Wij gaan niet opzij

BSRetro: Regillio Simons

Eddy W

In het verleden speelden bij NAC hele goede spelers. Er speelden culthelden die stiekem niet konden voetballen en er speelden spelers waar iedereen een mening over had. Ditmaal in BSRetro een speler waarvan de naam soms nog steeds door het NAC stadion galmt. Een spits die meer voor NAC had willen betekenen, maar waarbij het allemaal net iets anders liep. We hebben het vandaag natuurlijk over Regillio Simons.

In 1999 kwam Regillio Simons naar NAC. Na een periode bij Telstar en bij Fortuna Sittard maakte de spits de stap naar de eerste divisie. Hij koos voor NAC. Een stap die voor alle supporters logisch is, maar voor spelers niet altijd vanzelfsprekend. “NAC had toen de beschikking over een zeer goede selectie, veel bekende namen en was een zeer grote club. Bijna alle spelers hadden aangegeven te willen blijven, dus de beslissing over de volgende stap in mijn carrière was gauw gemaakt.”

Hij beleefde een mooie tijd in Breda waar hij, zoals vele anderen in BSRetro, vooral het publiek en de spelersgroep roemt: “Altijd fantastisch om te mogen spelen voor het publiek in Breda. Tevens hadden we een fantastische groep. Tot op de dag van vandaag spreek ik zo nu en dan enkele jongens en die delen die mening. Ik kan me zo best voorstellen dat er niet veel ploegen zo'n chemistry gehad hebben.” Als er iets is uit zijn eigen periode bij NAC wat hij de huidige spelers en technische staf mee wil geven, is dat iets wat hij als bijzonder heeft ervaren. “Zoals ik al eerder zei, we hebben als fantastische groep een hoop meegemaakt en gedeeld. Wat wel heel bijzonder was, is dat de organisatie heel dicht op de 1e selectie stond. Ik weet niet of dit altijd goed was, maar zo nu en dan was dit wel prettig. ”

Omdat Regillio op andere vlakken vrij druk is, kijkt hij nog maar weinig voetbal. Hierdoor krijgt hij ook niet veel mee van het huidige NAC. ”Ik moet eerlijk zeggen dat ik weinig voetbal kijk, omdat ik het aardig druk heb met mijn werkzaamheden. Maar als ik ergens NAC tegenkom, dan krijg ik toch een warm gevoel waardoor ik toch even afdwaal.” De periode bij NAC was sportief niet wat hij ervan gehoopt had. “Ik had in mijn eerste jaar direct een fikse blessure opgelopen, voor het eerst in mijn carrière, en heb daar vrijwel de gehele periode bij NAC de consequenties van gevoeld.” Hierdoor ging de overstap naar de buren in Tilburg ook met minder herrie dan dat we gewend zijn. “Ik heb tijdens mijn overstap niet gemerkt dat het gevoelig was. Door de blessure ben ik ook een beetje in de vergetelheid geraakt en daardoor gebeurde iedere overstap geruisloos. ”

Toch beleefde Regillio een aantal hoogtepunten in zijn spelerscarrière. “Ik heb toch wel diverse hoogtepunten bereikt in mijn carrière en bij Fortuna, NAC en in Japan beleefde ik toch de meeste. De kwaliteit van de Fortuna-selectie en de bekerfinale, het Avondje NAC en de professionele beleving en de Japanse benadering van het voetbal zie ik toch als de krenten in de pap.”

Na het voetbal heeft Regillio zich gericht op een carrière als trainer. Zo heeft hij in 2010 zijn UEFA Pro licentie gehaald. “Ik ben volledig het trainersvak in gestapt en richt mij nu op het beter maken van spelers. Ik heb een tijd gezocht naar wat ik precies wilde en een speler beter zien worden geeft mij heel veel voldoening. Ik ben momenteel reeds drie jaar jeugdtrainer bij AFC Ajax en train daar de Middenbouw (o13 t/m o16). Daarnaast ben ik ook nog technisch manager bij een club in Utrecht: Faja Lobi KDS, die veel mensen in Breda misschien kennen als de club op het dak van de IKEA.”

Verder is er nog iets moois gebeurd in het leven van Simons. Hij is vader geworden van, de nu 12 jarige, Xavi Simons. Een van de grote talenten van FC Barcelona: “Een kind krijgen is natuurlijk het mooiste dat er is. Maar een getalenteerd kind krijgen is wel iets bijzonders. Natuurlijk is hij voor ons niet anders of meer, dan ieder ander kind. Maar het vergt wel een andere manier van aanpakken. Wat wij heel belangrijk vinden is dat hij de juiste normen en waarden meekrijgt, degenen die wij belangrijk achten. Het heeft mijn leven inhoudelijk dus niet zo zeer veranderd, maar ik moet wel bekennen dat we soms wel in situaties terechtkomen, die niet voor een ieder is weggelegd. ”

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Los in Oss: de scheidsrechter 20 reacties
Terug naar overzicht
37 Reacties
0   0  
Beatrix

Schop die bal er nou eens in Simons!

0   0  
maarten

Schreuder, Stewart, Arveladze...nou nou.

0   0  
Ice

Hij zat toch bij NAC Basketbal?

0   0  
Dutchbird

wanneer verschijnt de BSRetro: Stipe Perica en Aleksandar Damčevski ?

0   0  
Eddy W

Dutchbird,
Die zijn misschien nog te recent, plus het is maar de vraag of ze wel Engels spreken. Ik kijk zelf naar spelers die al een tijdje weg zijn. Maar wie weet wat de volgende edities brengen.
Maar suggesties zijn altijd welkom!

0   0  
RNL

@Eddy Staurvik! Of Edwin Gorter.

0   0  
nacfan

Eddy W,
Wanny van gils?

0   0  
nac020

Mukanya

0   0  
Sander h

Rade Bogdanovic ook een mooie voor bsr retro.
Simons bij hem was het voor mij elke keer weer een verassing wat hij ging doen, miste de beste kansen maar maakte ook weer doelpunten waarvan ik denk hoe krijgt tie het voorelkaar.

0   0  
Nicky

Hoe was het ook al weer bij W2 uit... en jullie hebben Simons en wij die hebben Bart. En wij die hebben Bart en wij die hebben bart en wij hebben Bahart....... en juliie hebben Simons......

Of was het nou andersom?

0   0  
die ne gast

Maarten Atmodikoro voor BSRetro?
Had tijdens zijn NAC-periode een relatie met Sylvie Meis en kreeg zeven maanden cel voor weigeren dienstplicht.

0   0  
Peer11

@ Nicky

Simons is van jullie, Simons is van jullie, Simons is van jullie, Maar het dansje is van ons ( vol uitvak met beide handjes in de lucht) Mooi potje was dat. Mooie kerel die Simons.

0   0  
NM

Nog jaren bezongen elke keer een speler de bal hoog over schoot aahahaha

lalalalaalalalalalaaaa Siiiiiiiimooonnns simmonssssss

0   0  
NM

Jeetje wat hadden we een elftal in de Toto div. Niet normaal gewoon......

0   0  
Dex

Ik weet niet of jullie het commentaar hebben gehoord, maar de naam Marnix Kolder viel ook. Echt bizar, want die is NAC al tegen gekomen dit jaar en komen dit seizoen nog eens tegen. Respect! Mooi stukske heren!

0   0  
Ice

Suggestie voor bsr retro? Dat kan er maar 1 zijn uiteraard : Davy Schollen

0   0  
Scarface

Van dat elftal kan ik er meer bij naam noemen dan van ons huidige elftal...

0   0  
THE Don

Regoalio 'de Kraanvogel'

0   0  
Tommy

Johnny Dusbaba

0   0  
Vak I

Jung-yoon Noh. En als die niet benaderbaar is dan maar Clemens Zwijnenberg.

0   0  
TheBeek

Brian pinas! whoehahaha

0   0  
scheppioni

Michael Hansen was toch nog wel veel erger, Dimons had nog wel aardige actie's. kreeg op een gegeven moment moeilijk de bal meer in het netje !
Goed bezig BSR !

0   0  
Badeend

"...professionele beleving..."

?

0   0  
NACHouten

Marco Sas, Dennis Gerritsen, Ton Cornelissen, Jean Claude Mukanya, Dick van Burik, Tony Vidmar

0   0  
Den86

Jan Gaasbeek!!

0   0  
Barry

Schiet die bal er nou eens in, schiet die bal er nou eens in, Simoooooonssss, Simoooooooonnnnsssssssss

0   0  
Bassinal

Bogdanovic, Noh, Bartje van de Ede, Wilnis, om zo ff wat nostalgische helden te noemen

0   0  
buurman

Hartstikke leuk stukje. Meerwaarde voor deze site om af en toe terug te gaan in de tijd. Wat hadden we toen een sterke ploeg zeg, had veel meer uit moeten komen.... Maar ja dat is NAC, hoewel, laten we hopen dat we een keer kunnen zeggen "dat was NAC"
Hoop wel dat NAC bij Oss uit doorpakt met een driepunter. Nederlaag kunnen we niet gebruiken, we moeten in de positieve flow zien te blijven. Niet onderschatten is de boodschap.

0   0  
Rveer

@ Eddy W
Staurvik zou een erg leuk idee zijn.
Leuke stukjes bstretro. Ga zo door.

0   0  
BredaUnited

Henkie Vos!

0   0  
Jonka

Koos waslander

0   0  
Zjost

Super Fabian. In oranje!

0   0  
Danny-076

John smit , gerard den haan toto ton cornelisen voor bsretro

0   0  
Top

De beste team van NAC ,schreuder en
Gudelj zijn echt top spelers geweest!

0   0  
scheppioni

Paul Bannon voor BSRetro, daar zou ik ook wel benieuwd naar zijn, zijn kopgoal uit in hellemond staat nog op mijn netvlies !! Is die goal nog te achterhalen Eddy W, de technische mooiste kopgoal die ik ooit gezien heb, daar is van persie veel meer toeval bij !

0   0  
haha

barry van galen

0   0  
Balopdak5...traaie

Romeo Zondervan, Piet Saarman, Ad Krijnen, Eddy de Schepper

Laad alle berichten na dit bericht in