Wij gaan niet opzij

BSR TV: Ruud Brood na FC Eindhoven - NAC (2-2)

Das Phantom

Ruud Brood vond dat zijn ploeg niet goed voetbalde tegen FC Eindhoven. Toch kwamen de Bredanaars twee keer terug van een achterstand. Voor onze camera legde Brood uit waarom hij baalde van de tegentreffers en waarom Boussaid werd gewisseld.

Bron:
B-Side Rats
31 Reacties
33   0  
Otto

De corners vond ik ook dramatisch slecht! Daar mag wel op getraind worden, Ruud!

25   3  
NAC4Ever

Baal natuurlijk dat we deze niet hebben gewonnen. Maar we wisten van te voren we ook al wel dat we wel eens punten laten liggen. Verder ben ik erg te spreken over de wilskracht van dit team. Dat gaan we nodig hebben willen we promoveren.

5   5  
Judge M.

Is er wel goed voorbereid op kunstgras vooraf? Vooral de eerste hwlft kwam bijna geen enkele pass aan omdat de bal steeds doorschoot. Daar zou je toch op kunnen trainen op zich...

27   3  
Wolfmanjack

Wedstrijd op tv gezien. Brood moest heel veel bijsturen. Goede wissels. Van Hooijdonk was heel slecht. Dogan en Filipovic brachten iets extra's. Stokkers helaas te licht.

7   5  
DeWeesJr (BSR)

@Judge M Er is deze week twee keer getraind op kunstgras. Daar zal het dus niet aan liggen.

19   2  
Arie

Eerlijkheid gebied te zeggen dat we dit seizoen uberhaupt nog geen heel goed voetbal hebben gezien met overtuigende overwinningen. De kwartjes vallen allemaal onze kant op, behalve Volendam uit, en zolang dat goed gaat hoor je de mensen niet klagen, maar voetballend houdt het absoluut nog niet over. Het is een knotsgekke competitie en we zijn goed onderweg, maar een uitglijder maandag zit er ook zomaar weer in.

33   0  
Otto

De corners vond ik ook dramatisch slecht! Daar mag wel op getraind worden, Ruud!

15   7  
Peter

Graag in de winterstop een goede SPITS erbij!

21   2  
Jan Bril

Dogan stond na een kwartier al stevig te hijgen. Die gaat het maandag geen 90 minuten volhouden. Ik denk dat we met Jordan vd Gaag meer rust creeren. Verder maakte Eindhoven duidelijk dat je Mounir helemaal koud zet als je hem vol op de huid zit. Wat speelde die een slechte eerste helft.

16   11  
Vreven

Stokkers hoort in het 2e ,wat een slechte spits is dat

32   2  
Harrie

Wat een droef toeters hier. Sydney speelde geen goede wedstrijd de en we roepen alweer om een nieuwe spits. Een paar weken ben je een held omdat je belangrijke goals maakt en we de periodetitel winnen. Ook toen speelde hij niet goed, maar scoorde net als gisteren wel. Ook als speelt die slecht, doet hij wat die moet doen: scoren. Heeft een geweldig doelpunten gemiddelde en is pas 19 jaar. Ruud had hem beter kunnen laten staan, want de kans is groter dat Sydney er 2 scoort dan Stokkers en Dogan 1. Iedere tegenstander is onder de indruk en weet dat doelpunten maken uit het niets zijn kwaliteit is, luister het interview van die NEC keeper nog maar even terug. Maar onze kenners willen weer een nieuwe spits

6   0  
Molenschot Loco

Ik weet niet wie de vragen stelde maar complimenten voor de directe vragen!!!

11   8  
Henri

Dit was een van de matigste Eindhoven teams die ik tegen NAC heb zien spelen. Gaven NAC de gelegenheid te voetballen, maar daar heb je met Mashart, wat is hij fucking slecht en Van Anholt niets aan. Bovendien dribbelde Riera zich regelmatig vast op het middenveld. Als ik NAC nu zo zie vraag ik me oprecht af waarom Brood niet het systeem van Antonio Conte bij Inter gaat spelen. Drie verdedigers en twee hoog staande vleugelverdedigers. De drie verdedigers zijn dan de Spanjaarden linkspoot Noblejas op links. Hij is beslist geen vleugelverdediger. Monsalve aan de rechter zijde en Riera centraal. Op links Ivan Ilic, die nu op het middenveld overal en nergens is, heeft de kwaliteiten om heel de linkerflank te bestrijken en op rechts wellicht Schouten die ook heel de flank kan bestrijken. Verdedigende middenvelder Verschueren. Hoe de vier aanvallende posities ingevuld moeten worden maakt in mijn ogen niet zoveel uit omdat die dicht bij elkaar zitten. Ik zou in ieder geval kiezen voor Luka Ilic op links voor zijn broer. Van Hooijdonk in de spits met achter zich Dogan en op rechts Boussaid of Filipovic. Ik ben ervan overtuigd dat dit de beste opstelling is omdat je op deze wijze de slechtste spelers buiten boord laat, het middenveld goed en beter hebt bezet waardoor al die onzinnige breedte balletjes van met name Mashart en Van Anholt ook niet meer te zien krijgen. Bovendien, welke tegenstander speelt met meer dan twee spitsen?

9   1  
Sp1

Is geen woord Chinees aan, othman levert opzichtig en onnodig in en er valt een tegentreffer. Woord bij de daad voegen en hem wisselen. Vind dit de juiste beslissing.

Puntje bij Eindhoven lijkt wellicht verlies maar het vertoonde spel verdiende eigenlijk helemaal geen resultaat.

17   1  
Peerke

Sleegers kan er die 1 0 zo inschieten omdat van Aanholt geen enkele druk op de bal zet. Loopt verdedigend altijd achteruit. Waarom die dan ook niet gewisseld voor Schouten?

6   6  
sjef de gevulde koek

SVH Staat natuurlijk gruwelijk op een eiland en er komt geen fatsoenlijke voorzet niks. Ik krijg het wel gruwelijk van elke speler die in de bal komt. Hoe makkelijk is dat verdedigen zeg man man. Kap daar aub mee. Dogan gister nog gezien nou mijn verhaal klopt perfect totaal niet fit en nog 10 kilo te zwaar zucht!! Wel een overwinningsmentaliteit gezien de 2de helft en daar ga je veel punten mee halen maar het voetbal moet echt beter.

8   6  
Otjes

Hoe kun je Stikkers voor Sidney wisselen?

11   17  
jvt

Jvt schrijft het al jaren en ook deze competitie steeds weer, we kunnen nog geen voorzet op kophoogte geven laat staan corners.
We doen schijnbaar niet aan krachttraining en aan na de training oefenen op corners.

We hebben 5 - 6 spelers die meekunnen voor kampioenschap op Juup niveau, rest is al blij te kunnen aanhaken. Als we winnen worden criticasters verguisd als we een paar potjes verliezen omarmd.

Gewoon nuchter analyseren leert ons dat er verschrikkelijk slecht is ingekocht, geen scorende spits, geen dragende middenvelder, op blijven stellen van de lichtgewicht Mashart (5 jarig contract?), geen echte buitenspelers en een trainer zonder vuur. Er hadden zoals bij Cambuur drie ere spelers bij moeten zijn maar werden gewoon bedrogen met die 10+ belofte! Een onvergeeflijke fout. Dat doe je niet naar je klanten. Volstrekt ongeloofwaardig ten faveure van de eigen salarissen. Fijne dag.

12   8  
7Hills

@SJEF

10 kilo te zwaar? In de zin van te dik? Want dat is echt onzin. Dogan is gewoon een brede gast omdat hij hard werken in de gym niet schuwt. Omdat het hem een voordeel oplevert in duels. Hij wint duels die Boussaid, El Allouchi en Ilic niet kunnen winnen.

Overigens opvallend dat Van Flieger een tijdje niet op deze site mag, je niks meer hoort van jvt, van Flieger blijkbaar weer toegelaten wordt en meteen jvt weer van de partij is. Of is dit het bewijs dat het dezelfde persoon is? In 8 minuten kun je natuurlijk prima dat verhaal van jvt schrijven nadat je eerst onder je eigen naam hebt gepost....

5   2  
Breda1912

Het is logisch dat je hier en daar punten laat liggen, hadden mensen verwacht dat we wedstrijden als deze met twee vingers in de neus zouden winnen? Als je zo beroerd speelt is het wat mij betreft prima als je een punt meeneemt. Je kunt nu eenmaal niet alles winnen. Cambuur en de Graafschap gaan ook zeker nog punten laten liggen, net als wij. Geen paniek! Als dogan en mondiale straks weer 100% fit zijn, ziet het er alweer een stuk rooskleuriger uit. En we draaien gewoon keurig bovenin mee, dat telt tenslotte.

3   3  
Ivo

Ruud Brood krijgt de trage, voorspelbare opbouw, en de zwakke corners nog niet uit het systeem. We zijn nu 10 wedstrijden verder, het veldspel blijft heel erg matig.

Blij met het puntje, maar ik zie een team dat beter moet kunnen, met wat mindere punten waar je echt op kan trainen. Wil je voor de titel gaan, dan moet dat veranderen.

5   7  
willem 4,5

Liever een mug die niet steekt dan een vlieg die slapt lult!

3   4  
sjef de gevulde koek@7hills

De zin van natuurlijk maar je zag gister zeker op het einde dat hij heel onwennig en totaal niet weten wat hij aan het doen was en ook gewoon al moe was. Ik veracht wel meer van deze jongen als hij echt fit is hoor. Denk ook serieus dat El Allouchi moet vrezen dan voor z'n plek.

1   6  
Cees

Ruud Brood had ook zichzelf moeten wisselen! Ruim zestig minuten lang was de ruimte tussen de aanval en de verdediging veel-en veel te lang. Eindhoven-doelman Swinkels koos meestal voor de opbouw van achteruit. De ruimtes waren enorm voor hen in balbezit. Vastzetten wordt dan moeilijker, zeker als je in de zone verdedigd, daarnaast meestal te laat komt, bijv, Verschuren.

Kom je dan wel plots in balbezit, dan zijn de ruimtes de eerste twee seconden bij balverlies, nog steeds te groot, in de lengte as! Doorloop voor Eindhoven op dat onderdeel. Verder gaat er uiteraard nog meer mis, ook goed, maar dit was schrijnend te noemen.

Of was men bang voor de snelle Eindhoven-spitsen? Oké, maar een tegenstander tot fouten dwingen is ook urgent!

Ruud wat denk je zelf?

8   7  
Amarilla Negra

@7Hills

Jvt en Van Flieger kunnen best dezelfde persoon zijn, maar jij reageert toch ook onder zowel 7Hills als Chris W.M.? Dat is hetzelfde.

On: Die Mashart kan echt niet meer. Ik zou Van Anholt linksback zetten, daar heeft hij vroeger bij Heerenveen ook gespeeld, hierdoor kan Schouten op rechtsback. Monsalve vind ik prima als centrale verdediger, die zou ik daar voorlopig laten staan.

Overigens begrijp ik ook niet waarom Luka Ilic steeds mag blijven staan? Hij speelde de eerste 2 wedstrijden prima maar hij komt nu geen man meer voorbij, haal hem er dan af ten faveure van Stokkers/Dogan/Van der Gaag als je toch iemand extra voorin wil.

3   3  
NAC Vooruit!

Duidelijke taal. Qua wissels: Sjokkers is echt te ligt voor NAC1.

3   2  
Breda

En toch is NAC beter als Stokkers speelt. Niet omdat hij zo goed is, maar zowel Dogan als Sydney zijn beter met een diepe spits voor hun die gaten trekt. Ik zou niet weten wie daar dan moet spelen. Sydney diep en Dogan er achter zou kunnen misschien als Dogan weer echt fit is.

Maar Sydney zonder Stokkers is geen goede optie (zie 1e helft, maar ook andere wedstrijden).

Misschien Fillipovic eens diep proberen? Dogan of Sydney er achter.

0   8  
Scheppioni

Weer zo'n eerste helft a.s. maandag Ruud en we staan met rust met 0-3 achter, ge zijt gewaarschuwd ! In deze fase moet je SvH nooit wisselen alleen al om een vrije trap moment met rechts. Het lijkt we dat er verder met een beurt schema wordt gewissels, anders wisselt iedere normale trainer Stokkers ipv SvH !!!

0   1  
Bommetje

@Molenschot Loco

Volgens mij is dat onze enige echte Das Phantom

1   2  
Belgische Naccer

Voor de competitiestart hebben we gezegd dat we na 10 wedstrijden eens zouden kijken waar we staan. Nou virtueel koploper dus. Ik had dit vooraf niet verwacht moet ik eerlijk toegeven, dus ik ben positief verrast door dit NAC.

Wat dat betreft echt de complimenten aan TvA, die echt wel veel betere spelers heeft gehaald dan die Smulders. Ik vraag me dan ook af, als je destijds niet Vreven eruit had geknikkerd, maar Smulders en die 2 Belgen het samen had laten doen, maar dat is koffiedik kijken.

Spelers die niet goed genoeg zijn, wat mij betreft: Anholt & Allouchi. Die stijgen nog steeds niet boven het niveau uit van vorig seizoen. Zijn ook 2 van de laatste rotte appelen, maar juist deze 2 zouden het voorbeeld moeten geven, maar doen ze niet. Dus graag exit ermee.

Verder hebben we nog opties genoeg om wat gedurfder en aanvallender te spelen, met Schouten, Monsalve (mits fit) Filipovic, Dogan, Boussaid, etc. Maar Brood houdt ook wel van zekerheid en denkt vaak vanuit verdedigend opzicht. Wat ook wel OK is, want we hebben op de Graafschap na, de minste doelpunten tegen.

Wat voor mij het allergrootste verschil is met vorig jaar, is dat we nu eindelijk weer eens een fatsoenlijke keeper hebben. Complimenten aan TvA dat we deze kanjer binnengehaald hebben.

Na 10 wedstrijden durf ik wel te zeggen dat dit NAC in staat moet zijn om tot het einde om plek 1 en 2 mee te doen. Als je morgen wint, sla je een belangrijke slag. Maar je moet dan niet weer beginnen met Allouchi en Anholt. Alternatieven genoeg!

HUP NAC!

0   2  
Daan

Van Hooijdonk was inderdaad erg slecht . Penalty schoot ie goed binnen maar voor de rest zwaar overschat .
Gebrek aan snelheid , gebrek aan mobiliteit en kwaliteit .

0   0  
Johnnyboembastik

Het was vrijdag een totale onder de maat prestatie, waarbij er geen 1 positief opviel. Alle namen zijn zo ongeveer al voorbij gekomen, maar niemand die gespeeld heeft zou meer dan een 6 mogen scoren in de man of the match verkiezing. Ik ben groot fan van Olij en blij dat hij onze keeper is, maar bij het eerste doelpunt vond ik hem toch niet helemaal vrijuit gaan...Daarna een paar puike reddingen uiteraard. En onze vriend Bousaid zet dan wel 4 spelers van Eindhoven voor lul in de eerste helft, maar het 2e doelpunt tegen komt toch echt voor 90% op zijn conto....even lekker uitverdedigen door een bal over iemand heen te wippen.... terechte wissel! Mashart was idd niet best, maar daar mogen we ook niet zoveel van verwachten, zelfde is van toepassing op SvH. Echter..SvH is spits en schopt er voorlopig elke week wel 1 binnen... dan doe je het als spits dus goed, terwijl het voetballend echt één van de minste is. Gebroeders Ilic zijn in de basis de betere voetballers, maar laten het ook al weken afweten. Al met al een zeer matige generale voor tegen De Graafschap. Maar win je die, sta je gewoon weer bovenaan en is er niets aan de hand.

Laad alle berichten na dit bericht in