Wij gaan niet opzij

Dailon Livramento: Dé man in vorm bij NAC O-19

Thiestemberg

NAC 0-19 Liep in het najaar op een haar na een plekje in de kampioenspoule mis. Spits Dailon Livramento kwam in bijna alle duels in actie. Al kon hij nog geen overtuigende cijfers overleggen. In dertien competitieduels kwam hij slechts één keer tot scoren.

Na de winterstop is dat echter anders. Dailon Livramento kwam in vijf wedstrijden tot vijf goals, gemiddeld scoorde hij elke 66 minuten. Zijn seizoenstotaal (competitie + beker) komt hiermee op acht doelpunten en vijf assists in negentien duels. Geen verkeerd moyenne voor een spits in zijn eerste jaar bij een profclub. De achtienjarige spits kwam deze zomer pas over van Excelsior Maassluis.

Livramento en zijn teamgenoten van de O-19 zullen nog wel aan de bak moeten. Met negen punten uit vijf wedstrijden staat de formatie van Michael Dingsdag slechts drie punten boven de degradatiestreep. Vandaag werd een stap in de goede richting gezet, hekkensluiter FC Emmen werd met 3-1 geklopt op Sportpark Heksenwiel.

 

 

Bron:
B-side Rats, PlayerWithFuture
Terug naar overzicht
1 Reactie
25    
Flamingo

Helaas staan er wat foutjes in dit artikel. De gewonnen wedstrijd van vandaag was niet voor de kwart-finale maar gewoon voor de competitie. De kwart-finale staat geplant op 3 maart tegen AZ.

Dailon Rocha Livramento komt inderdaad van Excelsior Maassluis al heeft hij daar maar één jaar gespeeld. Daarvoor zat hij in de jeugdopleiding van Sparta.

Laad alle berichten na dit bericht in