Wij gaan niet opzij

BSR TV: Ruud Brood na NAC - FC Emmen (3-2)

DeWeesJr

NAC won vandaag van Eredivisionist FC Emmen. Ruud Brood had dus reden genoeg om tevreden over te zijn. De trainer sprak over matchwinner Finn Stokkers en zijn plan om Emmen te verslaan.

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
NAC - FC Emmen: Man of the match 33 reacties
Terug naar overzicht
32 Reacties
43    
Mot van den Eleebba

Heerlijk om deze pot te pakken. Heb liever 3 punten in de competitie maar reken maar dat dit goed is voor het team, je verslaat toch een club uit de competitie waar je zelf hoort te spelen.

Aanstaande vrijdag weer lekker thuis ballen en hopelijk op weg naar een serietje overwinningen. Straks Dogan, Monsalve,Noblejas weer volledig fit. Dan hebben we eerlijk is eerlijk gewoon echt een goed team staan.

Riera is overigens echt een verademing om naar te kijken, lang geleden dat we zo'n voetballende verdediger hebben gehad, eigenlijk helemaal niet des NACs, des te lekkerder.

HUP NAC

-136    
Los Pollos Hermanos

Wat een misplaatste euforie. NAC was de gelukkige tegen een héél zwak Emmen. Maar bij de 2-2 werd NAC helemaal weggespeeld en was het wachten op 2-3.

Gewoon geluk gehad, maar ga nou niet zeggen dat we vertrouwen hebben getankt etc. De volgende 3x wint Emmen dit gewoon. Geen gezeik, maar gewoon realiteit.

28    
Arie

Pollos, vertrouwen tank je niet alleen door beter te spelen, maar ook gewoon door potten te winnen. Zeker als je de gelukkige bent van 2 niet denderend spelende teams.

9    
geelzwartwit

Lekker dit!
Zoals het hoort NAC thuis winnaar en door!!!

26    
Beest

@los pollos

Nac heeft gewoon verdiend gewonnen. Heeft niks met geluk te maken. Emmen komt 2 keer bij de goal (1 meter buitenspel).


Buiten de 5 minuten dat emmen even aanzette, heeft Olij toch vrij weinig te doen gehad ?

0    
Links buiten adem

Bommel, ouwe kruik!! Wat vond je er van?? of zat je weer in 013!

12    
Jan Bril

NAC speelde 90 minuten lang redelijk en bovendien zonder een echte mindere periode vanwege terugval. Dat het team voor een behoorlijk deel bestond uit jongens die de laatste weken niet In het eerste team zaten was ook een grote winst. Een echt nuttige pot voor NAC, waar ook nog veel uit valt te leren.

4    
Janus

Mooie pot! We speelden een solide wedstrijd met een vechtende ploeg. De 2 tegengoals kwamen beiden uit het niets, dit was echt pure concentratiez

Ik zal niet de enige zijn, maar na zo’n wedstrijd gaat mijn eredivisie hart sneller kloppen. Prima voetbal, een werkende ploeg en een goede trainer die precies weet wat hij doet.

Frustrerend dat Emmen uit de eredivisie vandaag op bezoek kwam. Qua tenue, supporters, spelers en stadion een echte KKD club. Ik denk oprecht dat we met 2 versterkingen (spits en buitenspeler) na de winterstop een goede kans maken op promotie. Ik geniet van de ploeg en de inzet die het wekelijks levert, hup NAC!

23    
Janus

Overigens, Boussiad en Riera speelden een fantastische pot. Zeker voor Riera heb ik veel respect opgebouwd. Heerlijke no nonsense verdediger! Echt een verrijking na Menno Koch, Dervite, Palmer-Brown en Klomp

21    
Sjef de gevulde [email protected] LOS POLLOS HERMANOS

Haha ik vind dat je altijd realistisch moet zijn en dat ben ik altijd ook. Maar wat lul jij nou man. Dit is echt kansloos en laat zien dat je er geen reet verstand van heb alleen maar dingen plaatst hier om negatief te lullen. Voetbalkennis heb je niet. NAC zeker verdient gewonnen met niet eens de basis elf maar dat had jij vast niet gezien. Al hadden we nog 45 min gespeeld had Emmen niet gewonnen en de grootste kans was nog voor illic om de 4–2 te maken. Voorlopig maar even niet reageren hier want je valt nu echt door de mand bah

11    
Fritske d'n Olifant

Heerlijke 2e helft, waar alles in zat. En wat een mooi eerbetoon aan onze Poolse bevrijders. Misschien is het een idee om gezien de band met Polen en zoveel Poolse werknemers in de regio regelmatig oefenwedstrijden te spelen tegen Poolse tegenstanders of om überhaupt daar eens wat meer te gaan scouten? Of Pools bier uit de tap voor normale prijzen ipv dat Amsterdamse slootwater.

10    
Michel

Dat gemauw van Los Apollo’s is wel zuur zeg, overdreven negatief...

Niemand hier is helemaal hosanna, we zijn als supporters blij dat we een resultaat hebben gehaald tegen Eredivisionist Emmen. Dat is kut omdat zij zo lang JL speelden maar die realiteit is anders nu. NAC is idd groter in alles, maar om het zo te benaderen is gewoon azijnzeikerij.

Geknokt voor wat we waard waren en gewonnen, zo nice!

-16    
jvt

Goed resultaat, daar draait het om. Echter inbrengen van Van der Gaag voor El All maakt je niet sterker, is volledig onzichtbaar. en ook te licht voor het echte niveau.

Nu zie je maar waarom jvt steeds schreef dat er getraind moest worden of spelers moet opstellen die wel een voorzet op kophoogte kunnen geven. Hoeveel corners en vrije trappen hebben we de afgelopen tijd en jaren niet kansloos op kniehoogte gehad.

Van Riera en de andere Spanjaarden heeft jvt steeds gezegd dat dat de sterhouders van dit NAC zijn met nog 3 spelers maar zijn inspeelpasses zijn vaak kansloos. Daar moet ie echt aan werken.

-1    
tomvk

Veel strijd, verdiende zege, maar Mashhart ontsnapt na 2 min wel aan rood. Nakkelie he... dat scheelt altijd en geen VAR.

4    
Wanny

NAC was het eerste half uur de betere ploeg. Kwam ook verdiend op 1-0 en had 2-0 moeten maken met Filipovic. Uit het niets 1-1 en daarna was Emmen een tijdje de bovenliggende partij.

Na rust had Emmen inderdaad langere periodes de overhand, maar ook niet zodanig dat NAC weggespeeld werd. De 3-2 viel op het juiste moment, daarna kon Emmen ook geen vuist meer maken.

Over de hele wedstrijd gezien een vrij gelijkopgaande partij die 2 kanten op had kunnen vallen. Gelukkig pakt NAC hem deze keer, ook al omdat we bij verlies terecht hadden kunnen wijzen naar die eerste buitenspelgoal. Tweede van Emmen was trouwens ook randje buitenspel, maar heb het niet teruggezien.

Prima overwinning dus en altijd goed voor het vertrouwen. Niet vergeten dat Emmen gewoon een eredivisieploeg is.

0    
Nicky

Hahahaha.... Los Pollos Hermanos noem ik nou een karikatuur van zichzelf.... totaal doorgeslagen of het moet bijna wel sarcasme zijn... grapjas

-2    
Michiel

Olij Olij, N.A.C. Olij! Padapadaadada...

8    
Naccie1912

@jvt sorry maar ga jij nu ook al in de derde persoon praten om je standpunt duidelijk te maken, kom op zeg. Wil je een sticker nu voor je eerdere analyse?

Blij met deze mooie zege en wat hebben we toch een mooie club, wat een prachtig spandoek gisteren op de B-side!
Hopelijk een gunstige loting en houden we nog wat centen over aan het bekertoernooi

14    
Buurman

Als je wint van een club uit een hogere divisie met niet eens je sterkste ploeg mag je trots en vet tevreden zijn. Soms moet je ook gewoon durven zeggen “ dik in orde “ zonder allemaal te analyseren. Het was gisteren dik in orde en nu nog een driepunter tegen eagles.

-2    
Gjoewie

Terechte overwinning van NAC. Het was de wedstrijd van niet kunnen maar wel willen tegen wel kunnen maar niet willen. Deze keer won de eerste.
Na de 2-2 drong Emmen even aan en toen dacht ik dat het een kwestie van de langste adem werd, maar onze jongens bleven keurig overeind. Na de 3-2 hadden we zelfs nog kansen op de 4-2. Dat zou wel een lekker gevoel gegeven hebben. Telkens een wedstrijd met een doelpunt verschil winnen is een aanslag op de bilspieren, als je begrijpt wat ik bedoel.
Toch was het wat NAC betreft weer van hetzelfde laken een pak. Tot de 16 meter doen we aardig mee tegen een eredivisionist maar eenmaal daarbinnen is het een stuk minder. Ik hoop dat we dat met Dogan toch wel gaan oplossen, want dat wordt een cruciaal gemis tegen middelmatige KKD-clubs. Stokkers speelde een goede wedstrijd, maar was zelden in de spits te zien. Ik zie hem toch liever op de 10 staan. Technisch is hij beter dan Van Hooijdonk en hij is ook balvaster. Zoals gezegd: ik vind het heerlijk om naar zo'n jongen als Van Hooijdonk te kijken, maar zijn rendement blijft gewoon achter. Het zou niet gek zijn om hem eens een keer aan de kant te houden ten faveure van Stokkers.
Boussaid blijft ook hetzelfde spelen, 50% van zijn passes komen bij de tegenstander aan. Gelukkig dat die voorzet van de 3-2 wel redelijk op de goede plaats kwam. Stokkers wou hem omhelzen na die goal, maar hij pakte in het luchtledige... Het viel me nog mee dat hij Boussaid niet optilde om een zoen te geven...
Met die goal van de Leeuw zie je dat onze verdediging toch nog niet goed staat. Rösler stond daar toch echt even te slapen en je ziet hoe weinig ruimte een echte spits nodig heeft om een goal te kunnen maken.
Riera was de man van de match, speelde een dijk van een wedstrijd. Mashart kwam ook goed uit de verf, hij had wat geluk met die overtreding, of eigenlijk ongeluk, want waar had hij zijn voet anders moeten zetten? Een zeikscheids zou er een gele kaart voor gegeven hebben, maar die gast van Emmen had goed opgelet bij de samenvattingen van de laatste twee wedstrijden van NAC en zeeg piepend en huilend ineen, in de hoop op die manier Mashart een rode kaart aan te smeren. Makali gaf niet eens geel. Goede scheids.

2    
foxn

Op naar vrijdag!

Haast uitverkocht huis dan weer!
snel even gekeken op de site hoeveel kaarten beschikbaar en dat zijn er nog maar 550.

neem aan dat deze nog verder zullen afnemen komende dagen
come on NAC!

8    
Buurman

Goed idee om ook voetballend de banden opnieuw aan te halen met Polen. Breda en NAC zijn 1 met Polen doordat Polen ons bevrijd heeft. Daar hoort ook het verhaal bij van Frankjewitz en Pogreba die met zijn twee Feyenoord met 3-1 in Breda klopte. Feyenoord was toen een wereldploeg. “ Breda opnieuw bevrijd door de Polen kopte toen de kranten op maandag ochtend. “ Compliment voor de Loco’s uiteraard.

13    
Ivo

Allereerst complimenten voor het prachtige spandoek. Ik zie op social media heel veel positieve reacties, ook uit Polen. NAC is weer op een geweldige manier op de kaart gezet.

Ondanks dat Emmen een niveau hoger speelde, mocht NAC grote delen van de wedstrijd het spel maken. Alleen in een fase in de 2e helft was Emmen echt beter, maar toen viel gelukkig de 3-2, deze goal kwam een beetje uit de lucht vallen maar dat maakt niet uit. Emmen had mazzel dat ze niet met 2-0 de rust in gingen na de enorme kans die op de paal ging.

Ik vond van Hecke goed invallen, Ivan Ilic was erg goed, Riera was de leider achterin en scoorde ook nog. Stokkers deed veel nuttig werk en maakte de winnende treffer. van Hooijdonk vond ik ook beter spelen dan de laatste paar wedstrijden. Filipovic is een werkpaard, wisselt goede momenten af met slechte. Van Anholt viel me ook positief op, had een paar goede ingrepen, ook al moest hij ook een paar keer zijn eigen fouten herstellen.

Rosler (dekkingsfout 2e goal) en Mashart (kon zijn tegenstander niet aan) zakten er af en toe behoorlijk doorheen, van der Gaag kan mij niet zo bekoren. Die heb ik nog niet een keer het verschil zien maken. Ik vond Azzagari in de voorbereiding beter, maar daar hoor je weinig meer van.

Vrijdag met Noblejas, Dogan en Verschueren tegen Go Ahead, ik ben heel erg toe aan een ruime overwinning maar ook Go Ahead is een stugge ploeg.

Weet iemand iets meer over Monsalve?

2    
Ad B uit Roosendaal

Een fantastisch resultaat, nota bene met de afwezigheid van meerdere goede spelers.

Op naar Go Ahead Eagles...

-2    
Kapotgeschrokken

Ivo- Monsalve gaat dit kalenderjaar niet veel meer voor ons betekenen, is al eerder op deze site onthuld, wordt stil gehouden.

5    
Petertje307

Zou die jonge jongen van Hecke niet wat meer speeltijd kunnen krijgen? Riera speelde een goede wedstrijd. Als hij daar naast kan spelen... Viel 10 minuten in en hield alles tegen. Daarnaast wedstrijden gezien bij Jong Nac, daar is hij voetballend ook zeer sterk.

Ik zou zeggen, geef hem eens de kans nu met al die geblesseerden!

4    
NACforever

Van Hecke maakte die 10 minuten op mij ook een zeer sterke indruk. Wil wel meer van deze talent zien

0    
The fly

In de voorbereiding heb ik Neelen zien spelen. echt waar een prima speler. iig veel beter dan mashart. pffffff wat een drama

1    
Joost33

@petertje307 Op mij maakte van Hecke ook een zeer sterke indruk. Is een goede optie voor centraal achterin naast Riera. Rösler heeft tot op heden geen onuitwisbare indruk op mij weten te maken.

Buitenom dat hij gisteren elk luchtduel won (onder andere tegen Arias), maakt hij op mij bij Jong NAC ook verdedigend over de grond en voetballend een zeer goede indruk. Hij durft vooruit te voetballen en risico's te nemen. Denk dat hij iedereen positief verrast wanneer Brood het aandurft om hem in de basis op te stellen!

3    
Fred1

Monsalve heeft een behoorlijke blessure dat klopt, dat lijkt nog ff te duren.
Zodra hij terug komt gewoon op rechtsback zetten ( bij Twente stond hij ook back ) en Rösler en van Hecke vullen die centrale positie wel in .
De tegengoals komen vooral van het verzaken op het middenveld en de hele zwakke backs. ( Mashart kan echt niet )

0    
Jan Bril

@jvt wat zal het mij jeuken wat jij ooit gezegd hebt. Maar als jij daar zelf opgewonden van raakt mag je er van mij mee doorgaan. Gewoon in de spiegel kijken en zeggen “wat ben jij goed, je had het gezegd”. Hoef je het hier niet neer te typen want anders gaan we denken dat je een heuse narcist bent.

@sjef de gevulde koek. Ben jij de schoonzoon van ome Cor? Ook los pollos heeft recht op een eigen mening. Zelfs als die afwijkt van die van polonaise lopers.

Laad alle berichten na dit bericht in