Wij gaan niet opzij

De Rooij: "Als aanvaller word ik afgerekend op mijn rendement, terecht"

Raskolnikov

Kaj de Rooij verwacht meer van zichzelf. Dat zegt hij in een interview met BN DeStem. De aanvaller, die vanavond met NAC tegen zijn oude club FC Eindhoven speelt, vindt dat zijn rendement omhoog moet.

De Rooij was in het shirt van NAC vooralsnog betrokken bij twee goals. Dat is te karig, zo erkent hij: "Het is duidelijk dat het niet goed genoeg is. Kijk alleen naar de doelpunten en assists: één plus één. Veel te weinig. Als aanvaller word ik afgerekend op mijn rendement, terecht."

De van Eindhoven overgekomen aanvaller had wat tijd nodig om zijn draai te vinden: "Bij Eindhoven was ik nooit zenuwachtig voor een wedstrijd. Bij NAC wel, ik had het gevoel dat iedereen naar mij keek. Daar heb ik nu geen last meer van."

NAC pikte tijdens de afgelopen transferperiode met Jansen, Maatsen en Azarkan drie aanvallers en dus in potentie drie concurrenten voor De Rooij op. Dat zorgt niet voor extra druk, zo bezweert de aanvaller: "Wat ik wel voel, is dat ik beter moet presteren. Want als ik niet goed speel, heb ik weinig recht op een basisplaats. Zo werkt het in het voetbal."

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Volgend bericht
De Spion : FC Eindhoven - Koen Cremers 10 reacties
9 Reacties
116   3  
Ome Cor

Een jonge jongen met zelfkennis en inzicht.
Je haalt hem en hoopt dat hij meteen aan alle (hoge) verwachtingen voldoet.
Helaas... blessure, wennen, andere cultuur, andere verwachting, dipje in het eigen spel en flinke dip bij het elftal maken zijn entree anders dan gehoopt.

Toch geloof ik in deze jongen.
Geef m wat tijd.

19   1  
fvf6

Hij is op weg naar zijn niveau bij eindhoven ,hij heeft na zijn blessure even de tijd nodig gehad maar de laatste wedstrijd zagen we weer een beetje van de oude Kai de Rooij , laten we hopen dat hij blessurevrij blijft en zijn vorm kan doortrekken naar een hoger niveau . Op de linkerkant is hij het best en kan hij ook nog naar de nummer 10 positie trekken , daar komt hij goed tot zijn recht , een beetje rondom de spits bewegen .Kom op Kai laat zien dat we je niet voor niets hebben gehaald HUP NAC.

116   3  
Ome Cor

Een jonge jongen met zelfkennis en inzicht.
Je haalt hem en hoopt dat hij meteen aan alle (hoge) verwachtingen voldoet.
Helaas... blessure, wennen, andere cultuur, andere verwachting, dipje in het eigen spel en flinke dip bij het elftal maken zijn entree anders dan gehoopt.

Toch geloof ik in deze jongen.
Geef m wat tijd.

5   2  
Dun Diëe

Het is wel ongezond dat zo’n jongen blijkbaar zulke druk voelt als hij in een Nac shirt het veld op moet. Zal ook zeker te maken hebben met de hele soap rond zijn transfer. Maar ik heb het idee dat hij niet de enige is die er last van heeft. Hopelijk kan hij snel lekker vrij voetballen.

8   0  
Wanny

In ieder geval gewoon laten staan die jongen. Op de bank wordt ie zeker niet beter.

3   0  
SjorsNac

Wat dat betreft ook wel prettig voor hem dat er niet 19k publiek aanwezig is. Je ziet dat hij echt wel talent heeft, gewoon de tijd nemen gaat wel goedkomen.

10   0  
Barbapapa

Die 19.000 man kunnen hem wel aanmoedigen waardoor hij vertrouwen krijgt.

Op internet is het veelal ellende wat over spelers geschreven wordt. Na een paar mindere wedstrijden is iemand een miskoop etc.... echter is dat vaak dan weer niet wat ik op de tribunes over het algemeen hoor(de).

Dit is een nuchtere jongen die moet wennen aan een grotere club met meer druk. Begrijpelijk en een taak aan onze technische staf om hem daar goed in te begeleiden.


5   1  
nb

Prima gozer.
Tuurlijk is zijn rendement nog niet geweldig, maar dat komt vanzelf. Dit is er 1 van het kaliber als hij gaat draaien is hij niet meer te houden

1   9  
Rene

Laten we het hopen dat hij zijn draai gaat vinden.
NAC heeft een veel te hoog bedrag betaald voor deze jongen, waar hij natuurlijk niets aan kan doen. Maar de zogenaamde man met zijn NAC hart Justin vond het nodig om zijn oude club een poot uit te draaien. Wat iedereen lukt bij een noboddy als onze Haagse blufkikker.

Hebben andere clubs zitten slapen? Ik denk het niet, bijna aan half jaar hier wel blessure gehad maar toch. Ik denk dat we helaas teveel hebben betaald. Springt er nu niet echt bovenuit. Voor zn bedrag mag je verwachten dat een speler er met kop en schouders boven uitsteekt in de kkd. En dat is niet het geval.

1   0  
Scheppioni

Zijn kwaliteit gebruiken en dat is niet tot de achterlijn mee verdedigen Steijn !

Laad alle berichten na dit bericht in