Wij gaan niet opzij

De weg naar de play-offs

Benn076

Afgelopen vrijdag verloor onze club van FC Dordrecht, dat daarmee van de negentiende naar de zeventiende plaats in de ranglijst klom. NAC bleef op de achtste plaats staan, maar zag De Graafschap door een 0-4 winst op Helmond Sport naderen tot 1 punt verschil. De ploeg van Edwin de Graaf heeft het behalen van de play-offs dus nog zelf in de hand, maar er moet gewonnen worden van Top Oss (14) en Excelsior (4).

De Graafschap speelt aanstaande vrijdag nog tegen Jong PSV (12) en Jong Ajax (7). De ploeg uit Doetinchem won het duel eerder dit seizoen uit in Eindhoven met 3-2 en verloor thuis met 1-3 van Ajax. In de afgelopen vijf wedstrijden won De Graafschap net als NAC twee keer en speelde het één keer gelijk. Het doelsaldo is met drie doelpunten verschil in het voordeel van NAC.

In de strijd om de vierde periode gaat het nog altijd tussen Almere City (18), Roda JC (17) en FC Eindhoven (16). Theoretisch gezien zouden ook FC Den Bosch en NAC nog mee kunnen doen met beide 13 punten, maar die kans lijkt ons verwaarloosbaar. Almere heeft dus nog twee duels nodig om de vierde periode definitief binnen te slepen. In dat geval pakt de club uit Almere een play-offs ticket en geeft alleen plaats acht in de competitie recht op play-offs.

Het enige scenario waarbij NAC zich aanstaande vrijdag al plaatst voor de play-offs is:

  • NAC wint thuis van Top Oss en De Graafschap verliest thuis van Jong PSV

In alle andere gevallen komt het aan op de laatste wedstrijd van het seizoen.

In het virtueel speelschema van de play-offs zou Excelsior de eerste tegenstander worden van NAC. De ploeg uit Kralingen staat echter op een gelijk aantal punten en doelsaldo als ADO Den Haag en slechts één punt boven Roda JC. Het belooft dus nog spannend te worden komende weken.

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Ruperti fluit NAC-Top Oss 5 reacties
Volgend bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #116 18 reacties
47 Reacties
95   3  
Voorwaarts

Om te promoveren zal je nog 8 wedstrijden moeten spelen. Hiervan moet je (bijna) alles winnen.
Dit betekent dat NAC de beste reeks van het seizoen moet neerzetten tegen op papier de zwaarste tegenstanders.

Ik heb niet veel hoop op ere, maar ben dit seizoen al lang blij als de overname duidelijk(er) is. Daarnaast zouden plannen voor bestuur ook mooi zijn.

95   3  
Voorwaarts

Om te promoveren zal je nog 8 wedstrijden moeten spelen. Hiervan moet je (bijna) alles winnen.
Dit betekent dat NAC de beste reeks van het seizoen moet neerzetten tegen op papier de zwaarste tegenstanders.

Ik heb niet veel hoop op ere, maar ben dit seizoen al lang blij als de overname duidelijk(er) is. Daarnaast zouden plannen voor bestuur ook mooi zijn.

28   4  
Breda F2

@ voorwaarts, mee eens. Gezien de instelling en het niveau lijkt het haast onmogelijk om de play offs te halen en evt goed door te komen.

Ik wil best nog 1 a 2 jaar kkd zien als de rust maar terugkeert bij ons NAC.

Maar goed, je weet t nooit bij onze club.

25   0  
nb.vos

Ik hoop toch ondanks de prestatie van afgelopen vrijdag op playoffs. Ook gezien hoe NEC zich vorige jaar vanaf de zelfde positie eredivisie heeft bereikt.

Maar vrijdag leek het er al op dat ze vroeg op vakantie wilde...

25   3  
SjorsNac

Er is een theoretische kans natuurlijk maar dit elftal is te wisselvallig, er zijn geen patronen en de opstelling wisselt per wedstrijd. En dat mag je de leiding aanrekenen na een heel seizoen aanmodderen. Echt een schandalige stand op de ranglijst.

Ook bij de reeks gewonnen wedstrijden hebben ze een aantal keer veel mazzel gehad. Heb ook het idee dat een aantal spelers de handdoek al in de ring hebben gegooid. Zal mijn verwonderen als ze überhaupt de playoffs halen.

45   10  
Fred1

Met de instelling van deze spelers en het tactisch onvermogen van de TS ga je dit niet redden.
Men zou nu in moeten grijpen en De Graaf en Visser in ieder geval voor die laatste 2 wedstrijden weghalen bij het eerste team.
En mocht je de play offs halen, wat ik zeer onwaarschijnlijk acht, dan zet je Molenaar voor de groep.
Een schokeffect zou iets in werking kunnen zetten.
Buiten de instelling is ook steeds de samenstelling fout bij het team wat De Graaf opstelt.
Pak alleen het middenveld waar hij drie labiele spelers wegzet die geen inzicht / inzet hebben en zelfs conditie tekort komen en ook nog midden in de ramadan zitten en dan gooit hij er ook soms Agougil nog bij, hoe moeilijk kan je het jezelf maken?
En dan is Mashart natuurlijk ook een pijnpunt wat een garantie voor tegengoals is.
Daar moet niet omheen gedraaid worden.
De Graaf heeft na Helmond de jeugd veel te snel afgeserveerd, dat was een off day, dat kan een keer, maar de spelers die nu al weken in het veld staan hebben elke wedstrijd een off day.
Als he een training bekijkt dan wordt mij veel duidelijk.
Ik zie geen intensiteit en geen logica.
Ik zie ook spelers die zichtbaar een slechte invloed hebben op de selectie en een training verre van serieus nemen.
Geen enkel lid van de TS zie je ingrijpen ze vinden het wel ok zo blijkbaar.

9   0  
Fritske d'n Olifant

TOP Oss is helemaal geen gemakkelijke ploeg om tegen te spelen. NAC zal echt vol aan de bak moeten. Excelsior kan nog 3e worden dus die zullen de puntjes ook niet kado geven. Zeker als Emmen vrijdag wint bij Eindhoven. NAC zal dus gedisciplineerd, georganiseerd, maar ook met hart en ziel moeten gaan spelen de komende wedstrijden wil het überhaupt nog ergens kans op maken.

40   4  
Ouwe Spionkop

Bespaar ons die lijdensweg maar.
Die overname moet nu heel snel gebeuren en dan schoon schip maken in de selectie.
Van mij mogen 80% van de spelers vertrekken.
Opnieuw beginnen met een nieuwe TD, nieuwe trainer en nieuwe spelers.


24   0  
RV

Ik vind persoonlijk (met alle respect voor iedereen) dat de technische staf ook te weinig er uithaalt. Hoe kun je met dit budget nou nog met geknepen billen moeten strijden om een play off plekje? Welke speler is er nu significant beter geworden? Waarom zijn er zoveel spelers die niet helemaal fit zijn? Waar is de teamspirit? Het vertrek van Haye en Seuntjens telt mee hoor, maar er zijn weinig wedstrijden waarin ik de Graaf net die extra 10% uit de spelersgroep weet te trekken. Zoals Vreven dat wel kon in aanloop naar de Play Offs. Spelers werd het maximale gevraagd, maakten individueel extra uren (nu komt iedereen om half 9 eens op de club aan kachelen) en degene die niet in de missie van Vreven geloofden (of dachten het wel op 90 procent te kunnen (met Dessers als voorbeeld) konden even banken.

Eindhoven, Excelsior, Roda, Almere...
Totaal andere spelersbudgetten dan bij NAC.
En ik denk eigenlijk ook dat we over 2 wedstrijden niet kansloos hoeven te zijn.

Zeker met één wedstrijd volle bak, maar goed dan wordt er wel verwacht dat de mouwen opgestroopt worden en dat er een aantal jongens (ik denk aan Malone, Bakker) de leiding nemen.

19   5  
The Cosmic Gate

Laten we gewoon stoppen met hopen op play offs. Als je de wedstrijd tegen Dordrecht hebt gezien al helemaal.
Het is los zand, heeft geen plan en laat staan dat er inzet is

10   4  
Wanny

Promoveren heeft geen enkele zin dit seizoen. Er moet eerst een nieuwe eigenaar komen, die moet de organisatie goed wegzetten. Daarna een AD aanstellen die een TD aanstelt. Die moet vervolgens een nieuwe technische staf samenstellen en gaan bouwen aan een selectie die promotiewaardig is.

Nu promoveren zonder eerst deze stappen te volgen dan ben je komend seizoen weer aan het klooien. Met alle onrust van dien en waarschijnlijk een nieuwe degradatie.

24   9  
Wanny

@ NOAD1976

Wat is dat voor onzin? Alsof mensen die liever niet bij de CFG willen horen, graag willen dat NAC rechterrijtje eredivisie speelt. Alsof die sjeik de enige en 100% zeker succesvolle manier is om een stap omhoog te maken.

19   2  
Ivo

Ik denk dat het niet gaat lukken, dit team heeft er geen zin en vertrouwen meer in.

Nederlagen tegen helmond, jong utrecht en dordrecht. Een gestolen driepunter tegen Almere. Dat waren de laatste 4 wedstrijden.

Niet goed genoeg en ook niet de veerkracht en motivatie im er alles uit te halen. Dat is het verhaal van dit seizoen. Voetballend waren de eerste potjes best aardig, maar daarna zakte het al snel in. Onze beste spelers mochten voor een paar centen vertrekken. Een kansloos verhaal.

8   1  
NAC4Ever

Kwalificatie voor play-offs zal niet makkelijk worden, maar hebben we in eigen hand. Ik hoop dat het ticket vrijdag al gepakt wordt. Maar dan zal De Graafschap moeten verliezen.

Promotie zal nog lastiger worden, maar heb ik nog niet op gegeven, om een aantal redenen:
-Spelers als Olij, Bannis en Velenas (niet zoals Velanas tegen Dordrecht speelde).
-De vorm waarin wij in 2017 promoveerde kwam pas de laatste 1,5 competitiewedstrijd.
-Voorbeelden zoals RKC (2019,zij kwalificeerde zich ook pas laat voor de play-offs), NEC (vorig jaar) en ook Go Ahead in 2013 (eindigde 6e. Om maar eens een ander voorbeeld te noemen) laten zien dat het mogelijk is om met relatief lage eindklassering te promoveren.

11   5  
PatjeR

@Noad1976

Ik begrijp de frustratie dat het niet 'jouw CFG' is geworden, maar je maakt jezelf nu echt alleen maar belachelijker met dit soort ongenuanceerd geschreeuw. Met rust, betere technische staf en enkele goede spelers erbij kunnen we gemakkelijk volgend jaar promoveren.

10   5  
Ome Cor

Dat je als NAC supporter wil dat je cluppie promoveert en eredivisie speelt lijkt me duidelijk.... maar toch niet nu ???

Zo lang de voorbereidingen gestart worden zonder nieuwe eigenaar en zonder beleid lijkt het me (wederom) onvoldoende basis om er op tijd te staan met de juiste kwaliteit.

Wij hebben nu niets in de eredivisie te zoeken dus promoveren? Liever niet!

10   5  
Fritske d'n Olifant

NOAD1976 heeft liever types als Ashley Smith Brown op linksback. Tjongejonge...

7   1  
Wanny

@ NAC4EVER

Nog even terug gekeken naar de opstellingen in die promotiewedstrijden tegen NEC. Speelden we achterin gewoon met Horsfield, O Neil, Meijers en Sporkslede. Ook niet bepaald een sterrenensemble.

2   0  
nb.vos

Het is wel lekkerder om spelers aan te trekken wanneer je toch de finale weet te bereiken en hopelijk daar voorbij!

18   2  
Brecht

Tegen Top Oss weer zeker het spelletje: Malone-Bakker-Malone-Bakker-Malone-Bakker-Malone-Welat-keeper-bal kwijt.
En o ja van Adilehou kun je zeggen wat je wil, maar die schakelt wel zijn man uit.

7   3  
NAC4Ever

@OME COR
Stel dat er in de zomer inderdaad nog geen beleid is, dan wil ik nog steeds promoveren. Al is het alleen meer omdat er in een jaar Eredivisie meer geld verdient kan worden dan in een jaar KKD.

Maar ook voor de mogelijkheid dat er in de winterstop bij gestuurd zou kunnen worden en we er met een wonder in blijven.

5   6  
BREDA 1965

@ Fred1...kijk nou kom je eindelijk weer met verstandige praat...

5   2  
fvf6

Lekker blijven dromen , maar met de instelling van afgelopen vrijdag heb je niets te zoeken in de play- offs . Je heb alleen meer kans dat je eigen supporters zich tegen je gaan keren, als je nog meer van die zaadpotten speelt

2   6  
Tim

Ik dacht dat het al zeker was dat we de Play-Offs in zouden gaan. Als het goed is gaat de nummer 3 t/m 8 naar de Play-Offs met uitzondering van Jong ploegen. Jong Ajax staat nu eindigt sowieso in de top 7 dus gaan we hoe dan ook richting de Play-Offs.

Of zie ik iets over het hoofd?

2   1  
Soulfinger

Laat deze weg maar gewoon on bewandeld. Wij hebben daar echt niks te zoeken. Afgelopen wedstrijd, zeker op het einde, werkte gewoon op mijn lachspieren. Uithuilen kan niet meer, tranen zijn op. Zo snel mogelijk dit seizoen afsluiten en hopen op een snelle afronding van dat overname verhaal zodat we een fatsoenlijke seizoenstart kunnen maken.

0   3  
Zalnooitverlorengaan

Wanneer Emmen wint dan is NAC ook veilig voor de play offs. Almere kan Emmen (winnaar 4e periode) in de 4e periode niet meer inhalen wat betekent dat de vierde periode naar de hoogst geklasseerde op de eind ranglijst gaat die geen periode kampioen is geworden. De play off plek gaat niet naar de nummer 2 van de 4e periode. In dit geval is plek 9 dan voldoende. Of de regels moeten veranderd zijn dit seizoen?

3   3  
Gerrit Hiemstra

Met pijn in m’n hart moet ik helaas zeggen….
Kansloos of mission impossible!
Mochten we wel promoveren dan stop ik met voetbal kijken want dan snap ik er helemaal niks meer van! 😁

6   0  
NAC4Ever

@Tim
Er doen zes KKD ploegen mee aan de play-offs.
In de regel zijn dat de nummer 3 en 4 en de vier periode winnaars.

Door dat tickets van periode winnaars kunnen doorschuiven gaat dit seizoen de top 8 van de eindstand met zekerheid play-offs spelen. Doordat Jong Ajax daar tussen staat maakt de nummer 9 ook nog kans.
De nummer 9 gaat play-offs spelen wanneer de winnaar van de laatste periode in de top 9 eindigd.
De nummer 9 loopt de play-offs dus mis als Almere (of Den Bosch) de periode wint.

Doordat wij nog 9e kunnen eindigen zijn we dus nog niet zeker van de play-offs.

Hopelijk heb ik het duidelijk genoeg uitgelegd. Stel gerust vragen als het niet duidelijk is.

3   1  
NAC4Ever

@ZALNOOITVERLORENGAAN

Indien de winnaar van de periode al zeker is van play-offs of promotie schuift de play-off plek door naar de nummer 2.
Pas als ook de nummer 2 al zeker is van play-offs of promotie schuift de play-off plek door naar de ranglijst.

Die regel is dit seizoen niet veranderd.

2   0  
Zalnooitverlorengaan

@Nac4ever

Dus als ik het goed begrijp wat je zegt is dat wanneer de nummer 2 van de 4e periode nog geen play off plek heeft dan recht heeft op een play off plek wanneer de 4e periode kampioen al een play off/promotie plek heeft afgedwongen?

2   1  
NAC4Ever

@ZALNOOITVERLORENGAAN

Klopt, oftewel, met de volgende eindstand van de vierde periode speelt de nummer 9 van de KKD geen play-offs.

1. Emmen
2. Almere(/Den Bosch)

2   1  
Tim

@NAC4EVER

Thanks voor de uitleg.

5   4  
ctk

Dit NAC heeft geen flikker te zoeken in de play offs, dus laten we dit aub vergeten en ons concentreren op volgend seizoen!

1   1  
ele

Dan moet Almere wel van Ado en Jong Az winnen en 2e worden

2   3  
Nacman

Het laatste scenario het wordt niks en het seizoen gaat uit als een nackaars

4   5  
scheppioni

Only a miracle can save us !!!
Met deze technische staf gaat het h'm niet worden, ons plaatsen wordt al een heel karwei !
HUP NAC tegen betere weten in !

15   0  
Peter13

Fred1 heeft helemaal gelijk: de jonge verdediging deed het een paar wedstrijden leuk. Daarna één wedstrijd bagger en ze zijn gelijk afgeserveerd. De oudere garde doet het wekelijks matig tot slecht, maar de jonkies komen niet terug in de basis. Dat mogen we De Graaf echt wel aanrekenen.

1   1  
Ome Cor

@NACFOREVER
Ik weet niet of er zoveel verdiend wordt als je het lachertje van de eredivisie bent.

Daarnaast is er ook nog een beetje eergevoel toch ? Als je een mooi seizoen speelt en dat beloont door terecht te promoveren dan is het lekker.
Per ongeluk promoveren en wekelijks aantonen dat je daar (nog) niet thuis hoort lijkt me ook geen pretje.

En dat bijsturen in de winterstop is mooi als dat kan, maar moet je niet als zekerheidje inbouwen natuurlijk.

Ik wil heel graag weer naar NAC-Ajax, NAC-PSV en NAC-Feyenoord etc. maar dan wel met de hoop dat we thuis misschien wel kunnen stunten, niet met de hoop dat we deze keer onder de 0-10 score kunnen blijven.

0   0  
Ome Cor

Excuus
@NAC4EVER moest het zijn

0   5  
Yellow and true

Vind het wel grappig om te lezen dat mensen denken dat de playoffs niet meer te halen zijn. Emmen pakt waarschijnlijk deze periode en Jong Ajax staat 7de, dus plek 9 op de ranglijst is ook goed genoeg voor Playoffs en Venlo loopt te ver achter, dus playoffs voor NAC zijn binnen. De vraag is alleen of we tegen Roda of Eindhoven moeten spelen in de eerste ronde. Wel wil ik een team zien tegen Oss en Excelsior die er alles aan wil doen te winnen. Of ze nou wel of geen goed voetbal op de mat leggen, dan maar met vechtlust en strijd. Is de kans klein dat we daadwerkelijk promoveren, nogal, echt super klein, maar de afgelopen jaren hebben ons geleerd dat de laagst geplaatste ploegen vaak promoveren. Kijk naar RKC (8e), Emmen (7e) en NEC (7e). De playoffs is een grote loterij en wij hebben een ticket. Op goed geluk! HUP NAC

3   3  
Scheppioni

Nee Yellow and true, pakt emmen de periode dan gaat deze naar nr 2 nu almere !

1   1  
Den Hoge

Hoezo hebben we niets te zoeken in de play-offs?

Als we ons kwalificeren van de play-offs heb je dat aan het einde van het seizoen gewoon verdient. Tuurlijk, het spel is met grote regelmaat niet om naar huis te schrijven, maar dat is niet alleen bij NAC zo...

Niet geschoten is altijd mis.


1   0  
NAC4EVER

OME COR
26 April 2022, 13:08

Ik begrijp je punt maar stel dat er a.s. zomer nog steeds geen beleid word gevoerd, dan kun je je denk ik nog afvragen of je liever tegen de nationale top of (met alle respect) clubs als Telstar en Dordrecht af gaat.

Bij promotie verdien je altijd meer geld. Alleen al door de tv gelden.

@TIM
Graag gedaan.

0   5  
Yellow and True

@Scheppioni Emmen is al gepromoveerd en hoogstwaarschijnlijk kampioen. Hun playoff ticket als periode kampioen gaat dan naar de eerstvolgende hoogst geklasseerde ploeg in de REGULIERE competitie. Plus Jong Ajax staat 7e zoals ik al zei, die vallen af. Enige waar ik geen rekening mee heb gehouden in mijn vorige bericht is dat er nog veel kan veranderen in de top 6, dus mijn Eindhoven of Roda opmerking klopte niet helemaal. Verder heeft NAC gewoon de playoffs gehaald, nu maar zien of dit team de kans gaat grijpen te promoveren

3   1  
Scheppioni

Nee yellow and true, de vierde periode staat emmen bovenaan, maar deze periode wordt dan aan de tweede gegeven, dat is nu almere, dus vervalt plek 9 !!

5   2  
Nonkel Frans

Stijn Vreven er nu op zetten - dan kantelt de boel mogelijk net op tijd. Want met Ed maken we geen mirakel meer mee dit seizoen veees ik.

4   1  
Maarten

We hebben toch niet de illusie dat we de play-offs winnen als we het überhaupt het nog redden die play-offs. Kwaliteit is gewoon enorm pover. Rutten( ik heb geen zin en ik ben oud), Ligion, eet hetzelfde als Kasteneer en Rosheuvel of een overdosis rooibosthee. De desinteresse druipt er in ieder geval ervan af. Mashart, jaren bekend dat hij tekort komt maar wel een contract aanbieden. Kaj de Rooij, al vanaf het begin gewoon slecht. Blijft een juffrouw in duels en aan de bal. Ik zie nog steeds geen spiermassa bij hem. Wie gaat hem eens wat eiwitten geven en een abonnement van een sportschool?

In ieder geval teveel tekortkomingen om überhaupt serieus genomen te worden. De jeugd heeft gefaald op Marijnissen en Banzuzi na. Voor de rest leuke spelers voor een Kozakken boys, ASWH,of een FC Dongen.

2   0  
Dreman

@scheppioni

Dus dan is de hoop maar gevestigd dat Roda dan 4e periode wint.
Want hun zijn al zeker van PO en eindigen bij de 1e 6 sowieso

Laad alle berichten na dit bericht in