fout!

9   0  
NAC4Ever

Dit is nu klote. Maar we spelen alweer snel. Ik ga uit van de positieve reactie tegen Emmen.

Verder hoop dat we snel een nieuwe eigenaar hebben. Dan kan Manders eruit en kunnen we gaan bouwen aan de toekomst.

13   1  
Andre Vermeulen

Iedereen zit maar te zeiken over de Graaf maar er zitten nog 3 assistenten op de bank.Lurling zal toch ook wel zijn mening geven over strijdplan,opstelling en vooral wissels.Het is niet alleen de Graaf maar collectief falen van spelers en de hele technische staf.

7   0  
Tico

Been heel erg teleurgesteld, doet me echt pijn maar ik blijf wel achter mn club staan!!

10   2  
Wanny

Geef De Graaf nou gewoon de tijd. Die jongen is beginnend trainer en maakt fouten.

Opstelling gisteren was niet heel raar, alleen bakten zijn spelers er niks van. Als je dan aan de kant staat en het wordt in 25 minuten 4-1, dan kun je verder ook weinig meer.

3   6  
Vreven4President & HyballafurFuhrer

Als je toch even stilstaat bij wat een zooitje NAC er jaar in jaar uit van maakt, dan zou ik eigenlijk blij moeten zijn dat ik geen qr-code heb.

3   4  
normaal

@andre vermeulen
Ik sluit mij bij jou aan, alleen de Graaf zat vorig jaar ook op de bank en zou nu toch moeten weten wat het belang/rol van assistenten is.
Je mag toch verwachten dat men start met Plan A maar dat men ook een Plan B heeft. En dat men in de rust terug naar Plan A gaat of naar Plan C. En daar horen dan toch ook spelers/posities bij die wijzigen.
Dergelijk zaken zijn m.i. van wezenlijk belang vooral als je jonge spelers gaat inpassen. Wanneer je in enkele minuten tijd van 0-1 op 2-1 achter komt, dan ga je eerst verdedigend goed staan om daarmee grip op het spel te krijgen. Daarna ga je stapje voor stapje wat aan de achterstand doen. 90 minuten lang is men hetzelfde blijven doen. Ik heb niet eens een extreme toename van inzet gezien. Onbegrijpelijk.

3   1  
Atleet

@normaal

Dat zegt toch ook genoeg over de kwaliteit van de zogenaamde sterkhouders

8   4  
Dos

Wanny

Spijker op zijn kop.
De triestelingen hier ( wie de schoen past ) schreeuwen zoals ieder jaar meteen moord en brand, gaan straks ook roepen dat bepaalde leden van de technische staf en spelersgroep moeten vertrekken en we zijn weer precies waar we vorig jaar waren.
Alles wat je negatieve aandacht geeft groeit op een negatieve manier, denk daar nu een keer over na.
Rust houden, achter de club blijven staan is het belangrijkste. Gelukkig zie je dit wel op de tribune en ben ervan overtuigd dat we dit vrijdag ook weer gaan zien.
Come on NAC, zal nooit verloren gaan!

5   4  
ome cor

100% eens met atleet 14 September 2021, 06:18

Dit is NAC !
Niet nu of de afgelopen paar jaar, maar al vele jaren lang.
Dat wil je niet, niemand niet, maar het gebeurde toch. En volgende week staat er met de zelfde namen weer een frivoler team wat sleurt en knokt en wint.

Er zijn nog steeds mensen die denken dat je met het budget van NAC zekerheden en punten kunt kopen, maar dan vergis je je een paar miljoentjes en een gedegen beleidsplan.
Het blijft mensenwerk met de clichématige bal die rond is en waar een collectieve offday tot de mogelijkheden behoort.

Gisteren kwamen de goede bedoelingen van de staf en spelers er niet uit. Jammer, kut, balen, maar niet het eind van de wereld.

Maar lekker schelden en schaam je kapot roepen tegen jonge gasten als Azzagari, Mashart, Kerstens enz.... Man man man.... stelletje knoesten.

5   0  
Dennis

Dit lijkt Facebook wel, daar ben ik inmiddels ook gestopt met het lezen van reacties op welk nieuwsbericht dan ook. Op deze site gaat het dezelfde kant op, zeker na een nederlaag.

#stachterjeclub

4   1  
Henri

Velen zijn enthousiast over EdeG. Van mij heeft hij nog steeds het voordeel van de twijfel.
Edwin verklaarde veel bewegingsvoetbal te willen spelen met diepgaande spelers die dan ook vuile meters moeten maken. Geen in de bal komende spelers meer. Ik verbaas me dan enorm dat een Velanas wordt gehaald.Meer een type die in de bal wil komen zoals El A.maar zeker geen speler die in de derde versnelling in gaten sprint. Deze aakoop dan ik totaal niet plaatsen.
Dan is Bakker gehaald als CV omdat hij dat bij RJC een half jaar leuk gedaan schijnt te hebben. Bakker blijkt meteen een kleine CV te zijn die niet het charisma heeft een defensie te leiden en hij valt dan tegen Ajax in als linker middenvelder terwijl het centrum van de defensie toch ook wel versterking kon gebruiken.
Als trainer heeft hij telefonisch contact gehad met Antonia. Bij toptrainers is dit onmogelijk. Die willen een persoonlijk gesprek en de speler in de ogen kunnen kijken. In BN De Stem laat Antonia nog even optekenen dat hij een hekel aan trainen heeft. Ja ik zou dan zeggen dan wordt het voor jou geen NAC, maar EdeG vindt dat blijkbaar niet zo erg. Je moet alle spelers, jeugd, en aankopen ahw helemaal doorlichten/uitpluisen. Wat voor vlees heb je in de kuip. Dat is de basis waarop je gaat werken en dan moet je wel eens impopulaire maatregelen nemen. Dat deed Van Gaal in zijn beginperiode bij Ajax ook, maar hij bleef achter zijn eigen visie staan en het leverde Ajax daarna de nodige successen op. Duidelijk, consequent en eerlijk zijn dat is de basis waarop er samengewerkt moet worden.

5   0  
Belgische Naccer

Ondanks deze kansloze nederlaag, heb ik alle vertrouwen in deze groep en deze trainer.Vorig jaar verloren we ook kansloos van Ajax 2 en ook van Dordrecht en Top en De Graafschap enz...

Maar promoveren gaan we natuurlijk niet. Maar dat hebben we vorig jaar ook niet gedaan. Laten we niet vergeten dat Steijn vorig jaar 8e werd met het hoogste spelersbudget ooit in de KKD...Daar plukken we nu de vruchten van.

Het enige jammere is, is dat de spelers met ervaring zoals Ligeon en Antonia, het verschil niet kunnen maken maar wel weer in de basis gezet worden ten koste van VanAcker (1 van de beste tegen roda) en Kestens .

Ik heb deze wedstrijd niet gezien, maar aan de uitslag te zien, hebben ze veel te weinig strijd geleverd. Dat zien we vaker als er veel "ervaren" spelers in het veld staan. Die gaan gewoon niet meer tot het gaatje. En als je dan een elftal met alleen maar jongelingen tegen je hebt, die er vol voor gaan, dan krijg je dit en word je zoek gespeeld.

De Graaf zal meer moeten hameren op strijd en als iemand verzaakt knal je hem uit de basis...wie het ook is....zoals het hoort. Azaggari leverde tegen Roda ook geen strijd en nu weer niet als ik het zo lees. Ik vind het ook een blamage dat Bilate niet scoort tegen dit soort jonge ploegjes. Seuntjens verzaakt nooit en scoort altijd...Wat zullen Haye en Seuntjes er de pee in hebben.

En als Mashart zijn man laat lopen en niet ingrijpt mag hij ook eens op de bank. Iedereen zal moeten knokken voor een basisplaats. Vanzelfsprekendheid zoals onder Steijn, willen we NOOIT meer zien.

3   0  
Henri

@Belgische Naccer
Het gaat niet om knokken. Het gaat om het feit dat spelers zich niet ontwikkelen en gewoon enorm tekort komen.
Mashart heeft in 3 jaar nog niets geleerd hoe hij zich moet positioneren. Als je het in 3 jaar niet leer, leer je het in 10 jaar ook niet het ontbreekt hem aan voetbalverstand, gogme. Een Rösler is een zelfde verhaal en Azzagari heeft alleen onder Hyballa goed gespeeld. Ik vraag me dan af waarom onder Hyballa wel en nu niet? Maar goed EdeG zal andere spelers de kans moeten geven want van bovengenoemde 3 waarvan bij 2 het contract afloopt valt niet veel meer te verwachten. Ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen van EdeG als trainer.

4   1  
Scheppioni

Klopt Henri betreft ontwikkeling zoals bv bij mashart, maar wanneer je dan in de ontwikkeling stagneert kun je met werken/knokken heel wat bijstellen ..... reminder Gerard den Haan !! Strijd wint altijd van kwaliteit wanneer kwaliteit strijd mist !!

2   4  
Remco

Erik Falkenburg Is transfervrij, zou perfect zijn voor ons huidige middenveld.

2   0  
Felix

Snappen alle Azagari fans nu waarom hij bij zoveel trainers als “groot” talent niet aan de bak is gekomen?!?

Deze speler heeft een aardige techniek maar komt nog zo veel te kort.

3   1  
Brabo F6

Uitslagen tegen dev 'jong teams' zijn nooit betrouwbaar. 50% van Ajax 2 is wisselspeler bij Ajax 1. Als we 'betonvoetbal' hadden gespeeld had het 1-1 geworden. Maar NAC nu wil aanvallen met opkomende 'backs' maar dat lukt (nog) niet. Geef die gasten toch eens wat krediet! Ik heb tot nu toe meer voetbal gezien in NAC dan voorgaande jaren. Hopelijk wel weer met op rechts vanacker-kerstens en op links maschart-de Rooy.... attractief voetbal.

Laad alle berichten na dit bericht in