Wij gaan niet opzij

De Rooij hoeft niet te vrezen voor basisplaats: "Hij krijgt het vertrouwen"

Raskolnikov

Hoewel NAC inmiddels praktisch een elftal aan buitenspelers onder contract heeft staan, hoeft Kaj de Rooij voorlopig niet te vrezen voor een keiharde concurrentiestrijd. De buitenspeler krijgt voorlopig het vertrouwen van Maurice Steijn, zo laat de trainer vandaag optekenen in BN DeStem.

De Rooij kwam in de zomerse transferperiode voor een (voor NAC-begrippen) gigantische transfersom over van FC Eindhoven. De verwachtingen waren hooggespannen, maar De Rooij overtuigt tot op heden niet. Na tien competitiewedstrijden staat de teller op slechts één goal en één assist, een veel te laag rendement voor de gedane investering.

Desondanks houdt Steijn vertrouwen in De Rooij: "Kaj moet niet in de war raken; het is gewoon onze links- of rechtsbuiten. Tenzij hij weken achter elkaar slecht speelt. Kaj is een aankoop van ons en een hele talentvolle jongen; ik geef hem het vertrouwen. Hij is onze toekomst. De rest moet het onderling uitvechten."

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Volgend bericht
Ex-NAC: Naah vervolgt loopbaan op Malta 7 reacties
48 Reacties
189   2  
d'n henk

Afgelopen maandag vond ik hem al wel iets beter spelen dan de potten daarvoor, zolang je hem maar op zijn goede plek zet.

189   2  
d'n henk

Afgelopen maandag vond ik hem al wel iets beter spelen dan de potten daarvoor, zolang je hem maar op zijn goede plek zet.

38   3  
NAC!!!

Iets en de beste positie voor de speler zou veel doen voor deze jongen, is maar een ideetje

69   2  
nacnoord

Moet teveel meeverdedigen waar zijn aanvallende intenties te weinig aan bod komen..

92   4  
Jf

Vond hem maandag wel goed en hoe hij Immers een assist geeft laat zien dat hij echt wel talent heeft. Komt goed met die jongen.

64   2  
Kopspion

Het is niet onze links- of rechtsbuiten. Hij moet de linksbuiten zijn !
Rechts komt hij helemaal niet tot zijn recht, ik heb hem al wel een paar leuke dingen zien doen maar dat was dus steeds als op de linkerflank stond !
En waarom dan net als maandag na een half uurtje hij weer naar rechts wordt gedwongen is mij nog steeds een raadsel

13   28  
Wanny

Je ziet dat ie best wat in zich heeft, maar 9 van de 10 keer eindigt ie bij zijn acties op de grond.

35   6  
Ernie

Je kan aan alles zien dat hij veel talent heeft. Dat er veel geld voor hem is betaald kan die jongen zelf niks aan doen. Maar ik durf te voorspellen dat Nac hier nog geld aan gaat verdienen.

42   1  
Mike

Vond 'm de laatste wedstrijden steeds beter spelen. Afgelopen maandag heeft hij continue vuile meters gemaakt en mee verdedigt. Z'n shirt broek en sokken waren zwart van de modder. Dat is bijzonder voor een buitenspeler. Dat is natuurlijk goed. Al kan hij zich dan minder focussen op aanvallen. Hij gaf wel 't beslissende paasje op Lex. En zo had hij nog wat momenten afgelopen weken. Dus indirecte assists. Komt weg goed met 'm!

31   3  
Judge M.

Als hij tot dusver al zijn wedstrijden als linksbuiten of op 10 gespeeld zou hebben dan was dat rendement toch echt wel een stuk hoger geweest.

Kaj op links, Azarkan op rechts en Mounir erachter en gas op die lollie Maurice!

28   5  
BREDA 1965

Rare ideeen van die trainers altijd,zet hem gewoon op zijn eige plek.Dat zint mij dus niet aan meneer steijn,dat debiel gedoe.Ook daarom hebben we zoveel punten laten liggen.Zet gewoon links op links rechts op rechts,simpel toch...

11   104  
Paul

Mensen laten we eerlijk zijn. Hij valt gewoon enorm tegen. We dachten een van Nistelrooij te halen. Maar Kai valt nu niet echt positief op. Kan best aardig voetballen maar is gewogen en te licht bevonden. Manders noemt zoiets weer een gokje.

16   6  
Henk

Hoeveel basisspelers wil die Steijn wel niet hebben??

Hij haalt Malone als verdedigende middenvelder en zegt nu dat hij geen vervanger voor Haye heeft! “Eventueel kunnen we Malone daar neerzetten”.
Hij gaat Azarkan zsm rechtsvoor zetten, nou dan moet hij op links dus kiezen tussen Dr Rooy en El Al.
Hij heeft Hooydonk en Bilate, waarom dan Anco J??

Dit allemaal nog los van de overbodige aanwinsten DJ, Venema, plus Academie parels als Azzagari, Mashart en Kestens: allemaal kapitaalvernietiging

18   0  
Italo (BSR)

Oftewel Dogan, Venema, Kestens, Maatsen en Azarkan mogen strijden voor de andere vleugel. En dan tel ik de spelers die volgens Steijn 'ook' op 10 kunnen spelen, Buffonge en El Allouchi, nog niet eens mee. Dat is nog eens een concurrentiestrijd!

19   1  
enkel

Tuurlijk heeft hij nog niet het beste laten zien. In het begin telkens een andere positie en veel druk.
Begin eerst eens met hem het vertrouwen te geven op links. Waarom haalt NAC toch zo vaak spelers die op een bepaalde positie uitblinken om ze vervolgens heel anders te gaan gebruiken.
En verder.... Bij Eindhoven draaide er gewoon veel om hem. Nu zie ik dat hij het vaak moet doen met spelers om hem heen die gewoon vaak verkeerde beslissingen nemen in de opbouw.. kijk naar de wedstrijd tegen Den Bosch. Hoe vaak hij wel niet ruimte voor zich had op links en hoe vaak het toch weer over rechts ging.. Echt droevig om te zien gewoon. Zonder bruikbare ballen is het lastig voetballen op zo'n positie.
Gelukkig lijkt het de laatste twee potten wat beter te gaan in met name de opbouw.

10   41  
Wanny

@ Mike

Zijn shirt en broek zijn vooral zwart, omdat ie bij vrijwel elk duel op de grond belandt.

35   4  
Turbo

Nac heeft op dit moment twee buitenspelers voor het eerste elftal:
- De Rooij
- Azarkan

pjotr Kestens (jeugd), El Alouchi (middenvelder) en Venema (spits) horen niet bijgerekend te worden.

De eerste regel van dit artikel vind ik daarom nogal stemmingmakerij.

Ik zie hier mensen vragen om extra middenvelders.
Daar hebben we er pas echt veel van...

38   7  
Ernie

4-0 overwinning.
Maar we mekkeren gewoon door.
Mensen, ze zijn gewoon goed bezig al zullen goede wedstrijden worden afgewisseld met slechte. Kans op promotie is klein, dus ik zou zeggen niet doen! Beter nog een half jaar bouwen zodat je net als Cambuur een seizoen dominant kan spelen. Pas dan heb je iets te zoeken in de Eredivisie.

25   1  
Jp

Tja, als Steijn hem op rechts gaat zetten moeten we ook niet klagen dat hij niet zn niveau haalt.

32   11  
Ome Cor

Alles komt goed.

Kaj moet hier anders spelen dan bij Eindhoven, heeft nog wat moeite met z'n draai daarin te vinden.
Geef m wat tijd en laat hem zich 70-75 minuten een slag in de rondte werken en dan groeit hij vanzelf naar wat mensen hier op dag 1 al meende te mogen verwachten.

Kaj is een talent, geen volgegeten prof die het allemaal al heeft gezien en gedaan.
De trainer heeft vertrouwen in die jongen.

Heb toch eens wat geduld....

33   6  
Arjan

Steijn gaat achterin Malone zetten, dus de trouwe talentvolle Rosler en dubieuze eigen aankoop Moise op het bankie. Net als Schouten zsm moet wijken voor eigen aankoop Rutten.

Deze selectie is de de duurste en grootste van de KKD!
Schandalig dat dit team niet reeds eerste staat.

11   32  
Jeroen

Als deze jongen geen 5 ton had gekost en hij kwam van een onbekende buitenlandse club af was hij allang geserveerd. Maar mensen geloven in sprookjes dat dit een nieuwe Arjen Robben wordt. Deze jongen wordt al 21 en valt in een elftal bij NAC nog niet op.

Denken er nu echt mensen dat andere clubs hebben zitten slapen? Nee, die hebben het goed gezien en kunnen het half miljoen wel beter uitgeven.

18   2  
Die ne gast

Vind de tekst van de redactie iets te negatief door zijn (op dit moment) te lage rendement zo te benadrukken.

Kaj is laat overgenomen, toen Corona en een blessure. Hij moet van ver komen. Je ziet hem de afgelopen weken groeien. Hij komt er echt wel. Jongen is 19, geef hem iets meer tijd.

26   15  
Eric

Het feit dat Cambuur eerste staat, is een consequentie van Beleid.

Dit NAC is een bonte verzameling individuen, huurlingen en passanten met vooral een eigen belang (El Al gaat transfervrij vertrekken, NAC leidt spelers op voor Feyenoord en Utrecht, nac negeert de eigen Academie, oude spelers als Immers en Malone met mega salarissen)...

Wie stopt dit???
NAC leeft nu nog dankzij het geld van Van Hecke maar stevent af op een faillissement

12   3  
sjef de gevulde koek

Nac was in het begin al voor Azarkan gekomen vertelde hij. Als je het seizoen was gestart met deze jongen en de Rooij had het er alemaal heel anders uitgezien ben ik van overtuigd. Maar idd lekker met de Rooij en anders kant Azarkan gaan spelen. Die jongen is echt goed zeker voor dit nieveau daar gaan wij een paar maanden veel plezier aan beleven let maar op. Eindelijk iemand met een actie

9   8  
Mike

@wanny
Tis ook nie gouw goed hé menneke.

Kijk de wedstrijd maar eens terug knuppel. Dan zul je zien(als je kan tellen) dat ie verdedigend vaker heeft ingegrepen als een gemiddelde middenvelder.

Joe!

2   7  
TpT

Dogan en Kestens hoeven dit seizoen niet op veel te rekenen denk ik. Maatsen zal ook niet in aanmerking komen voor een basisplaats en mag eerst minuten maken als invaller. Venema kan zich ook gaan opmaken voor invalbeurten, die heeft zijn kansen ook wel gehad. Op Buffonge hoeven we ook niet te rekenen, dat heeft dit seizoen tot nu toe wel bewezen. Ik denk dat het de bedoeling is dat Azarkan minuten gaat maken.

Dan hebben we nog wel een situatie met El Allouchi die gewoon altijd hoort te spelen. Die doet het gewoon heel goed hangend op de vleugel. Het middenveld staat ook goed met Haye, Fiorini en Immers.

18   1  
Wanny

@ Mike

Ik zeg nergens dat ie niet meeverdedigt of niet hard werkt. Of geen talent heeft. Het valt me gewoon op dat ie bij zijn aanvallende acties vaak op de grond belandt.

Overigens vraag ik me af waarom je medesupporters met een andere mening hier gaat uitschelden. Lijkt me nergens voor nodig toch?

5   6  
Belgische Naccer

De Rooij is prima speler voor NAC. Wel een beetje duur. Maar hij werkt hard en heeft potentie voor de toekomst. Dus die mag blijven.

Maar andere "versterkingen" die onder Steijn gehaald zijn: Immers, Malone, Venema, Buffonge?
Die voegen helaas te weinig toe.

Maar misschien komt het nog...nu NAC het vuur weer gevonden lijkt te hebben!

7   2  
Geelzwartwit

Het probleem heel het seizoen was dat we geen echte vleugelspits hadden en de aanvoer vanuit het middenveld naar te spitsen veel te beperkt was. Plus Steijn doet gekke dingen met spelers op andere posities zetten, mede door het ontbreken aan echte vleugelspelers.

Maar!
Nu hoeft Steijn echt geen rare opstellingen meer te maken.

Linksvoor hebben we dubbel bezet.
Kaj kan gewoon lekker linksvoor op zijn vaste plek staan met Kestens als backup.
Azarkan kan rechtsvoor met Maatsen als backup.
Sydney, Bilate en Venema kunnen zich focussen op de centrumspits positie.
Alle andere spelers zijn middenvelders. Dus Steijn heeft voor de aanvoer van de aanvallers en controle en verdedigend middenveld de keuze uit: Haye Azzagari Fiorini Immers Malone DJ Mounir Schouten Dogan Kali en dan vergeet ik vast nog wel een speler... Dit zijn er al 10!!
En verder hebben we de verdediging nog.

Nou Steijn als je nu je spelers niet op hun favo plek meer gaat zetten weet ik het niet meer hoor. Plus als je nu niet meer dominant kan gaan voetballen weet ik het ook niet meer. Je moet er echt zo snel mogelijk voor zorgen dat je aanvallers helemaal niet zoveel mee hoeven te verdedigen en dat doe je door zelf dominanter te zijn.

Succes je kan afscheid nemen van "die kan ook op rechts of centrum of links"

4   1  
leeuw

Van mij krijgt hij het vertrouwen ook al zou hij maar 50.000 hebben gekost, maar zouden de verantwoordelijken dit ook hebben gegeven??

9   1  
Vrouwke

Je ziet in heel veel acties van hem dat hij toch wel heel goed kan voetballen. Hij moet alleen nog wat meer inhoud krijgen en wat meer body. Hij laat zich vaak nog te makkelijk weg zetten. Komt echt wel goed met hem hij is nog heel jong. En tis nou ook niet dat hij in een geweldig draaiend elftal terecht is gekomen

10   2  
Nicky

Deze is een jonge speler die met een valse start is begonnen. Voetbal is een teamsport en als dat team niet draait is het heel.lastig je te onderscheiden.. Zeker op je niet natuurlijke positie.

Langszaam gaat het team beter spelen, mag hij vanaf zijn eigen positie voetballen en heel belangrijk krijgt hij het vertrouwen van de trainer.

Het is wel erg dat deze club door een aantal internet 'supporters' van binnenuit als een soort kankergezwel kapot wordt gemaakt. Echt tenenkrommend hoe mensen hier op hun eigen supporters forum een jonge talentvolle speler helemaal afserveren na 10 wedstrijden.

Kritiek mag en moet zelfs... Maar continue alles maar kapot zeiken.. Echt heel erg zuur gasten. Alles en iedereen met de grond gelijk maken en dan nog hopen dat je gelijk krijgt ook.. Nee, zo komen we er wel..

..l..

9   9  
De sjaak

Wat een gezeik hier dat Steijn hem niet op de goede positie zet.
Als je je man niet voorbij komt maakt het niet uit of je links of rechts staat.
Die jongen heeft gewoon even tijd nodig en krijgt daar ook alle tijd voor van Steijn.

4   7  
scheppioni

Ik snap dat zo'n speler wat meer krediet heeft, maar dit is wel gevaarlijk.
Ook voor het team moet het er wel spoedig meer uitkomen bij Kaj, ik dacht na excelsior uit van JA ! Maar helaas nog nie .... hopelijk heel gauw !

8   7  
Steefl

Beste Ome Cor, waar komt jouw niet aflatende positiviteit t.o.v. NAC toch vandaan? Er is op ene uitzondering zoals maandag na bijzonder weinig reden toe.(en kritiek lijkt me vaak heel terecht)
Ik ben echt benieuwd hoe lyrisch u wel niet moet worden als we ooit met stabiel en goed beleid weer een serieuze eredivisieclub zijn.
Mocht u hiervoor pilletjes slikken, iets snuiven of roken wil ik graag weten waar u dat haalt, want dan wil ik dat spul ook.

6   6  
@Steelf

Misschien wat minder snuiven en roken? Word je vaak ook wat positiever van..

4   0  
Rick

Ik vindt hem zeker niet slecht, pech gehad bij die blessures en het is natuurlijk even wennen en bij nac moet het altijd ook maar en nu gaat het steeds beter deze jongen komt er wel hoor

9   1  
Janus

NAC heeft spelers nodig die een actie kunnen maken richting de 16 meter. Spelers die van buiten de 16 , de 16 binnenkomen. Dan pas kun je een muur van 10 man slechten. Fiorini laat dat steeds vaker zien, Bilate deed het tegen DenBosch toen hij daarna Van Hooijdonk aanspeelde, El Alouchi scoort zo de 4-0, De Rooij kan dit ook, maar ook Buffonge. Jammer dat hij zo lang geblesseerd is geweest.

13   9  
Ome Cor

@STEEFL
Voor mensen die alleen maar in doemscenario's kunnen denken zijn pilletjes e.d veel harder nodig dan voor mij.

Een seizoen start met verwachtingen en hoop en wanneer het anders loopt kun je wel online je kritiek spuien, maar buiten een ontlading voor jezelf help je daar helemaal niemand mee.
Ook jezelf niet, want je blijft er zo makkelijk in hangen.

Eerste divisie voetbal is niet de laatste versie van FIFA voor de PlayStation.
Dat zijn mensen en nee, niet de allerbeste spelers van de wereld of Europa. Maar wel sport, mensenwerk. Geen zekerheidje van de meeste euro's worden automatisch kampioen.

Stap eens af van het idee dat niet promoveren het eind van jouw leven betekent. Misschien scheelt dat iets ?

Bovendien kun je, al lijkt het via de kortste route onhaalbaar, nog steeds promoveren.
Al is het via de nacompetitie.....it ain't over till it's over.
Je bent zelf zo kritisch en trainer en spelers moeten blijven werken, vechten, strijden, waarom dan als suporter je hoofd al wel laten hangen ?

Geloof me.... het glas is halfvol, niet half leeg.

5   2  
Henkie

Ook ik vind de tekst wat stemmingmakerij.

We hadden 1 goede buitenspeler: De Rooij.
Daar zijn Maatsen en Azarkan bijgekomen.
Prima dus.

Buffogne was goedkoop en min of meer jeugd / (nog?) wat te licht, Kestens ook een jeugdspelertje..

Mounir (Middenvelder), Venema (Spits), Dogan ((schaduw)spits) zijn geen buitenspelers.

5   6  
Ivo

Gewoon op de linkerflank blijven zetten, met Maria er achter. Laat die jongens routine opbouwen.

Op de rechterkant straks met Rutten en Azarkan of Maatsen hetzelfde. Niet blijven schuiven, maar werken aan een goed ingespeeld team.

8   1  
Graham Arnold

Ik zit net even naar het programma van NAC te kijken de komende weken:

SC TELSTAR - NAC
NAC - FC EINDHOVEN
FC DORDRECHT - NAC
NAC - TOP OSS
JONG AZ - NAC
NAC - HELMOND SPORT

Als je deze 6 met net zoveel strijd aangaat als de wedstrijd tegen Almere,

Dan is dat moeiteloos 18 uit 6. Als dat lukt sta je zomaar binnen 3 punten van de plek 2. Want ik zie De Graafschap en Almere zeker minimaal 6 punten of meer verspelen de komende 6 wedstrijden.

Dus de focus erop Steijn! Maak ze fit en hou ze messcherp. Dan is directe promotie nog niet verloren! Maar je moet ze wel alle 6 winnen!

Maar ze hebben bewezen dat ze het kunnen. Dus geen enkel excuus is nu meer aanvaardbaar.

Hup NAC.

1   1  
Sjef de gevulde koek

Anco komt ons toch nog versterken

1   0  
Atleet

Laat men onze kai is rustig brengen want als een talent snel komt valt hij net zo hard weer weg.

Ik hoef alleen JP v H te noemen, kwam heel snel maar nu een bankzitter, zonde had gewoon nog een jaar gerijpt bij NAC.

Maar goed weet niet of de meeste dit begrijpen ?

2   2  
Ollie bier halen

Helemaal eens met ome Cor, positiviteit brengt veel meer dan al dat gezeik. Het glas is trouwens niet half vol maar 100% vol, 50% lucht en 50% bier!

1   2  
Tip

Uiteraard gaat hij er komen. Maar 25 minuten voor tijd met een vrije opdracht op links met het advies zich helemaal leeg te spelen. Voor een gast van 19 is dat prima om op toeren te komen.

2   0  
@TIP

Tip, hij blijft geen 19, sterker nog, hij is het al niet meer.

1   0  
Samson

De Rooij is zeker een goede speler maar hij moet van zich af leren bijten. Zelfs Dennis Bergkamp heeft dit moeten leren. Pak maar een keer een rooie kaart. Schijt aan.

Laad alle berichten na dit bericht in