Wij gaan niet opzij

‘De Graaf en NAC praten over definitieve aanstelling’

Italo

De kans is groot dat Edwin de Graaf komend seizoen trainer is van NAC. Met dat nieuws pakt BN DeStem vanochtend uit. De interim-trainer en de clubleiding zouden momenteel in gesprek zijn over de invulling (opwaardering) van het contract.

Na het vertrek van Maurice Steijn kreeg Edwin de Graaf vanuit de clubleiding van NAC het verzoek om de voorbereiding van NAC op te starten. Inmiddels zouden beide partijen met elkaar in gesprek zijn over een nieuw, aangepast, contract voor De Graaf. Daarmee blijft De Graaf aan als hoofdtrainer.

NAC kiest er voor om belangrijke posities binnen de club momenteel niet in te vullen met nieuwe personen met lange contracten. Alles heeft natuurlijk te maken met het feit dat NAC momenteel te koop staat. De partij die de club uiteindelijk gaat overnemen komt op die manier niet binnen bij een club waar belangrijke posities worden ingevuld door personen die nog voor meerdere jaren vastliggen.

Door de aanstelling van Edwin de Graaf kan het dossier Hoofdtrainer door de nieuwe eigenaren naar eigen inzicht worden ingevuld. Ditzelfde geldt voor de positie van technisch directeur. Het contract van De Graaf zal dan ook niet verlengd worden, maar opgewaardeerd. Het contract van De Graaf loopt over een jaar af.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
Malone verliest met Suriname van Jamaica 6 reacties
Volgend bericht
EEN TIKKIE NAAR HET ZUIDEN - PODCAST #78 4 reacties
41 Reacties
70   9  
Maarten

Nadat Manders vanuit Bsiderats de poll heeft gelezen zeker?

Edwin, van harte welkom. Succes mij betreft.

70   9  
Maarten

Nadat Manders vanuit Bsiderats de poll heeft gelezen zeker?

Edwin, van harte welkom. Succes mij betreft.

7   107  
Sjef de gevulde koek

Wel een fijn gevoel voor de Graaf met het idee als iemand de club koopt hij waarschijnlijk op kan rotten. Zou wel een stunt zijn als de Graaf zegt zoek het maar uit zo wil ik niet werken. Kan het nog begrijpen ook totaal geen toekomst perspectief nu. Ook niet voor spelers die eventueel zouden komen. Wat moet je hier toch mee man kansloos.

42   1  
d'n henk

Goedzo! Zo is er duidelijkheid voor de huidige selectie, eventuele spelers die willen/kunnen komen en voor de supporters (waar hij over het algemeen denk ik goed ligt).
Verlengen kan altijd nog.
Veel succes (alvast) Edwin!

30   2  
Ivo

Prima, zo hou je toch een klein beetje continuiteit en ben je kostenbewust bezig.

Voor dit seizoen een prima oplossing. Hoe gaat het met de verkoop van de aandelen?

18   11  
Henk

Misschien een Italiaanse trainer aanstellen. Kan hij gelijk de nieuwe shirts meenemen. Of wordt het weer een roadtrip om ze op te halen?

15   3  
Tip

Ik denk de beste oplossing. Of de Graaf het goed gaat doen is afwachten. Ik heb bij hem een goed gevoel. Als speler zag ik hem graag. De nieuwe eigenaar van NAC , gaat nog een tijd duren denk ik, mag zijn borst wel nat maken. Je koopt een club met waarde van Max. 2 miljoen en mag gelijk gaan reorganiseren en moet mensen gaan werven en aannemen. Maar dat reorganiseren moet je wel kunnen. Het is dus niet alleen geld op tafel leggen. Uit de enquête bleek dat wij supporters gemiddeld per supporter 500 tot 1000 euro willen investeren. Althans dat begreep ik laatst in een interview met de initiatiefnemer. Dat vind ik een prachtig getal met perspectief als het klopt.

6   4  
Ric

Voor 1 jaar mag ik hopen.
Daarna moet er de vrijheid zijn voor nieuwe eigenaren om weer andere keuzes te kunnen maken.

Hup NAC

24   2  
RICHARDPRAHA

@SJEF DE GEVULDE KOEK Voor jouw is het glas zeker per definitie altijd leeg?

Zo gek is het een niet een eenjarig contract voor een trainer, juist een hele mooie, "vliegende start" van zijn trainers carrière.

En als hij het goed doet en NAC mee laat spelen om promotie dan gaat een nieuwe eigenaar echt niet eisen dat de trainer moet oprotten.

Nogmaals, een schitterende kans voor De Graaf en blij toe dat er bij NAC ook wel eens (weliswaar geholpen door de aanstaande overname) gewoon pragmatisch en rationaal kan worden gehandeld.

9   2  
Breadfun

Perfect!
Eindelijk weer n trainer die op 1 lijn zit met de spelers.
En wat de toekomst nac brengt, dat weet nog niemand. Dus houden zo nu!
Succes 👍🏼👍🏼

3   21  
nac.be

Ondanks dat ik best wel vertrouwen in Edwin de Graaf heb, weet ik niet of dit een goede stap is. Gezien het verleden zijn bij NAC niet heel veel assistent trainers succesvol gebleken als hoofdtrainer.

Ik zou Robert Molenaar (nieuwe trainer NAC Onder 21) ook een serieuze optie vinden als hoofdtrainer gezien zijn ervaring.

15   1  
Geelzwartwit

Helemaal goed.

Ik heb nu liever een frisse jonge trainer dan een trainer die al langer meeloopt en probeert zijn vaste kunstje te doen. Scheelt een zoektocht, inwerken, wennen en vast ook geld.

Met een jonge onervaren trainer is de trainer ook minder snel de kop van jut. En dat lijkt me nu ook wel eens handig. Als Edwin in communicatie even uitgesproken blijft over hoe hij wil spelen dan zit de focus sowieso meer op de uitvoering.

Succes!

10   10  
TH

Niks tegen Edwin de Graag, een beginnende trainer is voor mij prima.

Maar dan zonder TD voor de nodige sturing?

Recipe for disaster......

14   5  
Belgische Naccer

Gewoon laten zitten. Is prima.

Slechter dan Steijn kan niet. Ik verwacht dat de Graaf, wel de jeugd in zal passen (is ook wel soort van noodgedwongen nu) en ik verwacht ook dat hij aanvallender zal gaan voetballen, uit wat ik tot nu gelezen heb.

Dus gezien de situatie nu (trouwens volledig dankzij Steijn en Manders, dat we in deze situatie zitten)...een prima keuze. De spelers kennen hem. En om nu nog voor de start van de competitie weer alles om te gooien met een nieuwe trainer slaat nergens op.

Iedereen zal moeten knokken voor zijn plaatsje. En misschien presteren we nu ineens wel goed. De spelersgroep is nog steeds ijzersterk voor de mickeymouse KKD. En omdat er nu minder druk is en hopelijk een duidelijker plan onder De Graaf, kan het nog steeds een heel mooi seizoen worden.

Slechter dan vorig seizoen kan niet. En Nee meneer Manders, dan heb ik het niet over het feit dat we met heel veel geluk "tot de laatste wedstrijd meegedaan hebben om de prijzen"...

Het was kut met peren onder Steijn. Met een fatsoenlijke trainer had je met 2 vingers in de neus 2e geworden vorig seizoen. Dan moet het dit seizoen maar weer gebeuren.

En als dat niet lukt, dan straks onder een nieuwe eigenaar. Ik hoop wel van een miljardair, zodat we ook eindelijk eens van dat gemiereneuk af zijn met transfersommetjes van 2 ton enzo.

HUP NAC!

17   8  
Ome Cor

Mooie komkommertijd berichten.
- De Graaf voorlopig als hoofdtrainer
- De Graaf wil best definitief hoofdtrainer van NAC worden
- In gesprek met De Graaf om hem definitief hoofdtrainer te laten worden
- NAC doet De Graaf aanbieding om hoofdtrainer te worden
- De Graaf denkt na over aanbod NAC om hoofdtrainer te worden
- De Graaf en NAC hopen er binnenkort uit te zijn
- De Graaf nieuwe hoofdtrainer van NAC
- volgende week presenteert NAC De Graaf als nieuwe hoofdtrainer.

En dan start de competitie weer

12   30  
Dutchbird

De goede man heeft een arbeidsovereenkomst en nog niets gepresteerd. Dan spreek je toch af dat je in oktober evalueert en bij goed presteren zijn contract opwaardeert. Waarom moet dat nu al Manders? Kunnen we jou nou echt helemaal niets laten doen?

8   5  
Peerke

Niet de beste maar wel de minst slechte oplossing.

8   7  
Barbapapa

Beetje dubbel gevoel bij de Graaf.
Aan de ene kant blijft hij voor mij onderdeel van het team wat er een zooitje van heeft gemaakt.
Aan de andere kant was hij een speler zoals we graag zien, hollen, trekken sleuren….. als hij het team met die drive kan laten voetballen zou het goed zijn. Vroeg druk zetten, diepte zoeken etc….

Dus voor nu maar uit gaan van het tweede….

5   1  
Wanny

@ Dutchbird

Wie zegt dat dat niet exact is wat de uitkomst is van de gesprekken?

13   10  
Arie

Voor een jaar, prima.


Is Manders nog steeds niet weg?

6   6  
Sjef de gevulde koek@ RICHARDPRAHA

Ik roep al 2 weken hier dat ze de Graaf gewoon moeten houden en benoemen als hoofdtrainer. Alleen voor de Graaf is het natuurlijk lastig zonder enig perspectief en als er nieuwe eigenaren komen je er waarschijnlijk zo uit vliegt. Dat is wat ik probeer te zeggen alleen. Maarja zoals vaak hier op de site mogen feiten niet benoemd worden en mag je alleen zeggen dat Nac een top club is en alles super goed gaat.

5   2  
ArnoldUno Breda

@BARBAPAPA, dat gevoel had ik eerst ook. Maar uitgaande van de berichtgeving is het aannemelijk dat Steijn redelijk dominant en solistisch te werk is gegaan. Hij lijkt mij een type wat weinig tegenspraak duld. Dus ergens snap ik wel dat de Graaf wellicht tegen wil en dank mee moest gaan in de filosofie van Steijn.

13   0  
guuske

prima, rust in de tent en lekker gaan voetballen, hopelijk met publiek in het stadion

9   12  
die ne gast

@Ome Cor
Je vergeet:
- NAC gaat toch op zoek naar ervaren trainer na tegenvallende resultaten in eerste wedstrijden
- De Graaf doet stapje terug na tegenvallende resultaten en wordt weer assistent
- Alex Pastoor aangesteld als hoofdtrainer, De Graaf assistent
- Alex Pastoor vlak voor play-offs op non-actief gesteld vanwege tegenvallende resultaten
- Stijn Vreven bezorgt NAC wederom promotie na knotsgekke play-off wedstrijden.

Kost wat, heb je ook wat. Never a dull moment bij NAC. ;-)

12   1  
Ed

Prima! Nu nog spelers

13   8  
J nac

Ik vind het wel oké dat de rust weer een beetje wedergekeerd is maar 1 ding snap ik niet en dat is waarom Manders nog in dienst is bij nac.
Deze luchtfietser is niet meer geloofwaardig dus niet te houden.

3   1  
Nonkel Frans

Eerst een TD dan de pas de trainer een vaste aanstelling/langdurig contract aan bieden.

Jammer dat in alle interviews die ik tot op heden gehoord en gelezen heb van Edwin hij nooit refereerde aan t vertrek van Ton. Wel benadrukte hij opvallend vaak hoe goed ze met en na Steyn evalueerden enz. Tussen de regels door dus zeggend wij hebben helemaal geen TD nodig.

Voor nu een prima oplossing maar ik zou eens beginnen met een jaar contract en verlenging onder voorbehoud.

3   1  
Fritske d'n Olifant

Prima oplossing om Edje dit jaar te laten zitten. Stel dat de club ergens eind dit jaar of begin volgend jaar verkocht wordt ook niet direct Edwin er uit flikkeren tenzij hij echt aantoonbaar slecht presteert. Het beste is eerst een nieuwe RvC, dan een nieuwe directie en pas vanaf volgend seizoen de gewenste trainer. En stel dat we per ongeluk promoveren met deze selectie en trainer, gewoon doorselecteren en niet op basis van emotie mensen laten zitten of een contractverlenging geven. Tenzij Edwin de Graaf natuurlijk aan alle criteria voldoet, laten we niets uitsluiten. Maar laten we nu ook eens een keer leren van eerder gemaakte fouten.

3   1  
Martinus

Dit is toch prima? Edwin was al aan boord en leidt de voorbereiding al. Logisch om hem dan nu naar voren te schuiven zonder verlenging. Die kan hij uiteraard afdwingen, na een verkoop.

Hij lijkt er wel kijk op te hebben, eerste indruk is niet verkeerd en hij past nu al de nodige jeugd in. Misschien is een trainer die niet al zijn eigen werkwijze helemaal heeft ingericht (met het risico dat deze er krampachtig aan vast houdt) wel een hele goede greep. Steijn kon zich nog vasthouden aan zijn CV, De Graaf heeft alles te bewijzen en loopt daar niet voor weg.

7   7  
Tip

Voor de duidelijkheid in ben GEEN Manders vriend. Ik ben niemands vriend , ik heb wel veel kennissen zeg ik altijd. (Lachend icoontje)

Als je Manders per direct weg wil hebben, dan moet je ook zeggen wie de functie van AD per direct overneemt. Onbegrijpelijk dat een aantal supporters niet wil snappen dat je je organisatie onthoofd als je Manders per direct wegstuurt. Daarnaast dien je als werkgever een juridische weg te behandelen en het kost een berg geld.

Waar ik me echt zorgen over maak; als we nu straks met Ons NAC een coöperatie hebben , hoe zal dit ooit goed gaan lopen als een deel van de supporters zich zo onrealistisch gedraagt ?
O ja ik ken het antwoord al; het is allemaal EMOTIE.
Stop nu eens met dat kleuterachtig gedram.

1   5  
Tip

behandelen = bewandelen

4   1  
Sprang-Capelle

Dus gewoon op de winkel passen. Geen TD. Maar dat is logisch natuurlijk. Er is ook geen eigenaar. Dus we moeten ons richten op seizoen 2022/2023. Hopelijk is er dan wel een eigenaar. En bovenal een andere AD en TD.

2   0  
Wanny

@ Sjef de gevulde koek

In je stukje staat geen enkel feit.

4   0  
die ne gast

@TIP
Ik begrijp de angst voor supportersparticipatie en een coöperatie structuur niet zo goed. Als je bang bent voor de 'emotie van de massa', ben je dan ook een tegenstander vandemocratie?
Juist als je voldoende massa hebt, kan één persoon of een extreme stroming nooit de overhand krijgen, maar worden alle meningen wel gehoord.
Eén van de redenen waarom je iets nooit gratis moet maken, is dat mensen er dan veel onzorgvuldiger mee omgaan. Als de supporters eigenaar zijn, zal de factor 'financiële consequenties' zwaarder gaan meewegen in hun oordeel dan nu het geval is.
Wat er op internet staat is niet representatief voor hoe mensen echt denken en doen.
Ik ga zeker meedoen met Ons NAC.

6   3  
jvt

Er moet flink bezuinigd worden. Immers:
Salaris Steijn loopt door of ieder geval afkoopsom
Afboeken bedrag Vloet
Minder sponsorinkomsten
Vorstelijk salaris Manders
Opfleuren exploitatie
Afboeken salarissen Hagenezen

Het geld van de seizoenskaarten die wel betaald worden is hard nodig om überhaupt te kunnen blijven bestaan. Logisch dat hulptrainer nu hoofdtrainer moet worden. Met voetbalbeleid heeft het allemaal niets te maken. Manders een paar weken geleden: "we zijn al in gesprek met kandidaten voor de positie van TD". Zijn plannen voor nationale aanpak sponsoring met merk NAC blijken slechts dromen. Nieuw stadion noodzakelijk voor trendbreuk in extra inkomsten een onwerkelijkheid.

Waar blijft de berichtgeving, al is het er maar eentje, dat er een nieuwe sponsor komt uit het netwerk van de pendelende commerciële Hagenezen? Of blijft het van 8 tot 5 beperkt tot het schrijven van alleen een plan? Gebeurt er nog iets? Of mogen er ook geen sponsors meer worden geworven om de nieuwe eigenaren alle vrijheid te geven? Pff

1   2  
076

Een mooi lijstje bewaarreacties hier. Als we na een wedstrijd of 5 ergens onderin staan moet ik het nog zien of dat zo blijft,

2   1  
Mevr van beuningen

Ik bergrijp bepaalde uitspraken niet dat mensen denken dat dit de goedkoopste oplossing is. Een hoofdtrainer moet je betalen, of dat een nieuwe is of, of het een assistent is die naar voren wordt geschoven. Vindt het nogal een groot risico om een zeer onervaren trainer dit super belangrijke jaar aan te stellen. Dit jaar niet promoveren is jaren lang in de KKD. Dat papagaaien gepraat van we moeten bouwen e.d. vergeet het maar. Als je echt talenten hebt spelen die niet langer als een jaar bij NAC, dus bouwen aan een team met jeugd is een droom en kon 20 jaar geleden, nu niet meer. En dan moet je ook nog de juiste talenten weten te vinden en het maximale eruit halen bij een verkoop, tja dat kunnen we aan Manders overlaten.....?

Je moet dit jaar promoveren, ik denk dat weinig mensen beseffen hoeveel inkomsten verschil er is tussen ere en kkd. Een ervaren trainer met ervaring die rust uitstraalt en de kkd goed kent. Hans de Koning zou een prima kandidaat zijn.

Het supporters collectief gebruiken om goede spelers binnen te halen. Even goed praten met de aandeelhouders en nog een jaar de tijd geven. Hun aandelen zijn immers veel meer waard bij promotie. Dan zullen er heus partijen zijn die geïnteresseerd zijn en heb je gewoon de tijd en de rust. Promotie is belangrijker dan ooit.

2   0  
The Cosmic Gate

Niks tegen Edwin enz , maar ik vraag me af met wie er gepraat zal worden dan .
Want een TD is er niet, een technisch hart ..... ook niet, of zal het weer een 1-2tje met Manders zijn ...
Ik geef heb sowieso het voordeel van de twijfel, want veel erger dan wat we gehad hebben gaat / kan het bijna niet worden

5   2  
Nr. 20

Helemaal eens met dutchbird. Hoezo opwaarderen? De graaf begint en mag blij zijn met deze kans. Kans kan hij aannemen en na half jaar evaluatie en bij goed presteren opwaarderen. Waarom leert men het nu nooit? En dan hier mensen die roepen of Edwin het wel wil. Come on graag of niet. En anders doorpakken met molenaar. Niet je altijd klein weg zetten. Edwin mag blij zijn dit te mogen doen. Verder vraag ik me af of juiste keuze is maar na blik trainers ms goede optie en keer eens wat anders proberen

0   0  
Ad B uit Roosendaal

Ik weet niet of het mediabericht klopt, maar wellicht is Edwin als hoofdtrainer een goed oplossing.

Hij heeft nog weinig ervaring, maar straalt wel een autoriteit uit.

Ik hoop dat hij het goed doet, zodat NAC al tijdens het komend seizoen het contract met hem graag verlengt.

0   0  
Die ne gast

@mevr van Beuningen
Niet helemaal waar. Go Ahead Eagles en NEC (met het nodige geluk) hebben afgelopen jaar laten zien dat je met veel jeugd in je selectie uit de KKD kan komen.

0   2  
NACHouten

Mooi, die reacties van : hoezo opwaarderen en De Graaf moet blij zijn met deze kans. Klopt, dit is een unieke kans voor hem die hij onder normale omstandigheden niet gekregen zou hebben. Maar de man wordt aangesteld als hoofdtrainer met alle verantwoordelijkheden van een hoofdtrainer. Dan hoort daar dus ook het salaris van een hoofdtrainer bij. Hoeft geen salaris van een toptrainer te zijn maar ook zeker niet dat van een assistent-trainer.

Laad alle berichten na dit bericht in