Wij gaan niet opzij

De klapper van BSR #2

Italo

We zijn los en zijn niet te stoppen. Vandaag klapper nummer twee. Dit keer is het de beurt aan Italo om zijn lijstje met potentiele aanwinsten te presenteren. Eerst legt hij kort uit waarom hij voor deze spelers gekozen heeft waarna hij ook per speler een verdere toelichting geeft.

Aangezien NAC op zoek is naar onder andere vleugelspelers en een creatieve middenvelder, is daar de blik ook op gericht in deze tweede klapper. De spelers in dit rijtje hebben toevallig allemaal een verleden bij FC Utrecht, of staan daar zelfs nog onder contract. Een drietal dat afwisselend direct in de basis kan staan of meer als breedteversterking gezien kan worden. Echter een ding hebben de spelers gemeen: Op basis van hun CV contracteer je drie spelers die de potentie hebben om een mooie transferwaarde te vertegenwoordigen.

1. Sylla Sow
Deze 24-jarige vleugelspeler kwam de afgelopen drie seizoenen uit voor RKC Waalwijk. Zijn contract bij die club is afgelopen, en dus is Sylla Sow vrij om te gaan en staan waar hij wil. Vorig jaar zomer hoopte Sow op een stap naar KAS Eupen, maar een arbitragezaak verder bleek dat hij gewoon nog een contact had bij RKC en speelde hij zijn wedstrijden in de Eredivisie. Sow kwam 28 keer in actie, maar slechts elf keer had hij een basisplaats. Een stap omhoog lijkt daarmee niet in het verschiet te liggen voor Sow, die zijn carrière bij NAC weer een boost zou kunnen geven.

Eerder was Sow in de Keuken Kampioen Divisie actief voor Jong FC Utrecht. Zijn cijfers: 95 duels, 23 doelpunten. Sow kan op beide flanken uit de voeten en moet in staat zijn direct een basisplaats te bemachtigen bij NAC.


2. Odysseus Velanas
We blijven in de ‘Utrecht-hoek’ hangen, want de volgende speler op mijn lijst is Odysseus Velanas. NAC is op zoek naar een diepgaande, vaardige, creatieve speler op het middenveld. De 23-jarge Velanas voldoet aan dit profiel. Gestaag timmert de Nederlander met Griekse roots bij Jong FC Utrecht aan de weg. Inmiddels is hij dat niveau ontgroeit en is een nieuwe stap in zijn loopbaan een logische. Aan het eind van het afgelopen seizoen sloot Velanas ook weer wat vaker aan bij het vlaggenschip van FC Utrecht, en kwam hij ook tot een invalbeurt.

Velanas ligt nog een seizoen vast in Utrecht. Wellicht is de club uit de Domstad via een doorverkooppercentage te porren voor een overgang. Afgelopen seizoen kwam Velanas tot twintig wedstrijden voor Jong FC Utrecht, waarin hij zesmaal trefzeker was.


3. Hicham Acheffay
Voormalig ploeggenoot van Velanas, Hicham Acheffay, is de laatse naam in dit rijtje. Zijn korte uitstapje naar het Zwitserse Grasshoppers werd geen onverdeeld succes. Hierdoor is de 20-jarige buitenspeler weer op de markt. Bij Jong FC Utrecht wist Acheffay zijn transfer naar Grashoppers af te dwingen. Als smaakmaker van de beloftenploeg kwam Acheffay in 46 wedstrijden tot tien doelpunten en acht assists.

De jonge buitenspeler is wellicht een interessante optie voor NAC om de posities in de voorhoede in de breedte te versterken. Gezien zijn leeftijd zit er nog voldoende rek in richting de toekomst, terwijl hij al heeft bewezen op KKD-niveau zijn stempel te kunnen drukken. Acheffay werkte onlangs een proefperiode af bij VVV, maar krijgt daar geen contract aangeboden.

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Dit was de NOAD Cup '21 32 reacties
44 Reacties
50   5  
Massaro

We gaan het de komende weken meemaken. Nu vrij rustig, is een goed teken in de hoop op aanvullingen die er echt iets toe doen. Vergeet niet dat de basis die er nu is gewoon prima is. Met gerichte toevoegingen gaan we weer gewoon meedoen.

20   12  
Ratjeduneerste

In de plaatsen van dit soort namen zie ik net zo graag een paar jeugdspelers de kans krijgen.

Zijn nou geen garanties en versterkingen enkel voor in de breedte. Je moet gewoon kwaliteit binnen halen, met name op de rechtervleugel.

50   5  
Massaro

We gaan het de komende weken meemaken. Nu vrij rustig, is een goed teken in de hoop op aanvullingen die er echt iets toe doen. Vergeet niet dat de basis die er nu is gewoon prima is. Met gerichte toevoegingen gaan we weer gewoon meedoen.

18   3  
Ratjeduneerste

Desondanks uiteraard complimenten voor de namen. Leuk om te zien hoe bepaalde spelers in 'the picture' komen.

Klein kijkje in het leven van een 'hobbyscout'.

Ik zal komende week ook een lijstje indienen, wellicht in één van de volgende klappers te zien😉

31   4  
NAC Vooruit!

Silla Sow is wel een interessante optie, voor de vleugels. Ik schat hem zeker hoger in dan onze vriend Darren Maatsen, die Steijn er vorig seizoen nog even bij haalde. Hoewel Maatsen ook wel echt een koekenbakker was..

9   30  
sam

Wil nac dit jij promoveren dan moeten ze zeker 5 gerichte aankopen doen. Dit zouden spelers moeten zijn met min 150 wedstrijden ervaring op de 1 en 2 niveau. De overige spelers zouden dan voor de breedte uit eigen jeugd aangevuldmoeten worden zodat iedereen kans krijgt om zich te kunnen bewijzen.

8   3  
CS

Heb er zin in ... en niet eens het gevoel dat het zo'n zooitje is.
Begin vol goed moet en zien hoe ver we komen en hoop ook op een vorm van coop en geen coup gedonder.

7   35  
Cees-2

Niets aantrekken dit jaar, pas als de visie, beleidsplannen voor de nieuwe start af zijn. Anders trek je nu mogelijk weer spelers aan die daar straks niet in passen, en krijg je erfenis, op erfenis. Dat werkt niet, zie verleden. Doe je dat desondanks toch, dan blijf je hoogstwaarschijnlijk open de blaren zitten. Dan later niet simmen, je roept het over jezelf af. Visie die net verder reikt als je neus lang is, is dodelijk, zie het verleden, en dat blijft zo. Maar ja kinderen willen graag tevreden gehouden worden.

28   2  
Mr X

Hicham Acheffay heeft deze werk toch al getekend bij De Graafschap?

18   16  
Corne

Er lopen bij Baronie een paar jonge ex profvoetballers rond en aangezien ze vorig jaar de bovenliggende partij waren in de voorbereiding tegen nac en een geweldige competitie start hadden 28 goals voor en 0 tegen… zitten daar geen pareltjes tussen

9   16  
Tegel

Riera bij Schreuderin Barcelona ophalen, is dat een idee? Sen met 1 of 2 talenten?

2   2  
Lamington

Nummer 2
Oderus Urungus

Een google waard

11   34  
NixNACNix

Hoezo spelers halen?

De door de vorige trainer genegeerde geweldige jeugdspelers uit de talentenfabriek van super opleider Hellemons gaan ons toch redden?




15   6  
Dutchbird

@CEES-2
Je bent een beetje laat met je adviezen. We zitten met de Steijn erfenis in onze maag. Opa Malone en de versleten Immers die er geen zin meer in heeft. Zo intensief trainen dat hij zelf opstapt gaat niet werken want dan vijnst hij zijn volgende blessure.

Er zit niet veel anders op dan die Haagse lullo een half jaarsalaris meegeven en dan samen het contract verscheuren. Hopelijk blijft er dan nog een beetje over voor het salaris van een van de hier genoemde spelers.

4   6  
Scheppioni

Bij utreg is de concurrentie hoog, er voetbalt er ook ene met BREDASE roots, misschien hem huren is zeker ene van de betere, ik weet dat utreg hem zeker niet laat gaan .... goed bezig BSR klapper !!

11   10  
Ernie

Gewoon eigen jeugd de kans geven samen met het restant van de selectie van vorig jaar.

9   5  
Sjef de gevulde koek

Mooie deze klapper maar moeten jullie niet gewoon loei hard bier zuipen bij de NOAD CUP mannen!!

12   5  
Fan uit Zevenbergen

Zag net bij de Noad cup wat aardige spelers rond lopen die best mee kunnen bij het 1ste elftal

5   2  
Scheppioni

Iemand tussenstand ?

7   2  
Mo

BSR niet bij de oef. wedstrijd?

30   0  
Breda_076

Even off-topic:

Iemand enig idee waar de nieuwe shirts blijven? NAC had toch de “hoop” uitgesproken de eerste oefenwedstrijd in de nieuwe shirtjes te spelen? We zijn inmiddels weer een paar oefenwedstrijden verder… ik stoor me daar zo aan bij NAC. Jaar in, jaar uit krijgen ze het niet voor elkaar om hier wat meer geld aan te verdienen. Precies zoals het beleid is.

8   1  
Nr. 12

We hebben in de basis een goeie selectie om bovenin mee te doen. Maar is het een team? Is er nog genoeg motivatie om weer te vlammen voor de club NAC? Dat zijn ook belangrijke ingrediënten voor promotie.

17   2  
Vlag

Heb MCity nog iets in de aanbieding voor NAC ??

3   5  
Basje @nr 12

De sfeer is volgens mij prima, zie veel filmpjes voor bij komen op social media. Ziet er iig goed uit

6   1  
N1912

@Scheppioni

Tommy vd Butselaar? Die is naar Willem II zag ik afgelopen week ergens voorbijkomen.

1   3  
Scheppioni

@N1912
Nee bij utreg, nu bij de selectie

7   41  
Nicky

Bespaar je de moeite jongens... Volgend jaar bestaat de club toch niet meer.. Zie hoe het ADO vergaat... Wij gaan heel hard die zelfde kant op.

Wat hebben wij gemeen met de club uit Den Haag?

....... Precies

13   1  
RNAC

1-0 Bilate

6   9  
Arie

Van Butselaar inderdaad transfervrij naar de O21 van Willem II onder leiding van Willem Weijs.

Wat een teringzooi is het bij onze club zeg dat je zo'n jeugdspeler al niet eens terug kunt halen.

13   8  
Henri

@Scheppioni,
Tommy vd Butselaar kreeg bij FC Utrecht geen contractverlenging. Willem II heeft hem nu opgepikt voor onder de 21. Bij NAC halen ze ze liever uit Rotterdam en Almere ipv Breda e.o.

2   1  
Tony 93

Acheffay afgelopen week al getekend bij De Graafschap helaas.

7   6  
Chris W.M.

Buffonge en Kali op proef bij Telstar. Zitten daar op de bank vanavond in een oefenwedstrijd tegen Cambuur.

4   14  
Badeend

Buffonge snap ik wel, die kan er ook weinig van. Dat iemand zijn handen nog durft te branden aan Kali.....

19   4  
Chris W.M.

Laat maar. Schijnbaar heeft Cambuur het opstellingenformulier van hun laatste thuiswedstrijd gepakt ( toevallig tegen NAC ) en vergeten alle posities leeg te maken 😆. Kali zit gewoon thuis in ieder geval.

3   4  
Scheppioni

@ Henri
Ik heb het over een andere speler die 100% zeker Bredase roots heeft want ik ken hem goed, viel afgelopen seizoen in BREDA ook positief op was bij jong utreg de motm !

10   5  
Scheppioni

Gij hed toch altijd nieuwtjes waar ik van op kijk Chris 👊 met name Buffonge vind ik toch vreemd want onze selectie is behoorlijk smal !

5   40  
Ernie

Mensen er gaat helemaal niks fatsoenlijks bijkomen. 1. Er is geen geld.
2. Een goede speler gaat niet voor Nac kiezen,

20   1  
NAC Vooruit!

Winnen we toch gewoon wel even met de nodige NAC jeugd in de gelederen van de record kampioen van Israël!

1-0 Bilate.

Dat geeft weer wat vertrouwen.

17   1  
Geelzwartwit

Bron BN destem

In het eerste uur sloeg NAC zeker geen modderfiguur tegen de ploeg die vorig seizoen nog voorronde Champions League speelde. Bij vlagen zat er muziek in de aanvallen van de Bredanaars. Vooral de uitstekende crosspasses van Thom Haye vielen op. Aanvankelijk leidde dat niet tot grote kansen.

Haye meer met de aanvallende opbouw laten bemoeien altijd een goed plan.

2   12  
sam

Heeft iemand enig idee of D. J Buffonge op stage is bij Telstar.?

3   15  
Vlag

@sam

Klopt, samen met Kali

22   2  
Rubenac

Lezen jongens, beide niet op stage.
Fout van Cambuur op het wedstrijd formulier.

11   23  
Steefl

Wel grappig: de basis is goed.
El Allouchi, Fiorini en Sydney zijn weg en de oude Seuntjens terug.
En vorig jaar werden we 5de. Dus op basis waarvan is onze basis “goed”. Voor welke ambitie?

1   0  
Rotterdammert

Het lijkt de Utrechtse Van As wel

1   1  
Geen 1e helften meer !

Niet dit soort spelers aub.

Laad alle berichten na dit bericht in