Wij gaan niet opzij

Buffonge openhartig over moeilijk jaar: "Het was zwaar"

Das Phantom

DJ Buffonge vertelt in een openhartig gesprek met BN DeStem dat hij een zwaar eerste jaar heeft gehad in Breda. De aanvaller had te maken met blessures, twee coronabesmettingen en eenzaamheid vorig jaar.

Buffonge woont in het centrum, maar had nauwelijk iets te doen. "Door de coronamaatregelen was er niet veel te doen. Buiten een kop koffie drinken was niet mogelijk." Afspreken met ploeggenoten deed hij wel, maar omdat niet iedereen in de buurt woont is dat lastig. "En mijn familie heb ik een heel jaar niet kunnen zien. Het was zwaar", aldus Buffonge tegen de krant

En dus vulde hij zijn dagen met lezen, gamen en slapen. Op dagen dat er getraind werd bleef hij lang op de club hangen, maar op vrije dagen sloeg de verveling toe. Nu hij weer minuten maakt op het veld gaat het beter. "Voetballen is voor mij een goede afleiding. Het is iets om naar uit te kijken gedurende de week." 

Buffonge zegt dat de NAC-supporters nog lang niet gezien hebben wie de echte Buffonge is en hij hoopt dat hij dit seizoen veel minuten mag maken. Hij is fit."Hoewel wedstrijdfit een ander verhaal is. Daar werk ik nu aan." Hij heeft de hoop om dit seizoen in de dubbele cijfers te eindigen als het gaat om doelpunten. Het andere belangrijke doel: fit blijven. "Hopelijk is het afgelopen met de tegenslag. Ik wil nu echt laten zien wat ik in mijn mars heb." 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
34 Reacties
97   2  
Dj buffonge


Ik denk zelf dat het helemaal goed met hem komt. Ik ben groot fan! Talent heeft hij zeker

Zou deze jongens al te graag een dag met m’n maten willen meenemen. Ik denk dat die een top dag heeft

13   97  
Andre Vermeulen

Hopelijk kan hij dit seizoen wat laten zien. Tot nu toe zwaar onder de maat.

56   3  
Neles

ANDRE VERMEULEN hoe kun je nou zo iets zeggen van een jonge gast die een handje vol wedstrijden heeft mogen spelen aanschouwen aan zwaar onder maat
Het is nog een jong ventje wat moet ontwikkelen en daarbij ook zijn kans moet krijgen die hij afgelopen seizoen ook niet heeft gekregen

97   2  
Dj buffonge


Ik denk zelf dat het helemaal goed met hem komt. Ik ben groot fan! Talent heeft hij zeker

Zou deze jongens al te graag een dag met m’n maten willen meenemen. Ik denk dat die een top dag heeft

9   99  
Schrikbarend

Versterkingen misschien?hoorde iets van 3 spelers waarvan 1 van city zoude gisteren gepresenteerd worden fake news?woensdag 12.19 VVV STAAT GODVERDOMME VOOR DE DEUR

18   2  
Ivo

Deze jongen kan echt wel voetballen, maar dan moet hij wel de tijd krijgen om te rijpen. En dat is bij een club als NAC, waar iedere wedstrijd om 3 punten gespeeld wordt, lastiger dan bij een middenmotor.

Wel vraag ik me af hoe we bij dit soort jongens uitkomen en of er in Nederland en Belgie nou geen vergelijkbare spelers rondlopen die bij NAC willen spelen. Ik vind het prima om spelers uit het buitenland te halen hoor, maar dat moeten dan wel jongens zijn die het verschil maken. Die jongen zit hier moederziel alleen en speelt weinig. Ik zie het nut er niet zo van in.

18   3  
Tante Annie

VVV staat godverdomme voor de deur. Kijk schrikbarend, het kan zonder capslock!

@ DJ buffonge, dat denk ik ook altijd. Zelfde had ik met forini willen doen

18   0  
Janus

Eigenlijk ook een soort van nieuwe speler. Hebben we eigenlijk nog niet echt aan het werk gezien. Op basis van zn bouw en de geluiden die we krijgen vanuit NAC, zou het in de toekomst een goede speler moeten zijn. Is volgens mij ook geen grootverdiener, dus die gozer lekker de tijd geven en hopen dat hij zijn plek weet te vinden en geen blessures oploopt.

4   8  
Andre Vermeulen

Neles, dan verschillen we van mening, en dat kan en mag. Ik mis een bepaalde drang en felheid bij hem. Maar ik hoop echt dat het dit seizoen zijn seizoen gaat worden.

9   8  
scheppioni

Dit zou voor ons NAC wel een zegen zijn zeg !!
Verder heeft schrikbarend wel een punt natuurlijk en ja, het is bekend dat er spelers wachten vooralsnog dat ze bij ons NAC willen aansluiten in de kkd !
Maar het feit dat onze AD ook nog steeds zonder TD ons NAC laat fungeren, dat wil toch echt zeggen, dat het nog steeds een gapend zooitje is met zo'n AD !
Ik kan er niks anders van maken, nu maar hopen dat Edje zondag een fris en fit team op het veld neer kan zetten en svp nooit geen afbraak voetbal meer, dit is tegen het DNA van ons NAC in !

3   0  
scheppioni

Dit zou voor ons een zegen zijn bedoel ik de laatste zin van Buffonge mee natuurlijk ! Succes kerel ! HUP NAC met Buffonge !

21   0  
Gjoewie

Buffonge (met ng en niet met gn; dat is alleen bij Bouvigne) is een van de meer technische jongens in de selectie. Die kwamen amper aan de beurt onder Steijn, want die houdt van betonvoetbal. Azzagari hetzelfde verhaal.
Ik weet niet meer in welke wedstrijd het was, maar ik heb Buffonge een wereldgoal zien scoren (het was de 4-0 of de 4-1) waarbij direct duidelijk werd dat je met die jongen goud in handen hebt, mits je hem goed begeleidt en hem de kans geeft zich te ontwikkelen.
Hij heeft snelheid en diepte, precies iemand die je vorig seizoen miste om de link tussen middenveld en aanval te leggen. We gaan nog van hem horen dit seizoen!

16   1  
Martinus

'Voordeel' van de huidige situatie is dat gasten als DJ nu echt de kans krijgen om zich te bewijzen. Ik heb er wel vertrouwen in bij hem.

13   0  
Breda-Loyal

@Gjoewie

Dat doelpunt was de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht

7   1  
Mika

Deze man kan echt vrij goed voetballen. Heeft amper kansen gehad dus niet afschrijven deze man. Geef m nou s de kans op rechts, haal en spits en dan zit t goed. Kaj, Een spits/Bila, DJ en Seun voorin. Heerlijk als dit gaat draaien. Benieuwd naar de versterkingen..

3   0  
Badeend

Zonder fatsoenlijk idee achter het technische beleid zitten dit soort spelers op een dood spoor bij NAC. Ik hoop dat er snel iets echt ten goede verandert en deze jongen zijn kans grijpt.

24   3  
Spitske

Jarchinio Antonia is transfervrij.. is dat niet een versterking voor de vleugels?

8   0  
Geelzwartwit

Is er voor dit soort jonge spelers dan geen sociaal vangnet/plan?
Hij bleef maar zolang mogelijk op de club hangen omdat er buiten de club weinig is. Ik geloof niet dat je dan lekker in je vel zit.
Daarnaast had Dj ook nog de pech dat de vorige trainer schijnbaar veel vrijaf gaf.
Ik dacht in 1 van de podcasts te horen dat hij voordat hij naar NAC kwam nooit op rechts gespeel had.. Altijd centraal. Dan vraag ik meteen af of het er bij NAC ooit echt uit zal komen.

Ik hoop het voor Dj en NAC maar begrijp nooit waarom je iemand die heel zijn leven centraal speelt haalt en hem dan altijd aan zijkant laat spelen..

Als hij een betere speler op de centrale positie voor zich heeft moet en kan hij daarvoor de strijd aangaan. Beter dan "we zien in hem een speler voor op de flank"

16   0  
Wanny

Zo'n jongen zou gewoon in een gastgezin moeten zitten. Zeker in coronatijd.

7   0  
Geelzwartwit

Ik heb het gechecked.
Dj speelde voordat hij bij NAC kwam bij Manchester united als centrale aanvallende middenvelder... En dan kom je bij NAC en je trainer je altijd op rechts... Zucht!
Helaas zet nieuwe trainer hem nu ook op rechts :-(

Succes DJ!

10   8  
TheBeek

Hoe kan zo'n jonge gast nou niet wedstrijdfit zijn ? Echt wat een grap bij nac altijd.

Ton had wel een punt met een conditietrainer

8   0  
scheppioni

@ Geelzwartwit
Ik schat Edje met zijn speelstijl toch hoger in dan zijn voorganger, dus dan zou nummer 10 plek zomaar kunnen nu .....

11   1  
Geelzwartwit

@schep

Ik hoop echt dat spelers nu eens echt op hun beste positie gezet worden.

Mijn broek zakt altijd af van uitspraken als "we hebben hem als linkerspits gehaald maar hij kan ook op rechts en heeft ook ooit nog wel eens links back gespeeld dus daar zouden we hem ook nog kunnen gebruiken"

Haal spelers voor 1 positie en leidt je spelers ook op voor 1 positie. Daarmee gooi je spelpatronen ook niet overhoop en zijn spelers meer op elkaar ingespeeld

11   3  
Chris W.M.

Maduka Okoye maakt zojuist bekend zijn contract bij Sparta verlengt te hebben. Lijkt erop dat Olij daar in ieder geval niet heen gaat.

4   3  
Nac

Okoye verlengt bij sparta. Dit zegt natuurlijk niks, want als az het juiste bedrag betaalt is hij ook weg.

Hopelijk blijft Olij nu.

7   1  
Gjoewie

Chris > Nu komt AZ direct naar Breda voor Olij. Iedereen krijgt hem voor 1 miljoen, maar de kazen moeten 10 miljoen betalen! Die hebben vandaag al weer flink gecashed voor Boadu.

1   2  
jandorstig

NAC,

Dan kan Sparta meer vragen, en wij weer meer aan Sparta.

4   5  
Fliegervanger

Buffonge, ook voor de supporters van Nac was het een moeilijk jaar. Eigenlijk voor zo'n beetje iedereen wel met dit rare virus. Nu gas erop. Quit Whining & Start Shining!

6   2  
Bertus076

Als onze DJ zich nog eens verveeld moet hij maar ff een berichtje sturen dan gaan we toch ff samen een balletje trappen of een stukkie fietsen!

2   3  
Chris W.M.

@Nac

Hij had nog een contract voor 2 jaar. Als hij graag naar AZ zou willen is het helemaal niet in zijn belang om zijn contract te verlengen. Die blijft wel (minimaal een jaar) bij Sparta nu.

@Gjoewie

Denk dat je nu Olij overschat.

1   1  
Nac

@ Chris

Het rare wel is dat hij zelf aangaf open te staan voor de stap naar Az bij espn.

Als we Olij en Haye kunnen behouden en nog 3 echt goede basisspelers halen. Dan moet de doelstelling minimaal bij de eerste 4 zien.

Het is wel dat je niet te veel blessures en schorsingen moet oplopen. De breedte is met 3 extra spelers nog steeds te smal.

2   0  
Dutchbird

Met techniek en handelingssnelheid is niks mis bij DJ. Met de nodige gerichte begeleiding komt dat tactisch inzicht ook wel. Dat heeft hij nog nodig voor slimmere spelvoortzettingen. Dan kan het een speler worden waar NAC nog veel plezier aan gaat beleven.

5   0  
Henri

In mijn ogen is DJB een pareltje. Dat doelpunt van hem tegen MVV getuigt van zoveel klasse. Ook zijn balbehandeling staat buiten kijf. Hij wil zich echter te vaak geforceerd bewijzen. Geef deze jongen gewoon kansen.
Het is overigens een grof schandaal dat er structureel niets is opgezet om deze jongens in hun vrije tijd een bepaalde vorm van begeleiding/opvang aan te bieden. Dat mag niet afhankelijk zijn van een collega voetballer of een goedwillende vrijwilliger. Daar hoort structuur in te zitten en op maat gemaakt voor de betreffende voetballer. Wat is het eigenlijk toch een amateuristisch ongeorganiseerde bende daar aan de Stadionstraat in Breda. Zoek het maar uit jongens. Zo gaan ze bij NAC met hun kapitaal/investeringen om.

4   0  
Scheppioni

Daar is voor 75% maar 1 iemand verantwoordelijk voor Henri ! Ik ben het zeker met je eens !

0   3  
kees bouw

wie is er nu niet onder de maat bij nac als je keeper moet verkopen om aan geld te komen om een aan een speler te komen ben je tog niet goed bezig dit elftal wat er nu staat is nog geen 5o duizend euro waard op de transfermarkt en de mensen laten de eigen maar gek maken geen geld doe je niet mee zoo simpel is het

Laad alle berichten na dit bericht in