Wij gaan niet opzij

De Rooij: “Ik moest gewoon een beetje wennen”

Italo

Aanvaller Kaj de Rooij lijkt zijn matige start bij NAC inmiddels definitief achter zich te laten. De jonge buitenspeler toont steeds vaker zijn klasse, en zal ook tegen Jong AZ gewoon weer aan de aftrap staan.

Twee goede doelpunten tegen FC Dordrecht en enkele kenmerkende kap-en-draai acties tegen TOP laten zien dat De Rooij op de goede weg is. Na een lastige start bij NAC lijkt de aanvaller steeds meer op zijn plek te zijn: “Er is niet per se heel veel veranderd. Ik moest in het begin gewoon een beetje wennen. Ik had dat zelf, moet ik eerlijk zeggen, ook wel een beetje onderschat. Ik dacht dat je je wel vrij snel kan aanpassen. Gelukkig gaat het nu steeds beter.”

Morgenavond staat de 19-jarige dribbelaar dan ook weer gewoon aan de aftrap in het duel met Jong AZ. De Rooij stelt dat NAC ook richting dat duel vooral naar zichzelf moet kijken, en moet doorgaan met de ingezette weg: “Ik denk dat iedereen hard voor elkaar werkt. In de ene wedstrijd speelt de een wat beter, dan weer de ander. Ik denk dat iedereen elkaar goed aanvult. Op die manier kunnen we het iedereen lastig maken.”

De Rooij zal wederom samen met Bilate en El Allouchi de voorhoede bemannen. Tijdens onze voorbeschouwing met Maurice Steijn gaf de trainer aan geen reden te zien om zijn elftal te wisselen. Dezelfde elf zullen morgen dus starten.

Bron:
B-Side Rats, NAC
23 Reacties
69   4  
Scheppioni

Hopen dat Kaj de stijgende lijn doortrekt en niet te wisselvallig wordt, dat is mede van belang om de mooie serie in tact te houden !

69   4  
Scheppioni

Hopen dat Kaj de stijgende lijn doortrekt en niet te wisselvallig wordt, dat is mede van belang om de mooie serie in tact te houden !

58   6  
Tip

Het viel me op dat KAJ tegen Oss ook een paar goeie tackles maakte. Hij had een beetje pech want hij had een prachtige goal verdiend toen hij de bal geheel zelf vrij maakte. Manders en Steijn, onze Hagenezen , hebben prima werk geleverd door hem voor 5 ton binnen te harken en door hem te blijven opstellen. Ik moet wel eens lachen als mensen zagen over die 5 ton. Mag ik voor die mensen een groffe , beetje walgelijke vergelijking , maken ? Bij KAJ de Rooij werd 5 ton betaald voor 70 kg goud. Het technisch hart betaalde enige tijd terug 5 ton voor , pak hem beet , 450 kg schroot. Het is vies uitgedrukt maar wel de waarheid. Nu vooral hopen dat NAC morgen een goeie driepunter pakt.

42   1  
J Breda

Besef komt nu pas dat deze jongen 19 is. Hij heeft ontzettend veel in zich en kan in zoveel aspecten groeien. Binnen én buiten het veld. Ik denk dat wij nog een hoop plezier aan hem gaan beleven. En hopelijk snel welkom in het stadion waardoor die misschien nog beter presteert. Ik mis die bier & sigaren/sigaretten lucht op de B-side. Zelfs die smerige wand om tegenaan te zeiken mis ik.

16   3  
fvf6

Ik begon eerlijk gezegd een beetje te twijfelen maar de laatste wedstrijden zien we eindelijk een beetje van de Kaj de Rooij van Eindhoven . Hier kunnen we nog veel van gaan genieten als hij zich verder door ontwikkeld , en zeker als er straks weer een vol stadion achter ons NAC kan gaan staan , zal dat een grote steun voor dit talent zijn.

18   0  
ArieC

Al het commentaar dat het zonde van het geld is geweest....die jongen heeft bij FCE laten zien wat hij in zijn mars heeft, dus ik ben blij dat hij het vertrouwen van de trainer heeft gehad. Dat vertrouwen gaat echt wel terugbetaald worden! Hup KAJ!

28   2  
Belgische Naccer

Komt wel goed met De Rooij.

Het menneke is 19 en nu al onze beste vleugelaanvaller, en hij begint ook te scoren. Dus lekker laten staan.

Hij is 1 van de weinige spelers die een actie in huis heeft en iemand kan passeren.

14   2  
Nac

Kaj de Rooij is 25 november 20 geworden!

32   3  
Ernie

@NAC
Dat is inderdaad een wereld van verschil, dan valt hij toch een beetje tegen:).

20   1  
DunErwt

Meer dan normaal, je gaat als 19jarige van FC Eindhoven naar het grote NAC.
Tuurlijk moet je wennen. Als ik van baan verander moet ik ook wennen.
Dus dat.

3   1  
Noord Mokumse NAC'er

Gewoon de chroom van je afgooien en je hobby uitvoeren.

Heb bij hem niet het idee dat het echt een broodvoetballer is, meer een liefhebber.

Morgen een zakelijke 3 punten meenemen naar Breda. Niet meer niet minder.

11   9  
Scheids!

Ik vind zelfs dat ie de vergelijking heeft van een Frenkie de Jong, het gemak waarmee deze jongen de bal aan zijn voeten houd én de passing!
Tuurlijk moet hij nog vele stappen zetten, maar in potentie gaat ie voor NAC heel veel kunnen betekenen!
Het is écht idioot, hoe een team van gedaante kan veranderen binnen een tijdsbestek van enkele maanden!
Laat staan als die geel/zwarte massa er straks weer achter kan staan!

9   1  
Donkey

Kaaaaaaaaaaaaaaaaj GOED

3   27  
Paul

Tja heeft maanden moeten wennen. Maakt 2 goals tegen een zeer zwak Dordt. 500.000 blijft heel veel geld. Als hij echt zo goed is wat sommige denken en hopen, moet hij er wekelijks met kop en schouders uitspringen. Dat is helaas nog niet. Soms een leuke actie, maar geen overzicht en te weinig body. Ik ben bang dat hij het geld niet waard is en dat andere clubs niet hebben liggen slapen maar het goed ingeschat hebben dat het een leuke voetballer is maar niet voor een half miljoen

2   1  
Theoden King

Ik ben ook blij dat hij steeds meer laat zien. Maar vind het nog te vroeg om de aankoop (en het bijbehorende bedrag) te evalueren. Ik denk dat we daar pas het volgende seizoen iets van kunnen zeggen.

Tot die tijd hoop ik dat hij stappen blijft maken en niet geblesseerd raakt. Op een of andere manier vind ik hem wat fragiel overkomen namelijk.

9   5  
D’n directeur

NAC in verregaande onderhandelingen met Ralf Seuntjens, zie VI

3   1  
Adnac

Nog 5 minuten te gaan en de Graafschap verliest 2 punten.

5   2  
Scheids!

Snap niet dat d’n directeur minnetjes krijgt, want het staat toch écht op de site van VI .
Beetje raar publiek hier soms!🧐

13   2  
Bwienet

Kut platje

3   1  
Ivo

Wat een zwijnen ook bij de Graafschap. Weer in blessuretijd.

9   0  
Mvg

Dat de Graafschap gaat zn punten echt nog wel laten liggen, hier wordt veel geklaagd over het spel van NAC en vaak is dat ook wel terecht, maar Almere en de Graafschap zijn echt niks beter. Sterker nog, ik denk dat NAC nog beter kan en dat zie ik bij de concurrentie niet

2   1  
Nonkel Frans

@Scheids, de minnetjes slaan wrschnlk op Seuntjes.

2   0  
Leurenaar

Ik geef het je te doen op zo'n jonge leeftijd met die druk op je schouders voetballen. Gewoon je ding doen Kaj, lekker voetballen en de rest komt vanzelf! Hup Kaj!

0   0  
Dutchbird

Als Steijn goals wil moet hij beginnen met Sidney en Kaj in de basis. Dat past veel beter dan Bilate. En Sidney pas inbrengen als Kaj op zijn laatste benen loopt heeft niet veel zin.

Laad alle berichten na dit bericht in