Wij gaan niet opzij

BSR TV: Yassine Azzagari na NAC - Jong AZ (1-0)

Gerrit

Yassine Azzagari heeft even kort buiten de basis gestaan, maar de laatste twee wedstrijden speelt hij weer. Hij lijkt zich sterk herpakt te hebben en met meer zelfvertrouwen te spelen. Wij spraken hem na afloop van de wedstrijd tegen Jong AZ.

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Liveblog: NAC - Jong AZ 61 reacties
Terug naar overzicht
20 Reacties
46   4  
Stefan

Nog een beetje onopvallend maar die ene bal op Antonia net na rust was van grote klasse!! Jongen met potentie, goede aannames , passing en veel loopvermogen. Vorig jaar niks gespeeld… gewoon laten staan ook al is het een keer minder! Kan/ is een belangrijke speler voor dit NAC !

12   6  
Scheppioni

Brengt balans, jammer dat zijn grote kans niet beloond werd ! Waarom de tweede helft allen zo onrustig de meeste NAC spelers anders is het gewoon 3-0 !!!

46   4  
Stefan

Nog een beetje onopvallend maar die ene bal op Antonia net na rust was van grote klasse!! Jongen met potentie, goede aannames , passing en veel loopvermogen. Vorig jaar niks gespeeld… gewoon laten staan ook al is het een keer minder! Kan/ is een belangrijke speler voor dit NAC !

19   51  
Wolfmanjack

Wat een complimenten. Heel matige speler. Steeds te laat. Overigens niet de enige slapjanus.

32   21  
Fred1

Ik moet het met Wolfmanjack eens zijn.
Heel middelmatig maar dat ligt meer aan zijn nonchalance en gebrek aan inzet dan aan zijn specifieke voetbalkwaliteiten.
Kreeg ook constant van Olij en Haye op zijn flikker.
Hij laat het spel te vaak lopen en aan zich voorbij gaan waar behoorlijke kansen uit voort komen , heeft geen diepgang en kan geen bal vasthouden.
Komt er op deze manier niet, Agoulil is een stuk verder en een stuk beter, maar helaas dat wordt door de staf niet gezien.
Azagari en Velanas op één middenveld dat is zelfmoord en onderbezetting.

21   18  
Moppernac

Ik ben het ook wel eens nu met Wolfmanjack, hele matige speler en laat veel te vaak zijn man lopen waar kansen uit komen voor de tegenstanders.

44   9  
RV

Ojeej we gaan toch niet weer week in week uit het betoog van Fred1 en consorten krijgen tegen Azzagari? Ik kan me jaren terug nog goed de discussies herinneren.

Toen was het over onze eigen Mats Seuntjens, die werd volledig afgekraakt want ja... laat teveel voorbij lopen, geen diepgang, en kan geen balletje vast houden en te flegmatiek. Daarna speelde hij met AZ in Europa. Daarna heb ik de reacties van de anti Seuntjens club altijd met een korreltje zout genomen, geen kennis van zaken.

Het is een type speler die niet snel gewaardeerd zal worden bij NAC. Mouwen omhoog en de trainingsintensiteit omhoog volgens de geleerden. Laten we aub blij zijn met spelers als Azzagari en Velanas. Vind het heerlijk om naar te kijken.

Het harde werken en gaten dichtlopen verwacht ik van anderen.

20   1  
zwampie

fred1
Hij is idd nog te onrustig en verliest teveel duels, daar tegenover zie ik wel meer vooruitgang in zijn spel.
Echter is het middenveld niet in balans waardoor het ook voor hem moeilijk is om rustig aan de bal te wezen.
Dat Haye hem op zijn flikker geeft is niet zo erg en zegt weinig, het is de gedrevenheid van Haye en heb liever dat spelers gecorrigeerd worden dan dat men niks tegen elkaar zegt en elkaar niet stuurt.
Daar tegenover staat Haye veel te ver achterin (spelen onderhand 5-2-3) waardoor het middenveld juist uit balans is en dit op het middenveld dan weer gecorrigeerd zou moeten worden door bv Azzagari die tegen een overmacht staat van de tegenstander en ook sneller fouten maakt. Zo ver is hij nog niet en zou een trainer ook moeten zien en zorgen dat Haye niet zo ver achterin die bal hoeft te halen zodat hij juist Azzagari op het middenveld kan ondersteunen.

Als Haye weg durft te vallen ,vallen er heel veel spelers door de mand. Wie gaat dan de corners ,vrije trappen, voorop in de strijd, de gaten dicht lopen etc doen?

10   19  
Spreco

Ik heb deze jongen dit seizoen 1x opgehemeld met een puike wedstrijd, maar gisteren 90 minuten + op hem gelet.
Dit gaat hem niet worden. Op 1 goede pass begin 2e helft werkelijk niets goed gedaan.
Loopt de hele wedstrijd verkeerd, maakt verkeerde keuzes, basistechniek (bal simpel aannemen zodat hij niet meer dan een halve meter bij je vandaan is) is onvoldoende, en speelt vaak breed of terug en dan ook nog eens ACHTER de man waardoor alle snelheid (als die er al inzit) van de opbouw volledig verdwenen is.

Nee, het spijt me te moeten concluderen: Deze jongen is simpelweg niet goed genoeg.
En zeur nou niet over te weinig kansen krijgen, want A) hij heeft toch al flink wat minuten gemaakt en B) als je 90 minuten lang als verdedigende middenvelder verkeerde (loop) keuzes maakt dan heb je het gewoon niet.

Mensen vragen zich wel eens af hoe het komt dat Haye bij zoveel acties betrokken is . Zowel opbouwend, aanvallen alsook verdedigend.
Welnu, dat is simpel te verklaren: hij staat op de juiste plaats, "voelt" waar de bal gaat vallen en denkt vooruit. Tel daarbij op dat hij bij druk zetten ook écht de bal aanvalt en de tegenstander opdringt en niet zoals Azzagari alleen maar meeloopt.
Haye heeft gogme en ziet waar en wat hij moet doen.
Helaas Azza heeft niets van dit.

21   7  
Jf

Typisch Nac weer een zondebok nodig zelfs als je wint.
Yassine loopt veel gaten dicht en gaat vaak de combinatie aan met linker flank.

Als je zo nodig kritisch wil zijn wees dat dan op Antonia die echt veel te weinig brengt. Jongen heeft geen Noad loopt geen stap te veel echt verschrikkelijk. De voorzetten waren over het algemeen echt slecht.

10   0  
Mc Guyver

Wedstrijd was niet best wel duelkracht gezien dat maakte het verschil dat is groot verschil met eerste wedstrijden. Ook Azzagari stond ziin mannetje. Wat me wel een beetje zorgen baart is dat het lijkt of Seun het vol gas geven iets minder gaat trekken lijkt of hij het fysiek wat moeilijker krijgt gaandeweg het seizoen. Op deze positie niets dus daar moet echt wat komen bovendien denk ik dat we op zijn dodelijkst zouden zijn met een goede spits voor Seuntjes met ballen vanaf de flanken.

28   2  
Chris W.M.

Speelt in dienst van Velanas, die niet heel balvast is dit seizoen, en Haye die overal en nergens te vinden is. Dat hij dan wel eens ergens te laat komt is niet heel gek toch?

Feit is dat hij statistisch gezien de op 2 na beste speler van het veld was gisteren. Meeste grond duels gewonnen van alle NAC spelers, qua onderscheppingen alleen Bakker, Mashart en Haye boven zich moeten dulden, op 3 na hoogste passnauwkeurigheid had…je zou kunnen zeggen dat hij gisteren best goed speelde.

1   24  
Sprećo

@Chris WM

Met louter statistieken ga je geen kampioen worden en ga je de top niet bereiken.
Ik ben benieuwd welke voetballer of trainer Azagari goed vond spelen gisteren.

3   1  
Beter de Laat dan nooit

Het nadeel van dat Haye zo bepalend is ,is dat de overige middenvelders worden weggedrukt. Gaat steeds meer zijn rol oppakken. Omdat we dit jaar niet gaan promoveren is dit de toekomst voor NAC en niet Haye die niet eeuwig in de KKD zal willen blijven spelen.

4   8  
Avro

Voegt helemaal niets toe .

5   3  
Tram

Echt wel een groot talent. Inderdaad wel een beetje flegmatiek. Maar kan nog veel beter worden.
Ik heb gisteren overigens genoten van Mashart. Die heeft simpelweg prima gespeeld. Dat mag ook wel eens gezegd worden.
Ik denk dat volendam een maat te groot is maar verder kunnen we iedereen hebben. Huo NAC!

Ps. Compliment voor ons publiek. Ik vond het top gisteren. Vooral op het moeilijke eind.

6   12  
Fred1

Schei eens uit met dat gezeik over zondebokken zoeken.
Het is toch verdomme geen kleuterschool.
Haalt er hier een het voorbeeld Mats Seuntjens aan, en geeft zelf ook meteen het antwoord zonder dat hij het zelf weet, er was terecht kritiek op hem en op zijn houding dat is inderdaad pas bij AZ beter geworden en nu zien we bij Fortuna een Mats die ouder is en het heeft opgepikt.
Ik hoor bijna iedereen er bij zeggen dat Azagari wel degelijk kwaliteiten heeft dus het is bijna altijd louter opbouwende kritiek.
Als je die kwaliteiten hebt en je legt wekelijks op de mat wat hij laat zien dan gaat hij er niet komen hij zal moeten performen en naar zijn kwaliteiten moeten spelen.
Het is alleen jammer dat hij zichzelf erg goed vind en vaak super tevreden over zichzelf is , dus het is moeilijk zo’n jongen iets bij te brengen, hij doet gewoon niets met de adviezen die hij krijgt.
Spelers moeten horen waar hun zwakke punten liggen daar kan je aan werken en je wordt er mentaal ook beter van als je uit het juiste hout gesneden bent en als je beter wilt worden.
Ik zie de drang om beter te worden niet en dat mis ik ook bij Velanas.

2   6  
Nero

Te slecht jammer beter iemand anders erin

4   2  
Ivo

@RV

Als Velanas en Azzagari het laten lopen (Haye betrap ik er ook iedere wedstrijd op) wie moeten dat dan dichtlopen? De toch wel trage Seuntjens of de lichtgewichten Kestens en Antonia?

Nee, we missen nog een strijder op het middenveld, Haye kan het niet alleen. Een echte box-to-box speler als Verschueren, dat zou een verademing zijn in dit team.

2   1  
Scheppioni

Een sterkere linkerkant met Bakker in de zone zal Azzagari ook beter doen, nu is de linkerkant toch fragiel !

0   0  
Spreço

Nog nooit zo blij geweest met duimpjes omlaag.

Laad alle berichten na dit bericht in