Overal waar we komen

BSR TV: Peter Hyballa na NAC-Almere City (1-0)

Temminho

Vanavond won NAC voor de derde keer in tien dagen tijd. Trainer Hyballa had de rust nodig om de ploeg op scherp te zetten na een slordige eerste helft. Wij spraken de trainer na afloop van het duel.

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Man of the Match: NAC-Almere City (1-0) 16 reacties
Terug naar overzicht
37 Reacties
65    
Zooike

Ik vind 't 'n fijne gast. Kan wel wat worden hier in Breda met hem!

12    
Arie

Wat een slaapverwekkende pot, maar who cares op dit moment?

37    
Mot van den Eleebba

3 punten zijn 3 punten, vertrouwen groeit met de wedstrijd, daar hoort ook een slechte pot tussen. Voorheen trok je dan altijd aan het korste eind en verlies je die wedstrijden maar dat doen we dus niet meer

Wat een fijne vent, dat hij nog maar lang onze trainer mag zijn.

51    
Fred1

Wat een verademing deze kerel zeg ? Voelt zich nergens te groot voor en weet nu al precies wat er leeft en nodig is bij de supporters.
Duidelijke antwoorden, bescheiden man en spreekt zinnige taal maar vooral een mooi en oprecht mens.
Heb hem vorige week redelijk lang gesproken en daar druipt toch echt de bevlogenheid en passie van af.
Was ook volop geïnteresseerd in mijn thuis situatie en achtergrond.
Ik ben een ouwe lul maar toen ik thuis kwam zei ik tegen mijn vrouw ik krijg door die kerel spontaan weer zin om voor een groep jonge voetballers te gaan staan.
Dat is dus wat hij ook op spelers overbrengt denk ik, hij weet bevlogenheid plezier en geloof over te brengen.
Prachtig, koesteren die vent.
Wat de wedstrijd betreft het is echt bizar hoeveel ballen er voor vrijwel leeg doel naast in plaats van er in gaan, lijkt me bijna moeilijker. 3 punten daar is het mee gezegd.

14    
RV

Voorin blijft het mager met van der Gaag en een hangende rechtsbuiten als Verschueren. Er wordt nog steeds goed gespeeld tot aan de zestien.

Maar net vandaag had ik wel minder het gevoel dat er voor Almere een resultaat in zat. Voorheen had je dan ineens dat gevoel dat je zeker wist dat de tegenstander de gelijkmaker ging maken (en dat gebeurde dan ook vaak).

Zo zie je maar dat je met veel energie in de wedstrijd, vollgass, gegenpressung (een mooie voor op een spandoek) en karakter toch makkelijker zon wedstrijd over de streep trekt.

32    
Otjes

Ben blij met de winst maar Riera op linksback? Sorry maar dat kan gewoon niet...

14    
Baron

@otjes; eens, maar bij gebrek aan beter..
Ik neem aan dat van Anholt geen hele wedstrijd kon spelen. Anders mag ik toch hopen dat hij lb stond.
Ook is Nobels gelukkig op de weg terug. Die speelde de 1 periode echt prima!
Kan hij niet verleerd zijn.

-4    
Wolfmanjack

Riera in het centrum met JP is een zekerheid. Monsalve brengt onrust en Riera op links idem. Waarom niet gewoon laten staan wat goed is. Onbegrijpelijke keus.

8    
Breda F2

Ik vind het prachtig om hem langs de kant te zien en te horen. Ga zo door!!!

27    
Tombola Breda

Het was niet goed vanavond, maar ook niet slecht. Al met al een verdiende overwinning op basis van de 2e helft.

Maar deze coach. Ik mag hem wel. Hij zegt zinnige dingen en heeft absoluut inzicht in het spel. Ik zie ook een andere coach dan vanuit de interviews van zijn NEC periode. Hij lijkt relaxter en zijn antwoorden zijn doordachter. Voor nu gewoon de beste coach voor deze groep en iemand die bij NAC past.

Ik verwacht niet dat we dit jaar nog gaan promoveren. Maar ik kan er absoluut mee leven dat we met deze coach blijven bouwen tot een kampioenswaardige ploeg in het volgende seizoen.

10    
Kudeta

Beetje weinig reacties maar dat heeft waarschijnlijk met Carnaval te maken
3 punten Alaaf

2    
Ernie

Gewoon 3 punten en daar is eigenlijk alles mee gezegd.
Maar dat lag ook voor een deel aan de tegenstander. Almere een degelijke ploeg, een van de betere wat ik dit seizoen heb gezien in Breda.
Maar wat zit er toch weinig lijn in het spel bij NAC. Probleem ligt echt in de voorhoede waar snelheid en slimheid ontbreekt.
Van Hecke, Haye en Azzagari vind ik veruit de beste spelers in dit elftal!

11    
ome cor

Gisteren was het kwalitatief gezien niet de beste wedstrijd misschien, maar in de tijd dat winnen niet echt een automatisme was voor NAC zouden we God op onze blote knietjes danken voor een potje (met winst als resultaat) zoals gisteren.

En winnen is nog steeds geen automatisme, maar we hebben onder Hyballa weer wel vertrouwen in een goede afloop.

Eerste divisie is qua voetbal veel stugger en zwaarder. Tegen voetballende teams als PSV, AZ en ook jong Ajax komt NAC veel beter uit de verf dan tegen busparkerende laffe clubjes. Alleen daarom moeten we al promoveren.

Onder het mom van slechte wedstrijden moet je ook winnen kun je alleen maar tevreden zijn, toch ?

5    
Harrie

Winst is het enige dat telt. Wanneer je wint ben je de held en is alles goed. Wanneer er verlies volgt komt de ellende naar buiten.

Hopelijk blijven we tot eind mei winnen.

-9    
jvt

Geschenk uit de hemel deze trainer, gelukkig viel ie vrij, maar hoe anders dan de mee gesproken van Wonderen.

Kan er toch geen lijn in ontdekken, eerst iemand die past bij de Weijsneus en dan ipv Van Wonderen met zo'n trainer aankomne.

Met goed management heeft het allemaal niks te maken, wel een keertje geluk dat zo'n trainer vrij komt, koesteren deze man.

37    
Dos

Ik moet keihard terugkomen op mijn stelling dat Hyballa een slechte uitvoering van Stijn Vreven is. Het spel is echt enorm verbeterd onder zijn leiding. Er wordt nu echt gestreden voor iedere meter en bal en daarnaast komt hij heel goed over in de interviews.
Met terugwerkende kracht ben ik blij met deze trainer.

9    
Sandman

De man zegt weinig onzinnigs... weer eens een keer geluk aan onze zijde.

Scheelt overigens ook dat onze Spaanse verdediging weer op sterkte is, die maakte het verschil ook in de eerste periode.

18    
Marti

Publiek was down , daar heeft hij dus helemaal gelijk in , jammer dat hij dat moet constateren

6    
sjef de gevulde koek

Het was niet best gister ook op de tribune is het om te janken. Wat wel positief is dat ik een team zie dat wil winnen en blijft knokken. 10 punten gaan we niet meer goed maken dat is te laat. Conclusie is wel dat je met dit team geen 10 punten hoeft achter te staan want zit wel degelijk wat in. Ook denk ik dat monsalve de plek van riera in gaat nemen. En dat die wel eens op de bank kan komen te zitten. Vertrouwen tanken en op na de play offs hopen op een ADO wat er geen reet van bakt.

8    
Van "taajlaand

"Kroelcoaching" in de rust.... Heerlijk nieuw woord in het trainersjargon.

Verademing om zo'n (Duits/Nederlandse) trainer voor de groep te hebben.
Praat duidelijke taal, is ook zelfcritisch!, maar bovenal een motivator.
Geen beste wedstrijd, maar wél strijd, tot het laatste fluitsignaal. (hoewel er vanaf de tribune al 'eerder werd afgefloten', leuk hoe die grens het veld in liep;-)
We weten allemaal niet hoe lang deze werkwijze doorslaggevend zal zijn in een (jong) team, maar zoals meerdere hierboven al schrijven mogen we heel tevreden zijn dat we zo'n trainer aan hebben kunnen trekken.

En het is een verrekte moeilijk vak, trainer!
Lees ik gisteren de reactie van iemand hier die achter onze City en Utrecht huurlingen zat, en er bij het doelpunt na de pingel niet gejiuchd werd door deze drie heren???, zie je maar weer hoe je als coach je best moet blijven doen om het hele spul 99% gemotiveerd te houden.
Maar ik mag de Duitse mentaliteid wel, en de winnende coach heeft 'altijd gelijk'.

Gezellige Carnaval allemaal!

7    
Buurman

Drie punten , en daar gaat het nu om. Hyballa heeft het heel goed opgepakt. Vechtlust in het elftal is terug. Ben benieuwd hoe de komende moeilijke uitwedstrijden gaan verlopen.
Het seizoen kan alsnog mooi aflopen maar het kan evenzo als een nachtkaars uit gaan. Allemaal een fijn carnaval.

13    
Een ander geluid

Ere wie ere toekomt. De komst van Peter pakt prima uit. Stokkers bv is geen briljante spits maar hij is qua werklust en als aanspeelpunt onherkenbaar goed in vergelijking met periode Ruud Brood.
Iedere voetbalkenner heeft gisteren gezien dat Azzigari veel te veel balverlies leed. Echter investeren in Azzigari is terecht. Die jongen heeft talent en Zeeuws doorzettingsvermogen. Hij komt er wel !
Wolfman jack krijgt weinig duimpjes omhoog maar de combi Riera met Van Hecke was heel goed. Als back is Riera iets minder.
Waar ik nergens over lees is het uitvallen van Monsalve. Hoe ernstig is dat ? Die zat toch echt met een grote ijszak op zijn knie.

NEC is belangrijk maar natuurlijk kijkt iedereen al naar De Kuip. Voor NAC uniek en ik hoop toch zo dat we daar als nr 6 van de KKD er een kraker van kunnen maken en Nederland verbaasd achter laten.
Verzin een list Peter !
Mooie carnaval gewenst.

5    
Cool hand

Schijnbaar (volgens de Stem dus) versierde Azzagari een strafschop. Hij versierde niets. Het was gewoon een kwestie van waardeloos, lui en dom verdedigen. Zag je ook wel aan de reacties van de verdedigers medespelers, zoiets van ' wat doe jij nou, gek?'.

-16    
Kipiani

Jongens drie keer winst achter elkaar en naar de Kuip, bij de laatste vier. Geweldig. Feest. Opportunisme.
Maar over een maand is alles weer voorbij en moeten we de realiteit weer onderkennen.
We zitten op de verkeerde weg, met de verkeerde mensen aan het stuur van deze geweldige club.
De onzin van Eisinga over de extra centen uit de beker: misselijkmakend gezwam, geen echte transparantie en inderdaad, bij NAC is niets wat het lijkt te zijn.
Eisinga is een passant, net als de trainers, Brood, Vreven, Hyballa.
Houdbaarheidsdatum nog korter als een trainer.
Edelenbos had eind maart 2019 niemand, helemaal niemand, toen kwam de ridder op het witte paard uit Friesland. Kassa.
Nu genieten en een goeie caranaval.

7    
fvf6

Ik vond almere goed partij geven aan NAC , we weten nu eenmaal dat NAC het spel moeilijk zelf kan maken.En almere ging niet voor de goal liggen . In het laatste deel van de wedstrijd had nog toch nog wel enkele grote kansen , dus hoop voor de toekomst.
HUP NAC

6    
Fred1

De trainer zit met enkele dilemma’s , Monsalve, Van Anholt en straks de broertjes Ilic en Boussaid.
Al zou ik het wel weten, never change a winning team.
Ik persoonlijk vond het tegen AZ het beste staan, Riera als back is niet zijn beste positie, dan zou je er nog beter Nacho kunnen zetten die vrijwel altijd gewend is geweest om op “ back “ te spelen.
Ik heb ergens het gevoel dat de puzzelstukjes een keer op zijn plaats moeten vallen, maar te laat voor directe promotie vrees ik.
Als je alleen het doelsaldo kijkt dan zie je dat we met tegengoals gewoon bij de eerste 3 zitten en met goals voor bij de onderste 10.
Hierdoor kan NAC ook niet zo vrij voetballen als ze zouden willen denk ik, ballen gaan er te moeizaam in en van de 27 wedstrijden hebben we 18 x de nul niet kunnen houden achterin.
Daar zit het grootste verschil met de concurrentie.
Dan sta je waar je nu staat en kan je de verliespunten van de Joey Kooitjes en Siemen Muldertjes van deze wereld niet goed opvangen, wat de concurrentie wellicht wel kan dat vind je dan meteen in de stand terug.
Dat we geen spitsen hebben die niet kunnen scoren is vreemd , Sydney heeft er 6 in liggen in een beperkt aantal wedstrijden, er was Gewoon een moment dat het liep ( tot Dogan kwam ) , Stokkers heeft het elders bewezen en Dogan, wat ik daar van moet denken weet ik eerlijk gezegd niet.
Ik denk dus dat het met vertrouwen en gebrek aan aanvoer heeft te maken, ik vind van de Gaag nog steeds twee keer niks, speler die veel balverlies heeft, zelden een voorzet heeft en doodsbang is in de duels , staat op die plek een échte linkerspits dan denk ik dat er al 25% is opgelost.
Met @ vanTaajlaand helemaal eens, die gasten hebben geen binding met de club en kan je beter een retourtje overhandigen dat zijn passanten die alleen voor zichzelf voetballen, ik ging gisteren ook ff naar het toilet en dan staan ze op gang met hun telefoontjes, daar zie je weinig betrokkenheid in terug helaas.
Maar dat is anno 2020 , het zijn niet allemaal van Hecketjes of Rieratjes die nooit afgeven en karakter hebben.
Even off topic, hebben jullie gisteren die kwal van een Mulder voor de camera van Fox gezien, huiveringwekkend en om je bij af te rillen hoe die aliën praat, echt een eng ventje met een eng stemmetje. Krijg er de kriebels van, ik zou me vroeger in het veld niet tegen zo'n kwal kunnen beheersen denk ik.

3    
Cool hand

The winning team is not always the best team Fred.

5    
Ratkopf

Ik hoop toch echt dat dogan snel fit genoeg wordt bevonden door de trainer om vol gas te kunnen spelen. Vd gaag is echt 3x niets, wederom veel balverlies, weinig duelkracht, geen voorzetten, of meeverdedigen.

Noblajas mag van mij Riera wel vervangen, ik vind monsalve beter in het centrum.

4    
Fred1

@ Cool hand , om het dan maar in het Engels Te beantwoorden 😉: But unfortunately the best team does not always win and very often the team with the most dedication and belief in their own abilities.

2    
Cool hand

Truth as a cow Fred.

1    
Buurman

Ik denk oprecht dat als Dogan onder Hyballa in vorm komt, en hij neemt de plaats in van van der Gaag het aanvallend probleem ver is opgelost. Die broertjes Ilic samen in 1 selectie is volledig mislukt. Zijn met elkaar bezig en met andere dingen behalve met NAC. Hoop niet dat Monsalve opnieuw geblesseerd is. Riera en van Hecke in het centrum en Monsalve back lijkt met het beste. SvH mag best wat meer speeltijd krijgen als invaller. Seizoen is nu best leuk maar de kans op een prijs is nihil als je eerlijk bent.

0    
Hyballa for president

De trainer bepaald!
Als hij Sydney niet erin zet dan zet hij hem er NIET in.
Zo simpel is dat Menschen...

4    
YB

Hé, hé. Gegenpressing, gegenpressing. Hé, hé.

2    
10diego

@vantaaijland, hij zegt “ kroegcoaching” bij Fox gebruikte hij dat woord ook.

0    
Robbie Rafello

Weg uit zundert ? ?Teambuidling??
saunaatje is aan de overkant he , Peetje

-5    
gebruikersnaam

Bang bang HYBALLA
Als zn bek open gaat, is 't voor zn spelers al te laat
Bang bang HYBALLA
Hij heeft ook altijd een truc, daar sta je van paf
Paf paf HYBALLA

1    
Mark Bieritieti

Ik was vrij negatief bij zijn aanstelling, heb wel spijt van m'n kortzichtige reactie. Deze sympathieke man verdient een dikke kans bij NAC.

Laad alle berichten na dit bericht in