Overal waar we komen

BSR TV: Tom van den Abbeele: "De belangrijkste versterkingen zijn gehaald"

Praatpapegaai

Tom van den Abbeele is de man die de laatste tijd genoeg kritiek heeft mogen opvangen. Want waar waren de drie versterkingen die zo verwacht waren? Volgens Tom zijn deze alle drie binnen gehaald in de vorm van een trainer, een speler en een jeugdspeler voor de toekomst. We spraken de TD tijdens de perspresentatie van Peter Hyballa.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
44 Reacties
75    
NAC4Ever

@HENKIE
Omdat Vloet en Mühren door ons zijn uitgekotst.

(Seuntjens vind ik een ander verhaal, maar is door van den Abbeele al uitgelegd).

27    
Pizzabakker

Da's een goeie bak zeg! De trainer is nu de derde versterking!
De toezegging van drie versterkingen is volgens mij al gedaan voordat Brood de laan uit is gestuurd, toch?
Dan verwacht ik eerlijk gezegd drie veldspelers.

54    
Wanny

Dat weet TVDA zelf ook wel. Die heeft gewoon niet meer geld gekregen en dus is het bij 1 speler gebleven.

Overigens hebben we vaker meerdere spelers gehaald in de winterstop en hoeveel daarvan waren succesvol en het seizoen erop nog steeds bij ons actief?

6    
Da Huge

Tja, hij zegt allemaal niets raars en weet ook wel van die drie versterkingen. We gaan het allemaal zien, zegt niks heel doms maar het zijn ook wel de typische voetbal open deuren.

21    
Wanny

Tom zal ook weleens hebben gevloekt op de RVC, maar dit is waar ie het mee moet doen. Kan ie blijven zeuren dat er meer spelers bij hadden gemoeten, maar je moet vooruit kijken.

25    
sjef de gevulde koek

ja wat moet hij inderdaad anders zeggen. Ik ben al blij dat er niet weer een vloot rare spelers is aan komen waaien. Dan kun je het beter met dit materiaal doen. We gaan het zien er is altijd hoop natuurlijk. Ik hou me vast dat we redelijk voetballen en hopelijk dat het geluk ons een beetje mee gaat zitten.

35    
Baron

Persoonlijk vind ik dat TvdA nog niet eens zo slecht werk aflevert.
Op zich prima tot redelijke spelers gehaald.
Echter is dit statement natuurlijk kolder.
Zeg gewoon hoe het is, gewenste versterkingen mochten ivm uitblijven vertrekkende spellers.

-122    
Henkie

Ach ach, ga toch frieten bakken.

3 Versterkingen voor in de basis waren aangekondigd. Ik tel er 1.

Daarnaast:
- Waarom geen Vloet gratis gehaald? (15+ goals)
- Waarom geen Seuntjens gratis gehaald? (20 goals?
- Waarom Muhren gratis laten vertrekken? (30? Goals)

Nu een gebrek aan scorend vermogen. Je hebt gefaald Tommeke.

8    
NAC4Ever

Wat betreft een selectie samenstellen denk ik dat hij het nog niet zo slecht heeft gedaan. Is gewoon niet makkelijk om een geheel nieuwe selectie neer te zetten. En zo slecht vind ik de meeste spelers nog niet. (Moeten alleen wel kansen gaan afmaken).

Maar op het gebied van communicatie hoop ik dat van den Abbeele zich snel verbetert.

75    
NAC4Ever

@HENKIE
Omdat Vloet en Mühren door ons zijn uitgekotst.

(Seuntjens vind ik een ander verhaal, maar is door van den Abbeele al uitgelegd).

13    
Tombola Breda

Ik zou niet graag in zijn schoenen willen staan. Ga er maar aan staan. Zo ontzettend veel factoren die van invloed zijn maar je niet of beperkt kunt beïnvloeden. Geen fijne omstandigheden waarin hij moet opereren. In dat opzicht een knappe prestatie tot nu toe, ondanks de zure 6e plek.

Ik vraag me ook steeds meer af waar NAC nu had kunnen staan als de aandeelhouders niet hadden vastgehouden aan Brood. Dat moet voor TvdA toch ook een hard gelach zijn.

36    
7Hills

@ HENKIE

Wel je huiswerk doen;

Mühren werd gehuurd door NAC en nu door Cambuur van Zulte Waregem. Was dus helemaal niet de beslissing van TvdA maar van de speler zelf en zijn broodheer om zich niet opnieuw te laten verhuren aan NAC maar naar Cambuur te gaan. En aangezien NAC naar verluid 3 ton voor hem betaalde vorig jaar ga ik er vanuit dat Cambuur ook redelijk in de buidel moet tasten.

Achteraf heeft iedereen gelijk, maar wat jij doet is zelden vertoont hoor.

-40    
Real Robert

Wat is het toch een ongelooflijke zot. Ik heb er geen andere omschrijving voor. Zelfs hier in Belgie zijn er maar weinigen zo!
Arm NAC!

33    
Ome Cor

@henkie
Serieus ???
Muhren wilden we hier nog niet als reserve materiaalman houden na vorig seizoen. Dat hij nu een scorende aanvaller blijkt is mooi voor Cambuur, maar bij ons was het drie keer niks.

Johan Derksen noemde hem ondanks zijn mooie goal een oud wijf en was zeker niet lyrisch over hem.

40    
Tombola Breda

@HENKIE, volgens mij zijn er hele legitieme redenen geweest die 3 niet te contracteren:

Vloet: Speler met een flink smet bij NAC (te weinig gepresteerd, krijgen nog geld van zijn ex-werkgever)
Seuntjes: Te duur en te oud. Wilde perse een meerjarig contract. Daar was geen ruimte voor gezien de grote schoonmaak van dat moment.
Mühren: Serieus? Misschien wel de meest afgezeken speler van vorig jaar? Was bovendien gehuurd.

11    
The Cosmic Gate

Leigh nu al verkocht of ?

16    
Wanny

Vloet, Muhren en Seuntjens zijn ook 3 spelers waarvan je weet dat je er in de eredivisie niks meer aan hebt. Dus dan heb je het ook over korte en langere termijnkeuzes.

15    
Da Pope

Ik snap het verhaal van TvdA op zich wel. Het blijft echter erg teleurstellend dat er uiteindelijk maar één speler komt, wanneer je meerdere malen de suggestie wekt dat je je in elke linie wil versterken. Het is ook gewoon een vreemd verhaal. TvdA gaf in de zomer aan geld over te houden voor de winterse transferperiode, het geld van Kali is niet meteen opnieuw geïnvesteerd, er zijn toch meer seizoenkaarten verkocht dan begroot, enzovoort.

Alle berichten over de terughoudende RvC komen van BN DeStem. NAC zelf heeft niets anders gecommuniceerd dan de wens drie versterkingen te halen en het feit dat de directie en RvC volgens Eisenga 'op één lijn zaten'. Net als eerder met de trainer, die vlot aangesteld zou worden, blijkt de werkelijkheid wat anders dan het vertelde verhaal. Communiceren is niet het sterkste punt van deze leiding.

1    
Arie

Waar de schoen voornamelijk wringt is dat er, naast het feit dat het er maar 1 is i.p.v. 3, een middenvelder is gehaald waarvan we er al meer dan genoeg hebben.
Snelheid, diepgang, doelgerichtheid, goals, voorzetten en creativiteit hadden de pijlers voor versterking(en) moeten zijn. TvdA komt met een type wat geen van dat alles is, maar een nikszeggende eenheidsworst als El Allouchi die in zn hele carriere van +/-150 wedstrijden 7 goals heeft gemaakt.
Had je dus net zo goed niks kunnen halen.

7    
Basje

Als je denkt dat muhren hier precies het zelfde had gedaan als bij Cambuur. Dan kan ik je voetbal verstand niet serieus nemen. Met alle respect hoor maar een speler draait niet als zelfs het thuis publiek hem tegen zit.

Ik vind ook dat tvda prima werk heeft geleverd. 80% van Smulders buiten de deur gewerkt. En de spelers die die heeft aangetrokken zouden als je kijkt naar statistieken toppertjes moeten zijn.
Stokkers deed het prima bij Fortuna en de goals die die tot nu toe heeft gemaakt zijn ook echte spitse goals.
Dogan. Schoot er vorig jaar 30 in iedereen verklaarde hem voor gek als hij dogan niet vast zou leggen.

52    
Ivo

De strategie wordt:

We gaan dit seizoen proberen er uit te halen wat er in zit, werken aan een moderne frisse speelstijl a la Jurgen Klopp en accepteren dat we waarschijnlijk niet promoveren. We gaan geen geld besteden aan gokjes en buitenkansjes, want de kans dat dat nog promotie oplevert is te klein.

In de zomer de sterkhouders vasthouden, de rest mag weg. Doorselecteren en met 5-10 nieuwe spelers in de selectie volgend jaar voor promotie gaan.

Oftewel: duurzaam promoveren. Geen gekke dingen doen, eerst zaaien, dan oogsten.
We komen van ver mensen. Vorig jaar stonden we nog naar van Leer, Kali en Rosheuvel te kijken.

Trouwens: Behalve Lundqvist heeft geen enkele speler die vertrokken is nog een pepernoot geraakt. Het was een selectie van niks. Dan staan we er nu al beter voor. En dat meen ik serieus.

-5    
Teflon don

Wie is die drugsdealer die ik in het raam zie staan?

-19    
Toontje

@Henkie

Snap niet waarom er op jou zo negatief wordt gereageerd. Het is toch ook gewoon zo. We hadden ze kunnen hebben en dan hadden we er veel beter voor gestaan.
Tot nu toe een waardeloze directie

7    
L.

Ben ook wel benieuwd naar de menig van Willem over zijn nieuwe rol.

6    
@Henkie

Hey Henkie,

Heimwee naar Smulders? Of liep je toen ook te zeiken dat Muhren en Vloet er niks van konden en ga je die nu ophemelen.

1    
Robbie Rafello

Brrrrrrr, wat een engerd. Als je zo wegdraait met je ogen bij een directe vraag, ben je niet recht door zee.

2    
Ad B uit Roosendaal

Een goed interview en Tom geeft professioneel goed antwoord.

Je moet roeien met de riemen die je hebt. Meer financiële middelen zijn er niet en dat begrijp ik. Vergeet niet dat de aandeelhouders al flink hun nek uitgestoken hebben.

Hij geeft terecht aan dat de huidige selectie op zich goed is, maar we missen helaas een goede spits.

6    
[email protected]©

Als dit de drie versterkingen zijn, dan hoort dat voor mij in dezelfde categorie 'dat bedrijf is van mijn vrouw'.

22    
Italo (BSR)

Dit kraakt voor mij aan alle kanten. In eerdere uitgebreide interviews met hem gaf hij aan iedere transferperiode door te willen selecteren. Concreet wilde tvda twee a drie nieuwe spelers halen. De lijstjes met namen van aanwinsten waren helemaal klaar, terwijl men wilde vasthouden aan 25 spelers in de selectie. Dan is simpelweg de conclusie dat het, doordat men er niet in is geslaagd spelers te slijten, een teleurstellende transferperiode is geweest.. Dit met een grapje (jeugdspeler en trainer meerekenen) afdoen is voor mij veel te makkelijk. Had liever gezien dat ie eerlijk zou zeggen dat deze transferperiode niet heeft gebracht wat hij er van had gehoopt op voorhand.

4    
GB

Voor de 100e keer, hou nou eens op over spelers die weg zijn en het dan beter doen. Heeft met gevoel en motivatie te maken, veel meer dan met kunnen voetballen. Als een speler niet lekker in zn vel zit om welke reden dan ookz gaat ie niet presteren, punt

Dan kun je eindeloos gaan mieren over het feit dat ze t nu ergens beter doen maar dat zegt dus niks, noppes, nada over NAC.

Verder heeft TVA natuurlijk gewoon gefaald. Ja tis waar dat ie slechts beperkte mogelijkheden had door RvC maar hoe hij communiceert werkt niet om spelers kwijt te raken of aan te trekken op een goede manier. Komt niet sterk over en lult teveel in de ruimte mijns inziens.

U zijt gegroet!

6    
Am

Blij met dit interview en ik moet zeggen ik ben positief verrast. Duidelijk en eerlijk verhaal en lange termijn beleid.

0    
DunErwt

De positiveitspolonaise loopt weer aardig men mag weer eens geen kritische blik hebben.
TvdA is goed bezig hoor wat een geldmaker weltrusten verder

-2    
Jeff

Ik geloof echt wel dat hij terug gefloten is door de RVC.. Hij is ook maar een pion, andere mensen binnen de club maken de beslissingen.

Wat ik niet kan begrijpen is dat hij niet voor zijn spelers en trainers op komt. Vorige week was Weijs nog de man voor de toekomst en nu laat hij hem wegsturen.
Terug in zijn oude rol... dat was toch assistent trainer?
Laat eens je tanden zien man.

Hyballa komt alleen als Weijs weg gaat. Nou dan kom je niet.. Weijs heeft 6weken lang zn stinkende best gedaan om van NAC weer wat te maken, heeft hij alles goed gedaan, nou nee.. maar kom op man! Heeft het wel gedaan vanuit een visie en we zagen echt weer wat NOAD op het veld. Nog niet eens een bedankje kan er af.. schandalig.. om je rot te schamen.

Hoop wel dat de nieuwe trainer de zelfde weg doortrekt, op zijn eigen manier dan. Maar als hij de arrogantie heeft om zijn vriendjes binnen te halen heb ik weer mijn bedenkingen, helaas...

0    
Harrie

Pinokkio

3    
Scheppioni

Italo slaat de spijker op zijn kop ! Ik heb in 40 jaar NAC nog nooit zonne wazige gast as td meegemaakt ! Een grote ellende !!

14    
Buurman

TvdA geeft helemaal geen goed interview. Hij liegt. Punt. Hij had kunnen zeggen ; " met het beschikbare budget kon ik deze mensen halen , minder dan voorzien, maar ik ben er niet ontevreden over." Beloofd was een versterking voor alle drie de linies. Dan moet je later daar niet vlug een trainer en een jeugdspeler bij gaan tellen. Uiterst kinderachtig en dieptriest dat supporters , die zich zelf hebben gepromoveerd tot de goeie supporters, dit goed gaan liggen praten. Wat zijn we toch een mutsen club geworden.
Overigens ben ik met Haye niet ongelukkig. Heeft een goeie trap en dat werd gemist. Liever 1 Haye dan de 5 peukenbakken die de vorige winterstop werden gehaald. Doordat we nu in de voorhoede te weinig hebben ben ik bang dat we promotie kunnen vergeten. Daar verandert een andere trainer niks aan. En of Hyballa een goeie trainer is weten we ook pas over een wedstrijd of 5. Laten we nu eerst eens even rustig afwachten. Hopen op promotie via de nacompetitie doen we allemaal. Of je nu criticaster of polonaiseloper bent heeft daar niks mee te maken.

-1    
jvt

Straalt geen ervaring en gezag uit. Iemand dat wat onwennig lacht. Geen scherpe vragen van deze reporter. Natuurlijk neem je geen genoegen met drie versterkingen waarvan een jochie die een eerste profcontractje krijgt en de trainer zelf die meetelt, nou nou.

Deze onevenwichtige te matige selectie heeft ie zelf samengesteld. Met de twee gratis van MC. Duurzaam promoveren? In je handjes knijpen dat je direct mag promoveren en meer budget kan genereren en dan zie je in de transferperiode wel verder. Niet weer een zoethoudertje als "dan zijn we er volgend jaar beter op voorbereid". Weet deze 'technisch manager' wel hoeveel wij op de tribunes lijden en hoevaak we al, ook door hem, bedrogen zijn?

Eerste performance van Hyballa valt verbaal tegen. Kan niet uit z'n woorden komen, slikt woorden in, kijkt je niet aan. Waar moet dat heen?

5    
Tico

Ik lach me een krul in men lul als ik zo de verhalen van sommige mensen hier lees!
Hun eigen gedachten gaan ze ook daadwerkelijk geloven en gaan zelfs in de verdediging als mensen daar niet in mee gaan! Opruiers, ik heb er geen ander woord voor!
Ik heb in iedergeval vertrouwen dat het goed gaat komen!!! HUP NAC

-4    
toontje 1964oosterhout

sommige supporters hebben mee4 verstand van bier dan van voetbal.
lees seuntjes murhen deze gasten hadden in deze situatie ook niet gescoort!!!!

1    
Cool hand

Henkie kan het achteraf mooi vertellen. Ik lach me dood.

4    
Otjes

Ongeloofwaardige kerel. Geen ruggengraat, echt een Belg. Wordt binnen het Nac’se aan alle kanten voorbij gelopen.

6    
RichardPraha

Haha GE-WEL-DIG: Tommeke praat over de aanstelling van een trainer voor de lange termijn, en in zijn eerste interview zegt Hybala doodleuk dat hij na 1,5jr weer weg is als ze niet promeren...

4    
H.V.M.

Deze Belg lult maar een eind raak.
"We willen duurzaam promoveren, maar als het nu lukt is het ook goed!

Denkt hij trouwens nu echt dat als je pakweg vijf jaar in de KKD hebt rondgewandeld en daarná promoveert je méér kans maakt om niet te jojo-en?


3    
Dutchbird

Zet even alle interviews die onze postzegelplakker van St. Truiden heeft gegeven achter elkaar en probeer daar dan eens een beetje consistente visie uit te halen. Dat lukt zelfs de meest enthousiaste polonaiseloper niet. Een dan heb ik het nog niet over zijn onsamenhangend gemurmel tijdens forumavonden. Hij viel direct bij Edelenbos in het pulletje. Eerste kandidaat, twee gesprekjes en ze was overtuigd. Dat menske was de weg toen al helemaal kwijt.

Met deze man aan het roer komen we de eerste vijf jaar niet weg uit de KKD en blijft hij zijn toverzin "duurzaam promoveren, geen jojo" uitspreken om weer een mislukt seizoen goed te praten. Nee pipo, we moeten promoveren nondeju, maakt niet uit hoe. Vervolgens krijg jij een transferwindow de tijd om de spelers te halen die nodig zijn om degradatie te voorkomen. Of denk je echt dat je met een KKD team kunt overleven in de eredivisie?

0    
Rob

What the F** ?? Hoezo 'er zijn 3 versterkingen gehaald'??
Er 1 speler gehaald - waarvan je nog maar moet afwachten of het een versterking is.
En het gehuil over gebrek aan budget ben ik ook klaar mee. Dan moet je creatief zijn en je connecties gebruiken. Blijkbaar ontbreekt beide bij onze TD. En dan ben je volgens mij niet geschikt voor de functie waarvoor je bent aangenomen.

Laad alle berichten na dit bericht in