Overal waar we komen

BSR TV: Ruud Brood na FC Volendam-NAC (2-1)

Italo

Met veertienhonderd supporters kwam NAC vanavond naar Volendam. Wat een feest had moeten worden werd in een paar minuten verspeeld in de slotfase van de wedstrijd. Wij spraken trainer Ruud Brood na afloop van het duel.

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
FC Volendam- NAC: Man of the Match 35 reacties
Terug naar overzicht
83 Reacties
41    
geelzwartwit

Persoonlijk vind ik dat als je betaald voetbal speelt en je wil promoveren geen team moet hebben staat wat "nog moet leren" en "lering moet trekken uit"' en "'wijze lessen" enz.
Dat is leuk als je leerling, stagiaire, jong NAC bent.

Dit is een selectie die betaald voetbal speelt met als doel promotie. Natuurlijk leer je altijd wel wat maar dat heet dan persoonlijke ontwikkeling als plus op een goede basis. De zaken die ze nu nog moesten leren kunnen gewoon niet. Dat doe je maar bij jong NAC.

Hopelijk is het allemaal toch niet te jong en onervaren.

Ik vraag mij bij dit soort wedstrijden ook altijd af "hoezo wint Volendam dan van NAC? Wat doen zij dan beter, waar zijn zij beter, groter, slimmer enz in dan NAC? Hoezo zetten zij NAC onder druk en niet andersom? NAC is toch de favoriet? of wat

-9    
Dun Diëe

Het wordt domper heeft in Breda en omstreken een nieuwe betekenis gekregen vanavond.

2    
Yup

https://youtu.be/TB54dZkzZOY

18    
Sia

Zonde, zonde, zonde. Hiervan leren en dan op naar de volgende wedstrijden. Hopelijk met een fitte selectie. We zullen vast nog wel een paar potten gaan verliezen met zoveel jonge spelers.

9    
NAC4Ever

Vond de eerste helft slecht. In de fase dat we op 0-1 komen vond ik het redelijk. Tijdens de eindfase had ik het gevoel dat we heb eruit gingen slepen, al vond ik dat Volendam te vaak op goal kon schieten.
Daar zit denk ik ook een belangrijk verschil met vorige week. Toen gaven we niets meer weg. Nu gaven we tot de 1-1 weinig weg, maar al wel wat. Miste dus vandaag in de eindfase een stukje zakelijkheid.

-2    
Chris W.M.

Al bekend waarom Brood niet aangeschoven is bij de persconferentie?

3    
NAC4Ever

Ook balen dat we nu alsnog met een rotgevoel de interlandperiode in gaan. Hopelijk spoelen we dat gevoel weg tegen Jong Utrecht.

6    
Hoge Vucht

Tja. T was slecht. Op naar volgende week!

11    
Kudeta

Leermomenten Ruud
Hoop ook voor jou met je ongelofelijke onnavolgbare wissels

4    
Frie

Ruudje , ieder beginnende coach kon na 15 minuten al zien dat voor Volendam
de kansen op rechts lagen.
Misschien een beetje zitten slapen.
Niet erg deze zure appel pakken wij er ook weer wel bij.
Maar klein tipje graag niet meer zo de wijsneus uithangen naar een journalist
die een normale vraag stelt.
Want jij snapt het spelletje helaas ook niet.

6    
Bredaastrots

Wat een drama die links back twee doelpunten op zij naam weg met hem baronie.

3    
Rubenac

@hoge Vught
Wat ga je volgende week doen dan?!

13    
Joop

Kijk eerst naar je 2 backs werden aan alle kanten voorbij gelopen 15 min goed gevoetbald 0 1 voor daarna weer terug zakken het was terecht dat we verloren leerwedstrijd

-9    
Fred1

Zou je de linksback niet gewoon op zijn plek zetten Ruud en dan die Rösler of van Hecke gewoon centraal achterin voor Mashart is n drama , die gelijkmaker was een mooi een tweetje met Kudibama.
Ook op rechtsback heb je niets en voorin was het ook drama om over je domme wissels maar niet te spreken!
Hoe kom je er op?
Als je zo ver onder de ondergrens gaat dan moet je niet over leermomenten maar over onkunde en gebrek aan inzet praten. Het was een walgelijke vertoning . 90e minuut 1-0 voor dat mag je nooit weggeven pannenkoek!
Laatste keer dat er zoveel meegaan vrees ik. Schaam je.

4    
NacBeest

Jonge ploeg... dan hebben deze avonden erbij zitten. Voordeel is dat ze er meestal snel van leren.

Mee eens dag mashart niet goed was vanavond. Had ook de wissel van Ivan ilic niet gedaan. Die bracht enigszins nog de bal van de zestien naar de aanvallers.

Op naar de volgende pot!

17    
geelzwartwit

Shit happens en dan sta je gewoon 2e met 1 puntje achterstand en doorrrrrr!

1    
Memyselfandi

Even complimenten voor de kwaliteit van alle interviews!

13    
NuFfNie

De 1-1 komt echt op naam van Kudibama. Slechte aanname en dan een ongecontroleerde tikkie naar achter in de hoop dat de bal bij een NAC speler komt. Op het moment dat heel NAC in de vooruit stond. Vond hem sowieso niet balvast. Loopt als een American football Speler. Zie dan liever Fillipovic.
Maar alles bij elkaar was NAC te slap om de winst over de streep te trekken.

10    
Dolle olifant

Met Mashart en Boris op het veld sta je gewoon met 9 man... wat een drama

-10    
Rubenac

Er mogen nog wel wat sneetjes bij, brood.

15    
Felix

Guys ben ik nou de enige die dat ziet: Mashart is gewoon nog niet goed genoeg. Mijnheer van Aanholt kan me na een drama seizoen nog steeds niet imponeren. Waarom die Boris er in. 1e goal zijn fout. Zet gewoon die filipovic id spits.

Als we de kansen op kampioenschap willen vergoten zal er 1 spits bij moeten. Achterin kan je als onze aanvoerder terug is noblejas op linksback zetten.

26    
Hoge Vucht

@rubennac
Beetje aan m'n lul trekken nu ik erachter ben gekomen dat NAC niet speelt denk.

4    
Ben

Te weinig KWALITEIT, Ruud!

-12    
Dirk

Met Buma, Van Aalst e.c. en ons NAC wordt het HELEMAAL niets!

7    
Erik

Het mag van die aandeelhouders helemaal niets kosten! Dus we sturen een jongerenclubje het veld in!

41    
geelzwartwit

Persoonlijk vind ik dat als je betaald voetbal speelt en je wil promoveren geen team moet hebben staat wat "nog moet leren" en "lering moet trekken uit"' en "'wijze lessen" enz.
Dat is leuk als je leerling, stagiaire, jong NAC bent.

Dit is een selectie die betaald voetbal speelt met als doel promotie. Natuurlijk leer je altijd wel wat maar dat heet dan persoonlijke ontwikkeling als plus op een goede basis. De zaken die ze nu nog moesten leren kunnen gewoon niet. Dat doe je maar bij jong NAC.

Hopelijk is het allemaal toch niet te jong en onervaren.

Ik vraag mij bij dit soort wedstrijden ook altijd af "hoezo wint Volendam dan van NAC? Wat doen zij dan beter, waar zijn zij beter, groter, slimmer enz in dan NAC? Hoezo zetten zij NAC onder druk en niet andersom? NAC is toch de favoriet? of wat

12    
Pookie

Ongelofelijk, na de 1-0 krijg je zoveel ruimte om het uit te spelen maar we gaan ineens van afstand schieten i.p.v. het slim uit te spelen. En dan het stomme balverlies van kudimbana op het middenveld wat de 1-1 tot gevolg heeft. Weet niet wat hij in gedachte had? Het pijnpunt in dit team zijn onze zwakke backs met Mashart als grootste zwakke schakel. Sorry hoor, maar wat is die gozer slecht zeg.

-11    
Jan Bril

Beste Tom dit door jou bij elkaar geraapte zootje jeugdspelers gaat nog veel punten verliezen. Snel twee ervaren spelers met body halen.

24    
Bommel

Al die goede BSR interviews ten spijt, mis ik één realistische zin die de wedstrijd samenvat. "We werden 80 van de 90 minuten op alle fronten overklast door Volendam. " Dus niet:"we waren slordig". Bullshit, Volendam was gewoon by far de betere ploeg. Dat is kwaliteit, geen slordigheid. Komende tegenstanders hebben het ook gezien. Niet bang zijn, niet indekken, gewoon voetballen tegen Nac, want daar zijn ze heus niet zo goed in. Zet ze maar onder druk die van Anholt en Mashart. We hebben gelukkig het pogramma mee, zodat we tegen Jong Utrecht en Jong AZ het zelfvertrouwen weer kunnen herstellen en het gebrek aan kwaliteit weer verbloemd gaat worden en staan we wellicht weer bovenaan, maar dan hebben we na 6 wedstrijden zo ongeveer de 4 zwakste ploegen uit de KKD al gehad. Ploegen als Excelsior, NEC, GAE, Eindhoven, Jong Ajax en de Graafschap zeker niet minder als Volendam waar we door weggetikt zijn, moeten nog komen. Onze positie lijkt op die van onze geliefde oosterburen. Die hebben ook 9 uit 4 en staan op verliespunten ook op plek 3/4. Net misplaatst als ons, want zij hebben ook Emmen, Fortuna en Zwolle al gehad en gingen tegen Vitesse de boot in net als wij tegen Volendam. Zij gaan net als wij nog zakken zodra de sterkeren zich aandienen. Het grote verschil is dat wij op plek 1 of 2 moeten eindigen, ook gezien het grootste budget dat wij hebben en zij met de 14e begroting alles boven de 14e plek een goede prestatie is. Maar met uitstekend beleid kun je met een 14e begroting ook 8e worden (dat ze ook gaat lukken) en met slecht beleid kun je met de grootste begroting van de KKD ook zomaar 6e worden. Waarschijnlijk spelen plek 3 t/m 8 play-offs, maar je moet dus sowieso 3 rondes overleven en van de 7 clubs speelt er dan maar 1 Eredivisie. Het is nog veel te vroeg om pessimistische conclusies te trekken, maar als we af moeten gaan op de eerste 4 duels is de Graafschap sowieso torenhoog favoriet voor de titel en zie ik Excelsior, mede omdat zij veel vrijer spelen en minder moeten dan wij, op plek 2 eindigen. Daaronder voorspel ik play-off plekken voor NAC, GAE, Cambuur, Volendam, Telstar en NEC. RKC en Emmen degraderen direct en Fortuna wordt de 7e club in de play-offs. De verrassende traditie van de afgelopen 2 jaar gaat nog even door, Cambuur promoveert uiteindelijk. Ik maak even een printscreen van deze voorspelling en kom er over 9 maanden op terug. :-) . Om waarschijnlijk tot de conclusie te komen ik beter niet naar het casino kan gaan.

6    
naxioma

Een realistische reactie van Brood, waarbij ook heel duidelijk is dat hij niet tevreden is over (de kwaliteit van) een aantal spelers. De selectie is niet evenwichtig samengesteld: 4 zwakke spitsen in plaats van 1 sterke spits, zeer zwakke backs, geen of zwakke buitenspelers, te veel lichtgewichten op het middenveld (Boussaid, El Allouchi, Dogan), te weinig fysiek en te weinig ervaring. Met de hoogste spelersbegroting in de eerste divisie had echt een veel betere selectie samengesteld moeten worden door TvdA. Maar wellicht kun je het hem ook niet kwalijk nemen, omdat hij ook net pas komt kijken in de voetballerij. Komende twee dagen zal er kwaliteit bij moeten, eventueel vanuit Manchester City. Want met deze groep zal NAC zeker niet (rechtstreeks) promoveren.

12    
Q

Haha, We verliezen een potje en TVA kan er niets van en er moeten drie spelers bij.

Over twee wedstrijden (tegen 2 zwakke broeders) staan we twee punten los op de eerste plaats en is alles weer fantastisch.

Niet stressen guys. Jonge selectie, over 10 wedstrijden pas conclusies trekken.

5    
geelzwartwit

@q

We moeten ook niet stressen maar als nu al de woorden jonge selectie en leerproces gebruikt worden dan krijg ik hetzelfde ongemakkelijke gevoel als vorige keer toen alles op "we hebben de jongste selectie van Nederland" werd afgeschoven.. We kennen het resultaat van toen.

Wat de resultaten ook zullen zijn. Volgens mij zijn succesvolle teams altijd een mix van ervaring en jong talent. Maar goed ik ga alleen maar af op wat ik in het betaald voetbal zie.

1    
geelzwartwit
1    
jvt

Één voordeel van dit verlies. We hebben nog een paar dagen om ECHTE versterkingen te halen van het extra budget dat beloofd is.
NAC heeft veel te veel spelers die niks toevoegen. Hoe kan je die Borus nu een contract geven? Struikelt alleen maar over zichzelf en kan geen bal aannemen. Handelingssnelheid 0. Die Sjokkers loopt ook maar wat en als ie net bij een verdediger van de tegenstander met bal komt stopt ie. Nee, loop door, zet je poot er dan eens voor of maak een slijding. Aan een draver alleen heb je niks. Van Hoooydonk's niveau kennen we. We hebben een vet spitsenprobleem. En we hebben geen linkervleugel. Maar wel weer een stuk of 28 spelers en een paar mogen er vertrekken met geld bij.

Jvt roept het steeds, je hebt 2 - 3 ervaren jongens nodig die een over mijn lijk mentaliteit hebben. Die de bal het stadion uitschoppen en het spel stil kunnen leggen, irritant zijn en vertragen wanneer nodig.

Deze nederlaag is een enorme wake up call waar onze Tom (weg met die naam op die website voor zijn bijberoep) een spits en een middenvelder moet halen. En Brood deze nederlaag geheel aan zichzelf kan toeschrijven. Waarom, als Volendam op jouw helft speelt, een targetman als Kimbala erin zetten? Die alleen, als je al geluk hebt, oorlog in de 16 kan maken. Waarom een kleine, iele junior van Utrecht erin? (hoe kun je zo'n jongen halen?) Is een Mashart 2.

Waarom niet je ploeg in de laatste tien minuten ervan doordringen dat ze het tempo moeten laten zakken, niet meevoetballen want dat lukt die avond niet maar vertragen. De eerste de beste beetje tegenstander en je wordt weggetikt. Dit is het heren. We hebben niet beter. De selectie is overvol met zwakke broeders maar te smal voor het onbetwiste kampioenschap want de 2 die niet meedoen kunnen niet vervangen worden. Waar hebben we gisteren naar zitten kijken dan? Heet dan voetbal? Ballen springen van de voeten, is dat kwaliteit? Fijne dag.

0    
geelzwartwit

@jvt

Het seizoen is natuurlijk nog lang en er kan nog versterking bijkomen maar de uitspraken van Stokkers in een interview komen mij heel erg bekend voor... Dit werd er ook onder vd Gaag gezegd namelijk. Nou is Brood natuurlijk heel wat anders maar mbt de spelers.. Als die zelf dezelfde uitspraken nu al gaan gebruiken??

*Over het slordige spel van NAC, vooral voor rust, zei hij: ,,Volendam is een goede ploeg, maar bij ons zat er niet genoeg tempo in. We moesten nauwkeuriger zijn. Die combinatie maakte het dat Volendam zo goed leek. Maar ons niveau moet hoger. We kunnen het, maar hebben het vandaag niet laten zien.”

Dat Volendam zo goed leek...
Ons niveau moet hoger.....

Het vertrouwen in deze selectie was er bij de supporters heel snel want er is nu inzet en plezier in de ploeg... Helaas gaat dat meestal gepaard met goede prestaties.
Voor je het weet draait het sentiment onder de supporters. Ik wordt er in ieder geval niet blij van.

5    
Scheppioni

Veel werk aan de winkel, een team hebben staan tegen dordt en helmond, dat is nog te doen,maar tegen een beetje tegenstand waarbij er dan zes/zeven spelers weer door de mand vallen en niet of nauwelijks als staf kunnen anticiperen, dan zijn we daarin nauwelijks opgeschoten !!!
Onze kut club NAC !💛🖤

6    
nb

Met de neus op de feiten gedrukt. Jongens werken hard, maar hebben niet of nauwelijks ervaring. Daardoor verlies je zo'n wedstrijd. Deze spelers kunnen daar niet zo veel aan doen. Echter moet je je dan afvragen of deze selectie competitief is om mee te doen om promotie.

De spitsen zijn natuurlijk om te janken. Die Boris is echt van het niveau hoofdklasse. Sidney gaat hem ookk niet worden. Stokkers zou je spits vanaf de bank moeten zijn. We missen een echte linksbuiten maar ook een echte 10. Blijft toch raar dat De Graafschap wel die vd Boomen kan halen en wij een matige speler van Utrecht moeten huren.

Maar nogmaals aan de inzet van de spelers licht het niet. Als dit is wat je van de begroting kan halen dan prima, maar dan is het voetbalwereldje wel heel erg verrot.

6    
Ivo

Met je basis-11 kom je een heel eind, maar wat er achter zit is nog niet goed genoeg. Te jong, te onervaren, en krijgen ook het vertrouwen nog niet. Zie bijvoorbeeld van Hecke of Rosler, linksback Noblejas moest weer in het centrum spelen.

Er zijn nu 2 spelers geblesseerd, als dat er 4 of 5 worden dan kan je het helemaal niet meer opvangen. Zeker niet op het middenveld.

Toch hadden we deze pot moeten winnen, ondanks dat Volendam de betere ploeg was. Iedere bal had de tribune in gemoeten, tijdrekken, zieken, het slim uitspelen. Met 2x knullig balverlies en slordige mandekking geef je het dan in 3 minuten weg. Dat heeft alles met ervaring te maken.3    
SjorsNAC

Nou Tomboy werk aan de winkel, nu ervaren kwalitatieve spelers erbij en niet wachten tot het te laat is in de winterstop.

0    
Geeltje

Dat kunstgrasveld hielp ook niet, wat een kut mat

4    
7Hills

@NB

“Blijft toch raar dat De Graafschap wel die vd Boomen kan halen en wij een matige speler van Utrecht moeten huren. ”

Nee hoor. Zij hebben net die El Jebli voor een miljoen of 3 verkocht dus hebben genoeg centjes op de bank.

6    
sjef de gevulde koek

Ik weet niet wat erger is Filipovic die van 35 meter een bal op doel schiet uit een vrije trap terwijl er 5 man voor de goal staat en vervolgens niet mee terug loopt. Of onze Kudibana die echt niet kan voetballen wat ik na 1 oefenwedstrijd al zag die met een 0-1 voorsprong op onbegrijpelijk wijze de bal verkeerd terug speelt om dat vervolgens Mashart als een oud wijf een duel wil aan gaan, de bal wil hakken vervolgens weer een duel slap in gaat daarna te laat komt en de voorzet word ingekopt man man. Denk dat brood door het dak is geschoten in de kleedkamer dat is gewoon niveau boeimeer 9

-6    
D’n opletter

Zullen we eens beginnen om een keeper in ons doel te zetten die geen blunders maakt? Alle 3 de tegendoelpunten (mede) zijn fout!

-3    
van Flieger

De man die de statistieken niet kan verslaan heeft de schuld gekregen van de nederlaag, samen met Mashart. Dat is de hele analyse na een doorwaakte en doorscholden nacht. Van Aalst en co, de clubeigenaar en feitelijke leidinggever wil koste wat kost buiten schot blijven. Een schande is het.

Luxemburg, wordt 32 graden.

7    
ere

Mashart en van Anholt zijn echt nog te slecht voor Boeimeer. Die kunnen er echt helemaal niets van zowel niet aanvallend als verdedigend.
Leveren werkelijk iedere bal in en lopen alleen maar achteruit. Mashart gaat doodleuk een hakje doen.... om vervolgens achter zijn eigen bal aan te lopen en zijn directe man helemaal vrij te laten staan. Toegegeven hij kreeg een kut bal aangespeeld maar schiet dan die bal naar voren en geef een uit brander aan je medespeler dat die niet van die ziekenhuisballen moet geven.
Overigens die tweede goal kwam doordat El Al dubbele dekking wilde geven.... maar vergeet zijn eigen man in de rug die hierdoor vrij kun schieten.
Gewoon een heel matig elftal die geluk heeft gehad tegen Cambuur.

-6    
Breda 1965

We eindigen rond plaats 10

7    
Buurman

Beste mede supporters. Ik heb enkele vragen. Volgens mij moet een selectie die met succes wil promoveren uit de KKD voor 75procent bestaan uit erewaardige spelers. Nu heb ik gisteren de selectie van NAC er bijgepakt en een vinkje gezet bij een speler die volgens mij erewaardig is. En een stipje als het een hele goeie erewaardige speler is. Wilt u dat ook eens doen ? Ik kwam met pijn en moeite aan 5 vinken , waarvan enkele nog twijfelachtig ook, en nul stippen. Nogmaals wilt u het ook eens doen? Het werkt verhelderend denk ik. Deze selectie wordt nooit kampioen en promoveert ook nooit rechtstreeks als je de selectie analyseert. Een kleine kans is de loterij ofwel de nacompetitie. Maar stel dat je dat deze groep met veel geluk promoveert , wat dan ? Dan kan onze Tom geheel opnieuw beginnen een ere selectie samen te stellen. Mijn vraag ; denkt u dat onze Tom daar het netwerk voor heeft ? Mijn antwoord was ; neen. Wat denkt u ? Daarnaast maken veel hier de denkfout dat het spelersbudget bepalend is. Ik denk dat om een club als NAC goed erewaardig te maken een extra investering van 4 a 5 miljoen in spelers (en TD) nodig is. Vraag ; willen onze eigenaren deze investering doen ? Mijn antwoord ; op zeker neen. Wat denkt u ? Dus is de uiteindelijke vraag ; wie wil en kan vier a vijf miljoen investeren om van NAC weer een goeie ereclub te maken ? Ik weet het antwoord niet? U wel ? Het zijn maar wat vragen. Mogelijk heeft u andere , positievere, antwoorden.

6    
Cool Hand

"Volendam was beter." "Volendam heeft verdiend gewonnen." Oneens. Eerste helft wel, want slechter dan NAC in de eerste helft is geen enkele ploeg, maar het stond bij rust gewoon 0-0. Niks aan het handje dus. De tweede helft controleerde NAC de wedstrijd, scoorde - niet onverdiend - de 1-0 en was daarna heer en meester. De vraag is: waarom ging het aan het einde mis? Ik vind dat Brood Stokkers had moeten laten staan. Waarom verdedigend wisselen als de tegenstander in de 2e helft aanvallend niets te zeggen heeft? Als Brood slimmer had gewisseld, met meer lef, of helemaal niet had gewisseld, was de kans op 2-0 groter dan 1-1 en uiteindelijk 2-1. En een goede spits erbij is wel een vereiste overigens,

10    
Henri

Beste Buurman, je slaat de spijker op de kop. NAC heeft eigenaren die duidelijk kenbaar hebben gemaakt te zullen zorgen dat de club niet failliet gaat, maar zeker niet in de corebusiness, het spelersmateriaal zullen investeren. En dat zien we nu ook. Deze selectie is zeer matig. Zeer zeker aanvallend. Vergelijk bijv. Stokkers eens met Dessers destijds. Dit verschil is zo enorm groot. Mocht NAC promoveren, in het meest positieve scenario, dan zal er weer niet of nauwelijks worden geïnvesteerd in de selectie. In feite is er nog niet veel veranderd. Er zal pas iets veranderen met een nieuwe eigenaar met geld en zeer zeker ook een visie. En zolang dit niet gebeurt blijft het pappen en nathouden. Dat is helaas de realiteit.

3    
Buurman

Voor de duidelijkheid ; ik hoop dat we met geluk promoveren! Maar na Sparta(oefenw), Cambuur en Volendam geloof ik niet meer in de potentie van deze selectie als promovendus. En natuurlijk hoop ik ongelijk te krijgen. Beste Bommel. Vergeet je Eindhoven niet ?

8    
Misterbean

Niets nieuws onder de zon helaas. Geen goede spits, matige backs, weinig creativiteit en zo gauw als er blessures zijn valt het team door de mand. Aandeelhouders en TD bedankt

3    
Buurman

Beste Henri. Zo denk ik helaas nu ook. Dessers is drie klasse beter dan Stokkers. Voor hebben we buiten misschien Dogan niks. Kudimbana , toffe gast, komt van een vierde klasse uit Bels. Centrum verdediging is voldoende. Gebroeders Ilic hebben potentie.

0    
van Flieger

Het past binnen de bij ons NAC gegroeide cultuur om iedereen behalve directie, commissarissen en eigenaren de schuld te geven van wanprestaties en schandalige optredens. Het mag nooit aan de bezitters liggen. Het moet aan de trainer of bepaalde individuele spelers liggen.

Bijna 6 jaar is ons NAC onderweg met Wim van Aalst, Paul Burema en Rob van Weelde. Een hoop gezeik, verbrassen van miljoenen en 2 degradaties later is er niets meer over van de beloofde stabiele middenmoter. Een Rotterdams diversiteitsvrouwtje moet een koper zien te vinden voor deze puinhoop. Ze loopt al maanden te zeulen, maar komt er geen stap mee verder. De budgethalveerders hebben de bleue TD verordonneerd binnen de lijntjes te kleuren, van creativiteit en kwaliteit om souverein te promoveren is geen enkele sprake. De samenstelling van de huidige selectie is een enorm deja vu met die van vorig jaar, alleen nu op een lager niveau. Waar was de controle ? Waar zijn de waarborgen ?
En ondertussen mag Pinocchio blijven liegen, worden er geen ijzers gesmeed en blijft ons NAC vegeteren in de eerste divisie. De geweldige achterban ten spijt wordt het drama met de dag alleen maar erger. En dat, brave mensen, is jammer.

Luxembourg, Grund.

9    
Nachoreca1

Eindelijk in een goede flow en we laten ons de oren wassen in Volendam. Dan is er dus te weinig veranderd ten opzichte van vorig seizoen...geldt voor de staf en de kwaliteit van de spelers. Hoe je het wendt of keert...0 1 mag never nooit meer worden weg gegeven. Neem ik brood ook zeer kwalijk. Kut wissels !!! Hoop vurignog op de gewenste impuls van ervaring deze dagen maar ben bang dat onze nerwerkloze td dat niet voor elkaar krijgt. Een spits, middenvelder en back /cv zijn nog keihard nodig. Ga er maar aan staan... seuntjens, schilder en dessers waren de sleutels naar promotie. Niet deze welpen.

3    
Henri

Wat ik me de laatste tijd afvraag is welke talentvolle jeugdspelers heeft heeft Ruud Brood in zijn carriere laten debuteren en zich laten ontwikkelen tot een zeer goede eredivisiespeler of nog beter. Ik zou het eerlijk gezegd niet weten. Ik schrijf dit omdat ik nu al met dat voor mij de twee grootste talenten van NAC, Azzagari en Van Hecke totaal geen kansen gaan krijgen en zich zoook niet door kunnen ontwikkelen. Van Hecke is al ingehaald door Rösler.
Als je als TD talenten zich wilt laten ontwikkelen heb je daar een coach bij die dat ook doet/durft. RB is in mijn ogen een super conservatieve, behoudende trainer, een type Dick Avocaat. Cocu nam RB niet voor niets opin zijn staf. Ze hebben beide een zeer behoudende, lees defensieve voetbalvisie die in mijn ogen niet strookt met talentontwikkeling. Van Anholt krijgt de voor keur als rechtsback omdat hij defensief beter is dan Schouten. Nou we hebben het de afgelopen wedstrijden kunnen zien hoe hoed hij defensief is. Ik hoorde deze week nog een mooie uitspraak Guardiola op een vraag of hij niet met te veel aanvallend ingestelde spelers speelde. Zijn Cruyffiaanse antwoord was: Als ik met meer verdedigend ingestelde spelers speel, wil dat dan ook zeggen dat er beter wordt verdedigd?

7    
Henri

@NAChoreca1
Er is inderdaad niet veel veranderd t.o.v. het vorige seizoen. Ook toen verloor NAC alle wedstrijden voorafgaand aan een interlandweekend. En ik zag nu verdedigers fouten maken gelijk aan vorig seizoen. Vorig jaar zag ik Sporkslede in twee uitwedstrijden (Groningen en Vitess)een bal die dreigde uit te gaan met alle moeite binnen te houden. Gisteren was Mashart weer zo vriendelijk om bij de 1-1 een bal voor een Volendammer binnen te houden. Hoe dom kun je zijn. Dit heeft niets met talent te maken, maar met voetbalverstand. Laat die bal lopen en neem je verdedigende positie in. Dat is beter en slimmer. Spelers die dergelijke blunders maken in het betaalde voetbal. Hoe is het mogelijk.

9    
Grote Smurf Zonder Baard

Hè hè wat heb ik dit gemist zeg pffffffff 1 wedstrijd verliezen en het is weer allemaal kut. Heb bij een eerder topic al aangegeven de 1x verliezen komt elke week dichterbij. En nu is het toevallig Volendam uit. Daar gaan het echt nog wel meer elftallen moeilijk krijgen hoor. Ik ben die wijsneuzen (de jvt’s en fredjes) echt beu die nu weer schreeuwen om het hardst “zie je wel ik zei het toch”!! Pfoe dat is lastig te voorspellen dat we een keer zouden verliezen. NOT. En zou ik nog eens een gewaagde uitspraak doen. DIT IS NIET DE LAATSTE POT DIE WE GAAN VERLIEZEN. Maar blijf gewoon achter je elftal staan en ga niet meteen alles en iedereen lopen afbranden. Ga al 45 jaar en vloek ook wel eens, maar blijf er in geloven. Ook dit komt weer een keer goed, maar geniet nu gewoon eens van het feit dat we eens een paar potjes winnen dit seizoen.
Dagge bedankt zaait da witte.

-8    
Misterbean

Alle polonaiselopers weer met de voeten op de grond? :-)

-2    
Tom

Iemand enig idee waar je de hele wedstrijd terug kan kijken?

5    
Henri

@Tom
Ik zou er niet aan beginnen.

11    
Fred1

Volkomen eens met NAC horeca 1 , we hebben een lichtgewicht in de spits staan die er af en toe per ongeluk net als gisteren eentje in zal schieten maar vooral ruzie met de bal heeft en blind is voor de combinatie. Wat ik gisteren van Kudimbana zag was helemaal hemeltergend, vraag dient zich aan “ waarom dan van Hooijdonk niet” .
We zien al weken dat beide backs vooral verdedigend heel veel tekort komen, de rentree van van Anholt begrijpt niemand en Mashart blijft volharden in risicovolle terugspeelballen.
Je mist Monsalve waarom posteer je daar van Hecke niet en zet je linksback Noblejas niet op de plek waarvoor hij is gehaald?
Trainers moeten eens stoppen met rechtsbenige en linksbenige verdediger in het centrum, dat is bullshit daar dachten we vroeger niet eens over na!! ONZIN.
Ik snap niks van de wissels van Brood, Rösler in de 88e minuut in laten vallen Ilic, dat kan niemand met voetbalverstand uitleggen.
Het balverlies van Kudimbana en de totaal verkeerde inschatting van Mashart daarop het was tenenkrommend.
Je kan een slechte dag hebben maar volkomen weggespeeld worden door Volendam , niet één keer een bal langer dan 3 seconden in de ploeg houden, balbezit en direct inleveren, dat moet iedereen aan het denken zetten en dan moeten er alarmbellen rinkelen.
En natuurlijk heeft NAC horeca 1 gelijk dat de kansen om Seuntjens en Schilder binnen te halen benut hadden moeten worden, gisteren was het een speeltuin en los zand zonder enige routine en slimheid om in de 90e minuut de 3 punten over de streep te trekken, en dat moet je eigenlijk van Verschueren ( speelde héél zwak ) van Anholt ( geen enkele toegevoegde waarde) en Elalouchi ( speelde vlakjes ) eisen.
BN de Stem vond de wissel Boussaid vreemd, ik zie nog steeds zijn meerwaarde niet met het draven als een blind paard.
Ik snap ook het uit beeld geraken van Azagari niet , goede voetballer met een drive.
Ik was ook in Volendam, net als in ons laatste of voorlaatste jaar in de eerste divisie gaven we ook toen in de laatste minuut een zekere overwinning weg, het was een groot dejavu voor ons.
Als je zó gesteund wordt door supporters die met meer zijn dan de thuisclub en je beloont ze hiermee dan vrees ik dat dit de laatste keer is dat er zo massaal wordt gesteund.
Ik vond het onverteerbaar, en dat gelul over leeftijd? Je kunt voetballen of je kunt het niet, het is geen hogere wiskunde.
Maar als een trainer er abracadabra van gaat maken dan krijg je excessen als deze en daar zal het dan niet bij blijven vrees ik.

12    
Tombola Breda

Het Stokkers bashen is in mijn ogen onterecht. Hij werkt zich de pleuris, verdedigd mee en heeft gisteren veel mooie acties laten zien. Die jongen heeft het absoluut in zich. Maar om de doelpunten machine te worden die wij van hem verwachten heeft hij meer en betere aanvoer nodig van de rest van het team. Maar de wijze waarop hij nu al wordt afgeserveerd door velen hier vind ik echt getuigen van kortzichtigheid. Weet je wie we dan moeten halen? Robert muhren! Die legt ze er allemaal in.

Gisteren was een pijnlijke leerschool. Opstaan, jezelf afstoffen en weer doorgaan! Hup NAC!!

10    
Los Pollos Hermanos

Er zit een serieus probleem aan te komen. Wij staan over 2 wedstrijden waarschijnlijk nog bovenaan ook. Dat komt omdat we dan de 4 slechtste ploegen van de hele KKD allemaal gehad hebben en waarschijnlijk gewoon 15 punten scoren uit 6 duels. De beste camouflage ooit, want zo goed is het niet. Dat hebben we gisteren tegen Volendam wel gezien. Daarin zijn we op alle fronten afgetroefd. Volendam was simpelweg veel te sterk voor NAC. Dat het geen 4/5-1 is geworden is een wonder.

Wat krijgen we straks ? Polonaiselopers als ome Cor en bloedzuigers als Willem 4,5 steken de loftrompet maar weer eens omhoog. De weken erop pakt NAC echt geen punten meer en flikkert alles als een kaartenhuis in elkaar.

Het is tijd voor actie. Nu alweer. Maar zij zullen wijzen naar de ranglijst. Levensgevaarlijk weken komen eraan.

1    
Henri

@Tombola Breda
Voor mijn beeldvorming. Welke mooie acties van Stokkers bedoel je. Dan kijk ik ze nog eens terug? Geloof als een TD als Ars die zelf spits is geweest deze jongen transfervrij laat vertrekken en zijn cluppie Sparta die op zoek zijn naar een spits hem nog niet voor niets wilden hebben, dan schort er iets aan je als speler/spits. Ik zeg,deze jongen kan er geen hout van. Die twee intikkertjes had ieder supporter gemaakt.Helaas zijn de andere spitsen niets beter. Het gaat weer een moeilijk seizoen worden onder deze eigenaren.

0    
Moppernac

Hoge [email protected]

Dan heb je een mooierhoogte punt dan gisteren bij NAC

3    
Kipiani

Opvallend gedrag, communicatie van Brood.
Komt tamelijk onverschillig, nonchalant over.
Weinig passie. Speelt rolletje, toneelstukje.
En dit al vanaf de oefenwedstrijden.
Iets klopt er niet aan zijn gedrag.
Heeft hij het allemaal wel gezien ?
Tom ? Gradje? Geen Geld voor echte versterkingen ?
Contractueel zal alles voor hem en zijn maat, wel waterdicht in elkaar zitten.
Wij betalen wel met 14.000 man.
Ruud beseft inmiddels dat dit niet meer het NAC is van 20 jaar geleden.
Integendeel, buiten Ben en Annie kent hij ook niet niemand meer.
Hier zit iets goed fout Nicole, als we tot maximale prestaties en dus veel punten willen komen.
Actie !

4    
Henkie

Tja mensen, ik zei het al.

We spelen tegen dordrecht en helmond en opeens zijn spelers die al 2 jaar op rij falen als verschueren en allouchi geweldenaren.

Nee, die zijn nog steeds niet van eredivisieniveau en wellicht niet eens van topniveau in de kkd. Want ja, ook tegen cambuur hadden we het geluk aan onze zijde, was geen terechte overwinning. En eigenlijk zelfs tegen dordrecht niet.

Dat Boris invalt is echt pure armoede, kan er niets van. Stokkers ook gewoon niet goed genoeg. Nieuwe spits is een must. En ik zei het al eerder, Seuntjens hadden we gewoon moeten hebben nu.

Maarja, nu is er verloren. Na een overwinning mag je dit niet zeggen, want dan is iedereen altijd top en kunnen ze ineens makkelijk mee in de eredivisie, ookal tonen ze al 2 jaar op rij aan dat dat niet het geval is.

Ik hoop zelf dat Kali blijft en iets aan zn mentaliteit doet. We hebben hem nodig. Met verschueren en co krijg je nooit rust in je spel. Lekker slidings maken na een verkeerde aanname (och wat doet ie zn best en werkt ie hard..), heb je niets aan.

1    
den hulk

deze wedstrijden hoeven ze niet uit te zenden bij fox er zijn maar zes spelers die het aankunnen de rest is gewoon brandhout terwijl zich goede spelers aanboden seuntjes schalk lemans nee ze moeten allemaal uit buiteland komen bedankt abeelen

6    
Otjes

Opgestelde Backs slecht, geen klasse spits. En een taktisch heel slechte coach. Dit is het...

Ik kijk met plezier maar een Ernie Brands bij Eindhoven. Top gozer, met pek en veren weggejaagd bij Nac...

-3    
Wolfmanjack

Die Boris vind ik toch echt beter dan Stokkers. En zou Mashart niet de bal gewoon buiten kunnen trappen. Die ene keer dat hij hem buiten mag stoppen doet ie het niet. Weer zo'n dramatisch slechte speler.

0    
NAC4Ever

@Bommel
Je kunt het toch geen bullshit noemen dat Volendam vaak weer terug in hun spel kwam door onze slordigheid?
Natuurlijk heeft Volendam het goed gedaan en zette zij goed druk.

Maar in de eerste heeft zijn er heel wat aanvallen van ons mislukt door een foute pass/aanname.

Dit ging in de tweede helft beter, daardoor kregen we in de tweede helft wel een paar kansen.

0    
DunErwt

Hoorde een beestje na 1 gewonnen wedstrijd roepen "karma is a bitch".

Who's the bitch now bitch?

2    
Cees

Haast iedereen hierboven moet zijn reacties van pakweg de laatste drie a vier maanden (jaren) eens naast elkaar leggen. De meeste zullen pijn aan hun ogen krijgen van hun eigen reacties. Die vliegen van hot- naar her. En dat is het probleem in zijn algemeen bij geheel NAC, een beleid van hot- naar her, al decennia lang. Dit schrijf/schreef ik ook als men weer eens een paar wedstrijden puntjes pakt, of pakte.

Puur een beleid op onderbuikgevoelens. Russische-roulette heet dat! Of “deze” groep wel toekomstperspectief heeft? Bij NAC? Gezien het verleden, nou vooruit ik geef het het voordeel van de zware twijfel, anders ben ik een azijnzeiker, en wat al niet meer.

4    
J nac

Als NAC er niets meer bij krijgt aan ervaring en scorend vermogen eindigen ze niet bij de eerste 4
VEEL te jong.

4    
7Hills

Het ergste van zo’n nederlaag blijft toch echt de betweters die weer overal vandaan gekropen komen, en met een opgeheven vingertje zie je wel gaan zitten roepen. Je ziet ze niet als NAC wint, maar verliezen we een keer staan ze weer vooraan. Ziet het ook meteen aan het aantal reacties, 3 x zo veel als na een overwinning.

Het afkraken van spelers is alweer begonnen, het is een sport geworden alles wat NAC doet kapot te schrijven i.p.v. te accepteren dat dit de spelers zijn die gehaald zijn door het technische team ( TD, hoofdscout, technische staf incl Brood) en ze verdorie eens gewoon aan te moedigen.

Er is allang en breed geschreven dat alleen als Kali weg gaat er een vervanger gehaald wordt, meer niet. Dus je kan wel gaan roepen dat er een spits of een verdediger of weet ik het wat bij moet; die komen niet en dat weet je. Dus niet achteraf verontwaardigd gaan doen dat ze niet gekomen zijn.

3    
Optimist

@Buurman
Als je dat bij andere teams probeert krijg je nog minder vinkjes, in de KKD wordt de minst slechte kampioen.
Dat er structureel geld bij moet willen we een stabiele eredivisie club worden is duidelijk.

Coolhand ziet het goed; we hadden gewoon moeten winnen, maar kregen mede door die wissels het loon van de angst.

0    
Buurman

Beste optimist. Als je gelijk hebt worden we dus kampioen. Ik hoop het maar vrees van niet. NAC ging indertijd met PvH , Lammers , Lokhoff van de eerste naar de ere en draaide in de ere moeiteloos mee. Later gingen we met Arveladze , Gudelj sr. , Stewart en Schreuder van de eerste naar de ere. Je weet het vervolg. NAC heeft gedwongen door de financiën nu moeten inkopen op KKD niveau. Dan red je het niet. Ik vrees dat de graafschap en nog een stuk of vier betere en geroutineerdere selecties hebben. Mashart , Kudibana, Filipovic komen voor de keuken al ( veel) te kort. In de spits komen we veel te kort. Stokkers is te matig , Dogan is afwachten. De rest is zero. Middenveld heeft geen sterkhouder. Gebroeders Ilic zit wel goed al zijn ze nog erg jong. ElAl en Verschueren zitten tussen ere en kkd niveau in, maar zijn geen spelers die een zwalkend elftal op sleeptouw nemen. Centrum verdediging ruim voldoende voor de keuken , net voldoende voor de ere. Vleugelverdedigers groot probleem. Olij valt me tegen tot heden , komt misschien nog. We hebben helaas gisteren dik verdiend verloren. Volendam bleef erin geloven omdat ze beter waren maar veel pech hadden. En dat werd m.i. terecht gehonoreerd. MAAR LATEN WE HOPEN DAT JIJ GELIJK HEBT. Tegen J-Utrecht schreeuwen we NAC weer ouderwets naar voren. Verder vind ik dat Los Pollos met zijn oproep gelijk heeft maar gelijktijdig weet ik dat er wat dat betreft niks van de grond komt en ook nooit zal komen. Als van Aalst boe roept rent iedereen weg.

-1    
Stan van Dongen

Ruud

2    
Belgische Naccer

Deze wedstrijd had je gewoon over de streep moeten trekken. Als je in minuut 88 met 0-1 voor staat, mag er niets meer gebeuren. Punt!

Verder was Volendam veel vaker aan de bal, maar ook weinig tot geen kansen. NAC maakte goede goal en had kansen op 0-2.

Al met al 3 hele zure punten die je laat liggen....

0    
Optimist

@Buurman
We zouden moeten promoveren, omdat alle andere teams op misschien DGS en jong Ajax na slechter zijn, maar ik vrees wel de negatieve invloed waar ik het al eerder over heb gehad.

-1    
niksweerd

Klopt, De Graafschap heb het beste team, ze worden moeten wel kampioen worden met dit materiaal... Nac en of exselcior word 2e

2    
Am

Bij de meeste mensen hier ontbreekt elke vorm van realisme. Als je begint met een bijna volledig nieuwe selectie, hoe kun je dan in godsnaam meedoen om promotie?
Ben het eens met de mensen die roepen om Seuntjens. Die had echt van meerwaarde kunnen zijn. Al had ik dat zelf ook niet verwacht.
De broertjes Ilic prima voetballers maar die maken je ook geen kampioen.

0    
Jb

Bommel je vergeet fc eindhoven met trainer brandt die spelen laaste weeken zeer sterk voetbal en wordt met de week alleen maar beter.........

0    
rinus

Het lijkt wel of ik zit te kijken naar een wedstrijd van vorig seizoen...tikkie breed-terug op de keeper..geen initiatief om aan te vallen...kortom een zeer slecht nac dat een seizoen gaat draaien van meedoen maar meer ook niet...er staan spelers in die in het amateur voetbal nog niet meekunnen terwijl er spelers waren die graag voor nac wilden spelen..met seuntjes-schalk-van de weg-etc zag het er wel een stuk anders uit

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja