Wij gaan niet opzij

BSRetro: Victor Sikora

Eddy W

In het seizoen 2004/2005 werd NAC 15e, maar het was voor de ambitieuze club niet voldoende. In de zomerstop van 2005 werd oud NAC speler en international Pierre van Hooijdonk aangetrokken. In zijn kielzog kwam er een blik aan spelers mee die te klein waren voor het tafellaken, maar te groot voor het servet. Zodoende stond er in het jaar 2005 een elftal in Breda waar de meeste Eredivisieclubs jaloers op konden worden. Een van die spelers die dat seizoen nieuw binnenkwam bij NAC was de van Ajax overgekomen Victor Sikora.

De andere nieuwkomers waren Zwaanswijk, Vidmar, Elshot, Vonlanthen en Van Gessel. Met dit materiaal werd de verwachting bij zowel de eigen aanhang als die van de buitenwacht steeds hoger. Na een teleurstellend seizoen moest er gestreden worden om Europees voetbal. Het werd een seizoen vol tegenslagen, want waar de play-offs om Europees voetbal werden verwacht, kreeg het publiek in Breda de andere voorgeschoteld. Uiteindelijk wist NAC zich tegen TOP Oss veilig te spelen en zo niet te degraderen. Sikora kan het zich nog goed herinneren. "Bij NAC was het altijd fijn en we hadden een goede groep spelers. Helaas kwam het er niet uit wat wij als spelers hoopten en wat de trouwe supporters dachten."

Na zijn jaren bij NAC vertrok Sikora naar FC Dallas, wat niet werd wat hij ervan gehoopt had. Na 5 competitieduels en 1 doelpunt ging hij na vier maanden weg om voor Perth Glory (de huidige club van oud NAC speler Fernandez) te spelen. In 2012 , ruim drie jaar na zijn aankomst in Australie moest de toen 33 jarige speler een moeilijke keuze maken. ”Helaas moest ik in 2012 gedwongen stoppen, omdat mijn bovenbeenpezen die aan mijn heup zitten totaal afgescheurd waren. Na drie operaties zou ik eindelijk klaargestoomd worden voor de eerstvolgende wedstrijd, maar het noodlot sloeg weer toe. Hierna heb ik meteen de knoop doorgehakt en ben gestopt. Hoe hard het ook was, het moest gebeuren.”

Perth Glory deed wat moreel het juiste was en stelde de net gestopte voetballer aan als jeugdtrainer. Eindelijk kan de ooit zo getalenteerde aanvaller weer genieten op het veld. “Het gaat goed hier, ik heb de jeugd en het tweede elftal gecoacht van Perth Glory. Echt geweldig, wat een hoop talent. Een fantastische mentaliteit en daarom zie je ook dat Roda twee Australiërs heeft aangetrokken. Iedereen bij NAC kent de Australiërs natuurlijk van Graham Arnold, de topper, en Tony Vidmar, een geweldige persoonlijkheid.”

De oud aanvaller kwam in het geel zwart tot 43 competitie wedstrijden, maar brak door bij de andere degradant, Go Ahead Eagles in de competitie die toen nog de Gouden Gids divisie genoemd werd. Doordat Sikora voor beide clubs uit kwam volgt hij vanuit Australie het tweede niveau van Nederland goed. “Ik volg NAC nog steeds en hoop dat ze dit seizoen samen met Go Ahead weer promoveren, want de Eredivisie is anders als deze twee fantastische clubs er niet bij zijn.” Victor kent uit zijn periode bij NAC onder andere Stam nog, de twee spelers konden het schijnbaar goed met elkaar vinden en wil daarom nog iets toevoegen aan het interview. “Doe Stam de groeten van me met deze legendarische spreuk als je hem ziet MUHEHEHE.”

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
UITVERKOCHT: de Ark van NOAD 25 reacties
Volgend bericht
Positie Maaskant nog niet ter discussie 87 reacties
Terug naar overzicht
3 Reacties
0   0  
Naccer76

Te groot voor de server? ????????

0   0  
Alias de Mol

Muhehehe

Tonnekeee haha

0   0  
Joost

Victor naar NAC olé olé!

Laad alle berichten na dit bericht in