Overal waar we komen

Carolina vertrekt naar Polen

Temminho

NAC neemt per direct afscheid van Jurich Carolina. In goed overleg hebben beide partijen besloten uit elkaar te gaan. Carolina had nog een contract tot medio 2021. De 21-jarige verdediger gaat een contract te tekenen bij het Poolse Stomil Olsztyn.

Carolina kwam in 2018 over van PSV. Hij kon bij de Eindhovenaren verlengen maar koos voor een avontuur bij NAC. Dit avontuur werd allesbehalve een succes voor beide partijen. De linksback speelde maar 614 minuten in het eerste elftal van NAC. Zijn laatste wedstrijd dateert van 10 november 2018.  In januari 2019 werd Carolina voor een half jaar verhuurd aan FC Den Bosch, waar hij geen minuut in actie kwam. Na zijn terugkeer in Breda kwam hij uit voor Jong NAC. De international van Curacao mocht al lange tijd vertrekken uit Breda. Een aantal weken geleden was hij op proef bij Saburtalo uit Georgë, maar wist daar geen contract af te dwingen. 

NAC lijkt nu dus eindelijk verlost van Carolina. Hij gaat een contract tekenen bij Stomil Olsztyn. De club speelt in de Poolse eerste divisie en staat op een elfde plek. 

 

Bron:
B-Side Rats, NAC
Vorig bericht
Man of the Match: NAC-Almere City (1-0) 16 reacties
Volgend bericht
Perez fluit NEC-NAC 5 reacties
Terug naar overzicht
40 Reacties
100    
Rubenac

Heb vanuit deze jongen nooit een wanklank gehoord.
Vind het heel raar hoe NAC met hem om is gegaan, ook al is hij eventueel niet goed genoeg.
Ga ervan uit , dat hij best een aardig salaris had.
Dit bespaar je nu een goed half jaar , plus het volgende jaar.

Succes kerel,

35    
Judge M.

Succes Jurich!

100    
Rubenac

Heb vanuit deze jongen nooit een wanklank gehoord.
Vind het heel raar hoe NAC met hem om is gegaan, ook al is hij eventueel niet goed genoeg.
Ga ervan uit , dat hij best een aardig salaris had.
Dit bespaar je nu een goed half jaar , plus het volgende jaar.

Succes kerel,

-2    
Henri

Zal NAC het nodige hebben gekost. Indien er nog wat geld over is gebleven dan snel een contractvrije aanvallende speler erbij halen dan. Kan die mbt het volgende seizoen al worden ingepast.

-98    
Rbull

NAC is dus eindelijk genezen van het Carolina virus!

Succes daar.

59    
Buurman

Carolina heeft niks mispeuterd. Na PSV is zijn voetballoopbaan de verkeerde kant op gekanteld. Kan gebeuren. Succes in Polen.

29    
The Cosmic Gate

Helaas niet gelukt hier succes in Polen

6    
Fred1

Kan er niet veel over zeggen.
Te weinig zien spelen.
En de keren dat hij speelde was op de eerste keer na niet best.
Maar kan ook aan begeleiding , training en gevoel hebben gelegen, als PSV je contract wilde verlengen moet er wel iets in hebben gezeten.
Daarbij moet ik helaas erkennen dat bij NAC mislukken vaak niet aan de speler lag , omdat ze elders wel slagen, dat is zo’n mysterie waar ik nooit achter ben gekomen.
Een uitzondering is “ Fred” van Leer vraag me af of die ooit nog ergens onder de lat komt te staan, is volgens mij bij Ajax volledig uit beeld , en terecht lijkt me.

11    
ome cor

Polen ? Oef.....
Lijkt me een lastig land voor jongens met zijn huidskleur.
Hopelijk gaat het hem sportief gezien daar beter af.

Succes Jurich.

27    
Ojee

Heeft de BSR redactie in de gaten dat ook Skender Loshi daar zojuist getekend heeft?

11    
Harrie

Goed nieuws! Niet om de voetballer Carolina, maar omdat dit geld bespaard wat we toch niet zouden inzetten.

4    
M.H. te R.

Nu maken we wel winst, denk?! 😁

16    
Judge M.

@Ojee:

Zou Hans Smulders daar technisch directeur geworden zijn? 🤔. Zo ja, dan zal Kali binnenkort ook wel die kant op vertrekken 😎

-4    
ECG

En Willem Weijs als assistent(trainer)!

6    
Willem 4,5

Succes vent!

42    
Plaatjesmaker

Niet ten nadele van Jurich, maar ik ben blij dat Tom doorlopend bezig met doorselecteren en De
bende van zijn voorgangers aan het opschonen is. Dit zorgt voor de nodige ruimte.

10    
NAC4Ever

Succes daar!

19    
Maikolg

Skender Loshi is samen met Carolina gepresenteerd!

34    
Basje

Eerlijk is eerlijk, een ding wat deze TD wel goed kan is spelers slijten. Want laat Carolina en kali niet de makkelijkste spelers zijn om te slijten. Klasse tom

6    
Tvb

Dit was een gevalletje net als Rommens bv . Talentvol en hopen dat hij aanhaakt. Dat laatste heeft hij helaas niet gedaan

-28    
Real Robert

"In goed overleg": de helft van zijn salaris meegekregen? Is een NAC-specialiteit van de afgelopen jaren geworden.
De volgende is Bohui, denk ik. Of Dogan.

-2    
Wanny

Gevalletje wanbeleid. Een 3 jarig contract uitdelen aan een linksback die alleen op Jong niveau gespeeld heeft. En dat terwijl je ook nog een linksback van hetzelfde niveau in je jeugdopleiding hebt zitten.

7    
Arjan

Tom is echt goed bezig. Ik moet er niet meteen aan denken om bijna een jaar lang alle ellende van mijn voorganger op te moeten ruimen.

Door de achterban hier voor verantwoordelijk voor gehouden te worden.

De aandeelhouders romen elke transferwinst of extra salarisruimte af om zogenaamde gaten te vullen.

Hoe zit het nu met Kali....? Bij wie staat hij nog op de payroll? Ik zou graag gratis verbetertraject doen hoor.

-4    
Henri

Het slijten van spelers is een stuk makkelijker als ze geld meekrijgen. Want Carolina heeft dit extraatje met een nog één jaar doorlopend contract natuurlijk niet laten lopen. Dat doet geen een werknemer.
Misschien iets om eens aan TvdA te vragen want één van de kernwaarden van NAC is toch transparantie.

8    
Buurman

Ik denk dat bij spelers als Kudimbana, Carolina en Filipovic het wel duidelijk is dat NAC geen hoofdprijs pakt. Hooguit kun je deze jongens een nieuwe club geven, waar ze misschien mogen spelen, als je een deel van hun salaris tot einde contract doorbetaalt. Het schept wat ruimte in het budget en dat is meegenomen. Voor die gasten en de nieuwe club en NAC is te hopen dat ze zich herpakken. Kali ligt m.i. anders , kan goed voetballen, en wil blijkbaar helemaal niet meewerken aan een verhuring. Ik hoop voor alle partijen dat dit wordt opgelost. Ik vermoed dat Kali onder Hyballa best goed zou kunnen functioneren. Zijn verwijdering op basis van een paar kilo teveel komt op mij oneerlijk over, maar ik kan daar langs zitten. PS. Gisteren liet Fortuna zien dat Feyenoord in de kuip te bestrijden is. Al speelde de scheids weer een grote rol. Alles zal moeten mee zitten willen we de finale bereiken.

2    
Badeend

Henri, waar haal je die kernwaarde vandaan?

Natuurlijk is het gemakkelijker om spelers te slijten door (een deel van) hun salaris uit te betalen. Is dat ook niet de enige optie als geen enkele club interesse heeft?

En als je dat toch iets vindt om over te gaan zeveren, check ook even de deals met Kwakman, Schalk en Van der Leegte - om er maar een paar te noemen. En verdiep je ook even in andere clubs en hoe het daar gaat.

4    
Jantjenac

Loshi tekent bij dezelfde club als Carolina!
Tis helaas nooit gelukt bij ons aller NAC maar wens ze het beste!

0    
Henri

Badeend, ik kan me nog een bericht van NAC herinneren waarin zaken als tegendraads, bourgondisch, maar ook transparantie werd gecommuniceerd. Ik geef toe het is een tijd geleden, maar zeker weten wel verschenen. Helaas weinig in praktijk gebracht.

Je hebt gelijk dat het bij NAC niet de eerste keer is dat het gebeurd en dat waarschijnlijk andere clubs hieraan soms ook mee moeten doen. Ik denk echter wel dat NAC hierin koploper is. Bovendien zou ik me liever aan goed georganiseerde (voetbal)bedrijven spiegelen zoals Ajax en AZ dan aan de mindere goden. Je moet tenslotte vooruit willen met je organisatie lijkt mij en consequent zaken willen verbeteren. Helaas bespeur ik daar maar weinig van. Volgens mij zitten we al jaren in een soort van status quo. En ja, ik zever dan misschien wel, maar vind het zo bedroevend dat van al die potentie die deze club, als een van weinigen, heeft totaal geen flikker terecht komt. Ook zeker onder deze AD en TM niet. En ik vind dat nu eenmaal vreselijk jammer. Over enkele jaren start de BeNeLiga waarin voor de deelnemende clubs € 250-400 miljoen aan inkomsten meer dan nu in de eredivisie te verdelen valt. Zullen we erbij zijn denk je of zullen we dan in een soort derde divisie spelen?

4    
Buurman

Beste Henri. Ik begrijp je verhaal. De tijd dat we bij vergaderingen van ‘de grote acht’ werden uitgenodigd is relatief nog niet zo lang geleden. En die vergaderingen gingen toen al over een BENE competitie. Met name PSV wilde NAC Breda er perse bij hebben. En nu zitten we daar inderdaad mijlen ver vandaan. Toch geef ik de huidige directie voorlopig het voordeel van de twijfel. De TM heeft bv. met het halen van onze Spanjaarden een goeie zet gedaan. Ook is de komst van Hyballa tot heden heel goed uitgepakt. Daarnaast waren zowel de TM als de AD de enige die wilde komen. Ik heb zelf het idee dat het probleem bij NAC veel meer zit in het eigenaarschap. Als het OnsNAC zou lukken om al de kleine aandeelhouders uit te kopen , dan heeft NAC de ‘grote drie’ en de vereniging of coöperatie OnsNAC als eigenaren. Dat zou best eens toekomst kunnen hebben want je hebt dan een enorm draagvlak. Maar dat het allemaal niet te lang meer moet duren is volgens mij de meeste wel duidelijk. Een onverwachte promotie en/of beker zou een stevige zet in de goeie richting geven. Kortom is het volgens mij nog even afwachten hoe de zaken zich gaan ontwikkelen.

3    
Baosje

Jongen,waar begin je aan....

Als er rasicten onder de supporters zijn.dan is het wel in Polen....

Waar men , waarschijnlijk stijf van de slivovice of andere alcoholische drank, elkaar de nek probeert om te draaien....

Succes en probeer daar overeind te blijven !

0    
Badeend

Henri, transparantie is nóóit een van die kernwaarden geweest. Wel waren het:

Bourgondisch
Tegendraads
Saamhorig
Zelfbewust

En uiteindelijk zijn dit ook maar vier termen die door enkele passanten geformuleerd, en door een communicatiebureau gecultiveerd zijn.

We zitten wel op een lijn hoor - ook ik zie het liefste dat NAC al haar potentie benut. We hebben echter dermate veel missers begaan in de afgelopen jaren, dat dat niet zomaar omgedraaid is. Daar zitten we middenin en dat loopt ook al een tijdje. Gaat heel langzaam stap voor stap weer de goede kant op volgens mij. Niet dat ik een fan ben van Eisenga of Van den Abbeele, maar ze doen minder faliekant verkeerd dan bijvoorbeeld Mommers, Eskens, Van As en noem er nog maar een stel.

-2    
[email protected]©

Voor hoeveel spelers heeft onze technisch manager nou al een transfersom ontvangen?

5    
Harrie

Het beleid dat door de aandeelhouders is ingezet om spelers met transferwaarde asn te trekken heeft Smulders fouten gemaakt, wat logisch is want niet alles is raak, maar ook oog voor talent te hebben. Mari, Angelino, Garcia, Brondeel maar zeker ook Dessers die vandaag AJAX velt als topscorder eredivisie. En natuurlijk Verschuren bij ons. Benieuwd of TvdA ook zulke "verassingen" kan overleggen over 3 seizoenen.

9    
Ad B uit Roosendaal

Jammer dat het zo gelopen is. Hij heeft niet gebracht wat NAC verwachtte.

Ik wens Carolina veel succes toe in zijn verdere carrière en dank voor zijn inzet voor NAC.

4    
Ivo

Prima ontwikkeling, vooral met het oog op volgend seizoen. Er valt weer een stukje salarisbudget vrij. Nu Kali nog en je kan komend seizoen zelfs met minder budget een betere selectie wegzetten.

Er lopen ook nog behoorlijk wat contracten af. Het moet gewoon lukken om een selectie neer te zetten waarmee je vol voor de titel kan gaan. Geen excuses meer!

11    
Shane uit de Keen

@Harrie:
Smulders: Mari, Angelino, Garcia, Brondeel, Dessers en Verschuren. Benieuwd of TvdA ook zulke "verassingen" kan overleggen over 3 seizoenen.

Tom: Olij, Schouten, Riera, Noblejas, Nacho, Haye, broertjes Ilic

Ik tel de broertjes Ilic er bewust bij, want Mari, Angelino en Garcia waren eveneens City passanten.
Brondeel vind ik persoonlijk minder dan Olij en alleen Dessers had ik graag nog hier gezien. Met andere woorden, zo slecht doet Tom het niet, afgaande op jouw lijstje.


17    
Wanny

Het is wel een goede ontwikkeling dat er tegenwoordig veel jongens uit de eigen jeugd op het veld staan. En dat de spelers overwegend Nederlands(talig) zijn.

Hoe lang is het niet geleden dat er 4 man uit eigen jeugd in de basis stonden?

-1    
Harrie

@shane uit de keen
Ik heb het er niet over wat ze bij NAC hebben gepresteerd of wie er beter is. maar wel wat ze nu waard zijn of hebben opgebracht. Dat weet je altijd pas achteraf en kunnen we nu nog niet inschatten van het door jou genoemde lijstje. Hopelijk voor ons zit daar eentje tussen die NAC een grote som geld oplevert.

-18    
Molenschot Loco

Gisteren genoten van studio voetbal met Peter Hyballa.....man snijdt echt hout...op naar Nek NAK

-1    
Otjes

Ik vond Hyballa totaal verstaanbaar. Maar goed, als het Nac ten goede komst ben ik voor Peter....

-2    
Rotterdammert

Dat is toch wel een van de -op papier- grootste talenten die naar NAC kwam en helemaal nul van zn talent heeft benut. Wil niet zeggen dat dit een (wereld)topper zou worden, maar zou op basis van zijn potentie in de jeugd van PSV zeker een van de betere moeten zijn in dit elftal. Mantaliteitskwestie?

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja