Wij gaan niet opzij

BSR TV: Jean-Paul van Gastel na De Graafschap - NAC (1-0)

Thiestemberg

De goede start van de nieuwe trainer Jean-Paul van Gastel heeft geen vervolg gekregen. Zijn 5-4-1 kwam niet uit de verf en de trainer stond zichtbaar balend voor de camera. Wij vroegen hem naar zijn visie op de nederlaag in Doetinchem.

Bron:
B-Side Rats
52 Reacties
27   3  
Moppernac

Als je 5-4-1 wilt spelen Meneer Van Gastel, zoek dan snel lekker een andere club.
Schijtbakken voetbal noemen we dat in Breda en dat willen wij supporters niet zien.
Stap gewoon over op 4-3-3 , we willen aanvallend voetbal zien.

5   4  
Tonn

Gelukkig deze keer wel een uitgerust team aan de start zien verschijnen. De eerst minuut was wel voor NAC. De complimenten voor de technische staf

6   15  
BREDA 1965

jij hoort niet bij NAC

9   0  
Kudeta

Er moet zeker een deftig woordje gesproken worden

25   4  
Vamos

Ik ben gestopt met luisteren toen ik hem hoorde zeggen “ik vond ons zo ontzettend angstig”. Volgens mij is er bij NAC maar één iemand angstig en is dat degene die tegen een amateurclub 5 verdedigers opstelt.

Spelen om niet te verliezen, bah bah… Bloed aan de paal godverdomme!!!

9   24  
ome cor

JP, ouwe kruik, ouwe kakkerlak, stop met NAC kapot te maken.

21   2  
D'n Klaagmuur

Wat moet je nou met Boere als je enige spits, die vent is zo traag als dikke stront door een trechter, het is nou niet bepaald een Arjen Robben waar je elke bal aan kwijt kan en er iets mee kan. Wat verwacht je dan met zo'n opstelling te bereiken?

Weer dat voetballen om vooral niet te verliezen, ik ben er zo ongelooflijk klaar mee aan het raken. Het is De Graafschap he, die kunnen er ook geen pepernoot van, het is geen PSV. De beste verdediging is de aanval, dat was zo, is zo en zal altijd zo blijven.

9   7  
Alandevisser

@ome cor
Wat laat jij je weer kennen...zn eerste verlies partij in de competitie ligt niet aan jean paul van gastel maar instelling van de spelers... simpele ziel misselijk makend manneke bende gei

16   2  
Henri

Ik verlang alweer naar het voetbal uit de eerste periode van Hyballa. Druk zetten, diepgang en in sprint terug naar de verdedigende stelling. Nu gaat het richting walking football met het bekende tikkie terug en tikkie breed.

27   3  
Moppernac

Als je 5-4-1 wilt spelen Meneer Van Gastel, zoek dan snel lekker een andere club.
Schijtbakken voetbal noemen we dat in Breda en dat willen wij supporters niet zien.
Stap gewoon over op 4-3-3 , we willen aanvallend voetbal zien.

3   3  
BREDA 1965

dat is dus wat ik bedoel moppernac

13   1  
MVG

Gewoon stoppen met die 5 verdedigers..de 0 houden lukt toch niet.. speel dan in elk geval volle bak om te winnen

10   0  
TvB

Met meer kwaliteit op het veld moet je aanvallen. Dat je door blessures een tijdje geleden met wat meer ‘zekerheid ‘ (5 verdedigers ) speelde kan ik begrijpen. Maar nu gewoon weer de aanval zoeken lijkt me!

6   8  
NAC76

Als er in de winterstop géén nieuwe eerste doelman komt (Mous b.v.) en géén scorende spits dan is dat een hele dikke middelvinger van NAC naar haar achterban.

Iedereen roept om Ommarson, ja die was supergoed VORIG seizoen, na enkele wedstrijden overigens pas. 0% garantie dat Ommarsson er gelijk staat na zijn blessure. Hij zal eerst moeten optrainen, wedstrijdfit worden en klik met nieuwe medespelers moeten zien te vinden. En misschien schrikt hij wel zo van dit NAC, dat hij in de winterstop vertrekt.

11   5  
Wil

Sorry, NAC-bestuur, de aanstelling van JP is een verkeerde keuze geweest. De resultaten in de volgende wedstrijden zullen dit feit bevestigen.......

8   2  
Ernie

Je kan van Gastel zelf niks kwalijk nemen. Maar wel de mensen die hem hebben aangesteld. Na het ontslag van mafkees Hyballa had er een ervaren trainer moeten komen. Maar daarvoor moet er wel geïnvesteerd worden. Ik ben bang dat die financiële middelen er niet zijn. Je kan nu onderhand toch wel zeggen dat promotie met NAC=BREDA een onmogelijke opgave wordt.

3   5  
Dero

De doelstelling / belofte mee doen om de bovenste 2 plekken kan weer de prullenbak in.
Peter Maas heeft er een zooitje van gemaakt. De verkeerde speler gehaald zonder winnaars mentaliteit, de fout met Hyballa en nu weer met van Gastel. Maas heeft bakken met geld uit mogen geven, maar het is niks geworden. We hebben niet eens een keeper of een spits die doelpunten kan maken.
Het is te hopen dat Maas de halt toe geroepen wordt, voordat hij nog meer schade veroorzaakt.

3   7  
Waarom zo

Bedankt NAC=Breda met al die werkloze mensen die je hebt aangenomen om het beleid te bepalen. nijnatten, karelse, van Gastel, Van Hooijdonk, Toon Gerbrands. NAC=UVW Echt goed bezig. Bedankt degene die bij City destijds zo nodig heel stoer een spandoek op moest hangen.Nu is er niet 1club meer die zal willen samen werken. Bedankt NAC=Breda voor de enorme schuldenberg die jullie nu maken voor NAC BREDA.dit zullen we nooit kunnen bekostigen. we zijn weer terug bij af, 15 jr geleden toen we eigenlijk failliet gingen. Echt bedankt NAC=BREDA, Karel vrolijk (fundamenten bouwen is niet zijn sterkste kant), gebr. Antonissen (brandmaster je vingers er niet aan, zo zoet is het allemaal niet) Jasper van Eck(ook Kasparov maakt weer eens een dure reken fout) jasper Vreugdenhil (zijn coaching sessies werken niet echt ook dit is een leugen)

9   0  
Looisty

Angstig? Verkeerde keuzes? Man, flikker toch op! We hebben 90 minuten lang naar pupillenvoetbal zitten kijken. Je hebt in principe prima spelers, maar JIJ krijgt het nietvoor elkaar om ze in hun kracht te laten komen. Geen. Enkele lijn/spelpatroon in te herkennen. Het is puur toevalsvoetbal. Bah!

7   0  
Looisty

Iedereen die ook maar een beetje verstand van voetbal heeft ziet al na een kwartier dat dit niet goed gaat. Dat je die druk er niet op krijgt, terwijl je zelf totaal niet aan voetballen komt. Deze man is dus niet in staat om het om te draaien. Om een wisseling toe te passen. Ja, in de 87ste minuut, als het kalf verdronken is. Wat doet Lokhoff, Molhoek? Is er nou echt niemand die eens in kan grijpen?

0   0  
Nr. 20

Stop nu eens met dat gewissel in systemen. Daar word ik helemaal gek van. Zet een systeem neer en dan hanteer je dit seizoen. Dan wil je winnen. Speel dan ook om te winnen i.p.v. we willen niet verliezen. Man man al dat gelul over ze snappen het niet etc. Kappen. Zeg dit is systeem en speel om te winnen tot de laatste minuut!! En wat mij betreft is dat in KKD 1-3-4-3. Achter een keeper en 3 man die elk een aanvaller pakken en bij 2 spitsen heb je daar nog een vrije man 4 middenvelder in een ruit en 3 aanvallers. Dan heb je overal voldoende mensen om overal te creëren. We staan er nu toch belabberd voor dus ga hieraan werken en hou hieraan vast. Succes gegarandeerd.

3   0  
Kaieschetter

Heel simpel, wil je 532 spelen dan heb je spelers nodig met energie en snelheid. Gelukkig hebben wij momenteel alleen spelers die zo traag zijn als dikke tront en een pakje dextro de man had gister ook geen overbodige luxe geweest. Schijt ziek wordt je ervan. Ga gewoon voetballen, daar heb je toch op "ingekocht". Als je er elke wedstrijdt minimaal 1 tegen krijgt dan is op de 0 spelen ook wel erg naïef. Daarnaast speelt echt iedereen voor de eigen statistieken bahbah. Zo de azijn is weer mn kont uit. Fijn weekend alle!

4   0  
Thierry14

Ligt dan aan de trainer ,dan aan de spits dan weer aan de keeper dan aan systeem de beleidsbepalers..... hoe kan dit al zoveel jaren lang niet voor elkaar te krijgen,onbegrijpelijk? Maar we houden vol,ooit komt het goed....denk ik

3   1  
BredaF2

En er wordt al weer afgegeven op de trainer. Moet Jp nu al weer weg. Schei toch uit man. De mannen op t veld moeten het doen . Zoals Jan t zegt.

Wederom is er een deel van de supporters die de onrust creëert. Het zit in de koppies vd spelers. Al zet je slot voor de ploeg, als er angst in de koppies zit........succes.

5   0  
BasSnelden

Met dit materiaal moet er beter gevoetbald kunnen worden. Dat betekent meer aanvallende intenties en kansen afdwingen!
Achterin beter met 4 man gaan spelen en voorin kan Boere het echt niet alleen.
Met Omgba, Kuijpers, Garbett en Haugen is er aanvallend genoeg te kiezen voorin. Wanneer Sejdiu en Omarsson terug zijn dan is het zelfs keuzes maken uit luxe. Maar nu eerst even het voetbal zelf weer centraal zetten

2   3  
SjorsNAC

De trainer moet zeker blijven, ok hij bepaald de opstelling maar de spelers bakken er gewoon niks van, enige wat ik nog kan bedenken is dat ze gewoon niet met de druk kunnen omgaan.

6   3  
EL Nino

Nog een slechtere trainer als Molenaar en De Graaf. Mister angsthazenvoetbal helaas, past totaal niet bij NAC.

Gewogen en veel te licht bevonden, de volgende dwaling van Maas.

1-5-4-1 spelen waarvan de 5 verdedigers constant op lijn haha. Of 1-5-3-2 tegen amateurs en thuiswedstrijden.

6   0  
Geel Zwart Hart

Hey belangrijkste vergeet JP, we tonen geen inzet en we kunnen niet naar de juiste kleur overspelen. Doelmannen van bedroevend niveau.

4   3  
markenaa

Heel realistsich verhaal van Van Gastel.
Je ziet steeds meer waar de schoen wringt.

Van Gastel zijn plan - baas zijn op het middenveld met daarachter een stevig bezette verdediging- Is absoluut een goede tactiek. Als je spelers dan de simpelste ballen niet weten te spelen en steeds verkeerde keuzes maken en ballen inleveren.. tsja.

Dat je dan met 1 diepe spits speelt moet niks uitmaken. Met je overtal situatie op het middenveld kan je juist snel omschakelen en de tegenstander ontregelen. Maar ja als je het niet weet uit te voeren..

Dat hij een speler wisselt op hun eigenlijke posities getuigd ook weer van realisme. Een rechtsback voor een rechtsback enz enz. Logisch.

Ondertussen zijn door Hyballa en Lokhoff en Van Gastel zo'n beetje alle systemen al eens geprobeerd. Waarbij inzetten op de baas op het middenveld zijn mij het meest logisch lijkt.

Hoe we ook spelen.. spelers op hun eigenlijke en vaste posities, andere details of systemen.

Meer dan de helft van de spelers zijn niet goed genoeg of uit vorm.

Peter Maas. Herstel je fouten in de winterstop.

7   0  
ome cor

@ALANDEVISSER
Z'n eerste verliespartij boeit me niet zo.
Als er een strijdbaar, dapper vechtend NAC met pech verloren had dan zou ik balen, maar het verlies kunnen accepteren.

Echter heb ik onder JP van Gastel nog geen enkele keer een elftal zien strijden zoals we dat van NAC verwachten.

NAC is een grote persiflage van zichzelf geworden met een vreemdelingen legioen waar je 1000x naar kunt zingen "we do it for Breda" en dan nog hebben ze er nul gevoel bij. Zelfs het uitvak wordt geregeerd door buitenstaanders. Rot toch op met je Lokeren vriendschap. Fijne vrienden hoor.
Er is niks Bredaas meer aan NAC, behalve een paar dikkoppen in de staf. En zie het resultaat.

5   3  
Haasje

Ik ken van Gastel niet zo goed, maar krijg steeds meer de indruk dat het niet zo’n (voetbal)intelligente man is. Hij spreekt veel, maar zegt weinig.

4   1  
Maikel

JP onervaren als hoofdtrainer. Kijk eens naar de CV van de trainer van Willem II. Ik zeg niet dat zij promoveren maar doen nog mee voor de 2 bovenste plaatsen. Wij zijn op 4 November al kansloos voor plaats 1 en 2 voor directe promotie.

3   2  
raraNAC

***:

Ik neem aan dat wij de Graafschap supporters combiloos ontvangen en als positief statement gezamenlijk een pilsje drinken voor/in de Bea?

Of is de onderlinge sociale controle zo slecht dat dit niet lukt?

1   1  
Zwampie

ome cor,
was jij degene, die vond dat je niet op de man moest spelen? wat een onzin meej je ouwe....

4   1  
markenaa

@omecor

En thuiswedstrijden worden nog steeds in een kolkend stadion gespeeld.En het bekende avond NAC is altijd lastig voor ploegen. Enz enz.

Je hoort de nieuwe td nooit. De ad hoor je nooit. De regionale of nederlands sprekende spelers en eigen jeugd plannen die nac=breda als verschil met andere overname kandidaten opgaf is vooralsnog het tegenover gestelde.

De td die nooit td maar scout is geweest is als scout toch wel uit vorm geweest toen deze selectie samengesteld is.

NOAD is ook een gemaakt woord geworden. Het was er vroeger op het veld wel of niet. Het werd nooit benoemd. NAC won of verloor door strijd of geen strijd.

Vooral door al die clubs die afgelopen jaren gepromoveerd zijn en in de ere gebleven zijn en al die clubs die steeds met minder middelen boven NAC staan denk ik dat NAC nog steeds in het verleden leeft en denkt.
De supportersaantallen en steun is het enige wat overgebleven is uit het verleden. We hebben geen leonardo arveladze stewart arnold zwaanswijk lurling pierre lammers lokhoff haye enz meer. Sportief gezien zijn we een hele middelmatige club. Met een grote begroting een groot stadion en een grote achterban.

Helaas gaat het bij een bvo om het sportieve niveau en niet om hoeveel supporters je hebt.

Peter Maas. Doe je werk!

Ps. Van Gastel is in ieder geval geen excuustrainer. Ieder schot op goal ging er bij Troost in en zijn middenvelder leveren simpele ballen gewoon in.
Hij zegt in ieder geval hoe het is.

Het is brandhout tot op heden

4   0  
Marco van Bavel

Deze man snapt er werkelijk waar helemaal niks van!!
Aanstaande vrijdag gewoon lekker met wernerson beginnen ,, succes!!

5   1  
Grote Kerk

Hele Prinsenbeekse vriendenkliek OPROTTEN !

4   1  
Theoden King

Wernersson is niveau IJsselmeervogels, maar in principe moet de rest van het elftal bovenin mee kunnen draaien in de kkd.

Het is duidelijk dat JP met zijn geliefde verdedigende systeem de oorlog niet gaat winnen. Ben benieuwd naar het gespreksniveau in de staf om het schip vlot te trekken. Wat is precies de bijdrage van Lokhoff, Molhoek en Babos?

3   0  
Zwampie

Markenaa
kan grotendeels je reactie volgen.
JP geeft aan idd waar en wat er mankeert, vraag is of JP krachtig genoeg is om dit te kunnen veranderen en tactisch goed genoeg om tijdens de wedstrijd aanpassingen te doen waardoor je wel beweging in je elftal krijgt.
Ik wil er niet mee zeggen dat hij dit niet kan of weg moet,maar nu komt er ook extra druk op JP om te kunnen laten zien wat kan je.

Systemen heb ik niet zoveel mee, het ligt eraan hoe je ze uitvoert en hier blijkt alles al verkeerd in te gaan,spelers blijven hangen,kunnen kennelijk de bal niet overspelen etc etc.
Ben wel van mening als je het te druk maakt, spelers al snel een versnelling lager gaan spelen en het moeilijker wordt om voorin te komen.
Voorbeeld ,je stelt nu 5 verdedigers en 4 middenvelders op ,dan weet je dat die 5 verdedigers al niet snel je middenveld voorbij steken, gevolg ze blijven hangen .Middenvelders krijgen taak mee eerst het middenveld onder controle te hebben,blijven dus ook eerder hangen en kiezen minder snel voor de aanval, gevolg verdediging en middenveld staan bij elkaar weten van elkaar niet meer wat te doen,niemand weet wie wie moet pakken en loopt alleen maar achter de bal aan en gaan in zones staan. gevolg kutvoetbal en verliespotten.
Corners ,idem en een probleem wat al jaren heerst. iedereen zakt naar eigen zestien elke afgeslagen bal komt net zo snel terug. gevolg je blijft onder druk staan.
Ga nu is gewoon met 4 verdedigers 4 middenvelders en 2 aanvallers spelers. En nee het is nog steeds geen systeem alleen een verdeling van je spelers op het veld.
Geef dan de spelers de juiste taken mee ,wie zakt ermee in en wie stapt er als eerste uit om de tegenstander onder druk te zetten, wie ondersteunt als eerste de aanval etc etc.
Zo kan je ook de takenlijst aan de spelers meer beperken, spelers beter verdelen over het veld en dat iedereen weet wat hij moet doen.
Corners tegen idem laat minimaal 2 a 3 man buiten je zestien en stelt ze zo op (ook dit is simpel) dat deze ervoor zorgen dat de tegenstander al net zoveel of meer spelers uit je eigen zestien houden. Je creëert ruimte in je eigen zestien en minder kans op eigen fouten (wie pakt wie etc) en de kans op balbezit bij een afgeslagen corner etc.

Het lijkt zo simpel maar ik denk eerder dat die spelers zoveel taken mee krijgen dat ze niet meer weten wat te doen. Als je ziet als een speler invalt ,hoeveel info hij krijgt van een (assistent) trainer langs de kant, hoeveel taken hebben ze dan al wel niet van te voren gekregen
Dit is wel een trainer te verwijten en ja als de spelers het simpele al niet aankunnen en kwalitatief niet goed genoeg zijn houdt het voor een trainer ook op maar moet je deze spelers ook niet opstellen in bv een bekerpotje. Maar gebruik deze wedstrijden om juist de basisspelers te verbeteren.

Werk aan de winkel dat is duidelijk

2   1  
fvf6

V.Gastel wees een vent en leg niet de schuld weg bij de spelers . Jij hebt zelf gekozen voor 5 verdedigers en een spits onze wingbacks kwamen niet aan voetballen toe . Een spits die meerdere keren buitenspel staat en geen bal vast kan houden . Na de omzetting nar 4-4-2 liep het een stuk beter. En ondanks zijn fout waar de goal uit kwam keepte Kortsmit een heel goede wedstrijd .

1   0  
markenaa

@zwampie

Ik ben het eens met iedere tactiek of opstelling die uitgaat van de baas zijn op het middenveld. En of dat met 3, 4 of 5 op het middenveld met punt naar voren of achteren is het zal allemaal wel.

Wat ik bij NAC vooral zie vergeleken met andere teams is dat we geen spelers hebben waar alles aan ophangt.

Als je naar espn het schakelkanaal kijkt dan weten ze bij alle ploegen wel spelers te duiden waar je op moet letten omdat die eruit springen.

Bij NAC heb je al een hele lange tijd geen spelers die eruit springen. Ze hebben het altijd over dat de as goed moet zijn. Als je daar 3 spelers hebt waar de rest zich aan optrekt dan ben je een eind.
Maar bij vd Bergh houdt het op.
Een janosek het zal allemaal wel. Haugun doet zijn best maar het zal allemaal wel na NAC wel weer een andere club enz enz.

Sterkhouders je hebt ze niet en dat is de td aan te rekenen niet de trainer.
Kemper is de minimale basis van karakter de rest moet zou zijn of meer (zoals vd Bergh)

Individuen die tekort komen of een het zal wel houding hebben

0   0  
Zo is dat!!

Ik schrik wel beetje van het tactisch denk fout:

Als je druk op de tegenstander der backs, dat zal nooit lukken met 1 spits.

Als je druk wil uitvoeren op de backs en het centrum van je verdedigers, dan moet je echt een andere opstelling neer zetten.

5-4-1 is en kan nooit druk naar voren.
3-4-3 kan
4-4-2 kan
4-3-3 kan

Dus samengevat:
Compleet verkeerde plan gemaakt tegen dit matig de graafschap.

Daarnaast vraag ik me af wat er besproken is tijdens zijn aantrek als nac coach.

Dit voetbal is namelijk niet het nac bloed wat we willen zien.

Zo is dat!!

1   2  
Ernie

Zet zo snel mogelijk een ervaren trainer naast van Gastel . Want ik denk dat een assistentenrol hem beter past. Gooi die andere er maar uit.

3   0  
markenaa

@zoisdat

Ik vraag me al sinds Lokhoff er zit af waarom ze niet het 442 met omschakeling naar 433 uit de periode Spelbos kopiëren.
Lokhoff speelde nota bene zelf zeer succesvol in dat elftal. En het speelde toen ook met opkomende backs (niet tot aan de achterlijn naar toch) . En men kantelde ook over links en rechts.
In principe zat hoe NAC toen speelde heel dicht op het moderne voetbal van nu. Ook werd er vroeg druk gezet op de tegenstander.

Voor veel 40+ supporters zoals ikzelf was die periode typisch NAC dat is waar NAC sportief voor staat of stond. Altijd nostalgisch blijven hopen dat het ook de identiteit of huisstijl zou blijven. Dat E dat als blauwdruk onder het sportieve gedeelte van de club clubbreed zouden gebruiken en toepassen. Van jeugd tot NAC1.

Als je naar de spelers kijkt kan er ook gewerkt worden vanuit die speelstijl en taken.

Dat er steeds andere trainers en ladingen vol spelers komen.. allemaal gebaseerd op wat..?? Op NOAD? Dat is een door supporters bedacht iets waar men op hoopt dat de spelers in zich hebben. Dat is leeuk en aardig maar iedere club en iedere supporter van een andere club hoopt op spelers die het gras opvreten voor hun club. Dat is niet iets waar je beleid op maakt.

Peter Maas ga met lokhoff van gastel pierre molhoek en spelbos om tafel.
Bespreek die periode onder spelbos. Hoe en waarom werkte dat. Wat waren details en wat waren de kenmerken van de spelers en van de reserve spelers.

Werkt dat uit naar - dit is NAC clubbreed -
Draag dat uit pas het toe. Het handboek en het beleid voor iedere trainer en speler in heel de club.

Maak nou eens sportief beleid. Bouw nou eens aan iets ipv dit gekloot.

En als je dat doet zal de roep om NOAD bij supporters vanzelf minder worden.

Als je het doet en uitdraagt dan snappen supporters ook waar je als club aan bouwt. En respecteert men het vallen en opstaan in de opbouw.

Nu zie je geen enkel sportief beleid terug in niks.

Het is nog steeds zoals het al 10 jaar was.
We investeren meer zodat we duurdere spelers hebben. Daarmee doen we een gooi naar promotie en weer werkt het niet... whats new?!

Zucht

3   1  
scheppioni

Angstig zegt ie ?? Dat ligt echt aan jou JP !!!
Spelers als janosek, garbett, boere en omgba gaan gewoon slechter voetballen waarbij garbett nog enorm egoistisch..... helaas jp is het niet ! Maar laat dit seizoen dan maar zitten, ik probeer effe mijn eigen gezondheid erboven te plaatsen al valt dit als dy hard NaCCer niet mee ! Gewoon een kut nac met een kut zaterdag ! Bij roda en zelfs de stillems maakt de trainer wel ineens het verschil, bij ons nac weer de verkeerde keuze in een trainer helaas gvd !

3   0  
Ivo

Over de jaren '80 en '90 wordt altijd met veel passie gesproken. Maar het voetbal is wel veranderd natuurlijk. Het niveau ligt hoger, en spel is fysieker, het tempo hoger. Even de bal aannemen op de helft van de tegenstander en eens kijken bij wie je hem op de stropdas gaat leggen, dat is er niet meer bij. Zelfs op de eigen helft is er veel minder tijd om na te denken. Er is altijd druk.

Dus spelsystemen uit die tijd kopiëren heeft niet zoveel zin. NAC is de laatste jaren veel te vaak van spelopvatting veranderd. Brood, Steijn, de Graaf, Molenaar, tussendoor 2x Hyballa, en nu JPvG, het is een wereld van verschil. En dat zou niet moeten mogen. Bepaal hoe je wil voetballen, en ga uit van je eigen kracht. Daar passen dan hooguit 2,3 spelsystemen bij die je moet beheersen. Tegen Helmond thuis moet je anders ballen dan tegen de Graafschap uit. Echte profs kunnen dat. Het begint bij beleid. Een voetbalvisie waar je een selectie en staf op samenstelt. Bij NAC ontbreekt die visie al jaren. We waaien met alle winden mee.

1   0  
Zwampie

Markenaa,
Ik moet ook bekennen dat we idd geen dragende spelers hebben, je zou hier iets mogen verwachten van Martina maar die haalt ook niet echt zijn niveau van einde vorig seizoen en begin seizoen.
Boere zou je wat meer houvast aan de bal mogen verwachten maar het lijkt erop ,op moment dat ze bij NAC komen dat ze het verleerd zijn of de verkeerde schoenen mee hebben genomen.
Dus ja,dat ligt idd aan de TD en niet aan de trainer. Laten we hopen dat we is een keer een trainer hebben die spelers wel beter kan maken. Dat is ook al een eeuwigheid geleden lijkt wel.

3   0  
Belgische Naccer

De enige trainer die er vuur in kreeg de afgelopen 10 jaar is Hyballa geweest.
Maar die is weer met pek en veren de stad uit gejaagd.

Dus dan krijg je weer een trainer zoals alle anderen: Brood, Dijkhuizen, Steijn, Molenaar, De Graaf, van der Gaag. En dan krijg je weer het bekende resultaat voetbal. Een slakkentempo, alles breed en terug, en dan na elke wedstrijd roepen dat "de jongens" er alles aan gedaan hebben. Of dat het kut was...zoals dit.

We kunnen de balans opmaken na 1/3 van de competitie. Je staat 12e en dat is geheel terecht. En dat zal ook ongeveer de plek zijn, waar je gaat eindigen. Anders had je gewoon moeten winnen van Helmond Sport, Dordrecht ,VVV, Roda, Emmen en Eindhoven...

Meer zit er helaas niet in mensen. Grijze middenmoot. Het NAC van de tweede seizoenshelft vorig jaar onder Hyballa was helaas beter dan wat er nu rondloopt...
Het is de harde werkelijkheid. Promotie dit jaar, is een sprookje gebleken.

2   0  
Mc Guyver

Als je speelt met Boere op een eiland zonder zijdelingse ballen dan snap je niet al teveel van tactiek eerlijk gezegd. Met een Cuco moet je gewwon durven spelen met 2verdedigers dit is angsthazen spel en tegenovergestelde van NOAD nooit meer doen John. Rest staf WAKKERWORDEN jullie zijn net zo doods als de sfeer.

2   0  
Mc Guyver

He Ton Lokhof jij bent mister NAC he! Stroop je mouwen eens op net als vroeger wordt eens kwaad toen eens passie aan die zijlijn. John lekker dutje gedaan hier zijn jullie voor. Makke schapen geworden met stoere praat aan het bier met sponsors. 1 spatje regen en rennen naar binnen niet best dit. Moet anders reken het jezelfd aan je krijgt goed betaald en levert wanprestaties.

2   0  
Mc Guyver

Denk dat naast een rustige en aardige trainer geen lamlendige Lokhof moet zitten laatste mag om deze reden toneel verlaten toont geen passie in en rond stadion over trainingscomplex kan ik niet spreken vindt sowieso allemasl maar te makkijk in de oudgedienden club. Noem eens iets dat Karelse heeft bereikt nog geen Teamspirit en en zeker geen NOAD cultuur. Kan iemand iets noemen waar Pierre zijn inbreng en hand in kunnen herkennen? Ga maar lekker verder met bierdinken en kletsen en stoere praat met dien verstanden dat jullie geen amateurclb zijn en zelfs bij VV Bavel meer passie in en om het veld. WAARDELOOS DUS

2   0  
markenaa

@ivo

Spelsystemen kopieren heeft geen zin?
Dus het 442 en omschakeling naar 433 zoals in het verleden succesvol en typisch NAC was kopieren heeft geen zin?
Er zijn genoeg clubs die met die speelwijze nu ook succes hebben. Natuurlijk gaat alles nu sneller enz enz.
Het gaat erom dat je de club sportief moet opbouwen en dat op dezelfde manier clubbreed doet. Je pas je clubbreed je speelwijze en opstelling aan aan de tegenstander. Bij onder 18 en 20 spelen ze anders dan bij NAC1. Hoe kan je dan vanuit jeugd je eerste elftal geruisloos aanvullen als een speler weggaat?

NAC ging er zo prat op dat ze bij diverse clubs in binnen- en buitenland zijn gaan kijken hoe die het doen. Oa zijn ze bij Az geweest nou volgens mij zijn dan alleen in de toiletten geweest ofzo want ik zie niets van consequente uitvoering van een sportief clubbreed beleid bij NAC terug.
Al die mooie woorden dat een trainer voortaan niet meer bepaald hoe er gespeeld wordt en op basis daarvan een bus vol spelers steeds krijgt en haalt.. het is gewoon een wassen neus.
Peter Maas haalde Hyballa spelers, spelers om gegenpressung mee te kunnen spelen. Peter Maas haalde geen spelers die bij het beleid van de club pasten en waarbij de trainer Hyballa op basis van dat beleid gehaald is.
Dat is wel duidelijk want als het wel was gedaan dan was Van Gastel in opvatting en werkwijze en speelwijze etc. hetzelfde ls Hyballa. Alleen zou hij dan op mentaal vlak en gedrag niet de aspecten hebben waarbij het met Hyballa misging.

Er is gewoon geen sportief beleidsplan. Geen identiteit. Van Gastel moet er gewoon wat van proberen te maken. Ik zie weinig verschil in het beleid en uitvoering tov de afgelopen 10 jaar.
Er wordt zo nu en dan meer geld uitgegeven aan spelers om toch die promotie mogelijk te kunnen maken.
En ook nu lukt het niet. Omdat er niks veranderd is. De club zou vanaf nul weer opgebouwd worden en top down. Het enige wat ik zie is dat Hagenezen en anderen vervangen zijn door regio breda mensen. Hoge begroting. Geen prestaties. Geen vaste lijn. 3 trainers in 1/3 seizoen. Van gegenpressung naar 1 spits en 5 verdedigers.

Wanneer wordt de club eens echt opnieuw opgebouwd?

0   0  
NAC Vooruit!

Royke virus treft Olij:

Almere komt op 0-1 bij Sparta. Door een blunder van doelman Olij. De bal floept zo uit zijn handen voor de voeten van Robinet.

Laad alle berichten na dit bericht in