Overal waar we komen

BSR TV: Ruud Brood na Telstar - NAC (1-1)

Italo

NAC speelde vrijdagavond teleurstellend met 1-1 gelijk tegen Telstar. Wij spraken met trainer Ruud Brood die verre van tevreden was met het resultaat.

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Man of the Match: Telstar- NAC (1-1) 23 reacties
Terug naar overzicht
63 Reacties
43    
Rolf

Ja Ruud, daar hebben we het over in de kleedkamer iedere keer dezelfde riedel.
In godsnaam wat doen jullie ieder week daar in Zundert ?
Een kleine tip Ruud , ga van de week eens kijken bij Wim Jonk in Volendam
Dan kun je zien hoe hij combinatie voetbal er in slijpt en met de broodnodige agressie laat spelen.
Doe er je voordeel mee.

11    
Moppernac

Brood pak je salaris van December mee en hou de eer aan jezelf. Game over voor jou

3    
Moppernac

Neem het voorbeeld van Sloeski en Alfons Groenendijk en hou de eer aan jezelf.
Je kunt niet brengen wat er van je verwacht word, dus is het tijd om op te stappen.
Want nu lopen we nog maar 4punten achter en valt er nog wat te redden met een nieuwe trainer

30    
FCSP

Spel is niet om aan te zien, geen progressie. Slaap lekker, Ruud.

13    
Ouwe Spionkop

Opnieuw een brevet van onvermogen vandaag voor Brood.
Vandaag deed hij uitspraken in de krant waar je van gaat fronsen. NAC heeft volgens hem geen top 3 begroting. Nou we hebben echt de hoogste begroting Ruudje. Maar door je angsthazen opstellingen raken we steeds verder achterop. Ruud hou de eer aan je zelf en vertrek.

10    
Gampel

Samengevat: De eerste helft hebben we als een stelletje diva's lekker gebald en konden we mede door het spel van Telstar een doelpuntje maken en voelden we ons de koninginnen van het veld. Toen Telstar er in de tweede helft wel klaar mee was wisten we niet meer waar we het moesten zoeken en waren we blij dat we met een gelijkspel deze verschrikkelijk harde arena mochten verlaten....
Dat we opgescheept zitten met een stelletje jonkies, zaalvoetballers en enkele niveau hoofdklasse spelers (max, echte max) valt Brood niet aan te rekenen maar een beetje meer Ton Carton is echt niet teveel gevraagd van de trainer en spelers.
Wat een ontzettend slappe hap en voor een deel geldt echt; stop met net doen alsof je een professioneel voetballer bent en houdt de supporters niet langer voor de gek...

43    
Rolf

Ja Ruud, daar hebben we het over in de kleedkamer iedere keer dezelfde riedel.
In godsnaam wat doen jullie ieder week daar in Zundert ?
Een kleine tip Ruud , ga van de week eens kijken bij Wim Jonk in Volendam
Dan kun je zien hoe hij combinatie voetbal er in slijpt en met de broodnodige agressie laat spelen.
Doe er je voordeel mee.

4    
BATI

Een trainer is zo goed als zijn materiaal. Heeft iemand nu echt het idee dat je met een andere trainer ineens wel bovenin zou meedoen???

Alles heeft te maken met kwaliteit. En dat mis je gewoon op bepaalde posities. DIe gelukkig gewonnen potjes in de 1e periode hebben mensen het idee gegeven dat we een serieuze kampioenskandidaat zijn maar ook toen was de tegenstander voetballend vaak beter dan NAC.

Er is geen speler aan de selectie waar de jonge jongens zich aan kunnen optrekken. Iedereen is zo wisselvallig als de pest. Op Olij en Riera na dan.

De hoop was volledig gevestigd op de gebroeders Ilic en Dogan dat is een verkeerde gok gebleken.

10    
nb

Wedstrijd niet gezien, maar hij is nog steeds zelden of nooit te betrappen op een domme uitspraak. Wat het probleem is, is dat we 4 a 5 dezelfde spelers hebben. Waarvan ik Boussaid echt de minste blijf vinden. Die kan je er prima bij hebben wanneer je 3 0 voorstaat voor wat vermaak. Maar zijn acties brengen bij 0 0 te veel risico met zich mee, daarnaast krijgt hij bij een voorzet de bal niet van de grond...

38    
Wanny

Ja laten we maar weer eens van trainer wisselen. Dat werkt altijd zo goed...

20    
Dos

Ja joh, het is december en laten we weer gaan roepen om het vertrek van de trainer. Dit heeft de andere keren ook zoveel geholpen he.
NAC heeft gewoon een hele matige selectie, daar kan geen trainer iets aan veranderen.
Alleen iemand die miljoenen in de club steekt.

12    
SjorsNAC

Wat hierboven wordt geschreven ja, alleen veel poen kan NAC redden. Ruud ontslaan of de td helpt geen ene moer dat is we duidelijk toch en kost alleen weer onnodig veel geld.

Het is gewoon hopen dat er in de winterstop een paar echte versterkingen kunnen worden aangetrokken zodat het nog omgedraaid kan worden, kijk naar groningen vorig seizoen.

Of dat city nu eens eindelijk NAC echt wil helpen en buitencategorie stuurt anders heeft die samenwerking ook weinig waarde.

Geld hebben we nodig en niet zo een beetje ook!!

29    
geelzwartwit

Het is toch te triest voor woorden dat de club het jaar in jaar uit. Niet voor elkaar krijgt? Ik ga me er niet druk meer om maken. Ze zoeken het maar uit daar. Eerst de periode onder Smulders en nu dit..

En Ruud volgens mij willen supporters altijd promoveren voor bij een club als NAC waar dat als ambitie juist op 1 moet staan.

29    
sjef de gevulde koek

Als je bij de 1-1 ziet hoe illic verdedigt laat zn man aannemen, draaien loopt rustig mee, doet nog steeds niks dan laat hij hem nog rustig een voorzet geven En dan de afvallende bal is ook weer voor Telstar. Dit noemen de amateur niveau en niet alles geven.

19    
Henri

Alles draait om visie en beleid. Laat ik vooropstellen dat Ruud van mij niet weg hoeft. Zolang deze drie eigenaren blijven zitten zal het niets worden met NAC. Ja, elk seizoen iets minder van alles. Minder niveau, minder sponsoren, minder supporters etc. Maar als je als club voor de jeugd kiest middels een goede jeugdopleiding die nu ook langzaam maar zeker kwaliteit gaat opleveren, als je supporters hebt die fanatiek zijn en van aanvallend voetbal houden, ja dan moet je wel een een TD/TM en trainer aanstellen die daarbij passen. Ik denk dan aan een Koster, Jonk, Snoei, Moniz, de Jong en een Grim maar eigenlijk niet aan Ruud Brood. Ruud heeft jarenlang bewezen een degelijke trainer te zijn die meestal garant staat voor degelijk, saai voetbal. We zien het nu ook bij NAC. Bovendien, RB werd door Cocu als assistent genomen. Nou als er nou één trainer was die de afgelopen jaren saai en defensief heeft gespeeld bij PSV dan was het dit duo wel. Feit is dat er onder deze eigenaren, RVC, directie, TM en TS niets zal veranderen.

8    
geelzwartwit

@sjef en alle andere supporters
Kent u deze uitspraak nog voorafgaand aan het seizoen??
NAC doet maar wat.


"We maken niet weer de fout die Smulders maakte. Hij gokte teveel op de spelers van city die uiteindelijk niet kwamen. Nee als er iets van city komt is het aanvulling op de basis. "

17    
Buurman

Het is best te begrijpen dat als een elftal niet draait of tegenvallend presteert men het in eerste instantie gaat zoeken bij de trainer. Alleen bij NAC is het onvoorstelbaar dat supporters blijven zoeken bij alleen de hoofdtrainer. We hebben , al jaren, een selectie met te weinig kwaliteit. Eerst te weinig kwaliteit voor de ere en nu te weinig kwaliteit voor de top van de keuken. En dat heeft alles te maken met jarenlang voortdurend wanbeleid. Mensen halen ook door elkaar de begrippen begroting en (spelers) budget. Bij NAC gaat nog steeds teveel geld weg naar onzin. Je moet gewoon eerlijk zijn. Wij zijn al lang niet meer te vergelijken met ploegen als, pak hem beet, Heracles en de stillems. De stillems die helaas al lang niet stil meer zijn. Wij zitten momenteel op niveau subtop eerste divisie. Het enige wat ons nog onderscheid van ploegen als MVV en Telstar is dat we (nu nog) veel meer toeschouwers thuis trekken. Een andere hoofdtrainer zal niks opleveren. Hooguit een tijdelijke opleving. Andere spelers erbij in de winterstop geloof ik ook niet meer in. Waar ga je deze spelers halen en wie willen er komen ? Nog los van de vraag of er geld voor goeie spelers is. De opendeur dat nieuwe eigenaren met ambitie , een visie , een plan en geld de enige oplossing is lijkt me juist. Maar als die niet willen komen blijft ook dit holle kretologie. Niemand , maar ook echt niemand, weet hoe de casus NAC Breda moet worden opgelost. De korte termijn. Van Dordrecht gaan we wel winnen. Den Bosch wordt niet eens gemakkelijk. Omdat ook de Graafschap tegenvalt hou je waarschijnlijk zicht op plaats 2. Ik denk echter dat plaats 2 vet naar Volendam gaat. Die zijn op stoom. Voor NAC een nadeel dat twee ploegen rechtstreeks promoveren. De nacompetitie was al een loterij maar nu helemaal . En de nummer 16 uit de ere doet ook nog mee. Gewoon realistisch zijn , we gaan zeer waarschijnlijk een behoorlijk aantal jaren op vrijdagavond blijven spelen. Ik kan er helaas echt niet meer van maken. Ik heb me erbij neergelegd er verandert toch geen kloten.

5    
Nachoreca1


Matige selectie of niet, brood had nooit ewn aanbieding moeten krijgen. Eind vorig seizoen was zijn aanpak en wisslebeleid al om te janken. Ook nu rare absurde harde trainingen, vandaar de blessures, geen plan van aanpak en vaste opstelling. Opzouten dus. Samen met de td. En zeiken over de drie aandeelhouders? Zoek even een gek die verschillen van een miljoen erin stopt....in nac breda...hahaha wat een treurig zooitje.

22    
Otjes

Dat gelul over de aandeelhouders. Wordt er zo moe van. Die storten elk jaar bij en dan nog als kleuters janken dat je meer zakgeld wil.

Ik blijf erbij. Zet de spelers op de juiste plek en ga het elftal polijsten en maak er een team van. Op de een of andere manier lukt dat onze vriend niet.

De wissels ook tenenkrommend

10    
Jf

Ik snap niks van de voorliefde voor Ilic want wat maakt die jongen een fouten zeg. Daardoor verlies je het al op het middenveld.

0    
sjef de gevulde koek

Het is gewoon overal net niet. Dit is natuurlijk ook nog gevolg van de ellende van vorig jaar en je gewoon geen goeie mensen op de juiste plek heb zitten. Eisinga word overal uitgelachen en is gewoon niet in staat deze club te lijden. Onze TD krijgt nog het voordeel van de twijfel want met geen budget een compleet nieuwe team samen stellen is niet echt heel makkelijk. Ook zijn onze Spaanse spelers onze keeper gewoon prima spelers. Verder mis je voorin een spits en op het middenveld een speler die de lijnen uit zet en duels wint. Het is het gewoon allemaal net niet op elk vlak en dan krijg je dit.

7    
geelzwartwit

@otjes

De aandeelhouders valt inderdaad niets te verwijten. Probleem van de club is dat we nu in een situatie zitten dat de aandeelhouders bijna een miljoen bijleggen om de begroting sluitend te maken. Dat is super dat ze dat doen maar dat is als basis natuurlijk helemaal niet goed. Als ze een miljoen zouden investeren in spelers zou het een ander verhaal zijn. Maar helaas kan hun geld daar niet naartoe.

Dus dan zit je nog steeds met het feit dat de aandeelhouders de club niet laten omvallen. De club te weinig nieuw geld maakt en te hoge kosten heeft. En dus niet financieel geïnvesteerd wordt in wat er op het veld staat.

De hoop en het beleid van NAC is dan gericht op de ontwikkelingen en toekomstige transferwaarde van spelers. Vanuit dat gegeven snap je dat Brood zegt dat we niet direct hoeven te promoveren. Het sluit ook aan op Eisingas uitspraken over duurzaam promoveren en de uitspraken van Van Abeel. Dat ze transferwaarde willen creëeren.

Allemaal mooi en nobel maar dat staat en valt allemaal met sportieve prestaties en dus de samenstelling van het team. En die samenstelling van de selectie lijkt vooralsnog het allergrootste probleem te zijn.
Op de belangrijkste posities in het team is het te zwak of heb je wederom gegokt op spelers van city..(die ooit misschien indirect meerwaarde opleveren)

Progressie kan alleen geboekt worden als. Of de club aan een kapitaalkrachtige partij verkocht wordt.
Of het team wordt op belangrijke posities sportief flink versterkt.

Verder kun je op de huidge manier het seizoen op een eventuele Lucky playoff na wel afschrijven.

10    
Buurman

Tsja. De aanstelling van de juiste hoofdtrainer is een onderdeel van het beleid, in dit geval het technisch beleid. Ik vond met Brood doorgaan risicovol. Hij kreeg het niet direct op rit. En als het dan het seizoen daarop weer niet lukt weet je dat de kritiek vanuit de supporters al snel zal aanzwellen tot een orkaan. Op termijn onwerkbaar. Ik was dus niet blij met het doorgaan met Ruud, liet ik ook weten begin van het seizoen. Maar gelijktijdig weet ik dat Brood buiten zwieren nu geen klap gaat helpen. Het gaat weer wel veel geld kosten. Haal dan daar maar een goeie speler voor als die te vinden is en, niet onbelangrijk, ook wil komen.

19    
10diego

We zouden er een stuk beter voor staan bij NAC als de trainer het probleem zou zijn.


4    
NAC!!!

Ja beste mensen, had niet verwacht we zouden winnen gisteren eerlijk gezegd.
We gaan ook niet promoveren, en eerlijk gezegd laat ook maar. We staan dan weer voor schandaal. Het geheel bij ons NAC klopt nu niet en al jaren niet. Zolang we in dit straatje zitten word het niks.
We glijden alleen maar verder af.
Sorry is zeg het weer, iemand met heel veel geld kan NAC brengen waar het hoort. Linkerkolom ere. Zoals het nu is zitten we nog enkele jaren vast in de juup.

En wie zijn de dupe, de 19000 van al de jaren heen. Die komen voor hun liefde die niets terug geeft, of toch bitter weinig.

Fijn weekend!

En wat Ruud betreft: stop met jezelf in te dekken, ofwel ga je ervoor of pak je koffers. En zet spelers op hun beste plaats, ongeacht wie er dan op de bank komt te zitten.

4    
Buurman

Hele scherpe van 10Diego. Zo is het wel.

-5    
NAC vooruit!

Helaas hebben we niet de kwaliteit van types als Mari, Angelino, García, Ambrose, Dessers in deze selectie ... dat is in elke linie te zien. Daar is uiteraard ook geen budget voor in de KKD.

Maar, met NOAD nog 6 punten pakken voor de winterstop tegen Den Bosch en Dordrecht, moet toch mogelijk zijn!

-1    
Arie

Ik ben het er absoluut niet mee eens dat deze selectie te weinig kwaliteit heeft, gekeken naar de divisie waar we in spelen. Het probleem is dat er te veel spelen als een primadonna's die niks toevoegen aan het team. Te beginnen de broertjes Ilic, maar ook Stokkers en Dogan lopen maar een beetje in hun eentje rond. Boussaid kan met wat sturing van de trainer gewoon hartstikke waardevol zijn voor je team, maar wat doet de trainer? Hij wisselt de opstelling elke week, hantert een laffe tactiek, speelt om niet te verliezen en kan er geen team van maken. Het allerergste vind ik dat hij het zelf allemaal wel redelijk vind gaan en volgens mij nooit uit zn slof schiet naar deze broekies.

Pleur alle huurlingen er maar naast en BOUW nou eens een keer een team op, want directe promotie is wel het laatste wat ik in de mond neem.

13    
H.V.M.

Dat steeds meer fans twijfels uiten over Ruud Brood valt te begrijpen.
Zo wel R.B. als de selectie begint steeds meer moedeloosheid uit te stralen.
Onze trainer zal ongetwijfeld ook over enkele spelers tijdens de transferperiode medezeggenschap hebben gehad.
De tegenvallende prestaties mogen R.B. dan ook zeker aangerekend worden.
Hoofdverantwoordelijk blijft echter onze T.D. TvdA.
Deze lompe Belg blijkt een drie D print van de óók al volledig mislukte Smulders te zijn.
TvdA hanteert hetzelfde spelersbeleid en maakt dus dezelfde fouten dan zijn illustere voorganger.
Met het hoogste spelersbudget, zo'n zwakke selectie samenstellen is een ongekende wanprestatie.
Volendam met een spelersbudget van twee kisten paling lijkt het stukken beter voor elkaar te hebben.
Grotendeels Nederlandse jongens waar zo te zien bij een behoorlijk aantal nog flink wat rek in zit.
Daarnaast is Wim Jonk een man die het klappen van de zweep kent.
Heeft zelf ook op topniveau gespeeld.
Daar in het Volendamse lijkt beleid achter te zitten.
Ze beschikken aan een overdaad aan vis, maar zijn verder straatarm als het op voetbalcentjes aan komt.
En wij????
Ach, wij sukkelen op dezelfde voet al jaren door zonder uitzicht dat we ooit weer eens een stabiele middenmoter in de Eredivisie Eredivisie gaan worden!
Het beleid bij NAC is puur gericht op toevalstreffers en dat kan natuurlijk niet.
We missen kwaliteit in álle geledingen.

14    
Arie

En oja, ik zie met lede ogen aan wat er in Tilburg gaande is, beleid, visie, leuke spelers, leuk voetbal en zelfs de supporters zijn hard op weg beter te worden dan wij.

16    
Fred1

Het grote indekken van Brood is begonnen .
Er is hier technisch gezien maar één schuldige en dat is Brood zo simpel is het.
Hij gooit alles door elkaar en er zit geen enkele logica in.
En hij verwoest veelbelovende carrières van jonge spelers al in de dop.
Einde vorig seizoen liet hij het al lopen waarschijnlijk omdat hij dacht zich in de eerste divisie beter te kunnen profileren, een andere draai kan ik niet geven aan het desastreuze einde van dat seizoen.
Tel alles eens bij elkaar op.
Een ding is zéker, ik klap niet verder uit de school maar weet nu eenmaal een paar dingen, maar neem van me aan Tom v d A wilde Brood helemaal niet ( zeker niet na zijn zwakke performance van vorig seizoen en zeer zeker niet na de Damen soap ) én nog steeds trekt mevrouw Edelenbos aan alle touwtjes en onze Friese vriend blijkt inderdaad weinig zeggenschap te hebben. Zal na dit seizoen ook wel exit zijn.
De aandeelhouders blijven jaarlijks de gaatjes dichten tot er een koper komt maar daar kom je niet verder mee en dat leidt tot stilstand of achteruitgang.
Terugkomend op gisteren:
Je kunt alles wel bij de verdediging wegleggen maar daar ligt het probleem helemaal niet.
Zie het middenveld , die verdedigen geen meter mee, pak die doodlopende dwerg , bij die tweede goal staat hij gewoon toe te kijken hoe die speler van Telstar scoort.
Zit geen beweging in.
De broers Ilic doen aan schijnverdedigen , Dogan verdedigd al helemaal niet mee en dan heb je meteen het probleem in kaart waar de hoofdoorzaak ligt. En daar beginnen ook de aanvallende problemen. Een aantal pingelaars bij elkaar maakt nog geen team.
Ik was er gisteren op uitnodiging van een realitie, wat je dan ziet in de tweede helft geloof je niet, ook de mensen om je heen weten niet wat ze meemaken, het is een zeldzaam fenomeen het in elkaar klappen van NAC , Riera moet de tweede helft gek geworden zijn van wat hij op zich af zag komen van links rechts en door het midden, hij wist niet in welk gat hij het eerst moest springen.
Ik vind het zelfs oncollegiaal om collega's die wel willen werken zo te laten vallen.
De desinteresse droop er de tweede helft vanaf dat was echt te gênant voor woorden, ik heb zelfs spelhervattingen gezien van Olij waar Van Leer jaloers op zou zijn, op den duur trek je dit soort spelers mee in de malaise.
Stokkers is een parodie op een spits als je voor zo iemand een veelbelovende spits op de bank houdt dan ben je lekker met kapitaalvernietiging bezig.
Ik ben niet van de ontslagen , maar een luie trainer en een nog luiere assistent die het wel geloven daar moet je meteen afscheid van nemen, dat wordt van kwaad tot erger.
En ook mensen die niet willen winnen daar moet je afscheid van nemen , het is toch godgeklaagd dat je met zo'n selectie, zo'n begroting en alle bovengemiddelde trainingsfaciliteiten niet voor het hoogste wilt gaan, bij Cambuur staat minder op het veld .
Gisteren Volendam gezien, dat wervelt en uit alle linies komt scorend vermogen, daar staat ook een trainer aan het roer met verstand van zaken en die weet hoe je aantrekkelijk aanvallend en gegroepeerd voetbal speelt.
En kom bij mij niet aan met leeftijd want dat maakt geen ene fuck uit , je hebt het of je hebt het niet en Brood en een aantal spelers hebben een heleboel niet wat nodig is om daar te komen waar je wilt zijn.
Ik vind het gewoon schandalig heel de gang van zaken en tegen Den Bosch ga je weer het schip in.
Brood krijgt het niet voor elkaar een vast en ingespeeld team weg te zetten , hij maakt jonge jongens als Sydney en Van Hecke volledig kapot en zet op het middenveld een gehuurde kooivoetballer zonder rendement weg die alleen maar als een kip zonder kop ronddraaft en de ballen zonder uitzondering steeds bij de tegenstander inlevert.
Sydney scoorde er lustig op los tot Dogan kwam hoe realistisch is het dan als de productie stopt om de spits uit het team te halen en niet Dogan.
Gek wordt je van dit gedoe, en zoals Buurman al eerder zei, wat zegt die 18000 man op de tribune nog, ze zijn er een avondje uit maar wat blijkt de meerwaarde te zijn?
Ik denk eerder dat spelers en TS denken die gekken komen toch wel ongeacht het resultaat.

3    
10diego

@hvm, en zij die de hem aanstelden. Puur gokken, mede omdat de kleine Dalton geen verstand vd voetbalwereld heeft en zich omringt met likkers. Voor het aantrekken van vd Aat drukten nog wat mensen op de alarmknop. Daarna heeft hij dezelfde fouten gemaakt. Als je steeds hetzelfde doet, moet je niet raar opkijken als de uitkomst ook hetzelfde is. Maar je moet zelf sterk zijn om je organisatie van sterke mensen te voorzien. En de Fries en de Belg blonken in hun vorige functies niet echt uit he?

4    
10diego

@Fred1: dank voor het voorbeeld. “TVA wilde Brood niet”.

En toch kwam Brood en TVA zit er nog steeds. Het zegt meer over TVA dan over Brood.

-2    
sjef de gevulde [email protected]

Klopt TVA was rond met Been zoals al gemeld toen. Er is toen toch met druk op zn schouders van de andere kant voor Brood gekozen. Ook door het Bredase. Omdat TVA er net zat durfde hij dit natuurlijk niet aan.

9    
Fred1

@ 10 Diego, het zegt niks over Brood, niks over Tom v d A , maar alles over Degene die echt aan de touwtjes trekt.
Het zijn maar marionetten er is er maar een die werkelijk de touwtjes in handen heeft en dat is tante Nicole .
Maar met jouw opmerking, kort vertaald “ als je steeds hetzelfde doet dan blijft het resultaat ook steeds het zelfde” sla je wel precies de spijker op zijn kop, ik denk dat dit precies weergeeft en ook de bron is van wat de inhoud van het verrotte NAC cultuurtje is waar niemand een vinger achter krijgt.
Ik heb ook mijn twijfels over steeds die vreemde blessures dat is een combinatie van slechte medische begeleiding en iets wat niet klopt in de trainingsintensiteit, dat weet ik zeker.
Maar ook hoe een speler er vaak zelf in staat. ( het cultuurtje )
Brood geeft gisteren aan dat Mounir vaak kapot is na 3/4 wedstrijd, ik zie dat bij meerderen in het team die het na 3/4 wedstrijd niet meer kunnen belopen, we zitten half het seizoen en niemand lijkt fit.

3    
Breda

@ fred1, mooi verwoord en helemaal waar. Wordt t dan niet eens tijd dat de suportersgroepen samen komen voor acties om de boel eens wakker te schudden en om ons ongenoegen te uiten.

3    
Patrick

Als je 1-0 maakt, ga je op zoek naar de 2 de lijkt mij en dan ga je niet controleren lijkt mij. Wat ik ook op valt is dat moment dat dogan terug is gekomen dat spitsen niks meer is geworre zowel finn niet als Sydney niet, terwijl Sydney er 5 in hebt liggen Met volgens mij finn aan z'n zijde. Dus ik zeg finn en Sydney in de spits en dogan erachter. Bousaid is in mijn ogen ook geen verbetering, zie ik liever vd gaag. Dus ruud denk erover na, want zo ga je nog vaker op je bek of hou de eer aan je eigen. Maar dat is mijn mening.

3    
Buurman

Beste Fred. Je haalt flink wat juiste punten aan. Ik heb echter vanochtend de spelersselectie en wat papier gepakt. Als Brood de boosdoener is, dan moet de juiste oplossing , waar NAC goed mee speelt, ook te vinden zijn. Laten we afspreken op deze site we gaan met zijn allen opzoek naar de " heilige Graal." Ik heb serieus gezocht maar de juiste opstelling niet gevonden. Olij, Riera kwamen in iedere opstelling terug. Betekent dat ik negen plaatsen had waar ik niet kon zeggen; " die moet uiteraard spelen." En dat is heel erg veel. Kijk als je Dessers hebt, dan zeg je, dat is onze vaste spits. Een type als Angelino onze vaste back. En als je dan drie plaatsen over houdt waar je twijfelt dan zit het redelijk goed. Bij NAC dus 9 plaatsen waar ik twijfelde. En die twijfel was steeds omdat ik vraagtekens plaatste of die speler voor die plaats wel goed genoeg is. Maar goed , wie komt met de juiste opstelling , wie stelt een winning team samen. Mij lukt het niet en Brood komt er blijkbaar ook niet uit. Wie wel ?

-1    
Buurman

oplossing moet zijn opstelling

3    
Geraldo

Zorgen dat we met hard werken nog 4 tot 6 punten pakken voor de winterstop. Hopen dat de Spaanse enclave direct kan aansluiten na de winterstop zodat de rest op het veld meer aan voetballen toe kan komen. En als het ff kan nog 1 ervaren stabiele speler op het middenveld erbij. Billenknijpend 2e worden in de allerlaatste wedstrijd is ook mooi.

6    
Cool Hand

"Het enige wat ons nog onderscheid(t) van ploegen als MVV en Telstar is dat we (nu nog) veel meer toeschouwers thuis trekken."
Zo zie ik het ook. Die 18.000 zetten ons op het verkeerde been. We horen in de KKD thuis, het is niet anders. Je kunt Brood prima ontslaan, want hij gaat het verschil niet maken, maar je lost daarmee het probleem niet op. En als iemand denkt dat Sidney en Stokkers samen in de spits het tij gaat keren, dan kom je van een zeer deprimerende en koude kermis thuis.

0    
Henkie

Het ligt niet aan Brood. Het ligt gewoon aan de selectie. De zoveelste trainer eruit trappen heeft geen enkele zin.

Enige wat tot een top 2 plaats kan leiden zijn 2/3 goede nieuwe spelers en de terugkeer van de 2 spanjaarden.

Hoop van harte dat ze Thierry Ambrose weer voor een half jaartje weten te strikken. Zou weer een gratis topper zijn.
Bohui kan ik nog niet inschatten, wellicht voegt hij iets toe.

-2    
ome cor

Tuurlijk roepen we nu om het vertrek van Brood. Ik las zelfs de naam Maurice Steijn al ergens.
Dom gelul !!!

Elke trainer die we haalde had een positief CV en elke trainer vertrok als een sukkel die er geen reet van kan.
Tuurlijk mannen....... *Zucht*

Lekker simplistisch om het hoofd van de trainer blijven roepen.

5    
Fred1

@ Buurman, dat is ook het hele eieren eten, de spelers kunnen onder Brood nooit zelfvertrouwen en vaste patronen opbouwen .
Maar de wisselvalligheid is troef vandaar dat er ook negen namen zijn die jij niet kunt invullen en ik ook niet , en die je er wel bij zou kunnen zetten zijn geblesseerd of komen niet in het plaatje voor.
Al blijf ik er bij dat je Sydney in een uitgebalanceerd team best vast in de spits kunt zetten, it's all about performance.
Een spits mag je na 5 goals in 8 wedstrijden natuurlijk nooit passeren, dat doe je bij een keeper ook niet na drie blunders.

4    
Fred1

@ Ome Cor, als elke trainer met een mooi cv binnenkomt en met pek en veren vertrekt waar zou dat dan aan liggen?
Aan de supporters?

4    
fvf6

Wat een gelaten reactie van Brood , mag best wat feller om te boel op scherp te zetten als hij in de kleedkamer reageert zoals voor de camera doet , dan begrijp ik dat hij het elftal niet motiveert maar juist demotiveert. Sla eens met de vuist op tafel noem man en paard , of lever je contract a.u.b. in . Lieve woordjes helpen deze selectie niet vooruit. Een grote schande dat NAC met het grootste spelersbudget in de kkd niet meer brengt dan wat men tot nu toe laat zien

0    
sjef de gevulde koek

Tuurlijk ligt dit niet aan Brood die heeft toch al lang gezien dat er te weinig kwaliteit is vandaar zijn uitspraken. Een goeie spits een snelle buitenspeler en een middenvelder die niet bij elke duel op de grond ligt en we hadden stijf bovenaan gestaan.

-3    
Kopspion

Brood maakt meer kapot dan je lief is

7    
NAC70

Vanalle bovenstaande reacties is die van Fred de enige die hout snijd. Geen enkele vastigheid binnen en buiten het veld bij deze o zo mooie club. Onze aandeelhouders hebben laten zien dat ze domweg niet in stat zijn de juiste mensen neer te kunnen zetten binnen de club. Sinds ze 6 jaar geleden aan de macht zijn gekomen ( noodgedwongen...) hebben zij keer op keer de foute keuzes gemaakt en dat laatste vooral op Technisch gebied ...het aller belangrijkste binnen een betaald voetbal organisatie!! Zolang we met hen zitten op gescheept veranderd er helemaal niks... ik blijf wachten en hopen op die ene echte grote investeerder met een goed plan, visie en geelzwart hart voor deze club.

4    
Mo

Dag , Ruud!

4    
Baosje

Ik roep nu al maanden dat we het Brood niet gaan redden!!!

Het spel is niet om aan te zien...
Schijtbakken voetbal met een dito opstelling van Brood

Héél snel afscheid van nemen en Mario Been aanstellen!!

Liever MET voetbal wat naar voren gericht is in de KKD blijven ( want promotie kan je beter heel snel uit je hoofd zetten) ,dat dit gepruts

Daaaag Ruud

Next....

6    
7Hills

@ H.V.M.

Mooi dat je het voorbeeld van Volendam aanhaalt. Die speelden gisteren met een elftal waar 7 (!) spelers uit de eigen jeugd in stonden. NAC wil daar ook naartoe, maar zoiets heeft tijd nodig. Tot die tijd moeten we extern kijken voor directe versterkingen. Nu hebben TvdA en Maas sinds 01-09 de tijd gehad rond te kijken, spelers te scouten en gesprekken te voeren. Dus ik verwacht wel 1 of 2 nieuwe spelers plus eenzelfde aantal die gaan vertrekken.

12    
Fred1

De jeugd van NAC is werkelijk waar om van te smullen maar als je ziet wat er mee wordt gedaan zodra ze hoger op mee kunnen dat is om te janken.
Als je een trainer hebt die zich alleen met 14 spelers van het eerste bezig houdt en geen oog voor de onderbouw en de jeugd heeft dan wordt het een kweekvijver voor de concurrenten.
Ik heb een bloedhekel aan de kruiken maar kom ook niet uit een ei natuurlijk je ziet daar gewoon visie en voetbalkennis in terug en daar kunnen we lachwekkend over doen, feiten zijn feiten.
Ze spelen goed en aantrekkelijk voetbal, jeugd krijgt een kans, stadion raakt steeds voller, publiek wordt fanatieker en ze halen punten.
Als ik die kop van v Geel zie moet ik al kotsen maar het is zoals het is en ze hebben het gewoon goed voor elkaar.
Laten we daar gewoon eerlijk over zijn.

5    
Ernie

Ik ben van mening dat het probleem vooral op het middenveld ligt. Het zijn allemaal dezelfde type spelers. Je mist een paar klootzakken daar. LEIDERS.
Dit ligt niet aan Brood maar aan degene die de selectie heeft samengesteld.
Als je heel realistisch bent, deze ploeg is niet klaar om te promoveren.

-9    
ome cor

Het ligt altijd aan de trainer. De negatief leuterende supporter heeft altijd gelijk wanneer hij roept om het ontslag van de trainer.
Als je in de de geschiedenis graaft van bsiderats.nl zie overigens ook dat eerst hele volksstammen de naam van de trainer noemen als ideale kandidaat, maar dezelfde volksstammen roepen ook het hardst om zijn ontslag.

Dijkhuizen:
Hij loodste hij Excelsior van de zevende naar de derde plaats in de Jupiler League en promoveerde in 2014 met Excelsior naar de Eredivisie.
Kwam naar NAC en werd weggezet als een saaie pastoor die totaal geen verstand van voetbal had.
Thans werkzaam als videoanalist bij FC Utrecht (standaard top 10 club in de eredivisie)

Vreven:
Stijn was een beginnende trainer toen hij bij NAC kwam en ten onrechte ontslagen bij Waasland-Beveren, ondanks dat hij een prima resultaat had neergezet.
In Breda werd de felle verdediger van weleer warm binnengehaald, maar net zo hard afgezeken omdat de man zijn passie voor zijn werk tijdens wedstrijden te veel toonde.
Vreven promoveerde met NAC en won zowel uit als thuis in competitie van landskampioen Feijenoord. Toch moest hij NAC verlaten en niet iedere NACsupporter betreurde dat.
Vreven timmert nog steeds aan de weg. Is geen van Gaal of Mourinho, maar ook zeker niet slecht !

Van der Gaag:
In seizoen 2015/16 bereikte hij met fokking Eindhoven de play offs, waar een clubje uit Breda roet in het Eindhovense eten gooide.
In de twee seizoenen daarna, bij Excelsior, behaalde hij de hoogste positie in 32 jaar en hield de Kralingers in de Eredivisie.
Bij NAC kon hij er opeens helemaal niks van (volgens de technisch wel onderlegde aanhangers al daar).
Tegenwoordig is hij 1e man bij Jong Ajax wat op dit moment nog 2 plaatsen boven NAC staat !

Brood:
Ruudje heeft gewerkt als trainer van Helmond Sport, Heracles, RKC, Roda, NEC en als assistent bij PSV (wat een paar titels pakte).
Hij promoveerde met RKC en ook na het kampioenschap met NEC.
Nu bij NAC is het opeens een sneue man die onbegrijpelijke keuzes maakt en debet is aan de huidige sportieve situatie in Breda.

Conclusie:
De NACsupporter is als een verwende kleuter. Zo lang NAC wint hoor je 'm niet of nauwelijks. Gaat het NAC sportief gezien even wat minder voor de wind dan begint hij te jengelen, te janken, te dreinen. En het ligt altijd aan de trainer.

0    
Scheppioni

Helaas Brood is het net as vd gaag niet, laat Weijs of desnoods Dingsdag maar het eens proberen, of een onbekendere naam. Mijn verwachtingen zijn de laatste jaren bedrogen uitgekomen ! Maar ook voetbalverstand in de td en ad, maar dat roep ik al vanaf het begin, tis een puinhoop bij ons NAC, op naar hopelijk weer eens betere tijden, dit is ook een inbreuk op het lichamelijke van een NaCCer !!

10    
Badeend

Ik geloof best dat het probleem dieper zit dan Brood, en ik wil ook nog wel geloven dat er tijd nodig is om écht de jeugd naar een hoger plan te trekken.

Maar godnondeknetter dat is toch geen excuus voor de ellende die we inmiddels al jaren voorgeschoteld krijgen? Elke idioot die ook maar een greintje snapt van teamsport, weet dat je bij een jonge spelersgroep (en eigenlijk bij elke - zie de teams van Ten Cate en Brands bij NAC, en nu ook weer Willem II) vooral moet zorgen voor vastigheid en automatismen? Dan komt pas het vertrouwen, en daarmee ook echt wel de prestaties als je een beetje kan voetballen.

Maar Brood.... Die kiest er dus voor om 8 wedstrijden voor het einde van een dramatisch tyfusseizoen in de Eredivisie dezelfde sneuneuzen te laten wanpresteren en zodra hij dan EINDELIJK een andere selectie heeft waar hij zelf óók de hand in heeft gehad, hangt de eerste periode van geluk aan elkaar (zijn eigen woorden) en gaat het daarna keihard bergafwaarts, zonder ook maar een vorm van spelidee, teamspirit, tactiek of strategie. Waar eindigt dit, Brood? Of hoe ga je dit een halt toeroepen??

Overigens, dat Dijkhuizen nu TV zit te kijken voor FC Utrecht, betekent natuurlijk niet dat hij een goede hoofdtrainer voor het eerste elftal van een BVO is. En misschien dat Van der Gaag ook wel zijn niveau gevonden heeft (tweede elftal, eerste divisie, heel andere druk). Vreven heeft het aardig gedaan, maar ook daar zat weinig idee achter. Daar kom je als club niet verder mee, alleen op de kortere termijn om een team samen te smelten, dat kan hij.

Ik ben benieuwd hoe dit zich allemaal verder ontwikkelt. Intussen ben ik wel behoorlijk de binding met mijn NAC kwijtgeraakt de laatste jaren. Niets waar NAC in mijn hart voor stond, zie ik terug. Geen over mijn lijk mentaliteit, geen écht team, geen goede wisselwerking met het publiek, geen échte support en beleving op de tribunes. Het is allemaal zo lafjes en zo nep. Alsof Van Leer en Kali de macht hebben gegrepen. Bah. Hopelijk komt het nog goed.

-4    
jvt

Helaas heeft jvt weer gelijk gekregen.
Ondanks de dertien in een dozijn veel te grote selectie met verhuurde eeuwige talenten aan broer Helmond is de technische staf natuurlijk van bedenkelijk niveau. Brood die weinig wilde veranderen was al geen haar beter dan zijn voorganger en al evenveel een onbevlogen klaas. Haalde een even zo zachtaardige assistent erbij en een keeperstrainer die nu ook niet uitblinkt. Zijn voicemail bericht aan het begin van dit seizoen was zo mat dat je er uit kon begrijpen dat ie er eigenlijk geen zin in had. In ieder geval spatte er geen vuur van af, evenals de zachtaardige bijklussende en pendelende TD.

Beste mensen, dit straalt af op je team, dit zijn geen leiders. Dit zijn een Van der Gaag en Smulders 2.0 maar vrouwtje Edelenbos heeft met ook nog eens een Friese volkszanger de club een nieuwe directie gegeven. Gefeliciteerd en gedeclareerd.

U bent slechts het decor van een heel slecht toneelstuk en liet zich inpakken met extra spelersbudget boven 10k. Als supportersraad had je het niet nakomen natuurlijk nooit gepikt. Maar er kwamen wat lijken uit de kast en in de winterstop kost een versterking maar een paar maandsalarissen. Zolang u niet opstaat is NAC uw kroeg, bent u financier van zichzelf verrijkende nietsnutten en maakt u deel uit van het meubilair waar heel Nederland smalend om lacht. Een bij elkaar geraapt zooitje kabouters, huurlingen, verweggistan passanten en eeuwige talenten. Doe niks en laat je club, is niets van jou bij, zonder promotie naar de kl.. gaan. Proficiat.

4    
Ivo

We begonnen met een hoop nieuwelingen, de restanten van een dramatische selectie van een dramatisch seizoen, en wat jeugdspelers. En zowaar werden er de eerste wedstrijden behoorlijk wat punten gepakt, soms met wat geluk, maar met veel inzet. Het veldspel, dat was niet best, maar dat zou wel beter worden als er wat meer wedstrijden gespeeld waren.

We zitten nu op de helft van het seizoen en het veldspel is nog slechter dan in die eerste wedstrijden, je ziet bij sommige jongens (m.n. de broertjes Ilic) de motivatie al afnemen en de poppetjes staan nog steeds niet op de goede plek. Ik zie geen automatismen, ik zie geen diepgang, ik zie bedroevend slechte spelhervattingen en net zoals vorig seizoen 11 ZZP'ers die er zonder bindmiddel het beste van proberen te maken.

Nogmaals, Olij en Riera zijn top en de enigen die constant genoeg zijn en dit niveau aankunnen. De rest is te jong, te wisselvallig, of staat op de verkeerde plaats.

Brood lijkt te trots om zijn fouten te herstellen, Verschueren op rechtsback en van Anholt op het middenveld, dat is een gedrocht, maar het terugdraaien ziet hij als gezichtsverlies. Ik heb nog geen één speler een echte serieuze stap zien zetten en beter zien worden.

Tenzij het te bont wordt, mag Brood dit seizoen afmaken, maar ik zou echt eens op zoek gaan naar iemand die een team kan smeden en jonge spelers beter maakt. Ik had Snoei al genoemd maar die ging helaas naar de Graafschap. Daar druipt de passie vanaf.

1    
ome cor

Hoe mooi zou het zijn wanneer we na de winterstop eindelijk eens kunnen starten met de ideale verdediging.
Vooraf was iedereen lyrisch over 3 Spanjaarden en liet het ons koud of Brood Schouten of van Anholt RB zou zetten. Verschueren was voor die positie niet eens im frage.

Met een degelijke en deugdelijke achterhoede kun je meer lef tonen op het middenveld en aanvallender spelen, waardoor je spitsen ook echt bruikbare ballen krijgen.

0    
Badeend

Interessante vraag - welke speler is de laatste die bij NAC in de eerste selectie écht beter is geworden dankzij trainers, team, organisatie?

Dan bedoel ik dus niet de Manu Garcias van deze wereld, die het honderd procent zelf gedaan hebben.

4    
Jan Bril

Als de Belg eens begint met het rechtzetten van zijn kardinale blunder door in de winterstop een echte leider toe te voegen aan de selectie dan is het lek al half gedicht.

3    
Hector

Je kan iedere trainer hier wegzetten, het voetbal wordt niet beter. Het is middelmatig niveau. ,zeg maar plaats negen

2    
Nacman

Ik denk nog een jaar kkd met deze trainer.
Ik hoop op een zeer snelle overname door city dat zij de dienst uitmaken het beleid gaan bepalen de rotzooi lozen van de bestuurstop tot het brandhout op het veld want dit beschimmeld brood is over de datum.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja