Wij gaan niet opzij

De Graaf ziet tegen VVV weinig reden tot wisselen

Italo

NAC neemt het vanavond in de eerste ronde van de KNVB Beker op tegen VVV-Venlo. Ten opzichte van de wedstrijd tegen MVV zullen er weinig wisselingen zijn in de basiself. Dit gaf Edwin de Graaf aan tegenover BN DeStem.

Van de elf die afgelopen vrijdag startten, zullen er vanavond minimaal negen aan de aftrap staan. Michaël Maria is de enige wisselspeler die deze keer vanaf de eerste minuut in het veld staat. Hij vervangt Mashart: “Een kans voor hem weer in het ritme te komen. Maria en Mashart liggen niet zover uit elkaar, dus voor hem is het een wedstrijd om te laten zien waar hij staat. Daarna kijken we verder” , aldus De Graaf.

Achter de naam van Thom Haye staat nog een vraagteken. Vanochtend wordt besloten of de spelverdeler kan starten. Trainer De Graaf zal geen onverantwoorde risico’s nemen met zijn Patron op het middenveld. Aanstaande zaterdag staat de competitiewedstrijd tegen TOP Oss op het programma.

Desondanks ziet De Graaf dus geen reden om zijn elftal om te gooien. Met NAC hoopt hij vanavond een start te maken aan een mooie bekercampagne. En wie weet wie er dan over een paar rondjes de tegenstander kan zijn. De Graaf is ervaringsdeskundige: “Twee keer winnen en je kan iets bijzonders tegenkomen. Ik heb het in mijn tijd van dichtbij gezien: tegen Ajax, Feyenoord, PSV, FC Twente en FC Groningen. Altijd volle bak.”

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #92 12 reacties
Volgend bericht
Het Dinsdag Dilemma #7 12 reacties
15 Reacties
86   15  
DaanF3

Beste Edwin,
Wees voorzichtig met je kernkrachten Haye en Seuntjes. Ik had Ralf zaterdag in de 2e helft al rust gegund. De weg in de competitie is lang en het belangrijkst.
Leuk hoor bekerpotjes, maar heb niet de illusie dit seizoen de Kuip te halen. Alles op de competitie, want waarom zou je nu niet een serie van 10 wedstrijden kunnen winnen!
Succes, hup NAC
Groetjes
Daan van F3

26   9  
Kopspion

Ik zou toch maar wat voorzichtig zijn met bv De Rooij die pas net enigszins hersteld lijkt te zijn en de jonge jongens met wat minder ervaring op dit niveau
3 wedstrijden in 1 week zou wel eens voor overbelasting kunnen zorgen

86   15  
DaanF3

Beste Edwin,
Wees voorzichtig met je kernkrachten Haye en Seuntjes. Ik had Ralf zaterdag in de 2e helft al rust gegund. De weg in de competitie is lang en het belangrijkst.
Leuk hoor bekerpotjes, maar heb niet de illusie dit seizoen de Kuip te halen. Alles op de competitie, want waarom zou je nu niet een serie van 10 wedstrijden kunnen winnen!
Succes, hup NAC
Groetjes
Daan van F3

13   39  
ome cor

Als je al met zoveel moeite uit een dal in de eerste divisie probeert te kruipen, moet je dan überhaupt willen strijden in de beker ?
Zorg liever dat je je nestelt in de top 5 en uitzicht krijgt op promotie.

25   3  
die ne gast

Verwacht niet veel van de beker dit jaar, maar op dit moment is winnen van VVV wel belangrijk om echt in een 'flow' te komen en met nog iets meer zelfvertrouwen richting Oss te gaan.

8   12  
GB

Wel snel al die jonkies een contract geven, of upgraden. Niet te begrijpen dat daar zo weinig in gebeurt.

@redactie, is het niet zaak daar eens heel kritische vragen over te gaan stellen? Anders loopt het weet allemaal voor niks of te weinig de deur uit me dunkt

U zijt gegroet!

45   4  
Tonn

Volop gaan voor de beker. We zijn een voetbalvereniging en geen schaakclub. Genoeg spelers voor beide fronten. NAC en bekerstrijd horen bij elkaar

13   16  
Ouwe Spionkop

Vanavond zou ik Haye , Olij, Seuntjens rust gunnen. Competitie is veel belangrijker. Je moet er niet aan denken als een van deze 3 in zon wedstrijd lang geblesseerd raakt of rode kaart krijgt.
Geef Kortsmit, Rosler en wat jongens onder 21 maar wat speeltijd.

18   2  
drsMarcellus

Beetje hinken op twee gedachten dit. Aan de ene kant zou ik zeggen, gun een aantal spelers rust want je hebt ze keihard nodig in de competitie. Aan de andere kant zou ik zeggen, probeer zo ver als mogelijk te komen in die beker, al is het alleen maar voor de opbrengsten uit recettes. Dat geld kan NAC ook goed gebruiken.

12   2  
Anno 1971

Eerlijk gezegd zie ik ons in de competitie zonder een flinke vracht winterversterkingen niet zo ver komen. Misschien nacompetitie, maar meer niet.
Waarom zouden we dan niet het seizoen proberen kleur te geven door ook vol op de beker te gaan en NAC weer op de kaart te zetten. Zie twee jaar geleden met mooie overwinningen op de lampjes en de kazen.

13   1  
Nicky

Goede beker prestaties kan een team vertrouwen geven.

Wedstrijden laten "lopen" druist tegen alles in waarom ik voor NAC ben...

De enigste wedstrijd de telt is de eerst volgende en die moet je winnen of bloed aan de paal.

9   1  
RV

Het blijft toch altijd een mooi avontuur die beker.
Het herinnert me zelfs aan de mooiste wedstrijden in de beker tegen clubs als Groningen, Twente, Ajax, PSV, Feyenoord, AZ... we legden ze allemaal op de pijnbank.

NAC en spelers sparen... dat past naar mijn mening niet bij die NOAD gedachte.
We hebben bovendien een extra dag rust.

Haye en Seuntjens zijn belangrijk maar die zijn ook gewoon in staat om meer dan 30 wedstrijden per seizoen te spelen. En ook die moeten we kunnen vervangen (hoop dat er in de winterstop zeker een spits komt).

Olij is goed vervangbaar maar voor het vertrouwen ook niet verkeerd als hij de wedstrijd meepakt.

We kunnen wel een overwinning gebruiken tegen een team als VVV voor het vertrouwen.
Gas er op!



10   0  
Janus

Ik zou gewoon spelen met de sterkste 11. Wellicht Haye de eerste 45 min op de bank houden en daarna kijken of hij nodig blijkt te zijn. Ik denk dat dit soort potjes juist voor spelers als De Rooij goed zijn om terug te komen in een flow/wedstrijdritme.

We zijn een betaald voetbalclub, dus ik vind dat je er gewoon alles aan moet doen om zo ver mogelijk te komen in de beker. Stel we loten volgende ronde Feyenoord of die kruiken, hoe mooi zou dat zijn voor de spelers en supporters?

Daarnaast is de beker ook financieel een aantrekkelijk toernooi voor een club als NAC. Een paar rondes verder kan extra centen opleveren.

11   0  
Vrouwke

Natuurlijk moeten we vol voor de overwinning gaan. We spelen thuis, de bekerwedstrijden hebben altijd iets moois. En de spelers moeten gewoon 2x in de week kunnen spelen. Laat ze juist in het ritme blijven dan blijf je het beste fit

4   8  
Bredaaaa

Prima woorden weer van onze top coach de Graaf. Blij dat hij NAC heeft gered. Onder steijn waren we nu 2e maar met slechter voetbal. De Graaf is eindelijk de trainer die we al 10 jaar missen. The only way is up with Ed.

2   0  
fvf6

Wel goed om te horen dat ze de beker competitie serieus nemen

Laad alle berichten na dit bericht in