Wij gaan niet opzij

BSR TV: Edwin de Graaf na NAC-Jong AZ (1-0)

Gerrit

Edwin de Graaf was vanavond gematigd tevreden. Hij had vooraf specifiek getraind op het systeem van Jong AZ. Na afloop van de wedstrijd spraken wij hem over de uitvoer van het speelplan.

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Fotoalbum: NAC-Jong AZ (1-0) 1 reactie
Volgend bericht
BSR TV: Danny Bakker na NAC - Jong AZ (1-0) 10 reacties
37 Reacties
161   14  
RaraNAC

Ohja, nog een vraag. Waarom verheerlijken we op de B-Side het bier gooien??
Drink dat verdomme op.

Als eerste reactie kan ik af en toe nog begrijpen (lees: in de 94ste minuut de 3-3 van Diba tegen Feyenoord)
Maar in de 24ste minuut tegen Jong (!!!) AZ, 50seconde na de goal, of na het affluiten na een moeizame overwinning tegen -Jong (!!!) AZ-, dan is het “gooien om het gooien”.

Waarschijnlijk door knuppels die eenmalig naar NAC gaan en denken dat het bij een avondje NAC hoort: DIT IS DUS NIET HET GEVAL!

De grens is ook bij mij inmiddels wel bereikt.
En dat terwijl ik graag bij een doelpunt, in de laatste seconde als we kampioen worden, doorweekt 50treden omlaag flikker. Want dat is emotie.
Wie dat verschil niet begrijpt moet opdonderen.

25   5  
Ad B uit Roosendaal

Edwin geeft een realistisch verslag van de moeizaam gewonnen wedstrijd.

Jammer dat NAC toch zo onrustig speelde en AZ te veel liet voetballen (dat kunnen die jonge gasten wel).

Nu op naar Volendam en daar 3 punten pakken.

15   6  
Kiko

Edwin zal de jongens toch meer aan moeten sturen. Dat ze geen druk naar voren zetten en hij dit blijkbaar een keuze van het team vindt (en ook prima) baart mij zorgen. Vooral als je ziet dat deze selectie behoefte heeft aan structuur en duidelijke afspraken. Ze komen op deze manier totaal niet uit de verf. Het is dat Jong AZ zo onzorgvuldig was vandaag....

8   36  
Scheppioni

Goeie gast, wil wel voetballen, alleen gruwelijk eigenwijs ...... voetbal is best simpel, je moet de beste 11 opstellen en daar horen er nu twee niet in de basis !!!

7   5  
Wolfmanjack

Goede vragen.

9   42  
Scheppioni

Modale trainer, zal nooit geen top trainer worden helaas ...... al kan het veel erger weten we.

41   6  
Moppernac

Edwin moet niet hetzelfde gaan doen als Maurice Steijn om Kay de Rooy op rechts te zetten als hij speelt.
Op links heeft Kay het al moeilijk genoeg, want op rechts is hij helemaal afgebroken door Steijn.

De wedstrijd was niet best vandaag, maar de 3 punten tellen al moet het maandag in Volendam wel 5x beter dan vandaag om een resultaat te halen.

23   13  
Fred1

Wat als Seuntjens en Haye een offday hebben , nou dan krijg je een wedstrijd als deze want beiden waren inderdaad niet best.
Een middenveld met Azagari en Velanas kan niet daarmee kan je niet dominant zijn en het middenveld beheersen.
We hebben gewoon te weinig scorend vermogen.
En té veel spelers denken alleen maar breed en achteruit, bij elke ingooi of vrije trap is de eerste gedachte terug spelen die bal.
Ik vond de uitvoering vandaag zwaar tegenvallend.

38   17  
RaraNAC

Kan iemand mij uitleggen waarom ze tegenwoordig “uitlopen” ?
Man, wat staan ze voor lul. De tegenstander al helemaal.

Op dit niveau kan je prima een biertje drinken bij de sponsoren of in de bea.

29   2  
MrChin

Wat blijft deze vent een verademing, zegt gewoon eerlijk waar het op staat en durft zijn foute ook te beamen. Tuurlijk niet de allerbeste trainer, maar altijd eerlijk en oprecht!

161   14  
RaraNAC

Ohja, nog een vraag. Waarom verheerlijken we op de B-Side het bier gooien??
Drink dat verdomme op.

Als eerste reactie kan ik af en toe nog begrijpen (lees: in de 94ste minuut de 3-3 van Diba tegen Feyenoord)
Maar in de 24ste minuut tegen Jong (!!!) AZ, 50seconde na de goal, of na het affluiten na een moeizame overwinning tegen -Jong (!!!) AZ-, dan is het “gooien om het gooien”.

Waarschijnlijk door knuppels die eenmalig naar NAC gaan en denken dat het bij een avondje NAC hoort: DIT IS DUS NIET HET GEVAL!

De grens is ook bij mij inmiddels wel bereikt.
En dat terwijl ik graag bij een doelpunt, in de laatste seconde als we kampioen worden, doorweekt 50treden omlaag flikker. Want dat is emotie.
Wie dat verschil niet begrijpt moet opdonderen.

22   118  
Otjes

Zo lang ik me kan herinneren, meer dan 20 jaar, vliegt er bier de lucht in als er gescoord wordt bij de B side.

Ga naar de hoofdtribune als je dat niet aanstaat. Zegt een 50 plusser.

Bang voor bier…..loser

53   5  
RaraNAC

@otjes, je begrijpt blijkbaar mijn punt niet. Bier in m’n nek is niet erg, maar zoals het afgelopen wedstrijden gaat is niet “zoals het al meer dan 20jr gaat”.

Als jij graag als 50 plusser bier gooit omdat we scoren tegen Jong (!)AZ in de 24ste minuut, prima. Maar dan is de B-Side idd niet meer mijn tribune..

10   6  
Gampel

Blij met de 3 punten maar wat een draak van een wedstrijd.
Haye kan het niet alleen en de rest speelde 'ren je rot' of een ander spelletje.
Top dat de trainer het hele team niet afvalt maar dat had vanavond wel gemogen. Niets maar dan ook niets ging goed, te beginnen met het spelen van een bal naar een speler met dezelfde kleur.
Thx voor de punten maar geen biertje in de Bea maakte dit goed.

11   11  
Ernie

Maandagavond zullen er wel meer reacties zijn.

30   1  
Michel

@Otjes

Ik geloof best dat je 50 jaar en ouder bent, moet ik met mijn 38 jaar nog naartoe…moet je dan zo reageren als er een goed punt gemaakt wordt over bier gooien? We zijn echt afgegleden als je vergelijkt met zoveel jaar geleden, dat is niet te ontkennen. Dat je dan ‘vol ontlading’ bier gaat gooien tegen Jong xyz is best wel sneu…We zijn NAC, wij moeten tegen het grote AZ, Ajax, Utrecht en enzovoorts spelen!

9   6  
zwampie

Fred1
Inderdaad als deze 2 spelers niet hun dag hebben, hebben we een probleem.
Het is leuk dat ze weer een middenvelder erbij willen halen, maar ik mag hopen dat het een type Haye is, al lijkt mij dit onwaarschijnlijk aangezien Haye te goed is voor dit team en divisie.

De balvastigheid van Seuntjens was vandaag ook slecht waardoor de ballen net zo hard terug kwamen.
In het vorige bericht zei ik nog dat we bijna met een 5-2-3 opstelling lopen over het veld maar na inziens is het nog eerder een 5-3-2 opstelling.
Antonia loopt meer rond de middenlijn te wandelen en bijna elke bal die hij krijgt gaat terug, Antonia valt tot heden nog echt tegen, had veel meer van hem verwacht in de aanval, zoekt veel te weinig de tegenstander op.
Mede door de ballen terig en breed maak je het vaak je eigen moeilijk en moet je elke keer helemaal opnieuw beginnen.

Edje zal toch eens naar zijn tactisch plan moeten kijken en dan zijn opstelling en spelers tegen het licht moeten houden, of dat het wel de juiste spelers spelen en op de juiste positie staan.

33   8  
Sjak

@RARANAC

De laatste jaren is NAC een inzuipkroeg op vrijdagavond geworden, de meeste van die sukkels die bier gooien kunnen geen 5 spelers opnoemen.
Tegen de pubertjes die dit doe zou ik zeggen, kijk de volgende keer maar goed om je heen, ik weet dat er veel mensen hier niet van gediend zijn. Vul de rest zelf maar in.

24   5  
PatjeR

Ik zat op.F2 achter een rij pubers die van minuut 1 tot 94 papieren vliegtuigjes zien te gooien... kleuters.

Maar net als de biervooiende dagjestouristen kunnen we daarover zeggen wat we willen, die gastjes lezen dit hier toch niet.

9   2  
Badeend

Maandagavond hebben ook meer mensen de wedstrijd kunnen zien op tv. Dat betekent automatisch meer reacties tijdens de wedstrijd dan bij een thuiswedstrijd waar de meesten in het stadion zitten. Dat is niet zo raar hoor.

65   1  
SCH1912

Wat een diepe buiging voor onze Malone!! Zoveel gezeik over je heen krijgen en op het moment dat de verdediging een drama is alles op orde zetten en nagenoeg niks weggeven en alles op orde brengen! Wat een klasse en een zeer verdiend applaus voor hem gister

16   2  
Nonkel Frans

Half 1 droog thuis gekomen van de Bside. Geen biergooiers gezien.

Zag wel een goede Olij
Verdediging met malone en bakker OK
Haye wederom baas en regisseur.
Mindere Seuntjes en Velanas.
Kay en Tony nog niet uit de verf.
Meer speeltijd voor Boris?
Onrustig soms bijna paniekerig in 2de helft.
Ach 14de in de kkd is iig beter dan 18de.

Verder niet zoveel te melden oftewel
vorige week tegen excelsior was beter!
Hopen dat ze volgende wedstrijden vaker zo gaan vlammen.

Hup NAC!

11   5  
Ivo

Ik miste na de 1-0 de drang naar voren en de wil om te blijven voetballen. NAC kreeg meer en meer ruimte maar het spel werd slordiger en slordiger.

Grootste stoorzenders vond ik Mashart (die speelt werkelijk alles terug) en Kesten en Antonia die geen voorzet goed voor de goal kregen, en ook geen passeeractie durven te maken, of naar binnen trekken en schieten. NAC is traag en voorspelbaar.

Seuntjens was ook matig, veel sprong van zijn voet af en heeft een draaicirkel van een vrachtwagencombinatie. Die moet toch beter kunnen.

De Rooij deed voor de zoveelste keer mee aan "blij dat ik glij". Je kent je eigen veld toch, trek eens goeie schoenen aan met langere noppen. Het lijkt soms wel amateurvoetbal.

Lichtpuntje: Kotzebue. Die heeft snelheid en durft een actie te maken. Het pakte gisteren niet gelukkig uit maar dat is wel wat we nodig hebben.

11   4  
Beter de Laat dan nooit

Zag met Azzagari toch wel een lichtpuntje. Jammer dat degene die hem afgelopen weken hebben afgekraakt dit nu niet hebben willen benoemen.

2   13  
Tip

Een trainer is vooral zo goed als de kwaliteit van zijn selectie. Tegen jong az zit NAC weer op 40 procent balbezit maar wint moeizaam met 1-0. Dat zegt eigenlijk alles.
Koester die 3 puntjes en ga vooral niet opnieuw tegen de trainer zeiken. Tot aan de winterstop punten sprokkelen en proberen de achterstand te beperken op de subtop. Tegen Volendam wordt heel moeilijk , maar met een goeie tactiek ben je nooit kansloos in de keuken.
Wat NAC op het veld laat zien heeft invloed op de tribunes. Tegen Excelsior was de sfeer wel redelijk in orde. Hoe dan ook gaat het pas bij NAC beter worden als een nieuwe vermogende eigenaar gaat investeren. Dan is er weer toekomst. Laten we hopen dat het met de winterstop zo ver is.

23   6  
Tip

En Malone verdient inderdaad een dik compliment.

17   4  
Fred1

@ Zwampie je moet eens opletten, en wellicht hebben jij en anderen dat ook al geconstateerd, de eerste gedachte / reflectie is om bij een ingooi of vrije trap de bal direct terug te spelen.
Dat zit er in gebrand bij deze ploeg al jaren en daar wordt ik dus helemaal gek van, ik kon daar in mijn actieve tijd als trainer ook heel slecht tegen.
De allereerste gedachte moet altijd zijn - vooruit spelen - kost wat kost.
Dat opbouwen van achteruit, het duurt zó lang en bovendien kunnen we het niet, mede omdat we op het middenveld slechts één speler hebben die een bal kan vasthouden. ( Haye )
Er is ook weinig discipline , diepgang en inzicht op het middenveld, AZAGARI loopt écht plichtmatig rond en er komt zelden iets goeds vanaf , laat verdedigend heel veel steken vallen en Haye heeft er een dagtaak aan om hem te coachen, in balbezit kan je hem zelden aanspelen wat ook voor Velanas geldt overigens , en wat mij vooral steekt er is geen aansluiting, blijkbaar toch weer conditie tekort.
Ze hangen veel te veel met hun reet in eigen 16 en in de omschakeling geven ze niet thuis.
Betreffende Antonia heb je gelijk, gisteren denderde die linksback van AZ er constant overheen, die gast was trouwens snel en explosief zou iets voor NAC zijn.
Kom je meteen op Mashart, ook steeds de eerste gedachte terug of breed, zelden diepgang en loopt met een enorm juk rond want zit vol met angst en twijfel.
Ik vind het echt erg dat Velanas wordt gehaald terwijl je betere spelers uit eigen jeugd in de gelederen hebt ( Agoulil , van Schuppen ) , dat is echt een van de vele pijnpunten binnen dit NAC.
En ik maak me zorgen over de Rooij daar komt niks meer vanaf zijn invalbeurt was dramatisch, ik schrijf hem nog niet af maar feit is dat hij nog mijlen ver weg van Kestens zit op dit moment.
Net zoals we niks van Bilate moeten verwachten als we daar op gaan hopen levert dat wederom een teleurstelling op.
Ik vrees dat we niet op kunnen tegen een gedisciplineerd en goed voetballend Volendam daarvoor is ons middenveld te zwak en missen we het gif wat nodig is om het onze kant uit te draaien.
Opvallend vind ik ook de houding van Seuntjens in het veld, hij maakt een gelaten indruk en je hoort hem ook haast niet meer.
Ook zijn spel wordt met de week minder, dat is een desastreuse ontwikkeling want een Seuntjens moet altijd boos zijn en er bovenop zitten dat is zijn handelsmerk.
Maar helaas zal ook hij zien dat er in dit NAC niet meer in zit dat is het uiterste.
Ik verwacht als er in de winterstop niks gebeurt dat we de top 5 niet redden hoor, al zit er in deze groep wel meer dan er nu uitkomt maar het is vooral een kwestie van instelling en uitvoering.

35   8  
Rattata

En nog een tip voor de DJ: stop eens met dat kutnummer van een bacardi lemon. Het lijkt wel een Amsterdams cafe als dat gedraaid wordt. Past totaal niet bij NAC.

11   0  
Henri

Enige positieve vond ik eigenlijk de invalbeurt van Kortzebue. I.t.t. een speler als Velanas en en in mindere mate Kestens en Antonia heeft deze speler wel een drive, duelkracht en is hij bereid veel vuile meters te maken. Ik hoop dat deze jongen eens een basisplaats gaat krijgen om zo zijn talenten daadwerkelijk te tonen.

6   2  
Ivo

Helemaal eens met de analyse van @Fred1

De opbouw is te traag en te voorspelbaar. Flankspelers missen snelheid en en goede actie. Antonia kwam er op rechts een paar keer goed door, maar de voorzet is gewoon onvoldoende. Naar binnen trekken en een keer schieten, dat gebeurt niet. Het is allemaal vrij makkelijk te verdedigen zo.

Kestens en de Rooij vind ik mogelijk nog zwakker, fysiek missen zij de power om een duel te winnen, of ze gaan duels uit de lucht, of ze glijden bij het minste of geringste uit. Vreselijk.

Positief is dat het centraal achterin wel beter staat, met Bakker en Malone. De ergste gatenkaast is verdwenen. Ligeon doet het ook steeds beter. Mashart blijf ik een zwakke schakel vinden. Onzeker en niet genoeg daadkracht om een man uit te schakelen of een aanval te blokkeren. Soms moet die bal gewoon weggerost worden.

5   2  
Kipiani

Ivo en Fred dit kwaliteit gebrek, overigens tot grote frustratie en teleurstelling van Tom en Ralf met name, ligt toch aan een falende scouting en een gebrek aan een goed netwerk ? Lex jr. faalt toch al aantoonbaar een jaar, daar hoef je toch een HAVO voor gehaald te hebben om dat te constateren.
De meeste KKD ploegen hebben zich met veel minder geld veel beter en gerichter versterkt dan wij.
Dat dit alles de ultieme resultante is van de slimme slijmbal Manders en zijn drie bazen is een feit en een open deur.
Saldo: vrij onderaan in de KKD.
Veel beter wordt het voorlopig niet, want de trainer heeft het ook niet.

4   1  
Zwampie

Fred1
Dit probleem hebben we inderdaad al jaren. Men draait eerder open na de eigen goal dan men naar voren durft te spelen.
Dit is een stuk vertrouwen en mede gebrek aan kwaliteit.
Als je Haye neemt,die doet dit wél, maar hij straalt dat ook gewoon uit(kom maar op mentaliteit),

Een van de mooie voorbeelden zijn ook de corners,iedereen staat dan in de zestien. Wat moet een speler als bv Antonia daar doen. 1,5 m groot, moet hij de ballen wegkoppen?
Nee je moet hem thv de middenlijn zetten,hij is rap en houdt al minimaal 2 tegenstanders achterin.
Dan kunnen we zeggen, ja bijna elke club verdedigd met 11 man bij een corner, maar zoals je aangeeft, het tempo wat NAC hanteert baart dan zorgen want bijna iedereen blijft bij een afgeslagen bal gewoon hangen.
Neem het verschil met Emmen, aanval NAC wordt bij de zestien van Emmen onderbroken en binnen 10 tellen ligt hij er aan de andere kant erin.
Als we maandag ook zo spelen,hou ik mijn hart vast. Maar wie weet.

4   0  
Dos

Fred1 heeft mss wel gelijk, maar het is puur theoretisch.
Het feit dat de uitvoering in de praktijk zo lastig is betekent dat de kwaliteit hiervoor ontbreekt.
Dit is het NAC waar we het nu mee moeten doen. Ik zie een gezonde dosis inzet, maar dat zou ik ook hebben als ik in het veld sta, maar door mijn gebrek aan voetbalkwaliteiten ziet het er ook niet uit 😉

4   1  
Geelzwartwit

@fred1

Zoals ook bij eerdere trainers zit het verschil tussen progressie en echt meedoen in de juiste keuzes.

Waarbij je middenveld een sleutelrol heeft. Dat spelers breed of terug spelen kan maar dan moet er in iedere linie wel een speler zijn die de het spel vooruit verlegd. En dat gebeurd zelden en al helemaal niet op tempo.

De keuzes zijn aan de coach om te maken. Op het moment dat Kaj rechtsvoor gezet wordt neem ik eigenlijk geen enkele andere keuze meer serieus. En hoop ik niet meer op een geoliede machine.

5   1  
GB

Deze wedstrijd laat idd. prima zien dat we te afhankelijk zijn van Haye en Seuntjens. Je zag ook regelmatig de frustratie van Haye na weer balletjes breed, niet voor niets dat ie regelmatig de bal ging halen of achter tegenstanders aanjoeg om dan maar zelf gif in het spel te brengen. Er staan mannetjes geen mannen. Fysiek lopem ze gewoon achter, heb het vaker gezegd, zet de selectie van NAC eens op een rij met anderen en wij hebben wel erg veel ielige frele types, geen duelkracht, weinig gif. En als het geen power uitstraalt breng je het ook niet op je eigen team over en krijg je laffe keuzes. Dat gif zit volgens mij wel in een Schuppen, Agougil en Marijnissen, alleen daarom zou ik die veel vaker gebruiken. Zeker in deze divisie is drive en agressie wat je nodig hebt, ook als, en wellicht zelfs juist, als het voetbal pover is. Gezeur over Antonia snap ik overigens niet, mijns inziens heel veel dreiging, goed loopvermogen en geen verkeerde voorzetten. Maar wellicht zie ik het verkeerd.........


U zijt gegroet!

6   1  
Scheppioni

Ik kan je zeker volgen Fredje, zeker betreft tempo en vaak gedachte te behoudend vb de ingooi idd, ik denk wel dat dit NAC tegen een voetballende ploeg zoals bv volendam beter uit de verf kan komen, want er ontstaan ruimtes, ik ben het ook met GB eens en dat vind jij ook, de Graaf maakt nu weer als beginneling steeds een fout of misschien durft ie het nie, maar de drie jeugdige steeds vaker brengen zeker voor de zwakkere nu binnen de ploeg, al vind ik toch Azzagari steeds meer van waarde al is er nog balverlies maar steeds minder en zonder Azzagari hebben we zeker minder balans ontdekt, kijk ajaxjong uit nog maar eens terug !

7   2  
Fred1

@ Scheppie, jij kan Azagari goed pruimen, maar ik kan er met mijn verstand niet bij dat ze bij NAC niet zien hoe goed Agoulil en Marijnissen zijn en dat ze ook niet zien dat het rendement van Van Schuppen véél hoger ligt dan van Velanas.
Zeker nu Lurling aan de technische staf is toegevoegd had ik wel verwacht dat er na de eerste wedstrijden een keuze voor deze spelers zou worden gemaakt.
Natuurlijk staat de achterste linie nu redelijk en natuurlijk is Marijnissen nu geblesseerd maar de keuze voor hem had al eerder geen discussie moeten zijn.
Agoulil is veel verder dan Azagari vooral in werklust en dynamiek en van Schuppen speelt veel meer in de discipline dan Velanas, Velanas is één bron van balverlies en desoriëntatie.
Dus wat ik wil zeggen, trainers maken het zichzelf véél te moeilijk, hebben vaak oogkleppen op luisteren vaak niet naar hun omgeving en hun grootste prioriteit lijkt haast hun eigen stempel te willen drukken, en juist daar falen, je moet je stempel juist niet willen drukken jij moet de spelers in het veld de juiste instelling en conditie bijbrengen maar niet het wiel opnieuw willen uitvinden.
Niemand is belangrijker dan de club, als jonge trainer wil De Graaf zich ook heel graag bewijzen, maar vaak liggen de oplossingen voor problemen slechts binnen handbereik en je eigen selectie of jeugdopleiding.
Ik wil maar zeggen, maak het jezelf makkelijk maak juiste keuzes én vooral train vaker en meer op conditie zodat de aansluiting zeker in de omschakeling er altijd is.
Voetballen kunnen de meesten al wel. ( hopelijk 😉)
Vrijdag zie je Antonio op rechts doorbreken en vervolgens is er niemand mee waar hij de bal aan kwijt kan en dat is een vreselijk groot hiaat wat conditioneel te trainen is, en dan krijg je wéér dat verfoeide terugspelen, dat zit er dus ingebakken bij NAC en dat is nog steeds voor een groot deel de erfenis van Steijn.

4   2  
Scheppioni

Prima verwoord Fredje !!! Roerend mee eens, ik zeg in topic 021, dat je als Edje de Graaf de paar jeugdige die we steeds noemen vaker en langer moeten brengen, ik snap ook helemaal niet dat de staf zo'n velanas en mashart maar laat tobben !!! Tegen volendam komen zeker ruimtes, dat is wel gunstig voor ons NAC ......💛🖤

Laad alle berichten na dit bericht in