Wij gaan niet opzij

BSR TV: Edwin de Graaf na MVV - NAC (1-2)

Das Phantom

Trainer Edwin de Graaf was na afloop blij met de vierde overwinning op rij, maar baalt dat er geen stijgende lijn in het spel te zien is bij zijn ploeg. Door de nodige wisselingen moest NAC weer met een ander systeem gaan spelen, maar de kans is groot dat hij het nu zo laat staan. Of ook dezelfde namen een kans krijgen volgende week tegen De Graafschap kon de De Graaf echter niet garanderen.

Vorig bericht
Man of the Match: MVV - NAC (1-2) 26 reacties
Volgend bericht
BSR TV: Ralf Seuntjens na MVV - NAC (1-2) 13 reacties
36 Reacties
85   5  
Matc

3 punten, verder niets. Ik zou als ik Edwin was toch eens achter de oren krabben. Er is iets verschrikkelijks mis. Als ze na zoveel wedstrijden zo belabbert over het veld lopen is het tijd voor verandering. Ik zie spelers twijfelend naar elkaar kijken en wijzen omdat ze gewoon niet weten wat hun taken zijn.
Wat Dick Advocaat bij Van Bronckhorstt heeft gedaan zou bij NAC ook niet misstaan. Edwin De Graaf zou best wel advies kunnen gebruiken van een ervaren trainer. Misschien dat Henk Ten Cate een paar keer koffie willen komen drinken en Edwin wat wijsheid wil bijbrengen. Ik zeik Edwin niet af, maar advies van een ervaren iemand kan erg leerzaam zijn voor hem. Beter voor hem en beter voor de club.

9   6  
Nac

Gewoon lekker 433 blijven spelen.
352 een goede opstelling voor alles of niets, maar verder niet meer gebruiken. Je moet dan een rechtsback of linksback hebben die kan verdedigen en goed kan aanvallen waardoor je ook kan switchen van systeem tijdens de wedstrijd.

We hebben backs die redelijk kunnen verdedigen of aanvallen daar ga je het niet mee redden op dit niveau.

Hup NAC

Wie weet groeit er nog wat dat het wel gaat lopen binnen het team.
De graafschap is een belangrijke pot als je nog wil stijgen🤣

85   5  
Matc

3 punten, verder niets. Ik zou als ik Edwin was toch eens achter de oren krabben. Er is iets verschrikkelijks mis. Als ze na zoveel wedstrijden zo belabbert over het veld lopen is het tijd voor verandering. Ik zie spelers twijfelend naar elkaar kijken en wijzen omdat ze gewoon niet weten wat hun taken zijn.
Wat Dick Advocaat bij Van Bronckhorstt heeft gedaan zou bij NAC ook niet misstaan. Edwin De Graaf zou best wel advies kunnen gebruiken van een ervaren trainer. Misschien dat Henk Ten Cate een paar keer koffie willen komen drinken en Edwin wat wijsheid wil bijbrengen. Ik zeik Edwin niet af, maar advies van een ervaren iemand kan erg leerzaam zijn voor hem. Beter voor hem en beter voor de club.

9   18  
Bredaaaaa

Ok. De overwinningen zijn er. Nu nog de finesse zoeken. Het moet ergens beginnen. Come on Ed! Jij hebt the power om ons te laten promoveren!

18   2  
Ivo

Deze spelers hebben hun handen vol aan hun eigen tegenstander en dat gaat ten koste van het teamspel.

Als je ziet hoeveel snelheid Ligeon tekort komt, of hoe sommigen een pass over 5 meter naar de verkeerde kleur spelen.

Het is gewoon wat het is, want op de bank hebben we niks beters. Hopen dat we genoeg punten blijven pakken om toch mee te doen aan de playoffs. En dan maar hopen op wat stuntjes. Maar we hebben gewoon niet de kwaliteit in huis, we staan niet voor niets 9e na 28 wedstrijden.

25   2  
The Cosmic Gate

Wat is er in godsnaam met bijvoorbeeld zo'n Ligeon gebeurt zeg ..zijn vorige periode volgens mij een prima speler, maar nu is het echt een drama
Staat met een poepbroek vol te spelen zo lijkt het (of met tegenzin)

13   1  
Enkhuizer

Haha hij leest ons commentaar ook: “het klinkt vast heel cliché maar we gaan er de komende weken echt alles aan doen”

13   8  
Barbapapa

Als spelers op hun natuurlijke plek gebruikt worden weten ze ook wat ze moeten doen. Het klinkt stom en veel zijn het waarschijnlijk niet met me eens maar de beste linksback is Mashart. Bakker heeft het op die positie ook heel moeilijk gehad en zijn slechtste potten gespeeld. Dat Mashart geen Mtiliga is zie ik ook. Maar de rest doet het niet beter of we worden op een andere plek verzwakt.

31   7  
Moppernac

Edwin je kunt er beter mee stoppen want je krijgt dit zooitje nooit aan het voetballen.
Ook de spelers zijn niet eens meer gemotiveerd om voor NAC te spelen, kijk bijvoorbeeld bij de 1-0, Ligeon en Hilterman juichen niet eens als er gescoord word en dan de 2-0 kijk hoe blij Kay de Rooij juicht.
Bij het scoren kan je al zien bij de helft van de spelers dat ze niet gemotiveerd zijn .

22   3  
Sjonnie

Het is een waardeloos kut seizoen en het zal die laatste 10 wedstrijden ook niet veranderen.

5   2  
Jopjopper

Dit is nu eenmaal het niveau van dit jaar, meer wordt het helaas gewoon niet meer.
Zorgen dat je de play-offs haalt, en daarin heeft nac de laatste jaren bewezen best wel goed in te zijn, dus dan zien we wel.

30   7  
Gilze

Ik heb de wedstrijd in z'n geheel niet gezien, maar de samenvatting. Hierin zie je dat mvv, dat bijna onderaan staat, een schot of 8 of doel krijgt en NAC 2, waaronder 2 goals. Uiterst effectief uiteraard maar waar slaat dit in godsnaam op. Ach laat dit seizoen maar heel snel afgelopen zijn.

1   59  
Andre

Gilze duidelijk . Blijf weg bij de site . En heb je een seizoenskaart dan neem ik die van je over. Blijf lekker bij Gilze kijken . Looser

7   11  
Tuffie

Weer 3 punten en daar gaat het tenslotte om,moet ff denken aan Ernie brandts als trainer stonden we ook op te zeiken dat het niet om aangezien was,we stonden wel hoog genoteerd in de eredivisie

6   1  
Tino

NAC heeft simpel weg gewoon niks beters zorgen dat je de wedstrijden wint en bouwen aan een goed team volgend seizoen

5   5  
MickJ

Ik snap des te meer dat NAC verkocht MOET worden
aan de hoogste bieder .
Wat er nu rondloopt ,cq zicht bezig houdt is grote bagger
op een enkeling na lees Olij .
Buiten een geheel nieuwe selectie ook een nieuwe
technische staf .
En dat kost geld , nu al kost het geld aan NIETS wat
er is.

6   4  
Scheppioni

De Dijk zong er ooit een lied over betreft onze trainer ! Hoe lang blijft dit nog goed gaan, misschien zolang Nick er is !

12   4  
Van "taajlaand

Drie punten, blij mee op deze manier?
Natuurlijk tevreden en minder chagrijnig dan bij een verlies of gelijkspel.
Want met een mindere Olij en iets scherpere spitsen van MVV, raak je hier bij een laagegeplaatst Maastricht vandaag terrecht punten kwijt.
Ik zou als MVVer er flink te pee in hebben met dit verlies.
NAC maakt dit jaar absoluut geen 'reclame' voor het voetbal, supporters of voor (nieuwe) sponsoren.
En ja, onder Brandts was het ook niet écht spectaculair, maar wél met een goed verdedigend systeem en werden we derde!!
Laten we dat niet vergeten, hoe graag hadden we daar nu willen staan...

Lijkt wel op een nieuw soort "marketing" dit seizoen.
"Zo veel mogelijk ballen aan Nick Olij laten, om deze kerel man off the matcht te maken".
Dan zou het systeem van de Graaf kloppen.

Hoe sympathiek deze vent is, als trainer, net als zijn selectie vér onder de maat!

7   1  
RaRa

Als hij al iets over probeert te brengen op de groep dan:
- komt het of niet aan;
- of is men niet staat het uit te voeren.

Vrijwel tegen alle KKD-divisieclubs zou je 1-op-1 moeten kunnen spelen op het hele veld. Je hebt de betere spelers toch? In de Ere is zones enzo wellicht interessant, maar tegen clubs als (met alle respect) Dordrecht, Helmond Sport en MVV, hou op zeg.

6   9  
Ernie

Hoppa weer 3 punten.

1   2  
Beter de Laat dan nooit

Eerst maar eens het team weer verdedigend neerzetten. Begin van het seizoen gaven we nauwelijks iets weg. Tegenstanders kunnen nu zo het veld oversteken. Wonder (Olij) dat we zo weinig tegengoals hebben. Thuis tegen ADO en Exelsior aan het begin van het jaar speelde we gewoon redelijk. Wel een groot verschil Haye en een afgetrainde Seuntjens, maar moeten wel die kant weer op.

9   0  
Cees-2

Alles en- haast iedereen die de laatste decennia bij de Bredase club in dienst is geweest heeft NAC daar gebracht waar het nu staat. Dat is feitelijk een open deur intrappen. Maar, menigeen richt zich "nu" op diegene(n) die nu bij de club werken. Uiteraard zitten daar ook veel mensen tussen die vanuit hun hart niet zuiver op de graad zijn. De club kan overgenomen worden, maar als de mensen straks, ook niet zuiver op de graad zijn, kan dat alleen door een enorme bak euro's verbloemt worden, maar opnieuw voor zolang het duurt. Een juiste "groep" mensen, blijft essentieel. Niet een bekende enkeling, of een paar mensen, zo links en rechts, nee een serieuze goed samenwerkende groep. Dat gaat in Breda een haast onmogepijke opgaaf worden, gezien de huidige situatie. Dus ik vrees dat, ook na de verandering het ergste. Mensen zorgen ervoor dat NAC niet, en mogelijk nooit echt tot zijn recht gaat komen! Ik hoor niemand bijvoorbeeld over Emmen. Gedegradeerd en kijk eens. Hoe komt dat? Nog meer voorbeelden opnoemen. Hier in Breda zitten teveel figuren die kost wat kost zich willen blijven profileren, ook al moet de club daar onder lijden. Haat, jaloezie, gunnen, geld, het zit te diep bij hun. Die gaan zomaar niet wijken.

6   12  
Rob

Keuzes durven maken en niet pappen en nat houden. Doelpunten op het veld en zorgen dat ze het stront voor de ogen lopen.

Bij deze groep is 1-4-4-3 het meest voor de hand liggend.
Spits naast Seuntjes: Hilterman / Bannis, waarbij Hilterman met een kleine voorsprong begint omdat hij blijft. Kotzebue bij de trainingen houden en kandidaat om wat te forceren in de wedstrijd met zijn snelheid.

Middenveld in een ruit.
Aanvallend: Velanas/van Schuppen
Verdedigend: Cagro / Agougil
Links; De Rooij / Kerstens
Rechts: Banzuzi / Azzagari
*spelers met een doorlopend contract hebben de voorkeur.

Achterin.
Links: Bakker (hopelijk niet nodig Mashart)
Rechts: Rutten / Ligeon
Centraal: Adilehou en Malone met daarachter Siereveld en Marijnissen

Keeper: Olij (en hopelijk niet nodig Kortsmit en vd Merbel)

Hiermee alle posities dubbel bezet.
Betekend dat Maria, Bilate, Buffonge en Antonia hun conditie bij O21 op peil kunnen houden.

Edje en de rest van de staf. Graag gedaan 😉

4   4  
Rob

Ik schreef 433 maar het is natuurlijk 442 (dikke vingers 😂)

Toevoeging = opdracht voor de spelers is simpel: Zorg dat je beter bent dan je directe concurrent dan speel je

23   11  
Real Robert

De Graaf heeft geen enkele match met zijn spelers.

Komt, denk ik, vooral door zijn totale incompetentie om ooit een goede trainer te worden.

Geen overwicht, een en al wisselvalligheid wat betreft wedstrijdtaktiek, spelers maar verkeerd blijven gebruiken vreemd wisselbeleid enz.

Werkelijk elke speler, ook nieuwe aankopen, zakt ver weg.

Als je ziet welke spelers er gisteren op het veld stonden bij ons, in vergelijking met MVV.
Maar hoe ver zijn ze weggezakt: Ligeon, Bakker,
Adelihou, Rutten, De Rooij, Cagro en nu al weer de nieuwkomers Bannis en Hilterman.

De ongemotiveerdheid van een aantal spelers om fit te zijn is stuitend; Antonia, Maria, Mashart, vreselijk!

De grootste gemene deler bij al deze ellende en het dramatische spel is de trainer!

12   2  
Theo

Zet Hilterman maar op de bank,Edwin!

Hij is een zeer zwakke schakel!

18   0  
Andre Vermeulen

Wederom stuitend om gezien hoe makkelijk een elftal als MVV door de " verdediging" combineert.Ze staan erbij en kijken ernaar,niemand die flink ingrijpt. En niemand ,behalve Olij, die er wat van zegt of tekeer gaat tegen een medespeler die verzaakt .Elftal is helemaal verrot en geen enkele speler die het iets kan schelen. Tevens een kwart miljoen door de wc gespoeld in de winterstop.

20   2  
Otjes

Je kunt altijd maar naar de grote 3 wijzen maar, … met bijna het grootste spelersbudget van de KKD kun je toch ook stellen dat het technische team (de voetbal afdeling zeg maar) ook zwaar klote is.

Met nieuwe eigenaar graag een nieuwe technisch team.

Oh ja en voetballers die niet blij team met goal naar de tribune verhuizen…maak eens een statement, natte krant Edwin

1   0  
Otjes

Team = zijn

4   2  
Dos

Waar ik benieuwd naar ben, aangezien ik het niet gezien heb. Hoe viel Marijnissen in? Door 2 vaste reageerders hier vaak geopperd, dus ben benieuwd.

Verder, 3 punten, niet zeuren en door.

6   2  
Cool Hand

Weer eentje die roept dat het voetbal onder Brandts niet om aan te zien was. Dat is het narratief schijnbaar. Helaas het verkeerde narratief.

12   3  
Maarten

Het voetbal is verschrikkelijk. Ik herken veel toen met de Rosheuvel en Kasteneer. Het lijkt dat ze geen zin meer in hebben. Van alle talenten is er eigenlijk niemand die progressie heeft gemaakt. Zeg niet dat ze geen kansen hebben gekregen maar gewoon niet gepakt. En dan de uitgebuikte vedettes die werkelijk de moedeloosheid ervan afdruipt. We mogen Olij bedanken dat we nog in de middenmoot staan. Schandalig en NAC onwaardig.

14   2  
a

Als een trainer elke keer moet zeggen dat hij de juiste opstelling maakt en de juiste aanwijzigingen geeft maar dat de spelers die niet of niet goed uitvoeren moet hij ook eens over zichzelf gaan nadenken!!
De trainer is best een sympathieke man maar daar ben je nog geen goede trainer door!!!

6   2  
Maarten

Edwin de Graaf is gewogen en komt gewoon tactisch te kort. Van systeem naar systeem. Van speler naar speler. Het voetbaljaar zit er voor 75% op maar totaal onherkenbaar. Je schaamt je rot nu en dan.

1   1  
Atleet

Zoals EdG nu zelf zegt…. We zijn niet zo goed als we denken!!!

7   1  
Belgische Naccer

Ik lees hier dat er vergelijkingen worden gemaakt met het voetbal onder Brandts, dat dat niet om aan te zien was en dat dat nu ook zo is.

Ik zal die mensen die dit beweren even uit de droom helpen, dit elftal wat er nu rondloopt mag de veters nog niet strikken van het elftal onder Brandts!

Onder Brandts kregen ploegen als Ajax of PSV 1 kans per wedstrijd. Zo goed en gedisciplineerd werd er verdedigd en door het hele team keihard gewerkt. Noad in alle linies, zoals het hoort te zijn bij NAC.

Maar nu geef je gemiddeld 1 kans per minuut weg en werkt er helemaal niemand. Ja Olij, die heeft keihard moeten werken om de zoveelste blamage dit seizoen te voorkomen.

Het meest waardeloze voetbal dat NAC ooit gespeeld heeft, was vorig seizoen onder koekenbakker Stiejn. Die speelde betonvoetbal thuis tegen Dordrecht, en die verloor nog ook! man man man

We hebben nog 1 goede speler, die zijn taak uitvoert. De rest is bagger. Geen beleving ook en dat is de basis. Maar blijkbaar is het toch lastig om die beleving en inzet er bij NAC in te krijgen.

Dijkhuizen lukt het niet, Van der Gaag lukte het niet, Brood lukte het niet, Steijn lukte het niet, De Graaf lukt het nu ook weer niet, maar die neem ik het minder kwalijk omdat die met de bagger en erfenis van Steijn moet werken. De enige trainers die NAC met beleving lieten voetballen waren Hyballa en in iets mindere mate Stijn Vreven. En daarvoor moeten we terug naar Ernie Brandts en nog verder terug Ronald Spelbos en Henk TenCate, maar toen stond er nog kwaliteit op het veld.

2   0  
Shane uit de Keen

De club blijft één groot mysterie. Het spelersbudget van dit seizoen is bijna net zo veel als de totale begroting van MVV. De vraag is dus: waar gaat het fout? Betalen we de spelers te veel? Of moet je minder grote namen halen die wèl graag het gras opvreten en blijven gaan. Als je zelfs door MVV bij vlagen wordt weggespeeld, dan geeft dat te denken. Hopelijk vindt de trainer op tijd het antwoord.

Laad alle berichten na dit bericht in