Overal waar we komen

BSR TV: Maurice Steijn na NAC - Almere City (4-0)

Italo

Het had de wedstrijd moeten worden waar NAC Almere City op de hielen was gaan zitten. Helaas was de achterstand juist alleen maar opgelopen in de afgelopen duels dus was het uiteindelijk er op of er onder voor de ploeg van Maurice Steijn. Nou het was een keer goed er op deze keer! We spraken de winnende coach na de wedstrijd.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
37 Reacties
73    
anoniem73

wat een verademing geen tikkie terug Malone. iedereen was geconcentreerd en speelde in zijn nivo. goed gestreden

27    
DunErwt

Een winnende trainer heeft altijd gelijk.
Zwijgend geniet ik verder van de overwinning.

-28    
RaraNAC

Leuke pot gezien hoor! Goed NAC.
Maar er staat niks meer op het spel. Beetje mosterd na de maaltijd..

38    
Gilles de la croquette

Raranac,

Misschien heb je gelijk. Maar gatver geniet hier gewoon eens van, joh.

6    
Pvw diagnose

Ik ben echt superblij met de 4-0 tegen Almere. Het voelt, alhoewel ik me voor dat gevoel schaam, als een overwinning zoals tegen Az en Psv vorig jaar.

Denk zelfs dat we nog gaan meestrijden voor plek 2 als ik dit Almere zie.Maar na zo een interview word ik niet gelukkig en trek ik mijn 'juichaapje' (harry.b.d) gedrag terug, omdat mijn gevoel is na zo een interview 'ja we hebben echt pech gehad, het had zo anders kunnen zijn:

'het is jammer te beseffen dat we mee hadden kunnen doen voor de titel, helaas corona tegenslag en nadat we het weer oppakte daarna de drie gelijke spelen. We liepen de trainerskamer in en iedereen dacht hetzelfde. Als we die drie wedstrijden niet gelijk hadden gelijk gespeeld hadden we mee gedaan'

Dit zijn analyses waar ik als supporter heel ongelukkig van word. Dit zijn scorebord analyses en supporters analyses.
Moeten we hem echt herinneren dat we ook punten hebben gehaald met hele slechte wedstrijden(volendam, Helmond uit, de eerste 6 wedstrijden etc. ).
We hadden ook 8ste kunnen staan Maurice. Ik denk dat je als analist voor Espn er tussen past, maar dat je trainertje aan het spelen bent.

Ik blijf het toch maar benoemen : hyballa had niet weg hoeven gaan, dat waren analyses waar ik wel van leerde als supporter. Dat ik dacht... Ja je hebt geljjk man, fucking realistisch en eerlijk... Het is wat het is

73    
anoniem73

wat een verademing geen tikkie terug Malone. iedereen was geconcentreerd en speelde in zijn nivo. goed gestreden

12    
Pannelap

Een hele mooie, maar booral broodnodige overwinning!

Hup NAC

19    
malpolon

Ik heb de hoop op rechtstreekse promotie nog niet opgegeven.

11    
Sjaak

Goede wedstrijd van ons Nac en Mario speelde goed en ben benieuwd wat steijn zondag gaat doen.

Mooi initiatief gisteren van Nac met studionac. Dit zorgt voor binding met de achterban. Wat vonden jullie ervan

8    
Bladran Yanco

@SJAAK
Een gemiste kans. BSR heeft met de match cast een geweldig format, live notabene. Alleen, en dat is misschien maar goed ook, zonder beeld.

Wat doet NAC: die kopieerden dit (zover ik de reacties op Twitter lees) en nemen het van te voren op waarbij het geluid echt heel slecht was. Alsof ze soms expres niet in de microfoon aan het praten waren. Zeker als het niet live is (waarom breng je het dan als een live uitzending?) Heb je de kans om dingen overnieuw te doen zodat de kwaliteit omhoog gaat.

Zo veel gemiste kansen voor NAC. Waarbij de grootste gemiste kans is dat ze niet zijn gaan samen werken met BSR.

2    
RaraNAC

@ GILLES DE LA CROQUETTE

Genieten van weer een verpest seizoen waar er sporadisch geweldig wordt gespeeld? Zodat ik mij alleen maar bozer kan maken waarom dit niet tegen Den Bosch en Dort kan..?

Nee laten we weer met z’n allen de polonaise lopen en “hopen” dat het goed komt.

Ik heb gister ook een leuke pot gezien, maar we hebben er niks aan.

26    
Arie

Het was gister zowaar goed, omdat we van een aanvallend Almere de ruimte kregen om te voetballen. Tegen kutteams zijn wij ook gewoon een kutteam.
Geen tijd voor hosanna.

2    
sjef de gevulde koek

Jupiler league proost Maurice haha. Verder prima NAC

9    
Kipiani

Dit is weleens lekker. Maar relativeren moet ook.
Genieten mag ook. Maar 24 uur. Er is nog heel veel werk te doen.
Mounir geweldige goal en assist. Kan echt wel voetballen, maar toch....

0    
Willem 4,5

Gan we nu Europa weer in? En Moumir El.A. onmiddelijk op de tribune zetten, we hebben gisteren weer kunnen zien dat hij er heeeelemaal niets van kan, kan geen assist geven en niet scoren, zo goed jongens?

28    
Chris W.M.

We zijn dodelijk effectief als de tegenstander komt om te voetballen en achterin ruimtes weg geeft. Kijk naar Jong Ajax, Volendam, Excelsior en nu Almere. Het is een spelopvatting die van pas komt tijdens de play-offs. Tegen de kleintjes kun je simpelweg dit spel niet spelen, hopelijk dat de versterkingen deze winter ervoor zorgen dat hier een oplossing voor gevonden wordt.

29    
josjosjos

Deze avond liet echt een aantal zeer positieve punten zien, maar onze zwakke kanten waren ook nog zichtbaar.

Je scoort 4 goals, pakt 3 punten en we hebben weer eens kunnen zien dat er gewoon echt wel veel kwaliteit zit in deze ploeg (Goal El Allouchi, 2e goal Bilate, assists De Rooij en Fiorini waren gewoon grote klasse).

De zwakke kanten blijven zichtbaar omdat ik nauwelijks korte combinaties heb gezien en het baltempo nog steeds echt te laag lag. We konden met lange ballen vaak achter de verdediging van Almere komen omdat daar ruimte liet vallen.

Noem me een azijnzeiker, maar ik ben bang dat dit gewoon realistisch is.

7    
Boxer

Goede overwinning en mooie doelpunten en weinig weggegeven.
Toch wil ik er nog wel een kanttekening bij plaatsen. 62 % Balbezit van Almere ! Nu is Almere een van de beste teams in de KKD maar ik vind het een groot verschil.
Het is een speelwijze die misschien in de eredivisie als eerste jaar past maar we spelen nog steeds KKD, het blijft het defensieve voetbal wat we eigenlijk niet willen.
Op zich opent het mogelijkheden want in de nacompetitie zullen sterkere teams + 1 eredivisie team komen en het gaat over 1 wedstrijd. Er zullen dan misschien wat meer mogelijkheden zijn met deze strijdwijze.

3    
Geelzwartwit

We zoeken nog een diepgaande 10 met scorende vermogen.

Mounir en Dj kunnen op 10 spelen dus je telt verkeerd met 8 spelers voor 2 posities.

Hoe de wind waait waait mijn vestje

8    
d'n henk

Op het moment dat ik dacht; "we gaan er kansloos af vandaag" , spelen ze ineens weer een goede pot, typisch.
Het is nu wel duidelijk dat dit NAC het beste uit de verf komt tegen ploegen die ook willen voetballen, eigenlijk is dit al jaren zo in de kkd als je er zo is bij nadenkt.
Met het oog op de play-offs is dit wel uitermate gunstig, normaal gesproken speel je dan tegen clubs die ook willen voetballen.. zou zomaar een herhaling kunnen worden van een paar jaar geleden!

5    
Cool hand

Toen Bilate van Hooijdonk verving al die maanden geleden, vond ik hem echt een verademing vergeleken met Sydney. Na een paar wedstrijden vond ik het begrijpelijk dat van Hooijdonk hem weer verving, aangezien Bilate's niveau aanzienlijk was gedaald. Hij heeft gisteren weer laten zien dat hij onze eerste spits is. Dus wat nu voor Sydney?

6    
Dun Diëe

Tegen de kleintjes 442 en er doorheen proberen te rammen. Tegen de goed voetballende ploegen 443 aanhouden. Dat is zeer waarschijnlijk veel makkelijker gezegd dan gedaan maar dat is, denk ik gezegd vanuit mijn luie zetel, wel de sleutel naar promotie.

4    
Bou

Een fijne overwinning wat goed is voor het zelfvertrouwen. Gelijk fel vanaf minuut 1. Tegen een voetballende ploeg is NAC goed, scherp verdedigen en vlijmscherp op de counter. Buiten de top 6/7 zijn de andere ploegen gewoon lastig, NAC moet het spel maken, maar dit lukt niet.

Ik ben er van overtuigd dat je tegen de 'mindere goden' 30 minuten vanaf het begin, vol gas moet geven en 2 of 3x moet scoren, dan kun je de wedstrijd uit voetballen. In deze wedstrijden missen we overduidelijk een 10 die tussen de linies speelt en snel schakelt. Wellicht dat nu met de nieuwe buitenspelers die een mooie rol is voor El Al.

Al met al, de terugkeer van Haye leek weer maar eens de missing link, voor de rest, never change a winning team.

6    
Wanny

Beetje dubbel gevoel krijg je hiervan. Top dat ze gisteren een goede pot op de mat hebben gelegd en belangrijk voor de rest van het seizoen. Wellicht komen we toch in een goede flow en kunnen we doorstomen.

Anderzijds een beetje katterig gevoel waarom dit niet lukt tegen de kleinere clubs. Daar laat je het liggen, niet tegen de concurrenten.

Bijvoorbeeld die goal van Mounir. Prachtig schot, maar al snel denk ik dan waarom ie dat nooit doet tegen Den Bosch vlak voor tijd als het 1-1 staat. Dan hebben we er meer aan dat de 4-0 tegen Almere of de 6-1 tegen Jong AZ.

4    
Ome Cor

Blij met de overwinning
Blij met hoe er gespeeld werd.

Niet roepen wat er nog zo kunnen
Niet janken over "waarom nu pas"

Zondag weer een wedstrijd en dan zien we wel hoe het dan loopt.

Onze captain werd iig niet heel hard gemist....

5    
NAC4Ever

Deze overwinning kan veel vertrouwen geven. Wanneer het de play-offs gaan worden zijn het dit soort wedstrijden waar vertrouwen uit gehaalt kan worden.
Net zoals de overwinningen op VVV en Jong Ajax dat in 2017 deden.

Natuurlijk kan dit ook vertrouwen geven voor een aanval op directe promotie. Maar ik vind de achterstand nog te groot om daar echt voor te gaan.
Wel hoop ik dat Almere snel punten laat liggen (mogelijk tegen Volendam en Cambuur).
Wij zullen een serie moeten gaan neerzetten om daar dan van te profiteren.

Ons programma bied mogelijkheden. Maar juist daar is het vaak mis gegaan. Daarom eerst maar kijken of dat het lukt om een serie neer te zetten. Daarna kijken we wel of dat we play-offs gaan spelen of toch nog mee kunnen doen om directe promotie.

5    
Ivo

Goede overwinning, net zoals tegen Excelsior vielen de goals op het goede moment, wel gaven we gisteren veel minder weg. Dat komt ook omdat Haye, Immers en Fiorini er echt wel vol invlogen gisteren. Ik zag in ieder geval een heel fel NAC.

Maria begon goed, ook Hendrix en Adilehou waren heel degelijk, en dan is NAC gewoon een taaie tegenstander. Bilate was natuurlijk man van de wedstrijd, als hij dit niveau vasthoudt hebben we daar een hele goede aan.

Tjaaa, El Allouchi, ik vervloek hem gemiddeld 5x per wedstrijd omdat hij de bal inlevert of zijn man laat lopen en daardoor de tegenstander de kans geeft om er gevaarlijk uit te komen. Maar dan heeft hij ook wel echt zijn momenten waarin hij beslissend is. Als hij iets constanter was, zou hij zeker in de eredivisie spelen.

Ook de Rooij deed het goed, werkte hard, lekkere assist op Immers, moet nog iets meer aan zijn kracht werken en gewoon durven de actie te maken.

Al met al top, als je zo blijft spelen heb je Azarkan en Maatsen misschien niet eens nodig.

2    
nacorakel

Goede pot gisteren. Het bewijs dat deze groep NOAD heeft. Die Hendriks heeft de grootgeschreven bonkige spits geen bal gegund. En met Olij erachter is dat heerlijk voetballen op het middenveld. Haye is echt goed en beter met Hendriks. Die blinde assist op Immers verrraad het talent en de klasse van Kaj.

Tegen meevoetballende tegenstanders hebben we een aardig counterteam. Dat belooft wat voor de nacompetitie. Als we de NOAD de komende 6 wedstrijen ook tegen de kleintjes kunnen opbrengen, dan wil het nog wel zien als de prijzen verdeeld worden. Cambuur is uit zicht, Almere bibbert en De Graafschap is wisselvallig.

2    
Die ne gast

@Nacorakel
En Go Ahead en NEC hijgen in onze nek...
Plaats 2 is gewoon niet realistisch. Almere heeft in principe gewoon een hele stabiele ploeg, maar dit spel geeft wel vertrouwen richting play-offs, dan hoeven we het spel ook niet te maken.

3    
Belgische Naccer

Alles begint met strijd.

En die was er gisteravond, sinds echt heeeeele lange tijd weer eens.

Malone geen seconde gemist. Verder iedereen een degelijk pot gespeeld. Duels werden aangegaan en gewonnen. En Bilate was gisteren ineens uit het niets 4x beter dan Stokkers.

Ik weet niet wat ze gesnoven of geslikt hadden gisteren, maar ga zo door!

Als je met deze inzet en strijd een wedstrijd ingaat, dan verpulver je ploegjes als Roda, Dordrecht, Jong PSV etc.

Maar goed, 1 zwaluw maakt nog geen zomer. Speel eerst maar eens 5 wedstrijden achter elkaar met deze passie. Dan pak je 15 punten en dan kijken we dan wel of we al 2e staan.

0    
Dutchbird

komende drie wedstrijden winnen en de wereld ziet er weer heel anders uit

2    
Moppernac

Mooie overwinning en hier kunnen we een week van genieten.
En ik heb er dus ook geen woord negatief over te zeggen , dat is ook wel eens leuk.

Nu een serie van 7 overwinningen weg zetten tegen Telstar uit, Eindhoven thuis, Dordrecht uit, Oss thuis! jong Az uit en Helmond thuis, dit moet te doen zijn en dan doe je weer helemaal mee om plek 1 en 2

8    
Tip

In de eerste plaats een vet proficiat voor alle (!) NACers. Hier waren we aan toe. Ook voor Steijn een dikke duim omhoog. Met bv. zijn visie op Bilate heeft hij gewoon gelijk gehad. Zoals ik al voor wedstrijden zei, wat mij betreft heeft de winnende trainer gelijk.

Ik kom toch even terug op ElAl. Deze jongeman stevent op een score van goals en assits af waar je u tegen zegt. Ik stel voor dat we hem gaan steunen dat hij dit seizoen minimaal op 18 eindigt. Dat is het beste voor iedereen met een NAChart. Laat de onterechte negatieve reacties over ElAl verworden tot een zielige minderheid die uiteraard wel gehoord mag worden als het tenminste niet persoonlijk wordt over niet-voetbal zaken.

Ook Kaj gisteren van waarde. Zo spelend hoort hij in de basis. Veel beter dan tegen Den Bosch

Aan Steijn , en TL?, nu de taak om te zorgen dat er met de nacompetitie een ingespeeld team staat want we zijn er uiteraard nog lang niet . Met publiek erbij in de nacompetitie kunnen er dan misschien nog mooie dingen ontstaan.

3    
Theoden King

Uitstekende wedstrijd, mooie uitslag.

Wat is er opeens veel mogelijk als dit team 90 minuten lang focus houdt en de wil heeft om te winnen. Opvallend vond ik de prima goals van Bilate, die hadden we nog niet gezien. Dat Mounir mooi kan scoren wist ik al.

Jammer dat deze opleving te laat komt. Ben benieuwd hoe het er tegen relstar uitziet.

Minpuntje was voor mij toch weer De Rooij. Het lijkt wel of die jongen bang is van de bal. Hij durft geen duel aan te gaan.

Verder eindelijk weer eens een goed gevoel!

0    
Cees-2

Een mooi dagsucces tegen Almere. Niet meer dan "dat"! Daarnaast een mooie, vooral morele opsteker. Broodnodig was dat op "dit" moment. Het is de groep gegund. Hopelijk kan men een wat constantere reeks weg gaan zetten? Maar dat is echt koffiedik kijken. Alles is op dit moment nog zo verschrikkelijk broos (de groep zelf!) te noemen. Zodat we "alleen" maar mogen "hopen" op een wat contanter verloop van de competitie.

1    
scheppioni

Prima Maurice !
De credits voor gisteren, maar het zou ons NAC niet zijn om het aankomend weekend bij telstar weer te verklooien, nu negen punten achter op almere die een zware maand krijgt en ons voordeel dat we kampioen cambuur op de laatste speeldag gaan krijgen wanneer ze al kampioen zijn ! Dus graag een goed vervolg nu ....... maar ja we blijven NAC !

3    
De muzikant

Eindelijk, het lek is boven! we kunnen weer in polonaise lopen en Steijn als nieuwe halfgod bijschrijven in de annalen. We hebben echt goed voetbal gespeeld tegen JONG Ajax en tegen Almere !!! En de competitie is pas 22 wedstrijden onderweg! Eerlijk, ik ben blij met deze overwinning, maar voorlopig wacht ik even af hoe dat we ons de komende wedstrijden manifesteren.

2    
N1912

Als iets slecht is dan is het slecht en als iets goed is dan is het goed. Gisteren pakten de tactische keuzes van Steijn goed uit, dus dan mag hij daar gewoon de credits voor krijgen. Eindelijk een linksbenige linksback en een opbouwend sterke centrale verdediger scheelt al heel veel in het positiespel. Daarnaast goede zet om Adilehou op Verheyd te zetten, die keuze pakte goed uit.

Natuurlijk is het nog veel te vroeg om nu hosanna te gaan roepen. Almere is het type tegenstander dat het NAC onder Steijn erg goed ligt, dat bewezen ze eerder al tegen Jong Ajax, Volendam en Jong AZ. Hoopvol voor de nacompetitie straks. Nu nog een methode zien te vinden om ook van de mindere goden in de competitie overtuigend te winnen. Telstar komende zondag gaat een goede test worden.

Laad alle berichten na dit bericht in