Wij gaan niet opzij

BSR TV: Willem Weijs na NAC - PSV (2-0)

DeWeesJr

Voor onze camera stond een trotse Willem Weijs. Zijn ploeg speelde een geweldige tweede helft waardoor NAC doorgaat naar de kwartfinale tegen AZ.

Vorig bericht
Othman Boussaid na NAC - PSV (2-0) 14 reacties
Volgend bericht
Fotoalbum: NAC-PSV (2-0) 18 reacties
Terug naar overzicht
44 Reacties
123    
Sjef de gevulde koek

Zo jong en zo rustig met deze situatie om gaan. Alleen maar zinnige dingen zeggen voor de camera’s en ook nog de spelers op de juiste plek zetten. Wat moet ik nog meer zeggen!!!

47    
Rickbside

Willem we do willem we love you!
Gewoon Hellemonds doorschuiven voor de papieren en in de praktijk Weijs als hoofdtrainer. Hulde!!

30    
NAC Vooruit!

Willem maakt het seizoen met Hellemonds af. Dat lijkt wel zeker.

32    
Ad B uit Roosendaal

Willem zorgt voor stabiliteit en wijkt niet van de doelstellingen af, ook al speel je tegen PSV.

Dat geeft vertrouwen bij de spelers en zo kan NAC nog veel presteren, dit seizoen: volgend jaar voor de competitie tegen o.a. PSV.

29    
since1912

Laat dit het steuntje in de rug zijn die we in de competitie nodig hebben. Wat een heerlijke avond!

56    
El Pincho

Kan er niets aan doen maar ik vind Willem echt een verademing voor de camera. Zegt gewoon zinnige dingen en heeft een plan. Of het een goede trainer is zal de toekomst uitwijzen, maar hij geeft mij in ieder geval een goed gevoel en met mij ook de spelers merk en hoor ik. Geef hem de kans zou ik zeggen. Mooie avond, genoten!

55    
Beest

Waar zijn die jankmuilen nu dan??

De aankopen van Tom staken met kop en schouders er bovenuit. Reira en van Hecke zeer sterk. Schouten goed.

Motm alweer Verschueren, wat een meesterzet van weijs!

Er was een Einstein genaamd los pollos die beweerde dat het spel van kwaad tot erger is .Vandaar dat heel nl reageert dat nac leuk verfrissend voetbal speelde . Dat de Pro het benadrukte door de aanval met de rooie kaart in beeld te brengen.


Walgelijke parasieten die leven op negativisme , die zie je nu niet voorbij komen.

Deze is voor jullie

123    
Sjef de gevulde koek

Zo jong en zo rustig met deze situatie om gaan. Alleen maar zinnige dingen zeggen voor de camera’s en ook nog de spelers op de juiste plek zetten. Wat moet ik nog meer zeggen!!!

23    
Henri

Toen Van Gaal in zijn eerste Ajax periode begon met de op-/ombouw van zijn team ging dit ook stapsgewijs. Aken en Keulen zijn ook niet op één dag gebouwd, maar ik hoop wel dat WW de zwakke schakels er snel uit doorselecteert. Als je vandaag weer het zeer vele en vaak onnodige balverlies van El A ziet ja,dat kan echt niet. Ook de Ilic broertjes gaven pas thuis na de 2-0. Als je de eerste bal van Ivan Ilic ziet, wat een dom balverlies met al meteen een kans voor PSV. Van dergelijke spelers verwacht ik dat ze in zo'n wedstrijd de kar trekken om aan hun werkgever MC te laten zien dat zij de mannen waren in een pot tegen PSV. Ik heb er helaas weinig van gezien. Gewoon eigen jongens de kans geven Azzagari is niets minder dan IL en Bohui verdient ook een echte kans. Eigen jongens eerst. Kijk eens naar de ontwikkeling van Van Hecke. Top toch!

26    
Talent

Willem = Weijs
Wat een verademing is deze man. Wat hij zegt snijdt altijd hout. Snel verlengen!

23    
Moppernac

Diepe buiging op ze Japans voor Willem Weijs en zijn mannen.
PROFICIAT EN ER ECHT ALLES VOOR GEGEVEN

-6    
Kipiani

Proficiat voor alle echte NAC supporters. Geweldige avond.
Maar met dit organisatie model, lamme RvC en vage geldschieters wordt het nooit (meer) iets.
Maar toch complimenten aan het team en de echte supporters.
Super gaaf !

28    
Naccer uit Bavel

Hoe lekker is dit dan?
Heel fraai..

Het lijkt wel weer
Een team
Te worden. En alle winterse versterkingen pakken ook gewoon goed uit. 🤪🥰
Alhoewel een Umar Sadiq of Unalletjemag er wel bij.

Denk dat Weijs nog ff blijft als die zondag ook wint..

Ruud Brood Verschuren rechtsback?? Pannekoek..

13    
Ratjeduneerste

Allereerst: geweldige overwinning natuurlijk en alle lof voor de jongens over de wedstrijd van vanavond!!

On topic:

Willem Weijs snapt het moderne voetbal heel erg goed. Je ziet heel duidelijk de Amsterdamse achtergrond die erin zit met het gebruik van snelle combinaties (zie acties voor de rode kaart) en de 5-seconden regel wanneer het gaat om balverlies.
Dit zijn aspecten die van levensbelang kunnen zijn als je ze er goed ingepolijst krijgt.

Willem doet dit natuurlijk geweldig, ook al moeten we niet te voorbarig zijn.
Hetgeen dat je nu wel ziet en voorheen niet is dat er duidelijk wordt gecreeerd. Alle neuzen staan dezelfde kant op en iedereen wil hetzelfde.
De manier van voetbal sluit daar precies op aan. Je ziet automatisme ontstaan.

Zoals Weijs al zei, (in tegenstelling tot Brood) deze ploeg kan echt wel voetballen, alleen moet het eruit komen.

Ik hoop dat een Hellemons-constructie zou kunnen ontstaan. Hellemons is zelf ook wel slim genoeg om het juist in te vullen. Weijs is natuurlijk in potentie een geweldige trainer voor NAC.
Ik zeg: snel Weijs zijn contract verlengen en Hellemons ernaast als officiele hofdtrainer. Ik denk dat de twee elkaar goed liggen en elkaars competenties goed aanvullen !!

Ik heb zin in zondag!

16    
Bredafun

waarom verder zoeken naar n coach? deze klikt met t team, doe 't goed en hem dit seizoen verder laten met dit team.
Eindelijk weer eens een geweldige avond gehad!
TOPPIE!! & chapeau voor t team.... hahaha de lampen uitgeschakeld :)

13    
NAC4Ever

Heerlijk overwinning met NOAD!
Komt zeker in mijn lijst mooiste NAC wedstrijden.

Dit soort wedstrijden zijn de reden waarom ik niet begrijp dat sommige een wonder uitsluiten.

Nu moeten we doorpakken. Hopelijk eindigd dit met promotie!

Hup NAC!

51    
steven73

heeft de dochter van Brood al een een tweet eruit gegooid.

19    
Da Pope

Weijs zegt louter zinnige dingen en het schuiven met Verschueren was een meesterzet. Hopen dat je iemand vindt, die complementair aan hem is, en die met hem samen het nieuwe NAC vorm wil gaan geven.

18    
076

Zet gewoon John Karelse er naast, Heeft papieren en zal het prachtig vinden. Geweldige assistent en echte clubman.

9    
Kees F7

Wat een avond! Genoten van de spelers die niet alleen een geweldige inzet toonden maar ook gewoon goed speelden. De overwinning was dik verdiend. De sfeer in het stadion was ook gelukkig nu weer goed, tegen Jong AZ was die ver te zoeken. De trainer bekoort me. Leuke man, heeft een plan, systeem en weet datgene over te brengen wat Ruud Brood niet lukte. Hoop dat ie blijft. Nu GAE. Vasthouden dat goede gevoel! Hup NAC!

10    
geelzwartwit

Normaal doet een trainer's Wissel niet zoveel maar wel als je verschueren op een andere positie belangrijk maakt.

Verfrissend! Eindelijk!
Maar graag nog wel die versterkingen.
1 bekerpot maakt nog geen zomer

12    
Joop

Het is weer een tijdje geleden dat we met z'n allen zou hebben genoten

24    
Breda F2

Voor ik een dikke hulde aan het team geef wil ik de B side en vak g bedanken voor jullie inzet. Wat een avond zeg!! Had gewoon bijna het beatrix gevoel waarin iedereen achter de club stond en vol gas gaf. Prachtige wedstrijd gezien met helaas toch nog veel onnodig balverlies door boussaid en elal. Niet zeuren en genieten van deze welverdiende overwinning. Beker voetbal blijft geweldig. Ik gun het deze jongens zo om verder te komen. Dit was Nac zo als ik het wil zien. Dank je wel!!

5    
Vakg

Deze trainer gewoon lekker laten staan met hellemonds,het geld wat je aan een andere trainer uit zou geven,en het onverwachte geld voor het halen van de kwartfinale steken in een goede spits graag ,een spits en spelverdeler is wat we nog nodig hebben ,achterin staat het als een huis.

6    
Kudeta

Alleen al een goed gevoel na de wedstrijd
WAAAROM
KIJK EVEN HOE BLIJ ZE ZIJN EN ELKAAR OPZOEKEN NA DE WEDSTRIJD
EEN TEAM
Dank Willem maar we zijn er nog niet
Jouw inbreng koesteren

7    
naxioma

Goede overwinning en fantastische avond voor de spelers en de fans die daar -na de voortdurende ellende- hard aan toe waren. Vraag is nu hoe we als club verdergaan. Na zo’n overwinning ziet alles er weer beter uit, maar schijn bedriegt hier. Ik ben zeer benieuwd of het lek boven is en of we de komende 7 zware uitwedstrijden in de competitie goed doorkomen. Dat is maatgevend over de potentie van deze selectie. Ik hoop het beste (promotie) maar heb daar een hard hoofd in. Daarvoor mist de selectie body/weerstand op het middenveld, beslissende creativiteit en scorend vermogen. Om te kunnen promoveren en een stabiele eredivisionist te worden is een kapitaals- en kwaliteitsinjectie noodzakelijk. En in de huidige situatie met 20 eigenaren gaat dat niet gebeuren. De noodzaak om de komende jaren stappen te zetten wordt steeds groter, ook nu de BeNeLiga sinds gisteren een stap dichterbij is gekomen. Nu blijven aanmodderen in de eerste divisie, zou wel eens kunnen betekenen dat we uiteindelijk op het derde niveau komen te spelen, met alle gevolgen van dien. NAC hoort gezien haar potentieel op het hoogste niveau te spelen. Het ontbreekt echter aan ambitie, investeringsbereidheid en een goed plan. En vooral aan krachtig en eenduidig eigenaarschap en leiderschap. Zonder structurele oplossingen blijft het doormodderen bij NAC met vele teleurstellingen en af en toe een mooie bekeroverwinning als troost.

-5    
Chris W.M.

Het wordt dus Hyballa, volgens DeStem. Gezien zijn profiel, spelopvatting én ervaring met jonge spelers wellicht de beste keuze.

8    
Harrie

Daar waar Brood bij verlies over "zij" sprak en bij winst over "ik" nu een trainer die begrijpt dat het altijd wij is. Als trainer sta je bij succes toch wel in de schijnwerpers en is het goed en niet moeilijk om anderen binnen het team credits te geven. Goed gedaan Willem Weijs.

Verder na gisteren voor iedereeb wel duidelijk waarom de jeugdopleiding voor NAC belangrijk is en in beleid nog belangrijker moet worden. Door Hellemons/Gilissen en de anderen van de opleiding naar NAC gehaald en gisteren deel uitmakend van NAC 1:
Weijs
Molhoek
Fysio's
Bewegingswetenschapper
Video analist
Cameraman
Van Hecke
El Allouchi
Azzagari
vd Gaag
v Hooijdonk
Mashart
Vanacker

2    
JP

Fijne vent om naar te luisteren, moderne trainer die zn vak verstaat, successen boekt. Oftewel snel vervangen als het aan NAC ligt? 🤪🧐🙈

10    
Martinus

Ik hoop eigenlijk niet dat ze hier Hyballa naast zetten. Er zijn goedkopere oplossingen te vinden die beter complementair zijn aan Weijs.

0    
Harrie

Aanvullende info voor de criticasters betreft de rol van de jeugdopleiding. Meijers, Klomp, Brusselers, Snepvangers, Reuvers zijn inderdaad contract spelers (geweest) en niet goed genoeg. Maar dat is logisch want die hebben in de jeugd alleen maar 2e en 1e divisie gespeeld. De nieuwe jongens allemaal eredivisie jeugd. Dan is het instapniveau ook hoger en is de kans vele malen groter dat er een aantal goede tussen zitten. Bij AZ hadden ze 15 jaar geleden ook geen Stengs en Boadu.

11    
De Bolle Damen

Even een vraagje aan al die negatieve azijnzeikers?
Gisteren ook zo genoten van die kut selectie die door die mongool van TvA is samengesteld?
Ben zo blij als jullie niet meer naar NAC gaan en ik hoop dat jullie een ander platform vinden om je ongenuanceerde domme kritiek te spuien.
Ik lach me kapot om jullie.
Hup NAC!

7    
Viking

Wat een verademing.......
Ik ga Brood geen natrap meer geven heb hem al genoeg bekritisseerd vanaf dag 1..

Maar er is teamspirit , vechtlust en energie in het team.. Dit zien we graag ongeacht het resultaat. Hopelijk geen trainer nu van buiten af die zijn eigen visie weer probeert in te brengen. Voor mii was enige kandidaat van Wonderen. Nu te laat om te schakelen.
Stroman Hellemons idd beste optie.

8    
nb

Fijne vent! Maar dat heb ik al meermaals gezegd.
Met alle respect voor RB wat vast ook een fijne vent zal zijn, maar deze jongen haalt wel echt meer uit de spelersgroep. Verschueren op 10 blijft echt een fantastische zet. Die jongen duikt continu over de spits heen, wat echt heel frustrerend is als defensieve middenvelder of CV.

Dat centrale duo bij NAC staat trouwens ook wel aardig! 2 echte strijders. Dat zouden zomaar eens de nieuwe Penders en Zwaanswijk kunnen worden.

3    
Ivo

Wat een avond.

Eindelijk een tegenstander die wilde/moest voetballen ipv de bus parkeren. Dat is altijd zo frustrerend. Er was ruimte, er kon gecombineerd worden, en de jongens die het moeten hebben van hun techniek konden eindelijk hun ding doen.

Maar ook: iedereen steeg boven zichzelf uit. Olij, Riera en van Hecke en Verschueren, daarvan weten we dat het bazen zijn. Maar gisteren waren van Anholt en Schouten ook ontzettend goed. En iedereen werkte hard en maakte vuile meters.

Publiek was ook fantastisch, 12000 toeschouwers, dat leek me te weinig.

3    
TheBelg

Deze man bevestigt wat ik al heel het jaar roep. Ruud Brood is géén trainer. Een coach, héél misschien, maar geen trainer. Trouwens, een coach eigenlijk ook niet. Het werd allemaal alleen maar slechter.

Waar Brood verzaakte wegens te beperkt in kennis en kunde, namelijk duidelijk herkenbaar voetbal brengen en heldere aanvalspatronen erin slijpen, speelt onze Willem op een paar weken tijd klaar.

Het hoeft niet óf knokken, óf technisch combinatievoetbal te zijn. De combi kan (en moet) ook. Dat hebben we gisteren kunnen zien. Deze man maakt de spelers individueel en het geheel beter. Hou hem maar nauw betrokken bij het team. T2 en intussen de nodige diploma's halen.

5    
Kwartbelg

Hij kan het goed brengen. Waarom niet gewoon houden met iemand met een diploma er achter?

1    
Van "taajlaand

Een zwaluw, maakt natuurlijk nog geen zomer, maar wat heb ik gelukkig weer eens kunnen genieten van een Avondjes NAC zoals ik dat (lang) geleden regelmatig mocht doen!
(Avondje met een Hoofdletter ja)
Toegegeven, ik had hier na te vele slappe wedstrijden, op alle fronten, niet op durven hopen.
Hiervoor komen we naar NAC, toch?

En over Willem, kan en mag ik voorlopig niet meer vertellen dan dat ik deze man nooit gevoplgd heb, en dus ook nog geen écht oordeel kan geven.
Maar voor nu, een genot om voor de camera te zien. (Hoewel iedereen die wat met NAC heeft een smile van oor tot oor zal hebben momenteel...)
Durft met de spelers te voetballen, en laat dat er ook uit komen.
Blijft voor mij de ééwige vraag: "Waarom nu wél?"
En, hij zet de poppetjes gisteren wél op de goede plaats, waarbij de sprit en werklust bij haast iedereen wél naar boven kwam.
(Had nog geen beelden van Helmond uit, en AZ thuis gezien)

Gisteren na afloop veul gehoord....."Met dit voetbal , hadden we met Cambuur minimaal een stuk los van de rest in de competitie kunnen staan".

Hopelijk geeft de avond van gisteren weer een boost en geloof in 'het kunnen' voor de komende tijd, waarbij ik ook alle credits weer aan het publiek ga geven.
Is ook weer een discussiepunt wat achterwege kan blijven na zo'n avond.

"Laat als spelers wekelijks zien, wat we gisteren zagen, en je krijgt direct het hele stadioon achter je!"
Niet zo moeilijk!

Nu nog even verder genieten, waarbij ik het best jammer vind, dat ik zo ver van Eindhoven vandaan woon...;-)

2    
Henri

Die Bolle Damen is wel in vorm zeg. Ik lees alleen maar het afzeiken van medesupporters met wellicht soms een andere mening. Nee, ik ga niet om een ban vragen. Ik lees het voortaan niet meer die negativiteit jegens elkander. Bah bah, supporters, willen maar een ding, namelijk het beste voor hun club en er enorm trots op zijn.

2    
Joop

Deze trainer voor de groep laten staan en 'm hellemons vragen hij bij de wedstrijden op de bank erbij komt zitten

-4    
De Bolle Damen

Beste Henri , waarom zou ik niet kritisch mogen zijn op mensen die kritisch zijn? En “niet om een ban vragen” is dus eigenlijk wel om een ban vragen. Anders begin je er niet over , lijkt me.

-2    
Real Robert

@Harrie. Nagenoeg alle huidige spelers, die jij als jspelers uit jeugdopleiding aanhaalt zijn pas op latere leeftijd, 17 jaar of ouder, naar NAC gekomen! Zou ik eerder het resultaat van scouting willen noemen.

Een geweldige avond tegen een dolend PSV. Zullen we met de voeten op de vloer blijven staan?
Ik vrees voor de komende wedstrijdreeks.

Ik hoop, dat NAC de extra inkomsten in het contracteren van een middenvelder en een aanvaller stopt. Dat blijft hard nodig!

En over het aanstellen van een trainer naast Weijs: iedereen gaat er hier maar vanuit, dat hij na dit seizoen bij NAC blijft. Niet dus!
Voor hem het ideale moment om over te stappen!

0    
Henri

Beste Bolle Damen,
Over een ban gaf ik aan omdat er op dit forum regelmatig om bans vragen van medeforumleden. Iets waar ik principieel op tegen ben. Ook jij mag zeggen wat je wilt ook al is het in mijn ogen vaak op een onprettige, negatieve manier. C'est le ton qui fait la musique. Waar ik verder wel een probleem mee heb is dat jij dit doet onder je nickname Bolle Damen. Nu heb ik de echt Bolle Damen, Gerrie Damen vroeger regelmatig gesproken omdat het een zeer vriendelijke, toenaderbare zeker niet negatieve persoonlijkheid was met een zacht karakter. Jou manier van communiceren past totaal niet bij de persoon Damen en ik vind het dan ook misplaatst om deze nickname te gebruiken. Het toont van weinig respect naar deze op een vreselijke manier om het leven gekomen goede middenvelder. Als je wilt reageren zoals je doet gebruik dan een nickname van een speler die ook zo op het veld reageerde en speelde. Neem bijv. de kat, een verwijzing naar de niet op zijn mond gevallen Rotterdammer Gerrie Kattestaart.

1    
Dutchbird

Frisse vent die de credits niet naar zich toe haalt maar ondertussen wel het team van Brood aan het voetballen heeft gekregen. Wisselwerking met de spelers is goed en dat betaalt zich uit met vertrouwen en werklust. De vraag is of VDA ook begrijpt hoe belangrijk dat mentale aspect is. Als dat er is moet je geen fouten maken bij het binnenhalen van een trainer met papieren, want die gaat het nooit beter doen.

4    
Fred1

@ Henri, we mogen dus blijkbaar niet meer zeggen waar het op staat als het aan meneer of mevrouw Bolle Damen ligt.
Nou daar veeg ik mooi mijn achterste mee af, ik heb ontzettend genoten gisteren, het was geweldig, maar heb me tevens heel de wedstrijd kapot zitten ergeren aan die luie Dogan.
Dat maakt de prestatie eigenlijk nog mooier want je staat bijna een hele wedstrijd met 10 man en ook nog zonder spits.
Vreselijk die kerel , daar was Mats Seuntjens destijds een werkpaard bij.
Dit neem ik Willem Weijs wel kwalijk voor de rest chapeau hoe hij het achterin heeft weggezet en Verschueren en Elalouchi aan het voetballen heeft gekregen.
En je hebt gelijk Henry , ik heb jaren samen met Gerry Damen in de jeugd van NAC gevoetbald en ook zakelijk mee van doen gehad, ook ik heb zelden een zachtaardiger, eerlijker en aimabeler mens meegemaakt en dat dan zo iemand zich van die naam bediend is eigenlijk kwetsend en schofferend naar zo'n geweldig mens.
HELEMAAL MEE EENS, Henri!!
Als je een beetje eerbied en ballen hebt “ Bolle “ wijzig dan per omgaande je nickname.

Laad alle berichten na dit bericht in