Wij gaan niet opzij

BSR TV: Peter Hyballa na NAC - Roda JC (4-1)

Praatpapegaai

Peter Hyballa keek bij ons voor de camera tevreden terug op de wedstrijd. De Duitse oefenmeester was Maurice Verberne van Roda JC tactisch de baas en liet jeugdexponent Wout Neelen debuteren. Al met al een geslaagde middag voor de Duitse oefenmeester.

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Man of the match: NAC - Roda JC (4-1) 14 reacties
Terug naar overzicht
34 Reacties
97    
10diego

Mooie kerel Hyballa. Duidelijk ook. 7 kernspelers, wie goed traint krijgt een kans. Mooiste is rond 4 min 10, als hij gaat zingen. Dat heb ik nu 4x teruggekeken. Denk dat het de juiste man is die van de jongens kerels kan maken. Zowel lichamelijk als in de koppies. Heeft een zeer positieve grondhouding zonder de slechte te dingen te benoemen.

72    
Belgische Naccer

Wat een supergave trainer! En wat een verademing na al die statische types als Dijkhuizen, van der Gaag en Brood.

Hij krijgt dit NAC eindelijk WEL aan het voetballen!

Laat hem maar bezig, en laat hem de selectie maar fitter en fitter krijgen. Dan slopen we over 8 weken dat Ado of RKC of wie dan ook. Want dan staat er een vechtmachine die druk op de bal geeft en alle tweede ballen gewoon verovert.

Scorend vermogen alleen, blijft zwak. Wie staat er op? Dogan? Stokkers? van Hooijdonk? Noblejas of Monsalve gewoon in de spits?

Maar echt mooi om NAC zo te zien voetballen de eerste helft. Dat is echt lang geleden dat we een team zo over de knie legden. Alleen stond het slechts 2-0 in de rust waar het 5-0 had moeten zijn. Maar we hebben nog 8 weken.

HUP NAC

31    
Heksenketel

Heel slecht van mij, voor het eerst sinds ik een seizoenskaart heb (en dat is al 12 jaar of zo) had ik geen zin en ben ik niet geweest. Fijn dat ik ongelijk heb gekregen!

97    
10diego

Mooie kerel Hyballa. Duidelijk ook. 7 kernspelers, wie goed traint krijgt een kans. Mooiste is rond 4 min 10, als hij gaat zingen. Dat heb ik nu 4x teruggekeken. Denk dat het de juiste man is die van de jongens kerels kan maken. Zowel lichamelijk als in de koppies. Heeft een zeer positieve grondhouding zonder de slechte te dingen te benoemen.

26    
10diego

Ik bedoel hij benoemt de slechte dingen ook, maar altijd opbouwend. Het staat er wat krom, waarvoor excuses.

25    
Ouwe Spionkop

Deels genoten vandaag. De Gegenpressung was fantastisch, Roda werd op eigen helft bij de keel gepakt. Roda liep totaal verloren op het veld rond.
Knap dat er zoveel kansen werden gecreëerd.
Niet genoten van het missen van al die kansen. We hebben herlaas geen killer voorin. Anders was het minstens 7-1 of meer geworden.
Maar als we zo doorgaan heb ik vol vertrouwen in de play offs.

3    
Sjak

Die live tekst vertaling is briljant...

12    
Dun Diëe

Ik weet niet of ik het goed versta maar hij zegt een paar keer "het zit nog een beetje in de kleding". Mooi gezegde.

14    
Ivo

Prima wedstrijd, dik verdiende overwinning.

Deze had ook gewoon 7-1 kunnen worden. Sommige ballen moeten er echt gewoon in. Sydney kreeg op het eind nog een dot van een kans, tja, dat soort kansen moet je dan wel grijpen hoor.

Er zat ook weer een mindere fase in van een minuut of 10-15, dat moet er echt uit. Je kan in een kwartiertje een wedstrijd verkloten, nu liep het gelukkig goed af.

Maar compliment voor het team, goed dat ze er weer stonden na de slechte wedstrijd tegen Feyenoord.

2    
Ouwe Spionkop

test

16    
Breda

In de kledink :-)

Tutututu

Mooie bezeten kerel waar je niet mee gaat lopen. Past goed bij ons.

13    
Wanny

@ Ivo

Sterker nog, dit hadden dubbele cijfers moeten zijn.

Naast de 4 goals heb ik 3 niet te missen kansen geteld voor Stokkers, Verschueren en Sydney. En dan heb je nog de talloze momenten waarop de laatste bal niet goed genoeg was en de wederom waardeloze corners. Je had er makkelijk 10 kunnen maken vandaag tegen een onthutsend Roda.

Zegt ook veel dat zelfs in zo'n wedstrijd Dogan niet kan scoren en Stokkers de bal er alleen in krijgt als ie al bijna over de lijn is.

Veldspel was vooral de eerste helft wel erg goed. Mooie crossballen de hele tijd en bij balverlies meteen er bovenop. Dat willen we zien.

-27    
Tinus Plotseling

Dit Roda JC wint nog niet van Baronie dus laten we vooral niet te euforisch zijn na de 4-1 overwinning.
We hebben geen spits en zonder scorende spits gaan we via de play-offs ook niet promoveren.

Mike Havenaar voor 3 maanden huren?

-11    
Tinus Plotseling

Es muss etwas passieren Peter!

-48    
Ernie

De uitslag doet anders vermoeden, maar ik vond het een zeer matige wedstrijd. Tot de 16 prima gevoetbald maar daarna is het gewoon knudde. Na dit seizoen 10 spelers inruilen voor een goede voorhoede!!

-13    
J.ae

Off-topic: iemand een idee wat Olij verkeerd had gegeten? Keepte prima hoor maar jeetje, wat een chagrijn was hij vandaag. Op geen glimlach kunnen betrappen. Een beetje prof laat afgelopen donderdag achter zich en gaat er weer lekker tegenaan!

7    
Breda-Loyal

@Tinus Plotseling

Dit Roda wint nog niet eens van Baronie ? Moet jij eens opletten :

Wij hebben uit toen ook van hetzelfde Roda met dezelfde spelers verloren.

Al hadden zij toen wel nog JP de Jong als hoofdtrainer en is die club sportief genekt door de bestuurlijke onrust : Ook die limburgers hebben in deze competitie een hele goede fase gehad

11    
Spion

Het was een wedstrijd waar we , behalve na de 1-2, totaal niet in de problemen zijn gekomen.
Al met al vond ik het een heerlijke wedstrijd en zeker deze trainer is een verademing. Hij geeft iedereen een eerlijke kans, is realistisch en heeft humor.

14    
The Cosmic Gate

Wat een genot om naar te kijken zeg !! Dit kan toch zomaar een kult held worden

8    
Badeend

Weet iemand wat er met de broers Ilic is? Trainen die gewoon niet goed genoeg, of zijn er blessures die ik gemist heb?

26    
Mike

Ik hoor niemand over de topscheidsrechter die we hadden.

18    
SjorsNAC

Fijne trainer dit, mooie overwinning ook.
En wat staat dat Roda er slecht voor zeg, man gewoon onderste regionen kkd, echt een ramp voor die supporters daar. Laten we hopen dat ons NAC nooit in die positie komt.

8    
Rubenac

@Mike

Deze merkte ik ook op, tijdens de match.
Werkelijk alles was goed en scherp.. voordeel afwachtend etc

11    
Kudeta

Inderdaad goeie scheids vandaag

6    
Vreven4President & Hyballa fur Fuhrer

Onze Peet maakt ze klaar voor de playoffs. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we hoge ogen gaan gooien en een 2e Vreven-wonder gaan meemaken.

Hup Peter!

26    
ome cor

Duitsers maken geen grappen

Whahaha
Top kerel !

16    
RV

Ik zou ook gerust naar zo'n interview blijven luisteren als het een half uur duurt. Zegt nuttige dingen en draait niet om de pot heen. Gaat voor de nacompetitie en gaat daar proberen een machine te creëren. Doet me terugdenken aan Vreven die het niet over gegenpressung had maar over effort en altijd maar achter zijn spelers bleef staan. Toen we er met 8 1 ofzo afgingen tegen Ajax had hij zelf gefaald en niet zijn spelers. Dessers is hem eeuwig dankbaar.

Mocht er ooit nog een red NAC actie komen dan biedt ik 10.000 euro om samen met Hyballa een avond naar een concert van Rammstein, Volbeat of Mastodon te gaan. Volgens mij heb je dan een top avond.

4    
B6

@Mike

Scheids Floot prima, maar ik reken de 2-1 hem wel aan. Penalty was in mijn ogen terecht, maar die situatie had nooit mogen komen.

Moment ervoor 3-0 afgefloten middels buitenspel. Het spel wordt geheel elders hervat dan waar de bal had moeten liggen, waardoor Roda er op links opeens ruimte had en de penalty kregen...

7    
ß[email protected]

Sorry voor mijn off topic...

Is het mogelijk dat er een berichtje komt met wat uitleg over de huidige situatie bij onze vrienden uit Lokeren?

Ik geloof dat er morgen een soort deadline is over het voortbestaan? Wellicht is er iemand die de situatie daar heeft gevolgd en kort kan uitleggen hoe het zover heeft kunnen komen.

0    
Michel

@ SSRED

Inderdaad erg slechte situatie waar ik me ook over verwonderde toen ik erover las; niet heel lang geleden bekerwinnaar en nu op koers van faillissement. Blijkbaar hebben ze een creatieve manier gevonden om sponsoring te krijgen om voort te bestaan:

https://m.hln.be/sport/voetbal/belgisch-voetbal/sporting-lokeren/lokeren-gaat-samenwerking-aan-met-guineese-eersteklasser-ongenoegen-bij-supporters-groot~a1528e80/

Guinee is toch wel bijzonder om sponsorgeld uit te ontvangen. Zullen wel net niet kopje onder gaan nu hopelijk!

2    
Ivo

Een hele fijne trainer inderdaad. Staat achter zijn team maar zegt wel waar het op staat. Draait niet om de feiten heen, zoals Brood dat bijvoorbeeld wel deed.

Ook qua speelstijl vind ik het een verademing. De eerste helft tegen Roda was echt heel goed. Veel meer tempo in het spel, iets wat ik echt al jaren dramatisch vind bij NAC. Zowaar, modern voetbal.

Broers Ilic allebei niet in de wedstrijdselectie, die zijn al sinds de winterstop niet meer fit. Bij blessures zijn we kwetsbaar op het middenveld.

13    
De Bolle Damen

TvdA wat heb jij goed gewerkt geleverd ook met het kiezen van deze trainer. Echt een toptrainer van NAC en een wereldgozer. Waarom wordt deze man nooit toegezongen. In het Duits of zo

2    
Wanny

@B6

idd, dat was een bizar moment. Normaal zijn scheidsrechter altijd van het op de juiste plek nemen. Nu werd de bal 20 meter naar links genomen en liepen ze zo door.

Met een VAR zou zo'n goal afgekeurd worden lijkt me.

4    
PatjeR

Mooie baas dit. Team wordt echt fitter en beter, fanatiek en goed bezig.

Kan uren naar zijn accent luisteren, maar spreekt tegelijkertijd ook heel directe en klare taal. Ook niet te flauw om mee te doen op de bus of met een B-Side rats hoodie. "Woutje Neelen tu tu tu tu" en "Duitsers maken geen grappen" - meesterlijk.

Ik hoop dat Peter nog een hele tijd bij ons blijft en daarmee rust gaat brengen. Nu nog een echte spits erbij.

PS: Noemt 'ie van Anholt nou "Pebs?" :-)

0    
O.I.Nagy

Deze trainer is op de zelfde manier bezig als Vreven, alleen is professioneler. Bij vlagen zeer goed voetbal gezien. En dat is een plus punt. Wij als NAC supporters moeten hem zijn tijd geven. Ik voorspel dat hij over een jaar een heel ander NAC zien. Dan is het terecht dar de broertjes Ilic aan de kant staan, namelijk de eigen jeugd krijgt kansen, welke trainer heb ik dit zien doen in Breda. Verder wil ik nog een paar vragen, over Feyenoord - NAC, leg mij eens uit, dat er twee spelers in het strafschop gebied aan het vechten waren, en dat er maar een bestraft werd? vraag 2: de sliding na de bal van Riëra waar hij de bal raakte, maar de bal wordt toch op de stip gelegd, vreemd? dan een speler van NAC trok een speler aan zijn shirt, gele kaart, andersom die van Feyenoord kreeg niks, deze scheidsrechter (Kamphout) moet uit het stadion geweerd worden, dat zou een goede zaak zijn. Vind ik.

Laad alle berichten na dit bericht in