Wij gaan niet opzij

BSR TV: Ruud Brood na NAC - Jong FC Utrecht

Das Phantom

NAC speelde vrijdagavond gelijk met 0-0 tegen Jong FC Utrecht. Het voelden voor de Bredanaars aan als een nederlaag, zei Brood na afloop. Hij werd boos van de verkeerde keuzes die werden gemaakt op het veld, zei hij na afloop van de wedstrijd voor onze camera.

B-Side Stats: NAC - Jong FC Utrecht (4 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
N. Olij
-
P. van Anholt
-
R. Riera
-
N. Monsalve
-
J. Noblejas
-
A. Verschueren
-
O. Boussaid
-
I. Ilic
-
L. Ilic
-
F. Stokkers
-
M. El Allouchi
-
A. Filipovic
-
B. Kudimbana
-
S. van Hooijdonk
-
M. El Allouchi
4,5
F. Stokkers
4,8
L. Ilic
5,0
I. Ilic
4,2
O. Boussaid
4,8
A. Verschueren
5,2
J. Noblejas
4,5
N. Monsalve
5,0
R. Riera
4,5
P. van Anholt
5,0
N. Olij
5,5
S. van Hooijdonk
4,2
B. Kudimbana
3,8
A. Filipovic
4,8
Bron:
B-Side Rats
84 Reacties
55   2  
Ivo

Je kan wel 4 spitsen opstellen, maar als de opbouw dan zo traag en voorspelbaar verloopt, heb je er nog niks aan. De bal werd constant in de voeten gegeven ipv in de loop. Er werd maar amper diep gespeeld. Utrecht kwam tot het einde met best veel spelers naar voren, zelfs toen ze met 10 man stonden, maar de ruimte werd geen een keer benut. Ik heb nul splijtende dieptepasses gezien. Ik heb wel passes over 10 meter bij de tegenstander zien belanden.

Volle bak trainen op de omschakeling. 70% balbezit en 560 passes, daar heb je geen hol aan. Weg met deze jaren '70 speelstijl, het tempo moet veel hoger en er moet veel meer scherpte in het spel. Dat is allemaal prima te trainen. Werk aan de winkel.

7   4  
Peppie&kokkie

Genoeg gesproken, laat het maandag dan maar zien!

10   0  
Moppernac

Ik denk dat Stanly Bisch er vandaag 3had ingeschoten

55   2  
Ivo

Je kan wel 4 spitsen opstellen, maar als de opbouw dan zo traag en voorspelbaar verloopt, heb je er nog niks aan. De bal werd constant in de voeten gegeven ipv in de loop. Er werd maar amper diep gespeeld. Utrecht kwam tot het einde met best veel spelers naar voren, zelfs toen ze met 10 man stonden, maar de ruimte werd geen een keer benut. Ik heb nul splijtende dieptepasses gezien. Ik heb wel passes over 10 meter bij de tegenstander zien belanden.

Volle bak trainen op de omschakeling. 70% balbezit en 560 passes, daar heb je geen hol aan. Weg met deze jaren '70 speelstijl, het tempo moet veel hoger en er moet veel meer scherpte in het spel. Dat is allemaal prima te trainen. Werk aan de winkel.

24   0  
Ad B uit Roosendaal

Zeer teleurstellend. NAC speelde niet goed en de vooral Stokkers schiet tekort. Waarom Ivan Ilic gewisseld? Laat hem staan en dan een meer aanvallende rol geven. Hij is toch veel beter dan Stokkers, van Hooijdonk en Kudimbana.

Het ziet er niet goed uit. De eerste wedstrijden zijn teledstellend, vergeet namelijk dat Cambuur beter was, ondanks de 3 punten voor NAC toen.

42   6  
Corretje Bloksnor

Waarom wissel je die spelers die kunnen verbinden : El Allouchi en Illic?
Waarom niet Stokkers, Noblejas, van Aanholt?

Zit nog beduusd naar de voegen van mijn toilet te kijken, daar zit godver nog meer structuur in dan in dit NAC

Wederom een kut weekend

8   0  
geelzwartwit

Als de verslaggever het allemaal zo goed ziet.. Dan hoor je de boel toch tijdens de wedstrijd om te zetten vanuit tactiek en coaching zodat je inspeelt op wat je ziet?
Als de spelers verkeerde keuzes blijven maken en het verandert niet dan is het een collectief falen en licht het niet aan die paar ballen die er in mochten.

0   0  
geelzwartwit

*edit

Ligt

29   8  
Misterbean

Er ontbreekt een ervaren speler die de jonkies die verkeerde keuzes maken een schop onder hun kont geeft en op hun plaats zet. Een verlengstuk van de trainer in het veld die de kar trekt als het niet loopt zoals vanavond. Een typ zoals Ralf Seuntjes. Bedankt voor jullie kruideniers mentaliteit aandeelhouders en TD!

40   58  
Naamloos

6 wedstrijden gespeeld, 3 punten achter de koploper en plaats 2 binnen handbereik. Hier in Breda steunen wij onze ploeg echter niet. Na een teleurstellend resultaat geven wij af op alles en iedereen!

Het seizoen is net begonnen en kijkend naar de stand staan we er gewoon prima voor. Ik vraag me echt af waarom en waaruit iedereen hier zijn conclusies trekt!

Blijf godverdomme achter je ploeg staan, zeker in deze fase van de competitie. Staan we in Maart op een plek waar we niet horen en is de situatie uitzichtloos, dan is al deze kritiek volledig terecht!

Dus niet zeiken, maar je club de eerstvolgende wedstrijd steunen.



49   15  
Henkie

We hadden tegen cambuur alle geluk van de wereld. - Ik mocht niet negatief zijn.

We werden helemaal weggespeeld door FC Paling. -Ik mocht niet negatief zijn.

We speelden gelijk tegen JONG utrecht. - Ik mocht niet... Correctie: we speelden gelijk tegen 10(!!!) jochies van JONG utrecht.

Mag ik nu wel negatief zijn?

9   3  
Pizzabakker

@ henkie

Ja dat mag!

4   1  
geelzwartwit

Beste verslaggever je zag het helemaal hoed ik zag het ook.. Echter ben ik de coach en snap ik ook niet hoe dit zo kan. Dat het beter moet is duidelijk.

Oef.. Dat het beter moet is duidelijk... Die uitspraak heb ik afgelopen jaren al heel vaak gehoord en komt nu wel heel vroeg.. Euhm eigenlijk werd dat na Volendam ook al gezegd.

Kom op technische staf gas erop.
Laat dit niet loslopen.

13   3  
Bommel

Je hoeft niet zo'n geweldig team te hebben in de KKD divisie, want kansen krijg je altijd tegen elke opponent, anders dan in de Eredivisie. Daarom is scorend vermogen zo belangrijk. We waren zo blij dat VA de selectie zo snel rond had, terwijl die buitenkansjes zich pas later in de transferperiode aandienen. Die Branco van den Voomen bijvoorbeeld. Dat is een speler die het verschil maakt in de KKD en Seuntjens staat garant voor 20/25 goals in de KKD. Dat soort spelers maken je kampioen en maken het verschil in een wedstrijd waarin het niet loopt zoals vanavond. Jong Ajax is van een ander kaliber dan Jong Utrecht. Als je ziet wat daar vanavond in de basis stond. Maandag telt alleen maar winnen. Doe je dat niet loop je al achter de feiten aan. Dan heb je na 6 wedstrijden de nummer 10,16,17,18,19 en 20 van vorig seizoen gehad, om nog maar eens aan te tonen dat we op Cambuur na, nog geen tegenstander van betekenis hebben gehad. Volendam, waar we niets te vertellen hadden, speelt vanavond 1-1 thuis tegen Dordrecht. De Graafschap, NEC, Cambuur, Eindhoven en Excelsior, zien er beter uit dan ons. Wij komen daarna met Telstar, Almere en Volendam. Wat een treurnis.

18   5  
Bommel

Naamloos, kijk je ook even naar de tegenstanders die we hebben gehad en de manier waarop we van de enige serieuze tegenstander Cambuur wonnen? Als je kampioensaspiraties heb, moet je thuis van Jong Utrecht met 16000 man erachter met 4-0 winnen en tegen 10 van die jonkies met 5-0.

15   4  
Links buiten adem

@ naamloos

Als je nu niet kritisch bent heb je een grenzeloos naïef vermogen. Er zijn punten gepakt in de eerste wedstrijden die zeer onterecht waren. Het spel van NAC laat veel te wensen over en in maart staan wij op deze manier alles behalve op de juiste plaats.

NAC steunen zal ik immer doen maar met een gepast bewustzijn.

37   6  
Fred1

Als je ziet hoe lamlendig die Filipovic invalt gewoon niet met een mannetje meelopen waardoor je bijna nog achter komt ook en gewoon kapot zitten na een half uur meehobbelen.
Hautain ook nog alle vrije trappen opeisen en notabene van Hooijdonk wegsturen bij die vrije trap toen hij inviel , de combinatie vrije trap / van Hooijdonk op die plek is toch een gerede kans op succes lijkt mij.
Bij elke derde klasser haal je spelers van level Filipovic.
Ik heb ook in tijden geen slechtere spits bij NAC gezien als Stokkers , daar zit totaal niks in, wil er eigenlijk niks over zeggen want daar zijn geen woorden voor.
De broertjes Ilic goede voetballers maar ze lopen ruimtes dicht en komen balletjes bij elkaar ophalen, rendement uiteindelijk nihil.
Bedenk je ook eens als trio los Lobos achterin tegen echte spitsen
komen te staan dan houdt ik toch mijn hartje vast, het is los zand.
Inderdaad je kunt wel 6 spitsen opstellen maar als de aanvoer zo bagger is als vandaag en tegen Volendam dan is het een hopeloze opgave.
Vandaag wat mensen gesproken binnen NAC en de zorgen zijn intern al een paar weken net als in het Smulders “ tijdperk “ m er is geen controle op onze grote vriend van de Abeele, hij kan gewoon zijn ongestoord zijn gang gaan. Dus de kans dat de geschiedenis zich gaat herhalen is wel degelijk en nadrukkelijk aanwezig .
Met deze selectie , deze opstelling , deze instelling de raarste wissels en een bagatelliserende trainer gaan we absoluut niet om de eerste 2 plekken meedoen , sterker nog dan kan je promotie uit je hoofd zetten. Wij leggen geen enkele tegenstanders de wil op, overwicht drukken we niet in doelpunten uit en je moet zelfs tegen 10 pubers nog bang zijn dat je niet met 0 punten staan.
Gaat dat goedkomen?
Op deze wijze lukt dat niet en ik kan nu al zeggen dat we op deze wijze tegen jong AZ ook de bietenbrug op gaan, dat wordt de volgende deceptie.
Dat gelul en dat gezalf en vergoelijken daar ben ik onderhand wel klaar mee, heb de indruk dat Brood vooral zichzelf overschat , zijn team overschat en de komende problemen en de povere tegenstanders enorm onderschat.
Ach eigenlijk was het gewoon weer een schande en ze blijven ons belazeren.
Maar ja kritisch zijn dat mag van sommigen hier niet, sorry ik kan er niks positiefs over zeggen.......

7   1  
Badeend

Vreselijk. We kunnen lang of kort praten maar het niveau was gewoon erbarmelijk, zonder écht een idee. De zogenaamde 4 spitsen die we hebben, staan er allemaal in, maar ze bakken er weinig van. Van Anholt wederom niet goed, maar de rest achterin eigenlijk ook niet. Luka Ilic viel me vandaag zwaar tegen, bracht geen diepte in het spel, alleen maar wandeltempo. Op deze manier komen we er niet. Ik ben echt flink teleurgesteld in wat dit NAC tegen de jeugd van Utrecht op de mat heeft gelegd.

10   3  
Misterbean

@Fred1
We hebben dus her en der andere poppetjes maar aan de stuurloze top bii NAC is dus helemaal niets veranderd? Geen visie, geen investeringen, geen ontwikkeling. Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Dus weer een jaar een stuurloos schip de Titanac?

12   5  
Jan Bril

Ook voor Brood weer een seizoen naar de kloten dankzij zijn Belgische vriend. Kudimbana, Flipovic, Stokkers en die lichtgewicht, daar komnje geen zak verder mee en die achterhoede is ook niet bepaald het intelligente deel van de opbouw. We kunnen ze hier terecht verrot schelden. Maar daar gaan ze maandag niet beter van voetballen.

15   3  
Fred1

@ Misterbean, ik ben er nu ook achter dat de mensen die de touwtjes in handen hebben steeds weer dezelfde types aan zullen stellen waardoor we alleen maar rondjes lopen en geen stap vooruit komen en steeds verder weg zullen zakken. En als we het over datgene wat we op het veld zien hebben dan is dat een regelrechte een op een projectie van datgene wat er op bestuurlijk niveau allemaal mis gaat. Hoe bedenk je het om de paar fragiele aanvoerlijntjes die je hebt in te wisselen voor 3 spitsen die uiteindelijk geen enkele aanvoer meer krijgen?
Deze trainer geeft wel heel nadrukkelijk zijn brevet van onvermogen af.

17   0  
TvB

Slechte wissels van brood. Zo’n v anholt bv brengt aanvallend helemaal niets, maar ik las vorige week dat hij verdedigend iets sterker is als die andere rechts back. Dan zet je hem er dus in tegen jong Utrecht vanwege zijn ‘defensieve kwaliteit’ onbegrijpelijk mi.

10   16  
Viking

Brood is de stoorzender.... Weg met die gast.... Nooit voor ommekeer gezorgd vorig seizoen.. En nu weer niks weg kunnen zetten. Bredase blijft er in helaas....
Schoon schip zonder voorkeuren. Brood weg en de Wijs weg....

Trust me geef de nieuwe mensen erns cart blanche. We blijven in hetzelfde cirkeltje terug naar af gaan nu.

Open je ogen.... In deze kk divisie is het stabiel zijn en punten pakken. Dan eindig je bij eerste 2.
Hadden al afstand kunnen nemen van plek 4 , 5 en lager.. Nu staan we zelf daar

18   9  
Bommel

Ah, het ligt alweer aan de trainer. Zijn opvolgers staan vast te popelen om het kerkhof binnen te komen. Hou toch eens op zeg! Of je daar nou Brood, V d Gaag , Vreven of Dijkhuizen erachter zet maakt geen zak uit. We hebben de afgelopen 9 jaar 12 trainers versleten. Ze konden er allemaal niks van zeker?

20   4  
Buurman

Voor mij kwam dit niet als een verrassing. Deze selectie komt kwaliteit tekort. Transferwaarde heeft deze selectie niet. Als je zou promoveren , wat we niet gaan doen , dan dien je 85 procent van deze selectie te vervangen. We gaan een soortgelijke weg als MVV. Pas als er nieuwe eigenaren komen die willen investeren kan het iets worden. Laten we hopen dat die gaan komen.

14   0  
RV

Voor mij komt het ook niet als verrassing.
Ik was wel verrast met het begin van de competitie en het feit dat er een jong en fris elftal stond. Dat gaan we zeker ook wel terug zien in de rest van de competitie, maar de doelstelling is wel promotie.

En we hebben naar mijn mening een team voor plaats 4 tot en met 8.
Moet je nagaan dat een Ilic geblesseerd zou raken, dan heb je voorin helemaal niets aan dreiging. Natuurlijk heb je pech dat Dogan geblesseerd raakt maar kom op man.

Er staat een huurling A Junior van Utrecht voorin, die is een turf hoog en kan met moeite een schot op de goal lossen, en dat bij een club die kampioensambities heeft. Tel daarbij op dat er een vierdeklasse (dat is echt schandalig zelfs!) speler uit België in moet vallen en Stokkers een leuk spitsje is (en een sympathieke vent) maar die gaat er gewoon never nooit geen 20 maken.

Zou de TD zich hebben laten adviseren door anderen over wat er in de eerste divisie nodig is om te promoveren? Je mag het hier niet zeggen maar de concurrentie als Excelsior haalt gewoon Fischer terug en haalt Vloet (dat ligt gevoelig hier, maar dit is het niveau van die jongen en die gaat gewoon 15 doelpunten maken). Het verhaal Seuntjens is bekend maar ook een Muhren (die had ik niet nog een jaar willen hebben hoor) is op dit niveau een garantie voor goals.

Ik vind dat dus echt ongelofelijk.
Als NAC Eredivisie speelt dan haalt het spelers die eigenlijk net van het niveau Eerste Divisie zijn (Korte, Vloet, Muhren) en als we dan in de eerste Divisie spelen dan halen we spelers waarvan we denken dat ze over 3-4 jaar denken dat ze transferwaarde opleveren.

Dat is vanuit de TD denken uit eigen portemonnee en eigen belang. Had naar Brood moeten luisteren, die heeft er op aangedrongen dat er karakters en ervaring bij moesten. Brood kent namelijk wel de wetten van de eerste divisie.

Goed, er is ook geen man overboord.
Maandag 3 punten en Excelsior thuis moet ons toch ook beter liggen dan Jong Utrecht thuis.

12   1  
Hoempapa

Nou brood is tactisch ook geen meesterbrein hoor met zijn wissels!!!!

10   0  
Cool Hand

2 ervaren rotten die weten hoe je een 1-0 voorsprong uit bij Volendam moeten verdedigen en die weten hoe je een jeugdteam van Utrecht naar de slachtbank moet leiden. Daar had het aankoopbeleid op gebaseerd moeten zijn. Is Seuntjens daar 1 van? Ik zag dat hij gisteren aanvoerder was, dus dat zal niet voor niets zijn. 2 ervaren rotten en je hebt een heel ander seizoen. Zeker als 1 van die 2 een doelpuntje kan maken, want de in 1 tempo spelende Stokkers overtuigt absoluut niet.

21   4  
jvt

Velen verlieten ontgoocheld en boos het stadion. Mensen hoopten zo dat we mee konden doen om het kampioenschap om promotie af te dwingen maar komen bedrogen uit.

Brood is het niet en de TD met de database van GTsports is ook niks gebleken. We hebben nood aan een selectie van 18 goede spelers, een mix van ervaring, hardheid, body en aanstromend gretig talent, aangevuld met 3 - 4 MC spelers.

Maar we gaan precies door zoals ze dat steeds doen met het excuus van "we bouwen aan iets". We zijn meer geld aan afkoopsommen en niet te incasseren transfergelden kwijt dan dat we aan een fatsoenlijke selectie bouwen. We denken dit seizoen met spelers van Temse, Jong Utrecht en Jong NAC en ment pendelende liegende directieleden te kunnen afdoen.

Wordt er nog wel na getraind op voorzetten op kophoogte geven? Hoe krijg je het voor elkaar om drie spitsen erin te zetten en je aanvoerlijnen af te snijden? Waarom geen harde, ervaren middenvelder gehaald? Geen topspits? Waarom je belofte niet nakomen van boven de 10+ krijgen mijn klanten een hoger spelersbudget dus betere spelers? Het budget had vanaf het begin al taakstellend moeten zijn.

We draaien een grammofoonplaat af die blijft haperen. De trots van Breda is al lang niet meer en dat beste mensen is voorspelbaar.
Haal een ex-international als trainer, een bloedhond van een AD die de commerciële klappen van de zweep en regio kent, een sluwe TD en laat geen bijberoepen toe. Geef het absolute voorbeeld van een winnaar. Fijne dag.

7   3  
Rechtsback

Heb aan het begin gezegd dat we na wedstrijd of 10 een idee zouden hebben waar we staan
Daar moet ik op terugkomen. Dat begint nu al wel duidelijk te worden.
Meedoen om kampioenschap kunnen we vergeten.
De wil is er bij het gros wel maar het is het allemaal net niet.
Plaats 5 zal, ben ik bang, het hoogst haalbare blijken te zijn.
Wat hoop ik toch op een sjeik, consortium of wat dan ook die de boel gaat overnemen en wel bereid is om echt te investeren en deze club structureel in linkerrijtje ere te laten voetballen.
Ben zo toe aan wat succes.....

23   11  
van Flieger

Het is verschrikkelijk gewoon. De budgethalveerders en gatendichters hebben deze ellende op hun geweten. Kansloze start voor de nieuwe RvC.

8   4  
Cees

Ook tegen o.a Cambuur, zeker de complete eerste helft liet Brood zien geen tactisch meesterbrein te zijn. Cambuur mocht haast de gehele eerste helft centraal op het middenveld de baas zijn. De problemen waren ook toen serieus te noemen.

Pas na de pauze werd er ingegrepen. Ook zijn wissels, hm....? Dan de soap met o.a. Damen, en daar komen in de toekomst nog enkele namen bij zo vrees ik. Wat o.a. hij in sommige spelers ziet, werkelijk een groot raadsel, minachting naar de supporters noem ik het, alsof zij er geen hol van snappen.

Maar de echte verantwoordelijkheid ligt bij de top, dat lijkt me logisch, zoals zij blijven regeren, dat bij de waan van de dag, blijft oeverloos doorgaan. Met soms een opleving, maar telkens zullen de sportieve dalen met dit beleid “ te diep” zijn.

Afgeven op deze groep, hm.....ze kunnen momenteel niet veel beter, de toekomst met deze groep? Sommige spelers gaan het nooit maken, anderen mogelijk.

Kijk links en rechts eens naar anderen BVO,s met het aantrekken van spelers, ziet er toch iets degelijker uit. Echter hebben “wij” daar totaal niets aan.

Supporters blijven simmen, of handelen? Ze kunnen het daar gewoonweg niet!

5   8  
Toontje

Seuntjes......Muhren.........dat is dus falend beleid

17   5  
Breda 1965

De seizoenskaarthouders keuren dit wanbeleid jaar in jaar uit goed.Dankzij deze makke schapen,gaan de grote 3 nooit vertrekken en komen we dus geen reet verder.Begrijp totaal niet dat men het pappen en nathouden maar blijft pikken,een fries en een belg toejuicht,2 gebakken luchtverkopers.NAC gaat mij aan het hart,maar de teloorgang kan ik niet meer aanzien,het wordt zo nog triester dan afgelopen seizoen.Niks heeft dit alles nog met NAC te maken,of zoals ik al eerder zei,men moet zich stierlijk zitten te vervelen om naar een veredeld amateurteam te gaan kijken.Voor de duidelijkheid ,daar bedoel ik NAC mee

18   5  
Henkie

De echte wedstrijden gaan nog komen. Excelsior, de graafschap, eindhoven, nec.

Niet winnen van 10 jochies van jong utrecht.. Wordt niets dit seizoen. 5-8e plek voorspel ik.

Het was zo makkelijk geweest:
Filipovic
Kudimbana
Van hooijdonk
Verschueren
Stokkers

Allemaal ongeschikt. Eruit er mee. Voor fatsoenlijk beleid zoals de graafschap: Had voor dat geld vd boomen en seuntjens gehaalden je wordt ineens lachend kampioen.

Achja, nu ziet iedereen ineens in dat de selectie heel matig is. Als ze van jong az winnen (knap hoor), zal ik wel weer weggehoond worden.

1   1  
Andy

Heeft er iemand nog een autocombi kaartje over voor jong az uit? Via CM worden ze niet meer verkocht. Persoon die een kaartje wil heeft een scc.

23   4  
Henkie

De sfeer doet me een beetje denken aan vorige promotie.

Heel het seizoen waardeloos gespeeld. Iedereen zag dat verschueren dessers en co er niets van konden. Smulders werd afgekraakt. Dessers were gepasseerd door oosterwijk. We worden 5e in de juup.

Het zit mee in de nacompetitie, dessers krijgt t even 4 potjes op zn heupen. We promoveren.

Smulders top!
Dessers top!
Verschueren top!

Dan eredivisie:
We krijgen van city superspelers.
- Garcia (ajax niveau)
- angelino (niveau hoger dan psv)
- ambrose
- mari
- Sadiq komt ook nog

En TOCH werden we 14e! Dat betekent dus dat de rest:
- verschueren, allouchi, koch, bertrams, mets (allemaal door smulders gehaald) enz enz er niets van kan.

Nee hoor, we bleven er in. Dus:

Smulders top!
Verschueren top!
Allouchi top!

En dan, de city spelers en sadiq vertrekken.
Hè we verliezen, hoe kan dat nou? Verschueren en allouchi en co waren toch top?

Degradatie volgt.

We winnen van helmond: dus allouchi en verschueren zijn weer top!
We hebben dikke mazzel tegen cambuur. Dus nu mag je niet zeggen dat ze helemaal niet zo goed zijn.

En nu verspelen we 2x punten en dringt het bij iedereen door.

Kijk nou gewoon eens naar het spel mensen ipv alleen of er wel of niet gewonnen wordt. Dit zag je tegen dordrecht en cambuur al dat het niks zou worden.

18   1  
Fred1

Zelfs tegen 10 man bleven er 4 structureel achterin hangen en was er geen enkele aansluiting.
Hoe corners aangesneden worden is ronduit pupillen niveau en hoe dramatisch is het om te zien dat er bij corners geen kopduel wordt gewonnen , wat je dan van met name zo'n Stokkers ziet is gewoon zielig te noemen. Met die goser kun je niks, niet kaatsen niet aanspelen staat steeds verkeerd altijd met de rug naar de goal en in de diepte aanspelen is een utopie.
Ik zei het al eerder wat ik van Filipovic zag was ontluisterend die kon na een kwartier niet meer op zijn benen staan en heeft sowieso een conditie tekort en hangt misplaatst de vedette uit.
Wat is er mis als je de trainer hoort zeggen dat Van Hooijdonk die vrije trap direct bij zijn invalbeurt moet nemen en meneer Filipovic stuurt hem terug, wat voor een oetlul van een trainer ben je als je dat toelaat?
De Ilic broertjes allemaal leuk die kunstjes maar ze zijn vooral met zichzelf en met elkaar bezig met een rendement van 0.
Azagari toch een verbindingsspeler zat niet eens op de bank.
Ik vertelde het gisteren al, heb wat mensen gesproken die het kunnen weten en mijn bek viel open, nou ja, ik had het natuurlijk wel kunnen weten en wij allemaal, maar onze grote Belgische vriend volgt precies de lijnen van Smulders. Ik weet het allemaal beter, ik luister naar niemand en ik doe waar ik zin in heb.
Naast Seuntjens en Schilder zijn er opportuniteiten voorbij gekomen waar je nu de vingers bij aflikt maar meneer wilde niet eens met ze praten.
Wat ik gisteren zag was een team met veel balbezit maar die er niks mee deden, structureel verkeerde beslissingen namen niet goed stonden en verdedigend toch regelmatig door het oog van de naald gingen. En ik mis de echte strijd en wil om te winnen.
Na de wissels was het helemaal los zand.
We missen een echte spits, en missen nog steeds twee goede backs en het centrum achterin oogt laks en doet domme dingen.
En ik ben van deze trainer ( al vanaf eind vorig seizoen ) niet kapot, ik zie weinig beleving en tactisch inzicht bij die man.
Een ding is zeker, Flieger is er vaak om verguist maar zolang de club in handen is van deze mensen zullen we geen enkele stap meer vooruit zetten en blijft het dweilen met de kraan open.

12   6  
DunErwt

@beest
@breda
@beestbreda
@Bredabeest

Iets met karma.............. Who is the bitch now?

Waarschijnlijk te druk met polonaise lopen met zn holmaatjes tante snor en willem 2 4,5
Samen met 7 hills de negatieve sfeer op deze site.

10   18  
Nr. 20

Voorop baal als stekker. Tis niet best. Maar wat nog veel triester is dat een jvt en zn alter ego van flieger er na een nederlaag weer meteen zijn op dit forum om hun gelijk te halen. Als NAC in Volendam even 2 minuten had opgelet en gister een overwinning had gepakt dan waren ze voor maaden niet op deze site te zien. Maar dit is voor jullie genieten hè als NAC verliest. Man man man en maar lekker afgeven hou zelf een spiegeltje voor zou ik zeggen!!

6   0  
stoep

tja, het verbaasd mii ook steeds meer hoe weinig patronen in het spel zitten. vind wel dat we achter het team moeten blijven staan. Maar hoe is het mogelijk dat ons technisch beleid zo zwak is. dat is nu al ong 10 jaar. iedereen kan zien dat dit elftal sturing nodig heeft en goals. de gehele voorhoede is ondermaats en dit gaat ons opbreken. ik snap ook niet dat ons TvA dit niet ziet. kortom het lijkt erop dat we weer een nieuwe TD kunnen gaan zoeken. hoewel deze het nog niet zo bond maakt als smullie.

8   3  
Henri

Ik twijfel niet aan de kwaliteiten van Ruud brood. Hij heeft een zeer redelijke staat van dienst. Maar ik vraag me wel af of het de juiste man is op het juiste moment op de juiste plaats. waar om moeteen NAC in de KKD met een rechtback voetballen die beter verdedigd dan aanvalt, waarom moet NAC met een middenveld spelen met twee verdedigende middenvelders. Ik kan me voorstellen dat het soms beter is gezien de tegenstander, maarthuis tegen FCU 2, kom aan mensen.
Een tijd geleden heb ik op dit forum gevraagd welke jeugdspelers onder RB zijn doorgebroken bij zijn respetievelijke werkgevers. Niemand reageerde. Ikkan eerlijk gezegd ook geen enkele bekendere voetballer noemen waarbij RB aan de wieg van diens carriere stond. Ook nu zie ik dat eigen jeugd geen kans krijgt. En dan denk ik vooral aan vd Gaag, vd hecke en Azagari want dat zijn volgens mij de enige echte eigen spelers met potentie. Zijn die echt zoveel minder dan de huidige spelers in de basis?

4   4  
Michel

@Henkie

Cyriel is mits fit gewoon materiaal voor subtop ED zoals hij bij Utrecht liet zien voor zijn blessure. Hij heeft wel een team nodig dat een aanvallende spelopvatting heeft, Utrecht.

Het is niet zo dat Dessers nu subtop Europa aankan nu direct, maar dat die man bij ons in de harten zit is echt wel logisch. Als je een gamechanger bent in een promotiestudie bij NAC zit je gewoon in ons collectief geheugen en terecht.

0   0  
Mot van den Eleebba

Collega's,

Ik probeer een kaartje te kopen voor Jong- AZ maar er staat dat kaart nog niet in de verkoop zijn op nactickets.nl ?

Iemand een idee? volgens B-siderats is het duel ook nog niet uitverkocht en NAC is helaas niet bereikbaar vandaag en morgen en op maandag (wedstrijddag) is er geen kaartverkoop?!

Mijn neef en ik willen graag onze club gaan aanmoedigen tegen weer zo'n baggerteam maar dit is dus niet mogelijk?

12   4  
Fred1

@ nr 20, ik denk dat jij de plank mis slaat, het gaat niet om één keer 2 punten verspelen of ff twee minuten niet bij de les zijn.
Dit zijn niet op zichzelf staande feiten dit is structureel gebrek aan kwaliteit zowel technisch als tactisch.
En niemand geniet hier van geloof me, maar mensen die de koe bij de hoorns vatten en de vinger op de pijnlijke plek leggen worden hier door sommigen structureel afgefakkeld.
Alles goed vinden en met een goed gevoel naar huis gaan naar een in jouw ogen gewonnen puntje tegen Utrecht 2 is niet realistisch en dat is nu juist waar we al jaren aan kapot gaan.
We zijn slachtoffer van onze eigen trouwheid en blindheid naar de club. Er gaan 15000 seizoenkaarten over de balie en de business club puilt uit en het voetbal is niet om aan te zien, het beleid blijft om te janken en wij belonen slecht management en slechte prestaties.
Maar kritisch zijn en zeggen waar de schoen wringt mag hier niet.
Ik vind het nobel achter je club staan maar na wanprestaties op de bres springen naïef en niet reëel. Wie wil je uit de wind houden denk je dat het beter wordt als we ons nog meer als alles pikkende droelen gaan gedragen die bij wijze van spreken de wave doen bij een zaad wedstrijd tegen een B team ?
Kom op joh dit kan je niet menen.

16   5  
Bernard

Dit wordt weer een kut-seizoen! En waarom? Omdat die kutaandeelhouders, zoals Van Weelde, Burema en Van Aalst 1. geen verstand van voetbal hebben en 2. geen geld willen uitgeven voor een fatsoenlijk spelersbudget. Als je al geen geld wilt uitgeven voor spelers als R.Seuntjes, kan je het wel vergeten!

MENSEN: DIT WORDT WEEEER EEN KUTSEIZOEN!

23   1  
D'N Klaagmuur

We willen geen geld uitgeven aan een goede scorende spits omdat ie te oud zou zijn en dan geen transferwaarde heeft aan het einde van de rit. In plaats daarvan betalen we wel geld aan 3 jonge spitsen die er alle 3 geen reet van kunnen en straks evenmin NUL transferwaarde zullen hebben. Wat een logica zeg...

Ja onze Belg weet de pareltjes wel te vinden hoor in zijn database.

15   3  
Cees

Brood maakt dit seizoen niet af.Ook hij wordt slachtoffer van aandeelhouders die niet willen investeren, maar enkel met hun dikke reet de aandelen warm houden in de hoop ooit te kunnen cashen!

2   12  
Nr. 20

Beste Fred1, begrijp wat je zegt en zeker na Volendam en gisteren puntje tegen pupillen Utrecht ben ik er ook weer even helemaal klaar mee. Verder kritisch zijn niks mis mee ms ook voor deel idd gelijk. Gaat mij meer op de manier waarop zij dat doen. Dat is gewoon niet mijn stijl en zij genieten er echt wel van dat het niet goed gaat ket NAC want dan kunnen ze aan elk haakje de kans grijpen...maar goed vind ik en ieder zn ding

18   0  
Otjes

Effe serieus Brood valt taktisch erg tegen. Herinner je de wissels bij Volendam bij 1-0? De trainer zet nu 2 lange spitsen voorin maar ook een rechtspoot links voorin en een linkspoot recht voorin. Dus geen voorzetten. Ze trekken allemaal naar binnen...die Filipovic lachwekkend, krijgt nix voor.

En dan van Anholt, dat kan gewoon niet. Waarom geen Schouten tegen 10 man? Brood schaam je!!!

15   3  
Henkie

Ruud zn wissels vallen tegen hoor ik. Maar bekijk zijn opties op de bank:

- Kudimbana - Schandalig. Komt nog te kort voor 2e klas amateurs.
- Filipovic - Waardeloos.
- V hooijdonk - Waardeloos.
- Mashart - Komt te kort.
Verder 2 keepers, nog een rechtsback en 2 centrale verdedigers. Tja, die hadden we ook niet nodig om in te laten vallen.

Nee de fout ligt bij de TD. De selectie is weer ondermaats!

Enige optie is Van der gaag lijkt mij. Zal toch niet slechter zijn dan een verschueren mag ik hopen?

6   4  
Quinn

Het was niet best, zo’n wedstrijd moet je gewoon winnen. Viel me op dat er niemand echt een goed schot van afstand in de benen heeft. Die keeper was nou niet bepaald klemvast.

Verder vond ik Boussaid niet onverdienstelijk spelen, hij valt wel snel, maar heeft techniek. Verschueren wordt hier ook paar keer genoemd, paar belangrijke ingrepen gehad. Tot slot onze vriend van Anholt, heeft op zich een prima pass in huis, maar verdedigend laat hij veel steken vallen.

8   2  
DunErwt

Filopovic............... Een heeeeel wijs goddelijk iemand met heeeeeeel veeel voetbalvestand zei ooit: dat word een hele grote.

Alles wat ik net zei is gelogen behalve dat hij wel heeft gezegd dat hij een hele grote zou worden.

17   3  
Breda 1965

Het beleid van bv de graafschap is heel simpel,die willen zeer graag promoveren.Het beleid van de grote 3 bij NAC is,pappen en nathouden,het maakt niet uit,die domme NACsupporters komen toch wel.We stellen een stromanfries aan en een pseodotdbels,zo min mogelijk uitgeven,wat amateurtjes her en der halen en het stadion zit weer vol met polonaiselopers.Nou Breda 1965 gaat voorlopig echt niet meer,ik kan het niet meer aanzien

18   1  
Piet

Tis toch ongelofelijk dat iedere trainer bij nac door het ijs zakt. Dat is al jaren zo. En elke voetballer lijkt er geen zak meer van te kunnen als ze een nac shirt aankrijgen. Nou vind ik de grootste blunder nog steeds om seintjes niet te nemen. Want wat is die stokkers slecht zeg.

10   4  
Piet

Seuntjes

14   3  
Ouwe Spionkop

Beste Ruud Brood. Als je even de moeite had genomen om het verleden van Filipovic te checken dan wist je dat hij een pure spits is en geen buitenspeler. Zet hem daar dan ook niet weg want dan verzuipt hij.
Daarom volgende pot samen met Stokkers in de spits en puur 4-4-2 spelen.
Dank u.

10   0  
Molenschot Loco

NAC mist MANNEN!!!!!!......deze selectie bestaat voornamelijk uit jongens.....daar win je de oorlog niet mee.....

30   2  
van Flieger

Als je je 2 weken hebt kunnen voorbereiden op een potje tegen jong-Utrecht en je haalt thuis tegen 10 pubers geen fatsoenlijk resultaat dan moet je een eerlijke analyse durven uitspreken.

We hebben een selectie met onvoldoende kwaliteit. De schuld hiervan ligt bij van Aalst, van Weelde, Edelenbos en VDA. Heel simpel. Te weinig geld beschikbaar gesteld, een verkeerde TD en geen controle. Deze wanbeheerders horen de club asap te verlaten.

3   2  
Tegel

Hadden we nu maar Fred Grim. Die gelooft nog wel in een kampioen sprookje in de KKD met NAC.

18   3  
Fred1

@ ouwe spionkop , klopt helemaal maar nu hebben we het over Filipovic maar kijk eens naar Monsalve, die heeft op twee wedstrijden na bij Twente daar uitsluitend rechtsback gespeeld. Heb je dan onder een steen geleefd snap je er dan geen donder van of wil je het warm water opnieuw uitvinden ? Je koopt die Röstler en die zit op de bank zou je dan niet een betere balans in de achterhoede kunnen vinden met ook nog v Hecke achter de hand?
Brood maakt op mij een luie gemakzuchtige indruk niet de attitude van een gemotiveerde trainer die nadenkt over dingen en al zeker geen strateeg die een wedstrijd kan doen kantelen.
We zijn weer aangeland waar we eindigden met Smulders, ook ik ben er weer ingetuind maar ik sluit me volledig bij Flieger aan.
Heel dat zootje moet met gang weg en er moeten professionals komen en geen Belgische doe het zelver aan het technische front die de markt niet eens kent en in hetzelfde vijvertje van Smulders vist, dat kan iedere boerenlul maar daar kom je niet verder mee.
En idd het verschil met de Graafschap is dat zij ten koste van alles kampioen willen worden en wij daarentegen hopen te promoveren, zonder al te veel inspanningen.

10   1  
sjef de gevulde koek

Ik heb wel moeten lachen om onze nieuwe back. Die kan misschien wel verdedigen maar zou ook handig zijn als je de bal over 10 meter bij iemand met het zelfde shirt in zn voeten speelt. Dan over kudibana maar niet te spreken die kan gewoon helemaal niet voetballen. Nee ik vind monsalve, riera, olij, verschuren en de broertjes illic prima. De rest heeft gister wel laten niet heel goed ze zijn en god op hun blote knieen mogen danken ons mooi shirt te mogen dragen.

10   0  
mmm

Wat een kutwedstrijd!! Niemand kon er dan ook maar iets van. Jammer van de tijd dat je in het stadion zit. Ze kunnen zoveel beter en dan voor 1600 supporters zo spelen. Echt niet te geloven, ze moeten zich kapot schamen!!!

16   1  
Scheppioni

Volledig met Fred eens, maar het begint al bij die wazige belg td, die brood pas na een maand twijfelen groen licht geeft !??? Die haalt weer spelers kudi en filpo en laat drama anholt bij de selectie waardoor Brood die ik net als vd Gaag ooit heel hoog had weer vrolijk een tijd kan aanklooien, dit geeft voor maandag een grote kans op een grote afstraffing tegen een frivool ander pupillen ploegje !! Tis allemaal een onherkenbaar NAC, een volledig onherkenbaar NAC !!

20   1  
H.V.M.

Ben het volledig eens met Buurman, Fred1 en pak 'm beet 95 procent van de overige posters.

In de voorbereiding leek het al aardig duidelijk te worden dat onze Belgische T.D., TvdA
qua beleid, sterke gelijkenissen vertoonde met de Russisch roulette spelende horrorclown Smulders.
Desondanks gaf ik hem toch nog even het voordeel van de twijfel.
Inmiddels zijn de witte broodsweken voorbij en wordt langzaam maar zeker duidelijk dat we een nieuwe horrorclown hebben binnengehaald.
Ook al winnen we de komende twee wedstrijden, deze selectie gaat absoluut niet meedoen voor de bovenste twee plaatsen, oftewel rechtstreekse promotie.
Deze selectie is nóg slechter, dan die van afgelopen seizoen, ondanks dat we dachten dat dit niet mogelijk zou kunnen zijn.
TvdA is een clown of zoals je wil, kloon van Smulders.
Hoe is het in hemelsnaam mogelijk om zo'n instabiele, kwaliteitsarme selectie bij elkaar te rapen.
Compleet wanbeleid.
Deze schimmige Belg snapt er echt helemaal niets van.
Rond de winterstop gaan er weer koppen rollen binnen NAC.
Dat kan bijna niet missen.

19   0  
SjorsNAC

Er zijn geen excuses te bedenken voor de pot van gister met ruim een half uur tegen 10 man. Je moet die winnen wil je meedoen.

Op een aantal spelers na is het gewoon een smulders 2.0 selectie vind ik, wat zeg ik misschien nog wel tikkie schraler zelfs, zie die kudimbana. Men riep dat dit een cultheld zou worden, waar moet je tegenwoordig aan voldoen om een cultheld te zijn?

Straks weer een technisch hart optuigen in de winterstop om het zakje centjes wat er is in een bodemloze put te smijten waarna er types als dervite of gersbach verschijnen, kent u ze nog? Krijg het er nog benauwd van.
De extra inkomsten van de seizoenskaarten boven de 10k gebruikt om gaten op te vullen in plaats van extra budget naar de selectie wat de directeur beloofd had. Er staat een selectie maar er is niet geinvesteerd om echt serieus mee te doen om het kampioenschap.






16   2  
geelzwartwit

Een trainer die gehaald is om degradatie tegen te gaan en dan hetzelfde blijft doen als zijn voorganger. Een degradatie en schoonschip maken alle puinhopen van Smulders opruimen. Dan met dezelfde trainer weer starten en ene nieuwe selectie. Een selectie bestaat uit zogenaamd talent met transferwaarde en 2 vaste basisspelers van ManCity.....

Just like Smulders did.

Oude wijn in nieuwe zakken

10   2  
Maestro

Tsja, mochten we promoveren dan is er geen geld dus gelijk weer degraderen. Of denken jullie dat er dan wel voldoende geld is voor een divisie waardig elftal? Beter gezegd is er dan wel een beleid met kennis van zaken? Hier moeten we het mee doen de komende jaren. De 3 verwachten dat wij toch wel komen, we worden kunstmatig in leven gehouden. Zo erg is dit toch niet? Accepteren of een revolutie.

4   17  
Ernie

De paniek slaat weer toe. Trainer moet weg en de complete selectie moet vervangen worden.
De klagers willen het niet horen maar ik denk dat we het gewoon de tijd moeten geven.
Als de selectie voor 90% nieuw is, is het een illusie om voor promotie mee te doen.

9   0  
Henri

@Ernie
Het belangrijkste criterium is in mijn ogen kwaliteit. Is deze selectie kwalitatief goed genoeg om het gestelde doel te bereiken. Ja? dan kan wachten noodzakelijk zijn. Nee? Dan heeft wachten geen zin. Wat er niet in zit, zit er niet in. Is je handelingssnelheid te laag, kun je een bal niet fatsoenlijk aannemen, kom je fysiek te kort, etc. Ik zeg, helaas ontbeert deze slectie heel veel kwaliteit. Nogmaal wat er niet in zit, zit er niet in.

8   1  
geelzwartwit

@ernie

De andere ploegen spelen ook met nieuwe selecties en lagere begroting.

En je kan niet zeggen dat het voor het eerst is dat het loopt zoals nu

4   11  
Subje

En zou deze nog bestaan hebben mochten die 3 grote niks in NAC hadden gestoken ?

Wat hadden jullie dan met je leven gedaan ?

Gelukkig komen de meeste supporters hier niet om niet om een hoop onzin te lezen.

Dan lees je weer van iemand heb mensen van inside gesproken bla bla.... zeg dan ook de persoon met naam.


7   1  
The Cosmic Gate

Waar blijft dat buitenkansje als speler ?
Na gisteren is het duidelijk dat dit geen middenvelder, geen verdediger maar overduidelijk een SPITS (killer) moet zijn. Want wat Stokkers liet zien heeft mij diep teleurgesteld!! Grote kansen en dan een pisbal / rolletje afleveren ipv volle bak , vreemde ballen niet afgeven enz
Jammer

11   4  
geelzwartwit

@subje

Eerlijk gezegd denk ik dat als NAC failliet was gegaan we nu verder waren geweest dan de huidige wurggreep.

De gemeente had bij een failliet NAC een enorme kostenpost aan het stadion gehad. Een doorstart van NAC had dan mogelijk een veel lagere huur opgeleverd. De club was voor een prikkie door te starten en daar zouden vermogende partijen wellicht wel interesse in gehad hebben. Nu is het 12 miljoen betalen voor een lege huls en dan nog eens 15 miljoen in 2 jaar doorinvesteren.. Het moet echt wel een buitenlandse partij zijn die minimaal 30 miljoen ervoor over heeft en dan nog.. Waarom zouden ze dan voor NAC kiezen en niet een club die minder kost en die makkelijker zonder allerlei belangen en egootjes is op te bouwen?

Anyway ik weet het ook niet maar wat ik wel weet is dat NAC onwijs veel potentie heeft door de achterban en achterland en dat de supporters daardoor vinden dat we top 7 ere horen te staan. Alles wat maar afwijkt van het gedrag van een toekomstig top 7 club probeert de supporter maar te begrijpen en te accepteren echt duurt dat voor velen al veel te lang en ziet men herhalingen van zetten.
Het klagen of het in oplossingen denken geeft allemaal geen enkele zin op deze site. Veranderen zal er alleen wat als 3 talenten opeens voor miljoenen verkocht worden (hoe dan?) of als de gehele club overgenomen wordt. Tot die tijd blijft het accepteren dat we op alle vlakken zwaar beneden de gewenste stand opereren.

En dat op zijn minst jammerlijk te noemen.

Dishoek vette zon en een juup

17   1  
Jammer

Wat vindt u ervan ome Cor(rect)?

7   0  
Brat

Zelf een dag later nog zuur van..

7   9  
Henk

Om uit dit dal te komen en om ons te verlossen van de aandeelhouders kunnen we inderdaad beter failliet gaan om daarna een frisse doorstart te maken.

Dus sponsoren: trek je terug uit deze puinhoop!

4   5  
Ernie

Lekker positief Henk.
Daar komen verder mee!

7   13  
Brabo F1

najaar 2016: Dessers stond in de dekking, Miste veel. Garcia dribbelde zich rot. Rommelig NAC. Kritiek van alle kanten. We weten hoe het afliep.

najaar 2019: Velen zeuren; .Stokkers is niet goed, Ilic pingelt teveel. Klote Coaching.
Geef nu eens krediet aan die spelers. Wat een malloten die hun eigen spelers uitfluiten en bier gooien. Was het bier voor de hardwerkende NAC supporter niet te duur. ? Schij uit en geef dit team wat krediet. Niet "scorebord" kritiek.
In de eerste helft bij vlagen mooi voetbal gezien. Als de bal erin dwarrelt had er minder gezeurt op deze pagina. NAC wordt beter. Nu nog de 'supporters'.

12   2  
nacnoord

Is toch wel vreemd he, voor vrijdag was het allemaal min voor Jvt, Bril en Flieger, en nu allemaal ineens plus....

Waar is 7Hills ineens gebleven...????

9   5  
Jan Bril

Die zit samen met de kleuterselectie van VDA in de speeltuin van de zeven heuveltjes.

8   2  
rinus

Een zowat geheel nieuw elftal en een nieuwe trainer...toch na nu enkele wedstrijden gezien te hebben zie ik geen verschil met vorig seizoen....een zeer middelmatig elftal...
meedoen om promotie zit er zeker niet in....eerder meedoen om de onderste plaatsen lijkt me haalbaar...tegen utrecht was helemaal niks.....heel veel kansen maar geen goals en daar gaat het toch om uiteindelijk...ja helaas geen kwaliteit in het elftal en dat betekent niet meer of minder een seizoen wat mee hobbelen in de onderkant van de keuken kampioen dievisie....hoe kan de trots van breda zo afgezakt zijn naar dit niveau...

1   5  
Atleet

Wat een stel kozen hierzo haha

3   0  
Real Robert

Wat een drukte hier op de site! Dit was toch al vooraf te

voorspellen? Met de aanstelling van deze TD-Belg door

die Rotterdamse trien van de botenschrobbers was dit

toch te verwachten?

Deze selectie: een bijeengeraapt zootje, zonder, op een

werkelijk enkele uitzondering na, enige kwaliteit.

Een wanprestatie van ongekende omvang, en dan ook

met een trainer en TD, die elkaar tegenwerken.

Zie Seuntjens, Leemans, de zaak-Damen, etc. etc.

7   1  
van Flieger

Weer lieden die de dode mare "zij zijn de redders" aanheffen. Weerzinwekkend, maar wel tekenend voor hoe zij erinstaan. Zij vinden dat zij de Redders zijn en verder moet iedereen zijn muil houden.

Laad alle berichten na dit bericht in