Wij gaan niet opzij

BSR TV: Edwin de Graaf na NAC - FC Utrecht (3-2)

Italo

NAC boekte vanavond een zeer knappe 3-2 overwinning op FC Utrecht. Trainer De Graaf zag dat zijn elftal na rust, na een omzetting van het systeem, beter voor de dag kwam. De zege in de laatste minuut stemde hem uiteraard tevreden. Met De Graaf blikken we terug op deze fraaie bekeravond.

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
BSR TV: Thom Haye na NAC - FC Utrecht (3-2) 22 reacties
Terug naar overzicht
22 Reacties
94   2  
Scheids!

Je zag wel héél duidelijk wat Thom Haye miste tijdens deze wedstrijd!
Het onvoorwaardelijke strijdlustigste publiek aller tijden!
Na die gelijkmaker a’la Messi wilde hij het liefst de tribunes in vliegen, maar hij was direct overduidelijk teleurgesteld in onze afwezigheid!
Maar Thom , wij zijn er zéker! Ook voor de rest !

26   2  
Moppernac

Edwin bedankt en beterschap.

En wat ik wil zeggen,,,,
Je kunt van NAC alles verwachten en je kan er geen pijl op trekken zoals je vandaag wel weer ziet.
CUPFIGHTER

94   2  
Scheids!

Je zag wel héél duidelijk wat Thom Haye miste tijdens deze wedstrijd!
Het onvoorwaardelijke strijdlustigste publiek aller tijden!
Na die gelijkmaker a’la Messi wilde hij het liefst de tribunes in vliegen, maar hij was direct overduidelijk teleurgesteld in onze afwezigheid!
Maar Thom , wij zijn er zéker! Ook voor de rest !

13   0  
Geelzwartwit

Hopelijk is de ploeg eindelijk wakker en blijven ze wakker.

17   4  
Kipiani

Proficiat, geweldige opsteker is slechte NAC tijden.
Vooral voor de trainer is dit mooi.
Leuk. Dit is voetbal.
Maar wij blijven zeggen dat er geen fuck van deugd, vooral buiten het veld niet.
Hebben die jonkies nu al hun contract bij NAC of fietsen ze straks gratis naar Tilburg of Rotterdam, of Londen ?
Geniet er van jongens, we bekeren voorlopig door.
Vrijdag naar de ploeg van Schoenmaker en Steijn.

44   2  
El Carnero

Een aantal dingen die mij opvallen gezien de wedstrijd tegen Utrecht:

Rosler die vanuit achteruit hoge ballen kan en durft te geven op de flanken. Dit heb ik Bakker niet zien doen.

Banzuzi die een matige eerste helft maar een verdienstelijke 2e helft speelt na de omzetting!

Seuntjens en Velanas die er dribbels uitgooien alsof ze familie van Messi zijn.

Haye die alleen maar mooie goals kan maken.

Cagro die behoudens de overtreding waaruit de penalty volgt een verdienstelijke wedstrijd heeft gespeeld. Wellicht is dit de man die zorgt dat Haye meer naar voren kan spelen.

Wat vertrouwen met een ploeg kan doen!

Wat een 2e helft was dit. Vanmiddag kom ik op het werk nog een Tilburger tegen. Dat wordt lachen!

28   1  
Beter de Laat dan nooit

Onze Ed heeft de 2e helft Hake duidelijk technisch afgetroefd. Gouden wissel ook. Chapeau voor ons beginnend trainer!

8   3  
scheppioni

De wisselvalligheid in 2022 eruit, de juiste elf opstellen en Edje kan groeien tot een 'Otto Rehagel'
van ons NAC, zijn intenties zijn een verademing t.o.v. ........... !! HUP NAC MET ED !

13   10  
Ivo

Een beetje meer realisme mag wel. We hebben gisteren een slechte 1e helft en een betere 2e helft gespeeld, maar we hebben ook wel geluk gehad. Dat is leuk maar maakt de situatie waar we in zitten niet meteen anders.

Tegen dit soort tegenstanders kan en mag NAC op de counter spelen, maar als NAC het spel moet maken, zoals tegen clubs als Dordrecht en Almere, gaat dat gewoon heel moeizaam.

We missen een spits, maar ook op de vleugelposities, backs en op het middenveld kan het opbouwend en aanvallend allemaal veel beter. Met dit team kan je met geluk de nacompetitie halen, maar promotie zit er echt niet in.

6   2  
gjoewie

Een wedstrijd met twee gezichten, we hebben het eerder gezien.
De Trommels dachten duidelijk dat ze het op 80% wel konden, maar dat was dus niet zo. Hun goals kwamen trouwens alleen maar uit dode spelmomenten, uitgespeelde kansen waren er nauwelijks. Met dank aan de solide verdediging van NAC! Want behalve die bijna eigen goal vroeg in de eerste helft speelde R:osler een nagenoeg foutloze wedstrijd. Geldt ook voor Malone, voor mij de beste man op het veld, want hij deed het ook in de eerste helft heel goed.
Met het inbrengen van De Rooij en Velanas begon NAC ineens naar voren te voetballen. Maar pas vanaf die fantastische vrije trap van Haye kregen ze er ook geloof in.
Olij was weer geweldig als penaltykiller, dat helpt je ook om over een dood punt heen te komen.
Cagro speelde ook een dijk van een wedstrijd, je ziet hem elke week beter worden.
Seuntjens paste zich moeiteloos aan het spelpeil: in de eerste helft ging elke bal verkeerd, in de tweede helft stond hij toch als het centrale aanspeelpunt die het spel verdeelde. Goed dat we met Banzuzi en Kotzebue over snelle jongens beschikken, waarbij de laatste ook nog doelpunten kan maken.
En ja, wat moet je nog over Haye zeggen? Als Van Seumeren goed gekeken heeft, dan legt ie hem vandaag nog een contract voor. In het Utrecht van gisteren kan Haye makkelijk mee komen. Mogelijk dat hij dan niet de vrije hand krijgt zoals nu onder De Graaf, dat zorgt er wel voor dat hij zich beter kan ontwikkelen. Haye en Rutten zijn allebei volwassen geworden in Itali"e en dat kun je duidelijk zien in hun spel.
Toen de wedstrijd begon had ik hetzelfde gevoel als toen tegen AZ, ik had geen enkele verwachting: als ze er maar niet met 5-0 afgaan. En toen wonnen we. En nu weer. Hoe kan het toch dat ze af en toe zulke draken van wedstrijden spelen en nu een half uur lang weergaloos zijn en zelfs de Trommels verslaan? Ik kwam tot de conclusie dat ze hetzelfde gevoel hadden als ik: als er geen druk op zit, kunnen ze goed voetballen. Dat zag je bijvoorbeeld aan De Rooij. Die ging op rechts ineens alles en iedereen voorbij, vooral die kleine Fransoos, die overigens een van de beste spelers bij de Trommels was.
Als ze vrijdag net zo compact spelen als gisteren het laatste half uur, dan mogen we stiekem rekenen op een goed resultaat tegen Adoow. Was dat dinsdag dilemma ineens helemaal voor niets! 8-)

7   2  
RV

Ik blijf er bij dat we een leuk elftal hebben en het blijft ook gewoon een top 5 ploeg voor de KKD. Voetbal wordt toch bepaald door geld en budgetten, en NAC staat daarin hoog aangeschreven.

Prima as met Olij, Malone, Haye en Seuntjens.
Aardige jeugdspelers er omheen.
Kan er echt van genieten om te kijken naar Agougil, Banzuzi en van Schuppen.

Het wordt tijd dat de luie (op afkoopsom wachtende) AD op het pluche ook eens wat meer duidelijkheid geeft. Niet over de contractstatus per speler, maar wel of er enigszins mogelijkheden zijn om contracten van onze jeugd bijvoorbeeld te verlengen.

Ik word er zelf behoorlijk onrustig van in elk geval.

31   0  
Ouwe Spionkop

Gister ook aangenaam verrast door optreden van Rosler.
Die kopbal in eerste minuut was ongelukkig, maar daarna prima wedstrijd gespeeld.
Dat mag ook wel eens gezegd worden.

11   0  
SjorsNAC

Haye speelt de laaste wedstrijden steeds beter en als hij nu ook nog eens gaat scoren...., ik vrees dat hij zich nu echt in de kijker van andere clubs heeft gespeelt. Er moet snel iets met zijn contract worden gedaan.

Het was een leuke meevaller gisteravond, vermakelijke pot was het. Velanas deed het ook niet onaardig trouwens.

9   4  
Tip

Natuurlijk is op voorhand de kans klein dat je als middenmotor keuken wint van subtop ere.
Maar NAC deed het wel. En nog verdiend ook. Utrecht had buiten die twee corners niet veel echte kansen.

De as Olij, Malone, Haye , Seun en...... is dik in orde met een goeie spits erbij.
Dat Banzuzi als 16 jarige het eerste heeft gehaald noteerde ik twee maanden geleden al over dat hij daarvoor als eerste genomineerd was.
Wat me tegen is gevallen dat Velanas werd geslachtofferd , had ik niet verwacht, Velanas hoort in de basis.

Haye natuurlijk geweldig dat hij is gaan scoren en assists geeft. Tom kan zo in de subtop ere mee.

NAC begon gisteren voorzichtig en dat is met deze ploeg veel beter dan als dwazen gaan aanvallen. Ook tegen ADO veel mensen achter de bal en dan langzaam het roer overnemen. Punt in Den Haag zit er zeker in. Wordt wel weer een andere wedstrijd.

Graaf prima wissels.

Ik denk dat Manders, of 1 van de grote drie, zich volgende week moet laten zien. Na overleg met de aandeelhouders of tussen de aandeelhouders de supporters een goed eerlijk overzicht geven hoe het met de overname van de club staat en wat de status van de verkoop is zonder de geheimhouding te schenden uiteraard. Wat zijn de mogelijke scenario's ?

Dat zou veel rust brengen die brood nodig is. Als je een rondje maakt over de relevante media maakt dan kom je sites tegen waar 30,40 ( negatieve) reacties staan als het gaat over 'het beleid ' en een prachtige bekeroverwinning wordt gevierd met 7 reacties van enkele personen. Tsja.....

6   4  
Judge M.

Ik zat me gisteren tijdens de tweede helft hardop af te vragen naar wat voor gestuntel we het afgelopen jaar hebben moeten kijken als het ook zo kan! Hugodver, wat een voetbal was dat! Het maakte het alleen maar zuurder dat we er zelf niet bij konden zijn maar gelukkig trok de ploeg zich daar niks van aan. Hulde! En nu hopelijk zo doortrekken.

En de filmpjes van buiten het stadion na afloop waren puur kippenvel. Hulde! Wat een saamhorigheid straalde dat uit!

En eens met EL CARNERO alleen neem ik Cagro die strafschop niet kwalijk. Hij speelde de bal, liet zijn voet net wat te lang staan en Maher ging gretig naar de grond nadat de overtreding al was ingezet door Rutten. Laat die maar weer op de bank plaatsnemen voortaan en zet Ligeon terug in de basis.

Nondeju, wat was het mooi!

6   1  
la Pelota

Was de eerste helft niet slecht omdat we zonder buitenspelers en met 83 middenvelders speelden die elkaar in de weg liepen? Dit was een perfecte wedstrijd voor snelle buitenspelers en toen die in de 2e helft kwamen en we met meer lef gingen spelen liep het opeens.

7   1  
NAC4Ever

Erg genoten, hopelijk winnen we ook vrijdag. Dan gaan we toch nog met een goed gevoel de winterstop in.

12   7  
Fred1

Tegen een eredivisionist heb je gewoon meer ruimte, die willen voetballen waardoor er ook ruimte komt om zelf te voetballen of te counteren.
We moeten ons ook niet rijk rekenen want we weten dat NAC haast nooit een serie kan neerzetten en goed spel om mysterieuze redenen geen vervolg kan geven.
Ik vind echt dat Banzuzi er nog niet klaar voor is, wil niet zeggen dat hij er niet komt maar de eerste helft speelde je dus bijna met 10 man.
Wat ik van Van Schuppen moet denken in de spits bezorgt me hoofdbrekens, liep gisteren echt als een kip zonder kop rond en kwam niet in het spel voor, leek ook of er een rem op zat, jaagde niet door en leek ontzettend traag en was niet reactief.
Vraag me dan ook af of op die positie zijn talent niet verkwanseld wordt.
Stel dat je ook nog met buitenspelers speelt dan heb je waarschijnlijk niet veel aan hem als hij het als gisteren invult.
Als je eindelijk de kans krijgt om in de basis te beginnen had ik van Agougil ook véél meer verwacht, stelde me écht teleur.
Ik vond daarnaast de twee tegengoals ook een alarmerend gegeven, we moeten gewoon de mindere punten durven benoemen, we koppen geen ballen weg komen amper in duels, er staan té veel tegenstanders ongedekt en in beide gevallen moet Olij zich dit ook aantrekken.
Bij de eerste goal doet hij niets terwijl de bal quasi recht op hem af komt én de tweede vind ik hem weer slecht reageren door ballen niet te pakken en halfslag weg te werken, uit die corner kwam ook weer een onnodige goal waar ook van iedereen weinig reactie kwam.
Olij pakt héél veel ballen maar of je daarmee ook punten pakt over een heel seizoen gezien weet ik niet, durf er geen vergif op in te nemen, want als deze goals er gewoon invliegen is het 2 stappen naar voor en 2 stappen terug waardoor er uiteindelijk geen vooruitgang is.
De nul houden is écht essentieel, daar ligt vaak het verschil met de concurrentie, je moet gewoon te veel scoren om boven de tegengoals uit te komen en dat is iets wat je van dit team niet kan verwachten blijkbaar dat heeft de praktijk uitgewezen.
Je zou denken dat we tegen ADO dit door kunnen trekken maar met dat beest in de spits en het gemis aan body en lengte achterin waag ik het te betwijfelen.
Maar we zijn weer een ronde verder al hoop ik niet dat we er in de competitie last van krijgen.

11   1  
jedikkemoer

haye moet blijven

1   1  
Vrouwke

Totaal met een verkeerde opstelling begonnen maar in de rust goed omgezet. Velanas en Rosler hebben zich goed laten zien. Begreep niet waarom Velanas geen enkele minuut meer kreeg de laatste wedstrijden. Zorgt toch voor enige creativiteit.

4   0  
Judge M.

Velanas leed voorheen enorm vaak balverlies wat al meerdere tegentreffers heeft ingeleid. Gelukkig was dat gisteren niet het geval en blijft dat voorlopig zo..

2   0  
Tip

@JudgeM. Balverlies en altijd naar voren openen hangt met elkaar samen. Je hebt spelers nodig die de bal in de ploeg houden maar belangrijker nog ook een paar die risico durven nemen.
Als je tien keer naar voren opent en je verliest vijf keer de bal, maar vijf keer komt er een gevaarlijke situatie uit waarvan 1 goal of assist doe je het goed.
De bal 10 keer terug leggen kan ook. Dan scoor je honderd procent.

1   0  
Scheppioni

Tis een combinatie ervan Tip !
Ja ons NAC moet proberen met overtuiging te voetballen, Edje probeert dit zeker vele malen meer dan zijn voorganger, alleen de jeugd is nogal wisselvallig, hopelijk gaat dit NAC in 2022 meer erna toe naar een minder wisselvallig NAC. Er zijn alleen basisspeler(s) die het niveau absoluut nooit zullen aantikken en sommige wat al gebleken is juist wel ..... daar moet de staf niet blind voor zijn !!!

Laad alle berichten na dit bericht in