Overal waar we komen

BSR TV: Peter Hyballa na Jong Ajax (2-4)

DeWeesJr

Peter Hyballa boekte zijn tweede achtereenvolgende zege. De Excentrieke trainer was tevreden over zijn ploeg, ondanks de wat mindere periode in de eerste helft.

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Martens fluit NAC-Almere City 13 reacties
Terug naar overzicht
53 Reacties
122    
FCSP

Schitterende vent! Respect voor hem, ook zoals hij over 'zijn' spelers praat.

62    
Baa-baas

Zo. Daar zit geen woord Grieks bij. Heldere en duidelijke uiteenzetting. Tegen Top Oss was kut 😀. Nee, dit gaat de goede kant op. Heb het idee dat er eindelijk eens een visie achter zit. Op naar Almere.

122    
FCSP

Schitterende vent! Respect voor hem, ook zoals hij over 'zijn' spelers praat.

66    
Ric

Gegunpressung gegunpressung hey hey hey

55    
Ric

Stokkers leeft helemaal onder Hybala en dat komt omdat er eindelijk diepgang op de flanken en in de middenvelders zit. Eindelijk geen buitenspeler ( lees je mee
Ilic) die telkens naar binnen loopt, hakjes geeft of balletjes terug tikt. Gewoon gaan met die banaan en je verdediger opzoeken.
Hulde!!!

17    
Moppernac

De nieuwe PRINS CARNAVAL, HYBALLA DEN EERSTE .
En in mei een standbeeld na promotie en de TOTO KNVB BEKER.

25    
Zippo

Het zelfvertrouwen groeit net zo snel als de baard van Hyballa.

18    
Pedro

Ik was bang dat hij het voetbal wat hij nastreeft nooit voor elkaar ging krijgen omdat we geen snelle buitenspelers(en op de spaarzaam fitte Noblejas na geen backs met een goede voorzet, al verraste Schouten tegen AZ met zijn goede spel). Maar met name Verschuren op rechtsbuiten is wel een vondst(zeker nu El Al zijn rol van scorende aanvallende middenvelder tot nu toe overneemt).
Stokkers voldoet nu ook prima en ik denk dat Boussaid de voorkeur krijgt boven v.d.Gaag waardoor we m.i. daar ook stuk gevaarlijker worden(zeker tegen verdedigende teams).

En dan heeft hij de aanval zo waar ook heel aardig op de rit en mogen we blijven hopen op een wonder in de competitie.
Want Volendam en Cambuur leken onaantastbaar(zo haalde Volendam 37 v.d. 39pnt tussen eind okt en eind jan, maar morste nu 2x achter elkaar pnt en wel tegen de nr's 11 en 15).

4    
Pietjepils

Hij mag van mij het Duits volkslied inzetten!

18    
Balletje

Hij heeft het over 'zijn' spelers, en wat hij opstelt is wat er volgend jaar kan blijven lopen. Jammer voor de broertjes, maar die zijn weg, en hebben het hele seizoen toch meer voor zichzelf gespeeld.
In het begin had ik mijn twijfels over deze man, misschien niet over zijn kwaliteiten maar wel of hij bij de NAC cultuur zou passen na een Vreven.
Hij zit er nu feitelijk pas 12 dagen als je naar de wedstrijd gister gaat kijken.

En hij is in staat de gedoodverfde finale Ajax-Feijenoord een poot dwars te zetten.

31    
Talentje

Zo’n slechte td is tommeke niet, als hij zijn eigen trainer in het begin had mogen aanstellen en als je ziet wat de spelers de laatste tijd wel kunnen.... maar liefst 26 jaar geleden dat we na een 2-0 achterstand nog weten te winnen!

14    
jimcp

NAC gaat dit seizoen... pro-mo-ve-ren!

17    
Arie

De broertjes Ilic kunnen het wel vergeten, en terecht. Dat flegmatieke wordt meteen afgestraft met de riem.

-68    
jvt

Zo slecht is onze td wel die zich laat overvleugelen en Grim had willen aanstellen. Nooit een keeper als trainer. Hyballa is een geluk dat ie vrijkwam, heeft niets met beleid te maken. Wel een trainer die bij NAC past en de druk weghaalt van de competitie en verder kijkt.37    
Breda

@JVT moeilijk he,toegeven dat je het al die tijd fout had beoordeeld? Kwal

-3    
Pedro

@BEEST

Blijf je nou zo kinderachtig bezig ipv gewoon iets inhoudelijks over de wedstrijd te posten?

Bovendien was het heel plausibel wat LPH toen verklaarde want de spelers wilden het liefst WW als trainer behouden(waar ze voetballend duidelijk vooruitgang boekte en PSV uitschakelde).

En dan krijgen ze een trainer waar ze harder moeten trainen, die ze voetbal liet spelen wat aanvankelijk niet goed liep, die ze in media afbrandt en die van alles over WW zei.
Dan ligt het voor de hand dat ze niet blij met hem zouden zijn.
Het was ook veelzeggend dat PH na AZ-NAC zei dat hij vooral blij was met de zege omdat de spelers nu in hem gingen geloven(dus die voelde dat ook heel goed aan).

Nu zien ze dat het resultaat oplevert en dan hebben ze harder trainen en het continu gedrill van PH er graag voor over, zo werkt het in de voetballerij

41    
De Bolle Damen

@JVT
Haha.
Meer dan om jou lachen kan ik niet.
Het is de schuld van ons allemaal dat we een heerlijk NAC weekje hebben.

Wat is die TvdA goed bezig.
Grootste kutseizoen allertijden onder waardeloze vd G/Brood.
Grootste kutselectie allertijden.
c.a. 30 volgevreten ongemotiveerde spelers eruit gesodemieterd.
Jonge gasten gehaald, die grotendeels gekocht zijn, jong zijn én wellicht waarde hebben.
Een trainer gehaald die precies datgene doet wat al die andere koekebakkers niet deden: gas geven, opportunistischer spelen, en plezier gebracht.
Jij mag samen met al die negatieve bokhonden blijven zeiken, maar weet één ding: de positieve NAC supporters blijven in de meerderheid, wij blijven kritisch maar positief.
We koesteren ons geluk en relativeren de ellende.
Simpele ziel.
Zeg nou eens gewoon dat het prima loopt bij ons NAC sinds het vertrek van Brood.

14    
Cool hand

Hyballa heeft snel geconcludeerd dat Stokkers EN v Hooijdonk geen goede combi is en het verplicht opbouwen, maw het zinloos rondspelen van de bal achterin, afgeschaft. Dat doet hij goed. De resultaten zijn prima, maar laten we Oss en de eerste helft gisteren niet vergeten. Grote conclusies kunnen we aan het eind van het seizoen trekken.

-1    
Eljé

Ik kon de wedstrijd niet zien en volgde via Twitter. Dan vond ik het wel bijzonder om in de 85e minuut, met 2-3 voorsprong Haye voor SvH te wisselen.
Kan iemand die er wel verstand van heeft dat uitleggen? :-)

4    
Ivo

Blij met de 3 punten en dat we een achterstand weten om te buigen in een overwinning. Want dat is voor mijn gevoel dit seizoen nog niet zo vaak gebeurd. Een tegengoal was tot nu toe vaak meteen de beslissing.

Toch kwamen we weer in de problemen door een fase waarin NAC niet scherp was, er enorme gaten vielen op het middenveld en we achterin de duels verloren. En kwamen we weg met een open kans voor Ajax die er niet in ging. Het had zo 3-0 kunnen staan.

Gisteren hadden we een keer het geluk dat we in zo veel wedstrijden niet gehad hadden. De frommelgoal van Stokkers, de halve omhaal van Mounir die lukt, het rollertje van van der Gaag waar precies niemand nog een voet tegen kan zetten.

Maar vooral: hard gewerkt en een keer loon naar werken gekregen. Na zoveel wedstrijden waarin dat niet lukte. Ik ben positief over de instelling en de speelstijl (ik zag onder Weijs al een verbetering, maar die lijkt nu door te zetten), maar dit blijft een spelersgroep met beperkte mogelijkheden.

De terugkeer van Monsalve, Noblejas en de komst van Haye zorgt wel voor meer kwaliteit, vind ik. De broers Ilic ipv Azzagari en van der Gaag lijkt me nog wel een verbetering. Vooral Ivan vond ik heel behoorlijk spelen. Luka maakt nogal eens ongelukkige keuzes, maar onder Hyballa zal dat misschien beter gaan.

31    
De Bolle Damen

@Eljé
Haye zat kapot. Is nog niet fit en al helemaal miet "Hyballa fit".
Omdat AJAX opportunistisch met lange ballen ging spelen moest er iemand zijn die de 2 centrale verdedigers van AJAX zou afjagen en de pass eruit moest halen.
Dat kan Sydney goed.
Vuile meters maken.
Dus dat was de reden.

16    
Eljé

Dank, klinkt logisch.
(zal je noteren als 'kenner')

-47    
anoniem73

@de Bolle Damen zitnie afjagen ?? die krijgt NET zijn eene been voor zijn andere. IK kan niet naar deze man luisteren maakt geen zin af . maar heeft wel weer gewonnen en daar gaat het om. winnende coach heeft altijd gelijk. Het is alleen niet omn aan te gluren.

17    
Peter13

@Anoniem73

"IK kan niet naar deze man luisteren maakt geen zin af"

Hahaha...

15    
Hugo

Eerste helft mocht NAC de handjes dichtknijpen dat het niet snel 3-0 is. Heerlijk dat de 2-1 voor rust nog valt. Tweede helft valt de puzzel in elkaar en dendert NAC over jajax heen. Met voetbal waar het NAC publiek van houdt. En vooral dat doet me deugd. Het vuur bij de spelers lijkt terug. Ik ben ervan overtuigd dat het weer zal overslaan naar de tribunes. Heerlijk om naar te kijken. Op naar vrijdag. HUP NAC

4    
Tegel

Iemand al een kaartje voor de halve finale kunnen bestellen?

-10    
den hulk

wil bally verder komen moet hij zich wel versterken op een linksbuiten bv tighadouini

16    
Boxer

Enkelen hebben de broertjes Ilic al afgeschreven, ik niet. Ik hoop dat zij net als de rest van het elftal de geest weer gaan krijgen en dan ben ik er van overtuigt dat ze een meerwaarde voor dit NAC en voor promotie kunnen zijn want talent hebben ze wel degelijk

4    
NAC!!!

Knap werk jongens. Netjes rechtgezet.

Zoals ik al zei na AZ, onze Tom heeft het eigenlijk wel goed gedaan. Ik wil nu niet afgeven op Brood maar, hyballa blijft aangeven dat de kern niet fit is.. wat hebben ze dan al die tijd gedaan dit jaar en op stage???

De gebroeders ilic plooien nog voor onze nieuwe trainer, die worden nog heel nuttig, let maar op!!

6    
Breda83

@Hugo

Eerste helft mocht NAC de handjes dichtknijpen dat het niet snel 3-0 is.

Vlgens mij mocht Jaj blij zijn dat het toen niet al 0-2 voor NAC stond. El Allouchi had toen al de paal geraakt en die uittrap van die keeper waar van de Gaag en Verschueren de bal blokten had er ook zomaar in kunnen gaan.

5    
NAC4Ever

Gewoon erg knap hoe we zijn teruggekomen na een 2-0 achterstand.
Nu ook 3 punten tegen Almere pakken!

2    
Janus

Mooie vent, heeft het in zijn eerste weken heel erg goed voor elkaar. Ben benieuwd of we deze lijn door kunnen trekken. Er is in ieder geval een duidelijke visie, dat is ook wel eens leuk om te aanschouwen. Daarnaast is zijn enthousiasme aanstekelijk voor spelers en supporters.

Toch houd ik mijn hart vast. Bij Brood was ook alles hosanna toen we de eerste periode pakte. Daarna bakte Brood en de spelers er ook niks meer van.... Hopen dat de boel ditmaal niet als een kaartenhuis in elkaar stort.

10    
Buurman

Hele mooie en ik verdiende overwinning van NAC. Ajax2 voetbalde als jochies die erg goed kunnen ballen. NAC voetbalde als kerels, zeker de tweede helft. Het lijkt er sterk op dat we veel te danken hebben aan Hyballa. En als je terug kijkt is het m.i. ook wel logisch. Ruud Brood had er geen zin in en straalde dat uit. Daardoor verloor hij zijn grip op de selectie. Gelijktijdig werd WW steeds populairder onder de spelers. Maar een populaire hoofdtrainer is gevaarlijk. Met Hyballa kwam de vereiste discipline terug. Hyballa is geen Messias, bij bv. NEC is hij na slechte resultaten ontslagen, maar hij is wel de juiste man op de juiste plaats op het juiste moment. PH aanstellen heeft de directie goed gedaan.

We zijn er nog lang niet. We staan op plaats 6 in de keuken en dat is slecht. Promotie wordt moeilijk maar nu niet meer onmogelijk. De beker mogen we van genieten. Als de spelers erin Rotterdam een wedstrijd van maken ben ik dik tevreden en heel misschien valt het kwartje onze kant op.

In ieder geval ziet de NAC toekomst een stuk zonniger uit.

17    
sjef de gevulde koek

Heb gisteren met verbazing de reacties zitten te lezen hier op de site. Mensen die JP en Azzagari helemaal afbranden. Dan heb je er echt geen verstand van. Als je ziet hoeveel energie die er in stoppen en dan nog onze JP man man. Aan de overkant stond die Kik Pieri voor miljoenen gekocht nou die valt in het niet bij hem. Ook kun je de conclusie wel trekken dat Brood onslaan 100% de juiste beslissing is geweest alle credits daarvoor. Elke debiel zag/ziet dat je zonder diepgang en al helemaal in de KKD nergens komt. Ik heb tegen AZ en ook gister lange periodes echt genoten. Ook Monsalve die er 5 maanden uit heeft gelegen gaat er vol in. Hyballa heeft een visie en dat is goed. Ik ben benieuwd dit is in maanden van ellende eindelijk wat positiefs. Tegen Oss was een drama maar PH was er net 3 dagen en probeerde maar wat. Denk dat hij toen gelijk gezien heeft wat er niet moest gebeuren. We gaan het zien.

11    
De Bolle Damen

Het is ondenkbaar dat iemand binnen 3 dagen een kwakkelende selectie plot aan het voetbalen krijgt. Dus TOP Oss was geen graadmeter, hier heeft Hyballa slechts kunnen constateren dat de selectie niet fit genoeg is om het voetbal te spelen wat hij voorstaat.
Deze manier van spelen vraagt veel fysieke kracht (conditioneel). Je moet bij "Gegenpressung" heel veel snelle korte meters maken en dat kon niemand in de selectie. Verschueren cs zijn gewend om langdurig te lopen en lange afstanden te overbruggen. Dat is dus écht iets anders dan intensieve, korte sprints en een duel aangaan.
Dat kunnen ze nu meer en meer. En nu zie je dat je daarmee de tegenstander in de problemen brengt, ongeacht de sterkte (AZ, jong AJAX). ALs je dan bij het omschakelen in aanvallend opzicht ook nog eens goed staat/loopt (goede bezetting in de 16, ruimte aan de zijkanten benutten) dan wordt je vanzelf gevaarlijk. Jammer alleen dat we geen "wereld" spitsen hebben. In dit elftal had Graham Arnold perfect gepast. Nuttige arbeid verrichten en de ballen erin schieten.

Overigens de mensen die Azagari niet goed vonden hebben er een "andere" kijk op. Die was prima in mijn ogen.

3    
Buurman

Ben het met je eens Sjef de Gevulde Koek. Echter op het moment dat Ruud Brood werd ontslagen hadden we een geschiedenis in ontslagen trainers waarbij het geen flinker hielp. Dus logisch dat mensen dan sceptisch zijn. En dat blijft het fascinerende in het voetbal. Je doen tien keer iets dat niks oplevert, bv. de trainer ontslaan, maar de elfde keer lijkt het plots wel te werken. Blijft natuurlijk staan dat het beter is direct de juiste trainer te vinden.

Supporters, waaronder ons Beest ( die dit nogal graag wil horen Haha) , die deze selectie credits bleven geven hebben vooralsnog gelijk gehad. Eerlijk is eerlijk. Ik dacht ook dat we zeker aanvallend kwaliteit tekort kwamen ,maar met de juiste tactiek (meer diepgang, harder spelen) blijkt het wel te kunnen. Ik ben daar stik gelukkig mee. Ben echt benieuwd hoe ver we gaan geraken. We zijn er nog niet maar het ziet er stukken beter uit.

6    
JdeH

Wat een verademing deze man..

1    
Patje

Peter ff een vraagje? Waar heb je dogan gelaten of is hij geblesseerd? Misschient weet iemand dat.

6    
leeuw

Het had zomaar 3-0 kunnen worden lees ik hier een paar keer, welnu dan had de eindstand toch 3-4 geweest tóch?
Jammer dat we geen echte goeie spits hebben lees ik ook in de reacties hier, welnu het is voor de tegenstanders moeilijker om 3-4 scorende middenvelders te verdedigen dan een bekende spits die veel scoort.
Peter is gewoon goed bezig en zag meteen dat het tegen TOP OSS waar het aan lag , t.w. aan het gebrek van intens afjagen gedurende de hele wedstrijd doordat er conditiegebrek hiervoor afwezig was.
Goeie zet dat onze TD Peter heeft gehaald én ook dat hij zelf zijn eigen assistent mee wilde nemen.

0    
leeuw

Perdoname, moet zijn : gebrek aan conditie aanwezig was!

1    
Willem 4,5

@bsr. Niets dan lof voor julie site en de interviews na de wedstrijd, maar kun je tegen de cameraman zeggen dat ie eens een lampje meeneemt als de omstandigheden zo zijn als gisteren na de wedstrijd. Het leek wel een interview met een Surinaamse trainer met een Duis accent. AJAX moet natuurlijk bezuinigen op de elektriciteit omdat ze deze talenten een enorm salaris moeten betalen, dus eigenlijk is het hun schuld, maar dat is op te lossen met een lampje, dan ziet alles er wat beter uit.

10    
Sia

IVO — ik was er en die goal van Stokkers was alles behalve een frommelgoal. Gewoon heel goede actie van Arno voorafgaand aan de goal.

1    
scheppioni

Tot nu toe zeer verrassend prima, al was de eerste helft gisteren duidelijk minder, mag hopen dat zijn houdbaarheidsdatum lang genoeg is !?

3    
Badeend

Deze man heeft er echt wel kijk op én windt er geen doekjes om. Wát een verademing.

Het is nu aan de broers Ilic en Dogan zelf of ze kunnen aanhaken of definitief afhaken. Dat deze drie kunnen voetballen, is wel duidelijk. Nu moeten ze nog mee willen in het harde werken dat Hyballa vereist. Ivan Ilic kan die stap volgens mij het snelste maken, die andere twee teren teveel op hun talent. Maar hopelijk zien ze alledrie het licht snel!

Boussaid is ook nog wel een interessante, ik ben benieuwd of Hyballa hem nog in wil gaan passen.

Verschueren diepgaand richting rechts is een zeer prettige vondst en ik denk dat Stokkers heel erg gaat profiteren van dit spel.

1    
De Bolle Damen

@badeend
Hyballa is gek van Boussaid.
Dit is een speler naar zijn hart. Zeer energiek en altijd drang naar voren.

0    
Ivo

Hyballa zal gaandeweg ook gaan kijken naar volgend seizoen. Wie blijven, wie gaan weg. In wie ga je nog investeren. Wie geef je meer of minder speeltijd. De broertjes Ilic zijn al sinds het trainingskamp / de winterstop niet fit. Dat heeft mogelijk ook te maken met de zwaardere trainingsbelasting van Weijs/Hyballa t.o.v. Brood.

4    
Buurman

Mijn mening. Boussaid en Dogan komt wel goed als ze hard blijven trainen. Je kunt er echter maar 11 opstellen, de bank en loeren op je kans is geen schande. Van het puberaal gedrag van de broertjes Ilic word ik niet goed. Luka naar jong NAC met de opdracht effectiever te worden. Kwestie van sneller afspelen, simpeler houden en goed rond kijken voor de bal in je voet is. Ivan gewoon bij de selectie houden, kan best mee. En zal zonder de constante aanwezigheid van zijn oudere broer beter gaan spelen. Maar Hyballa zal dit allemaal wel opgelost krijgen, zijn in feite luxe problemen. Een goeie spits erbij? Als je uit bij az en ajax2 zeven keer scoort kan hij weinig komen doen denk ik. Zeer verrassend want ik dacht dat deze selectie nooit veel goals zou gaan maken.

6    
Reflektor

Wat mij heel erg opvalt !, de trainer praat graag over "zijn " ploeg ,neemt uitgebreid de tijd bij een interview, hij heeft een prima kijk op het spel , ik mag hem wel .

6    
Marti

Mooie uitspraak van PH ,als je NAC shirt draagt moet je na iedere wedstrijd kapot zijn ,

-14    
heefteensnikkelvaneenmeteroftwee

Iedereen leeft hier meteen in een Hyballa-hype... Ik moet het nog maar zien. Wat heeft hij nou bereikt? Dat geschreeuw raken de spelers ook een keer kwijt. Ik volg zelf een trainerscursus en hierbij is gezegd dat de persoonlijkheid van een trainer maar een beperkte levensduur heeft. Dit is goed voor de korte termijn. De spelers zullen binnen nu en een half jaar uitgekeken zijn op deze beste man. Voor de lange termijn heb je iemand met visie nodig in plaats van iemand die alleen het woord 'gegenpressung' kent.

-1    
@elje

Jij snapt er werkelijk niets van de ruimtes achter de verdediging bij jaj waren zo groot dat je daar gebruik van moest maken door er een frisse aanvaller bij te zetten omdat Stokkers al heel veel arbeid in die richting had verleend en dus steun kon gebruiken. Zie de treffers 3 en 4

0    
fvf6

dat vorige bericht is van mij , er is iets misgegaan met het versturen

-3    
goudvis

@ivo heeft volkomen gelijk!!
Had gewoon 3-0 kunnen / moeten staan en klaar...………….


@heefteensnikkelvaneenmeteroftwee
Heeft ook gedeeltelijk gelijk.

Ik zou zelf na een paar weken ook dat geschreeuw en gedoe aan de zijlijn beu zijn.

Bij NEC in het begin PH uitstekend, en ná de winterstop was het "effect" PH uitgewerkt.

Nog even afwachten zou ik zeggen, maar wel genieten nu van het moment.

En maar eens aanstaande vrijdag maar eens afwachten, dan moet NAC namelijk ZELF het spel gaan maken. Wordt het toch een ander verhaal...……….

0    
Patje

Zag trouwens gisteren johm de wolf op de tribune zitten om nac te aanschouwen neem ik aan, maar als zo,n grote club bent, ben je tog niet zeker van je zaak, anders hoef je niet te komen kijken. Ze nemen het tog maar serieus. Haha schijters

Laad alle berichten na dit bericht in